|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 |
|
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa
|
|
11 | 17,46% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
1 | 1,59% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 |
|
5 | 7,94% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 |
|
3 | 4,76% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
4 | 6,35% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
5 | 7,94% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
1 | 1,59% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
9 | 14,29% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
|
10 | 15,87% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
|
6 | 9,52% |
| Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Cytat:
Cytat:
![]() Ale w sumie, nawet do tej biedry wychodzę ubrana jak człowiek, bo nie mam za bardzo dresów za łóżeczko i czekamy na fotki Napisałam wreszcie plan porodu (choć "napisałam" to tak na wyrost powiedziane ). Na SR dostaliśmy takie zeszyciki do wypełnienia ale dziwne są, mało user friendly więc skorzystałam z kreatora na stronie fundacji rodzić po ludzku:http://www.rodzicpoludzku.pl/Plan-Po...an-porodu.html Szybko jak wypełnianie PITa przez e-deklaracje Polecam dla tych, co jak ja jeszcze się za to nie wzięły
Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-04-28 o 16:28 |
||
|
|
|
#362 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
też muszę się za to zabrać Magiusa ja mam 3 tygodnie do końca i śpię bardzo dobrze, wstaję w nocy raz na siku, ciężko się skulać, trochę stękam ale zazwyczaj (o ile kot nie buszuje ) bez problemu zasypiam. Miałam kilka dni takich, że obudziłam się z małżem o 5:00 i spać mi się nie chciało już ale to tylko kilka
|
||||
|
|
|
#363 |
|
Zakorzenienie
|
Ja plan porodu już dawno stworzyłam.. terwz tylko go wydrukować muszę ale jakoś się zebrać nie mogę
|
|
|
|
#364 |
|
Zakorzenienie
|
halo
![]() my już po chrzcie wytrzymałam godzinę w szpilkach powiem Wam, że ważę się codziennie rano na czczo i w ciągu ostatnich 2 dni tyłam po 0,5 kg dziennie:/ przeraża mnie ile wody zbieram:/ z tym, że nie puchnę bardzo, a siedzę w ogrodzie w upale i luzik ![]() przejrzałam ten plan porodu i stwierdziłam, że nie ma sensu go drukować, bo 90% z tego z automatu szpital przewiduje, zresztą wiem, że omawiają plan przy przyjęciu (mają jakiś tam swój), a ustalę też z położną swoją generalnie to większość punktów jest oczywista dla nowoczesnych szpitali
|
|
#365 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu cicho dzisiaj...
Ja tam sobie myślałam czego nam brakuje i doszłam do wniosku ze nie mamy dla malej ani jednej pary skarpetek...po ile par macie??
|
#366 |
|
Zakorzenienie
|
z 12?
|
|
#367 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja dzis kiepsko sie czuje cisnienie mi skoczylo niedawno mialam 167/92 a teraz siedze i zaraz powtarxzam pomiar caly dzien mam wysokie i czuje na glowie - masakra
|
|
#368 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() Ja mam około 8 i tyle samo czapeczek Kupiłam tylko 2, resztę mama mi przyniosła ze strychu po nas Nie wiem po co aż tyle malutkich czapeczek dziecku, które urodzi się praktycznie latem
|
|
#369 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#370 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się będę czuła bezpieczniej mając to na piśmie - przy porodzie niepotrzebne mi rozczarowania Poza tym było tam parę punktów, nad którymi musiałam się zastanowić, co wolę więc cieszę się, że wypełniłam i kilka decyzji podjęłam ![]() Cytat:
Myślę, że będziemy korzystać w lato - body i skarpetki na same stópki, jeśli będą marzły, a i łatwo zdjąć jeśli będzie maluszkowi za ciepło
|
||
|
|
|
#371 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jestem!!
|
|
|
|
#372 |
|
Zakorzenienie
|
Veronic
|
|
|
|
#373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#374 |
|
Raczkowanie
|
czytam nasze forum na bieżąco choć czasem mam wiele do nadrabiania i zanim kończę nadrabiać to nie mam sił pisać i tak w kółko
ale dziś mam lajt w porównaniu do ostatnich, leżę dziś dużo z nogami trochę do góry bo puchnął mi niesamowicie niestety że ciężko na nich ustać.Byłam w piątek na wizycie, mała ok, waży ok 2800, szyja zamknięta i długa więc szybciej pewnie nie urodzę a chciałabym ale cóż, luzuję w tym temacie, grunt że wszystko ok tylko że jestem wielka, już ma 20 kilo plus a nie obżerłam się wcale, teraz mam za to parcie na słodkie, lody zwłaszcza i mogłabym trzy na raz zjeść i wogóle mam ssanie w żołądku non stop a do tego nie wiem na co ochotę, beznadzieja po prostu. No a jeszcze miesiąc to kilogramy dojdą, makabra jak pomyślę co będzie po porodzie, po pierwszej ciąży zostało mi 14 kilo nadmiaru i dopiero po roku i ścisłej diecie schudłam chociaż chodziłam z wózkiem po 15 km dziennie, podziwiam jak piszecie jak to wszystko zleci po porodzie, chciałabym ale wiem że to u mnie tylko marzenie, cieżka dieta mnie czeka a najpierw zaś problem bo nie będzie co na siebie włożyć, i kupować duże ciuchy by potem schudnąć i tak w kółko, ech, dobra, pożaliłam się ale ten temat mnie zżera złozyliśmy wczoraj łożeczko choć najpierw musieliśmy latac po sklepach po śruby bo łożeczko ok ale śruby się zawieruszyły przez te lata i nie było jak złożyć, wykorzystałam też stolik z półkami który miałam poprzednim razem z przewijakiem tyle że szwagier przykręcił mi nowy przewijak do tego bo nie było jak tego zrobić ale wiertarka i wkrętarka dały radę i skonczyłam wczoraj prasowanie ale nienawidzę tego, czy zamierzacie długo prasować? ja nie pamiętam jak robiłam z córą a teraz widzę że akurat te ciuszki jak ładnie powieszę to są ekstra bez prasowania a to prasowanie plus cała reszta ciuchów córy i innych to mnie wykończy już później syndrom wicia gnaizda u mnie trwa, ciągle bym robiła porządke gdzieś, a to szafki w kuchni zrobiłam, a to szafę z ubraniami a to jaieś papiery, szafki drobne itp. ciągle coś jeszcze wynajduję, nawiedzona jestem po prostu ![]() czekam na pizzę bo zamówiliśmy bo złapałam smaka a tak poza tym nie wiem co robic na obiady bo nie mam smaków, normalnie prócz płatków owsianych rano na mleku które kochami codziennie wcinam plus grzanka z miodem,to nie wiem co jeść a jadłabym ciągle a jedzenie musi być w sumie takie by moja córa zjadła i mąż, ech, mam wyczerpanie siedzenia w domu tylko i wyłącznie, pracy mi brakuje choć przez ostatnie dwa miesiące dawałam trochę lekcji więc to inaczej, dużo wychodziłam z domu, dużo załatwiłam na spokojnie spraw ale mimo to jakoś mam dość. moje marzenie być już po, wyglądać choc w miarę jak człowiek by coś włożyć na siebie i ganiać z wózkiem gdzie popadnie korzystając z pieknej pogody, którą niech przyniesie lato ![]() a i wrzucę Wam jeszcze coś co napisała jednak dziewczyna na mamach listopadowo grudniowych, podczytywałam je wtdy i tak mi się to spodobało a teraz tym bardziej fajnie się to czyta: "A wiecie na co ja mam ochotę? 1. Zrobić sobie salon spa, wypięknić, wypachnieć, kupić jakieś super seksi nieciążowe ciuchy, superextra kozaczki na zimę i megadopasowany płaszczyk zimowy zapinany w talii 2. Słyszeć stukot moich megawypaśnych kozaczków na chodniku, w mega niespuchniętych stopach i łydkach. 3. Wbiec we wcześniej zakupionych łupach na 3 piętro do mamy i nie mieć zadyszki i stanu przedzawałowego 4. W ogóle biegać mam ochotę, bez dziecka w brzuchu. Podbiec do sklepu, do samochodu, skoczyć do biedronki, podlecieć do babci, a nie non stop się wlec, toczyć i kulać wszędzie. No i do tego ciągle nie jęczeć wszystkim, że mnie macica się spina i terroryzować każdego, kto idzie szybciej niż 5 metrów na godzine. 5. Mierząc megawypaśne ubrania na sylwestra nie patrząc na to, że w pasie nic się zapiąć nie chce. I nie podglądać w przebieralni żadnych chudych lasek i nie płakać z zazdrości, że one w coś wchodzą, co ja bym chciała mieć, a nie wiem czy po ciąży w to wejdę, więc kupić nie mogę bo przewale kase na rzecz, która będzie przyprawiała mnie o kompleksy Ogólnie rzecz biorąc chcę wrócić do stanu używalności " |
|
|
|
#375 |
|
Wtajemniczenie
|
Nawet nie wiecie jak się cieszę
ale oczywiście żeby nie było tak pięknie, ledwo co wrócilismy do domu, nakarmiłam Małego, a tu przyjeżdżają teściowie.... Myślałam, że ich uduszę, zero wyczucia i taktu itp... tak mnie w☠☠☠☠**li ehhhh, już na samym wstępie teść złapał mnie znienacka za brzuch i mówi : "oooo już drugie w drodze" ja pierd**lę , po prostu szok normalnie nie przeklinam, wybaczcie ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Mam w ogóle tyle do opowiadania, nie wiem od czego zacząć ,mam mętlik w głowie... a tak w ogóle to dopiero teraz po 8 dniach (i praktycznie nieprzespanych nockach) czuję zmęczenie ![]() ale zarazem jestem szczęśliwa, bo mam już moje małe cudo przy sobie ![]() aha : miałam 71 kg jak szłam do porodu, teraz mam już 63 , 3 dni temu miałam 65
Edytowane przez Veronic Czas edycji: 2013-04-28 o 18:47 |
|
|
|
#376 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
|
|
#377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teść to kawał buraka Katherine jeszcze trochę co do prasowania nie wiem ile dam radę bo nienawidzę tego robić |
|
|
|
|
#378 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wielkie gratulacje ![]() ![]() |
|
|
|
|
#379 |
|
Zakorzenienie
|
Veronic ale cham z teścia
![]() opowiadaj i wrzucaj fotki |
|
|
|
#380 |
|
Wtajemniczenie
|
Czuję się bardzo dobrze, tylko dopadło mnie po prostu zmęczenie ...
nie czuję jakbym rodziła tydzień temu, jedynie co mam tłuszcz na brzuchu ![]() ale ogarnę to, już w szpitalu robiłam trochę brzuszków ![]() byłam weteranką na tamtym oddziale, normalnie to babki wychodziły po 2/3 dobach , tyle lasek poznałam , że szok- od wieśniar totalnych do super dziewczyn już na samym końcu, nawet poznałam dziewczynę z Ciechocinka - będziemy razem chodzić na spacerki |
|
|
|
#381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj nawet nie mogłam kurtki zapiąć, a wiało strasznie...Veronic dobrze, że już w domu. No teść faktycznie taktowny... |
|
|
|
|
#382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kobieto daj sobie trochę czasu!! |
|
|
|
|
#383 |
|
Wtajemniczenie
|
nie ma na co czekać !! za 10 miesięcy kolejna ciąża !!
![]() ![]() a tak w ogóle to poród boli cholernie, ale jakie wynagrodzenie |
|
|
|
#384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 10miesięcy? Super
|
|
|
|
|
#385 |
|
Wtajemniczenie
|
Może teraz napiszę Wam moje spostrzeżenia i wskazówki dotyczące porodu, karmienia itp ?? chcecie ??
ostrzegam , że to będzie długie
|
|
|
|
#386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dzisiaj tez slyszalam rozmowe mojej mamy z jej kolezanko-sasiadka "Gosia, a widzialas Kate? no ta ksiezna. ma termin na lipiec i nie jest gruba. ma taki fajny maly brzuszek" ![]() fajnie, ze juz jestescie w domu Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-04-28 o 19:51 |
|
|
|
|
#387 |
|
Zakorzenienie
|
chcemy
|
|
|
|
#388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystkie rady i spostrzeżenia mile widziane!
|
|
|
|
|
#389 |
|
Wtajemniczenie
|
Przydatne informacje (wynikające z moich obserwacji)
1) podkłady poporodowe idą jak woda , u mnie w szpitalu całe szczęście "były na stanie" <jedyna rzecz hehe> Absorgyn z Matopatu i moim zdaniem są lepsze niż Bella Mana, bardziej chłonne , więc polecam 2) majtki siateczkowe firmy Hartman- rewelacja ! przewiewne, miłe, nie uciskają, ale dobrze trzymają podkłady, no i można je prać (ja kupiłam tylko 3 sztuki, bo nie przewidziałam, że będzie siedzieć 8 dni,ale prałam je sobie) 3) podkłady na sedes- generalnie warto kupić, szczególnie gdy idzie się na numer 2 , ale równie dobrze, można obłożyć ubikację papierem toaletowym4) staniki!! rzecz absolutnie niezbędna gdy leci mleko z piersi, ja miałam sportowe i wystarczyły , takie z odpinanymi miseczkami lepiej kupić po porodzie , bo nie jest się w stanie przewidzieć jak duże będą nasze piersi....5) wkładki laktacyjne - też idą jak woda, szczególnie przy nawale mlecznym , polecam te Johnsona- bardzo miłe, nie podrażniają sutka i ładnie chłoną ok ...część dalsza za chwilę, bo muszę iść rozwiesić pranie i wstawić następne
|
|
|
|
#390 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w widzę, że w przeciwieństwie do większości do tego czasu nie miałam problemów ze spaniem, przerwy na siusiu od 2 do 7, ale potem wracam do łóżeczka i zasypiam w minutę doszłam do wniosku, że jak dzisiaj nie urodzę to do wtorku nie urodzę |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:04.

za łóżeczko i czekamy na fotki
więc skorzystałam z kreatora na stronie fundacji rodzić po ludzku:
Polecam dla tych, co jak ja jeszcze się za to nie wzięły 

Ślub 27. X. 2012

a teść to kawał buraka