|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Cytat:
Gratuluję udanej wizyty ![]() Właśnie ogranicz się do zdrowej dietki i dużo ruchu a na pewno to pomoże
|
|
|
|
|
#4412 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny oszalałyście! 7 stron w 2 dni?
![]() Wszystkie tytuły sa super, więc będzie z czego wybierać. Widziałam, że był temat snów. Ja tez mam ostatnio koszmary Ja się dzis potwornie czuję. Miałam rano wymioty, spóźniłam się do pracy i teraz mnie mdli... a u mnie dwa ciężkie dni będą, więc musze się wziąć w garść.
|
|
|
|
#4413 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie ma co się zamartwiać jak nie teraz to po ciąży zrzucimy te zbędne kg ![]() Uciekam do kąpieli;D
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-04-29 o 10:20 |
|
|
|
|
#4414 |
|
Zakorzenienie
|
brzuszek to się nie zmienił za bardzo w tydzień
zdjęcie to mogę tylko tą głóke- przekrój dwuciemieniowy, cokolwiek to znaczy, ale jak wrócę z pracy koło 22 ![]() nie dało się zmierzyć w całości, powiedział że teraz już będzie coraz ciężej, na tym dopplerowskim USG będzie cały pomiar plus waga? dziecka a poźniej to tylko główkę się mierzy i z główki wychodzi tp z USG .. ale u mnie Z OM I USG to samo praktycznie wynika ale powiedział że mam się nie martwić że nie da się całego pomiaru zrobić ;PZjadłam kromkę z nutellą na śniadanie ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- hahaha tak właśnie się zastanawiam jak to będzie z nowym wątkiem, bo jak sądzę 19 stron w dwa dni nie wypiszemy, ale w tydzień jest możliwe ( kilka osób wyjeżdża więcej wolnego to mniej na wizażu) no i jak zrobimy z tym wątkiem, albo trzeba sie będzie ograniczyć, albo ktoś inny założy albo przyspieszamy haha. No ja może będę mogła wejść na kompa na wsi, ale wiecie... wole wypoczywać a najwcześniej wątek zalożyć będę mogła w niedziele koło 15
|
#4415 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
No trudno, w takim razie muszę teraz wymienić całą moją letnią garderobę
|
||
|
|
|
#4416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Arbuzzzz ja tez ostatnio mam fazę na zielone jabłkaRyba Super że wszystko w porządku Z kilogramami to spokojnie,damy radę,będziemy się nawzajem motywować.Powoli przestaję się tym przejmować,skoro mój organizm potrzebuje tyle jedzenia to mu dostarczam a co będzie to będzie.Zdrowie bobasa najważniejsze.Ja stosuje metodę długich spacerów,czasem z kijkami.Ja tez przed ciążą trochę biegałam i ograniczyłam jedzenie żeby na lato mieć extra figurę a tu niespodzianka .
|
|
|
|
|
#4417 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny jak tam samopoczucie? u mnie fatalnie, nie dosc ze mam jakies chore koszmary to jeszcze o 2 w nocy dopadly mnie wymioty a powtorka byla rano, caly dzien bym przelezala, nawet na jedzenie nie mam ochoty, no i wygladam jak zombi
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4418 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#4419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też myślę ze ruchu nie będzie a poza tym to chyba można przekroczyć te 5000 ?? ;D
|
|
#4420 |
|
Raczkowanie
|
Witam w poniedziałek!
Co do sportu i dietki, to też jakieś 3 tyg. temu zaczęłam biegać, odstawiłam słodycze i bardziej zwracałam uwagę na to co jem. Jeśli wszystko z ciążą będzie ok, to za rok powrócę do tego planu. Teraz chciałabym zapisać się na jakiś fitness dla kobiet w ciąży ale na razie muszę chyba o tym zapomnieć. Może później... Co do "Przepisu na życie" - to są nowe odcinki?? Jestem zdecydowanie nie na czasie i muszę od razu naprawić to niedopatrzenie. Uwielbiałam ten serial. A tak z prywaty... to muszę poskarżyć się! myślałam, że wczoraj nogi z tyłka powyrywam! I tylko to że nie mogę męczyć się, uratowało synka z opresji Wyobraźcie sobie, że wrzucił mi telefon do kubka z herbatą i teraz telefon do Szkodnik jeden!
|
|
|
|
#4421 |
|
Zakorzenienie
|
Espere- to synuś miał pomysł
Czasem da się jeszcze uratować, czekaj i zoaczysz ;P Moje siostrzenice uwielbiają bawić się nożyczkami ( takimi dla dzieci, plastikowe albo te z przedszkola) i co się da to przecinają. Nawet ciuchy jak da radę Wiecie co dzisiaj w drodze do pracya dokładniej na przystanku zobaczyłam, bo zapomniałam napisać! Stoi babka w zaawansowanej ciąży, z dzieckiem ok 3 letnim, papierosem i siatką piw. Ten chłopiec mówi do tej mamy, żeby kupiła mu picie bo słonko świeci i mu się chce pić, a ona na to że nie ma bo wydała na ważniejsze rzeczy????????????
|
#4422 |
|
Zakorzenienie
|
Patologia!!!!!
|
|
|
|
#4423 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ps. I żeby było jasne nie mam nic przeciwko mini i makijażom ale ta kobieta wyglądała na osobę pewnego pokroju...
|
|||
|
|
|
#4424 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A tymi kilogramami to myślę że odżywiaj się zdrowo, ale jeśli jesz słodkie to myślę że też dlatego że Twój organizm tego potrzebuje. Cytat:
Espere trzeba przyznać że masz bardzo pomysłowego synka
|
|
#4425 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
właśnie jedną wcinam ![]() Cytat:
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
||
|
|
|
#4426 | |
|
Zakorzenienie
|
nie mogłam się dzisiaj zwlec z łózka, a poszłam spać o 21. Pół nocy nie spałam, brzuch mnie dziwnie ciągnął, ale nie bolał. Trudno to opisać. Wierciłam się dobre kilka godzin, później ptaki zaczęły się drzeć i zasnęłam dopiero nad ranem ja mam teraz fazę na lipton ice tą zieloną, jest fajnie gorzka i orzeźwiająca, nie tak jak nestea, więc może mamom z dolegliwościami pomoże. rybo - gratuluję udanej wizyty, cóż za ruchliwy malec ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4427 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mial byc grill![]() tez musze wybrac sie do dentyaty... Cytat:
za wizytę![]() ja tez duzo jem...caly czas jestem glodna! niby to lepsze niz mdlosci,ale nie wiem co będzie dalej... bylam dzis w Lidlu i mam truskawki
|
||
|
|
|
#4428 |
|
Wtajemniczenie
|
Rybka gratuluję udanej wizyty
Dzastin dobrze, ze już Ci deko lepiej Espere moja córa też taka pomysłowa, co chwila jakieś sprzęty naprawiamy Ja też jutro wyjeżdzam do rodziców do niedzieli, więc też nie będę postów produkować, pewnie ten dociągnie do niedzieli, a wątek może przekroczyć trochę 5000 postów, już na kilku tak widziałam Pół dnia spędziłam w biurze paszportowym, no żesz dwie godz. kolejki, a wszyscy próbują się wciaskac bez, nie wiem ile osób nas tak załatwiło, bo najpierw nie pilnowałam za bardzo, tylko patrzyłam za kim jestem, ale potem ludzie zauważyli to się taka wojna zaczęła, że babka w końcu wyszła z pokoju i powiedziła, że jeszce chwila i ona zamyka pokój i dalej wniosków nie przyjmuje
|
|
|
|
#4429 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam ze słonecznej Irlandii
Zaczynam dziś 12tc Zamówiłam sobiew wczoraj na all 2 pary spodni ciążowych i jedne jegginsy też ciążowe ![]() Ale wcinacie dużó owoców...ja jakoś nie mam ochoty i czasem jakieś jabłko albo banana skubnę. Cytat:
Rybko zdrowiej się odżywiaj i spaceruj dużo, to pomoże utrzymać dobrą formę Cytat:
Ja też miałam dziś koszmar...byłam w ciąży z moim byłym chłopakiem i straciłam to dziecko, a on mnie wtedy zostawił, bo okazało się, że tylko dla dziecka ze mną był dziwne to... mam nadzieję, że już się nie powtórzy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
normalnie się we mnie gotuje jak słyszę lub widzę podobne akcje!!U mnie nie ma majówki, więc przez ten czas chyba będę sama z sobą pisać
Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-04-29 o 13:43 |
|||||
|
|
|
#4430 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co ciekawe żabcie w 1 sezonie mnie wkurzały, zwłaszcza Beatka a Andrzej takie trochę ciepłe kluchy były. Ale w sumie jak oni się zaczynają kłócić to jest świetna scena ![]() Cytat:
Gratuluję udanej wizyty ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pytanie do dziewczyn które są po ślubie. Do rezerwacji terminu w USC potrzebne nam odpisy aktu urodzenia i dowody tożsamości. TŻ dzwonił do mamy żeby mu takowy wyciągnęła i ona stwierdziła ze poszuka mu starego. Moje pytanie jest takie, czy do ślubu trzeba mieć nowy akt urodzenia? Czytałam na wizażu o jakiejś opłacie skarbowej ale są też zdania ze nie trzeba nowego, jak to z tym wszystkim jest? Czy lepiej dzwonić do naszego USC? |
||||||
|
|
|
#4431 |
|
Rozeznanie
|
Sprawdzałam w tych kalkulatorach i różnie mi wychodzi. I nie wiem co myśleć o tym wieku z USG. Muszę się zapytać lekarza, o ile nie zapomnę na następnej wizycie. Dziś miałam robione pierwswze badania. Mam nadzieję, że wszystko wyjdzie dobrze.
30.07.2011r Mąż i żona 27.11.2013 - Moje serce zabiło mocniej bo się pojawiłeś. Kocham Cię nad życie Edytowane przez Asist22 Czas edycji: 2013-04-29 o 14:27 |
|
|
|
#4432 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja wrociłam z pogotowia....zjadłam truskawki i zaczełam sie dusic....do tej pory jadłam i nic mi nie bylo a dzisiaj miałam śmierc w oczach... Rybko gratuluje wizyty
|
|
|
|
|
#4433 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już wiem co sobie kupię ;p a co do tego zakupu lizaka, czesto tak robię ale zauważyłam że niektórzy ludzie to obią to celowo, bo jak jest jakaś mamuśka za ladą czy babuśka to dziecku zawsze dają, a matki wykorzystują to..Cytat:
A co do wątku nowego to mam rozwiązanie, będę podglądać ile naprodukowalyście i jak już się będzie zbliżać 5000 to poproszę męża, żeby założyć z wygranym tytułem ale pierwsze 4 posty będą typu :bla bla bla i jak wrócę to zrobię ładnie pierwszą stronę i resztę, ok? a wracam w niedzielę więc pod wieczór byłoby wszystko gotowe??? PRZYPOMINAM O GŁOSOWANIU. TYTUŁY NA STR bodajże 144 GŁOSUJEMY NA JEDEN TEMAT
|
|
#4434 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sprawdziłąm w jednym z nich.Cytat:
dobrze, że już jest ok Rybko przewodnicząca nasza Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-04-29 o 14:23 |
||
|
|
|
#4435 |
|
Rozeznanie
|
Coś mi się już pokićkało na wizażu. Edytowałam to czego nie chciałam. Chcę do domu...
|
#4436 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ale całe szczęście że wszystko ok. ![]() Cytat:
![]() Ja już się nie mogę doczekać jutrzejszej wizyty.....
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|||
|
|
|
#4437 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wróciłam ze sklepu,zrobiłam zapas owoców:gruszki,jabłka zielone
,winogrona i arbuz![]() A na obiad mam polędwiczkę +młode ziemniaki(mam nadzieję że nie będę świecić)+mizeria ![]() Alem głodna Asist A wiesz kiedy doszło do zapłodnienia?Ja sobie właśnie w ten sposób liczę,bo z usg jeszcze nie mam terminu.Z tym że ja miałam regularne cykle to prościej mi tak obliczyć. Antibia Mam nadzieję że już ok,ale miałaś niemiłą przygodę. Ryba Tak jest!
Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2013-04-29 o 14:37 |
|
|
|
#4438 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może to nawet nie truskawki same w sobie, tylko ta chemia Cytat:
ale też myśle,. że trochę tu ruch się zmniejszy przez najbliższe dni
|
||
|
|
|
#4439 |
|
Zakorzenienie
|
Antibia - jak to strasznie zabrzmiało!
CO DO USC brałam ślub 4 miesiące temu więc jestem w miarę na bieżąco. OPŁATY w USC to 84 złote za ślub normalny za przyspieszony 123 dodatkowo AKT urodzenia jak z innego miasta jesteście, jak pierwszy raz pobierane to 22 złote następne 26 a potem ponad 30 złotych w urzędzie jest zazwyczaj kilka opcji dodatkowych ( szampan, orkiestra,video...) ale to do wyboru ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- akt jest wazny 3 miesiące i do ślubu wydają specjalnie. Np. do śmierci czy coś to dostajesz za friko, ale za "ślubny" się płaci.. U nas tak było poprostu, więc sądzę że wszędzie tak jest zadzwonić nie zaszkodzi ale bądź na to przygotowana
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-04-29 o 14:41 |
|
|
|
#4440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co Ci się po tych truskawkach stało? Jakaś reakcja alergiczna? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.

Ja się dzis potwornie czuję. Miałam rano wymioty, spóźniłam się do pracy i teraz mnie mdli... a u mnie dwa ciężkie dni będą, więc musze się wziąć w garść.
No trudno, w takim razie muszę teraz wymienić całą moją letnią garderobę 
ja tez ostatnio mam fazę na zielone jabłka

myślałam, że wczoraj nogi z tyłka powyrywam! I tylko to że nie mogę męczyć się, uratowało synka z opresji 

Ślub 25.08.2012 
A mial byc grill

dziwne to... mam nadzieję, że już się nie powtórzy