|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
Szybkiego powrotu do zdrowia życzę Cytat:
![]() Cytat:
Ja w sobotę robiłam frencha, ale zajęło mi to więcej czasu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Super i doczytałam, że jednak ten używany, dobra decyzja![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#152 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
|
|
|
|
|
#153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aż dodaje odwagi i energii---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- wariat![]() Ja to bym się pewnie i bez ciąży tego nie podjęła ![]() Teraz zadowala mnie fakt, że po pomalowaniu nie odciskam nic na paznokciu
|
|
#154 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
od wizazowej cioci![]() a teraz - zostalam wlasnie przed chwila wyprowadzona z rownowagi w roboci - moj kochany pracodawca chce mnie zmusic do pojscia na macierzynski od 1 lipca !!!! Malo tego zostalam grzecznie zapytana czy nie rozwazylabym szybszego powrotu do pracy zeby nie musieli zatrudniac zastepstwa - tak najelpiej od 1 pazdziernika a pomiedzy 1 lipca a 1 pazdziernika pracowac z domu na laptopie To im powiedzialam ze ja oczywiscie moge wrocic jak mi zaplaca 2 razy wiecej niz do tej pory i zapewnia mi pokoj dla matki z dzieckiem gdzie bede sie malenstwem zajmowac bo mam zamiar karmic piersia i nawet po 6 miesiacach nie bede w stanie wrocic na pelen etat..... wiec moze zostane szczesliwa bezrobotna
|
|
#155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#156 |
|
Wtajemniczenie
|
ja chce kupic pas ciazoyw, powiedzcie mi mamy juz doswiadoczone jak wyglada brzuch po porodzie? tzn ile czasu mniej wieej potrzebuje aby nie wygladal juz na ciazowy?
|
|
|
|
#157 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczujęCytat:
|
|
#158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) a o Albie czytalam wlasnie dzisiaj...ja tam postawie jednak na ruch i odpowiednie odżywianie.. pogoda szara bura i ponura a ja mam masę energii.. żeby mnie jeszcze tak wątroba nie uciskała to byłoby wspaniale... chyba ciśnienie wczoraj na tyle spadło (ledwo chodziłam), ze dzisiaj juz sie ustabilizowało i przy moim niskim jakos współgra...do tego dziewczyna brata (przyjechała na weekend) zafundowała mi pyszną kawkę ze spienionym mlekiem z mojego własnego expresu (a ja nie umiem (().
|
|
#159 |
|
Zakorzenienie
|
hejoo ogarnelam zakupy i obiadek z mloda u boku - tzn ona biegala po podworku, a ja co jakis czas wygladalam co robi
Oliath o jaaaaaaaaaaa ![]() domi super wozek i jest identyczny jak navington cadet ![]() A ja napisalam do navingtona ile kostzuje gondola do mojego, to pan powiedzial, ze do mojego modelu maja inne kolory niz ja mam i to koncowke, bo nowy model sprzedaja juz w zestawie i nie da sie na "czesci dokupic" a koszt nie w kolorze 389 zl znalazlam na all uzywana gondole i zastanawiam sie czy nie kupic.
|
#160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może cię realnie czymkolwiek zmusić do tego macierzyńskiego, czy tylko podnosi ciśnienie głupim gadaniem?
|
|
#161 |
|
Zakorzenienie
|
balonik: fajny zestawik
)ita: o kurcze... przeginają juz na maxa u Ciebie w pracy.. masakra jakasś. A zwolnic Cie chyba nie mogą co? bo ty za granicą siedzisz no nie? jakie tam prawa?
|
#162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W życiu lepszej nie piłam. A z tym ekspresem nie ma dużo roboty pewnie, wystarczy podłączyć końcówkę do spieniania mleka przyłożyć do kubeczka z nalanym mlekiem, dolać do zrobionej już kawki i wsio
|
|
#163 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
udało mi się Tobie i Twee Ale robotnicza dzisiaj jesteś, a ja leżę i się wyleguję ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|||||
|
|
|
#164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To jest prywatna firma? On sobie może chcieć, a Ty i tak zrobisz co będziesz chciała, bo masz do tego prawo ![]() A co mu za problem wziąć zastępstwo tak w ogóle? |
|
|
|
|
#165 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() TŻ nie mówił nic. On nie da złego słowa powiedzieć o swojej mamusi, ale jakby moja by mu coś zjadła to byłaby afera w domu.
|
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
Tweed: no wlaśnie okazało się że to banalnie proste
) ja kawę piłąm tylko w pracy, a tak to generalnie mocna herbata to jest to.. (tzn to było to... ). A teraz skoro narzuciłam sobie, że dwa kubki lekkiej czarnej herbaty dziennie... to i na l4 zaczęłam podpijać kawkę (wcześniej czarna mocna...a teraz pół na pół z mlekiem). :P
|
#167 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie licytuje sukienke (mam nadzieje ze w nia sie wbije
) i kilka ubranek, musze to wygrac ![]() zaraz Wam pokaze |
|
|
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
Coś mam dziś wenę
![]() Ale nic więcej nie robię bo mnie krzyż boli i pachwiny. Zauważyłam, że jak za dużo robię na raz to potem ledwo się ruszam. Aha jeszcze odkurzaczem cały dom przeleciałam.
|
#169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie chcę niszczyć Twojej euforii, ale akurat zrobienie smaka Twee nie należy do najtrudniejszych ![]() Ja tylko chciałam się pochwalić, że zrobiłam nieziemsko pyszny twarożek ![]() Ja wczoraj miałam taki dzień, jeszcze brzuch mnie często pobolewał i się stawiał ![]() W ogóle nie pisałam Wam, o wczorajszym spacerze udało mi się 2raz tż namówić na spacer Oczywiście naburmuszony szedł, bo kazałam mu się przebrać Spytałam przed wyjściem czy ma klucze od domu, bo ja nic nie brałam ze sobą (zamek mamy na zatrzask), on twierdził, że tak Po drodze jeszcze skoczył wyrzucić śmieci i chciał coś wziąć z auta... szuka kluczy, szuka (bo do kluczyka od auta podpiął ten od domu) i widzę jak się blady robi Ja już oczywiście włączyłam opcję zło, bo wiedziałam co się święci... CUD, że właściciele mieszkania mieszkają 2 bloki od nas i byli w domu oczywiście odebrali dopiero n-ty telefon, więc ja już cała chodziłam z nerwów wyobrażając sobie, gdzie będziemy spać jeszcze za cienko się ubrałam, więc zaczęłam marznąć... także to by było chyba na tyle z naszych wspólnych wojaży
|
|
#170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Leniwa jestem i nie chce mi się tym bawić Zaraz po porodzie na pewno, ale po czasie się wciąga. Tzn pewnie nie u każdej kobiety-tu dalej niestety rządzą geny ![]() Ja liczę bardzo na to, że mam dobre ![]() Pisałam kiedyś, że mam ciocię-sobowtóra Moja mama będąc w ciąży zapatrzyła się na nią ponoć i wyglądamy jak siostry bliźniaczki. Mama nie raz już nas pomyliła i mój mąż też nas myli Ale do rzeczy-ona w młodości ciągle była na diecie i nie była zadowolona ze swojej figury choć wyglądała ok. No i zaszła w ciążę, przytyła jak diabli i wyglądała jak zawodnik sumo Urodziła synka i kilka miesięcy po porodzie osiągnęła figurę o jakiej zawsze marzyła ![]() W wieku 35 lat ponownie zaszła w ciążę (znów bardzo przytyła) i znów szybko wróciła do swojej pięknej figury ![]() Liczę oczywiście na to samo
Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-04-29 o 15:03 |
|
|
|
|
#171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#172 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz piję earl greya, ale nie codziennie, najczęściej zieloną albo jakąś owocową (bo mama przywiozła mi zapasy owocówek z Teekanne - swoją drogą pyszne są, polecam! ) i maksymalnie 2 kawki dziennie, takie lekkie jak ty, pół na pół (i tak mierzę jeszcze wcześniej ciśnienie ). Ale jak jadę do siostry czy teściowej to takiej pysznej z ekspresu nie mogę sobie odmówić![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nic ostatnio nie potrafię znaleźć dla siebie na allegro, a szukam sukienek letnich i jakiś spodenek- ale bez panelu ciążowego.
|
|
#174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez iwona335 Czas edycji: 2013-04-29 o 15:07 |
|
|
|
|
#175 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a myślałam, że tylko w pl tak Cytat:
eh jeszcze godzina i do domku |
||
|
|
|
#176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My już mamy za sobą włam do własnego mieszkania przez nasze zapominalstwo To jak to się stało, że żadne z nas nie miało kluczy do naszego mieszkania to osobna historia, ale finał był taki, że TŻ i mój tato wyważyli drzwi balkonowe. I tak cud, że były uchylone górą i że mieszkamy na parterze, bo inaczej to nie wiem jak byśmy weszli ![]() A w tym dniu zaprosiliśmy moich rodziców i rodziców TŻ na obiad zapoznawczy
|
|
|
|
|
#177 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
też muszę dzisiaj posprzątać dom a tak mi się nie chce ![]() Cytat:
![]() Ale nie chodzę z nimi jak jest zimno czy coś, wtedy odpuszczam Dobrze, że właściciele byli w domu bo tak to miałby przerąbane ![]() Cytat:
![]() Moja mama ma 2 rozstępy po ciąży, też po cichu liczę na to samo bo póki co nie mam żadnego ![]() Zazdroszczę Twojej Cioci, mieć takie geny to jednak jak wygrać na loterii
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
||||
|
|
|
#178 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
*ja powinnam wybrac kiedy ide na macierzynski tylko powinnam to uzgodnic z pracodawcom co zrobilam juz pod koniec lutego ale sie zaczelo od nowa *nie moga mnie zwolnic ale umowe mam tylko do konca czerwca wlasnie - wedlug prawa musza mi przedluzyc do konca macierzynskiego czyli do konca stycznia ale na to wychodzi ze mi nie przedluza ( mi w to graj od razu ich zglosze za zwolnienie pracownicy w ciazy) *oni mnie testuja bo chca mnie sprawdzic na ile moga sobie pozwolic bo jestem najnowsza w firmie - ich pech ze na mnie trafili bo nie dosc ze jestem wyszczekana to w kilka minut wyszukuje info w necie co mi si e nalezy a co nie
|
|
#179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do brzucha - geny i samozaparcie hitem było, jak stanęłam przy niej z tym swoim bębnem, ona się zachwyca, że tak ładnie wyglądam i się nie zmieniam zbytnio w ciąży, po czym mówi, że ona ciągle się nie może uporać z fałdką po małej ).Jeśli chodzi o sam okres poporodowy, to pamiętam, że moja siostra nosiła właśnie bieliznę modelującą, dłuuugo karmiła piersią, więc wiadomo, że dietę miała lekkostrawną, intensywnie spacerowała z małą i to tyle. Ćwiczyć zaczęła dość późno, bo bała się o stale wchłaniającą się macicę i pamiętam, że po prostu ta jej "ciąża" po porodzie systematycznie malała - czyli po urodzenia został jej taki mały brzuszek jak z 5tego mca, później coraz mniejszy i mniejszy, a na końcu została tylko sama skórka. Sama radziłam jej brzuch intensywnie masować, i nawilżać, no i po prostu ćwiczyć. Teraz ma super płaski, więc jak widać można Tylko ja akurat nie mam parcia na to, żeby 3mce po porodzie wyglądać idealnie, wolę powolutku i skutecznie.
|
|
#180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym jak widze rozmiar 42 a wymiary sa na 38- skad taka rozmiarówka ja sie pytam sukienke juz wylicytowalam jeszcze za 15 minut ubranka sie konczą i wsio bedzie w jednej przesylce i tak ma byc! ![]() http://allegro.pl/ciazowa-super-suki...194996320.html http://allegro.pl/rozpinany-sweterek...195037148.html http://allegro.pl/disney-sukieneczka...195048947.html http://allegro.pl/sliczna-kwiatowa-b...195077239.html |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:14.

)

- po konsultacji z ginem prowadzacym oczywiscie. Nazywaja sie FRAGMIN.

12.06.2010

) i kilka ubranek, musze to wygrac