|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
![]() I gratulacje rocznicy, abyście w każda kolejna byli jeszcze szczęśliwsi ![]() Lady a powiedz, który ślub uznajecie do świętowania rocznicy, ten pierwszy cywilny czy kościelny ? Bo u nas tez 2 daty bedą i już teraz się zastanawiamy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4532 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
![]() ![]() ![]() Gdyby mój ukochany nie miał kursów w Bydgoszczy pewnie nasze spotkanie by nie doszło do skutku-a tak nadażyła się okazja i od tamtej pory trwamy ![]() ![]()
![]() |
#4533 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4534 |
Zakorzenienie
|
Bijkora, tak się tylko wydaje, że nie jest potrzebna. Jak szłam do liceum, to nienawidziłam matmy, dlatego wybrałam humana (głupiam), bo planowałam zostać śpiewaczką operową (
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4535 |
Rozeznanie
|
Szajuś masz 100% racji. Tak zrobię.
A wy myslicie, zę to w porządku, gdybym pojechała sobie na te 4 dni ?
#4536 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Angielski też już u mnie kuleje mimo że w technikum byłam w zaawansowanej grupie. Zapominam podstawowych słów-nie ma gdzie używać i tak to wygląda że pamięć się resetuje z czasem.
![]() |
#4537 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a tak w ogole to witam sie po dluuugiej nieobecnosci, maz w domu, ciagle jakies wyjazdy, dlugo spimy i zabraklo czasu na wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4538 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4539 |
Zakorzenienie
|
Niunia zjadła ładnie cyca, zobaczymy na jak długo jej wystarczy bo tak późno jeszcze nie jadła.
Lady gratulacje i zazdroszczę ogromnie tak romantycznego męża. Ja jestem po ogolniaku profil mat-fiz, ale studia już techniczne-inżynieria.materiałowa. No i z Tz poznaliśmy się w pracy-mało romantycznie, z tym że ja wtedy byłam z kimś 4 lata, i dla niego zostawiłam tamtego gościa.
#4540 | ||||
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
Skakanka chyba niee. Byc moze stres. Im bardziej mi zalezalo na kp tym gorzej mi szlo. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bijkora na Twoim miejscu bym nie pojechala. Nie znam Cie ale chyba zagryzly by Cie wyrzuty sumienia i i tak caly czas bys myslala o Nadii. Ale moze sie myle, odpowiadam na moim przykladzie. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40541195]Bijkora, ja bym wprost z mamą porozmawiała - że masz takie i takie wątpliwości ![]() Pisałam wam? chcę Agatce na 3 utodziny (17 maja) zrobić domek dla lalek w końcu, a mebelki jednak drewniane ![]() Jejciu marzenie kazdej dziewczynki ![]() Dobranoc kobiety, rozbrykalyscie sie ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4541 |
Raczkowanie
|
My z moim obecnym mężem mieszkamy niedaleko siebie (ok. 20 km), ale poznaliśmy się na wycieczce szkolnej na Węgrzech
![]() Edytowane przez aluap987 Czas edycji: 2013-04-28 o 22:16 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4542 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem za tym, co mówi Meduzza. Ja osobiście nie byłabym w stanie zostawić Oliwii na 4 dni. Umarłabym z tęsknoty i z wyrzutów, że ja - mama, najważniejsza dla niej osoba - zostawiłam ją dziadkom. Jestem z dzieckiem praktycznie non stop, najczęściej widzi właśnie mnie, a tu taka zmiana - wydaje mi się, że ona sama by tęskniła... A ja usycham z tęsknoty, jak zostawiam ją na kilka godzin (jak mam zjazd np, albo jedziemy na zakupy z TŻem), a co dopiero kilka dni? Ale to tylko moje osobiste odczucia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4543 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4544 |
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Nadrobiłam, rozkręciłyście się dopiero pod koniec dnia ![]() E_vel dużo zdrowia dla Majeczki! ![]() ![]() Basiu brawo za ząbek! ![]() Fewcia odpoczęłaś troszkę? Mam nadzieję, że ukradłaś w weekend trochę snu ![]() Lady cudnie spędziliście z mężem wieczór, życzę Wam, żeby dużo takich dni miłych było przed Wami ![]() Bijkora kciuki za maturę ![]() U nas dziś zimno, mokro, wstrętnie. Wyszłam tylko po chleb bo zaś mnie boli ta pierś po zapaleniu i wolałam nie ryzykować, że mnie przewieje. A poza tym zrobiliśmy w końcu przemeblowanie i Ewcia właśnie śpi w łóżeczku, które jest idealnie przy mnie. Mąż mi odkręcił jedną ściankę łóżeczka i przysunął je do mojej strony łóżka i teraz Ewcia śpi w swoim łóżeczku, a tak jakby z nami ![]() Edytowane przez szklanka19 Czas edycji: 2013-04-28 o 22:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#4545 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio z moją mamą została u nas w w domu i problemu nie było. Jak długa nas z mężem nie widzi to tęskni, a jak mąż wróci z pracy to tak się do niego tuli. Jak wychodzę na uczelnie to też tęskni. Mój szwagier mi proponował, że zostanie z Olą a my pojedziemy sobie na weekend i odmówiłam. Wolę we trójkę jechać niż się zamęczać i martwić i nic nie skorzystać. Jak mała będzie na tyle duża, żeby ją zostawiać to wtedy sobie na to pozwolę a na razie mam dziecko, które mnie potrzebuje. ---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- Cytat:
Co do bujawki to właśnie się nad tym zastanawiam, ale matę na pewno wezmę a wózek też oczywiście. I poza tym wszystko co ty + gadżety do stałych posiłków i słoiczki też kupię. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4546 |
Zadomowienie
|
hejka mamusie
![]() obiecalam sobie, ze koniec z zaleglosciami na watku i bede pisac codziennie i jednoczesnie nadrabiac te 28 stron, ktore mi jeszcze zostaly ... pewnie cenne informacje sa ![]() nie wiem jak wy cytujecie ale u mnie na telefonoe to jakas masakra, a siedze zawsze z niego ... Lady gratulacje z powodu rocznicy, zazdraszczam takiego mezusia ... moj niestety nigdy nie wpadl na cos takiego ... w tym roku strzeli nam 15 lat razem, znam go pol zycia ![]() Dziewczyny chyba przesune o kolejny tydzien 2 szczepienie .. ostatnio nie bylam bo mala byla chora, brala leki na wirusa ( niestety ja zarazilam) i balam sie isc z nia. ze lekarka nie zauwazy jakis oznak ... do tej pory mi kicha kilka razy w ciagu dnia, ale to chyba juz nie choroba tylko tak poprostu ma ... w srode chce jechac z mala i mama do babki do kalisza, a szczepienie jest zawsze we wt. boje sie ze po nim bedzie marudna i oslabiona .. stad decyzja zeby je przrsunac ... mam nadzieje ze to nic strasznego ... musze tez zalatwic jakiegos dobrego neurologa bo sie naczytalam na watku o przebojach Lady i wole sprawdzic swoja blane ... moja mala juz tydzien temu skonczyla 3 miechy .. boze jak ten czas leci ... jest juz taka duza i coraz bardziej kumata ... czekam jednak jeszcze na glosny usmiech i przewrot z brzucha na plerki ... odwrotnie soe przekreca juz od jakis 2 tyg .. tylko ja na chwile spuszcze ze oka i juz na brzuchu lezy ... ostatnio tez zaczela podnosic glowe jak lezy na pleckach .. bardzo wysoko ja unosi i trzyma dosc dlugo czesto jednoczesnie z nogami ... miala taki przestuj teraz od gugania j akas cicha byla .. naszczescie dzis wrocila do normy i sie rozgadala ... piszecie o zabkach i ja juz tez je widze u swojej, a moze to moja wyobraznia :d wudaje mi sie ze ma 2 biale kreseczki pod dziaslami wodoczne ... osyatnio ciagle wklada reke do pyska, zjada wszystko w zasiegu paszczy ... slini sie jak szalona, banki robi ... mam juz zawsze w lodowce wodne gryzaki .. kupilam tez tski specjalny, Hope pokazywala kiedys .. takze jestem przygotowana zel w razie czego tz poleci kupic ... nadal karmie kp .. mam jednak ostatnio jakos mniej mleka i plan mrozic 200 ml dziennie niewykonalny ... a moze to ten laktator badziewny ... w czw bede miala elektryczny i zobacze zmiane .. powiem wam ze takie codzienme odciaganie kilka razy dziennie i mrozenie jest mega klopotliwe .. mam zgronadzone kolo 4 litrow .. cala szuflada zamrazarki przeznaczona na mleko .. narazie 1/3 zapelniona ... laparoskppie mam 5 czerwca wiec jeszcze troche uzbieram ... strasznie sie boje ze strace pokarm, albo mloda nie bedzoe chcoala cyca po tych 10 dniach po zabiegu, kiedy nie bede mogla karmic .. chocoaz wypytam jeszcze lekarza co za leki bede brala po operacji i napisze do poradni laktacyjnej .. moze bede mogla cycka dawac ... nie wiem jak ja mloda uspokoje i uspie ... smoczka nadal nie toleruje ...
#4547 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:53 ---------- dziewczyny a jaki zel na zabki polecacie? reklamuja ostatnio jakies kropelki ale jakos do nich sceptycznie podchodze ---------- Dopisano o 01:02 ---------- Poprzedni post napisano o 01:00 ---------- Lady kurczę zazdraszczam takiej rocznicy i życzę Ci aby tak było zawsze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4548 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do TŻ-współczuję. Ja też nienawidzę jak mój wyjeżdża w delegacje! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja kocham matmę (nie bijcie) i już pisałam, że jak Niunia ma lepszy dzień to wyciągam książki ze studiów i robię zadania z analizy czy algebry ![]() Cytat:
![]() Co do klucza, jeśli chodzi o część humanistyczną, to pamiętajcie, że dużo zależy od sprawdzającego. Może coś uznać na korzyść ucznia, bądź na niekorzyść. Cytat:
![]() Co do chrzcin - bardzo dobrze zrobiliście! A t. przyjdzie?? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() aaa... miałam jeszcze napisać, Bijkora, ja bym nie jechała. Mamy wesela w wakacje i zastanawiam się jak ja zostawię Blankę na tyle godzin samą, tzn. beze mnie...Już o powrocie do pracy na 12h nie wspomnę.. |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4549 |
Zadomowienie
|
dziendoberek .. moja mala spala od 21,30 do 6,30
![]() od dzis obiecuje po raz setny, ide na diete .. patrzac na was jestem najgrubsza na watku mimo kp ... ale co sie dziwix jak slodkie to na kg jem.. slodkie i buly ...
![]() |
#4550 |
Zakorzenienie
|
Mam kilka pytań prosto z poniedziałku
![]() Ile mleczka podajecie/podawałyście dwumiesięcznym dzieciaczkom? Moja wczoraj wypiła z butli najpierw przed kąpielą 100ml, a potem zaraz po kąpieli drugie 100ml. Nie za dużo? Mojego mleczka, bo histerii dostaje przy piersi po kąpieli... ![]() Czy przy chorobie jest na początku tylko kaszel czy musi być gorączka? I o TŻtach ![]() Jesteście zazdrosne o swoich? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4551 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do mleczka, to zawsze robiłam 120ml, ale najczęściej było tak że tego nie dojadała do końca, ale za to po godzinie(do dwóch) znów głodna..
![]() |
#4552 |
Zadomowienie
|
Lady jak ci zazdroszcze, mój to pewnie zapomni o rocznicy ślubu :/ a jak nawet jakiś cudem nie to powie " o dzisiaj nasza rocznica " i na tym się skończy. Swoją drogą za niedługo mam urodziny, ciekawe czy będzie pamiętał.
fewcia dużo nie dużo zależy kiedy była wcześniej kp, mój jest kp w nocy i raz góra dwa popołudni, między tym co 3 godziny zjada 120 ml mm czasami zdaży mu się zostawić jakieś 20 - 30 ml. Swoją drogą dziewczyny karmiące mm jak często podajecie mleko? Jak dziecko płacze czy pod godzine?
#4553 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ojjjjjjj nie ryzykowałabym.. teraz to już każdy zna te długopisy ;p Nauczyciele nie są głupi ;p znają allegro ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Kurcze i znowu musze pędzić z małą do lekarza, znowu ma katar i lekko pokasłuje, ale wole żeby ją osłuchał lekarz. Tzt miał mieć wolne cały tydzień, no ale niestety musiał jechać dzis do Łodzi. Jaki on jest ostatnio nerwowy, przez tę pracę! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4554 | ||
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
![]() Jestem bardzo zazdrosna. Kiedys pojechal gdzies z kolezanka na motorze-myslalam, ze wyjde z siebie ![]() Ale za to jak podrywa (na zarty) lub tanczy z moimi kolezankami to nie ![]() Cytat:
![]() Ja na majowkowy wyjazd (jak dojdzie do skutku) wezme duzo rzeczy bo mamy kangura i jest duzo miejsca ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4555 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za maturę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4556 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Fewcia, ja juz dawno sie przekonalam, ze 100ml mojego mleka to nie to samo co mm.
Moj na jedna porcje zjada 120ml mm, a z piersi i 40min potrafi jesc, takze mysle, ze wiecej mu idzie. Chyba zaczne mu niedlugo podawac wode... Tylko nie wiem od ktorej zaczac, ile na poczatek, itp. |
![]() ![]() |
![]() |
#4557 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
![]() ![]() ![]() tylko ze ja parnera mam, no ale to jest prawie to samo ![]()
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2013-04-29 o 07:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4558 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
Widzę, tez, ze jak tylko ja jestem czymś poddenerwowana mały gorzej zachowuje się przy piersi i wtedy szybciej muszę podawać mm, dlatego zawsze staram się maksymalnie wyciszyć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4559 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4560 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja jem sałatę ale mojej już chyba dojrzał układ pokarmowy bo wczoraj jadłam sos na cebuli (oczywiście nie dużo tej cebuli i rozgotowana) i lasagne. Poza tym z takich "zakazanych" rzeczy to nie szkodzą jej: czekolada, czpisy, trochę coli, pieprz, miód, orzechy a kiedyś była masakra cokolwiek bym nie zjadła. Coraz częściej się przekonuję, że przy KP można wszysko jeść, oczywiście po jakimś czasie ![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Co do tęsknoty z Maluchem to ja nie mogę nawet do sklepu pójść i już mi tęskno i głupio. Ba, nawet jak teściowa ją bierze do siebie na chwilę albo jak Mała dłużej śpi. Choroba jakaś ![]() Powiem Wam coś szczerze. Będąc w ciąży jeszcze nie kochałam tego dziecka. Nie to, że jej nie chciałam po prostu nie umiałam kochać czegoś czego nie znałam. A miłość pojawiła się tak miesiąc po porodzie, rozwijała się i teraz patrząc na śpiącą Julcię chce mi się płakać z tej miłości (mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.