|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dyskusje luźne i bardziej spięte ;) o ćwiczeniach i diecie :D
la figa- jakiego kupujesz kettle? nie kup szajsu z yorka!
![]() lody z odzywka: mroze banany pokrojone bez skorki, wrzucam do blendera, dodaje miarke odzywki, troche mleka lub wody, kakao, czasem troche gorzkiej czekolady i blenderuje. lody pycha, super zamiennik dla sklepowej chemi. mozna z innych owocow, ale dla mnie banany rzadza
|
#3512 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest w czym wybierać Cytat:
![]() Ja nie testowałam, złotem na palcach błyskam to raz,a dwa do fitnesski to mi daleko. Ale jak Ty byś zaczęła robić przysiady ze sztangą to uuuuuuuu... |
||
|
|
|
#3513 |
|
Zakorzenienie
|
No to co dziewczyny ? ruszamy na podryw sekcja wolne ciężary
![]() tylko wygladajcie takiego co nogi trenuje ![]()
Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2013-04-29 o 21:45 |
|
|
|
#3514 |
|
Rzabbocop
|
|
|
|
|
#3515 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tylko takich wypatruję ![]() Tym się właśnie kieruję ... i chyba dlatego jeszcze nikogo porządnego nie znalazłam Biorąc pod uwagę fakt, że super mięśniów nie mam, to naprawdę źle świadczy o współczesnych mężczyznach skoro żaden się nie kwalifikuje
|
|
|
#3516 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() mix Shape, Cosmo, JOY (jest coś takiego, nie? i trochę zalatuje Means Health. Nie jest zły, można przejrzeć...ale duuuuuużo mu brakuje do profesjonalnego fitnessowego magazynu mnie podobał się artukuł: Nie bój sie tłuszczu (całe 2 strony na jakieś 170![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() [Scio-Ciebie tak jakby to już to nie dotyczy Cytat:
wiadomo, że trening ma poprawić wyglad, jakość całego ciała, co wiąże się ze schudnięciem/przytyciem/ujędrnieniem/ nabraniem masy mięśniowej/utraty zbędnego fatu itd..Ale to chyba dobrze, ma określone cele, co chciałaby osiągnąć, jak chciałaby wyglądać?.. że pupa wieksza, uda smuklejsze.. Te, co nie wiedzą czego chcą, a raczej chcą 'lepiej wyglądać' to nie pytają tylko machają różową hantelką lub godzinami okupują maszyny aero (to te co 'musza schudnąć') |
|||||
|
|
|
#3517 |
|
Zakorzenienie
|
Szukajcie mnie
zdjęcie z Masy Krytycznej w moim miescie ![]() Figa poznajesz ![]() fotka nie moja, użyta bez pozwolenia
Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2013-04-29 o 23:36 |
|
|
|
#3518 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po drugie czy ja gdzieś napisałam, że posiadanie celów jest złe ? Nie. Napisałam jedynie w poprzedniej wypowiedzi, że ma pokombinowane cele. I nie usadzam, tylko z jej sposoby zapisu celów wnioskuję, że najwidoczniej nie do końca zdaje sobie sprawę z faktu, jak to właściwie jest z tym kształtowaniem sylwetki i co ma wpływ na to, że się chudnie, na to, że mięśnie są bardziej widoczne, na to że określone partie (np. pupa) robią się fajniejsze, itp. itd. Zaleciłam tylko lekturę dla poszerzenia wiedzy i horyzontów.
|
|
|
#3519 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ile masz lat, ciekawam bardzoo? ![]() Choć ja ZAWSZE potrzebowałam, choćby dla kondycji psychicznej ;-) Spróbuj peelingu kawowego Cytat:
![]() Cytat:
Ja miałam jedną z decatlonu, ale mały ja przebił, a drugą z rosska. W ciązy lubiłam ćwiczyć z piłką. Cos chyba niecałe 30 zeta kosztowała... Cytat:
A potem po tych dwóch tygodniach pojdzie robić cycki, bo jej klapną i zmarchy na gębie... ![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2013-04-30 o 09:26 |
||||||
|
|
|
#3520 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kupiłam te drugie, bo mają więcej mniejszych obciążeń, a na ten moment i tak nie dam rady więcej ![]() Wklejam też trening z poniedziałku z pytaniami: 1. Przysiad klasyczny 15x, 15x 2. Rozpiętki w siadzie na maszynie 15x1 obciążnik, 15x1 obciążnik 3. Ściąganie drążka wyciągu górnego w siadzie do klatki 15x3 obc., 15x3 obc. 4. Wyciskanie sztangielek stojąc15x3kg, 15x3kg5. Uginanie ramion ze sztangielkami 15x3kg, 15x3kg 6. Uginanie francuskie sztangielek stojąc 13x2kg, 13x2kg Skłony boczne ze sztangielką 20x4kg, 20x5kg, 20x5kg Spięcia brzucha 20x, 20x, 20x Ad. 1. Robię bez obciążenia, pilnuję ustawienie nóg - generalnie kolana lecą mi do środka. Ad. 2., 3. – nie ma na tej maszynie informacji, ile waży ten obciążnik =( Ad. 4. Jak mam ręce w górze, one powinny być skierowane wnętrzem do przodu czy do siebie? http://www.kulturystyka.pl/atlas/ tutaj jest, że skierowane do przodu, ale mam informacje, że można robić też z wnętrzem dłoni do siebie – to prawda? Ad. 6 Już przy piątym powtórzeniu tak jakby zdrętwiała mi ręka mniej więcej od łokcia do ramienia. Nie mam lżejszych sztangielek. Mogę zmniejszyć liczbę powtórzeń czy nie bardzo? |
|
|
|
|
#3521 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczęta jeszcze raz was przyatakuję pytaniem na które nie dostałam odpowiedzi wcześniej, mam zamiar kupić regulowane hantle i teraz prozaiczna czynność zmiana talerzy podczas ćwiczeń ,np jedne cwiczenia moge wykonać z 12 kg obciążeniem a drugie z 5kg obciążeniem i teraz kwestia zmiany ,tracę chyba czas na to ,czy lepiej kupić sobie 4 gryfy ??? skołowana jestem
jak to u was jest ?
|
|
|
|
#3522 |
|
Rzabbocop
|
U mnie jest tak
|
|
|
|
#3523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz, jak masz fundusze to możesz kupić od razu 2 gryfy i pewnie zaoszczędzisz na przesyłce a jak nie, to najpierw jedną parę i zobaczysz, czy ci ta zmiana bardzo przeszkadza, czy może taka przerwa przydaje się na odsapnięcie ![]() ja najpierw miałam jedną parę gryfów, a teraz mam dwie (dokupiłam od razu gryfy z dodatkowym obciążeniem). Z dwoma rzeczywiście dużo sprawniej idzie. |
|
|
|
|
#3524 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Teraz mam długi gryf plus małe i jest całkiem spoko, nie przeszkadzają mi zmiany, spokojnie mieszczę się w czasie przerw, które mam wyznaczone. Ale jeżeli masz środki to jasne, że możesz sobie kupić dwa zestawy, to się zawsze przydaje. Zwłaszcza wtedy kiedy masz bardzo krótkie przerwy między seriami ![]() Tak sobie myślę, że domowa siłownia to fajna sprawa, ale jak by przyszło do przeprowadzki
Edytowane przez tygryskowym_okiem Czas edycji: 2013-04-30 o 11:27 |
||
|
|
|
#3525 |
|
Rzabbocop
|
Jeszcze wyjściem jest dobranie ćwiczeń w superserie tak, żeby potrzebny był taki sam ciężar
|
|
|
|
#3526 |
|
Konto usunięte
|
A ja mam dietkowe pytanie - widziałam gdzieś, że wątróbka jest zdrowa, ale nie można jej jeść za wiele. Ile to jest za wiele dla zdrowej osoby? Mój przeciętny obiad zawiera powiedzmy 150g wątróbki drobiowej. Mogę zjeść taki obiad więcej niż 1x w tygodniu czy nie?
|
|
|
|
#3527 |
|
Rzabbocop
|
2x w tygodniu jest ok
http://super-sylwetka.pl/dieta/38-od...coz-za-nonsens |
|
|
|
#3528 |
|
Konto usunięte
|
Dziękuję, to zdecydowanie ratuje mój budżet
![]() A jakie są jeszcze inne, tanie i wartościowe zamienniki piersi drobiowych? Bo z kasą u mnie krucho a mięso zawsze wychodzi najdrożej. |
|
|
|
#3529 |
|
Rzabbocop
|
a inne czesci zwierza nie sa tańsze?
serca sa b. zdrowe |
|
|
|
#3530 |
|
Konto usunięte
|
Zamierzam kupić trochę udek i popiec w jakiejś dobrej marynacie, a potem siup do zamrażalnika
![]() Właśnie o serduszkach też myślałam, muszę tylko to tak zrobić, żeby TŻ nie zorientował się co je, bo już na wątróbkę kręcił nosem póki nie spróbował. |
|
|
|
#3531 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Prawda to? |
|
|
|
|
#3532 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3533 |
|
Zakorzenienie
|
zębate ?
Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2013-04-30 o 14:56 |
|
|
|
#3534 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3535 | |
|
Rzabbocop
|
Cytat:
Ja zwykle wprowadzam superserie już drugim czy trzecim mezocyklu czyli po kilku tygodniach treningu |
|
|
|
|
#3536 |
|
Rozeznanie
|
tygryskowym_okiem:
Ad. 1. Raczej nie bardzo mogę to nagrać, ale przy przysiadach raczej jest OK, za to generalnie, jak np. kucam - kolana do siebie, czy jak na WF skakaliśmy przez płotki - stopy na zewnątrz... )Ad. 4. Dzięki ![]() Da się jakoś temu zapobiec czy zniwelować? |
|
|
|
#3537 |
|
Rzabbocop
|
Odpowiednie wzmacnianie i rozciąganie mięśni
|
|
|
|
#3538 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
myslalam nad tym: http://allegro.pl/show_item.php?item=3167145930 zeliwna, niemieckiej produkcji i raczej jedynie do cwiczen na posladki ![]() czy moze jednak brac 12? nie wiem zuzka dwunastka macha ![]() Cytat:
ratusz, ktory sie usmiecha ![]() no i miejsce wszystkich pierwszcych spotkan. jak sie z kims umawiasz to w ciemno ustawiasz sie przy fontannie przy ratuszu
|
|
#3539 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny co myślicie o takim obciążeniu? http://allegro.pl/obciazenie-stalowe...186625489.html czy lepsze jest żeliwne?
muszę dokupić kilka maluszków. jak się wpierniczam w środek dyskusji to przepraszam, wybaczcie, ale to taka szybka akcja
|
|
|
|
#3540 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tez mam takie zwykle hantle i dopiero teraz widze, ze zaczynaja mi naprawde przeszkadzaca tak w ogole to maja jakies duze rozmiary 29+ u mnie by sie nie sprawdzilo bo mam gryf 25
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:25.

Spoko, zmienię pracę i zacznę to sprawdzać w praktyce

)