Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa 11 17,46%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 2 3,17%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 2 3,17%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 1 1,59%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 5 7,94%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 3 4,76%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 4 6,35%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 5 7,94%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 1 1,59%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 9 14,29%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 2 3,17%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 2 3,17%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. 10 15,87%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 6 9,52%
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-29, 10:17   #571
vvgh
Wtajemniczenie

Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

A oto łoże małego króla
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04451.jpg (93,4 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04450.jpg (114,4 KB, 37 załadowań)
Stary 2013-04-29, 10:19   #572
xal
Zakorzenienie

Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Raz w tv o tym słuchałam. Najgorsze,że nikt za to nie odpowiada. Nikt potem nie pomoże. Szwagier się tym mocno zainteresował, bo im się córka w marcu urodziła i mi też mówił. Straszne to jest.

Wiesz, rtęć to jest jedna sprawa, ale zdarzają się czasami jakieś zanieczyszczone partie, ale to już trzeba na prawdę się zagłębić w temat i poszukać w necie.
Powiem z doświadczenia, że ja się szczepiłam raz czy dwa na grypę, jeszcze w liceum. Tak ciężko przechodzonej grypy nigdy wcześniej i nigdy później nie miałam. Jak mnie po szczepionce wyłożyło na 2 tygodnie na mocne antybiotyki bo mało co działało to powiedziałam mamie, że ja więcej nie chcę. Kuzynka miała tak samo.

Ta kuzynka co wczoraj byliśmy na chrzcinach zastanawia się czy szczepić na te dodatkowe rzeczy małą. Ma ciocię pediatrę i ta pediatra jej odradza ...

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 10:20   #573
ankaaa206
Wtajemniczenie

Aśś trzymamy kciuki!!! będzie dobrze dziewczynki są już bezpieczne, tak sobie myślałam czemu z rana jej nie ma i miałam takie przeczucie że poród u nich

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 10:20   #574
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Jak ja Cię rozumiem....... Mój teściu też sypie złotymi radami, ostatnio stwierdził, że dziecko noszone w chuście jest mniej samodzielne później, no k...a (sory) czy o 6-miesięcznym, rocznym czy 2letnim dziecku w ogóle można powiedzieć, że jest samodzielne???? A kiedy dziecko jest samodzielne? Nawet jak ma 18 lat to też nie do końca.... Ale wiesz co chyba przyjmę taką taktykę jak Ty i po prostu będę się śmiać z ich głupich wywodów
Przyzwyczaić może i się da, ale samodzielność? Zapytaj się go czy miał na mysli gotowanie obiadów czy zmianę pieluch w wieku 6 miesięcy

Stary 2013-04-29, 10:20   #575
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
A oto łoże małego króla
Śliczny kącik

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 10:20   #576
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Wiesz, rtęć to jest jedna sprawa, ale zdarzają się czasami jakieś zanieczyszczone partie, ale to już trzeba na prawdę się zagłębić w temat i poszukać w necie.
Powiem z doświadczenia, że ja się szczepiłam raz czy dwa na grypę, jeszcze w liceum. Tak ciężko przechodzonej grypy nigdy wcześniej i nigdy później nie miałam. Jak mnie po szczepionce wyłożyło na 2 tygodnie na mocne antybiotyki bo mało co działało to powiedziałam mamie, że ja więcej nie chcę. Kuzynka miała tak samo.

Ta kuzynka co wczoraj byliśmy na chrzcinach zastanawia się czy szczepić na te dodatkowe rzeczy małą. Ma ciocię pediatrę i ta pediatra jej odradza ...
Im chodzi o kasę. Robią pełno reklam,a nawet nie podadzą składu tych szczepionek. Wiadmo,że chcę uchronić dziecko przed ciężką chorobą, ale okazuje się,że szczepionka może być bardziej zabójcza.
Stary 2013-04-29, 10:21   #577
maarchewka
Zakorzenienie

Moi teściowie po 5 swoich dzieci oraz przy 8 wnuku już chyba tak się wyrobili, ze każde dziecko jest inne, ze w ogóle żadnymi radami nie sypią przynajmniej na razie.. ciekawe co będzie jak się urodzi

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 10:21   #578
_pola
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
uuu czyli możesz być następna
Nie bój się... dasz radę ! Ja już nie mogę się doczekać porodu
Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość

pola - świetne informacje! zapowiada się porodzik
Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość

No to obstawiam, że będziesz następna... Chyba, że Axella Cię wyprzedzi
Cytat:
Napisane przez Kinga_20;40543932

[B
_pola[/B] czyli jesteś następna w kolejce
Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
Najpierwza badania.
Wygląda na to, ze u lada dzień będziesz tulić dzidzię.
Co do strachu - nie dziwię się, to dla większkości z nas wielki debiut, więc trema i strach normalne. Ale myśl pozytywnie, na pewno wszystko będzie dobrze
Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
pola widzę że jesteś już gotowa:d ciekawe kiedy maleństwo zechce wyjść
Pocytowałam, ale poucinało

Kurcze ja jakoś się nie nastawiam, bo to chyba moja psychika tak zadziałała, że jak usłyszałam o tej szyjce to wszystko na następny dzień mi się zaczęło dziać A i jeszcze mam rozwarcie na opuszek palca
No nic zobaczymy - boję się, ale z drugiej strony chcę już Elenusię tulić

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Szczepionka nazywa się Engerix.
Receptę może wypisać: ginekolog, pediatra lub rodzinny.
Koszt to ok 50 zł.

Czy któraś z Was się na nią decyduje ??

Justi tak jak Jenny napisała to Engerix B. U nas normalnie w szpitalu szczepią Euvax, która była wycofana, teraz znowu wróciła do łask...
A spróbuję dzisiaj wziąć receptę od lekarza rodzinnego - akurat On jest bardzo w porządku, więc mam nadzieję, że nie będzie problemu. Poczytałam trochę o tym, rozmawiałam z koleżanką, która zmieniała te szczepionki i zdecydowałam, że też wolę mieć swoją. Chodzi mi przede wszystkim o tą nieszczęsną rtęć....

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
wow to się u Ciebie robi całkiem realne
U mnie objawów brak, a zostało 13 dni do tp z USG..

właśnie czytałam ze jest taka możliwośc, ale nie znalazłam jakie są zalety tego vs standardowa bezpłatna?? U mnie ją można w szpitalu kupić..
Różnią się tym, że Engerix nie ma rtęci...A Euvax to koreańska szczepionka, która kilka lat temu została wycofana, a teraz znów ją podają.
http://www.wiadomosci24.pl/artykul/p...ana_28880.html

Cytat:
O 6:50 dostałam smsa od Aaś, dopiero zauważylam:
"Rodzimy. Wyjeli mi pessar skurcze co 1-2 minuty. Robimy próbne sn. Szykujcie się na wyrównanie proporcji na wątku."

Jejku jejku!! aaś trzymamy trzymamy kciukasy bardzo mocno!!!
Aaś dasz radę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!! Trzymam kciuki

Cytat:
wlasnie prawda, bo ciągle w tv robią jakieś reklamy- rotawirusy, pneumokoki itp., a okazuje się, że stężenie rtęci w tych szczepionkach jest tak duże, że masakra. Dają je na początku, dziecko robi się apatyczne, idziesz do lekarza , zgłaszasz to a on odpowie: "O, to niech się pani nie martwi, śpi, nie przeszkadza". I tak na prawdę nikt na to nie pomoże, nie ma z nikąd pomocy. Jakby robić to poźniej,to moze bylo by to dziwne,że dziecko się inaczej zachowuje.

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

No wlasnie to jest chore. Co zrobić. Choroby straszne,ale szczepionki też... No i dużo przypdków po szczepionkowych to autyzm.
No właśnie najgorsza jest ta rtęć....Dlatego ja zamieniam tą w szpitalu i nie szczepię łączonymi.

Franek
5 sierpień 2014

I wyciągnęło do mnie malutką rączkę,
I siłę mi dało niespotykaną,
I miłość największą,
bezinteresowną...
Dziecko moje

23 maj 2012 11tc
_pola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 10:22   #579
vvgh
Wtajemniczenie

Idę poczytać
Stary 2013-04-29, 10:22   #580
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Przyzwyczaić może i się da, ale samodzielność? Zapytaj się go czy miał na mysli gotowanie obiadów czy zmianę pieluch w wieku 6 miesięcy
No najbardziej wkurzające jest to, że to jest mistrz internetu, przeczyta 5 linijek na dany temat i jest specjalistą, który powtarza później wszystko jak papuga, a g...o wie na ten temat. No przecież to normalne, że dziecko 6 miesięczne potrafi się samo ubrać, baaa jak go poproszę to i obiad mi zrobi ;]

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 10:23   #581
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _pola Pokaż wiadomość

No właśnie najgorsza jest ta rtęć....Dlatego ja zamieniam tą w szpitalu i nie szczepię łączonymi.
Na jaką zamieniasz?
Stary 2013-04-29, 10:23   #582
Kamciatka
Rozeznanie

AAś - trzymamy mocno kciuki
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 10:24   #583
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Im chodzi o kasę. Robią pełno reklam,a nawet nie podadzą składu tych szczepionek. Wiadmo,że chcę uchronić dziecko przed ciężką chorobą, ale okazuje się,że szczepionka może być bardziej zabójcza.
A pamiętacie jak była akcja ze szczepionkami, bo pandemia grypy miała być, a Kopacz nie wykupiła tych szczepionek? Najpierw ją bluzgali, a później się okazało, że państwa, które zakupiły multum tych szczepionek nie mają co z nimi zrobić i wszystko poszło do śmieci. Koncerny farmaceutyczne to istne hieny!!!

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Stary 2013-04-29, 10:24   #584
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _pola Pokaż wiadomość
Justi tak jak Jenny napisała to Engerix B. U nas normalnie w szpitalu szczepią Euvax, która była wycofana, teraz znowu wróciła do łask...
A spróbuję dzisiaj wziąć receptę od lekarza rodzinnego - akurat On jest bardzo w porządku, więc mam nadzieję, że nie będzie problemu. Poczytałam trochę o tym, rozmawiałam z koleżanką, która zmieniała te szczepionki i zdecydowałam, że też wolę mieć swoją. Chodzi mi przede wszystkim o tą nieszczęsną rtęć....

Różnią się tym, że Engerix nie ma rtęci...A Euvax to koreańska szczepionka, która kilka lat temu została wycofana, a teraz znów ją podają.
http://www.wiadomosci24.pl/artykul/p...ana_28880.html
Dzięki za info

Ja pogadam dzisiaj z ginem jak nie zapomnę , a jak nie to wyślę męża do rodzinnego po receptę

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-04-29, 10:25   #585
diabli
Zakorzenienie

dzien dobry.
łaaaaał czyzby wszystkie przespaly dzis nocke? pierwszy post prawie o 8? a moze nocna zmiana pojechala rodzic? robie sniadanie i biore sie za forumowa lekture milego dnia!
planuje dzisiaj spotkanie ze znajoma, ktora ma termin 10 dni przede mna (15 maja). gin powiedzial jej, ze do 6go powinna urodzic...po przeprowadzce mieszkam 5 metrow od niej i jakos sie spotkac nie mozemy Nelka bedzie miala kolege.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 10:26   #586
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
Tak w ogóle to się witamy w 37 tc
Dzisiaj kontrolne ktg w zwiazku z czwartkowym nieprawidłowym zapisem, mam nadzieję, ze Wojtek nam nie wytnie żadnego numeruCoś on się mało rusza ten mój synek, wiem, ze miejsca coraz mniej, ale i tak mnie to miepokoi, przyzwyczaiłam się do rewolucji w brzuchu

No i nie ma to, jak zacząć dzień od serniczka na zimno. A w lodówce czekają na mnie jeszcze papieskie kremówki (siostra Tżta taka zdolna, zrobiła na moja imprę) i L O D Y Tylko, że kurna zimno jakos i buro i lodów tak mi się aż mocno nie chce
za 37 tc! i trzymam za KTG

Cytat:
"Rodzimy. Wyjeli mi pessar skurcze co 1-2 minuty. Robimy próbne sn. Szykujcie się na wyrównanie proporcji na wątku."

Aaś- trzymam za Ciebie i dziewczyny!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 10:26   #587
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
A oto łoże małego króla
Będzie mu się na pewno dobrze spało w takim otoczeniu
I ten zając uroczy
Stary 2013-04-29, 10:28   #588
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
no to zaczął mi się "tydzień porodu", doszłam do wniosku, że skoro nie urodziłam do tej chwili to już nie ma mowy o porodzie przed czasem. Lecę zrobić ostatnie zakupy przed porodem, zaopatrzę męża w jedzenie na tydzień, on dzisiaj jedzie jakies sprawy załatwiać ok 200km,

W czwartek TP
Ty juz kochana nie dochodz do zadnych wnioskow, tylko daj mlodemu pole do popisu niech sie dzieje wola nieba...
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 10:28   #589
Kinga_20
Zakorzenienie

Podobno Euvax nie posiada rtęci od 2011 r.:
http://szczepienia.pzh.gov.pl/main.p...to=szczepionka

Stary 2013-04-29, 10:30   #590
_pola
Rozeznanie

Cytat:

Miałam identycznie po szczepionce na grypę Matko straszne to było....żadnej poprawy, 40 stopni gorączki, nawet oddychać nie mogłam.

Cytat:
Na jaką zamieniasz?
Na Engerix B. Ale musisz dopytać w szpitalu jaką szczepią, bo w niektórych właśnie tą, a u nas Euvaxem.

Franek
5 sierpień 2014

I miłość największą,
bezinteresowną...
Dziecko moje

23 maj 2012 11tc
Stary 2013-04-29, 10:31   #591
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
No i dobrze! Ja chyba trochę przesadzałam ze wszystkim i teraz trza leżeć...

Cytat:
Pytanie do Was:
Czy wypruwacie metki z dzieciowych ubranek?!? A przynajmniej z bodziaków, pajaców, kaftaników (żeby nie drażniły ciałka malucha)?
Bo jedna koleżanka wypruwała, druga nie, i sama nie wiem co robić
Póki co nie wypruwam.

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Z serii pogawędek z moim mężem:
Wybieramy się do sklepu bo brakuje mi parę drobizagów do obiadu. Stoję przed szafą i myślę na głos :"Co by tu założyć" (ze względu na kiepską pogodę i mały wybór tego w co się mieszczę).
TŻ: "kochanie, nie idziemy do Almy tylko do Biedronki, nie musisz się przesadnie stroić"
Ja: " " a po chwili: "a nie chcesz iść do Almy?"
TŻ: "No to zależy co na siebie włożysz"

Poszliśmy do Biedronki

Cytat:
Napisane przez maja rosee Pokaż wiadomość
Dziewczyny Wy macie te terminy z miesiączki czy z usg brane pod uwagę. Bo ja w karcie mam wpisane dwa i ten z USG na 30 kwietnia.
W karcie ciąży mam wpisany termin z om czyli na 5.06.2013, a na usg wychodzi mi termin na 3.06.2013. Rożnica niewielka, więc odliczam do terminu z om, chociaż bardziej by mi pasował ten 3.06, bo 6.06 mąż idzie na całodniowe zlecenie i na pewno nie będzie mógł wrócić prędzej jak po 1:00, gdyby się zaczęło ...

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-04-29, 10:34   #592
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Słuchałam w piątek debaty w TV na 1 czy 2 programie trafiłam, nie wiem jak ta baba się nazywa coś jak Olejnik i lekarz powiedział, że przecież można sobie sprawdzić skład szczepionki, to rodzice go wyśmiali. Później powiedział, że przecież nie ma przymusu szczepienia, to babka co ma nałożoną grzywnę i komornika na głowie zapytała, jak on nazwie to co jej robią, a podobno lekarz nie dopuścił do szczepienia, ma zaświadczenia i takie tam, bo widzi przeciwwskazania i kazał czekać. No ale szczepienie "obowiązkowe" to nasze państwo nałożyło karę.

Stary 2013-04-29, 10:35   #593
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:

Wow ! Trzymam mocno kciuki !

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
Cześć Laseczki !!
pierwsza noc w domu była fantastyczna w końcu się wyspałam,
a Wojtuś to mały aniołek taki jest grzeczny

dziękuję wszystkim za gratulacje !!

nie jestem w stanie Was nadrobić i wszystkie cytować, wybacznie

i dziękuję za współczucie co do fatalnego teścia jak ja nienawidzę tego dziada burak straszny ,tak jak mówicie
no nic, mam nadzieję, że teraz to już tak szybko się z nimi nie spotkamy

w ogóle mojemu TŻ-towi chyba było głupio za nich...
potem jak sobie poszli, to myślałam, że coś powie, ale milczał jak kamień...

bo ja byłam do teściów podczas tej wizyty niemiła hehe, strzelali "dobrymi radami" , a ja się z nich śmiałam .
np tekst teścia: "ale to dzieci teraz się wozi w foteliku ?? przecież to niebezpieczne, lepiej na rękach trzymać !"
a ja na to : " taaaakk?? jasne !" i się śmieję

albo tekst teściowej : "ale chyba na ręcach (podkreślam błąd) to nie będziecie go trzymać ??" bo się przyzwyczai !!

a ja do niej : "Dziecku trzeba zapewnić poczucie bezpieczeństwa , ono musi być przytulane, i do 3ciego miesiąca życia nie ma mowy o przyzwyczajeniu "

kurde można by było mnożyć takie teksty...
potem sobie poszłam do pokoju go nakarmić, a oni gadali z moim TŻ-tem o polu, roli itp..
całe szczęście przyszła potem na chwilę moja siostra i mogłam się jej wygadać

idę zjeść w końcu śniadanie potem tu jeszcze wpadnę

AAŚ- 3mam kciuki !! mocno, mocno !! za Ciebie i dziewczynki
Ha ha na ręcach Dobrze, że mi nikt takich głupich rad nie zapodaje

Cytat:
A oto łoże małego króla
Fajne Pajacyk super i widzę, że też masz jeżyka

Ale straszycie tymi szczepionkami Ja się w ogóle w tym temacie nie orientuje
Stary 2013-04-29, 10:37   #594
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
A oto łoże małego króla

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 10:37   #595
Kamciatka
Rozeznanie

Czas na mnie, obowiazki wzywają Muszę na miacho, a tu deszcz. Chcę wiosny, nie jesieni
Stary 2013-04-29, 10:38   #596
lonely_lady
Zakorzenienie

Hejka, witam się po weekendzie
wczoraj cała niedziela spędzona z rodzinką więc nawet chwilki nie miałam żeby Was odwiedzić. Dzisiejszy dzień zapowiada się spokojniejszy więc troszkę z Wami posiedzę i może uda mi się ponadrabiać..
Ciekawa jestem co tu się działo..
Happy się odzywała ?

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 10:43   #597
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Słuchałam w piątek debaty w TV na 1 czy 2 programie trafiłam, nie wiem jak ta baba się nazywa coś jak Olejnik i lekarz powiedział, że przecież można sobie sprawdzić skład szczepionki, to rodzice go wyśmiali. Później powiedział, że przecież nie ma przymusu szczepienia, to babka co ma nałożoną grzywnę i komornika na głowie zapytała, jak on nazwie to co jej robią, a podobno lekarz nie dopuścił do szczepienia, ma zaświadczenia i takie tam, bo widzi przeciwwskazania i kazał czekać. No ale szczepienie "obowiązkowe" to nasze państwo nałożyło karę.
ogląłam to u elżbiety Jaworowicz.. i się ktoś klócił ze nie ma przymusu szczepienia, a to że jest kara to nie świadczy o tym ze jest przymus.. no błagam.. przecież nie zwiążą matki, odbiorą dziecka i zrobią szczepionkę.. kara to jednak przymus.. a to wlasnie chodzilo o to, że ona miala zaświadczenie od lekarza, że nie powinna na razie szczepić i i tak karę dostała..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 10:44   #598
ankaaa206
Wtajemniczenie

lecę na ktg oby było wszystko ok z moją wiercipiętą

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 10:46   #599
axella
Zakorzenienie

GG do axella

ciekawe jak HAPPY ?

jem śniadanko i mykam na pocztę dosłać brakujący papier do ZUS... już nie jadę, jakoś się boję być poza domem

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 10:51   #600
_pola
Rozeznanie

Cytat:
Faktycznie ja szukałam składu szczepionek i naprawdę ciężko coś znaleźć.
I wychodzi na to, że Engerix też ma rtęć, ale duuużo mniej niż Euvax. Bodajże 0.005%, a ten 0.01%. A niby piszą, że żadna nie ma.... Zgłupieć można....

Franek
5 sierpień 2014

I miłość największą,
bezinteresowną...
Dziecko moje

23 maj 2012 11tc
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości