Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz.12 - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-29, 13:33   #151
surka
Zakorzenienie

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
wstałam rano i postanowiłam iść do lekarz bo całkowicie mnie rozłożyło. Chciałam się zarejestrować i babka do mnie na czwartek bo takie kolejki są na szczęście jak powiedziałam, że w ciąży jestem to kazała przyjść. W poczekalni ful ludzi oczywiście, dopiero jakaś młoda dziewczyna mnie wpuściła do kolejki. Dostałam antybiotyk bo zapalenie gardła mam z ropą, tylko na kaszel mi nic nie dał, ale może antybiotyk pomoże, katar mi się leje z nosa. A tyle planów miałam przed majówką, goście do teściów przyjeżdżają, częściowo będą u nas spać a ja nawet nie mam siły posprzątać.

Szybkiego powrotu do zdrowia życzę

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
witam sie!!!
gratuluje rozpoczątych tygodni )
a ja dziś zaczynam 30 tc!!!!!!!!!! 70 dni do rozwiązania!!! mega się boję....

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
a ja uwaga uwaga uwaga- pomalowałam paznokcie u nóg i to błyskawicznie bo w 5 minut
I pomalowałam same paznokcie, a nie wszystko wokół
Jestem z siebie mega dumna
Ja w sobotę robiłam frencha, ale zajęło mi to więcej czasu

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
wniestety witam się z grypskiem, gardło mnie boli, gardło zawalone, nos zapchany i mam dreszcze
normalnie się rozłożyłam.
Zdrówka życzę

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
No to napisze na wypadek, jakby którejś z Was nie daj Boze dziad dokuczyl:

PRZEDE WSZYSTKIM NIE BAC SIE LEKARZA I NIE IGNOROWAC DOLEGLIWOSCI, NIE LECZYC SIE SAMEJ SRODKAMI BEZ RECEPTY, bo skonczycie tak jak ja

Lekarz super, badanie milion razy mniej bolesne, niz bym sie spodziewala, choc wyrwalo mi z piersi zalosny skowyt.
Mam zakrzep zylny, juz nie dziada samego, ale duzy zakrzep, nie wiadomo, czy da sie go rozbic.
Dostalam masc Pimafucort na recepte dosrodkowo oraz zastrzyki w brzuszek, sama mam sobie robic - po konsultacji z ginem prowadzacym oczywiscie. Nazywaja sie FRAGMIN.
Do konca ciazy usuwac/ operowac nie wolno, bo niebezpieczne, wiec albo zakrzep pusci po zastrzykach albo mam przepieprzone na maksa .
Za tydzien kontrola.
Bylam w Luxmedzie oczywiscie, dzieki Ci Dobry Boze i Moja Wspaniala Firmo, ze poszlam tak szybko i nie musialam leciec po zadno skierowanie do rodzinnego!!!
Bardzo Was prosze o czarodziejska moc na zwalczenie zakrzepu ..............

Biedactwo Ty, no ale szczescie, ze zdrowo i planowo dociagnelas choc do tego tygodnia co chcialas

Mam zakaz siedzenia, wiec sila rzeczy mniej bede pisac teraz, ale bede czytac... na lezaco i stojaco
żeby zakrzep przeszedł i ból przestał doskwierać

Cytat:
ale wiecie co kupiliśmy wózek, hura!!
Super i doczytałam, że jednak ten używany, dobra decyzja

Cytat:
do wozka mam komplet dwóch kolorów, bordowy lub czarny który mogę wymieniac. a jak mi się znudzi to patrzcie jakie inne kolory mogę dokupić:
Fajna sprawa, że można zmieniać kolorki jak się znudzą

Cytat:
to ja wstawiam dla porownania z 24 tc i 30 tc czyli dzisiejsze
w ogole zauwazylam, ze moje dziecko od soboty jest bardzo aktywne, tzn czuje bardziej ruchy, pewnie daltego ze juz mam duzo sily i jak kopnie to mamusia czuje, oczywiscie caly czas jest mega urapty i tylko wali w prawe zebro
Ładnie rośnie

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Muszę się jeszcze pochwalić cudnym zestawem dla Gabi, który dostaliśmy (wraz z innymi 3 workami ubranek) od mamy tż:
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 13:33   #152
iwona335
Zakorzenienie

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

Cytat:
Dziewczyny, w Biedronce jest fajna bielizna modelująca: http://www.hiperpromo.pl/promocja_bi...a-6882621.html u mnie akurat po 17zł przecenili i chyba kupie figi z wysokim stanem i będę używać zamiast pasa poporodowego. Są jeszcze spodenki z wysokim stanem ale na lato to za ciepłe będą. Widziałam na żywo tą bieliznę i wydaje się elastyczna i dobrze podtrzymująca, a że na pas mi szkoda kasy bo drogi, to zostanę przy takim rozwiązaniu

Muszę się jeszcze pochwalić cudnym zestawem dla Gabi, który dostaliśmy (wraz z innymi 3 workami ubranek) od mamy tż:
ślicznosci
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 13:41   #153
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Wiesz jak u nas było planowane pierwsze dziecko? Ja bardzo chciałam, ale bałam się niesamowicie. Mąż chciał jeszcze poczekać. I niby ok, ale mnie instynkt macierzyński tak ściskał, że chyba sama sobie to dziecko zrobiłam. Była to pełnowartościowa wpadka! Plan był dziecko rok po ślubie, wpadkę zaliczyliśmy równo 3 m-ce przed ślubem! I jakoś poszło. Moja teściowa jest porąbana więc na nią za bardzo nie mogłam nigdy liczyć, a moja mama nie żyje, więc jeszcze większy strach bo w sumie sama byłam. Teściowa pierwszy raz została z Małgosią jak ta miała ok roku, była nakarmiona i uśpiona a my 3 domy dalej na wesele poszliśmy. Wróciliśmy o 5 rano, a o 7 Małgosia już była u mnie bo teściowej już się do domu śpieszyło. Jeszcze mi wypomniała, że śniadania jej nie zrobiłam! Także jeżeli ty masz mamę, ciesząca się i wspierającą to tylko się ciesz i myśl pozytywnie. To największy skarb taka mama.
Aha 3 tyg po porodzie mąż musiał jechać w trasę na 1,5 tyg, i ja zostałam sama z córą, 3 psami, 6 końmi i stadem krów. Do krów przychodził sąsiad pomagać, ale konie już sama musiałam. Kobieta jest zdolna do naprawdę wielkich rzeczy, i jeżeli tylko chce dziecka i je kocha (pomijam patologie) to stanie na rzęsach i uszami zaklaska, żeby wszystko ogarnąć. I wiesz co, i zawsze jej to wychodzi!
mela, super napisane aż dodaje odwagi i energii

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Ja w sobotę robiłam frencha, ale zajęło mi to więcej czasu
wariat
Ja to bym się pewnie i bez ciąży tego nie podjęła

Teraz zadowala mnie fakt, że po pomalowaniu nie odciskam nic na paznokciu
Stary 2013-04-29, 13:42   #154
ita83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość

Dzoan wymiatasz

Leniuch!

Łał! Ja na pewno nie dałabym rady

Spełnienia marzeń, które sobie marzysz

Bardzo fajny i cena też super!

Rośnie ślicznie

No jak to - moje się urodzi 29 czerwca
Przecież sobie zaklepałam

no Neni...to chyba bede wysylala jakies kartki okolicznosciowe od wizazowej cioci

a teraz - zostalam wlasnie przed chwila wyprowadzona z rownowagi
w roboci - moj kochany pracodawca chce mnie zmusic do pojscia na macierzynski od 1 lipca !!!! JAKIE KUR**A macierzynskie, na macierzynskie to ja sobie pojde 6 sierpnia a wczesniej to jak tak bardzo chca to moge ewentualnie pojsc na chorobowe - nie bede sobie skracac macierzynskiego tylko dla widzimisie kogos

Malo tego zostalam grzecznie zapytana czy nie rozwazylabym szybszego powrotu do pracy zeby nie musieli zatrudniac zastepstwa - tak najelpiej od 1 pazdziernika a pomiedzy 1 lipca a 1 pazdziernika pracowac z domu na laptopie

To im powiedzialam ze ja oczywiscie moge wrocic jak mi zaplaca 2 razy wiecej niz do tej pory i zapewnia mi pokoj dla matki z dzieckiem gdzie bede sie malenstwem zajmowac bo mam zamiar karmic piersia i nawet po 6 miesiacach nie bede w stanie wrocic na pelen etat.....

wiec moze zostane szczesliwa bezrobotna
Stary 2013-04-29, 13:42   #155
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, w Biedronce jest fajna bielizna modelująca: http://www.hiperpromo.pl/promocja_bi...a-6882621.html u mnie akurat po 17zł przecenili i chyba kupie figi z wysokim stanem i będę używać zamiast pasa poporodowego. Są jeszcze spodenki z wysokim stanem ale na lato to za ciepłe będą. Widziałam na żywo tą bieliznę i wydaje się elastyczna i dobrze podtrzymująca, a że na pas mi szkoda kasy bo drogi, to zostanę przy takim rozwiązaniu

Ooo baloniku, dzięki za info... jakoś taka bielizna modelująca bardziej do mnie przemawia, niż pas poporodowy. Nie wiem czemu, ale wydaje się "delikatniejsza" w działaniu
Stary 2013-04-29, 13:44   #156
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

ja chce kupic pas ciazoyw, powiedzcie mi mamy juz doswiadoczone jak wyglada brzuch po porodzie? tzn ile czasu mniej wieej potrzebuje aby nie wygladal juz na ciazowy?

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 13:44   #157
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Ja pier$#%^$^

Właśnie dzwonił Tż i uradowały oznajmił, że mamusia posprzątała nam w domu!!! oJ JAK JA WRÓCĘ Z PRACY TO CHYBA ICH WSZYSTKICH TAM ROZNIOSĘ......JEZUUUU co za wścibskie babsko!!! Nie życzę sobie, żeby mi łaziła po domu i grzebała po szafkach...Zwłaszcza, że sprzątaliśmy w sobotę na błysk, wiec nie wiem moze szanowna mamusia uważa, że żyjemy w chlewie i zrobiła swoje porządki...tak się wkurzyłam, że aż mi się ręce trzęsą.... zatłukę, normalnie zatłukę!!!!

Sorki, musiałam wylać trochę żale.... ależ mnie wkur...zyli.

mela- tż jest dzisiaj w domu, jakby sobie ot tak sami weszli to.... zresztą, nigdy bym im nie dałą kluczy do domu, żeby sobie sami łazili.
uwielbiam takie akcje i jeszcze masz wdzięczność okazać współczuję

Cytat:

śliczny, jak dla małej księżniczki

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-29, 13:45   #158
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
Napisane przez arricia29 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny! kilka dni mnie nie bylo ale nie ucieklam , nie nie. to raczej wyglada mi na czat a nie na forum ;D odnosnie bielizny modelujacej przeczytalam ostatnio jak Jessica Alba wracala do formy po porodzie. Od 5 miesiaca nosila pas podtrzymujacy brzuch a po porodzie przez 3 miesiace gorset i wlasnie bielizne modelujaca. Zamierzam sie zaopatrzyc w taki pas jak tylko wrocimy z wakacji bo... TZ zmienia prace i musi wykorzystac urlop wiec jedziemy na spozniony weekend majowy!!!

pyyyyyszne buleczki drozdzowe! ale smaka narobilysie
fakt, tempo tutaj jest jak na czacie... mój mąż też się śmieje, że to nie forum a czat raczej) a o Albie czytalam wlasnie dzisiaj...ja tam postawie jednak na ruch i odpowiednie odżywianie..

pogoda szara bura i ponura a ja mam masę energii.. żeby mnie jeszcze tak wątroba nie uciskała to byłoby wspaniale... chyba ciśnienie wczoraj na tyle spadło (ledwo chodziłam), ze dzisiaj juz sie ustabilizowało i przy moim niskim jakos współgra...do tego dziewczyna brata (przyjechała na weekend) zafundowała mi pyszną kawkę ze spienionym mlekiem z mojego własnego expresu (a ja nie umiem(().

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 13:46   #159
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

hejoo ogarnelam zakupy i obiadek z mloda u boku - tzn ona biegala po podworku, a ja co jakis czas wygladalam co robi teraz spi, wiec chwila dla mnie

Oliath o jaaaaaaaaaaa

domi super wozek i jest identyczny jak navington cadet

A ja napisalam do navingtona ile kostzuje gondola do mojego, to pan powiedzial, ze do mojego modelu maja inne kolory niz ja mam i to koncowke, bo nowy model sprzedaja juz w zestawie i nie da sie na "czesci dokupic" a koszt nie w kolorze 389 zlznalazlam na all uzywana gondole i zastanawiam sie czy nie kupic.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 13:47   #160
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
w roboci - moj kochany pracodawca chce mnie zmusic do pojscia na macierzynski od 1 lipca !!!! JAKIE KUR**A macierzynskie, na macierzynskie to ja sobie pojde 6 sierpnia a wczesniej to jak tak bardzo chca to moge ewentualnie pojsc na chorobowe - nie bede sobie skracac macierzynskiego tylko dla widzimisie kogos

Malo tego zostalam grzecznie zapytana czy nie rozwazylabym szybszego powrotu do pracy zeby nie musieli zatrudniac zastepstwa - tak najelpiej od 1 pazdziernika a pomiedzy 1 lipca a 1 pazdziernika pracowac z domu na laptopie

To im powiedzialam ze ja oczywiscie moge wrocic jak mi zaplaca 2 razy wiecej niz do tej pory i zapewnia mi pokoj dla matki z dzieckiem gdzie bede sie malenstwem zajmowac bo mam zamiar karmic piersia i nawet po 6 miesiacach nie bede w stanie wrocic na pelen etat.....

Super pracodawca
Może cię realnie czymkolwiek zmusić do tego macierzyńskiego, czy tylko podnosi ciśnienie głupim gadaniem?
Stary 2013-04-29, 13:47   #161
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

balonik: fajny zestawik)

ita: o kurcze... przeginają juz na maxa u Ciebie w pracy.. masakra jakasś. A zwolnic Cie chyba nie mogą co? bo ty za granicą siedzisz no nie? jakie tam prawa?

Galeria pazurkowa:

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-29, 13:49   #162
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
pogoda szara bura i ponura a ja mam masę energii.. żeby mnie jeszcze tak wątroba nie uciskała to byłoby wspaniale... chyba ciśnienie wczoraj na tyle spadło (ledwo chodziłam), ze dzisiaj juz sie ustabilizowało i przy moim niskim jakos współgra...do tego dziewczyna brata (przyjechała na weekend) zafundowała mi pyszną kawkę ze spienionym mlekiem z mojego własnego expresu (a ja nie umiem(().
Ja ostatnio jak byłam w domu rodzinnym wypiłam mega pyszną kawkę z ekspresu z syropem o smaku Creme Brulee
W życiu lepszej nie piłam.

A z tym ekspresem nie ma dużo roboty pewnie, wystarczy podłączyć końcówkę do spieniania mleka przyłożyć do kubeczka z nalanym mlekiem, dolać do zrobionej już kawki i wsio
Stary 2013-04-29, 13:51   #163
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Nie ma problemu, wyprasuję ci wszystko, jeśli przejmiesz moje tetrówki
Nie, dzięki

Cytat:

Ty potworze! Jak możesz mnie tak katować?

Powiesiłam dwa prania, sprzątnęłam szafki w kuchni, łącznie z tymi wierzchnimi częściami pod sufitem gdzie najwięcej kurzu się zbiera, a najrzadziej się sprząta.
Byłam z córą na krótkim spacerze, bo jej kaloszy nie założyłam, a łąka mokra i wróciła w chlupających butach! Zła matka sobie kalosze naciągnęła!
Wiedziałam, że komuś zrobię smaka udało mi się Tobie i Twee

Ale robotnicza dzisiaj jesteś, a ja leżę i się wyleguję

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Ja pier$#%^$^

Właśnie dzwonił Tż i uradowały oznajmił, że mamusia posprzątała nam w domu!!! oJ JAK JA WRÓCĘ Z PRACY TO CHYBA ICH WSZYSTKICH TAM ROZNIOSĘ......JEZUUUU co za wścibskie babsko!!! Nie życzę sobie, żeby mi łaziła po domu i grzebała po szafkach...Zwłaszcza, że sprzątaliśmy w sobotę na błysk, wiec nie wiem moze szanowna mamusia uważa, że żyjemy w chlewie i zrobiła swoje porządki...tak się wkurzyłam, że aż mi się ręce trzęsą.... zatłukę, normalnie zatłukę!!!!

Sorki, musiałam wylać trochę żale.... ależ mnie wkur...zyli.
.
W łeb bym chyba dała.. musisz spokojnie, ale stanowczo powiedzieć i zakomunikować, że sobie tego na przyszłość nie życzysz. Jeżeli się obrażą to pamiętaj- w koncu się uspokoją, a Ty wyznaczysz granice, których może już nigdy nie przekroczą !!
Cytat:
A to moje bułeczki drożdżowe. Może nie wyglądają super, ale smak pyszny. Mąż zachwycony.
I to ja jestem potworem?

Cytat:
ja chce kupic pas ciazoyw, powiedzcie mi mamy juz doswiadoczone jak wyglada brzuch po porodzie? tzn ile czasu mniej wieej potrzebuje aby nie wygladal juz na ciazowy?
Ja nie wiem jak wygląda, ale mama mi mówiła, że taki rozciągnięty
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 13:53   #164
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
no Neni...to chyba bede wysylala jakies kartki okolicznosciowe od wizazowej cioci

Jakiś porypany koleś
To jest prywatna firma?
On sobie może chcieć, a Ty i tak zrobisz co będziesz chciała, bo masz do tego prawo
A co mu za problem wziąć zastępstwo tak w ogóle?
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 13:56   #165
Charlize89
Rozeznanie

Cytat:
widac ze my wszystkie tu we ciazy
ja mam urodziny 29 czerwca.....zwrocilam uwage bo bylo napisane ze dzis jest 29 maja a jest dopiero 29 kwietnia

buhahahaha
To nie szkodzi, wszystkie ci już złożyły życzenia na zapas.

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
No to napisze na wypadek, jakby którejś z Was nie daj Boze dziad dokuczyl:

PRZEDE WSZYSTKIM NIE BAC SIE LEKARZA I NIE IGNOROWAC DOLEGLIWOSCI, NIE LECZYC SIE SAMEJ SRODKAMI BEZ RECEPTY, bo skonczycie tak jak ja

Lekarz super, badanie milion razy mniej bolesne, niz bym sie spodziewala, choc wyrwalo mi z piersi zalosny skowyt.
Mam zakrzep zylny, juz nie dziada samego, ale duzy zakrzep, nie wiadomo, czy da sie go rozbic.
Dostalam masc Pimafucort na recepte dosrodkowo oraz zastrzyki w brzuszek, sama mam sobie robic - po konsultacji z ginem prowadzacym oczywiscie. Nazywaja sie FRAGMIN.
Do konca ciazy usuwac/ operowac nie wolno, bo niebezpieczne, wiec albo zakrzep pusci po zastrzykach albo mam przepieprzone na maksa .
Za tydzien kontrola.
Bylam w Luxmedzie oczywiscie, dzieki Ci Dobry Boze i Moja Wspaniala Firmo, ze poszlam tak szybko i nie musialam leciec po zadno skierowanie do rodzinnego!!!
Bardzo Was prosze o czarodziejska moc na zwalczenie zakrzepu ..............

Biedactwo Ty, no ale szczescie, ze zdrowo i planowo dociagnelas choc do tego tygodnia co chcialas

Mam zakaz siedzenia, wiec sila rzeczy mniej bede pisac teraz, ale bede czytac... na lezaco i stojaco
Bardzo dobrze, że poszłaś do lekarza. Oby szybko przeszło. A zastrzyków współczuje. Nie wiem czy byłabym w stanie sama sobie zrobić
Cytat:
no właśnie napisałam i już zdjęcie wstawiam.

Cytat:

No szalona
Pewnie TŻ był bardzo szczęśliwy
TŻ nie mówił nic. On nie da złego słowa powiedzieć o swojej mamusi, ale jakby moja by mu coś zjadła to byłaby afera w domu.
15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 13:57   #166
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Tweed: no wlaśnie okazało się że to banalnie proste) ja kawę piłąm tylko w pracy, a tak to generalnie mocna herbata to jest to.. (tzn to było to...). A teraz skoro narzuciłam sobie, że dwa kubki lekkiej czarnej herbaty dziennie... to i na l4 zaczęłam podpijać kawkę (wcześniej czarna mocna...a teraz pół na pół z mlekiem). :P

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-04-29, 13:58   #167
iwona335
Zakorzenienie

wlasnie licytuje sukienke (mam nadzieje ze w nia sie wbije ) i kilka ubranek, musze to wygrac
zaraz Wam pokaze
Stary 2013-04-29, 13:59   #168
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
mela, super napisane aż dodaje odwagi i energii
Coś mam dziś wenę

Cytat:
Ale nic więcej nie robię bo mnie krzyż boli i pachwiny. Zauważyłam, że jak za dużo robię na raz to potem ledwo się ruszam. Aha jeszcze odkurzaczem cały dom przeleciałam.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 13:59   #169
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, dzięki

Wiedziałam, że komuś zrobię smaka udało mi się Tobie i Twee

Nie chcę niszczyć Twojej euforii, ale akurat zrobienie smaka Twee nie należy do najtrudniejszych
Ja tylko chciałam się pochwalić, że zrobiłam nieziemsko pyszny twarożek Z mnóstwem gęstej, kremowej śmietany, szczypiorkiem i rzodkiewką Ale obiecałam tż, że zostawię mu na chociaż jedną kanapeczkę, to nie mogę jak zwykle pochłonąć wszystkiego

Ja wczoraj miałam taki dzień, jeszcze brzuch mnie często pobolewał i się stawiał
W ogóle nie pisałam Wam, o wczorajszym spacerze udało mi się 2raz tż namówić na spacer Oczywiście naburmuszony szedł, bo kazałam mu się przebrać Spytałam przed wyjściem czy ma klucze od domu, bo ja nic nie brałam ze sobą (zamek mamy na zatrzask), on twierdził, że tak Po drodze jeszcze skoczył wyrzucić śmieci i chciał coś wziąć z auta... szuka kluczy, szuka (bo do kluczyka od auta podpiął ten od domu) i widzę jak się blady robi Ja już oczywiście włączyłam opcję zło, bo wiedziałam co się święci... CUD, że właściciele mieszkania mieszkają 2 bloki od nas i byli w domu oczywiście odebrali dopiero n-ty telefon, więc ja już cała chodziłam z nerwów wyobrażając sobie, gdzie będziemy spać jeszcze za cienko się ubrałam, więc zaczęłam marznąć... także to by było chyba na tyle z naszych wspólnych wojaży

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-29, 14:00   #170
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ostatnio jak byłam w domu rodzinnym wypiłam mega pyszną kawkę z ekspresu z syropem o smaku Creme Brulee
W życiu lepszej nie piłam.

A z tym ekspresem nie ma dużo roboty pewnie, wystarczy podłączyć końcówkę do spieniania mleka przyłożyć do kubeczka z nalanym mlekiem, dolać do zrobionej już kawki i wsio
Też mam express i nie ogarniam tej końcówki do mleka
Leniwa jestem i nie chce mi się tym bawić
Cytat:
Ja nie wiem jak wygląda, ale mama mi mówiła, że taki rozciągnięty
Zaraz po porodzie na pewno, ale po czasie się wciąga. Tzn pewnie nie u każdej kobiety-tu dalej niestety rządzą geny
Ja liczę bardzo na to, że mam dobre

Pisałam kiedyś, że mam ciocię-sobowtóra Moja mama będąc w ciąży zapatrzyła się na nią ponoć i wyglądamy jak siostry bliźniaczki. Mama nie raz już nas pomyliła i mój mąż też nas myli

Ale do rzeczy-ona w młodości ciągle była na diecie i nie była zadowolona ze swojej figury choć wyglądała ok. No i zaszła w ciążę, przytyła jak diabli i wyglądała jak zawodnik sumo Urodziła synka i kilka miesięcy po porodzie osiągnęła figurę o jakiej zawsze marzyła
W wieku 35 lat ponownie zaszła w ciążę (znów bardzo przytyła) i znów szybko wróciła do swojej pięknej figury

Liczę oczywiście na to samo

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-04-29 o 14:03
Stary 2013-04-29, 14:01   #171
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
wlasnie licytuje sukienke (mam nadzieje ze w nia sie wbije ) i kilka ubranek, musze to wygrac
zaraz Wam pokaze
Właśnie mi przypomniałaś że miałam sukienkę przymierzyć, no ale du...y z kanapy nie chce mi się ruszyć!
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 14:04   #172
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Tweed: no wlaśnie okazało się że to banalnie proste) ja kawę piłąm tylko w pracy, a tak to generalnie mocna herbata to jest to.. (tzn to było to...). A teraz skoro narzuciłam sobie, że dwa kubki lekkiej czarnej herbaty dziennie... to i na l4 zaczęłam podpijać kawkę (wcześniej czarna mocna...a teraz pół na pół z mlekiem). :P
Ja ze zwykłej czarnej całkiem zrezygnowałam, bo też dużo piłam. W sumie czarnej mocnej kawy niewiele mniej
Teraz piję earl greya, ale nie codziennie, najczęściej zieloną albo jakąś owocową (bo mama przywiozła mi zapasy owocówek z Teekanne - swoją drogą pyszne są, polecam!) i maksymalnie 2 kawki dziennie, takie lekkie jak ty, pół na pół (i tak mierzę jeszcze wcześniej ciśnienie). Ale jak jadę do siostry czy teściowej to takiej pysznej z ekspresu nie mogę sobie odmówić

Cytat:
zaraz Wam pokaze
trzymamy kciuki za aukcje
Cytat:
Ale nic więcej nie robię bo mnie krzyż boli i pachwiny. Zauważyłam, że jak za dużo robię na raz to potem ledwo się ruszam. Aha jeszcze odkurzaczem cały dom przeleciałam.
Też tak mam Wszystko rozkładam w czasie i na części, bo inaczej brzuch boli albo stawia się wieczorem
Stary 2013-04-29, 14:05   #173
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
zaraz Wam pokaze
poka poka, jak będzie fajna, to może Ciebie przebiję w licytacji

ja nic ostatnio nie potrafię znaleźć dla siebie na allegro, a szukam sukienek letnich i jakiś spodenek- ale bez panelu ciążowego.
Stary 2013-04-29, 14:06   #174
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie mi przypomniałaś że miałam sukienkę przymierzyć, no ale du...y z kanapy nie chce mi się ruszyć!
no ja tez du..y nie ruszam i licytuje co sie da

Edytowane przez iwona335
Czas edycji: 2013-04-29 o 14:07
Stary 2013-04-29, 14:06   #175
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:

o ludzie, ale świnia
a myślałam, że tylko w pl tak

Cytat:
Ooo baloniku, dzięki za info... jakoś taka bielizna modelująca bardziej do mnie przemawia, niż pas poporodowy. Nie wiem czemu, ale wydaje się "delikatniejsza" w działaniu
przypominam co pani położna w SR mówiła, nie nosić bielizny uciskowej dopóki nie przestaniemy krwawić po porodzie

eh jeszcze godzina i do domku

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 14:08   #176
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wczoraj miałam taki dzień, jeszcze brzuch mnie często pobolewał i się stawiał
W ogóle nie pisałam Wam, o wczorajszym spacerze udało mi się 2raz tż namówić na spacer Oczywiście naburmuszony szedł, bo kazałam mu się przebrać Spytałam przed wyjściem czy ma klucze od domu, bo ja nic nie brałam ze sobą (zamek mamy na zatrzask), on twierdził, że tak Po drodze jeszcze skoczył wyrzucić śmieci i chciał coś wziąć z auta... szuka kluczy, szuka (bo do kluczyka od auta podpiął ten od domu) i widzę jak się blady robi Ja już oczywiście włączyłam opcję zło, bo wiedziałam co się święci... CUD, że właściciele mieszkania mieszkają 2 bloki od nas i byli w domu oczywiście odebrali dopiero n-ty telefon, więc ja już cała chodziłam z nerwów wyobrażając sobie, gdzie będziemy spać jeszcze za cienko się ubrałam, więc zaczęłam marznąć... także to by było chyba na tyle z naszych wspólnych wojaży
no to pięknie!

My już mamy za sobą włam do własnego mieszkania przez nasze zapominalstwo
To jak to się stało, że żadne z nas nie miało kluczy do naszego mieszkania to osobna historia, ale finał był taki, że TŻ i mój tato wyważyli drzwi balkonowe. I tak cud, że były uchylone górą i że mieszkamy na parterze, bo inaczej to nie wiem jak byśmy weszli
A w tym dniu zaprosiliśmy moich rodziców i rodziców TŻ na obiad zapoznawczy I czekali aż się włamiemy
Stary 2013-04-29, 14:08   #177
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
zaraz Wam pokaze
Pokazuj, pokazuj !

Cytat:
Coś mam dziś wenę

Ja zauważyłam, że jak ostatnio sporo chodzę to potem jak stoję w kuchni to mnie tak stopy straszliwie bolą. Dziwne to, bo jak zaczynam chodzić to spokój, ale jak stoję to aż jęczę z bólu czasam też muszę dzisiaj posprzątać dom a tak mi się nie chce

Cytat:

Nie chcę niszczyć Twojej euforii, ale akurat zrobienie smaka Twee nie należy do najtrudniejszych
Ja tylko chciałam się pochwalić, że zrobiłam nieziemsko pyszny twarożek Z mnóstwem gęstej, kremowej śmietany, szczypiorkiem i rzodkiewką Ale obiecałam tż, że zostawię mu na chociaż jedną kanapeczkę, to nie mogę jak zwykle pochłonąć wszystkiego

My codziennie teraz chodzimy razem na spacery bo z psem
Ale nie chodzę z nimi jak jest zimno czy coś, wtedy odpuszczam
Dobrze, że właściciele byli w domu bo tak to miałby przerąbane

Cytat:
Zaraz po porodzie na pewno, ale po czasie się wciąga. Tzn pewnie nie u każdej kobiety-tu dalej niestety rządzą geny

Pisałam kiedyś, że mam ciocię-sobowtóra Moja mama będąc w ciąży zapatrzyła się na nią ponoć i wyglądamy jak siostry bliźniaczki. Mama nie raz już nas pomyliła i mój mąż też nas myli

Ale do rzeczy-ona w młodości ciągle była na diecie i nie była zadowolona ze swojej figury choć wyglądała ok. No i zaszła w ciążę, przytyła jak diabli i wyglądała jak zawodnik sumo Urodziła synka i kilka miesięcy po porodzie osiągnęła figurę o jakiej zawsze marzyła
W wieku 35 lat ponownie zaszła w ciążę (znów bardzo przytyła) i znów szybko wróciła do swojej pięknej figury

Liczę oczywiście na to samo
Mam nadzieję, że się wciągnie
Moja mama ma 2 rozstępy po ciąży, też po cichu liczę na to samo bo póki co nie mam żadnego

Zazdroszczę Twojej Cioci, mieć takie geny to jednak jak wygrać na loterii
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 14:09   #178
ita83
Wtajemniczenie

Cytat:
Super pracodawca
Może cię realnie czymkolwiek zmusić do tego macierzyńskiego, czy tylko podnosi ciśnienie głupim gadaniem?
Cytat:
balonik: fajny zestawik)

ita: o kurcze... przeginają juz na maxa u Ciebie w pracy.. masakra jakasś. A zwolnic Cie chyba nie mogą co? bo ty za granicą siedzisz no nie? jakie tam prawa?
Cytat:
Jakiś porypany koleś
To jest prywatna firma?
On sobie może chcieć, a Ty i tak zrobisz co będziesz chciała, bo masz do tego prawo
A co mu za problem wziąć zastępstwo tak w ogóle?
to tak teoretycznie to :
*ja powinnam wybrac kiedy ide na macierzynski tylko powinnam to uzgodnic z pracodawcom co zrobilam juz pod koniec lutego ale sie zaczelo od nowa
*nie moga mnie zwolnic ale umowe mam tylko do konca czerwca wlasnie - wedlug prawa musza mi przedluzyc do konca macierzynskiego czyli do konca stycznia ale na to wychodzi ze mi nie przedluza ( mi w to graj od razu ich zglosze za zwolnienie pracownicy w ciazy)
*oni mnie testuja bo chca mnie sprawdzic na ile moga sobie pozwolic bo jestem najnowsza w firmie - ich pech ze na mnie trafili bo nie dosc ze jestem wyszczekana to w kilka minut wyszukuje info w necie co mi si e nalezy a co nie
Stary 2013-04-29, 14:10   #179
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Też mam express i nie ogarniam tej końcówki do mleka
Leniwa jestem i nie chce mi się tym bawić

Neni, bo ze zrobieniem dużo pracy nie ma, gorzej, że później jest więcej mycia

A co do brzucha - geny i samozaparcie Ja ostatnio zirytowałam się, jak siostrę odwiedziłam. W maju miną 2 lata od jej porodu, a to nie dość, że szczupłe i ciąża w ogóle się na niej nie odbiła, to jeszcze marudzi hitem było, jak stanęłam przy niej z tym swoim bębnem, ona się zachwyca, że tak ładnie wyglądam i się nie zmieniam zbytnio w ciąży, po czym mówi, że ona ciągle się nie może uporać z fałdką po małej jak mi pokazała tą "fałdkę" to myślałam, że padnę - większą miałam przed ciążą, jak się schylałam ( a brzuch miałam niezły).

Jeśli chodzi o sam okres poporodowy, to pamiętam, że moja siostra nosiła właśnie bieliznę modelującą, dłuuugo karmiła piersią, więc wiadomo, że dietę miała lekkostrawną, intensywnie spacerowała z małą i to tyle. Ćwiczyć zaczęła dość późno, bo bała się o stale wchłaniającą się macicę i pamiętam, że po prostu ta jej "ciąża" po porodzie systematycznie malała - czyli po urodzenia został jej taki mały brzuszek jak z 5tego mca, później coraz mniejszy i mniejszy, a na końcu została tylko sama skórka. Sama radziłam jej brzuch intensywnie masować, i nawilżać, no i po prostu ćwiczyć. Teraz ma super płaski, więc jak widać można Tylko ja akurat nie mam parcia na to, żeby 3mce po porodzie wyglądać idealnie, wolę powolutku i skutecznie.
Stary 2013-04-29, 14:11   #180
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
poka poka, jak będzie fajna, to może Ciebie przebiję w licytacji

ja nic ostatnio nie potrafię znaleźć dla siebie na allegro, a szukam sukienek letnich i jakiś spodenek- ale bez panelu ciążowego.
ja mam nadzieje ze wejde do sukienki którą upolowalam, bo jak nei to sie wściekne :kij:
poza tym jak widze rozmiar 42 a wymiary sa na 38- skad taka rozmiarówka ja sie pytam

sukienke juz wylicytowalam jeszcze za 15 minut ubranka sie konczą i wsio bedzie w jednej przesylce i tak ma byc!
http://allegro.pl/ciazowa-super-suki...194996320.html
http://allegro.pl/rozpinany-sweterek...195037148.html
http://allegro.pl/disney-sukieneczka...195048947.html
http://allegro.pl/sliczna-kwiatowa-b...195077239.html
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości