Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa 11 17,46%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 2 3,17%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 2 3,17%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 1 1,59%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 5 7,94%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 3 4,76%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 4 6,35%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 5 7,94%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 1 1,59%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 9 14,29%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 2 3,17%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 2 3,17%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. 10 15,87%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 6 9,52%
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-29, 10:51   #601
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
lecę na ktg oby było wszystko ok z moją wiercipiętą

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 10:53   #602
_pola
Rozeznanie

Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

2
Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Podobno Euvax nie posiada rtęci od 2011 r.:
http://szczepienia.pzh.gov.pl/main.p...to=szczepionka
Ale mi chodzi nie tylko o tą rtęć, ale że ciągle z tą szczepionką sa jakieś akcje np tutaj 2012 rok http://www.farmaceutycznyportal.pl/k...otu-10130.html

2009 http://www.dzienniklodzki.pl/artykul....html?cookie=1

no i jeszcze 2007

A rtęć i tak ma, podobnie jak Engerix, tylko, ze sporo więcej. Reklamują, że bez rtęci, ale to tylko w przypadku szczepionki jednodawkowej.

Franek
5 sierpień 2014

I wyciągnęło do mnie malutką rączkę,
I siłę mi dało niespotykaną,
I miłość największą,
bezinteresowną...
Dziecko moje

23 maj 2012 11tc

Edytowane przez _pola
Czas edycji: 2013-04-29 o 11:00
_pola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 10:58   #603
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _pola Pokaż wiadomość
Faktycznie ja szukałam składu szczepionek i naprawdę ciężko coś znaleźć.
I wychodzi na to, że Engerix też ma rtęć, ale duuużo mniej niż Euvax. Bodajże 0.005%, a ten 0.01%. A niby piszą, że żadna nie ma.... Zgłupieć można....
Ulotki szczepionek:
http://www.stopnop.pl/szczepionki/75...ad-szczepionek

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:
2

Ale mi chodzi nie tylko o tą rtęć, ale że ciągle z tą szczepionką sa jakieś akcje np tutaj 2012 rok http://www.farmaceutycznyportal.pl/k...otu-10130.html

2009 http://www.dzienniklodzki.pl/artykul....html?cookie=1

A rtęć i tak ma, podobnie jak Engerix, tylko, ze sporo więcej. Reklamują, że bez rtęci, ale tylko w przypadku szczepionki jednodawkowej.
A wiesz co to znaczy? "w związku ze stwierdzeniem niehomogenności w niektórych fiolkach ww. serii produktu leczniczego" - bo to chyba nie dlatego, że ma rtęć.

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

A skąd wiadomo, że mają rtęć skoro w ulotce i składzie nie ma nic o niej?

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 11:00   #604
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
O 6:50 dostałam smsa od Aaś, dopiero zauważylam:
"Rodzimy. Wyjeli mi pessar skurcze co 1-2 minuty. Robimy próbne sn. Szykujcie się na wyrównanie proporcji na wątku."

Jejku jejku!! aaś trzymamy trzymamy kciukasy bardzo mocno!!!
kochana trzymamy za was mocno kciuki. Dasz radę. I niech Bóg Wam wynagrodzi za te miesiące leżenia. Trzymaj się nam

kurcze... to już... Ach...
Stary 2013-04-29, 11:00   #605
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
"Rodzimy. Wyjeli mi pessar skurcze co 1-2 minuty. Robimy próbne sn. Szykujcie się na wyrównanie proporcji na wątku."

Będą laseczki!!!
Aaś nasz guru! Trzymamy kciuki!!!

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Widzę, że nie tylko ja mam takie podejście, ufff bo już myślałam, że wariuję
Ja też wciąż myślę nad szczepieniami.

Cytat:
Moi teściowie po 5 swoich dzieci oraz przy 8 wnuku już chyba tak się wyrobili, ze każde dziecko jest inne, ze w ogóle żadnymi radami nie sypią przynajmniej na razie.. ciekawe co będzie jak się urodzi
Ja się obawiam swojej teściowej. Ale jest ponad 400km stąd, więc jedynie telefon i skype, a to można zawsze wyłączyć.

...będą dziewczynki!!!

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 11:04   #606
lonely_lady
Zakorzenienie

Ojejju jejuuuuuu... Aaś już rodzi
Możliwe, że Maja i Ala już są na świecie
a ja w takiej niewiedzy żyję..
Aaś zaciskam kciuki z całych sił

Edytowane przez lonely_lady
Czas edycji: 2013-04-29 o 11:08
lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 11:04   #607
candace1
Zakorzenienie

W szczepionce Engerix jest rtęć - mniej niż w Euvaxie ale jest.
Engerix produkuje firma, która produkuje szczepionki 6 w 1. (które BTW przyjmuje moje dziecko).
W szpitalu w ogóle nie musicie się godzić na szczepienie dziecka. Wtedy w 6 tyg. życia dziecka w przychodni rejonowej idziecie na szczepienie i tam decydujecie jakimi szczepionkami chcecie dziecko szczepić.

Ja nie mam wyboru jeśli chodzi o szczepienie w 1 dobie bo w Bielańskim nie można mieć swoejj szczepionki i szczepią Euvaxem...
Natomiast nie mam zamiaru ryzykować że młodemu coś się stanie jak go nie zaszczepię a pewnie tak jak Z. będzie miał żółtaczkę - w takim wypadku robi się masę badań z krwi.. No i jest ryzyko że moiże coś złapać. Dlatego ja się godzę na szczepienie.

A w 6 tyg. życia wybiorę szczepienia skumulowane - tak jak z Z.

I jakoś nie przekonują mnie te wszystkie rzeczy, które się pisze nt. szczepień, że są takie bee i feee - my też byłyśmy szczepione i to takim syfem, ze masakra i jakoś żyjemy...
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 11:05   #608
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Wrzucam zdjecia dzisiejszej pracy

Łóżeczko:

oraz komoda- musiałam szafkę nocną położyć na komodzie bo sie mi w pokoju nie mieściła, ehh:

Mam popodpisywane szuflady, żeby się nie pogubić:

ubranka na rozmiar 0-3 miesiace plus 3-6 miesięcy:
https://wizaz.pl/forum/album.php?alb...ctureid=155103

oraz szufladki:

Super!! Gdzie mi tam do takiego stanu. Ja mam wszystko wrzucona do szafki...ani nie wyprane ani nie wyprasowane.

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość

Justyna G ja nawet nie wiem, jakie ciuszki mam a jakie nie... Wiem, że jakieś skarpetusie są.
Ja mniej więcej wiem jakie mam ciuszki, ale jeszcze czekam na ubranka od szwagierki. Tż mógł je zabrać w sobote jak był w domu ale pojechał rowerem.

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
no to zaczął mi się "tydzień porodu", doszłam do wniosku, że skoro nie urodziłam do tej chwili to już nie ma mowy o porodzie przed czasem. Lecę zrobić ostatnie zakupy przed porodem, zaopatrzę męża w jedzenie na tydzień, on dzisiaj jedzie jakies sprawy załatwiać ok 200km,

W czwartek TP
Jeszcze Cię maleństwo zaskoczy zobaczysz

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
hej
i zaczynamy nowy tydzień
wczoraj byliśmy na giełdzie samochodowej, 3 godz chodzenia. Szkoda tylko że padał deszcz
W sumie byłam na nogach od 6 do 16. Aż dostałam zakwasów na tyłków.
Noc miałam koszmarną, bolały mnie stopy ale to tak jak nigdy wcześniej. Aż TŻ się obudził i mi je masował. Do tego miałam strasznie nadęty brzuch (nie wypróżniałam się od 2 dni) i też mnie zaczął boleć, no i mała oszalała bo wariowała jak nie wiem co. Myślałam że na tym etapie to już mi to nie grozi, sprawiała mi straszny ból.
Dopiero po tym masażu stóp zasnęłam. A dziś czuję się średnio.
Nie wiem ile jeszcze dam radę wytrzymać.

No ale mogę rodzić w sobotę bo chcę się załapać na grilla w piątek. Tak chodzą i chodzą za mną te kiełbaski pieczone. No i w ogóle mamy dużo planów z TŻtem na ten tydzień. O ile będę mieć siłę się poruszać

za szybkie uwijanie się ze wszytskim
Ja się tak czułam jak ty w noc przed wizytą i dzień wizyty. Też mała dała mi tak popalić, że szok.

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Według mnie to 5 latek to trochę za wcześnie na takie obrazki jednak...

Cytat:
No to teraz napiszę co u nas
W piątek miałam wizytę i szyjka mega krótka, miękka - czyli Maleńka chce wychodzić I to była ostatnia wizyta, bo do terminu na 90% nie dotrwam - jak gin mi to powiedział to prawie na zawał padłam - moja mina bezcenna
Mała mooocno przystopowała i "przytyła" tylko 200g i waży teraz 3400g, więc na cesarkę się nie zapowiada
W sobotę odszedł mi czop i brzuch mi się obniżył, więc chyba faktycznie coś jest na rzeczy
Na ktg wychodzą mi skurcze nawet do 80, ale ja ich w ogóle nie czuję . Przepływy w pępowinie są ok. Paciora nie ma
Ogólnie gin powiedział, że ciąża donoszona i mogę rodzić Ale czad!!!!
Teraz sieję panikę i wczoraj M musiał iść ze mną do kościoła, bo boję się, że mi wody znienacka odejdą
Na dzisiaj zapisałam się do kosmetyczki, bo niby mogę spokojnie pomalować paznokcie u stóp, ale lepiej niech ktoś zrobi mi to zrobi I jeszcze muszę pędzić do lekarza po receptę na szczepionkę...

A i z serii mądre pytania mojego męża:
"Czemu Ty nie masz spuchniętych kostek? Kobiety w 9-tym miesiącu mają spuchnięte"

W ogóle to boję się masakrycznie!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!
To już niedługo!!!! Kolejna dzidzia na wątku

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
j

ja mam DUŻO, bardzo dużo większość kupiłam na ciuchach dosłownie za grosze (średnio 30 gr za parę)
Jak byłam w lumpku to wogole nie mieli takoch małych rzeczy, a w sklepach też jakoś marnie.

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Dzien dobry jestem sobie w Gliwicach u mamy na trzy dni, z Przemkiem, ale mama bedzie sie nim zajmowac w ciagu dnia a ja moge szalec - dzis sie umowilam z kolezanka, potem z kolega na piwo, jutro z inna kolezanka na maraton sklepowy, wieczorem kolejne spotkanie, a jak w srode bedzie pogoda to ide na dzialke z zona kuzyna, urodzil im sie synek 3 tyg przed Przemkiem i maja dzialke alejke od nas wiec zapowiadaja sie sympatyczne chwile a zaraz ide do mamy kolezanki z Przemkiem bo ona bardzo chce go poznac bo to jej "wnuk" - znamy sie tyle lat ze mnie traktuje jak druga corke aaaa i jeszcze pani ze sklepu obok chce go poznac i sasiedzi nasi i od babci na szczescie babcia mieszka obok

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Fajnie Trochę sobie odpoczniesz i nabierzesz sił.

Cytat:

Trzymam podwójnie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
A oto łoże małego króla
super

My śpimy na zwykłej wersalce i raczej o praniu mowy nie ma chyba, że ręcznie ale to i tak dokładnie się nie wypierze a poza tym długo by schło. Musze pomyśleć o jakimś podkładzie na łóżko...

Lecę pod prysznic bo wcześniej nie mogłam bo czekałam na kuriera, ale już był wiec spoko.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 11:09   #609
_pola
Rozeznanie

Cytat:
Podobno Euvax nie posiada rtęci od 2011 r.:
http://szczepienia.pzh.gov.pl/main.p...to=szczepionka
Cytat:
Ulotki szczepionek:
http://www.stopnop.pl/szczepionki/75...ad-szczepionek

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

A wiesz co to znaczy? "w związku ze stwierdzeniem niehomogenności w niektórych fiolkach ww. serii produktu leczniczego" - bo to chyba nie dlatego, że ma rtęć.

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

A skąd wiadomo, że mają rtęć skoro w ulotce i składzie nie ma nic o niej?
Rozmawiałam na ten temat z położną i właśnie z koleżanką, która mocno orientuje się w temacie i która ma zaprzyjaźnionego pediatrę.
To nie jest moje widzimisię, że nie szczepię akurat tą, bo tak sobie wymyśliłam. Raczej wolę szczepić mniej niż więcej. Po prostu przeraziło mnie to, że non stop coś z tą szczepionką jest nie tak. I ja absolutnie nikogo nie namawiam, żeby zmieniał, bo praktycznie we wszystkich szpitalach szczepią Euvaxem. To jest mój wybór.

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
W szczepionce Engerix jest rtęć - mniej niż w Euvaxie ale jest.
Engerix produkuje firma, która produkuje szczepionki 6 w 1. (które BTW przyjmuje moje dziecko).
W szpitalu w ogóle nie musicie się godzić na szczepienie dziecka. Wtedy w 6 tyg. życia dziecka w przychodni rejonowej idziecie na szczepienie i tam decydujecie jakimi szczepionkami chcecie dziecko szczepić.

Ja nie mam wyboru jeśli chodzi o szczepienie w 1 dobie bo w Bielańskim nie można mieć swoejj szczepionki i szczepią Euvaxem...
Natomiast nie mam zamiaru ryzykować że młodemu coś się stanie jak go nie zaszczepię a pewnie tak jak Z. będzie miał żółtaczkę - w takim wypadku robi się masę badań z krwi.. No i jest ryzyko że moiże coś złapać. Dlatego ja się godzę na szczepienie.

A w 6 tyg. życia wybiorę szczepienia skumulowane - tak jak z Z.

I jakoś nie przekonują mnie te wszystkie rzeczy, które się pisze nt. szczepień, że są takie bee i feee - my też byłyśmy szczepione i to takim syfem, ze masakra i jakoś żyjemy...
Dokładnie rtęć jest w obu tylko w Engerixie w mniejszej dawce

Franek
5 sierpień 2014

I miłość największą,
bezinteresowną...
Dziecko moje

23 maj 2012 11tc
Stary 2013-04-29, 11:09   #610
Kinga_20
Zakorzenienie

pola A skąd ta pediatra ma informacje, że mają rtęć? No nie wiem jestem ciekawa po prostu skąd to wiadomo...

Każdy robi jak uważa. Nie wiem czemu tak reagujesz dziwnie, skoro podajesz jakieś informacje to fajnie by było gdyby były poparte czymś konkretnym.

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Stary 2013-04-29, 11:09   #611
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
ciekawe jak HAPPY ?

jem śniadanko i mykam na pocztę dosłać brakujący papier do ZUS... już nie jadę, jakoś się boję być poza domem
A jak z Tż to już na stałe??

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 11:11   #612
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Qrka! Teraz co chwilę będę przyłazić do tego kompa i czekać na wiadomość od Aaś. Pewnie Maja i Alusia już są na świecie.

Troszkę pozmieniałam dzisiejsze plany, byłam na targu po botwinkę, bo babcia wpadnie, więc ją wykorzystam. Ugotuje nam zupkę z botwinki. A nie miałam pomysłu na obiad. Tak więc spadam pozmywać, ale będę tu regularnie kukać.

Leon
Stary 2013-04-29, 11:14   #613
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
no niby fajnie z tymi wodami, bo nie będzie fałszywego alarmu, ale... no weźmy np. tą relację, którą przytoczyła lonely. łóżko zalane, auto zafajdane - kto to posprząta???
wydaje mi się, że w takiej sytuacji najmniej będzie nas interesowało kto to posprząta
i chyba chciałabym tak zacząć poród bo z tego co słyszę to takie porody są najszybsze

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

Z serii pogawędek z moim mężem:
Wybieramy się do sklepu bo brakuje mi parę drobizagów do obiadu. Stoję przed szafą i myślę na głos :"Co by tu założyć" (ze względu na kiepską pogodę i mały wybór tego w co się mieszczę).
TŻ: "kochanie, nie idziemy do Almy tylko do Biedronki, nie musisz się przesadnie stroić"
Ja: " " a po chwili: "a nie chcesz iść do Almy?"
TŻ: "No to zależy co na siebie włożysz"

Poszliśmy do Biedronki
Ash uwielbiam teksty Twojego Tż
musisz częściej nas nimi obdarowywać
Ale wiesz.. coś w tym jest.. u nas jest podobnie, tylko w roli Almy- Piotr i Paweł

Cytat:
Tato od tygodnia w szpitalu, nie wiadomo kiedy go wypiszą - pogorszyły mu się wyniki po przeziębieniu.. Babcia w szpitalu leży na zapalenie płuc, niedawno po zawale albo wylewie, ma wstawiony rozrusznik.. a ja wszystkiego dowiaduje się dopiero dzisiaj przez przypadek..
Bidulka z jednej strony ich rozumiem, nie chcieli Cię martwić, ale z drugiej też byłabym zła że to ukrywają
Zdrówka dla taty i babci

Cytat:
A oto łoże małego króla

-----------
lecę nadrabiać dalej

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 11:14   #614
_pola
Rozeznanie

Cytat:
pola A skąd ta pediatra ma informacje, że mają rtęć? No nie wiem jestem ciekawa po prostu skąd to wiadomo...

Każdy robi jak uważa. Nie wiem czemu tak reagujesz dziwnie, skoro podajesz jakieś informacje to fajnie by było gdyby były poparte czymś konkretnym.
Wiesz co, nie wiem skąd konkretnie takie informacje ma, ale właśnie tak mówiła, że w obu jest rtęć tylko w różnych dawkach, a niby piszą, że nie ma....W sumie czytałam też w necie, ale ciężko znaleźć jakieś konkretne artykuły, a sugerować się jakimś forum to też bez sensu. Dlatego ja wolę słuchać kogoś kto ma z tym jakieś doświadczenie. Położna też polecała żeby zmienić. niby zamieszanie z tym jest, bo szczepionka musi być w lodówce i szpital za nią nie odpowiada, ale polecała zmienić.
Nie reaguje dziwnie tylko po prostu nie chcę żeby ktoś pomyślał, że jakaś fanatyczka jestem

Franek
5 sierpień 2014

I miłość największą,
bezinteresowną...
Dziecko moje

23 maj 2012 11tc
Stary 2013-04-29, 11:15   #615
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Qrka! Teraz co chwilę będę przyłazić do tego kompa i czekać na wiadomość od Aaś. Pewnie Maja i Alusia już są na świecie.

Troszkę pozmieniałam dzisiejsze plany, byłam na targu po botwinkę, bo babcia wpadnie, więc ją wykorzystam. Ugotuje nam zupkę z botwinki. A nie miałam pomysłu na obiad. Tak więc spadam pozmywać, ale będę tu regularnie kukać.
Ja też czekam na wiadomości od Aaś - tak coś czułam, ze dziś urodzi po tym jej ostatnim poście

Widzę, ze zaszczepiłam na wątku zupkę botwinkową pysznąąąąąą

Ja dziś robię "pomysł na kebaba"
Stary 2013-04-29, 11:15   #616
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

Powodzenia kochana!!!
choć mam nadzieję, że już po, że dziewczynki są już na świecie i że udało się sn bez komplikacji!!

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
Cześć Laseczki !!
pierwsza noc w domu była fantastyczna w końcu się wyspałam,
a Wojtuś to mały aniołek taki jest grzeczny

dziękuję wszystkim za gratulacje !!

nie jestem w stanie Was nadrobić i wszystkie cytować, wybacznie

i dziękuję za współczucie co do fatalnego teścia jak ja nienawidzę tego dziada burak straszny ,tak jak mówicie
no nic, mam nadzieję, że teraz to już tak szybko się z nimi nie spotkamy

w ogóle mojemu TŻ-towi chyba było głupio za nich...
potem jak sobie poszli, to myślałam, że coś powie, ale milczał jak kamień...

bo ja byłam do teściów podczas tej wizyty niemiła hehe, strzelali "dobrymi radami" , a ja się z nich śmiałam .
np tekst teścia: "ale to dzieci teraz się wozi w foteliku ?? przecież to niebezpieczne, lepiej na rękach trzymać !"
a ja na to : " taaaakk?? jasne !" i się śmieję

albo tekst teściowej : "ale chyba na ręcach (podkreślam błąd) to nie będziecie go trzymać ??" bo się przyzwyczai !!

a ja do niej : "Dziecku trzeba zapewnić poczucie bezpieczeństwa , ono musi być przytulane, i do 3ciego miesiąca życia nie ma mowy o przyzwyczajeniu "

kurde można by było mnożyć takie teksty...
potem sobie poszłam do pokoju go nakarmić, a oni gadali z moim TŻ-tem o polu, roli itp..
całe szczęście przyszła potem na chwilę moja siostra i mogłam się jej wygadać

idę zjeść w końcu śniadanie potem tu jeszcze wpadnę

AAŚ- 3mam kciuki !! mocno, mocno !! za Ciebie i dziewczynki
jeeej, mam nadzieję, że jednym uchem wpuszczasz a drugim wypuszczasz
do mnie ostatnio wpadła koleżanka i mnie poucza, że mam myć pupę wodą a nie chusteczkami!! iii że butelki kupić bez... bez.... sama nie wiedziała bez czego ale przeczytała w gazetce, że koniecznie bez.... tego!!
Cytat:
A oto łoże małego króla

Cytat:
No najbardziej wkurzające jest to, że to jest mistrz internetu, przeczyta 5 linijek na dany temat i jest specjalistą, który powtarza później wszystko jak papuga, a g...o wie na ten temat. No przecież to normalne, że dziecko 6 miesięczne potrafi się samo ubrać, baaa jak go poproszę to i obiad mi zrobi ;]
tak jak mojej koleżanki jakaś ciotka "bo w telewizji się wypowiadali"
Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Ja pogadam dzisiaj z ginem jak nie zapomnę , a jak nie to wyślę męża do rodzinnego po receptę
to daj znać czy gin wypisze receptę na tę szczepionkę

----

prasuję sobie spokojnie a tu dostaję wiadomość od Anoxee (), że będą dziewczynki i jak ja się teraz mam na czymś skupić?!

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 11:16   #617
becik_4
Zadomowienie

Aaś trzymam kciuki trzymaj sie dzielnie jak do tej pory
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 11:19   #618
diabli
Zakorzenienie

Cytat:

o jaaaaaaaaaaacie, no to nam Aaś podniesie statystyki dziewczynkowe czekam z niecierpliwosci i zaciskam kciuki! nareszcie. Aaś trzymaj sie, az chcialoby sie napisac "daj tam czadu"
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 11:19   #619
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
do kupienia w aptece? ja jak łyknę kilka witamin b to po dwóch dniach mi przechodzi
jedyny plus jest taki, że mam ogromne usta, same w sobie są duże, a jak mają zajady to są spuchnięte i czerwone dookoła
mhm ja zamawiałam z internetowej ja też mam duże usta więc może to ma związek z zajadami
Stary 2013-04-29, 11:20   #620
banka26
Zakorzenienie

Aaś kciukasy za Was dziewczynyyy: jupi:
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 11:20   #621
Elusiek
BAN stały

Cytat:

trzymamy podwójne kciuki za dziewczynki

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
Cześć Laseczki !!
pierwsza noc w domu była fantastyczna w końcu się wyspałam,
a Wojtuś to mały aniołek taki jest grzeczny

dziękuję wszystkim za gratulacje !!

nie jestem w stanie Was nadrobić i wszystkie cytować, wybacznie

i dziękuję za współczucie co do fatalnego teścia jak ja nienawidzę tego dziada burak straszny ,tak jak mówicie
no nic, mam nadzieję, że teraz to już tak szybko się z nimi nie spotkamy

w ogóle mojemu TŻ-towi chyba było głupio za nich...
potem jak sobie poszli, to myślałam, że coś powie, ale milczał jak kamień...

bo ja byłam do teściów podczas tej wizyty niemiła hehe, strzelali "dobrymi radami" , a ja się z nich śmiałam .
np tekst teścia: "ale to dzieci teraz się wozi w foteliku ?? przecież to niebezpieczne, lepiej na rękach trzymać !"
a ja na to : " taaaakk?? jasne !" i się śmieję

albo tekst teściowej : "ale chyba na ręcach (podkreślam błąd) to nie będziecie go trzymać ??" bo się przyzwyczai !!

a ja do niej : "Dziecku trzeba zapewnić poczucie bezpieczeństwa , ono musi być przytulane, i do 3ciego miesiąca życia nie ma mowy o przyzwyczajeniu "

kurde można by było mnożyć takie teksty...
potem sobie poszłam do pokoju go nakarmić, a oni gadali z moim TŻ-tem o polu, roli itp..
całe szczęście przyszła potem na chwilę moja siostra i mogłam się jej wygadać

idę zjeść w końcu śniadanie potem tu jeszcze wpadnę

AAŚ- 3mam kciuki !! mocno, mocno !! za Ciebie i dziewczynki

moja teściowa odpaliła raz tekst, że jak dziecko przyzwyczaimy do trzymania i brania na ręce to nie będzie się ona nim zajmować, na to moja mama ( bo sytuacja miała miejsce na obiedzie zapoznawczym obojga rodziców) odparła że ona z miła chęcią się małym zajmie, a dziadek to będzie tulił małego ile się tylko da
mina teściowej po tej akcji bezcenna

Cytat:
A oto łoże małego króla

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
ciekawe jak HAPPY ?

jem śniadanko i mykam na pocztę dosłać brakujący papier do ZUS... już nie jadę, jakoś się boję być poza domem
dziś ekspedientka w Carrefourze mnie spytała czy się nie boję chodzić po galeriach tydzień przed porodem, ja na to nie bo sama nie chodzę, a ona na to że jej koleżanka ma termin na 1 maja i od 3 tygodni z domu nie wychodzi

i witamy w ten u nas słoneczny dzień zmieniły mi się dziś skurcze, zaczynają mnie boleć delikatnie, są nieregularne ale czuje się mimo tego jakaś pobudzona, miałabym ochotę wszystko robić, to dość dziwne bo ostatnio najchętniej bym z domu nie wychodziła i tylko bym spała
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 11:20   #622
Kinga_20
Zakorzenienie

Aż z ciekawości zadzwonię do szpitala zapytać czym oni u nas szczepią.

Justii internet i tv to ZŁOOOOOOO

Stary 2013-04-29, 11:21   #623
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
jeeej, mam nadzieję, że jednym uchem wpuszczasz a drugim wypuszczasz
do mnie ostatnio wpadła koleżanka i mnie poucza, że mam myć pupę wodą a nie chusteczkami!! iii że butelki kupić bez... bez.... sama nie wiedziała bez czego ale przeczytała w gazetce, że koniecznie bez.... tego!!

to daj znać czy gin wypisze receptę na tę szczepionkę

----

prasuję sobie spokojnie a tu dostaję wiadomość od Anoxee (), że będą dziewczynki i jak ja się teraz mam na czymś skupić?!
Jaka mądra koleżanka:cojest :

Wypisze albo pediatra/internista w przychodni tylko koniecznie spytaj w szpotalu czy można

ja też się skupioć nie mogę - a z nerwów zacznę zaraz paznokcie obgryzać. Czekam na Aaś
Stary 2013-04-29, 11:23   #624
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
w sumie fajnie wygląda. A masz szufladę pod lóżeczkiem?? bo jak nie to ubranka mozesz też wstawic do pudełka pod łóżeczko (a jak masz to do szuflady) np. coś takiego -
http://allegro.pl/rattan-style-na-ko...182229636.html albo też w ikei jest chyba coś na pościel pod lóżko...
plus normalny organizer
hehe dokładnie taki kupiłam pod łóżeczko młodego w sobotę :P z ikei odpada, bo mają 77x70 a łożeczko mam 60 cm
Stary 2013-04-29, 11:23   #625
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
wlasnie prawda, bo ciągle w tv robią jakieś reklamy- rotawirusy, pneumokoki itp., a okazuje się, że stężenie rtęci w tych szczepionkach jest tak duże, że masakra. Dają je na początku, dziecko robi się apatyczne, idziesz do lekarza , zgłaszasz to a on odpowie: "O, to niech się pani nie martwi, śpi, nie przeszkadza". I tak na prawdę nikt na to nie pomoże, nie ma z nikąd pomocy. Jakby robić to poźniej,to moze bylo by to dziwne,że dziecko się inaczej zachowuje.

ostatnio u Jaworowicz byl reportaz o 18latku, ktory dostal wezwanie na szczepienie. grozili mu grzywna. no i poszedl...zmarl po. zapalenie mozgu itd.
jak to zwykle bywa dwie strony medalu - zwolennicy szczepien ("bo szczepimy tysiace rocznie i dzieki temu nie ma groznych zachorowan") i przeciwnicy ("po co szczepic dziecko zaraz po urodzeniu, skoro karmione mlekiem matki nabywa odpornosci, nie ma stycznosci z roznymi chorobami i spokojnie mozna to zrobic pozniej").

interesowalam sie kiedys dosc mocno autyzmem, zespolem aspergera i podejrzeniami szczepiennymi. ciezki temat.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 11:24   #626
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Aż z ciekawości zadzwonię do szpitala zapytać czym oni u nas szczepią.

Justii internet i tv to ZŁOOOOOOO
dokładnie
Cytat:
Jaka mądra koleżanka:cojest :

Wypisze albo pediatra/internista w przychodni tylko koniecznie spytaj w szpotalu czy można

ja też się skupioć nie mogę - a z nerwów zacznę zaraz paznokcie obgryzać. Czekam na Aaś
Prawda, że mądra?

Taak, zadzwonię

Aaś i dziewczynki

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 11:24   #627
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Ja też czekam na wiadomości od Aaś - tak coś czułam, ze dziś urodzi po tym jej ostatnim poście

Widzę, ze zaszczepiłam na wątku zupkę botwinkową pysznąąąąąą

Ja dziś robię "pomysł na kebaba"
Botwinkowa już kilka dni chodzi za moim tż-em, a babcia robi wywaloną w kosmos. A pomysł na kebaba... uwielbiam z knorra z torebki.

A jeszcze co do szamanka, to polecam sałatkę z kurczakiem, ananasem, ryżem (koniecznie paraboiled ), kukurydzą i koperkiem. Tż już drugi raz taką zrobił i moglibyśmy pochłonąć całą miskę na raz. Tylko qrde nie wiem w czym on te cycki kuraka smaży, bo mają pyszny smak, a nie chce mi powiedzieć. Ale przepis jest z neta, więc znajdziecie na pewno.

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość

1)

2) Do usług.

/edit

Do tej sałatki to jeszcze majonez. Zapomniałam.

Leon

Edytowane przez anoxee
Czas edycji: 2013-04-29 o 11:27
Stary 2013-04-29, 11:25   #628
axella
Zakorzenienie

GG do axella

justyna-z tż póki co tak,jest milunio

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 11:25   #629
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
dziś ekspedientka w Carrefourze mnie spytała czy się nie boję chodzić po galeriach tydzień przed porodem, ja na to nie bo sama nie chodzę, a ona na to że jej koleżanka ma termin na 1 maja i od 3 tygodni z domu nie wychodzi
Stary 2013-04-29, 11:26   #630
metropolitan
Zadomowienie

hello laski..

wiem, że i tak nikt dziś nie pamiętał o mnie i o tym, że miałam ieć dzisiaj cesarkę... ale i tak napiszę..nie miałam
badał mnie ordynator, wspaniały człowiek, ale powiedział że woli zaczekać jeszcze tydzień, do nastepnego poniedziałku. Szyjka jest zamnknięta i nie chce małemu fundować traumy... dla mnie też dobro Kubusia jest najważniejsze..a mimo to, chce mi się ciągle płakać, bo miałam nadzieję, że będę go już o tej porze tulić.

nie mam już sił teraz już nie chcę myśleć o tym, kiedy urodzę. Pokornie poczekam na Kubusia, to on jest na pierwszym miejscu, ja jakoś wytrzymam.
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości