|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4651 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Moje rodzinne miasto! I szpital w którym rodziłam ja, Lady i Szklanka i Szaja ![]() ![]() Dziewczyny wyobrażacie sobie mieć teraz czworaczki??? ![]() ![]()
![]() |
#4652 |
Zakorzenienie
|
Sarah
![]() http://allegro.pl/alles-mama-sawanna...158693495.html taki, do tego majtaski Little, dziekuje ![]() A co do zazdrosci to tak, jestem mega zazdrosna, chociaz M.wpatrzony we mnie jak w obrazek i w zaden sposob nie daje mi powodow do zazdrosci, ale jakos tak..... poza tym widze, jak go to bawi ![]()
#4653 |
Zakorzenienie
|
Dostałam pocztą paczuszkę bobovita
![]() ![]()
#4654 |
Zakorzenienie
|
Silver, ja marzylam o blizmiakach
![]() Swoja droga pamietacie jak pisalam, ze nie chce wiecej ciazy i porodu i w ogole dziecka? No to tak mnie pierdyklo na mozg, ze jeszcze dwojeczke planujemy, o ile finanse pozwola ![]()
#4655 |
Zakorzenienie
|
Kurde, a ja nie dostałam nic od Bobovity, choć się zarejestrowałam specjalnie po to, by dostać.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4656 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A ja dziś miałam debiut karmienia na spacerze. Nie miałam wyjścia. Byłam bardzo daleko do domu, wodą dał się oszukać na 5 minut. Usiadłam na ławce przy pustym akurat placu zabaw między blokami, okryliśmy się kocykiem i nakarmiłam. Jakiś facet gapił się z balkonu ale co tam, nic tam nie widział bo przykryłam ładnie.
![]() |
#4657 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4658 |
Wtajemniczenie
|
hej lasencje
![]() witam się po weekendzie! ![]() u nas jak zawsze weekend albo pracowity, albo się zajmujemy sobą ![]() ![]() ![]() ![]() muszę się wam pochwalić, że kupiłam Annie huśtawkę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ehhh mała si budzi, lece i do pozniej ![]()
![]() |
#4659 | |
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
Dla mnie juz karmienie na dworze stalo sie normalka. Ale mam takie fajne tshirty do karmienia, ze nic nie widac. Z przodu maja podwojnie material i wewnetrzna warstwa na srodku zatrzaski a zewnetrzna jednolita, ale nie dochodzi do bocznych szwow. W ten sposob karmiac rozsuwa sie wewnetrzna i zewnetrzna warstwe i tylko troche piers sie wystawia. W dodatku calosc dziecko glowka zaslania i nic a nic nie widac. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4660 |
Wtajemniczenie
|
A po jakim czasie przyszło?
#4661 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Black, Illusion a co trzeba zrobić żeby zostać takim testerem kosmetyków?? Też bym chciała ![]() Rejestrowałam sie jak byłam jeszcze w ciąży. trzeba było wpisać chyba termin porodu. I teraz za 2 tyg Daria kończy 4 m-ce i przysłali słoiczek ![]() ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Cytat:
![]() ![]()
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-04-29 o 15:25 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4662 |
Zakorzenienie
|
Litlle- czy blisko Bydgoszczy... Hmm mam 40km. Jeszcze jak nie było małego to jeździliśmy z M. do galerii i spędzalismy tam cały dzień na zakupach i zwiedzaniu
![]()
#4663 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jedni czytają książki a ja rozwiązuję zadania ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4664 | |
Zakorzenienie
|
Moja dobra koleżanka mi zadzwoniła dziś że w ciąży jest (3 tydzień)
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4665 | |||||
Zakorzenienie
|
Hej. w koncu Was nadrobilam
![]() co prawda zostalo mi 7 milionow cytowan ale to juz i takz gorki ![]() Byl dzis kurier, nawet 2 ![]() mata i hustawka juz wyprana, suszy sie w lazience, jutro bedziemy skrecac te cacuszka ![]() my robimy z zywca i gotujemy chwilke Cytat:
![]() Cytat:
ja sie rejestrowalam ze 2 tyg temu. to pewnie dojdzie ale chyba jako prezent na 3 urodziny ![]() Cytat:
![]() trzymam kciuki zeby szybko wyzdrowiala Cytat:
u nas tez cos kiełkuje na dole ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4666 |
Zakorzenienie
|
Silver, to do roboty!
![]() Kurka, ale mi zle, podbrzusze napitala coraz mocniej, przeszlo na plecy i mam wrazenie, ze mi zaraz jajnik peknie ![]() ![]()
#4667 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Właśnie mi ktoś dzwoni do drzwi, ale Mała mi śpi na brzuchu to chrzanię, nie będę budzić dziecka bo ktoś chce mi sprzedać "świeże, wiejskie jaja" ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4668 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4669 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4670 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4671 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
oj nie zazdroszcze decyzji ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40541195] Pisałam wam? chcę Agatce na 3 utodziny (17 maja) zrobić domek dla lalek w końcu, a mebelki jednak drewniane ![]() pisalas, pisalas, chyba nawet pokazywalas... fajna ma mame ta Twoja Agatka ![]() Cytat:
co prawda do klubu jeszcze ie doszlam ale juz sie nie moge doczekac co tam ujrze :brzydal [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40544807]Nawijko, mineralna. Zwykła syf.[/QUOTE] to pewnie zalezy od regionu ale u nas tez jest masakra! kamien kamienia kamieniem popedza ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Bosz, ja dopiero w tamtym tyg zobaczylam jak ona w ogóle wyglada ![]() a skalpel to kojarzy mi sie jedynie z Na dobre i na zle ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4672 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do bączków to współczuję bardzo - myślałam, że to mija po 3mcu? Cytat:
![]() Współczuję bardzo bólu brzucha. Nadrobiłam znów! Zjadłam dziś na obiad..pizzę. Powiem Wam, że jem coraz odważniej ostatnio,z brzuszkiej dziecka wszystko dobrze ![]() Co do wyjazdu: JA bym nie pojechała, bo widzę jak ciężko przeżywam rozłąkę z dzieckiem i jak tęsknię. I widzę też, że dla Małej to nie jest "bez różnicy" - przy mnie najszybciej się uspokaja..no i ja kp - to w ogóle inna bajka. Wiem, że ja bym się po prostu męczyła cały wyjazd i myślała o dziecku, że mnie potrzebuje. Za malutka jest. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4673 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a w nocy mi zasypia o 21 i budzi sie teraz przed 3 a pozniej o 7 i jeszcze kima do 9 :P a czasem o 22 zasypia i budzi sie o 6 ![]() Cytat:
![]() zobaczcie smiech 4raczków http://www.youtube.com/watch?v=xKoQFanFFR0 ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, tak mnie swędzi blizna po cc ze nie wytrzymam! swędzi jakby mnie tysiące komarów pokąsało........
![]() ![]() |
![]() |
#4674 |
Zakorzenienie
|
Mnie zaprosili do zgłoszenia się przez PW, bo mam dużo w KWC naklepane.
![]() ![]() ![]() Muszę się Wam pochwalić - moje dziecię próbuje się przekręcać z pleców na brzuszek. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4675 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chodzi Ci o kolejnego dzidziusia?? Coraz bardziej chciałabym być znów w ciąży (nie wiedziałam że tak szybko zapomnę o bólu przy porodzie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A co do jaj wiejskich... ![]() ![]() A drooooogie to... Cytat:
![]() ![]() Wchodzę na to to pisze że "Przyjmowanie zgłoszeń zostało zakończone" hm hm hm Cytat:
![]() ![]()
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-04-29 o 17:14 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4676 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wkurza mnie to jak mi ktoś dzwoni wrrr u rodziców tam nie było bo było 180 mieszkań to małe prawdopodobieństwo że zadzwonią teraz tylko 12 :P Cytat:
jeeeeniu jakie one kochane te 4raczki ![]() A ja wróciłam od fryzjera, w klubie zaraz wstawie zdjęcie ![]()
![]() |
#4677 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4678 | |
Zakorzenienie
|
Kochane, mam pytanie co do tego rocznego macierzyńskiego.
Jak to trzeba teraz załatwić? Ja rodziłam 15 stycznia. Wyliczyłam że macierzyński miałabym do czerwca. A tą ustawę wprowadzają od września,tak?? I co teraz?? Muszę w pracy jakąś prośbę napisać o przedłużenie tego macierzyńskiego do roku??? Orientuje się któraś w tym temacie?? ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Bardzo Bardzo ładnie ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4679 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To musisz czekać na kolejne ![]() A co do jaj wiejskich to można się nieźle naciąć. Jak jeszcze mieszkałam rodziców to miałam taką sąsiadkę emerytkę która miała koszyk taki jak na wsi wyplatają wyścielony słomą i sprzedawała z niego jajka. Tyle że po te jajka jeździła codziennie rano na giełdę i takie one były "wiejskie". Bez pieczątek oczywiście były ![]()
![]() |
#4680 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
DZIĘKUJE ![]() a macierzynski teraz musza wprowadzic od czerwca ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:59.