Panny Młode 2015 cz. 2 - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-29, 12:03   #4951
Na biurku Oli
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2015 cz. 2

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Wiem

No a ja też zawsze byłam przeciwna jakimkolwiek kredytom ale sytuacja nas zmusiła do tego tak jak pisałam, zazwyczaj mamy bardzo ciężkie zimy bo mój Tż pracuje w budowlance i na okres zimy pracy nie ma, nie wydalaliśmy wtedy z opłaceniem wszystkiego a było to jakieś trzy lata temu z roku na rok jest lepiej ale zazwyczaj i tak nie pracuje w zimie przez jakieś jeden dwa miesiące, i żyliśmy do tej pory z dnia na dzień a nie chcemy już, no nic trzeba wypić to piwo

Trzymam kciuki, żeby się wam wszystko udało. Na dłuższą metę takie problemy mogą być baaardzo stresujące. Ja póki co spłacam kredyt za samochód i będę go spłacała do września 2015 więc jeszcze po ślubie. Trochę szkoda, bo mogłabym tą kasę co miesiąc odkładać na wesele, a tak to trzeba kombinować...

nabiurkuoli.blogspot.com

Mój facebook
Na biurku Oli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 12:14   #4952
asiaczek87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariamarysienka Pokaż wiadomość
Rany jak cudownie Mocno trzymam kciuki, żebyście dostali kredyt, bo taka okazja może się długo nie powtórzyć
Ja w sumie nie wiem, czy zdecydowałabym się na bliźniak. Chyba nie, bo jestem strasznie zafiksowana na punkcie własnej przestrzeni życiowej i do szału doprowadziłoby mnie dzielenie jednej ściany i ogrodzenia z sąsiadem
ja też ale nie sądzę by dali nam kredy,t za który zbudujemy swój domek
wierzcie mi, najszczęśliwsza nie jestem, ale wg. mnie lepsze to niż mieszkanie z resztą może gówno z tego wyjdzie bo pójdziemy a bank nam pomacha i powie że mamy za kilka lat przyjść ....
Nie ma się co ekscytować na zapas

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Aaa i my byśmy mieli gdzie mieszkać ale jak już kiedyś wspominałam na wspólnej działce z teściami co mi nie pasuje. W domku który jest również totalnie do remontu. Ale nigdy nie będę u siebie więc wolę się w to nie pakować
Czemu to wszystko jest takie trudne zdecydować dokąd się wynieść i mieć na to siano jeszcze ech

Anteria współczuję przejść z tym kredytem
Mnie się również zapala żółta lampka czy to dobry wybór pakować się w to, z drugiej strony bez kredytu nic nie zdziałamy. My chcemy spróbować z PKO BP bo tam mamy rachunki. Póki co wysłaliśmy e-maila do dewelopera co bym to pokazał na żywo. Może nie ma się czym podniecać

1.08.2015

Edytowane przez asiaczek87
Czas edycji: 2013-04-29 o 12:17
asiaczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 12:26   #4953
Vallotka
Zakorzenienie

Ja też nie jestem zwolenniczką kredytów ale jak jak chcemy mieć własny kąt to niestety trzeba. Nie będziemy całe życie wynajmować.
Vallotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 12:44   #4954
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez Malwina_89 Pokaż wiadomość
Co do WC - jakbym Wam powiedziała, jak się kończy 4 sezon, to by Wam kapcie pospadały, o!
słyszałam, że zakończenie 4 sezonu jest najlepsze ze wszystkich ale TŻ mi powiedział, że nie lubi, jak nie ma wesołych zakończeń - czyli coś niefajnego dzieje się w tym 4 i to mnie złości
Cytat:
Jak mnie denerwuje ten punkt regulaminu Do szału mnie doprowadzają błędy ortograficzne na forum, ale nie można zwrócić uwagi, czym broniłoby się piękna i poprawności języka polskiego, bo zaraz punkty i ostrzeżenia
szczerze to jeszcze nie widziałam punktów za zwracanie uwagi na błędy wizażanki straszą się tym nawzajem, mod jakiś się odezwie i upomni, ale konkretnego ostrzeżenia jeszcze nie spotkałam. parę razy zwróciłam uwagę ale była to uwaga na poziomie i w trakcie miłej dyskusji, nie w stylu: "naócz siem pisać analfabetą"
Cytat:
Taka jesteś tajemnicza, że niedługo zaczną się teorie spiskowe pt. "Jak wygląda viva?"
chyba jestem, już parę osób tak stwierdziło no i nie liczy się opakowanie, a wnętrze
Cytat:
Cześć dziewczyny, mówicie o kredytach a my właśnie przez nie mamy problemy Nie chce nikogo straszyć, no ale my chcąc spłacić zaległe rachunki i wziąć się w końcu w garść chcieliśmy właśnie wziąć kredyt, oczywiście nie tylko na rachunki chcieliśmy kupić też auto. Niestety obydwoje pracujemy na pół etatu i żaden bank tutaj nie chciał nam dać kredytu, znaleźliśmy firmę w internecie wydawała się w porządku normalna strona internetowa zgadzające się nr, konkretna obsługa na początku. No ale zaczęliśmy się starać o ten kredyt z racji tego że to jest prywatna firma coś jak provident w Polsce, musieliśmy najpierw wpłacić jedną wpłatę. Wpłaciliśmy nie mało no ale sądziliśmy że to wystarczy i dostaniemy swoje pieniądze no ale okazało się że jest jeszcze dodatkowa opłata prawie trzy razy wyższa niż poprzednia, zapłaciliśmy i... Dalej czekamy na pieniądze Oszukali nas i nie wiem co mam robić, nie stać mnie na prawnika, nie wiem sama... Sorki za moją przydługa opowieść ale chyba to jest jakieś ostrzeżenie, wiem że to wszystko jest naszą winą, ale chcąc dobrze dla nas sami sobie dokopaliśmy i w tej chwili jest na prawdę nie fajnie
o rany, w takim przypadku to też bym się bała... wolę jednak sprawdzone instytucje państwowe...
akurat ja do kredytów nie mam uprzedzeń, bo nigdy moja rodzina nie miała z nimi problemu, a największy kredyt braliśmy na samochód bo była jakaś akcja w stylu: "oddaj stary samochód, a za niższą cenę dostaniesz nowy" - i mimo, że cena była niższa, to i tak moich rodziców nie było w pełni na niego stać, byliśmy też w trakcie remontu poddasza (remont za gotówkę, nie na kredyt), a akcja niebawem się kończyła
Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
jak ja tylko słyszę słowo kredyt to mi się włącza nie żółta a już czerwona lampka i na dzień dzisiejszy mówię, że nigdy bym kredytu nie wzięła ale mam pewnie takie podejście przez to, że mam po ślubie gdzie mieszkać, chociaż do totalnego remontu ale jest.
no właśnie, bo co tu zrobić jak się mieszkania nie ma? jak stosunki z rodzicami dobre, to można mieszkać u nich kątem - ale podejrzewam, że na palcach jednej ręki mogę policzyć stąd osoby, które by się na to pisały - no i po drugie jak długo można tak kątem mieszkać?

od zawsze powtarzam, że wolę spłacać kredyt za swoje, niż płacić za wynajem komuś, za coś, co moje nie będzie
inaczej całe życie w kartonach pod mostem może jedynie na starość byśmy się z TŻ-em dorobili, przy jego pensji informatyka szanse są, no ale w między czasie też na życie trzeba mieć...

a remont mniej więcej da się rozłożyć w czasie, pamiętam jak spałam w łazience gdy byłam mała - mój pokój był właśnie w remoncie - mało komfortowo, ale dach nad głową jest i to własny

to takie ogólne wnioski, nie konkretnie do Ciebie, tylko ty pierwsza ten temat poruszyłaś, to zacytowałam
Cytat:
Napisane przez asiaczek87 Pokaż wiadomość
ja też ale nie sądzę by dali nam kredy,t za który zbudujemy swój domek
wierzcie mi, najszczęśliwsza nie jestem, ale wg. mnie lepsze to niż mieszkanie z resztą może gówno z tego wyjdzie bo pójdziemy a bank nam pomacha i powie że mamy za kilka lat przyjść ....
Nie ma się co ekscytować na zapas

Mnie się również zapala żółta lampka czy to dobry wybór pakować się w to, z drugiej strony bez kredytu nic nie zdziałamy. My chcemy spróbować z PKO BP bo tam mamy rachunki. Póki co wysłaliśmy e-maila do dewelopera co bym to pokazał na żywo. Może nie ma się czym podniecać
e tam, bliźniak to prawie jak dom wolnostojący, teraz na takich małych działeczkach domy stoją 3-4 metry od siebie, prawie jak bliźniaki jak się nauczyłam żyć z lokatorami we wspólnym mieszkaniu, to po sąsiedzku w domu też bym mogła mieszkać

my nie patrzymy na to, gdzie mamy rachunki, choć też mamy w tym banku. jednak PKO ma kiepskie warunki kredytowe, to znaczy może one są nawet dobre, ale wiele innych banków ma lepsze koleżanka odwiedziła 14 banków pytając o kredyt
Stary 2013-04-29, 12:56   #4955
Malwina_89
Zakorzenienie

ANTERIA kredytu może udzielić tylko i wyłącznie bank. Jeżeli jest to firma prywatna, podmiot parabankowy, to on udziela wyłącznie pożyczek. Przepraszam, małe zboczenie zawodowe

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 12:57   #4956
existence
Zakorzenienie

spoko viva, czaje z resztą tak jak pisałam ja się z Wami zgadzam i rozumiem no bo gdzieś mieszkać trzeba też bym wolała spłacać kredyt niż wynajmować zapewne co do remontów też już jestem trochę hardcorem w tych sprawach u nas w mieszkaniu tym wynajmowanym jak był remont kuchni 2 lata temu to zmywało się w łazience, lodówka stała w przedpokoju, stół z kuchni u nas a biało było wszędzie od pyłu chodziłam ciągle wkurzona bo się przedłużało, no ale przeżyć się da
no a niestety jak widać, że te kredyty to temat rzeka.
Stary 2013-04-29, 13:03   #4957
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
ANTERIA kredytu może udzielić tylko i wyłącznie bank. Jeżeli jest to firma prywatna, podmiot parabankowy, to on udziela wyłącznie pożyczek. Przepraszam, małe zboczenie zawodowe

No i właśnie w takim miejscu chcieliśmy wziąć teraz kredyt...
Stary 2013-04-29, 13:04   #4958
viva91
na przekór do celu

Cytat:
spoko viva, czaje z resztą tak jak pisałam ja się z Wami zgadzam i rozumiem no bo gdzieś mieszkać trzeba też bym wolała spłacać kredyt niż wynajmować zapewne co do remontów też już jestem trochę hardcorem w tych sprawach u nas w mieszkaniu tym wynajmowanym jak był remont kuchni 2 lata temu to zmywało się w łazience, lodówka stała w przedpokoju, stół z kuchni u nas a biało było wszędzie od pyłu chodziłam ciągle wkurzona bo się przedłużało, no ale przeżyć się da
no a niestety jak widać, że te kredyty to temat rzeka.
fiu fiu to teraz mi przypomniałaś coś innego: jak zaczęłam studiować i zarazem wynajmować mieszkania, to bardzo dziwiła mnie pralka w kuchni - nie byłam przyzwyczajona, dla mnie zawsze miejsce pralki było w łazience
Stary 2013-04-29, 13:06   #4959
iixi
Zakorzenienie

to ja zmienię temat bo mam pytanie
jak powiedziałyście swoim rodzinom, a najważniejsze: rodzicom o tym, że planujecie ślub? i jakie były ich reakcje na to?

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
fiu fiu to teraz mi przypomniałaś coś innego: jak zaczęłam studiować i zarazem wynajmować mieszkania, to bardzo dziwiła mnie pralka w kuchni - nie byłam przyzwyczajona, dla mnie zawsze miejsce pralki było w łazience
no, dla mnie jak pralka to też tylko w łazience nie miałam styczności z mieszkaniem gdzie byłaby w kuchni. Aczkolwiek w innych krajach to chyba dość popularne

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 13:07   #4960
existence
Zakorzenienie

Cytat:
no my mamy w łazience ale faktycznie zdarza się i w kuchni u znajomych, zależy od układu mieszkania gdybym miała ogromną kuchnię a małą łazieneczkę też bym tak pewnie zrobiła gorzej jak jedno i drugie to klaustrofobiczna klitka nasza łazienka jest malutka ale na tyle ustawna, że mała pralka weszła i służy za półkę na kosmetyki
Stary 2013-04-29, 13:09   #4961
Malwina_89
Zakorzenienie

Cytat:
No i właśnie w takim miejscu chcieliśmy wziąć teraz kredyt...
Uważajcie na zapisane tzw. małym druczkiem rzeczy. I zastanówcie się, czy nie lepiej poczekać na zdolność kredytową, niż pakować sie teraz w taką pożyczkę, bo odsetki Was zjedzą...

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Cytat:
Napisane przez iixi Pokaż wiadomość
no, dla mnie jak pralka to też tylko w łazience nie miałam styczności z mieszkaniem gdzie byłaby w kuchni. Aczkolwiek w innych krajach to chyba dość popularne
Moja koleżanka ma pralke w kuchni, bo jej by się zwyczajnie do łazienki nie zmieściła

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Stary 2013-04-29, 13:11   #4962
existence
Zakorzenienie

Cytat:
jak powiedziałyście swoim rodzinom, a najważniejsze: rodzicom o tym, że planujecie ślub? i jakie były ich reakcje na to?
przyjechaliśmy z lotniska, pokazałam pierścionek i tyle nie byli zbyt zaskoczeni, to jakoś tak przeszło jak kolej rzeczy ale nie że negatywnie tylko tak na spokojnie bo już dużo wcześniej w luźnych rozmowach przewijał się temat ślubu "kiedyś"
Stary 2013-04-29, 13:13   #4963
viva91
na przekór do celu

Cytat:
ano tak, wy ciągle się nie przyznaliście

TŻ przyszedł do mnie z butelką wina i bukietem kwiatów. rodzice byli w kuchni, weszłam i zaczęłam: "chcielibyśmy wam coś powiedzieć" -> i już wiem, że to błąd, bo to brzmi, jakbyśmy o ciąży chcieli poinformować i TŻ powiedział, że poprosił mnie o rękę i zapytał, czy moi rodzice wesprą nas w naszych planach, czy się zgadzają
potem siedliśmy i razem piliśmy winko.
rodzice TŻ-ta domyślili się, zanim cokolwiek powiedzieliśmy, bo oni już od kilku lat nas wypytywali o zaręczyny
Cytat:
akurat tu tym "innym krajem" jest Wrocław
Stary 2013-04-29, 13:14   #4964
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
przyjechaliśmy z lotniska, pokazałam pierścionek i tyle nie byli zbyt zaskoczeni, to jakoś tak przeszło jak kolej rzeczy ale nie że negatywnie tylko tak na spokojnie bo już dużo wcześniej w luźnych rozmowach przewijał się temat ślubu "kiedyś"
bo u nas to jest tak, że oni wiedzą o zaręczynach bo nie planowaliśmy zaraz po sie zajmować sprawami ślubnymi, ale że wyszło że czas goni w niektórych kwestiach to jeszcze nie wiedzą o planach i się zastanawiamy jak im to ładnie przekazać. Czy powiedzieć wprost bez żadnych ceregieli

BLOG

Stary 2013-04-29, 13:15   #4965
existence
Zakorzenienie

Malwina apropo Twojego zboczenia zawodowego właśnie robię zadanie domowe "Który akt prawny definiuje pojęcie zbrodni i w którym przepisie pojęcie to występuje?" Pani nas uczyła cytować przepisy prawne i mamy ładnie zacytować, że "Zgodnie z przepisem art, ust.........." bla bla bla
Stary 2013-04-29, 13:16   #4966
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
TŻ przyszedł do mnie z butelką wina i bukietem kwiatów. rodzice byli w kuchni, weszłam i zaczęłam: "chcielibyśmy wam coś powiedzieć" -> i już wiem, że to błąd, bo to brzmi, jakbyśmy o ciąży chcieli poinformować i TŻ powiedział, że poprosił mnie o rękę i zapytał, czy moi rodzice wesprą nas w naszych planach, czy się zgadzają
potem siedliśmy i razem piliśmy winko.
rodzice TŻ-ta domyślili się, zanim cokolwiek powiedzieliśmy, bo oni już od kilku lat nas wypytywali o zaręczyny
my jak mówiliśmy o zaręczynach to tak samo było i mama prawie zawału dostała o rodziców Tż się nie boję, bardziej o moich - ale mam nadzieję, że żadnych problemów robić nie będą

BLOG

Stary 2013-04-29, 13:18   #4967
existence
Zakorzenienie

Cytat:
bo u nas to jest tak, że oni wiedzą o zaręczynach bo nie planowaliśmy zaraz po sie zajmować sprawami ślubnymi, ale że wyszło że czas goni w niektórych kwestiach to jeszcze nie wiedzą o planach i się zastanawiamy jak im to ładnie przekazać. Czy powiedzieć wprost bez żadnych ceregieli
no ja bym tak zrobiła
Stary 2013-04-29, 13:21   #4968
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
no ja bym tak zrobiła
mój Tż wymyśla śmieszne historyjki o tym jak im to powiedzieć ale ja jednak wolę chyba wprost i bezboleśnie

a pytałyście się czy wam pomogą finansowo, czy sami się zdeklarowali?

BLOG

Stary 2013-04-29, 13:23   #4969
Malwina_89
Zakorzenienie

Cytat:
Malwina apropo Twojego zboczenia zawodowego właśnie robię zadanie domowe "Który akt prawny definiuje pojęcie zbrodni i w którym przepisie pojęcie to występuje?" Pani nas uczyła cytować przepisy prawne i mamy ładnie zacytować, że "Zgodnie z przepisem art, ust.........." bla bla bla
Mam nadzieję, że odpowiedziałaś ładnie, że k.k. i w art.7? chociaz samo pojęcie występuje w wielu artykułach.

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Stary 2013-04-29, 13:25   #4970
viva91
na przekór do celu

Cytat:
też bym powiedziała wprost, u mnie tata zaczął coś przebąkiwać o sali i cateringu, ale to dawno było więc machnęłam ręką i powiedziałam, że jeszcze za wcześnie

choć dowiedziałam się, że był problem z salą, ponieważ kierowniczka powiedziała, że może ją wynająć na max 120 osób. my prosić będziemy 130, część nie przyjdzie, więc pewnie nawet mniej niż te 120 będzie, ale jednak trzeba założyć na razie 130. jednak wójt przemówił pani kierowniczce do rozsądku okazało się, że kuzynka TŻ-a będzie tam miała wesele na podobną ilość osób przed nami, więc "przetestuję" salę

Edytowane przez viva91
Czas edycji: 2013-04-29 o 13:26
viva91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 13:26   #4971
Malwina_89
Zakorzenienie

Cytat:
U nas to było tak, że rodzice nie wyobrażają sobie inaczej - oni finansują ślub i wesele i tyle. TŻ pracuje, więc zarabia, ja też mam taki zamiar, więc będziemy niezależni finansowo, ale na pewno w razie problemów nas wspomogą.

A jak TŻ mi sie oświadczył, to moi rodzice byli bardzo zaskoczeni, mimo że liczyli się z tym, że jw związku z tym, że esteśmy ze sobą bardzo długo i mamy wspólne plany, to prędzej czy później to nastąpi. Oświadczył mi się w niedzielę, w poniedziałek obwieściliśmy to światu, rodzicom przez telefon, bo byliśmy w Opolu, a nie doczekałabym z nowinami do powrotu do domu na weekend. Jak powiedziałam mamie przez telefon, to nastąpiła długa cisza, dopiero później radość. Potem zadzwoniłam do taty (pracuje w Holandii) to jego pierwsze słowa: "No nie żartuj!" a później radość

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Stary 2013-04-29, 13:28   #4972
viva91
na przekór do celu

Cytat:
u mnie sami się zdeklarowali, choć nie wiem czy skorzystamy, chyba tak symbolicznie, np. niech kupią nam tort
Stary 2013-04-29, 13:32   #4973
pejlin
Wtajemniczenie

Cytat:
Jako że oświadczyny były w święta a w tym roku wypadło że wigilia u TŻ to na następny dzień pojechaliśmy do moich rodziców z whisky dla taty i ulubionymi czekoladkami dla mamy. TŻ ładnie powiedział że się oświadczył i że ja przyjęłam oświadczyny i grzecznie zapytał czy nie mają nic przeciw Moi rodzice to stwierdzili tylko że to żadne zaskoczenie że oni Nas i tak już traktują jako małżeństwo więc życzą Nam wszystkiego dobrego( wiedzieli że ślub organizować i opłacać będziemy sami więc kwestie finansowe nie były poruszane) Potem to już wspólne szklaneczki
pejlin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 13:34   #4974
existence
Zakorzenienie

Cytat:
mój Tż wymyśla śmieszne historyjki o tym jak im to powiedzieć ale ja jednak wolę chyba wprost i bezboleśnie

u nas to było jakby oczywiste my nie pracujemy jedynie się dogadalismy że na pół (w sensie moi pół i tż pół )
Cytat:
Mam nadzieję, że odpowiedziałaś ładnie, że k.k. i w art.7? chociaz samo pojęcie występuje w wielu artykułach.
taaaaaaaak ale oczywiście mam na to całą długą formułkę
Cytat:
U nas to było tak, że rodzice nie wyobrażają sobie inaczej - oni finansują ślub i wesele i tyle. TŻ pracuje, więc zarabia, ja też mam taki zamiar, więc będziemy niezależni finansowo, ale na pewno w razie problemów nas wspomogą.

A jak TŻ mi sie oświadczył, to moi rodzice byli bardzo zaskoczeni, mimo że liczyli się z tym, że jw związku z tym, że esteśmy ze sobą bardzo długo i mamy wspólne plany, to prędzej czy później to nastąpi. Oświadczył mi się w niedzielę, w poniedziałek obwieściliśmy to światu, rodzicom przez telefon, bo byliśmy w Opolu, a nie doczekałabym z nowinami do powrotu do domu na weekend. Jak powiedziałam mamie przez telefon, to nastąpiła długa cisza, dopiero później radość. Potem zadzwoniłam do taty (pracuje w Holandii) to jego pierwsze słowa: "No nie żartuj!" a później radość
to u nas najlepsza była reakcja babci tż. Mama tż jej mówi: "no mamo Radek wrócił z Tunezji z narzeczona" a babcia: "jak to!? z nową!?"
Stary 2013-04-29, 13:34   #4975
kzb1
Zakorzenienie

Hm, nie bardzo wiem co pisać, to tylko daję znać, że żyję i mam się dobrze
kzb1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 13:36   #4976
Malwina_89
Zakorzenienie

Ex jestem z Ciebie dumna

Kzb hej!

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Ej, dobra, zastanówmy sie, która zakłada nowy wątek, bo zaraz ten się skończy

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Stary 2013-04-29, 14:02   #4977
joasia-a
Zakorzenienie

Odp: Panny Młode 2015 cz. 2

My niby nie zareczeni ale moi rodzice wiedza ze planujemy
Wiedzieli ze tak bedzie :p i musialam z nimi to przegadac- kiedy im pasuje - np chcielismy wrzesien ale moi rodzice nie moga we wrzesniu zjezdzac do pl

Co do wątku nowego : ja siedzę w pociagu wiec lipa :p
Stary 2013-04-29, 14:23   #4978
asiaczek87
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Panny Młode 2015 cz. 2

Ja nie wiem czy umiem

Co do zaręczyn, to my na drugi dzień pojechaliśmy najpierw do moich rodziców. TŻ wręczył butelkę i kwiatki. Poinformował i zapytał czy mają coś przeciwko
Ojca zatkało, matka powiedziała że chyba nie potem wpadł i brat z "bratową" i pogratulowali. Wspólny szampanik i brzdąc dla każdego i do teściów.
Tam już takiej radości nie było. Tż poinformował. Teściu że nareszcie (6 lat razem) i pogratulował natomiast pierwsza reakcja teściowej brzmiała skierowana do TŻ : Ty jesteś niedopowiedzialny x2 na męża .... Wszystkich zatkało wię teściu żeby rozluźnić atmosferę stwierdził coś w stylu: Daj spokój, teraz są inne czasy... Ja w myślach: wtf?
Potem siedzieliśmy, wypiliśmy, zjedliśmy ale teściowa cały czas gapiła się na TŻ i strzelała dziwne miny jak nienormalna...

To że dzisiaj inne czasy to nie łapie bo sami hajtali się jak mieli po 24 lata i 28 i mieszkali u teściów przez jakieś 5 lat... my wtedy mieliśmy po 25. Cholera wie co teściu miał na myśli

W każdym razie do dzisiaj nie wiem co jej chodziło.
TŻ miał z nią pogadać od razu to pogadał po tygodniu bo niby nie było kiedy Stwierdziła że głupio się zachowała (jemu, nie mi.)
Ze mną po dzień dzisiejszy o tym nie rozmawiała a powinna ponieważ była to informacja nasza wspólna a nie tylko jej synka Stąd ma u mnie duży minus.
jeśli byłaby dojrzała cywilnie to po takiej sytuacji przeprosiła by mnie i powiedziała że głupio się wyraziła żeby oczyścić atmosferę.

A tak do końca życia będzie mi przykro że tak się zachowała... a to się pamięta.

Cieszcie się jeśli u was i rodzice i teście zareagowali normalnie u mnie tylko 3 osoby z 4

1.08.2015

asiaczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 15:05   #4979
Na biurku Oli
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie to już chyba wszyscy tego ślubu wyczekiwali coś w stylu "no w końcu"

Cytat:
U nas zawsze też była w łazience, ale po osttnim remoncie przenieśliśmy ją do kuchni, bo w łazience ciężko się odwrócić nawet

Cytat:

to u nas najlepsza była reakcja babci tż. Mama tż jej mówi: "no mamo Radek wrócił z Tunezji z narzeczona" a babcia: "jak to!? z nową!?"

Cytat:
Napisane przez kzb1 Pokaż wiadomość
Hm, nie bardzo wiem co pisać, to tylko daję znać, że żyję i mam się dobrze
to też dobrze

nabiurkuoli.blogspot.com

Mój facebook
Na biurku Oli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 15:26   #4980
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez asiaczek87 Pokaż wiadomość
Ja nie wiem czy umiem

Co do zaręczyn, to my na drugi dzień pojechaliśmy najpierw do moich rodziców. TŻ wręczył butelkę i kwiatki. Poinformował i zapytał czy mają coś przeciwko
Ojca zatkało, matka powiedziała że chyba nie potem wpadł i brat z "bratową" i pogratulowali. Wspólny szampanik i brzdąc dla każdego i do teściów.
Tam już takiej radości nie było. Tż poinformował. Teściu że nareszcie (6 lat razem) i pogratulował natomiast pierwsza reakcja teściowej brzmiała skierowana do TŻ : Ty jesteś niedopowiedzialny x2 na męża .... Wszystkich zatkało wię teściu żeby rozluźnić atmosferę stwierdził coś w stylu: Daj spokój, teraz są inne czasy... Ja w myślach: wtf?
Potem siedzieliśmy, wypiliśmy, zjedliśmy ale teściowa cały czas gapiła się na TŻ i strzelała dziwne miny jak nienormalna...

To że dzisiaj inne czasy to nie łapie bo sami hajtali się jak mieli po 24 lata i 28 i mieszkali u teściów przez jakieś 5 lat... my wtedy mieliśmy po 25. Cholera wie co teściu miał na myśli

W każdym razie do dzisiaj nie wiem co jej chodziło.
TŻ miał z nią pogadać od razu to pogadał po tygodniu bo niby nie było kiedy Stwierdziła że głupio się zachowała (jemu, nie mi.)
Ze mną po dzień dzisiejszy o tym nie rozmawiała a powinna ponieważ była to informacja nasza wspólna a nie tylko jej synka Stąd ma u mnie duży minus.
jeśli byłaby dojrzała cywilnie to po takiej sytuacji przeprosiła by mnie i powiedziała że głupio się wyraziła żeby oczyścić atmosferę.

A tak do końca życia będzie mi przykro że tak się zachowała... a to się pamięta.

Cieszcie się jeśli u was i rodzice i teście zareagowali normalnie u mnie tylko 3 osoby z 4
To faktycznie trochę niefajnie. Niby nic, ale racja, takie dni się pamięta i miło mieć przyjemne wspomnienia Jak na razie mi się udało, choć teraz chce mi się śmiać z tego stresu Ja byłam jeszcze całkiem na luzie, ale TŻ bał się mojej mamy, bo to taka poważna i małomówna osoba, nie potrafi jej "wyczuć"

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości