|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
U mnie w jednym sklepie stoją przy kasie cytryny w koszyczku. Przecena - bo zgniłe
![]()
![]() |
#782 | ||||||
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#783 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Czy bezczelnością jest według ciebie fakt że nie chce fundować obcej kobiecie pensji i opłat podczas gdy ta będzie przebywać miesiącami na L4? Cytat:
Po dyżurze idzie się do domu i śpi.... w cywilizowanych krajach, w Polsce zostaje sie na cały dzień pracy. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#784 |
Copyraptor
|
Dziwi mnie stwierdzenie "o gustach się nie dyskutuje". To co, można tylko o faktach? "Ładnie dziś świeci słońce" "no"?
Dziwi mnie bagatelizowanie tego, co ma się już za sobą. Głównie stwierdzenie "matura to bzdura". I wszechobecne propagowanie, że na studiach to dopiero, hoho! Dla mnie żaden egzamin na studiach nie był tak stresujący jak matura. Nie zdam egzaminu? Spoko, mam drugi termin. A niektóre uczelnie - jeszcze trzeci, a czasami w ogóle do skutku. Powiedzieć rodzicom że nie zdałam egzaminu? No rany, sami też byli na studiach, wiedzą, jak z egzaminami bywa. A nie zdać matury? Powiedzieć znajomym, że się nie zdało matury? Dla mnie to byłoby piętno i wstyd na całe życie. I wyniki z matury, jako jedne z niewielu, mają znaczenie w życiu. Więc nigdy nie zrozumiem mówienia srającemu ze strachu maturzyście, że "matura to bzdura", bo dla niego to obecnie najważniejszy egzamin który jest kluczowy dla jego planów, przyszłości, marzeń. |
![]() ![]() |
![]() |
#785 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym, co to znaczy "fundować"?? dajesz jej to za darmo? Czy raczej uważasz, że już samo to, że chcesz żeby ktoś pracował u Ciebie powinno być nagrodą i taka osoba powinna się cieszyć i pracować dla Ciebie charytatywnie? ![]()
![]() |
#786 | |
Konto usunięte
|
Ja mieszkam w Warszawie i podchodzą do ludzi na ulicy.
Ale wystarczy, że powiem, że jestem ateistką i dają mi spokój. Cytat:
Jedna wizażanka kiedyś napisała, że dlaczego przedszkolaków nie straszymy "zobaczysz, w szkole to będzie ciężko dopiero"? Zgadzam się z nią i z tobą, uważam takie straszenie studiami/sesją za głupotę. Nijak to maturzyście czy gimnazjaliście (straszenie maturą po egzaminie gimnazjalnym) nie poprawia samopoczucia i często też nie jest prawdą. Mnie jeden egzamin pokonał dwa razy (metodologia ze statystyką) i musiałam powtarzać przedmiot. No bywa, pochodziłam na korki, przyswoiłam, zdałam na bardzo dobrze. Ale to był egzamin z jednego przedmiotu. Matura sprawdza (a przynajmniej powinna) naszą wiedzę od samego początku edukacji i moim zdaniem jest naprawdę poważnym egzaminem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#787 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#788 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie cóż, na L4 w obu ciążach byłam łącznie miesiąc, więc pewnie straaaasznie dużo. Cóż dzięki takiemu nastawieniu jak twoje "należy się za to że oddycham" tylu młodych ludzi jest zatrudnianych na śmieciówkach- bo L4 krętacza w małej firmie może oznaczać jej bankructwo. Poprzednia niania nie pracowała charytatywnie, ba nawet jej pensja była z górnej granicy co do miasta- ale nie była zatrudniona na etacie ( tak, tak potforem ![]() ![]() A i mam nie zakładać że mogę zostać oszukana ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#789 | |
Konto usunięte
|
Stolica Podlasia, ostatnio jakoś strasznie dużo ich się narobiło. co zabawne jakoś nigdy jeszcze do mieszkania nie pukali, tylko na ulicy zaczepiają.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#790 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#791 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#792 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#793 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Za to stres podczas egzaminów na studiach był dla mnie straszny. Miałam nóż na gardle w postaci kredytu i myśl o tym, że zdam studia z rocznym poślizgiem była dla mnie straszna. Moi rodzice nie poszli na studia, więc dla nich egzamin poprawkowy był czymś gorszym niż dla mnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#794 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() Mówię o ratownikach, bo z lekarzami nie wiem dokładnie jak jest.
![]() |
#795 |
Copyraptor
|
Ale to "matura to bzdura" się właśnie powtarza osobom zestresowanym i przejmującym się. Wy nie potrzebowałyście pocieszania i uspokajania. A takim osobom się to mówi myśląc, że im to pomoże, a tymczasem to przynosi efekt odwrotny - bo taka osoba się boi, że źle jej pójdzie, że nie zda, a tu wszyscy jej mówią "każdy debil by to zdał, na studiach będzie gorzej!". To co taka osoba sobie myśli? No jeszcze bardziej się stresuje, że skoro to takie łatwe to jak nie zda/kiepsko jej pójdzie, to będzie się czuła jeszcze gorzej...
|
![]() ![]() |
![]() |
#796 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#797 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#798 | |
Copyraptor
|
Cytat:
Z tym, że ja jeszcze nie zdawałam matematyki obowiązkowej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#799 |
Konto usunięte
|
wiem, napisałam o tym w poprzednim poście.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#800 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Tzn. nie wiem czy nadal zatrudniają, ale Ci już zatrudnieni to mają.
![]() |
#801 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#802 |
Konto usunięte
|
Zgadzam się z cholernąrejestracją a strach potęguje to że matura to zwieńczenie całej edukacji - od początku liceum o trym trąbią krzyczą przygotowują. nauczyciele biegają, podniecają się, wydarzenie roku. Może i obiektywnie matura jeśli chodzi o samą ilość materiału to bzdura, ale to jakie ma znaczenie bzdurne nie jest.
---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- A na studiach miałam jeden bardziej stresujący egzamin niż matura - pierwsza w życiu poprawka z osobą która potrafiła zmieszać cię z błotem zrównać z ziemią i w inteligentny sposób dowalić ci tak że będziesz miał ochotę skoczyć z okna. |
![]() ![]() |
![]() |
#803 |
Konto usunięte
|
u mnie był taki egzaminator, który potrafił wyrzucić indeks przez okno.
|
![]() ![]() |
![]() |
#804 |
Konto usunięte
|
Bez kitu, aż się studiów odechciewa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#805 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#806 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nic takiego nie napisałam, nawet nic takiego nie zasugerowałam, a mój post zacytowałaś. Dlaczego? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#807 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie gorsze od matury było zdawanie prawa jazdy. W ogóle gorsze od wszystkich egzaminów na studiach. I gadanie "nie stresuj się" mnie dobijało. I z każdą porażką było gorzej i gorzej. A na jazdach z instruktorem słyszałam "ale jak mogłaś nie zdać skoro jeździsz dobrze"
![]()
#808 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
* nie znalazłam synonimu do obgadywania Też mnie to dziwi, ale nie spotkałam się z takim podejściem u znajomych, dopiero tutaj na forum. ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Naprawdę? To legalne? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#809 |
Copyraptor
|
Ooo, o tym obgadywaniu. Dziwi mnie też święte oburzenie wszystkich wizażanek na Intymnym, jak ktoś przyzna, że np. rozmawiał z koleżanką o swoim TŻ i tam na niego narzekał, a teraz ma pretensje, bo to przeczytał i się czuje urażony.
One serio nie rozmawiają z koleżankami/przyjaciółkami o swoich związkach? Ja bym chyba pękła jakbym musiała wszystko dusić w sobie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#810 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Co do lekarzy - moim zdaniem to nawet dwa dni wolne powinna mieć ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:59.