|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Cytat:
![]() Cytat:
Nawet mnie nie strasz. Ja liczę na to że w okolicach czerwca pojawi się w Krakowie sporo mieszkań bo może studenci poopuszczają po zakończonym semestrze. |
||
|
|
|
#4382 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4383 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno znajdziecie mieszkanie które będzie Wam odpowiadało.Będziecie wynajmować?
|
|
|
|
|
#4385 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze kwestia przemyślenia, bo z pomocą naszych rodziców na pewno dalibyśmy radę kupić, ale chyba na początek zdecydujemy sie na wynajem, bo moi rodzice chcą budować dom w przyszłym roku i to mieszkanie gdzie teraz mieszkamy zostanie dla nas.
|
|
|
|
#4386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi ósemka wyrosła jakoś 2-3 tygodnie przed ciążą- znaczy "wyrastała" i powiedzialam wtedy do męża: boli mnie dziąsło- to napewno objaw ciąży" a on mnie wyśmiał i powiedział że mam sobie kolejny raz nie wkręcać.
|
|
#4387 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
że jak nie bedę umiała pomóc to będę płakać razem z nim
|
|
#4388 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam wieczorową porą
Dzidzia mnie też rzadko coś w podbrzuszu pobolewa Ja też już tych najbardziej obcisłych nie zakładam, bo mnie cisną Koniecznie muszę się rozejrzeć za ciążowymi portkami Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
skoro wszystko jest ok to nie ma się czym martwić Anoula super reakcja rodziców ![]() Rybko za jutrzejsza wizytę Jak mam wybrac jeden tytuł to też mi się najbardziej podoba nr 5
|
||||||
|
|
|
#4389 |
|
Zadomowienie
|
Też głosuję na 5!!!A mój mąż wczoraj zrobił dla mnie szarlotkę i właśnie pochłaniam spory kawałek, chcecie?
Współczuje wyrastania 8, a właśnie jak to jest? Z dentystą w ciąży? Ja na moje szczęście pozbyłam się 8 przed ciążą...miałam z nimi straszny problem bo wyrosły mi wszystkie 4 i od razu się psuły i powodowały zapalenia. A ja z moim uzębieniem mam sporo roboty ponieważ mam szerokie zęby, moje 1- mają 1,3 cm...i okazało się, że 8 nie miały miejsca więc korzenie poszły po kościach policzkowych- było chirurgiczne usuwanie. Właśnie zastanawiam się nad jakąś wizytą dentystyczną ale dentysty boję się jak niczego i nikogo na świecie, dlatego strasznie z tym zwlekam... |
|
|
|
#4390 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się też dentysty bałam kiedyś, ale trzeba znaleźć odpowiedniego. A w ciaży zaddbanie o zęby jest bardzo ważne.
![]() Daj szarlotkeeeeeeee no a ja czekam na wizytę, wychodzę za 20 minut dam znać koło 10tej
|
#4391 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja rankiem nie mam siły sie podnieść, mdłości mam odkąd otworzę oczy, a Mama przed wyjściem do pracy już jest z kanapką, herbatą i jabłkiem zielonym ![]() Cytat:
No widzisz Czyli było dużo lepiej niż się spodziewaliście. Prawidłowa, wręcz wzorowa reakcja ![]() Cytat:
![]() Co do przepisu.. Dla mnie to wątku Jerzego i Anki mogłoby nie być. On jest tak beznadziejny że nie mogę patrzeć, każda jego rola wygląda tak samo, a jak słysze ten jego głos i akcent a'la parada równości... To mam dość ![]() Cytat:
usuwane piątki pod aparat, więc miały miejsce. Lewą dolną jak mi usuneli to już pisałam wyżej- zgon 48 godzinny, a z prawej na razie milczy...Cytat:
![]() Witam po weekendzie. Ogłaszam otwarcie sezonu arbuza i zielonego jabłka- od piątku zjadłam codziennie po 1 arbuzie i po ok 6 jabłek zielonych... Tylko to mi wchodzi gładko i ze smakiem. A jak mi brat wieczoorem zjadł ostatnie zielone to nie mogłam zasnąć bo ttaaaaakiego miałam smaka
|
|
#4392 |
|
Zadomowienie
|
Taaak! Pod tym względem będę chwalić męża długo i namiętnie, bo gotować potrafi a najlepsze jest to, że robi bardzo dobre ciasta- mi tak nie wychodzą.
Ja ostatnio też arbuzy to jem i jem...ale rzeczywiście poczekam na te czerwcowe- to dopiero będzie wyżerka... Ja dzisiaj pracuje do 18...to będzie ciężki dzień. Ryba powodzenia na wizycie. |
|
|
|
#4393 |
|
Raczkowanie
|
O tak, to jeszcze nie są te letnie arbuzy, ale lepszy rydz niż nic
Najważniejsze że nawadniają, bo picie jakoś samo z siebie mi nie wchodzi za bardzo, ale w arbuzie już taaak Ja mam wolne, także pierwszy dzień w pracy zaliczę dopiero za tydzień
|
#4394 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja z rana
Trochę nie wyspana, ale jakoś dam rade dwa dni w pracy i odpoczynek Ryba mocno trzymam i czekamy na super wieści ![]() Anoula cieszę się że rozmowa przebiegła ok, dzidkowie się cieszą,no i trzymam mocno kciuki za poszukiwania mieszkanka przytulnego. Ja tez się zajadam od kilku dni arbuzem, a wczoraj babcia kupiła mi truskawki, co prawda nie są to truskawki w ogródka ale dobre i takie na początek ![]() Za chwilkę się muszę wybrać do sklepu po jakieś pyszności na dzisiaj ![]() Miłego dnia
|
#4395 |
|
Zadomowienie
|
Zazdroszczę...a ja pewnie będę też pracować w czwartek...ech...zobaczym y. Idę sie ogarniać, choć dzisiaj mam dzień lenia.
|
|
|
|
#4396 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja w przepisie uwielbiam Żabcię, Grubą i Polę Cytat:
![]() Jak tam powitałyście nowy dzień dzień dziewczyny? W Krakowie trochę słońce się przeciera i mamy 13 stopni w cieniu jak na razie. Ja się dorwałam do marchewki z wczorajszego obiadu haha |
|||
|
|
|
#4397 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas śliczne słoneczko
Ja też już sezon arbuzowy rozpoczęłam I mango wczoraj jak zobaczyłam w sklepie to normalnie I jak mała Rybka? Pokazała co ma między nóżkami? ![]() Trzeba zaraz na jakiś spacerek ![]() Mój mąż to tak średnio na jeża- herbatę którą zrobi da się wypić i czymś tam jest mnie w stanie nakarmić, ale upiec ciasto- abstrakcja ;P Edytowane przez anulka2205 Czas edycji: 2013-04-29 o 08:56 |
|
|
|
#4398 |
|
Zakorzenienie
|
Anoula reakcja rodziców książkowa
. Moja Mama jak o pierwszej ciąży usłyszała to mi strzeliła pogadankę o ślubie (miałam 23 lata, 3 byliśmy razem ; a ona sama mądrala w podobnej sytuacji lata temu z moim tatą hajtać sie nie chciała Ja też nie znoszę dentysty. I nie chodzę tak często jak Wy. Ostatni naprawiany ząb miałam...5 lat temu! Potem była kontrola jak Alisa miała rok; rtg, usunięcie 8 i potem już nie byłam. Nie mam problemów z zębami. Zawsze słyszę, że jest mała dziurka ale nie ma sensu jej rozwiercać. Raz na kilka lat to wystarczające poświęcenie .Mam w Bdg zaufanego dentystę. Nie wchodzę na fotel bez zastrzyku. Ale jest bardzo drogi. Drugiego mam w Szczecinie-ten z kolei tani. Wybieram soe w czerwcu na zachód to umowie od razu przegląd sobie i młodej.
|
#4399 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a organizujecie cywilny dla najbliższej rodziny czy większą imprezkę? ![]() rybcia trzymam kciuki za wizytę
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|||
|
|
|
#4400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super reakcja U nas z mojej strony to mamy małą rodzinę, tzn. brat taty z którym jak to niestety często bywa jest skłócony, a od str TŻta rodzina spoooora, ale póki co to tylko Teściowa wie i brat, reszta rodziny kiedyś się dowie ![]() No to reakcja ze strony moich rodziców oprócz radości, to pytanie: kiedy ślub!!?!! Na co moja odp w głębi duszy: tego nawet najstarsi Indianie nie wiedzą ale też coś nt cywilnego rozmawialiśmy, a kościelny gdzieś za 2 lata.Ja dziś już o niebo lepiej się czuje, herbatka z miodem i mleko z miodem chyba pomoglo Ale do pracy isc to ja nie mam sily :/ Ale pociesza mnie fakt, ze prawdopodobnie dziś i jutro to moje ostatnie 2 dni i ide na L4 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A co do "Przepisu na życie" najlepszy był 1 sezon, teraz to flaki z olejem gdyby nie Żabcia i Beatka film byłby nie do przeżycia przynajmniej dla mnie
|
|
|
|
|
#4401 |
|
Zakorzenienie
|
O jak to się zmienia światopogląd haha. Moi rodzice jedynie zapytali czy chcemy się pobrać, a jak powiedzieliśmy że chcemy wziąć cywilny ślub to tylko mama stwierdziła ze musimy poszukać jakie dokumenty nam są potrzebne. i żebyśmy im powiedzieli jaki termin wybierzemy. Ale mama stwierdziła ze ma jedno dziecko i wesele musi w przyszłości być.
|
|
|
|
#4402 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zarówno rodzice jak i teście fajnie zaareagowali więc nic tylko się cieszyć ![]() Heloł Dziś gardło mnie jeszcze boli ale już jest mniejszy ból niż wczoraj więc może to dobrze rokuje... ![]() Po majówce obowiązkowo zapisuję się do dentysty już to wczoraj oznajmiłam Tż bo wszystko zaczęło się od tej nie szczęsnej ósemki....Dziś u Nas znowu brak słoneczka....
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-04-29 o 09:13 |
||
|
|
|
#4404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz moi rodzice i teściowie oznajmili ze musimy im zorganizować spotkanie żeby się poznali
|
|
|
|
|
#4405 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam
Obecnie siedzę w pracy . Mam maaaase papierków zaś.. Następna wizyta 21.05 godzina 8 NO a z wizyty; Dzidzia duuuża i strasznie ruchliwa- gin powiedział że jak zacznie kopać to mam się nie przestraszyć jak będzie dużo i często bo od dwóch wizyt jest tak ruchliwy bąbel że nie da się zmierzyć i nawet ładnego zdjęcia nie da się zrobić. nO ja się cieszę że tak sie rusza bo jakoś mnie to uspokaja. zmierzył główkę 35,9 mm z USG wychodzi 15t5d Za 3 tygodnie kolejna wizyta, dostanę wtedy skierowanie na USG dopplerowskie i na 80% poznam płeć jak pokaże nasz bąbelek. Dostaniemy cały zestaw fotek wtedy bo to będzie lepsze USG z jakiś nowszym sprzętem. Mąż był oczarowany, patrzał i nie mógł oderwać wzroku. Gin chciał zrobić zdjęcie ale no nie dało się nic takiego zrobić to małż powiedział" zrób Pan zdjęcie głowy, tak szybko nią nie rusza" No i zrobił cO do zęba, on jest cały czas sprawdzany, srednio 2 razy w miesiącu czy nic sie nie dzieje. a do przepisu-- mnie też zaczyna wkurzać ich wątek. Żabcia, beatka, gruba, mania, pola -> te osoby robią ten film WG mnie of course ![]() ALE SŁOŃCE PIEKNE WYCHODZI. muszę się jeszcze wyżalić. WAŻĘ MASAKRYCZNIE DUŻO I CHYBA PÓJDĘ NA JAKĄŚ DIETKĘ TAKĄ DELIKATNĄ ŻEBY Z DZIDZIEM BYŁO OK. JAKBYM MIAŁA PEWNOŚĆ ŻE ZGUBIĘ TO PO CIAZY TO BYM TO OLAŁA A TAK??????
|
#4406 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A gin w góle patrzał coś bąblowi między nóżki czy nie dało rady? ![]() Ja bym raczej postawiła na zdrowsze odżywianie w sensie;ciemne pieczywo, nabiał nisko tłuszczowy, rezygnacja z słodyczy itp. Ja właśnie tak się odżywiając schudłam 7kg.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#4407 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a gin dał radę zmierzyć jaka jest duża? pamiętaj że miałaś nam wrzucić fotkę dzidzi więc musisz wykraść zdjęcie tżtowi no i fotka brzusia jeszcze.... też się boję że dużo przytyję.. ale oprócz zdrowego odżywiania zaczynam od dziś jeździć na rowerku stacjonarnym i wprowadzam ćwiczenia na piłce żeby mieć kondycję na poród
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#4408 |
|
Zakorzenienie
|
Siemka, Rybcia, gratuluję wizyty! Ale zazdraszczam takiego dużego bąbla!!!
![]() Jezu, oszcze na tż zęby od dwóch dni, tak mnie wkurza, że chyba mu strzelę... |
|
|
|
#4409 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
tylko szkoda że zdjęcia nie dało rady zrobić. ale najważniejze że wszystko w porządku jest ![]() ja mam dziś wolne , sloneczko wychodzi zza chmurek i nawet ciepło zaczyna sie robić po wczorajszym załamaniu pogody. poprosiłam męża o banany i winogrona- mogłabym tonami pożerać.
|
|
|
#4410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde ale ja na początku ciąży w ogóle nie jadłam słodyczy, przed też rzadko i dopiero teraz od jakiś 3 tygodni no może 4 jem słodycze, codziennie porcja lodów ale jakoś nie umiem się opamiętać . O jojoj będzie ciężko, a w il te 7 zrzuciłas? tak poza tym to 2 tygodnie przed ciążą ćwiczyłam z EWKĄ CHODAKOWSKĄ i myślałam, ze zanim zajdę to fajnie w miarę będę wyglądać....... a tu
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:27.

Wzruszyłam się jak o tym przeczytałam.
sama jestem na tym etapie,ale u nas jakiś zastój normalnie,nic ciekawego w rozsądnych pieniądzach w naszym mieście znaleźć nie można.I jeszcze jestem w tym wszystkim sama bez Tżta,ciężko....

na pewno znajdziecie mieszkanie które będzie Wam odpowiadało.Będziecie wynajmować?

Koniecznie muszę się rozejrzeć za ciążowymi portkami 

Czuje się jakby mnie czołg przejechał, boli gardło, nawet nie mam siły ręką ruszyć

Ślub 25.08.2012