|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 |
|
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa
|
|
11 | 17,46% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
1 | 1,59% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 |
|
5 | 7,94% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 |
|
3 | 4,76% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
4 | 6,35% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
5 | 7,94% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
1 | 1,59% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
9 | 14,29% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
|
10 | 15,87% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
|
6 | 9,52% |
| Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Ciekawe jak Aś i banka....
|
#1022 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Cytat:
![]() do pielęgnacji pupy - póki nic się nie dzieje - normalnie używać pielęgnacyjnego, lekko natłuszczającego kremu. nie grubo! jak pupa się odparzy, to zastosować typowo pupciowe kremy z cynkiem ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Cytat:
![]() na codzień weź ten pielęgnacyjny z hippa - ładnie natłuszcza, stworzy barierę przed wilgocią ![]() ---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:55 ---------- Cytat:
ciekawe, czy by w ogóle pękła...---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ---------- ok, idę spać. z zaciśniętymi kciukami za Aaś i bankę
|
|
#1023 |
|
Zakorzenienie
|
taaaa wczesniej chodze spac
ale wlalam w siebie 4 szklanki... postanowilam poczekac az chociaz troche "zwroce", bo przeciez mi pecherz rozerwie jak teraz zasne i obudze sie za 2 godziny myslalam, ze beda tu jakies wiesci od dzieczyn i moze nocne ploty, ale wszystkie grzecznie spia zatem znikam.
|
|
|
|
#1024 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
To takie krótkie info na początek bo jestem na pooperacyjnej a tu nie można tel mieć
![]() Niestety kończyło się cc. Zaraz po tym jak wam wyslalam info że się nudze majka zaczęła mieć spadek. Taki konkretny do 60 aż...zlecieli się lek i położne, podali mi tlen i po minucie było ok. Tylko powiedzieli że jeszcze 1 taki spadek i od razu cc. Było ich potem trochę a tylko do ok 80-90. I to takie krociutkie. Ale przy okazji wyszło że jak zdjęła mi moja dr prowadząca pessar o 8:30 i z 1cm doszło do 3cm to o 14:20 nadal były 3... ![]() Więc mi mówi że ona miała dyżur do 14 ale zostanie i w takim przypadku kieruje mnie na cc i zostanie na nim. No to się zgodzilam. Napiszę potem jak to wyglądało bo było i śmiesznie i wzruszająco. Dziewczyny urodziły się 14:53 Ala i 14:54 Majka A - 2100g i 49cm M - 1989 i 47cm M najpierw dostała tylko 3pkt bo miała małe problemy z oddychaniem przez te spadki ale za chwile podwyższyli do 9. A od razu 9 pkt. Poleżą w inkubatorach 2-3 dni potem do końca tygodnia w mydelniczkach i jak będzie to pod koniec tyg wypisują! Są cudne. Obie kudlate czarnule ![]() Było naprawdę bosko! W takiej atmosferze mogę rodzic co tydzień ![]() Pozdrowienia od całej naszej czwórki |
|
|
|
#1025 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
Aas gratulacje kochana To super że wszystko z dziewczynkami dobrze, nieech teraz nabierają sił, Ty także i trzymam kciuki byście jak najszybciej wyszły ze szpitala bo już bedzie wam tego siedzenia w nim ---------- Dopisano o 04:28 ---------- Poprzedni post napisano o 04:21 ---------- Cytat:
za odpadniety pepeuszek i za kąpiel ale szalejesz na zakupach, podziwiam cie ze masz na to siły![]() a jakie papaiery trzeba do becikowego załatwiać??? a jaki rozmiar ubranek zakładasz teraz małemu i co się u Ciebie najlpiej sprawdziło?? ---------- Dopisano o 04:38 ---------- Poprzedni post napisano o 04:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 04:40 ---------- Poprzedni post napisano o 04:38 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 04:49 ---------- Poprzedni post napisano o 04:40 ---------- Kolejna noc z cyklu "bezsennsość" po tym jak wstałam siku za nic zasnąć z powrotem niemoge ![]() Wstane zjeść może banana i wróce do tż , wtule sie i może jakimś cudem zasne
|
||||
|
|
|
#1026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
#1027 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Suu. Przed chwilą było pierwsze wstanie... Faktycznie hardcor. A tylko do umywalki i z powrotem czyli ok 1,5m
A to banka też rodzi ?? Motylek ty już po szpitalu? ? Przepraszam ale nie ogarniam na razie. |
|
|
|
#1028 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla wspaniałej mamy ![]() Cytat:
![]() Wstałam coś zjeść i ciągnęło mnie żeby zajrzeć. Super, że z Wami wszystkimi OK. Teraz będzie już tylko lepiej
|
|
#1029 |
|
Zakorzenienie
|
Uwaga prosze jakos na czerwono zrobic bo nie umiem w tel.
Michas 30.04.2013 00:30- okolo bo za szybko wszystko 37tc 6 dni 3370 gr 53 cm cc blondyno- rudziutki hii jest piekny zobacze go dop. Kolo 10 , 8godzin zakaz podn. Glowy
|
#1030 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet nie wiesz jak się cieszę... Mysle, że jesteś naszym wątkowym guru... TYle zniosłaś... Ale było wartoPoza tym uważam, że przy bliźniakach powinni robić cc więc dobrze się stało;* Gratulacjee!! Cytat:
aaaa gratuluje również Tobie. Duży chłopiec Odpoczywaj![]()
|
|
#1031 |
|
Zadomowienie
|
Wow jakie wieści
![]() Aaś, banka gratulacje !!! W koncu jakieś maluszki. Odpoczywajcie teraz dziewczyny należy wam sie. Nie ma mnie ostatnio bo ciągle nauka i zajecia zaliczam wszystko. Wczoraj byłam u lekarza odstawilismy leki. Tak pomogły że wszystko sie wydłużyło zamknęło o i pupa zaczął mnie straszyć ze przenoszę :P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1032 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaaa!!!!! Dziewczyny ci za wiesci!
Aas gratuluje Ci z calego serca! Dziewczynki musza byc cudne. Super,ze masz takie pozytywne wrazenia z porodu,ale wiedzialam, ze u Ciebie tak bedzie. Przeciez masz tam jak w rodzinie i bardzo dobrze, nalezalo Ci sie po wszystkim co wylezalas.Banieczko serdeczne gratulacje dla Ciebie i Michasia!!! Mowisz,ze nie.mozesz glowy.podnosic czyli tez skonczylo sie cc? Michas ma swietne paramerty, taki fajny sredniaczek Ale super, tak sie ciesze naszymi maluszkami. A z moich newsow - zaczal odchodzic mi czop zbity, zolty sluz,zero krwi co prawda,ale to raczej to. Nie nastawiam sie,ze to niewiadomo jak przuspieszy obrot sprawy ale przynajmniej kolejne etapy sie zaliczaja po malu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1033 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
brawa za kolejny etap
|
|
#1034 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale super !! WIELKIE< WIELKIE GRATULACJE DLA WAS BYŁYŚCIE BARDZO DZIELNE .teraz wypoczywaj ![]() banka- GRATULACJE !! ![]() :jupi : UCAŁUJ SYNECZKA
Edytowane przez Veronic Czas edycji: 2013-04-30 o 07:12 |
|
|
|
|
#1035 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dla Was! GratulujęCytat:
Super Gratulacje![]() ---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1036 |
|
Wtajemniczenie
|
A tak w ogóle to witam się w ten piękny wtorkowy poranek
![]() noc upłynęła lajtowo- spałam całą nockę w łóżku z synkiem ostatni raz karmiłam o 6 , więc teraz mam trochę czasu dla siebie ![]() to niesamowite ile człowiek ma w sobie energii po porodzie, naprawdę ![]() w zupełności wystarczają mi jakieś 4 godziny snu, czuję się wyśmienicie ![]() 3majcie kciuki za dzisiejszą wizytę w poradni patologii noworodka o 12:30
|
|
|
|
#1037 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
DLa WojtusiaSuper że tak dobrze się czujesz, nie ukrywam że też bym tak chciała po porodzie ![]() Jak bedziesz miałą chwilke czasu to mam nadzieję że napiszesz nam opis porodu bo miałas sn i mnie bardzo ciekawi
|
|
|
|
|
#1038 |
|
Zakorzenienie
|
Aaś, banka GRATULACJE DZIEWCZYNY!!!!!!!
Ashyshka no to dobrze, już niedługo ![]() metropolitan a Ty jak tam? Bo Ty za 2 dni masz termin chyba? Ja coś czuję, że mały nie będzie się spieszył, chociaż teraz czuję, że brak mu miejsca i ciężko mu się ruszać. Mąż wczoraj stwierdził, że brzuch jest niżej, chociaż ja nie umiem tego ocenić. Odkąd mały już jest bezpieczny, to właściwie ciągle chodzę. Po takim czasie spoczynku to jak wybawienie, chociaż ciężko się ruszać takiemu pingwinowi ![]() Zapowiadają deszczowy weekend... myślałam, że jeszcze poszalejemy w terenie ze starszym synkiem....eh.
|
|
|
|
#1039 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() Kciuki zaciśnięte Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1040 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaaaaaa banieczko tak się cieszę !!!!!!! gratuluje na pewno jest uliczny ![]() Cytat:
to mi takie coś odchodzi że 3 tygodnie ,as my dalej w szpitalu. na nocnej zmianie był mój lekarz powiedział że.pewnie wyjde dziś ciśnienie nie jest takie źle ale w nocy talk mnie bolała głową że aż wyemitowałam a oczy to myślałam że mi z orbitę wyjdą. ciśnienie było ok. a teraz rano znów za wysokie ale głową mnie mniej boli także z tym moim wyjściem to różnie może byc
|
|
#1041 |
|
Wtajemniczenie
|
gosiulka, niunka- dziękujemy
![]() gdyby nie synek w łóżeczku i tłuszcz na moim brzuchu to bym w ogóle nie pomyślała , że 10 dni temu rodziłam![]() ktoś się pytał ile przytyłam w ciąży: więc przytyłam 15kg, na dzień dzisiejszy zostało mi 6kg nadwagi ![]()
|
|
|
|
#1042 | |
|
Wtajemniczenie
|
Aaaa nowe dzieciaczki mamy
Cytat:
czekamy na fotki ksiezniczek
|
|
#1043 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Czyli jednak skończyło się cc...Tyle Was wymęczyli...No ale Wasze Malutkie Szczęścia są tego warte Cytat:
Cytat:
dla Wojtusia Mam nadzieję, że ja też tak jak Ty zakocham się szaleńczo w mojej kruszynie i nic nie będzie mi straszne
|
|
|
#1044 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() -nie używajcie sudocremu na codzień !! dopiero wtedy jak coś się dzieje, tam jest cała masa cynku, który wysusza -linomag jest ok -bepanthen- super- na poranione brodawki i do pupki dziecka też w sam raz, tyle, że jest drogi -ja używam babydream wyciskany z niebieskiej tubki i radzi sobie świetnie pupkę wystarczy dobrze nawilżać
|
|
|
|
|
#1045 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moje gratki! duzy Michas, gdyby urodzil sie kolo 40tc bylby pewnie sporawy ucaluj synka
|
|
#1046 |
|
Zakorzenienie
|
Veronic kciuki za wizytę
![]() Motylek ale Ci daje to ciśnienie czadu....
|
#1047 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ale wiecie co ? leżałam przez 2 dni z dziewczyną na sali, która urodziła chłopca 4400g, na ostatnim USG lekarka powiedziała , że Mały będzie ważył ok 4kg, ona się łudziła , że będzie mniej... niestety po porodzie była taka przybita, nie chciało jej się wstawać z łóżka itp ...aż mi jej było żal, w ogóle nie mówiła do tego dziecka a sama czasami do mnie powiedziała: Jezzuu jaki on jest wielki, taki słonik...
|
|
|
|
|
#1048 |
|
Zadomowienie
|
Pola no właśnie tak jak nie mógł sie urodzić tez nasz Jasko to sie pchal teraz sie zbuntowal i dupka :banghead:
Mam usg zrobić. Zastanawiam sie czy w 37 czy 38 to ogarnąć |
|
|
|
#1049 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękujemy
|
|
|
|
#1050 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
dla mnie tam może byc słonik w tatusia Wogóle to jestem tak chora... Mam katar boli mnie głowa gardło całą noc nie spalam... Myśle czy domowe sposoby sobie poradzą Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:26.

bo wszędzie czytam, żeby smarować przy każdej zmianie pieluszki.. ale czym.. 

To super że wszystko z dziewczynkami dobrze, nieech teraz nabierają sił, Ty także i trzymam kciuki byście jak najszybciej wyszły ze szpitala bo już bedzie wam tego siedzenia w nim

myślałam, że jeszcze poszalejemy w terenie ze starszym synkiem....eh.