Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa 11 17,46%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 2 3,17%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 2 3,17%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 1 1,59%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 5 7,94%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 3 4,76%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 4 6,35%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 5 7,94%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 1 1,59%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 9 14,29%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 2 3,17%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 2 3,17%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. 10 15,87%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 6 9,52%
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-29, 11:28   #631
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Ja się w ogóle boję tych wszystkich szczepionek. Nie mówią o tym, ale są mega groźne dla dziecka
groźne to jest nieszczepienie dopiero opowiadała położna na sr jak do żłobka dzieciak przyniósł meningokoki on przeżył, a 3 dzieciaków zmarła wolę ryzykować powikłania po szczepieniu niż życie malucha

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
Też sie boje. Mam w szkole ucznia z zespołem Aspergera, śliczny chłopiec, ale wiadomo, najłatwiej nie jest, trzba mu duzo uwagi poświęcić. Rozmawiałam z jego ojcem i mówił, że on zauważył zmianę po szczepionce włąśnie, wg nieo to przez szczepionke mały zachorował. No i przestrzegał mnie przed tą szczepioną (chyba MMR -odra, ospa, różyczka) i powiem, ze mam teraz schizę.
A z drugiej sgtrony nie szczepić w ogóle....
ja uważam, że powinien być przymus szczepienia, bo ludzie robią co chcą a potem taki nieszczepiony maluch zarazi Twojego czymś zmutowanym:/
Stary 2013-04-29, 11:28   #632
Elusiek
BAN stały

Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
A jeszcze co do szamanka, to polecam sałatkę z kurczakiem, ananasem, ryżem (koniecznie paraboiled ), kukurydzą i koperkiem. Tż już drugi raz taką zrobił i moglibyśmy pochłonąć całą miskę na raz. Tylko qrde nie wiem w czym on te cycki kuraka smaży, bo mają pyszny smak, a nie chce mi powiedzieć. Ale przepis jest z neta, więc znajdziecie na pewno.
ja robię podobną sałatkę, dodaję kurczaka wędzonego, ale bez koperku tylko z małą łyżką majonezu
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 11:28   #633
Veronic
Wtajemniczenie

Nigdy nie przepadałam za swoimi teściami, ale nie wiedziałam, że są aż tak beznadziejni aż się dziwię, że Mój TŻ jest taki fajny nie wiem po kim?? może po swojej babci

podobno pediatra ma do mnie za chwilę przyjechać ale mam wszystko wysprzątane, pachnące, mały słodko śpi, ja pomalowana , więc powinno być dobrze

zaraz postaram się zgrać jakieś fotki

a co do szczepień- to ja będę mieć np na pneumokoki za darmoszkę ,ze względu na wcześniactwo małego hihihi

oczywiście jestem zwolenniczką szczepionek
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 11:29   #634
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Pogadajcie jasne! Nam na SR położna powiedziała, żeby się nie wygłupiać i brać na nfz, ale doradza rotawirusy na pewno - na nie się trzeba szybko zdecydować, bo pierwsza dawka ma być koło 6 tyg. życia, a pneumo i meningokoki - zaszczepić od razu jak się wie, że dziecko będzie szło to żłobka, ale jak będzie siedziało przez pierwszy rok w domu to raczej nie trzeba, można później się zdecydować.
a widzisz, u nas położna na sr mówiła, żeby brać 6w1 bo mają jakiś tma lepszy skłąd niż osobne pomijając, że mniej stresu dla dzieciaka

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
O 6:50 dostałam smsa od Aaś, dopiero zauważylam:
"Rodzimy. Wyjeli mi pessar skurcze co 1-2 minuty. Robimy próbne sn. Szykujcie się na wyrównanie proporcji na wątku."

Jejku jejku!! aaś trzymamy trzymamy kciukasy bardzo mocno!!!
woooooow ale super
Stary 2013-04-29, 11:29   #635
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
hello laski..

wiem, że i tak nikt dziś nie pamiętał o mnie i o tym, że miałam ieć dzisiaj cesarkę... ale i tak napiszę..nie miałam
badał mnie ordynator, wspaniały człowiek, ale powiedział że woli zaczekać jeszcze tydzień, do nastepnego poniedziałku. Szyjka jest zamnknięta i nie chce małemu fundować traumy... dla mnie też dobro Kubusia jest najważniejsze..a mimo to, chce mi się ciągle płakać, bo miałam nadzieję, że będę go już o tej porze tulić.

nie mam już sił teraz już nie chcę myśleć o tym, kiedy urodzę. Pokornie poczekam na Kubusia, to on jest na pierwszym miejscu, ja jakoś wytrzymam.
wytrzymasz, dasz radę

lecę prasować dalej

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 11:31   #636
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość

interesowalam sie kiedys dosc mocno autyzmem, zespolem aspergera i podejrzeniami szczepiennymi. ciezki temat.
Niestety tak..

Cytat:
Botwinkowa już kilka dni chodzi za moim tż-em, a babcia robi wywaloną w kosmos. A pomysł na kebaba... uwielbiam z knorra z torebki.

A jeszcze co do szamanka, to polecam sałatkę z kurczakiem, ananasem, ryżem (koniecznie paraboiled ), kukurydzą i koperkiem. Tż już drugi raz taką zrobił i moglibyśmy pochłonąć całą miskę na raz. Tylko qrde nie wiem w czym on te cycki kuraka smaży, bo mają pyszny smak, a nie chce mi powiedzieć. Ale przepis jest z neta, więc znajdziecie na pewno.
No ja robiłam ponad tydzień temu bo upatrzyłam botwinkę w warzywniaku - mój TŻ i mała uwielbiają - ja w sumie też. To jest chyba jedyna zupa, która smakuje wszystkim domownikom

No właśnie tego kebaba z torebki będę robić

Sałatka chcę!
Ostatnio robiłam tę z ziemnaków co axella podawała przepis i zjadłam prawie całą miskę
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 11:32   #637
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Wiesz, rtęć to jest jedna sprawa, ale zdarzają się czasami jakieś zanieczyszczone partie, ale to już trzeba na prawdę się zagłębić w temat i poszukać w necie.
Powiem z doświadczenia, że ja się szczepiłam raz czy dwa na grypę, jeszcze w liceum. Tak ciężko przechodzonej grypy nigdy wcześniej i nigdy później nie miałam. Jak mnie po szczepionce wyłożyło na 2 tygodnie na mocne antybiotyki bo mało co działało to powiedziałam mamie, że ja więcej nie chcę. Kuzynka miała tak samo.

Ta kuzynka co wczoraj byliśmy na chrzcinach zastanawia się czy szczepić na te dodatkowe rzeczy małą. Ma ciocię pediatrę i ta pediatra jej odradza ...
ja odkąd się szczepię na grypę to w ogóle nie choruje, ew. jakieś przeziębienie 2 dni
Stary 2013-04-29, 11:33   #638
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
hello laski..

wiem, że i tak nikt dziś nie pamiętał o mnie i o tym, że miałam ieć dzisiaj cesarkę... ale i tak napiszę..nie miałam
badał mnie ordynator, wspaniały człowiek, ale powiedział że woli zaczekać jeszcze tydzień, do nastepnego poniedziałku. Szyjka jest zamnknięta i nie chce małemu fundować traumy... dla mnie też dobro Kubusia jest najważniejsze..a mimo to, chce mi się ciągle płakać, bo miałam nadzieję, że będę go już o tej porze tulić.

nie mam już sił teraz już nie chcę myśleć o tym, kiedy urodzę. Pokornie poczekam na Kubusia, to on jest na pierwszym miejscu, ja jakoś wytrzymam.
Dasz radę. Jak byliśmy na akcji z fundacji szczęśliwe rodzicielstwo, to usg robił nam jakiś lekarz i tż spytał czy mały tak cały czas będzie rósł (wychodził duży), a lekarz na to odpowiedział, że "Nie, później zacznie inwestować w dysk twardy, no chyba, że ktoś go potraktuje cc 2 tygodnie przed terminem." Jakoś mi to utknęło w pamięci, więc cieszyłabym się, że dopiero za tydzień wyjdzie maluszek. Najważniejsze, że jest wszystko w porządku.

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
groźne to jest nieszczepienie dopiero opowiadała położna na sr jak do żłobka dzieciak przyniósł meningokoki on przeżył, a 3 dzieciaków zmarła wolę ryzykować powikłania po szczepieniu niż życie malucha

ja uważam, że powinien być przymus szczepienia, bo ludzie robią co chcą a potem taki nieszczepiony maluch zarazi Twojego czymś zmutowanym:/
Przymus?

Co osoba, to opinia, więc temat rzeka. Każdy ma swoją teorię. Ja się mocno zastanawiam nad szczepieniami i bardzo żałuję, że nigdzie nie ma rzetelnych informacji, badań nad tym. Wiem tylko, że firmy farmaceutycznie robią siekę z mózgu rodzicom, szczególnie poprzez reklamy z chorymi dziećmi, pustymi łóżeczkami, płaczem, śmiercią...

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 11:34   #639
Elusiek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Ja się w ogóle boję tych wszystkich szczepionek. Nie mówią o tym, ale są mega groźne dla dziecka
tak zawsze było i będzie, że jedno na kilka tysięcy dzieci ma powikłania po szczepieniach, ale jak się nie zaszczepi to łatwiej zaraża się od innych dzieci np. w przedszkolu, my wszystkie byłyśmy szczepione i to nam na złe raczej nie wyszło, więc ja małego napewno będę szczepić
Stary 2013-04-29, 11:35   #640
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Podobno Euvax nie posiada rtęci od 2011 r.:
http://szczepienia.pzh.gov.pl/main.p...to=szczepionka
dokładnie nam mówiła babka na sr, że nie mają w spzitalu żandych partii ze starym składem i szczepią nowym bezpiecznym
Stary 2013-04-29, 11:36   #641
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
hello laski..

Musisz jakoś wytrzymać

A za tydzień to już pewne z tą cesarką ??

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 11:37   #642
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
O 6:50 dostałam smsa od Aaś, dopiero zauważylam:
"Rodzimy. Wyjeli mi pessar skurcze co 1-2 minuty. Robimy próbne sn. Szykujcie się na wyrównanie proporcji na wątku."

Jejku jejku!! aaś trzymamy trzymamy kciukasy bardzo mocno!!!
o matulu trzymam mocno kciuki

marchewka mam nadzieję że jednak jest dobrE z tata i babcią i ale jednak nie denerwowanie wychodzi gorzej niż infornacja od razu

chciałabym każdej coś odpisać ale aplikacja tu nie chodZdzi a że strony ciężko pisac :/

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 11:38   #643
xal
Zakorzenienie

Cytat:
ogląłam to u elżbiety Jaworowicz.. i się ktoś klócił ze nie ma przymusu szczepienia, a to że jest kara to nie świadczy o tym ze jest przymus.. no błagam.. przecież nie zwiążą matki, odbiorą dziecka i zrobią szczepionkę.. kara to jednak przymus.. a to wlasnie chodzilo o to, że ona miala zaświadczenie od lekarza, że nie powinna na razie szczepić i i tak karę dostała..
O, własnie to było to, ale sobie nazwiska prowadzącej nie umiałam przypomnieć.
Cytat:
Napisane przez _pola Pokaż wiadomość
Faktycznie ja szukałam składu szczepionek i naprawdę ciężko coś znaleźć.
I wychodzi na to, że Engerix też ma rtęć, ale duuużo mniej niż Euvax. Bodajże 0.005%, a ten 0.01%. A niby piszą, że żadna nie ma.... Zgłupieć można....
I to się nazywa "bez" ?

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 11:39   #644
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Mój praktycznie całą noc śpi, a jak się budzę to wstaję ze mną i prawie cały dzień raczy mnie kopniaczkami Między 19 a 21 zawsze są najmocniejsze
oo, mój dzieć tak samo! tylko to, kiedy najmocniej się aktywuje, zależy chyba od mojego jadłospisu... ale fakt, w nocy jest spokój, dzieciu śpi słodko
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 11:39   #645
Elusiek
BAN stały

Cytat:
hello laski..

trzymaj się, to tylko tydzień, a może Kubuś zrobi psikusa i zechce mu się wcześniej przyjść na świat, nigdy nie wiadomo
Stary 2013-04-29, 11:40   #646
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
Nigdy nie przepadałam za swoimi teściami, ale nie wiedziałam, że są aż tak beznadziejni aż się dziwię, że Mój TŻ jest taki fajny nie wiem po kim?? może po swojej babci

podobno pediatra ma do mnie za chwilę przyjechać ale mam wszystko wysprzątane, pachnące, mały słodko śpi, ja pomalowana , więc powinno być dobrze

zaraz postaram się zgrać jakieś fotki

a co do szczepień- to ja będę mieć np na pneumokoki za darmoszkę ,ze względu na wcześniactwo małego hihihi

oczywiście jestem zwolenniczką szczepionek
to jest plus rodzenia przed 37 moja kumpela zaplaciła 500 zł w tamtym tygodniu:/
Stary 2013-04-29, 11:41   #647
xal
Zakorzenienie

Cytat:
hello laski..

Trzymaj się, dla Kubusia. Za dobre mu mieszkanko stworzyłaś i nie chce wychodzić

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 11:42   #648
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:

Przymus?

Co osoba, to opinia, więc temat rzeka. Każdy ma swoją teorię. Ja się mocno zastanawiam nad szczepieniami i bardzo żałuję, że nigdzie nie ma rzetelnych informacji, badań nad tym. Wiem tylko, że firmy farmaceutycznie robią siekę z mózgu rodzicom, szczególnie poprzez reklamy z chorymi dziećmi, pustymi łóżeczkami, płaczem, śmiercią...
tak przymus, bo nieszczepienie naraża inne dzieci, po to mamy szczepionki wynalezione, żeby pewnych chorób już nie było, a jak przestaniemy szczepić to wrócą :/

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
tak zawsze było i będzie, że jedno na kilka tysięcy dzieci ma powikłania po szczepieniach, ale jak się nie zaszczepi to łatwiej zaraża się od innych dzieci np. w przedszkolu, my wszystkie byłyśmy szczepione i to nam na złe raczej nie wyszło, więc ja małego napewno będę szczepić
dokładnie
Stary 2013-04-29, 11:44   #649
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Tato od tygodnia w szpitalu, nie wiadomo kiedy go wypiszą - pogorszyły mu się wyniki po przeziębieniu.. Babcia w szpitalu leży na zapalenie płuc, niedawno po zawale albo wylewie, ma wstawiony rozrusznik.. a ja wszystkiego dowiaduje się dopiero dzisiaj przez przypadek..
Pewnie nie chcieli Cię denerwować

Cytat:
przejrzałam ten plan porodu i stwierdziłam, że nie ma sensu go drukować, bo 90% z tego z automatu szpital przewiduje, zresztą wiem, że omawiają plan przy przyjęciu (mają jakiś tam swój), a ustalę też z położną swoją
generalnie to większość punktów jest oczywista dla nowoczesnych szpitali
Ja też się zastanawiam czy pisać plan porodu

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Ja tam sobie myślałam czego nam brakuje i doszłam do wniosku ze nie mamy dla malej ani jednej pary skarpetek...po ile par macie??
Skarpetek mam z 10 par , a czapeczek 7 (2 na wiązanie, 3 bez wiązania i 2 z komplecików h&m)

Cytat:
Dziewczyny jestem!! pierwszy raz odpaliłam kompa od ponad tygodnia !! hurraa!! wypuścili nas dzisiaj do domku!!!
Super, że już Was wypuścili !!!

Cytat:
Przydatne informacje (wynikające z moich obserwacji)

1) podkłady poporodowe idą jak woda , u mnie w szpitalu całe szczęście "były na stanie" <jedyna rzecz hehe> Absorgyn z Matopatu i moim zdaniem są lepsze niż Bella Mana, bardziej chłonne , więc polecam

2) majtki siateczkowe firmy Hartman- rewelacja ! przewiewne, miłe, nie uciskają, ale dobrze trzymają podkłady, no i można je prać (ja kupiłam tylko 3 sztuki, bo nie przewidziałam, że będzie siedzieć 8 dni,ale prałam je sobie)

3) podkłady na sedes- generalnie warto kupić, szczególnie gdy idzie się na numer 2 , ale równie dobrze, można obłożyć ubikację papierem toaletowym

4) staniki!! rzecz absolutnie niezbędna gdy leci mleko z piersi, ja miałam sportowe i wystarczyły, takie z odpinanymi miseczkami lepiej kupić po porodzie , bo nie jest się w stanie przewidzieć jak duże będą nasze piersi....

5) wkładki laktacyjne - też idą jak woda, szczególnie przy nawale mlecznym , polecam te Johnsona- bardzo miłe, nie podrażniają sutka i ładnie chłoną

ok ...część dalsza za chwilę, bo muszę iść rozwiesić pranie i wstawić następne
Dzięki za info

Jak masz jeszcze jakieś rady/wskazówki to pisz

Cytat:
Nawet nie wiecie jak się cieszę

ale oczywiście żeby nie było tak pięknie, ledwo co wrócilismy do domu, nakarmiłam Małego, a tu przyjeżdżają teściowie.... Myślałam, że ich uduszę, zero wyczucia i taktu itp... tak mnie w☠☠☠☠**li ehhhh, już na samym wstępie teść złapał mnie znienacka za brzuch i mówi : "oooo już drugie w drodze" ja pierd**lę , po prostu szok

normalnie nie przeklinam, wybaczcie

Masakra, a teść przegiął

Cytat:
aha : miałam 71 kg jak szłam do porodu, teraz mam już 63 , 3 dni temu miałam 65

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2013-04-29 o 12:00
Stary 2013-04-29, 11:47   #650
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
justyna-z tż póki co tak,jest milunio

I mam nadzieję, że coś do niego dotarło i się zmieni. a pozwoliłaś mu wrócić na stałe juz?

Cytat:
hello laski..

Pewnie, że pamiętamy. NA pewno ordynator wie co robi i tak będzie lepiej dla Kubusia. A Ty ten tydzień jeszcze wytrzymasz tylko szkoda, że znów za tydzień będziesz się stresować.

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
o matulu trzymam mocno kciuki

marchewka mam nadzieję że jednak jest dobrE z tata i babcią i ale jednak nie denerwowanie wychodzi gorzej niż infornacja od razu

chciałabym każdej coś odpisać ale aplikacja tu nie chodZdzi a że strony ciężko pisac :/
A Ty jak się czujesz?? Ja mam przeczucie, że u mnie jest troszkę lepiej ale ile w tym przeczuciu prawdy to się okaże.

Dziś zaczynamy 35tc dla małej coraz lepiej.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 11:48   #651
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana wkładki idą jak woda !! byłam 8 dni i zużyłam prawie całe opakowanie, z tym że ja sobie rozkręcałam laktację laktatorem bo na początku nic mi nie leciało a teraz mogłabym wykarmić chyba 8raczki
za rozkręcenie laktacji

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Dziewczyny , mam pytanie o siarę, bo wy generalnie wszystkie dużo przede mną, ale pamiętacie kiedy zaczęła Wam lecieć? Ja za chwilkę mam 32tc i cały czas nic. Oczywiście póki co mnie to cieszy, ale zastanawiam się czy np. do 38 tc już powinna lecieć czy mogę mieć spokój do porodu?
Chyba w 30 tc ale nie pamiętam już dokładnie

Cytat:
Wrzucam zdjecia dzisiejszej pracy

Łóżeczko:

oraz komoda- musiałam szafkę nocną położyć na komodzie bo sie mi w pokoju nie mieściła, ehh:

Mam popodpisywane szuflady, żeby się nie pogubić:

ubranka na rozmiar 0-3 miesiace plus 3-6 miesięcy:
https://wizaz.pl/forum/album.php?alb...ctureid=155103

oraz szufladki:

Kolejny ślicznie urządzony kącik

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Ja mam dziś nerwówkę od rana... bo dziś mamy z moją gin ustalić termin cc... Wizytę mam bardzo późnym wieczorem więc dziś już na bank Wam nie napiszę co i jak..
Mam tylko nadzieję, ze nie powie mi, ze mam się stawić na cc w TP bo ja już nie daję rady z tym wielkim brzuchem
Oby ustaliła termin jak najszybciej

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Dziś zaczynamy 35tc dla małej coraz lepiej.

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-04-29, 11:49   #652
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
hello laski..

Ja miałam pytać o Ciebie, bo weszłam na 1 str. i zauważyłam termin cc na dzisiaj lub jutro. No, ale skoro Kubusiowi jest ok w brzuchu i nic nie goni to niech jeszcze posiedzi tydzień Doczekasz się, zobaczysz tydzień szybko zleci, a masz już umówioną tą cesarkę za tydzień?

Co do tych szczepionek to znalazłam gdzieś info, że do produkcji ich jest używana rtęć, ale nie ma jej w składzie, ale to też takie info niepotwierdzone, bo nie poparte niczym konkretnym. Zadzwonię wieczorem do przełożonej położnych i wypytam o to - może ona coś będzie wiedziała konkretnego

Mysia dziecko tego stresu i tak nie będzie pamiętało, ja tam nie pamiętam jak byłam szczepiona - nawet jak to było w przedszkolu Bardziej to chyba dla rodziców jest, żeby stresu nie mieli. Mi szkoda kasy szczerze mówiąc....

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 11:49   #653
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
hello laski..

Ja pamiętałam i czekałam na wieści od Ciebie.
Byłam pewna, ze już jesteś po

Nosz kuźwa - coś mi się wydaje, ze ja też wyjdę taka zadowolona po dzisiejszej wizycie...
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 11:52   #654
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość

Fajne Pajacyk super i widzę, że też masz jeżyka
Taaak, jeżyk od męża
Stary 2013-04-29, 11:52   #655
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:

Mysia dziecko tego stresu i tak nie będzie pamiętało, ja tam nie pamiętam jak byłam szczepiona - nawet jak to było w przedszkolu Bardziej to chyba dla rodziców jest, żeby stresu nie mieli. Mi szkoda kasy szczerze mówiąc....
raczej traumy na całe życie mieć nie będzie, ale z tego co słyszałam od matek, to dzieciaki bardzo się boją szczepień i chcą im tego oszczędzić, moje koleżanki szczepiły skojarzeniowymi, dodatkowo skład jest lepszy (niestety nie pamiętam o jaki składnik chodziło jak mówiła położna ) i za jednym zamachem z głowy
ja na pewno szczepię 3w1 i wszytsko inne dodtakowo płatne, na to przeznaczę pieniążki z nnw
Stary 2013-04-29, 11:52   #656
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość

Widzę, ze zaszczepiłam na wątku zupkę botwinkową pysznąąąąąą

Botwinka muszę zmolestować Męża żebyśmy zrobili razem w jakiś wolny dzień...

Cytat:

Do tej sałatki to jeszcze majonez. Zapomniałam.

Zrobię następnym razem...
Właśnie szamię swoją "śmieciową" sałatkę- http://www.przepisy.pl/przepis/salat...-z-szynka#cdno
A śmieciową dlatego, że trochę zmodyfikowałam przepis do resztek, które znalazłam w lodówce. I tak:
- zamiast szynki konserwowej- jakaś polędwica, której już nikt nie chciał jeść
- papryki nie miałam
- zamiast makaronu świderki są małe kolanka
- zamiast oregano- bazylia
- zamiast "Sałatki Szefa"- "Sałatka Cezar"
Do tego dodałam resztkę pokrojonego żółtego sera i wpierdzieliłam już pół misy!
Mam ochotę na jeszcze, ale zaraz pęknę

Cytat:
hello laski..

Wytrzymasz! Już bliżej niż dalej!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 11:53   #657
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Słuchałam w piątek debaty w TV na 1 czy 2 programie trafiłam, nie wiem jak ta baba się nazywa coś jak Olejnik i lekarz powiedział, że przecież można sobie sprawdzić skład szczepionki, to rodzice go wyśmiali. Później powiedział, że przecież nie ma przymusu szczepienia, to babka co ma nałożoną grzywnę i komornika na głowie zapytała, jak on nazwie to co jej robią, a podobno lekarz nie dopuścił do szczepienia, ma zaświadczenia i takie tam, bo widzi przeciwwskazania i kazał czekać. No ale szczepienie "obowiązkowe" to nasze państwo nałożyło karę.
xal to byla sprawa dla reportera Jaworowicz tez zerkalam, bo mnie temat szczepien zaintrygowal.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 11:55   #658
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Całkiem znośna pogoda zaczyna się klarować, można będzie leżeć przy otwartym balkonie

Cel dnia dzisiejszego: zamówić brakujące rzeczy (a przynajmniej część)
Też mam taki plan na dzisiaj jak pójdziemy na mieszkanie

Powodzenia

Cytat:
Napisane przez _pola Pokaż wiadomość
No to teraz napiszę co u nas
W piątek miałam wizytę i szyjka mega krótka, miękka - czyli Maleńka chce wychodzić I to była ostatnia wizyta, bo do terminu na 90% nie dotrwam - jak gin mi to powiedział to prawie na zawał padłam - moja mina bezcenna
Mała mooocno przystopowała i "przytyła" tylko 200g i waży teraz 3400g, więc na cesarkę się nie zapowiada
W sobotę odszedł mi czop i brzuch mi się obniżył, więc chyba faktycznie coś jest na rzeczy
Na ktg wychodzą mi skurcze nawet do 80, ale ja ich w ogóle nie czuję . Przepływy w pępowinie są ok. Paciora nie ma
Ogólnie gin powiedział, że ciąża donoszona i mogę rodzić Ale czad!!!!
Teraz sieję panikę i wczoraj M musiał iść ze mną do kościoła, bo boję się, że mi wody znienacka odejdą
Na dzisiaj zapisałam się do kosmetyczki, bo niby mogę spokojnie pomalować paznokcie u stóp, ale lepiej niech ktoś zrobi mi to zrobi I jeszcze muszę pędzić do lekarza po receptę na szczepionkę...

A i z serii mądre pytania mojego męża:
"Czemu Ty nie masz spuchniętych kostek? Kobiety w 9-tym miesiącu mają spuchnięte"

W ogóle to boję się masakrycznie!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!
Cieszę się, że wszystko ok i może będziesz następna

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
wstałam.

7dni do tp z om
przeterminowałam się z dniem dzisiejszym jeśli chodzi o termin z usg i termin ze szpitala

objawów brak,wszystko zniknęło,wczorajsze milion kilometrów nie pomogło, ja już nie wiem... liczyłąm,że dziś się uda i co? doopa.
jdyne co to non stop twardy brzuch cholera wie od czego

szyjki brak, czopa brak,brzuch nisko aż na kolanach i co? Zuziak-łobuziak jest leniuszkiem i nigdzie się nie wybiera,choc jest taaaaka spokojna,że normalnie nie poznaję panny...
Może jeszcze Zuzia Was zaskoczy

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
Tak w ogóle to się witamy w 37 tc

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-04-29, 11:56   #659
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
raczej traumy na całe życie mieć nie będzie, ale z tego co słyszałam od matek, to dzieciaki bardzo się boją szczepień i chcą im tego oszczędzić, moje koleżanki szczepiły skojarzeniowymi, dodatkowo skład jest lepszy (niestety nie pamiętam o jaki składnik chodziło jak mówiła położna ) i za jednym zamachem z głowy
ja na pewno szczepię 3w1 i wszytsko inne dodtakowo płatne, na to przeznaczę pieniążki z nnw
Zapytam też o te szczepionki tej położnej mojej ze szpitala co ona o tym myśli - szczerze to ja nie wiem czy będziemy mieli $ na to.

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 11:57   #660
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Troszkę pozmieniałam dzisiejsze plany, byłam na targu po botwinkę, bo babcia wpadnie, więc ją wykorzystam. Ugotuje nam zupkę z botwinki. A nie miałam pomysłu na obiad. Tak więc spadam pozmywać, ale będę tu regularnie kukać.
ja ostatnio wykorzystalam mame i tez mialam botwinkowa hehe. a dzisiaj chodzi za mna zupka z kalarepy...
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości