Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-29, 21:34   #4741
blogerka
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Boże moje dziecko siada!
Zostawiłam ją w łóżeczku, poszłam do wc, wracam a ona sobie siedzi i cieszy bezzębne dziąsła. A potem baaaach na poduchę z powrotem Jeju jeju, widziałam że jak lezy normalnie to się podnosi juz trochę ale żeby siedzieć

aaaaaa nie wierze
padlabym jakbym tak mojego zobaczyla
Stary 2013-04-29, 21:41   #4742
bijkora
Rozeznanie

ja nie padłam na całe szczęście od razu po aparat sięgałam, ale już nie zdązyłam.

Włosomaniaczka

Stary 2013-04-29, 21:54   #4743
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Szajka ale to normalne ze po nocy z 1 cycka, ktorym nie karmie od poprzedniego wieczora, sciagam strasznie malo ?... dzis np po 14 godzinach niekarmienia nim ledwo 80 bylo ... i to sciagane na ratu kolo godziny

Misiu, przecież laktator to nie to samo, co dziecko - mała wyssie ci 150ml z piersi, a laktator może ściągnąć 30 ml. Nie każde piersi są laktatorowo kompatybilne

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość

Studia trwaja 6lat, koncza sie egzaminem panstwowym i pozniej dwuletnia rezydentura, podczas ktorej wybiera sobie oddzialy, ktore go interesuja. Jeszcze nawet nie wie, czy chce chirurgie czy interne. Musi zdecydowac do konca roku.
A w Japonii są jakieś bardziej opłacalne specjalizacje?

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość

Najgorzej na spacerku jak placze, bo ja się z cycem nie wystawie na dworze. Muszę poszukać termosiku i będę dawać mm.[COLOR="Silver"]
A nie szkoda ci, skoro masz mleko?
Ja dzisiaj na placu zabaw, największym w mieście karmiłam

[QUOTE=litllesweetangel;40 550852]

Szaja super pomysl z domkiem! Ostatnio przegladalam gotowce na allegro i z checia sama bym sobie taki sprawila poczekam az kluska podrosnie i bedziemy sie razem bawic

Bijkora pojedz- odpoczniesz sobie. W koncu nie jestes tylko matka ale tez kobieta i nastolatka wiec czasami mozesz zrobic cos dla siebie i TZa A Nadia przeciez bedzie pod dobra opieka prawda? Wiec jesli dasz rade z tesknota to jak najbardziej.

Fewcia robisz w wolnym czasie zadania z matmy? Ozeszkurna

/QUOTE]

Niektóre są takie pomysłowe:

http://madsmousehouse.wordpress.com/

ejjj a nienastolatki to już nie mogą dla siebie robić?

Ja lubiłam na studiach z logiki zadania

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

O ja Cie!!! Czworaczki!
Moje rodzinne miasto! I szpital w którym rodziłam ja, Lady i Szklanka i Szaja
I mój lekarz odbierał poród

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Silver, ja marzylam o blizmiakach

Swoja droga pamietacie jak pisalam, ze nie chce wiecej ciazy i porodu i w ogole dziecka? No to tak mnie pierdyklo na mozg, ze jeszcze dwojeczke planujemy, o ile finanse pozwola

Brawo
To kiedy?

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Silver, to do roboty!

Kurka, ale mi zle, podbrzusze napitala coraz mocniej, przeszlo na plecy i mam wrazenie, ze mi zaraz jajnik peknie a ginekolog dopiero 8go wzielam 2 apapy i nic nie pomoglo, help
po 3 mcu możesz ibuprofeny też, specjalnie pytałam, zresztą po 3mcu dla dziecka już ibum można dawać
na pewno aspiryny/pyralginy nie można przy kp

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Nooo cztery dziewczynki I teraz jak je karmić, weźmiesz dwie, a pozostałe dwie co zostaną w łóżeczkach miny w podkówki i za chwilę syrena alarmowa ja sobie nie wyobrażam nawet dwójki, a co dopiero czworaczki
W ogóle chyba nierealne jest kp przy tylu dzieciach.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 21:56   #4744
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Debrah nie żebym celowo układała Ole przed TV.. po prostu robię jej legowisko na podłodze, kładę zabawki itd. a ona i tak odwraca główkę w stronę tv. I tak potrafi sobie leżeć dłuższą chwilę.
Moja tak samo robi

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
I jak fajnie było co nie
Gratuluję
Fajnie było (niepotrzebnie się bałam)

Cytat:
Boże moje dziecko siada!
Zostawiłam ją w łóżeczku, poszłam do wc, wracam a ona sobie siedzi i cieszy bezzębne dziąsła. A potem baaaach na poduchę z powrotem Jeju jeju, widziałam że jak lezy normalnie to się podnosi juz trochę ale żeby siedzieć
ŁaaaaaaaaaaaaaaŁ

Lenova- co za DURNA lekarka!!!!!???? W głowie jej się popier....... czy jak?!?!?!?!!?!?!?!? Nie przejmuj się kochana!! Widać że to ona ma ze sobą jakiś problem! Durnota jedna

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40558295]I mój lekarz odbierał poród [/QUOTE]

No wiem Czytałam
Stary 2013-04-29, 21:58   #4745
bijkora
Rozeznanie

A, zapomniałam powiedzieć Byłam dzisiaj na korkach od 19 do 20.30. Ojjj dużo mi się przejasniłow półtorej godziny zrobiłyśmy cały arkusz maturalny, a normalnie jest na niego 3 godziny Teraz ja będę klepać te zadania w wolnym czasie

Włosomaniaczka

Stary 2013-04-29, 22:12   #4746
aska27adopcje
Zadomowienie

Moja cora ma dzis jak okreslila Lenova Dzien Spiocha ... przenioslam ja przebralam dalam do cyca, a ona po 15 min zasnela :O przenioslam ja nawet do lozeczka, gdzie normalnie po 30 min przenosimy najwczesniej, zeby sie czasem nie obudzila .. a dzis szok, nawet nie mrugnela ... spi rozwalony rysiek i sie zaciesza do tego ... ciekawe o ktorej wstanie

a teraz czas sie wydoic 80 mam z rana, ciekawe ile teraz sie uda ... pilam dzis jak smok
Stary 2013-04-29, 22:16   #4747
Konto usunięte

Cytat:
A za cynka o pileczce oball nie wiem ktorej dziekowac, ale jest rewelacyjna .. zreszta szajkowe kuleczka tak samo
To ja, to ja a najlepsze, że nie mam takiej muszę do Smyka podjechać po wypłacie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
A kiedy dziecko może samo siedzieć? Bo - jak pisałam, tylko nikt nie zwrócił uwagi - moja próbuje już sama siadać, a ma niecałe 3 miesiące... Nie wiem, czy to nie za wcześnie?
Ja czytałam, ale na tel a nie cierpię z niego odpisywać :/
jeśli sama - to jest ok, niektóre dzieci próbują szybciej, co wcale nie znaczy że siądzie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
[/COLOR]Dziewczyny, tylko pamiętajcie, że jedno dziecko będzie siedzieć na 5 a drugie na 7 i to i to jest prawidłowe. Maja jest bardzo silna, o czym Wam nieraz pisałam.
Dokładnie

Cytat:
Wykąpałam Darię ! Pierwszy raz Sama Była grzeczniutka i współpracowała ze mną ładnie

Brawo!

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość

Blanka dzisiaj skończyła 3 miesiące !!!
Byliśmy też na szczepieniu-wyszłam z gabinetu z płaczem...Pediatra mnie wqrwiła
Byliśmy z tż- jego lekarka i pielęgniarka zachwalały jaki to wspaniały tatuś , a ja zostałam zjechana. Wiecie jak mi przykro było.
Wiecie przed szczepionką najpierw badanie i wtedy Blanka zaczęła się strasznie drzeć że aż sina się robił i normalnie dławiła się i ja wtedy nie wytrzymałam i sama się rozpłakałam. To ta baba na mnie jak na idiotke patrzy i mówi że jej się krzywda nie dzieje i że mam się ogarnąć. Potem przyszła pielęgniara z igłą to odeszłam i nie chciałam na to patrzeć i mój mąż małą trzymał .
Dostaliśmy opieprz że Blanka rączek nie prostuje, że ma zgięte no ale co ja na to poradzę-wkładam jej zabawki do rączek próbuje prostować robię co mogę już i tak jest lepiej. No i oczywiście moja wina że nie lubi leżeć na plecach bo ja ją nosić nauczyłam nosz kurrrr jak ja nie cierpię jak ktoś mi mówi że mam nie nosić dziecka . Skoro lubi to i to ją uspokaja to co mam nie nosić bo taka jest zasada?
A może ja nie mam racji i jestem nadopiekuńcza, jak myślicie?
Aha i na koniec się mnie pediatra pyta co ja studiuję to jej mówię że psychologię, a ona taką minę zrobiła jakbym jej powiedziała że prostytutką jestem i mówi "no wie pani, mądrzy tego świata mówią że psychologię studiują osoby które mają sami ze sobą problemy" .....
To się tylko uśmiechnełam i powiedziałam że wiem że tak się mówi ale nic na to nie poradzę i że fakt faktem psychologia pomaga bardziej zrozumiec siebie .
Potem jak wróciliśmy do domu to siedziałam i wyłam

Aha no i niestety Blaneczka ma skazę białkową i mamy przepisany Bebilon Pepti i ja mam wyeliminowac nabiał i sciągac pierwsze krople z cyca .

Ogłoszenie parafialne Mam do oddania Paczkę mleka NAN pro 300g, i wit K i wit K+D. Chętnie oddam w dobre ręce oby się nie zmarnowało.
Durna baba.

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość

jak zwykle link dnia ale powiem ci, że sama bym wyła jakby mnie taki gość na rękach trzymał

I taki brzydki w dodatku

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
Witam sie jak zwykle popisalyscie sporo przeczytalam na szybciocha..

i co do kp - to moje dziecko tez je z maksymalna przerwa 2h jedynie pierwsze nocne spanie jest dluzsze...

a co do siadania i sadzania - sadzac nie wolno ale to pewnie wiecie, ani na kolanach ani podpierajac poduszkami a jezeli dziecko samo sie ciagnie do siedzenia to niech cwiczy...
osobiscie nie spotkalam sie z dzieckiem ktore w wieku 4 miesiecy samo siada (chyba ze u evel skoro tak pisze) najwczesniej 6 miesiecy. Siadanie to bardziej skomplikowana umiejętność niż siedzenie i dziecko opanowuje ją między siódmym i dziesiątym miesiącem życia.
Synek mojej koleżanki mając 5mcy siadał samodzielnie. Ale on ogólnie silny i szybki, sprawdzała czy nie ma wzmożonego napięcia ale nie - taki egzemplarz chodzić tez jakoś błyskawicznie zaczął.

Cytat:
laseczki nie wiem co sie dzieje ... koli 20,30 wzielam blane na spiocha z tamtego pokoju bo okna pootwierane a ona w kombinezonie i nie bylo jej jak zostawic. rozebralam, pampera zmienilam oczywiscie mloda sie obudzila ... dostawilam do cyca, jadla kolo 15,30 wiec 5 godz bez zarcia .. nie minelo 15 min a ona m przy cycu przysypia i.ciumka sobie.bardziej niz je ...

powinnam sie martwic ze taka ospala jakas ... chociaz nie powiem ze sie nie ciesze, duzo dzis zrobilam ....

tz jak zwykle nie ma ... jutro wyjezdza na 2 dni na czechy z psami .. ma jeszcze do tesco jechac po bulki bo mam mu zrobic ze schabem i wyjsc z psami ... moze na 22 sciagnie ...
Oj tam, Dorcia też nieraz takie śpiące dni ma, jak każdy.

Cytat:
Boże moje dziecko siada!
Eeeee fajnie.

--------------------
Patrzcie jakie fajne pomysły do pokoju dziecięcego:

http://www.bellebebes.co.uk/2011/07/tidy-toys/
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 22:21   #4748
bijkora
Rozeznanie

Powiedzcie mi Dziewczyny, czy ten krem ma dobry skład https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...-matujacy.html
Kurde, ostatnio u mnie sporo pokemonów na twarzy i tak się własnie zastanawiam nad nim .. Czy może polecicie coś innego ?

Włosomaniaczka

Stary 2013-04-29, 22:23   #4749
Delicjanka
Zakorzenienie

Lenova --> ;o szok co do tej baby, ale kochana olej, nie ma co sie dołować głupim gadaniem

Zrobiłam 15 minut killera Chodakowskiej, leze i kwiczę, czuje się jakbym przebiegła 40km ale tego mi brakowało. Jutro 30 minut a po jutrze całość.
ojej ale sie czuje świetnie!

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 22:23   #4750
Wisienka_0809
Rozeznanie

Bijkora, nie wiem jak krem, ale ja mam z tego mydełko i jest re-we-la-cyj-ne. Może i krem będzie dobry.
Wisienka_0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 22:34   #4751
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Kochane, mam pytanie co do tego rocznego macierzyńskiego.
Jak to trzeba teraz załatwić? Ja rodziłam 15 stycznia. Wyliczyłam że macierzyński miałabym do czerwca. A tą ustawę wprowadzają od września,tak?? I co teraz?? Muszę w pracy jakąś prośbę napisać o przedłużenie tego macierzyńskiego do roku??? Orientuje się któraś w tym temacie??

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Bardzo Bardzo ładnie

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

GENIALNE!!
no tak ale o ten dodatkowy to teraz w maju jakos trzeba pisac i niewiadomo bo wedlug starej sa 4 tygodnie a nowej 6 tygosni apozniej to jest urlop rodzicielski

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Mi się wydaje że ta ustawa po prostu wejdzie wcześniej, tak żeby wszystkie mamy zdążyły. Bo jak można pisać prośbę o coś czego formalnie nie ma? Ja rodziłam 2 stycznia, macierzyński mam do 18 czerwca czyli mamy które rodziły 1 stycznia mają do 17 czerwca i już wtedy ustawa na 100 % będzie.

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

No widzisz dla Darii
ja tez 2 ale Ty masz odrazu z tym dodatkowym, przeciez o niego trzeba napisac i teraz niewiadomo czy 4 czy juz o 6 tygodni pisac i nie wiem co robic a tez rodzilam 2stycznia

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Lenova
Dwie baby byly mezusia chwalily to moze sie mezus spodobał, skoro tak jechala na Ciebie glupia baba

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Co to za piłeczki co chwalicie co Szaja polecala?
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 22:37   #4752
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Lenova --> ;o szok co do tej baby, ale kochana olej, nie ma co sie dołować głupim gadaniem

Zrobiłam 15 minut killera Chodakowskiej, leze i kwiczę, czuje się jakbym przebiegła 40km ale tego mi brakowało. Jutro 30 minut a po jutrze całość.

ja jestem zla, bo nie moge robic zadnych intensywnych cwiczen, tak jak te przyspieszenia pomiedzy konkretnymi cwiczeniam w turbo chodakowskiej, bo mnie cos w brzuchu zaczyna kluc i to tak bolesnie kuzwa .. nigdy z tym problemow nie mialam .. ale moze to brak kondycji po ciazy i minie
i dlatego tez robilam trening z gwiazdami chodakowskiej i pozniej mel b ;P bo tam te cwiczenia sa bardziej statyczne
Stary 2013-04-29, 22:37   #4753
BlackSanctum
Zakorzenienie

Bijkora, skład taki sobie, mocno konserwowany, dość ciężki... Ale jeśli ma być dobry... Tylko w sumie na krostki to bym Ci poleciła maść cynkową, a nie taki krem.

Szaja, no całkiem sama się próbuje podnosić, ale to dopiero początki, jeszcze jej daleeeeeeko do siadu. Ale fajna sprawa, niczego się nie łapała, tylko lekko się podnosiła i opuszczała, i tak kilka razy pod rząd, aż się chyba zmęczyła.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 22:44   #4754
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Wykąpałam Darię ! Pierwszy raz Sama Była grzeczniutka i współpracowała ze mną ładnie
Cytat:
O właśnie! Zapomniałam! Daria WRESZCIE zaczęła podnosić główkę jak leży na brzuszku. Kamień z serca.....Wiem że bardzo późno ale lepiej późno niż wcale,prawda?? Leniuszek mój mały.
To podwójne brawa dzisiaj się należą

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
chwalę się
Maja dzisiaj przez chwilę sama usiedziała - bez podtrzymywania idzie w ślady siostrzyczki, która na 4,5 miesiąca ładnie siedziała...

Samotny wieczór mnie dziś czeka i noc TŻ pojechał do W-wy samochód jakiś naprawiać Boże, to pierwsza noc samotna (bez niego) od prawie 2 lat... Normalnie chyba nie zasnę Poćwiczę może chociaż, bo żabol starszy dziś nie spał to pewnie zaraz padnie ( a taka zołza z niej, że mi sie nerwy kończą - ciska się, wyje, piszczy... masakra)...
dla Majeczki a samotnej nocy współczuję, ja zresztą w ogóle nie lubię być sama w domu

Ale macie szybkie dzieciaczki, już siadają, wow

Dziewczyny, które kupiły usztywniane staniki do karmienia, powiedzcie mi nie uciskają Was fiszbiny? Bo przez te moje zatory jestem przewrażliwiona i boję się, że coś mi się porobi jak w takim będę chodzić
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 22:59   #4755
sarah67
Zadomowienie

jaki żel "na ząbki" możecie polecic?
Stary 2013-04-29, 23:00   #4756
Konto usunięte

dentinox N
Stary 2013-04-29, 23:02   #4757
sarah67
Zadomowienie

ide spac bo znowu wstaniemy po 11, mała straszny śpioch chyba po mnie, śpi od 21, 22 do 10, 11 a nawet 12 oczywiscie budzi sie na karmienie ale spi ze mna wiec czasami nawet oczu nie otworzy tylko sie kreci, jeczy i wtedy cyc i spimy dalej, czasami zdarza mi si eprzysnac przy karmieniu i strasznie sie tego boję.

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40559559]dentinox N[/QUOTE]

dziękuję
Stary 2013-04-29, 23:07   #4758
LadyWhisper
Zakorzenienie

Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Mialam pocytowane ale na tabie mi sie pomieszaly cytaty szlag mnie trafil i olalam, jutro jak sie dorwe do kompa to pocytuje, moze Piotrus bedzie mial lepsiejszy dzien.

Wyszlismy dzisiaj na spacer o 18 i skonczylo sie na tym, ze ja prowadzilam pusty wozek a maz niosl na rekach Malego, po chwili zmianastrasznie w wozku plakal, wrocilismy do domu i histeria, nie mogl spac, cyca nie chcial, ajjjjj..... Ale zlapal smoka (!!!) Cud i zasnal

Szajus, a no kiedy to nie wiem kurka, mielismy plan zeby po skonczonym macierzynskim pojsc do pracy na pare mies dostac umowe i wtedy, a jak jest ten roczny to na razie nie wiemy jak to ogarnacsie zobaczy, a moze sie niespodziewajka przypaleta
Pytalam sie ale chyba nie widzialas-dobrze zrozumialam, ze bedziemy w tym samym czasie w Izerskim Potoku?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 23:10   #4759
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Dostałam pocztą paczuszkę bobovita a w niej poradnik żywienia i słoiczek Marchewka po 4 m-cu
Też dostałam przed świętami, poradnik fajny i fajnie że obiadek też jest. Ja jeszcze dostałam z Hippa łyżeczkę z poradnikiem + kartkę a4 kuponów rabatowych na produkty Hippa do rosmana i kupon na zakup paczuszki podarunkowej za 1 grosz też w rosie. I tam też było jedzonko i druga łyżeczka. A nestle przysłało tylko jakiś poradnik ofertowy . Najbardziej jestem zadowolona z Hippa. Zaoszczędziłam parę groszy.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 01:10   #4760
aska27adopcje
Zadomowienie

Szajka w takim razie dziekuje za cynk o pilce i kolach ...

czutalam jeszcze na watku o piankowych puzlach, jutro jade do rodzicow to zostawie mala i pojade do jakiejs biedrony zobaczyc. jak nie bedzie to zamowie z allegro ...

Deli ja obejrzalam ten trening jak mloda karmilam ... od czegos trzeba zaczac :d

no i wlasnie dzien spiocha skonczyl sie o 22,30. na szczescie tz juz byl to troche z mloda sie pobawil, ponosil, uspic probowal bezskutecznie ... teraz w koncu mloda padla, chociaz jak probuje wyjac cyca to sie jeszcze rzuca :/ dzis juz bedzie cala nocke spala ze mna :p

moj tz jedzie na te 2 dni na czechy i zazyczyl sobie 12 bulek ze schabem... dodam ze maja tam niedaleko knajpe ... tz z tych szczesliwcow ( chociaz oboje wolelibysmy zeby byl z min 10 kg ciezszy ) ze moze jesc za 10 a wyglada jak patyk. 0 tluszczu .... kompleksy mialam zawsze z tego powodu ... ja niestety misze sie strasznie pilnowac
Stary 2013-04-30, 01:47   #4761
meneq
Zakorzenienie

Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

szaja bardzo oplacalna jest chirurgia plastyczna, jeszcze dermatologia. No i oczywiscie lepsze wynagrodzenie w malych szpitalach i przychodniach niz uniwersyteckich molochach. Japonczycy "uwielbiaja" chorowac, lecza sie na potege i lekarstwa tez wcinaja na tony.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 03:34   #4762
ewadylewska
Zadomowienie

Napiszcie moje drogie jak wyglada Wasz plann dnia, nie maluszkow tylko Wasz... Jak znajdujecie czas na wszystko??
Stary 2013-04-30, 03:51   #4763
Ifwka
Zakorzenienie

Hej nadrobilam co nie co, mama jest więc mam trochę oddechu niby ale.czasu więcej niet bo nadrabiam domowe zaległości.
Niedzielny foch Tz .... bo go wszystko denerwowalo, masakra, zabić to mało.
Dzisiaj była wreszcie wizyta u gina, doradził wkładkę tak jak myślałam,.czekamy więc na wyniki cytologii i zakładamy.
Mała ładnie usnela na wieczór, leżała w bujaczku ale nadopiekunczy tatuś ja wyciągnął i zaczął.z.nią.gadać no i dziec.się tak rozbudził że.do 23 ni jak nie mogła usnac. Oczywiście wg Tz to dlatego że za.dużo w dzień spała, po jakiego grzyba ją wyciągał i rozbudzal. Oczywiście usypiac ja musiałam. No i z seksu nic nie.wyszło bo on padł zanim Oliwka usnela, a można było bez.gumy bo gin stwierdził że na razie nie ma owulacji.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 06:24   #4764
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Poczytałam Was troszkę,nie cytuje. Ale z tego co pamiętam-
Gratulacje dla Waszych dzieci że się tak ładnie dźwigają! Tylko patrzec jak zaczną uciekać na własnych nóżkach na spacerach
silver bardzo się cieszę że mała trzyma główkę,wiem co czujesz.
Blogerko ja czuje się podobnie,więc nie jesteś sama. Mojego męża też nie ma w domu non stóp,a w sobotę zawsze jakieś większe zakupy,sprzątanie i dzień ucieka nie wiadomo kiedy,a niedziela jeszcze szybciej
Lady-dobrze że smok smakuje

Zazdroszczę Wam osiągnięć dzieci,moja Niunia leży w tym aparacie i biedną nawet nozkami nie może machać Boję się że nie będzie się rozwijać ruchowo jak należy. Martwi mnie to wszystko...
Do tego mam problem z waga. Tzn wiem że nie wyglądam jakoś tragicznie,ale w nic sprzed ciąży się nie mieszcze,góra za mała w biuście a dol w biodrach i brzuchu. Ech... Strasznie mnie to dołuje Czasem nawet zdarza mi się płakać przez to,choć wiem że nie powinnam. Ale już się nie żale bo sobie pomyślicie że jakąś dziwna jestem

Aaa Lenova absolutnie nie przejmuj się lekarka. Przecież sama wiesz że robisz co możesz!

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 06:44   #4765
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Hej nadrobilam co nie co, mama jest więc mam trochę oddechu niby ale.czasu więcej niet bo nadrabiam domowe zaległości.
Niedzielny foch Tz .... bo go wszystko denerwowalo, masakra, zabić to mało.
Dzisiaj była wreszcie wizyta u gina, doradził wkładkę tak jak myślałam,.czekamy więc na wyniki cytologii i zakładamy.
Mała ładnie usnela na wieczór, leżała w bujaczku ale nadopiekunczy tatuś ja wyciągnął i zaczął.z.nią.gadać no i dziec.się tak rozbudził że.do 23 ni jak nie mogła usnac. Oczywiście wg Tz to dlatego że za.dużo w dzień spała, po jakiego grzyba ją wyciągał i rozbudzal. Oczywiście usypiac ja musiałam. No i z seksu nic nie.wyszło bo on padł zanim Oliwka usnela, a można było bez.gumy bo gin stwierdził że na razie nie ma owulacji.
Ifwka a jaka wkładka? Z hormonami za 600zł czy zwykła? Bo też się tym intersuję ale nie mam kogo zapytać, nikt nie ma/nie miał. Co Ci mówił o tym lekarz?

Dzień dobry Piękne
Zaraz wyjeżdzamy na te Kujawy jednak. Ale tylko na jedną nockę. Ciekawe jak mała zniesie podróż. Teściowa cała w nerwach, boi się o nas.
Trzymajcie się nie gadać za dużo
A zreszta gadajta i tak będę Was podczytywać na telefolnie
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 07:03   #4766
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:
A, zapomniałam powiedzieć Byłam dzisiaj na korkach od 19 do 20.30. Ojjj dużo mi się przejasniłow półtorej godziny zrobiłyśmy cały arkusz maturalny, a normalnie jest na niego 3 godziny Teraz ja będę klepać te zadania w wolnym czasie
No tp super Ja bylam ostatni rocznik,ktory nie pisal matury z matmy:p

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość

nopp jak robilam pierwszy raz,to ppd koniec ledwo moglam oddech zlapac,nogi juz mi odmawialy posluszenstwa i maszerowalam tylko,a ona do mnoe gada"super,idzie Ci swietnie,jeszcze troche wytrzymasz"-taaaa Ale fajny jest killer i turbo wprowadzilam w zeszlym tygodniu. ale w tym nie pocwicze,Tz bedzie w domu pewnie na dlugi weekend:p

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
Napiszcie moje drogie jak wyglada Wasz plann dnia, nie maluszkow tylko Wasz... Jak znajdujecie czas na wszystko??
to zalezy jednak od planu dnia maluszka oprocz karmienia/przewijania staram sie poswiecic mu jak najwiecej uwagi,rozmawiam z bim,spiewam,pajacuje no a jesli on juz zechce zajac sie chwile soba,albo spi to wtedy staram sie ogarnac jak najwiecej w tym czasie

poprztykalam sie wczoraj z TZ o taka pierrrdole. byl wieczorem w kuchni,ja usypialam Marcina,poprosilam,zeb zrobil mi herbatke. on cos chrzaknal,czy krzywo sie spojrzal-nie pamietam. ale stwierdzilam,ze on mi zaluje tej torebki herbaty bylam oburzona,ze on sobie piwka popija,a mi w tym domu noe wolno wypic kubka herbaty to chyba z przemeczenia tak mi odbilo,Marcin wczoraj wykorzystal mnie do cna. nawet nie obejrzalam z nim serialu akcji-m jak milosc,olaboga na pewno tyle fascynujacych watkow mnie ominelo ale dobrze ze sie pogodzilimy,on ma dzis urodziny
milego dnia

---------- Dopisano o 07:03 ---------- Poprzedni post napisano o 06:55 ----------

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Poczytałam Was troszkę,nie cytuje. Ale z tego co pamiętam-
Gratulacje dla Waszych dzieci że się tak ładnie dźwigają! Tylko patrzec jak zaczną uciekać na własnych nóżkach na spacerach
silver bardzo się cieszę że mała trzyma główkę,wiem co czujesz.
Blogerko ja czuje się podobnie,więc nie jesteś sama. Mojego męża też nie ma w domu non stóp,a w sobotę zawsze jakieś większe zakupy,sprzątanie i dzień ucieka nie wiadomo kiedy,a niedziela jeszcze szybciej
Lady-dobrze że smok smakuje

Zazdroszczę Wam osiągnięć dzieci,moja Niunia leży w tym aparacie i biedną nawet nozkami nie może machać Boję się że nie będzie się rozwijać ruchowo jak należy. Martwi mnie to wszystko...
Do tego mam problem z waga. Tzn wiem że nie wyglądam jakoś tragicznie,ale w nic sprzed ciąży się nie mieszcze,góra za mała w biuście a dol w biodrach i brzuchu. Ech... Strasznie mnie to dołuje Czasem nawet zdarza mi się płakać przez to,choć wiem że nie powinnam. Ale już się nie żale bo sobie pomyślicie że jakąś dziwna jestem

Fewcia,bedzie dobrze z Twoja malutka pisalam Ci o mojej siostrze. Zaczela pozniej siadac i chodzic,bo tam jak piszesz-lezac w tym okropienstwie nie miala mozliwosci cwiczen,ale potem juz sie rozwijala tak samo jak inne dzieciaczki bedzie dobrze,zobaczysz
a co do tego drugiego to nie jestes dziwna,jestes kobieta,a my lubimy zamartwiac sie problemami,ktorych inni nie widza :p Widzialam Cie w klubie chudzinko,wiec to tylko Ty chyba siebie inaczej odbierasz

nomenklaturabinominalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 07:04   #4767
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Też o to dwa razy pytałam i nikt nie odpisał
Właśnie-a'propos wrzucam fotke do klubu (jak synek siedzi z asekurującym tatą ).
Gdzie ta fotka
Cytat:

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Blanka dzisiaj skończyła 3 miesiące !!!
Byliśmy też na szczepieniu-wyszłam z gabinetu z płaczem...Pediatra mnie wqrwiła
Byliśmy z tż- jego lekarka i pielęgniarka zachwalały jaki to wspaniały tatuś , a ja zostałam zjechana. Wiecie jak mi przykro było.
Wiecie przed szczepionką najpierw badanie i wtedy Blanka zaczęła się strasznie drzeć że aż sina się robił i normalnie dławiła się i ja wtedy nie wytrzymałam i sama się rozpłakałam. To ta baba na mnie jak na idiotke patrzy i mówi że jej się krzywda nie dzieje i że mam się ogarnąć. Potem przyszła pielęgniara z igłą to odeszłam i nie chciałam na to patrzeć i mój mąż małą trzymał .
Dostaliśmy opieprz że Blanka rączek nie prostuje, że ma zgięte no ale co ja na to poradzę-wkładam jej zabawki do rączek próbuje prostować robię co mogę już i tak jest lepiej. No i oczywiście moja wina że nie lubi leżeć na plecach bo ja ją nosić nauczyłam nosz kurrrr jak ja nie cierpię jak ktoś mi mówi że mam nie nosić dziecka . Skoro lubi to i to ją uspokaja to co mam nie nosić bo taka jest zasada?
A może ja nie mam racji i jestem nadopiekuńcza, jak myślicie?
Aha i na koniec się mnie pediatra pyta co ja studiuję to jej mówię że psychologię, a ona taką minę zrobiła jakbym jej powiedziała że prostytutką jestem i mówi "no wie pani, mądrzy tego świata mówią że psychologię studiują osoby które mają sami ze sobą problemy" .....
To się tylko uśmiechnełam i powiedziałam że wiem że tak się mówi ale nic na to nie poradzę i że fakt faktem psychologia pomaga bardziej zrozumiec siebie .
Potem jak wróciliśmy do domu to siedziałam i wyłam

Aha no i niestety Blaneczka ma skazę białkową i mamy przepisany Bebilon Pepti i ja mam wyeliminowac nabiał i sciągac pierwsze krople z cyca .
Aż mnie zatkało, co za chamstwo a ten tekst o studiach to szczyt wszystkiego, co za nieokrzesane babsko
Cytat:
Boże moje dziecko siada!
o kurka
Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
no tak ale o ten dodatkowy to teraz w maju jakos trzeba pisac i niewiadomo bo wedlug starej sa 4 tygodnie a nowej 6 tygosni apozniej to jest urlop rodzicielski

ja tez 2 ale Ty masz odrazu z tym dodatkowym, przeciez o niego trzeba napisac i teraz niewiadomo czy 4 czy juz o 6 tygodni pisac i nie wiem co robic a tez rodzilam 2stycznia

Co to za piłeczki co chwalicie co Szaja polecala?
Ej ale ja nic nie wiem że ma być 6 tygodni??? O co chodzi? Ja myślałam ze w 2013 r. 4 tygodnie a w 2014 wydłużają. Ja już napisałam prośbę o 4 tygodnie.

A te piłeczki to oball - cos takiego http://www.smyk.com/oball-rattle-grz...y-dla-dzieci-p
Stary 2013-04-30, 07:04   #4768
Ifwka
Zakorzenienie

Meduzza zaproponował.mi zwykła bo mówił.że.nie widzi.wskazań do tej hormonalnej.
Do tego wazylam.się.na.wadze gina i - 50,7 wow jak dla mnie super. Jeszcze tylko waleczka muszę się pozbyć i będzie ok.
No i wczoraj Mała cały dzień na.cycku, dopiero na spanie mm dostała.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 07:19   #4769
ILLUSION
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40559559]dentinox N[/QUOTE]
Oooo super bo właśnie zamierzałam to kupić.
A szaja napisz mi jeszcze jak wyglądały u Agatki dziąsła przy ząbkowaniu? Bo u Igorka takie białe się zrobiły i nabrzmiałe i nie wiem czy to to już...
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

fewciu głowa do góry, niunia nadrobi wszystko i dogoni inne dzieci. wiem że Tobie jako matce ciężko na to patrzeć że biedulka nawet pofikać nóżkami nie może ale mądra kobitka z Ciebie i wiesz przecież że to dla jej dobra i żadnej w tym Twojej winy nie ma.
A co do figury to mam to samo, wnerwiają mnie te cycki jak u Pameli i to że brzuch jest taki sflaczały i widoczny pod ubraniem a zawsze miałam mega płaski. No i mam jeszcze 5 kg na plusie. Ważę 62 kg a przed ciążą było 57 przy 165 cm.

---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ----------

sarah właśnie zauważyłam że nie podałaś imienia córci na pierwszą stronę!
Stary 2013-04-30, 07:20   #4770
Ultra81
Rozeznanie

Hej
Podczytuję Was od jakiegoś czasu, bo sama jestem mamą lutową. Moja córeczka urodziła się 3 lutego
W zasadzie nie udzielałam się do tej pory na żadnym forum, bo zawsze twierdziłam, że to nie dla mnie, jednak nie mogę już dłużej czytać z ukrycia, to podglądactwo
Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie i że dam jakoś radę wbić się w wątek
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości