Dyskusje luźne i bardziej spięte ;) o ćwiczeniach i diecie :D - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-29, 21:22   #3511
malvinus
Raczkowanie

Dot.: Dyskusje luźne i bardziej spięte ;) o ćwiczeniach i diecie :D

la figa- jakiego kupujesz kettle? nie kup szajsu z yorka! ja sie kiedys nie znalam i kupilam ten badziew, w srodku ma piach i jest ogromny. drugi mam juz profesjonalny, zelazny, dobrze wywazony. chodze na treningi od 4 miesiecy i kupilam 12kg ; 16kg i wiekszymi macham na treningach. zeby ulozyc dobry, ogolnorozwojowy trening powinnas miec dobrany ciezar tak zeby moc zrobic wiekszosc cwiczen (ja zrobie z 16kg ale po kilka powtorzen na sile, a nie bede mogla robic kilku serii bo nie dam rady), jesli chcesz robic tylko te wymachy co zuzka pokazala to 16kg jest ok, ale bedziesz miala trudnosci z wykorzystaniem go do innych rzeczy, trzeba sie stopniowo wzmacniac i przechodzic na poziom wyzej. a i zuzka pokazuje sportowa wersje swingu, moze ona prowadzic do przeciazen w barkach. zeby tego uniknac i pracowac wieksza grupa miesni machaj tylko do wysokosci splotu slonecznego i napinaj wtedy rece jakbys chciala zlamac raczke na pol, wtedy pracuja lepiej plecy i rece. oczywiscie spinasz nogi, posladki i brzuch. 8kg zostaw w spokoju, jestes silna kobieta

lody z odzywka: mroze banany pokrojone bez skorki, wrzucam do blendera, dodaje miarke odzywki, troche mleka lub wody, kakao, czasem troche gorzkiej czekolady i blenderuje. lody pycha, super zamiennik dla sklepowej chemi. mozna z innych owocow, ale dla mnie banany rzadza
Stary 2013-04-29, 21:28   #3512
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez la figa Pokaż wiadomość
dlatego majac wszystko w domu zastanawiam sie nad karnetem na silke
taki facet bylby dla mnie. nie tam jakis koksu ale taki, ktory wie jak dobrze jesc, dba o siebie, nie pali, malo pije, ma wlasna pasje
jest w czym wybierać

Cytat:
Napisane przez tygryskowym_okiem Pokaż wiadomość
Taaaak Spoko, zmienię pracę i zacznę to sprawdzać w praktyce
Tylko póki co nikt mnie nie chce do pracy

I jeszcze nie mogę treningu zrobić ... co za *ujowy dzień
Znajdzie się praca
Ja nie testowałam, złotem na palcach błyskam to raz,a dwa do fitnesski to mi daleko. Ale jak Ty byś zaczęła robić przysiady ze sztangą to uuuuuuuu...

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 21:40   #3513
Ismenkusia
Zakorzenienie

GG do Ismenkusia

No to co dziewczyny ? ruszamy na podryw sekcja wolne ciężary

tylko wygladajcie takiego co nogi trenuje

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 48023_412737838824233_2140733784_n.jpg (176,0 KB, 66 załadowań)

Edytowane przez Ismenkusia
Czas edycji: 2013-04-29 o 21:45
Ismenkusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 22:17   #3514
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 91ad48e55.jpg (29,0 KB, 31 załadowań)
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 22:44   #3515
tygryskowym_okiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ismenkusia Pokaż wiadomość
No to co dziewczyny ? ruszamy na podryw sekcja wolne ciężary

tylko wygladajcie takiego co nogi trenuje
Jestem za

Tylko takich wypatruję

Cytat:
Napisane przez Rzabba Pokaż wiadomość
Tym się właśnie kieruję ... i chyba dlatego jeszcze nikogo porządnego nie znalazłam Biorąc pod uwagę fakt, że super mięśniów nie mam, to naprawdę źle świadczy o współczesnych mężczyznach skoro żaden się nie kwalifikuje

"Because what doesn't kill you makes you a fighter"
Mój blog: Tygryskowym okiem ; baza wiedzy o treningu siłowym kobiet: Kobieta na siłowni
tygryskowym_okiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 23:18   #3516
sarayy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość

przejrzałam właśnie women's health online i cieszę się że nie kupiłam. spodziewałam się czego innego, o treningach a tam reklamy, kosmetyki, ciuchy... miałam wrażenie że to Cosmo jest
ja kupiłam dzisiaj. chciałam się przekonać na wlasnej skórze
mix Shape, Cosmo, JOY (jest coś takiego, nie? i trochę zalatuje Means Health. Nie jest zły, można przejrzeć...ale duuuuuużo mu brakuje do profesjonalnego fitnessowego magazynu mnie podobał się artukuł: Nie bój sie tłuszczu (całe 2 strony na jakieś 170

Cytat:

moze tak offtopowo, ale wczoraj ogladajac tv przypadkowo natknelam sie na program o polskiej chirurgii plastycznej. jako iz tematy medyczne nie sa mi obce zaczelam go ogladac. i co ja widze? jakas w miare znajoma twarz, glos, pozniej napisane - paulina pszech i juz wiem, ze to byla uczestniczka top model. czego sie o niej dowiaduje? urodzila dziecko, ma 22 lata czyli jest w moim wieku i przyszla na operacje posladkow - wszczepienia implantow, bo jej "pupa jest galaretowata, plaska i obwisla"
na łatwiznę poszła. A lekarz na reklamę (i kasę)

Cytat:
Napisane przez Dinulka Pokaż wiadomość
dziękuję za odp. To by się pokrywało z opinia kolegi, że 15 (a na tyłek 20 robiłam) to za dużo Czy na wszystkie partie ciała mam robić tak samo czy na tą pupe jednak inną ilość? Bo w końcu inny cel przy niej jest
na pupę ładuj duży ciężar To ma być impuls dla mięśni pośladkowych- małym obciążeniem z dużą ilością powtórzeń ich nie ruszysz. Resztę, tak jak Rzabbka napisała...

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Polecam.
A laski głupie są. Ja po miesiącu chodzenia na ciężary byłam już z większością facetów na cześć, spokojnie można było pogadać Podejrzewam, że tak szybciej można zarwać kolesia
fajnie zarwać kolesia 'z siłki', ale nie na siłce!
[Scio-Ciebie tak jakby to już to nie dotyczy

Cytat:
Zatem trening powinien dotyczyć poprawy całego ciała, a nie wybranych partii.
A to czy schudniesz czy nie to akurat sprawa marginalna powinna być i nie jest to zależne tylko od treningu, ale przede wszystkim od tego jak jesz. Przysiądź trochę tyłeczek przed kompem, przejrzyj ten cały wątek, było sporo cennych wskazówek, bo mam wrażenie, że póki co to nie ogarniasz podstaw związanych z pracą nad sylwetką.
moim zdaniem trochę niesprawiedliwie usadzasz Koleżankę wiadomo, że trening ma poprawić wyglad, jakość całego ciała, co wiąże się ze schudnięciem/przytyciem/ujędrnieniem/ nabraniem masy mięśniowej/utraty zbędnego fatu itd..
Ale to chyba dobrze, ma określone cele, co chciałaby osiągnąć, jak chciałaby wyglądać?.. że pupa wieksza, uda smuklejsze..
Te, co nie wiedzą czego chcą, a raczej chcą 'lepiej wyglądać' to nie pytają tylko machają różową hantelką lub godzinami okupują maszyny aero (to te co 'musza schudnąć')
sarayy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 23:35   #3517
Ismenkusia
Zakorzenienie

GG do Ismenkusia

Szukajcie mnie zdjęcie z Masy Krytycznej w moim miescie

Figa poznajesz

fotka nie moja, użyta bez pozwolenia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg QkGfqT3n8Rk_4wUKacPGlYxWpe9-_6NDc-0SJkQAXok.jpg (90,6 KB, 76 załadowań)

Czas edycji: 2013-04-29 o 23:36
Stary 2013-04-29, 23:38   #3518
tygryskowym_okiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sarayy Pokaż wiadomość
moim zdaniem trochę niesprawiedliwie usadzasz Koleżankę wiadomo, że trening ma poprawić wyglad, jakość całego ciała, co wiąże się ze schudnięciem/przytyciem/ujędrnieniem/ nabraniem masy mięśniowej/utraty zbędnego fatu itd..
Ale to chyba dobrze, ma określone cele, co chciałaby osiągnąć, jak chciałaby wyglądać?.. że pupa wieksza, uda smuklejsze..
Te, co nie wiedzą czego chcą, a raczej chcą 'lepiej wyglądać' to nie pytają tylko machają różową hantelką lub godzinami okupują maszyny aero (to te co 'musza schudnąć')
A moim zdaniem jeżeli odnosisz się do mojej wypowiedzi to cytuj całość i nie wyrywaj tego co istotne w danej wypowiedzi. W pierwszym zdaniu, które pominęłaś wyjaśniłam czemu póki co należy zająć się ogółem, a nie szczegółami.
Po drugie czy ja gdzieś napisałam, że posiadanie celów jest złe ? Nie. Napisałam jedynie w poprzedniej wypowiedzi, że ma pokombinowane cele.
I nie usadzam, tylko z jej sposoby zapisu celów wnioskuję, że najwidoczniej nie do końca zdaje sobie sprawę z faktu, jak to właściwie jest z tym kształtowaniem sylwetki i co ma wpływ na to, że się chudnie, na to, że mięśnie są bardziej widoczne, na to że określone partie (np. pupa) robią się fajniejsze, itp. itd. Zaleciłam tylko lekturę dla poszerzenia wiedzy i horyzontów.

Mój blog: Tygryskowym okiem ; baza wiedzy o treningu siłowym kobiet: Kobieta na siłowni
Stary 2013-04-30, 09:23   #3519
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Konspiracja nie używam balsamów i kremów, moja skóra ich nie potrzebuje

Wszelkie nawilzacze dostarczam w diecie
Ismenka, zabiłaś mnie tym wyznaniem
Ile masz lat, ciekawam bardzoo?
Choć ja ZAWSZE potrzebowałam, choćby dla kondycji psychicznej ;-)

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
A i odkryłam nowe zastosowanie dla cukru w moim domu - peeling cukrowy
Spróbuj peelingu kawowego

Cytat:
od marchwi i dyni ( zrobiłam zapasy na zime) jestem już brązowa

pójdę dwa razy na słońce i bede jak murzynka chodzić
Nie podobaja mi się murzynki

Cytat:
noooo jeden i drugi allegrowicz odpisali
niestety za duzo mi wyjdzie by zaplacic za kettla i pilke do cwiczen. wybiore wiec jedynie kettla. a taka pilka gimnastyczna to w jakiej cenie moze byc w sklepach stacjonarnych? bo wiadomo, ze na allegro licza podstawowa cene + wysylka

niestety tutaj na jednej i na drugiej aukcji licza mi 2x wysylke kurierem bo kettle zmiazdzylby pilke przyszlaby z dziura

Ewidentnie jakiś niefajny ten sprzedawca. Piłka jest w kartonie i ciasno zwinięta, wystarczy ze by to odpowiednio opakował i razem z kettlem może iść.
Ja miałam jedną z decatlonu, ale mały ja przebił, a drugą z rosska. W ciązy lubiłam ćwiczyć z piłką. Cos chyba niecałe 30 zeta kosztowała...

Cytat:

no i tez nie rozumiem jej zachowania. jak nie robiac NIC celem polepszenia sylwetki metodami nieinwazyjnymi od razu rzucac sie na tak radykalna operacje? zaznaczono, iz przez tydzien nie bedzie mogla SIADAC, a przez 2 (?) tyg bedzie musiala spac na brzuchu
Za dużo kasy, za mało mózgu...
A potem po tych dwóch tygodniach pojdzie robić cycki, bo jej klapną i zmarchy na gębie... I już lekarz ma stałą pacjentkę

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
La figa-a co to za piłka,ze kettle miałby ja zmiażdzyć??przeciez jesli to piłka gimnastyczna to ona jest w kartonie nie nadmuchana....

Cytat:
Taaaak Spoko, zmienię pracę i zacznę to sprawdzać w praktyce
Tylko póki co nikt mnie nie chce do pracy
Tygrysku, znajdziesz w końcu

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą

Edytowane przez konspiracja
Czas edycji: 2013-04-30 o 09:26
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 09:30   #3520
nolose
Rozeznanie

Cytat:
Te pierwsze są okej, ale mają talerze 5 kg, które są duże. Więc to Twoja decyzja czy sobie z nimi poradzisz, czy nie. Ten drugi zestaw też wydaje się być okej. Ma fajny rozkład talerzy.
I generalnie to już było wystarczająco dużo uwag odnośnie obciążenia, więc powinnaś sama zdecydować co wybrać, które z nich chcesz i które będę odpowiadać Twoim potrzebom
Dzięki Kupiłam te drugie, bo mają więcej mniejszych obciążeń, a na ten moment i tak nie dam rady więcej

Wklejam też trening z poniedziałku z pytaniami:
1. Przysiad klasyczny 15x, 15x
2. Rozpiętki w siadzie na maszynie 15x1 obciążnik, 15x1 obciążnik
3. Ściąganie drążka wyciągu górnego w siadzie do klatki 15x3 obc., 15x3 obc.
4. Wyciskanie sztangielek stojąc15x3kg, 15x3kg5. Uginanie ramion ze sztangielkami 15x3kg, 15x3kg
6. Uginanie francuskie sztangielek stojąc 13x2kg, 13x2kg
Skłony boczne ze sztangielką 20x4kg, 20x5kg, 20x5kg
Spięcia brzucha 20x, 20x, 20x

Ad. 1. Robię bez obciążenia, pilnuję ustawienie nóg - generalnie kolana lecą mi do środka.
Ad. 2., 3. – nie ma na tej maszynie informacji, ile waży ten obciążnik =(
Ad. 4. Jak mam ręce w górze, one powinny być skierowane wnętrzem do przodu czy do siebie? http://www.kulturystyka.pl/atlas/ tutaj jest, że skierowane do przodu, ale mam informacje, że można robić też z wnętrzem dłoni do siebie – to prawda?
Ad. 6 Już przy piątym powtórzeniu tak jakby zdrętwiała mi ręka mniej więcej od łokcia do ramienia. Nie mam lżejszych sztangielek. Mogę zmniejszyć liczbę powtórzeń czy nie bardzo?
nolose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 10:02   #3521
live
Rozeznanie

Dziewczęta jeszcze raz was przyatakuję pytaniem na które nie dostałam odpowiedzi wcześniej, mam zamiar kupić regulowane hantle i teraz prozaiczna czynność zmiana talerzy podczas ćwiczeń ,np jedne cwiczenia moge wykonać z 12 kg obciążeniem a drugie z 5kg obciążeniem i teraz kwestia zmiany ,tracę chyba czas na to ,czy lepiej kupić sobie 4 gryfy ??? skołowana jestem jak to u was jest ?
live jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 10:05   #3522
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

U mnie jest tak
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sztangielki.jpg (67,3 KB, 55 załadowań)
10 PŻ
Stary 2013-04-30, 10:10   #3523
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez live Pokaż wiadomość
Dziewczęta jeszcze raz was przyatakuję pytaniem na które nie dostałam odpowiedzi wcześniej, mam zamiar kupić regulowane hantle i teraz prozaiczna czynność zmiana talerzy podczas ćwiczeń ,np jedne cwiczenia moge wykonać z 12 kg obciążeniem a drugie z 5kg obciążeniem i teraz kwestia zmiany ,tracę chyba czas na to ,czy lepiej kupić sobie 4 gryfy ??? skołowana jestem jak to u was jest ?
tak, tracisz czas na zmianę
wiesz, jak masz fundusze to możesz kupić od razu 2 gryfy i pewnie zaoszczędzisz na przesyłce
a jak nie, to najpierw jedną parę i zobaczysz, czy ci ta zmiana bardzo przeszkadza, czy może taka przerwa przydaje się na odsapnięcie

ja najpierw miałam jedną parę gryfów, a teraz mam dwie (dokupiłam od razu gryfy z dodatkowym obciążeniem). Z dwoma rzeczywiście dużo sprawniej idzie.
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 11:26   #3524
tygryskowym_okiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nolose Pokaż wiadomość
(...)
Ad. 1. Robię bez obciążenia, pilnuję ustawienie nóg - generalnie kolana lecą mi do środka. Masz możliwość nagrania tego jak robisz te przysiady ?
(...)
Ad. 4. Jak mam ręce w górze, one powinny być skierowane wnętrzem do przodu czy do siebie? http://www.kulturystyka.pl/atlas/ tutaj jest, że skierowane do przodu, ale mam informacje, że można robić też z wnętrzem dłoni do siebie – to prawda? Powinnaś robić tak: http://www.youtube.com/watch?v=1qhc84I3QBo tylko stojąc i wnętrze dłoni skierowane jest do przodu. Z tym skręcaniem dłoni do siebie się nie spotkałam przy tym ćwiczeniu
Ad. 6 Już przy piątym powtórzeniu tak jakby zdrętwiała mi ręka mniej więcej od łokcia do ramienia. Nie mam lżejszych sztangielek. Mogę zmniejszyć liczbę powtórzeń czy nie bardzo? Hmmm, nie wiem czy zmniejszenie powtórzenia coś da, bo to chyba nie tu tkwi problem. Sięgnij w wątku wcześniejszych wypowiedzi, tam Rzabba sugerowała coś odnośnie tego drętwienia.
Uwagi wyżej

Cytat:
Napisane przez live Pokaż wiadomość
Ja miałam przez długi czas tylko jeden zestaw i to kwestia wprawy. Im bardziej miałam przećwiczone to zmienianie, to normalnie mieściłam się w wyznaczonym czasie przerw i miałam jeszcze chwilę na oddech. Warto wtedy mieć po prostu przygotowane wszystkie potrzebne talerze.
Teraz mam długi gryf plus małe i jest całkiem spoko, nie przeszkadzają mi zmiany, spokojnie mieszczę się w czasie przerw, które mam wyznaczone.
Ale jeżeli masz środki to jasne, że możesz sobie kupić dwa zestawy, to się zawsze przydaje. Zwłaszcza wtedy kiedy masz bardzo krótkie przerwy między seriami

Cytat:
U mnie jest tak
Tak sobie myślę, że domowa siłownia to fajna sprawa, ale jak by przyszło do przeprowadzki

Edytowane przez tygryskowym_okiem
Czas edycji: 2013-04-30 o 11:27
Stary 2013-04-30, 11:32   #3525
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Jeszcze wyjściem jest dobranie ćwiczeń w superserie tak, żeby potrzebny był taki sam ciężar
10 PŻ
Stary 2013-04-30, 11:40   #3526
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Konto usunięte

A ja mam dietkowe pytanie - widziałam gdzieś, że wątróbka jest zdrowa, ale nie można jej jeść za wiele. Ile to jest za wiele dla zdrowej osoby? Mój przeciętny obiad zawiera powiedzmy 150g wątróbki drobiowej. Mogę zjeść taki obiad więcej niż 1x w tygodniu czy nie?
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 11:43   #3527
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

2x w tygodniu jest ok

http://super-sylwetka.pl/dieta/38-od...coz-za-nonsens
10 PŻ
Stary 2013-04-30, 11:47   #3528
Konto usunięte

Dziękuję, to zdecydowanie ratuje mój budżet

A jakie są jeszcze inne, tanie i wartościowe zamienniki piersi drobiowych? Bo z kasą u mnie krucho a mięso zawsze wychodzi najdrożej.
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 11:50   #3529
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

a inne czesci zwierza nie sa tańsze?
serca sa b. zdrowe
10 PŻ
Stary 2013-04-30, 11:54   #3530
Konto usunięte

Zamierzam kupić trochę udek i popiec w jakiejś dobrej marynacie, a potem siup do zamrażalnika

Właśnie o serduszkach też myślałam, muszę tylko to tak zrobić, żeby TŻ nie zorientował się co je, bo już na wątróbkę kręcił nosem póki nie spróbował.
Stary 2013-04-30, 12:05   #3531
Trixxi
Zadomowienie

Cytat:
Jeszcze wyjściem jest dobranie ćwiczeń w superserie tak, żeby potrzebny był taki sam ciężar
miałam tak zacząć ćwiczyć ale czytałam że superserie są dla bardziej zaawansowanych osób którym normalny trening przestał przynosić efekty i początkującym się im raczej nie poleca więc w superseriach dałam tylko biceps i triceps
Prawda to?
Trixxi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 12:23   #3532
live
Rozeznanie

Cytat:
U mnie jest tak
Aha czyli dobrze kombinowałam zebrałam trochę kasy to zaszaleję z zabawkami dzięki za odp
Stary 2013-04-30, 12:24   #3533
Ismenkusia
Zakorzenienie

GG do Ismenkusia

zębate ?

Czas edycji: 2013-04-30 o 14:56
Stary 2013-04-30, 12:29   #3534
live
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
tak, tracisz czas na zmianę
wiesz, jak masz fundusze to możesz kupić od razu 2 gryfy i pewnie zaoszczędzisz na przesyłce
a jak nie, to najpierw jedną parę i zobaczysz, czy ci ta zmiana bardzo przeszkadza, czy może taka przerwa przydaje się na odsapnięcie

ja najpierw miałam jedną parę gryfów, a teraz mam dwie (dokupiłam od razu gryfy z dodatkowym obciążeniem). Z dwoma rzeczywiście dużo sprawniej idzie.
Dzięki za odpowiedz , też uważam że z dwoma będzie trochę łatwiej

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
Uhuhu jak dla mnie to jeszcze długa droga ,więc zamawiam zelastwa trochę ,mąż trochę marudzi gdzie ja to będę trzymała ,powiedziałam że w zmywarce
Stary 2013-04-30, 12:59   #3535
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Cytat:
Napisane przez Trixxi Pokaż wiadomość
miałam tak zacząć ćwiczyć ale czytałam że superserie są dla bardziej zaawansowanych osób którym normalny trening przestał przynosić efekty i początkującym się im raczej nie poleca więc w superseriach dałam tylko biceps i triceps
Prawda to?
Superserie są też fajne przy odchudzaniu bo pozwalają utrzymać tempo.
Ja zwykle wprowadzam superserie już drugim czy trzecim mezocyklu czyli po kilku tygodniach treningu
10 PŻ
Stary 2013-04-30, 14:03   #3536
nolose
Rozeznanie

tygryskowym_okiem:
Ad. 1. Raczej nie bardzo mogę to nagrać, ale przy przysiadach raczej jest OK, za to generalnie, jak np. kucam - kolana do siebie, czy jak na WF skakaliśmy przez płotki - stopy na zewnątrz... Jak byłam młodsza, gdzieś do czasów początków szkoły, miałam płaskostopie, nosiłam pieluchy ortopedyczne, wkładki, robiłam jakieś ćwiczenia typu podnoszenie chusteczki stopą, chodzenie na palcach albo na zewnętrznych bokach stóp. Niby zostało wyleczone. Byłam u ortopedy kilka lat temu (nie pamiętam, po co dokładnie), nie jestem pewna, może ze 2-3 i mówił, że nie mam już tej wady. (Mama ostatnio przyznała, że lekko "leci" mi prawa noga - no ale właśnie ten ortopeda powiedział, że nic nie mam )
Ad. 4. Dzięki

Cytat:
Drętwienie może być spowodowane różnymi czynnikami, stawiam na to że masz lekką dyskopatę albo krzywy kręgosłup na odcinku pomiędzy łopatkami albo też za bardzo spinasz mięśnie w tym miejscu i jest lekki ucisk na nerw
Da się jakoś temu zapobiec czy zniwelować?
nolose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 14:28   #3537
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Odpowiednie wzmacnianie i rozciąganie mięśni najlepiej pod okiem dobrego fizjo
10 PŻ
Stary 2013-04-30, 15:21   #3538
la figa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malvinus Pokaż wiadomość
la figa- jakiego kupujesz kettle? nie kup szajsu z yorka! ja sie kiedys nie znalam i kupilam ten badziew, w srodku ma piach i jest ogromny. drugi mam juz profesjonalny, zelazny, dobrze wywazony. chodze na treningi od 4 miesiecy i kupilam 12kg ; 16kg i wiekszymi macham na treningach. zeby ulozyc dobry, ogolnorozwojowy trening powinnas miec dobrany ciezar tak zeby moc zrobic wiekszosc cwiczen (ja zrobie z 16kg ale po kilka powtorzen na sile, a nie bede mogla robic kilku serii bo nie dam rady), jesli chcesz robic tylko te wymachy co zuzka pokazala to 16kg jest ok, ale bedziesz miala trudnosci z wykorzystaniem go do innych rzeczy, trzeba sie stopniowo wzmacniac i przechodzic na poziom wyzej. a i zuzka pokazuje sportowa wersje swingu, moze ona prowadzic do przeciazen w barkach. zeby tego uniknac i pracowac wieksza grupa miesni machaj tylko do wysokosci splotu slonecznego i napinaj wtedy rece jakbys chciala zlamac raczke na pol, wtedy pracuja lepiej plecy i rece. oczywiscie spinasz nogi, posladki i brzuch. 8kg zostaw w spokoju, jestes silna kobieta

lody z odzywka: mroze banany pokrojone bez skorki, wrzucam do blendera, dodaje miarke odzywki, troche mleka lub wody, kakao, czasem troche gorzkiej czekolady i blenderuje. lody pycha, super zamiennik dla sklepowej chemi. mozna z innych owocow, ale dla mnie banany rzadza
dzieki za rady
myslalam nad tym: http://allegro.pl/show_item.php?item=3167145930
zeliwna, niemieckiej produkcji i raczej jedynie do cwiczen na posladki

czy moze jednak brac 12? nie wiem zuzka dwunastka macha

Cytat:
Szukajcie mnie zdjęcie z Masy Krytycznej w moim miescie

Figa poznajesz

fotka nie moja, użyta bez pozwolenia
hahaha jasne ze poznaje
ratusz, ktory sie usmiecha
no i miejsce wszystkich pierwszcych spotkan. jak sie z kims umawiasz to w ciemno ustawiasz sie przy fontannie przy ratuszu
Stary 2013-04-30, 16:06   #3539
hevanka
Raczkowanie

dziewczyny co myślicie o takim obciążeniu? http://allegro.pl/obciazenie-stalowe...186625489.html czy lepsze jest żeliwne?
muszę dokupić kilka maluszków.

jak się wpierniczam w środek dyskusji to przepraszam, wybaczcie, ale to taka szybka akcja
hevanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 16:17   #3540
la figa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hevanka Pokaż wiadomość
dziewczyny co myślicie o takim obciążeniu? http://allegro.pl/obciazenie-stalowe...186625489.html czy lepsze jest żeliwne?
muszę dokupić kilka maluszków.

jak się wpierniczam w środek dyskusji to przepraszam, wybaczcie, ale to taka szybka akcja
jasne, ze zeliwne lepsze ja tez mam takie zwykle hantle i dopiero teraz widze, ze zaczynaja mi naprawde przeszkadzac

a tak w ogole to maja jakies duze rozmiary 29+
u mnie by sie nie sprawdzilo bo mam gryf 25

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości