|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40541195] Pisałam wam? chcę Agatce na 3 utodziny (17 maja) zrobić domek dla lalek w końcu, a mebelki jednak drewniane [/QUOTE] a pokażesz swoje dzieło? ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
i zazdrosna jestem, bardziej niż kiedyś może być sam kaszel, bez gorączki miałam jeszcze tyyyle pocytowane ale znikło ![]() przede wszystkim spóźnione ale szczere życzenie dla Ifwki i Lady (mam nadzieję, że tż się sprawił ![]() Bijkora jakby się miała Nadeczka nie spodobać jak to taka śliczna istotka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Black śluzowate kupki, my też takie mamy z tym, że karmimy się cyckiem. Dziewczyny pisały, że to od mleka, możliwe ale sama mówisz, że wcześniej się też takie zdarzały, może właśnie od mleka bo chyba wszystkie mleczka ogólnie dostępne mają laktozę, nie podawałaś wcześniej żadnego z obniżoną jej zawartością? Trzymam kciuki za lekarza i daj znać co mówił ![]() ![]() ![]() fewciu u mnie też śluzowe kupy, ale ja podejrzewam kakao, możliwe by było, że to ode tego?? nasza noc typowa ![]() ![]() w sobotę miałam wychodne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pisałyście, że Wasi tżci "nie zauważają" kupska, mój wręcz przeciwnie, non stop by go przewijał (tak Jego mamusia nakazała), w sobotę miał po mnie wyjść z Małym ale spotkały go trzy wydzieliny i nie był w stanie ogarnąć sytuacji ![]() ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4562 | |
Zakorzenienie
|
kurcze;p wyjęłam sałatę jednak z kanapek ;p haha
Cytat:
![]() jeju cebulaaaa... ach... ja bym zjadła sos czosnkowy mniam mniam ![]() Moja niunia jest bardzo wrażliwa jesli chodzi o moja diete. Pieprz zakazany? hmm myślałam że mozna, ja od początku sypałam :p
![]() ![]() |
![]() |
#4563 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
![]() ![]() ![]() a za czasów starej matury dyrektor mojego gimazjum zrobił dziecko uczennicy. Tak bardzo chciała zdać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Witam,m złociutkie po długiejej nieobecności Jak wiecie po moich żalach klubie, trochę problemów w związku, do tego szkoła - piszę licencjat przecież (pierwszy rozdział ukończony ![]() tym bardziej, że odkąd Ola skończyła 3 miesiące, to ktoś mi dziecko podmienił i jak spała od 20 do 5.30 bez przerwy, tak teraz spi mi tylko do 3, jedzonko i zasypia znowu, ale od 6-6.30 znowu harce. Więc godzina 20 wieczór a ja już usypiam na kanapie ![]() ![]() ![]() Edytowane przez charlizz Czas edycji: 2013-04-29 o 08:06 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4564 | ||
Wtajemniczenie
|
LadyWhisper ale super, cudownego masz męża
![]() ![]() Cytat:
Co do choroby to u nas było bez kaszlu - sam katar bardzo duży no i bez gorączki Co do zazdrości to ![]() ![]() Cytat:
![]() Bijkora - ja bym nie jechała, wiadomo że chcesz spędzić czas z TŻtem ale założę się że nie będziesz miała z tego radości bo będziesz ciąge myślami z Nadią Deli - sałatę niby można ale słyszałam żeby nie jeść tych pierwszych nowalijek sztucznie pędzonych(bo pełno nawozów w nich) tylko poczekać aż będą te wartościowsze, Polskie, z gruntu.
![]() |
#4565 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sprawdz sobie wg zalecen WHO my tak karmimy ![]()
![]() |
#4566 |
Rozeznanie
|
dzien dobry Dziewuszki
![]() Lady,zazdroszcze i brawa dla meza ![]() Bijkora-to jest Twoja decyzja i nie byloby oczywiscie nic zlego w Twoim wyjezdzie. ALE skoro pytasz o nasze zdanie to JA bym nie pojechala. Jak bylam w ciazy to mowilam,ze pojdziemy razem gdzies sami czasami. mhm,jak poszlam do gina na kontrole to pedzilam do domu,bo sie martwilam,ze moze placze bez cycka,czy cos. a to byl TZ,z nikim innym nie wyobrazam go sobie zostawic. hmm do kogos jeszcze chcialam sie odniesc,ale zapomnialam. nie cierpie pisac z tego telefonu,jak to potem czytam to czuje sie jak analfabetka. dziewczyny,bo bokeh pokazuje swoje zdjecia,black na blogu makijaze,e-vel kiedys pokazywala ciasta,ktore pieknie wykonala,a czy ja tez moglabym cos pokazac w klubie? nie chcialabym,zeby to bylo zle odebrane,jako chwalenie sie czy cos. po prostu zrobilam cos i chcialabym komus pokazac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4567 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i to bardzo! ale oczywiscie nie daje tego po sobie poznac, albo tak mi sie przynajmniej wydaje ![]()
![]() |
#4568 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Odwołalam dzisiejsze praktyki, posiedze sobie z małą, później do lekarza z nią pójdę i pojedziemy do księgowej tzta musze złozyć autograf za niego ;p ale ciii ... ;p miałam jeszcze jechać wyregulować gaz w samochodzie, no ale nie będę już ciągać małej. Dzisiaj robie Skalpel, nie ma bata. I chce sobie kupić hula hop z masazerem! aaaaaaaaa
![]() ![]() |
![]() |
#4569 |
Zakorzenienie
|
Hej. Witam się z Wami w ten słoneczny dzionek
![]() Jem śniadanko i idę z Darią na spacerek ![]()
#4570 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4571 |
Zadomowienie
|
udalo sie jeszcze pospac. obudzil nas ryczacy tel tz :/ ...
co do szkoly ja chodzilam do lo matematyczno-informatyczna klasa ... najlepiej wspominam infor .. babka nam kazala przepisywac gazetki swiat komputera chyba .. i przerobilisny exela i worda w 4 lata ... poracha ... co do zazdrosci ja jestem bardzo, chociaz moh tz nie daje mi zbytnio powodow ... ma co prawda duzo kolezanek co szkola z nim psy, ale na szczescie te "psiury" sa malo atrakcyjne :p ... jsk przyjmie na fb jakas fajna to zaraz kukam na jej profil i wypytyje skad zna :p ... moj tez bardxo zazdrosny, najlepiej jakbym kolegow wogole nie miala ![]()
#4572 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4573 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pokazuj pokazuj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4574 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ciężko powiedzieć.... Ja,tak jak dziewczyny, nawet jak na parę godzin muszę Darię z kimś zostawić to cała chora jestem ![]() Szczerze,nie wiem co bym zrobiła na Twoim miejscu. Napewno przydałby Ci się ten wyjazd żeby odpocząć,odetchnąć..... Jakbym się zdecydowała na to żeby wyjechać na 4 dni to pewnie co chwile bym do mamy dzwoniła jak tam Daria ![]() ![]() ![]() Ojjj jestem jestem ![]() Zazdrość jest ok ![]() dopóki nie przerodzi się w chorobliwą zazdrość. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- My na długi weekend majowy chyba pojedziemy do Żarek Letnisko (o których ostatnio pisałam) ![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Bokeh- jak tam włosy?? Zostawiasz rudy czy zmieniasz kolor?? ![]() Lecę zrobić mejkap i idziemy z Darią na spacerek ![]()
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-04-29 o 08:56 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4575 |
Zakorzenienie
|
czesc przy sniadanku
![]() powiem Wam, ze chyba nastaje u mnie zmęczenie materiału połączone z wiosennym przesileniem- czuje sie jak rozwalcowana.... wstałam niewyspana (mimo, ze mały tylko raz w nocy sie obudził na jedzonko), z bólem głowy, z brakiem checi do czegolkolwiek ![]() NOMEN- chwal sie ![]() nie szalejcie dzis bardzo bo mam trawe skosic i dopiero wieczorem bede mogła posiedziec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4576 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nomen, pokazuj ![]() Wybczcie, ze nie cytuje wszystkiego, ale czytam Was z doskoku. W nocy wszystko nadrobilam z tel, ale teraz niewiele pamietam... Lady, super maz sie zachowal ![]() Co do zostawiania dzieci... Ja wczoraj jednak podarowalam sobie aquapark, TZ poszedl z moja siostra. A dlaczego? Bo ja mialam wyrzuty sumienia ![]() Zamiast tego spedzilismy milutkie popoludnie u tesciow ![]() Dzis musze jechac do MOPSu i chyba tez wezmiemy malego ze soba. Na dworze chociaz pospi, w domu nie ma szans.. Moge podac malemu zwykla przegotowana wode? Czy to ma byc mineralna zagotowana? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4577 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie, nie jestem zazdrosna w tradycyjny sposób - ale nie wyobrażam sobie zdrady. Cytat:
![]() Jak zrobię to pewnie ![]() Cytat:
Cytat:
Też bym nie pojechała ![]() Bałabym się, że młoda zacznie płakać i ktoś jej nie będzie potrafił odpowiednio utulić, uspokoić. A jak sobie wyobrażę, że ona taka malutka i płacze, a tu mamusi nie ma i ona taka wystraszona... |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4578 |
Wtajemniczenie
|
Ja daję zwykłą przegotowaną. Mineralnej ponoć gotować nie można.
#4579 |
Konto usunięte
|
Nawijko, mineralna. Zwykła syf.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4580 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny! U nas nadal zimno i deszczowo, ale chociaż nocka spokojna.
Niedaleko ojca Mateusza, znaczy się Sandomierza ![]() Też jestem zazdrosna, ale ciiiiiii... staram się nie okazywać ![]() Ja w gorące dni przepajam zwykłą przegotowaną wodą, przy czym tutaj kranówka lepsza jest niż mineralna (przynajmniej w smaku) Edytowane przez aluap987 Czas edycji: 2013-04-29 o 09:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#4581 | |||||
Wtajemniczenie
|
Hej, dziękujemy bardzo za życzenia zdrówka dla Majeczki, Już mniej kaszle, ale taka słaba jest...
![]() W C&A online promocja - 70 % na wybrane artykuły ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4582 |
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40544807]Nawijko, mineralna. Zwykła syf.[/QUOTE]
O kurde ![]() ![]()
#4583 |
Wtajemniczenie
|
aha, Bjorka ja bym pewnie Małej nie zostawiła ale to chyba indywidualna sprawa. Jeśli zostawiasz Małą na kilka godzin i nie masz wyrzutów (ja mam choć wiem, że nie powinnam), to jedź, tylko weź pod uwagę, że z Rumunii szybko nie wrócisz... Mam koleżankę, która przyjechała z Anglii z dziećmi 2 latka i 3 mce do mamy i zostawiła dzieciaki, a ona z mężem pojechali do Zakopanego na 4 dni. A dziecko to młodsze pierwszy raz babcię widziało. Babcia sobie poradziła, a rodzice odpoczęli. Ja bym pewnie do Zakopca nie dojechała a już bym dzwoniła co u dziewczynek
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4584 |
Konto usunięte
|
Illusion, no u nas syf straszny, my sami do picia nie bierzemy, tylko kupujemy źródlaną albo mineralną jakąś.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4585 |
Zakorzenienie
|
My babydream ale maly nie chce jej pic
![]() I chyba nie smakuje, bo wczoraj to mm z butli ciagnal az milo ![]() Sylwia, ja tez dzis jakas z d.upy jestem, w glowie mi sie kreci, totalnie niewyspana, mimo, ze poszlismy spac o 23 czyli tak jak zwykle, a Maly co 3godz sie budzil..... masakra Dodatkowo tak mnie napier.dala podbrzusze jak na okres (sorry za slowo, ale inaczej tego nazwac nie idzie) ze chodze zgieta wpol ![]() Ostatni raz tak mocno mnie bolalo na poczatku ciazy ![]()
#4586 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40544766]I teaz pytanie: po penisa w ogóle taka matura? sztuka dla sztuki? masakra...
wiesz co, a może ona po prostu zmęczona po kąpieli i nie chce jeść? u nas czasem tak, pociągnie kilka razy i zaczyna się wpieniać, bo ona chce odpocząć, pociumkać sobie dla uspokojenia a tu coś leci ![]() Nie, nie jestem zazdrosna w tradycyjny sposób - ale nie wyobrażam sobie zdrady. ...[/QUOTE] Uważam,że ta matura nie odzwierciedla wiedzy. Chociaż przy "starej" zdarzały się przypadki rozwiązywania zadań przez nauczycieli... I tak źle i tak niedobrze. też myślę,że Mała jest zmęczona. Próbowałam już prawie na śpiocha ją karmić, ale nie pomagało... ![]() Czyli nie tylko ja jestem zazdrosna. Też nie pokazuję tego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4587 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4588 |
Raczkowanie
|
Widziałam, że sporo tutaj dziewczyn zakupiło chusty lub nosidełka. Ja również rozważam, głównie ze względu na to, że moja niuniuś nie lubi leżeć w wózku na spacerach. Jeśli nie śpi to tylko ręce. Co byście poleciły i czy ze swoich jesteście zadowolone? Ja osobiście obawiam się, czy z wiązaniem jej sobie poradzę. Jak to jest u was? W lato nie będzie w chuście dziecku za gorąco?
Edytowane przez aluap987 Czas edycji: 2013-04-29 o 10:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#4589 |
Zakorzenienie
|
![]()
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40544807]Nawijko, mineralna. Zwykła syf.[/QUOTE]
O, i badz tu madry ![]() Rozejrzalam sie po necie i tez pisza, zeby przegotowanej kranowy nie dawac, bo nigdy zaś nie powinno podawać się dzieciom wody z kranu. Nawet po przegotowaniu zawiera ona za dużo składników, których malec nie jest w stanie strawić, co obciąża jego nerki. |
![]() ![]() |
![]() |
#4590 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() przerzucam się w takim razie na mineralną tylko u nas problem taki że Igi woli ciepłą (właśnie dlatego dawałam mu przegotowaną kranówę) a mineralnej słyszałam żeby nie gotować (choć nie wiem czemu).
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2013-04-29 o 09:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:28.