Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa 11 17,46%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 2 3,17%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 2 3,17%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 1 1,59%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 5 7,94%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 3 4,76%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 4 6,35%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 5 7,94%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 1 1,59%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 9 14,29%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 2 3,17%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 2 3,17%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. 10 15,87%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 6 9,52%
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-29, 10:57   #661
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Katherine- jeszcze troszeczkę, damy radę
wpadaj do nas częściej

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Napisałam wreszcie plan porodu (choć "napisałam" to tak na wyrost powiedziane ). Na SR dostaliśmy takie zeszyciki do wypełnienia ale dziwne są, mało user friendly więc skorzystałam z kreatora na stronie fundacji rodzić po ludzku:
http://www.rodzicpoludzku.pl/Plan-Po...an-porodu.html

Szybko jak wypełnianie PITa przez e-deklaracje Polecam dla tych, co jak ja jeszcze się za to nie wzięły

ooo.. dzięki też muszę się za to zabrać, choć nie wiem czy na coś mi się przyda ten plan.. ale może będę miała większy komfort psychiczny

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Ja tam sobie myślałam czego nam brakuje i doszłam do wniosku ze nie mamy dla malej ani jednej pary skarpetek...po ile par macie??
mam jakieś 10-12 par. Ale czapeczki tylko 3. W tym jedna z H&M z uszkami, więc nie będzie pasowała do wszystkiego..
może jeszcze kupię ze dwie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem!! pierwszy raz odpaliłam kompa od ponad tygodnia !! hurraa!! wypuścili nas dzisiaj do domku!!!

doczytałam Twoje dalsze wypowiedzi- masakra.. Twój teściu to jakiś burak współczuję...
dziękujemy za cenne rady, oczywiście jesteśmy spragnione dalszych, ale nie śpiesz się.. Zajmij się sobą i Wojtusiem i odpoczywaj jak tylko się da..
Aaaa.. i z tymi brzuszkami to też tak nie szalej

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
A ja musze jeszcze dopakować torbę i spisać plan porodu, bo jest duża szansa, że jutro cc. Bardzo się boję, ale chciałabym już mieć to za sobą i mam nadzieję, że już jutro będę tulić maluszka. Nażarłam się właśnie jak świnka, bo mam jutro być na czczo... mam jeszcze pączki, to zapodam na sam wieczór
Łaaaaa
Metro- to przecież dziś.. ciekawa jestem czy zrobili Ci tą cesarkę i tulisz już Kubusia
może przy dalszym nadrabianiu się dowiem, a tak w razie w trzymam

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Dziewczyny umieram. Już druga kroplowka od rana a ja non stop z mega skurczami na leżąco w niewygodnym łóżku...

Koło 17 zaczęły przechodzić na szczęście... Były tylko 2. I to całkiem znosne.
Bo na tych wcześniejszych się skrecalam.
Wszystko mnie boli. Mięśnie od leżenia. Nawet oczy i głowa od płakania.
Za wszelką cenę chcą wyciszyć te skurcze bo jeszcze wcześnie.
A ja marzę żeby urodzić...
jejjj... jak czytam te Twoje relacje szpitalne to aż się serce kraje..
mam nadzieję, że tulisz już Maje i Ale i wszystko zostanie Ci wynagrodzone

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Jejciu ale mnie swędzi brzuch! Masakrycznie dosłownie. Na szczęście tylko on i jestem pewna, że to przez te piekielne rozstępy Już nie nadążam się smarować!
mnie teeeeż wrrrrr....

ostatnio miałam wrażenie, że brzusio mi bardzo urósł.. no i się nie pomyliłam...
jeszcze nie dawno jak byliśmy w moich rodzinnych stronach brzuszek miał 96cm (już wtedy wszyscy mówili że mam duży brzuch )
a teraz ma już 107

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
ja pewnie też bym chciała zetrzeć jakby mi chlusnęło na panele bo nie uśmiecha mi się nowych kupować a przecież nie trzeba się aż tak do szpitala spieszyć
dokłądnie, nie trzeba się tak śpieszyć.. ja zamierzam jeszcze się wykąpać

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Wrzucam zdjecia dzisiejszej pracy

Łóżeczko:

oraz komoda- musiałam szafkę nocną położyć na komodzie bo sie mi w pokoju nie mieściła, ehh:

Mam popodpisywane szuflady, żeby się nie pogubić:

ubranka na rozmiar 0-3 miesiace plus 3-6 miesięcy:
https://wizaz.pl/forum/album.php?alb...ctureid=155103

oraz szufladki:

super
ależ pięknie to ogarnęłaś- perfekcyjna pani domu byłaby pod wrażeniem

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 10:57   #662
candace1
Zakorzenienie

Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Idę wstawić pranko i zrobić kanapki na bułeczkach otrębowych z tuńczykiem..
Słońca u mnie brak i dość zimno jest...
Aura nie psprzyja dobremu nastrojowi...
Czekam na Aaś - będę zaglądać
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 10:58   #663
_pola
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Ja miałam pytać o Ciebie, bo weszłam na 1 str. i zauważyłam termin cc na dzisiaj lub jutro. No, ale skoro Kubusiowi jest ok w brzuchu i nic nie goni to niech jeszcze posiedzi tydzień Doczekasz się, zobaczysz tydzień szybko zleci, a masz już umówioną tą cesarkę za tydzień?

Co do tych szczepionek to znalazłam gdzieś info, że do produkcji ich jest używana rtęć, ale nie ma jej w składzie, ale to też takie info niepotwierdzone, bo nie poparte niczym konkretnym. Zadzwonię wieczorem do przełożonej położnych i wypytam o to - może ona coś będzie wiedziała konkretnego

Mysia dziecko tego stresu i tak nie będzie pamiętało, ja tam nie pamiętam jak byłam szczepiona - nawet jak to było w przedszkolu Bardziej to chyba dla rodziców jest, żeby stresu nie mieli. Mi szkoda kasy szczerze mówiąc....
O to daj znać koniecznie co położna mówiła - fajnie by było usłyszeć jeszcze dodatkową opinię kogoś, kto "w tym siedzi".

Ja pamiętam jak mój brat był szczepiony - miał 5 lat - mama i 2 pielęgniarki go trzymały, a On i tak zwiał

Rozmawiałam właśnie ostatnio z moim kuzynem na temat szczepionek i stwierdził, że jak zobaczę jak mi dziecko kują to od razu wezmę te łączone Chociaż zapierałam się, że nie

Franek
5 sierpień 2014

I wyciągnęło do mnie malutką rączkę,
I siłę mi dało niespotykaną,
I miłość największą,
bezinteresowną...
Dziecko moje

23 maj 2012 11tc

Edytowane przez _pola
Czas edycji: 2013-04-29 o 11:01
_pola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 10:58   #664
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
jeeej, mam nadzieję, że jednym uchem wpuszczasz a drugim wypuszczasz
do mnie ostatnio wpadła koleżanka i mnie poucza, że mam myć pupę wodą a nie chusteczkami!! iii że butelki kupić bez... bez.... sama nie wiedziała bez czego ale przeczytała w gazetce, że koniecznie bez.... tego!!

pewnie bisfenolu ale to smoczki.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 10:58   #665
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Zapytam też o te szczepionki tej położnej mojej ze szpitala co ona o tym myśli - szczerze to ja nie wiem czy będziemy mieli $ na to.
z becikowego może? kiedyś liczyłam, że te szczepienia przez pierwsze 2 lata to co ok 2-3k:/
Stary 2013-04-29, 10:59   #666
MoTyleKsw
Zakorzenienie

justyna my dalej w szpitalu ale ciśnienie w normie leki na skurcze działają choć brzuch się stawia. ale szczerze to już się nie boję bo moje dZiecko jest tak duże jak trzech kobitek tutaj w terminie więc tyle jestem spokojniejsza. wychodzę jutro albo pojutrze

gratuluje kolejnego tygodnia

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 11:01   #667
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
O 6:50 dostałam smsa od Aaś, dopiero zauważylam:
"Rodzimy. Wyjeli mi pessar skurcze co 1-2 minuty. Robimy próbne sn. Szykujcie się na wyrównanie proporcji na wątku."

Jejku jejku!! aaś trzymamy trzymamy kciukasy bardzo mocno!!!
o kurde!!!!!!!!!!!
Aaś, trzymam kciuki, podwójnie!!! to już
znów ryczę a zaraz przyjdzie facet od ogrodu i muszę z nim obgadać, co jest do zrobienia...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 11:01   #668
lonely_lady
Zakorzenienie

gonię Was od rana i dogonić nie mogę
muszę się bardziej sprężyć, bo mam jeszcze troszkę pracy

a może ktoś za mnie poprasuje
odwdzięczę się mogę wymyć podłogi, poodkurzać, posprzątać łazienkę..
wszyyystko, tylko nie prasowanie

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 11:02   #669
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _pola Pokaż wiadomość
Rozmawiałam właśnie ostatnio z moim kuzynem na temat szczepionek i stwierdził, że jak zobaczę jak mi dziecko kują to od razu wezmę te łączone
Bo taka jest prawda.
Ja jak pobierali małej krew w szpitalu to prawie zemdlałam - nigdy więcej (jak była niemowlakiem) nie poszłąm z nią na żadne badania czy szczepienia-wysyłałam męża. Ja po prostu się nie nadaję - za miękka jestem.
Stary 2013-04-29, 11:03   #670
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
O to daj znać koniecznie co położna mówiła - fajnie by było usłyszeć jeszcze dodatkową opinię kogoś, kto "w tym siedzi".

Ja pamiętam jak mój brat był szczepiony - miał 5 lat - mama i 2 pielęgniarki go trzymały, a On i tak zwiał
Rozmawiałam właśnie ostatnio z moim kuzynem na temat szczepionek i stwierdził, że jak zobaczę jak mi dziecko kują to od razu wezmę te łączone
Na pewno napiszę jak się dowiem czegoś konkretnego To ja na szczepienia będę męża wysyłać

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
z becikowego może? kiedyś liczyłam, że te szczepienia przez pierwsze 2 lata to co ok 2-3k:/
Jak nie więcej chyba... Same rotawirusy 700 zł. Nie wiem zobaczymy, ale ja już tak zdecydowałam, że będziemy z nfz brać. Moja przyjaciółka miała te zwykłe i mówiła, że nie jest źle - najgorzej jak dziecko ma gorszy dzień i później bardzo marudzi po tych szczepieniach A becikowe to szczerze mówiąc nie wiem czy dostaniemy

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 11:04   #671
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
dodam jeszcze jedną dolegliwość ciążową, przynajmniej moją, są nią zajady.
Masakra, zużywam tony pomadki, a usta mam ciągle suche i robią mi się co chwila zajady. Mój rekord to 3 po jednej stronie. Teraz znowu mam po jednym po każdej stronie. Było tak, że mniałam pięć z rzędu, jak się jeden wyleczył to obok sie drugi robił. Podobno to brak witaminy B, więc jak się pojawia to biorę, ale nie chce przesadzać z ilością witamin

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Dzien dobry jestem sobie w Gliwicach u mamy na trzy dni, z Przemkiem, ale mama bedzie sie nim zajmowac w ciagu dnia a ja moge szalec - dzis sie umowilam z kolezanka, potem z kolega na piwo, jutro z inna kolezanka na maraton sklepowy, wieczorem kolejne spotkanie, a jak w srode bedzie pogoda to ide na dzialke z zona kuzyna, urodzil im sie synek 3 tyg przed Przemkiem i maja dzialke alejke od nas wiec zapowiadaja sie sympatyczne chwile a zaraz ide do mamy kolezanki z Przemkiem bo ona bardzo chce go poznac bo to jej "wnuk" - znamy sie tyle lat ze mnie traktuje jak druga corke aaaa i jeszcze pani ze sklepu obok chce go poznac i sasiedzi nasi i od babci na szczescie babcia mieszka obok
Zapowiadają się mile spędzone dni

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
hej wam
kolejny wątek.. nieźle

my dalej w dwupaku..
zaczynamy 36tydzien

zaciskam nogi, mam nadzieję że dotrwamy chociaż do 6 maja -po długim weekendzie..
remont mamy rozgrzebany.. torby w 99% gotowe.. dobrze, że nas wypuścili z tego szpitala, bo nawet nie chce myśleć co by było gdybym tam do porodu miała kwitnąć
i niech Natalka posiedzi w brzuszku jak najdłużej

Cytat:
Napisane przez karbie1984 Pokaż wiadomość
u mnie będzie Hania,
Ładne imię wybraliście

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
a my się witamy ze szpitalnego łóżka...

ciśnienie na nowym cisnieniomierzu 140 na 100 bez zmian i zdałam sobie sprawę że moje dziecko miało dziś tylko czkawka i nic więcej i nie mogłam jej niczym dobudzic i się zestresowalam i kazałam się zawieść.

na oddziale ciśnienie 150 na 100 mierzyły 3 razy i wmawialy mi że zastosowana jestem tylko w tym problem że nie jestem a ciśnienie mi hula. zapis na ktg płaski i niski czyli z dzidzia coś.nie tak a skurcze do 80
i polona i lekarz wybujali mi tak brzuch że głową.mała. na szczęście tętno dziecka.się zmieniło ale ją ruchów dalej nie.czułam. ktg 2 godziny a ja 2 ruchy :/
zrobili usg młoda.waży 3 kg wszystko na miejscu i podobno wcale nie tak nisko więc już nie wiem o co chodzi ale ustawiona tak jak powinna być i wód też odpowiednia ilość ale ile to nie wiem...
no i eee zapomniałam co dalej...
dziewczyny z sali bardzo fajne
i może wyjde na panika ale.lepiej w ta stronę niż miałabym płakać później.
no i zlecili badania standard plus elektrolity
aaaaa i znów wszyscy myślą że.do rodZenia bo taki duży brzuch ...
i to by było na tyle
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Dobrze, że pojechałaś do szpitala; ale niech Matylda posiedzi jeszcze w brzuszku

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-29, 11:04   #672
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
Butelki też to miały

Cytat:
justyna my dalej w szpitalu ale ciśnienie w normie leki na skurcze działają choć brzuch się stawia. ale szczerze to już się nie boję bo moje dZiecko jest tak duże jak trzech kobitek tutaj w terminie więc tyle jestem spokojniejsza. wychodzę jutro albo pojutrze

Supcio
Stary 2013-04-29, 11:10   #673
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:

To dobrze, że się unormowało. Kurcze ja liczyłam, że my to mniej wieciej w tym samym czasie no może ja troszkę później niż ty, a tu prosze. Nie wiem ile moja mała waży bo ostatnio mi nie zrobiła usg. Ale w 31tc ważył 1610g wiec mam nadzieję, ze teraz koło 2kg już będzie.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 11:13   #674
banka26
Zakorzenienie

szykuje sie i jade na IP - cisnienie dalej wysokie trzymajcie kciuki
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 11:13   #675
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Czesc

Laski wlasnie zbieram sie na ostatnia wizyte u mojego gin
I tak zastanawiam sie czy musze pamietac zeby go poprosic o jakies skierowanie, zaswiadczenie, cokolwiek? dziwnie i pieknie, ze juz tak blisko, wszystko sie zmieni

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-29, 11:15   #676
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Stary 2013-04-29, 11:16   #677
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Czesc

I tak zastanawiam sie czy musze pamietac zeby go poprosic o jakies skierowanie, zaswiadczenie, cokolwiek? dziwnie i pieknie, ze juz tak blisko, wszystko sie zmieni
Dłuższe L4 po terminie porodu o co najmniej 10 dni

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Stary 2013-04-29, 11:16   #678
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Trzymamy

Kot mi się porzygał Biedak
Stary 2013-04-29, 11:16   #679
Kinga_20
Zakorzenienie

http://praca.wp.pl/title,W-poniedzia...wiadomosc.html czyżby jednak ustawa wejdzie w życie..... Ah jakby pięknie było

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-29, 11:21   #680
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Cytat:
Super!

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Cytat:
Nie wiem ile moja mała waży bo ostatnio mi nie zrobiła usg. Ale w 31tc ważył 1610g wiec mam nadzieję, ze teraz koło 2kg już będzie.
Nasz w 31t2d ważył 1650g, ciekawe ile dzisiaj (34t5d) będzie miał

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-04-29, 11:22   #681
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
butelki chyba też... powiedziałam jej, że teraz to chyba żadne tego nie mają... chyba, że jakieś chińskie za 2zł

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

to ja Ci poprasuję, z brzuchem robi mi się to lepiej niż sprząta podłogi i łazienkę

---

dobra, na dziś skończyłam z ciuszkami
nie wiem co sobie na obiad skombinować

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Kot mi się porzygał Biedak
ehh, mój też

Banka

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 11:23   #682
_pola
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Bo taka jest prawda.
Ja jak pobierali małej krew w szpitalu to prawie zemdlałam - nigdy więcej (jak była niemowlakiem) nie poszłąm z nią na żadne badania czy szczepienia-wysyłałam męża. Ja po prostu się nie nadaję - za miękka jestem.
Cytat:
Na pewno napiszę jak się dowiem czegoś konkretnego To ja na szczepienia będę męża wysyłać
O i to jest plan Muszę M poinformować

Cytat:

Franek
5 sierpień 2014

I wyciągnęło do mnie malutką rączkę,
I siłę mi dało niespotykaną,
I miłość największą,
bezinteresowną...
Dziecko moje

23 maj 2012 11tc
_pola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 11:24   #683
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

Mi się w końcu udało

Prasowanie zostawiam na jutro albo środę, bo dzisiaj za chwilę muszę już wychodzić Jeszcze tylko idę coś zjeść

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-04-29, 11:24   #684
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:

Daj znać co i jak.

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Czesc

za wizytę.
Gin chyba sam powinien dać Ci specjalne skierowanie do szpitala.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 11:25   #685
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

ehh, mój też
Często Twój tak rzyga ? Mój zazwyczaj jak mąż jakąś inną karmę kupi...
Stary 2013-04-29, 11:26   #686
JennyAniolek
Zakorzenienie

Byłam dzisiaj zrobić wynik na cholestazę :/, bo mnie przez weekend ręce i noga swędziały, a babka do mnie zdziwiona: "Co to za badanie, bo ona pierwsze słyszy " i musiała dzwonić do labu, co to i za ile...

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-04-29, 11:27   #687
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
O i to jest plan Muszę M poinformować

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Mi się w końcu udało

Prasowanie zostawiam na jutro albo środę, bo dzisiaj za chwilę muszę już wychodzić Jeszcze tylko idę coś zjeść
Jak ja nie lubię prasować to masakra, ale na szczęście mam już wszystko wyprasowane i poukładane Może fotki wkleję

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-29, 11:28   #688
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Często Twój tak rzyga ? Mój zazwyczaj jak mąż jakąś inną karmę kupi...
jakoś w styczniu miałam z nią problem bo rzygała mi przez 2 tygodnie non stop już miałam z nią na usg jechać ale przeszło po zastrzykach... później był spokój i od 2 dni znów coś jej siedzi na żołądku tylko to jest kretynka, co chwilę znajdzie jakiś paproch i go zje w święta też rzygała bo się najadła bukszpanu

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Cytat:
za wizytę.
Gin chyba sam powinien dać Ci specjalne skierowanie do szpitala.
nie potrzeba skierowania do szpitala do porodu

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 11:28   #689
Katate
Raczkowanie

Aaś KCIUKI!!!!!

Veronic to widzę,że Ty jeszcze dłużej w szpitalu byłaś i GRATULACJE tak wogóle Wyprzedziłaś mnie o kilka godzin

NIe mam jak nadrabiać, może później się uda coś poczytać.

Dziewczyny tak na świeżo to powiem Wam, że myślałam że mnie minie problem karmienia piersią. Syna karmiłam ponad rok i od roku nie karmię, więc myślałam, że będzie luzik. Tym bardziej, że nie miałam nigdy problemów z karmieniem.
A ten żarłoczek tak mi cyce zmasakrował, że do siostry o 6 rano dzwoniłam ze szpitala, że ma jechać do apteki i mi kupić nakładki. I to uratowało moje karmienie piersią bo inaczej nie dała bym rady. Miałam strupy i żadne cudowne maści, wcześniej niezawodne nic nie dały.
Nakładki można używać dopiero jak ruszy laktacja tak na dobre (3doba), ale są zbawienne. Tylko te najmniejsze trzeba. NIeduży wydatek (koło 20zł) więc radze Wam na wszelki wypadek do torby wrzucić. Teraz się ładnie pogoiło i mogę już normalnie karmić.
Na 4 dziewczyny na sali, 3 używałyśmy.
Stwierdziłyśmy, że codziennie coś nowego. Najpierw boli rana, potem problem, że nie ma pokarmu, za chwilę problem, że za dużo pokarmu i cycki bolą i tak w kółko
A jak się w środę okazało, że nie wyjdziemy (ja i mama bliżniaków) to wyłyśmy cały dzień jedna przez drugą. Aż położna przychodziła czy ma nam kielicha przynieść (jakąś waleriane taką mają). I takie to uroki szpitalne

A tak w ogóle mały jest cudny. Śpi bardzo dużo. I uwielbia być cały pozawijany w jakieś pieluszki i koce.
Starszy syn przyjął braciszka z miłością tylko na sekundę nie mogę ich samych zostawić bo albo wspina się na wózek, ale robi głasiu głasiu i trzeba cały czas uważać.
Ja już w miarę odespałam i fizycznie też jestem juz sprawna. Szwy mi zdjeli jeszcze w piątek w szpitalu więc nie musiałam jechać specjalnie. Blizna mała i bardzo nisko, więc nawet w bikini nie będzie widać
A i jestem juz -12 kg
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 11:29   #690
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Kinga- za pozno mam do tp czyli do piatku

Aas- 3mam kciuki!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości