|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Krysia co za okropna sytuacja
![]() Jednak ja bym chyba nie ciągała już tego tematu. Widać, że to jest punkt zapalny między Wami i nie ma co się denerwować, dopóki brat nie ingeruje w Wasze życie, to traktuj go po prostu tak, jakby nie istniał... Swoją drogą dopiero na anonimowym forum widać, jak bardzo prawdziwe jest stwierdzenie, że z rodziną najlepiej wychodzi się na zdjęciach Chyba każda z nas ma jakiś problem - i jak widać, wcale nie taki błahy...
|
|
|
|
#392 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
melduj sie jak sie czujesz i cyz jest poprawa bo sie tu martwimy o Ciebie |
|
|
|
|
#393 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczynki
postep jest o tyle, ze dopadl mnie normalny zdrowy glod po wczorajszej akcji oczyszczania organizmu, wiec zwloklam sie z lozka do kuchni i zjadlam 4 cieple grzanki z tostera z maselkiem i dzemem pomaranczowym i teraz kierunek lozko z powrotem, pospac chwilke sobie
|
#394 |
|
Raczkowanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40561730]Krysia co za okropna sytuacja
![]() Jednak ja bym chyba nie ciągała już tego tematu. Widać, że to jest punkt zapalny między Wami i nie ma co się denerwować, dopóki brat nie ingeruje w Wasze życie, to traktuj go po prostu tak, jakby nie istniał... Swoją drogą dopiero na anonimowym forum widać, jak bardzo prawdziwe jest stwierdzenie, że z rodziną najlepiej wychodzi się na zdjęciach Chyba każda z nas ma jakiś problem - i jak widać, wcale nie taki błahy...[/QUOTE]Najgorsze jest to, że oni pracują razem w jednej firmie i jest mi teraz po prostu przykro, bo czuje się jak idiotka. Mi mówił, że ma "głupiego brata", że z nim nie gada wcale, że jak już to tylko w tej pracy się kłócą, a teraz nagle wychodzi, że między nimi jest wszystko w jak najlepszym porządku... Mógł po prostu mi powiedzieć prawdę, a nie ze mnie głupią robić...
|
#395 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Współczuję, naprawdę. Oli trzymaj się, głowa do góry, to chwilowe potknięcie, zaraz wrócisz do formy. Witam Kurcze nadal pochmurno. Ja dziś dentysta o 14:30 ii wyrywanko więc trzymajcie kciuki. A na 18:30 SR i mam nadzieję, że będę się dobrze czuła, żeby tam pojechać.
|
|
#396 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie,
Brawo za nowe tygodnie. Jak to jest z tym 7 miesiacem? zaczyna sie od 28 tc czy od 29? Cytat:
Sytuacja gdzie niknie tetno malucha jest niebezpieczna, a jednak wtedy natychmiast organizuja cc. Cytat:
kafelki Cytat:
Cytat:
to normalne, hormony buzują. Ja już chce porodu, ale ciężko ciążę znoszę, więc już padam. Cytat:
nie dzwigaj, nie kucaj, odpoczywaj. Mnie sie troche wydłużyła od lezenia. Cytat:
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-04-30 o 09:12 |
||||||
|
|
|
#397 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 20
Cytat:
Oli, biedna w udo możesz śmiało robić, chodzi o to, żeby było pod skórę.Cytat:
Dzień dobry mamusie :-* ja dziś mam ciąg dalszy pakowania w kartony przed remontem, czesc mebli mi z domu wylatuje... Byle do poniedziałku... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#398 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Gardło boli mnie od rana straszliwie Mam nadzieję, że po herbacie z cytrynką troszkę mi ulży.Oliath- współczuję takiej strasznej nocy. Dobrze, że apetyt wrócił. To zawsze dobry znak Krysia- Bardzo mi przykro. Dobrze, że mieszkacie już osobno, przynajmniej ten jeden stres odchodzi. Od 28 tc Edytowane przez Anulka_p Czas edycji: 2013-04-30 o 09:25 |
|
|
|
#399 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie smutkaj. TŻty też świrują przez te nasze ciąże. Nie ma co brać do siebie.Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40561730]Krysia co za okropna sytuacja ![]() Jednak ja bym chyba nie ciągała już tego tematu. Widać, że to jest punkt zapalny między Wami i nie ma co się denerwować, dopóki brat nie ingeruje w Wasze życie, to traktuj go po prostu tak, jakby nie istniał... Swoją drogą dopiero na anonimowym forum widać, jak bardzo prawdziwe jest stwierdzenie, że z rodziną najlepiej wychodzi się na zdjęciach Chyba każda z nas ma jakiś problem - i jak widać, wcale nie taki błahy...[/QUOTE]Ojjj tak ja też byłam tym zszokowana. Każdy ma jakiś problem jak nie jeden to drugi czemu życie musi być takie ciężkie i kapryśne?? Cytat:
Karolajn ![]() Magooooliiiiiinkkaaaaaaa! !!! Gdzie jesteś martwimy się o Ciebie ![]() A my dziś z Antoniem wizyta o 15.00 Mały strasznie leniwy od wczoraj więc oczywiście już się niecierpliwię Prosimy o wizażowe ciotki
|
||||
|
|
|
#400 |
|
Raczkowanie
|
dzięki Dziewczyny!
A tak już poza żalami - WITAM SIĘ Trzymam za wizytujące i za wszystkie, które tego potrzebują!My dziś zaczynamy 27 tydzień ![]() Z racji rozpoczętego tygodnia zmierzyłam sobie brzucholka - 84 cm!
|
#401 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() ja tam na szybko, bo pędzę pod prysznic. Nadrobię ze śniadankiem. Oliath: biedactwo!! ale się załatwiłaś... dobrze że już dzisiaj troszkę lepiej..
|
#402 |
|
Konto usunięte
|
Witam się z rana, niestety u nas tez deszczowo i pochmurnie...
i w związku z powyższym nic mi się nie chce.. chłopaki pojechały przedszkola a ja zaraz zalegnę na kanapie i sobie poczytam... wczoraj wybraliśmy szafę na strych, łóżeczko dla Leosia, pokłociliśmy się trochę o podwyższone grządki na ogródku (ja chcę większe, TZ mniejsze, ale jak zwykle wyjdzie na moje ; dzisiaj dentysta na 14.30 - Mela łączę się w bólu ...późnym wieczorem miałam taki zjazd psychiczny że masakra... więc musiałam się wyryczeć TZ i wyżalić.. ehhh teraz momentami psychicznie jestem wrakiem i wczoraj tez dowiedziałam się, że w maju będzie kontrola w moim projekcie w pracy, a ja jestem do 27 maja na zwolnieniu i prawdopodobnie już do końca... normalnie niezle jaja... trafili idealnie czasowo pewnie bede musiala jechac i troche przed kontrolą pomoc dziewczynom bo nie wiedzą za dużo z mojej działki, ale to by było na tyle... jakoś muszą sobie poradzić..mały cos mało kopie, wolałabym żeby cały czas nawalał, a on jakoś tak delikatnie raz na jakiś czas.. czasem rano, czasem wieczorem troszke.. Krysia współczuję nerwów i sytuacji Oliath - cieszę się że zdecydowałaś się pójsc do lekarza i przynajmniej już wiesz co Ci dolega.. teraz tylko trzymamy kciuki za szybką poprawę i odpoczywaj odpoczywaj odpoczywaj bo po wczorajszym pewnie jestem wykończona Fiazo - przykro mi bardzo z powodu sytuacji z teściami arrabbiata- wściekłabym się straszliwie!!! więc jak najbardziej rozumiem i popieram !!! jak czytam o Waszych stosunkach z teściowymi to włos mi się jeży na głowie ja nie jestem dobrym przykładem bo niezła ze mnie zołza, ale nigdy przenigdy nie pozwoliłabym na takie wchrzanianie się kogokolwiek w nasze życie.. moja teściowa pewnie chciałabym inną synową, która przyjdzie pomoże zrobić obiad, czy sałatkę, pojdzie z nią na zakupy itp.. bedzie zapraszać ich na obiad i smiać się z durnych tekstów czy dowcipów tescia... ale ja nie z tych, zwkle jestem szczera sama ze soba i jak coś mi nie odpowiada to nie bede się zmuszać z imię niczego... zresztą uważam że to nie moja rodzina, tylko TZ, to że wzieliśmy w końcu ślub po latach to nic nie zmienia w tej kwestii i nie czuję z nimi wcale związana... zresztą jak widać wzajemnie bo np. od końca marca nie odzywali sie do nas ani razu choćby z powodu wnuczka czy synowej w ciąży... w dupie to mają, a ja też... TZ chciałby pewnie żeby było inaczej, nie raz o tym rozmawialiśmy, ale róznic miedzy nami jest tak dużo, że nie da się tego pogodzić. Ja nie bede udawała że mnie bawia, a że nie mają zamiaru w żaden sposób od lat się zmienić ( to a'propos wnuczka jest żywienia i zajmowania się nim, a takze palenia przy ni papierosów) więc leje na to z góry na dół i widzimy się raz na jakiś czas, a moje kontakty z nimi są bardzo oficjalne i bez emocji.... mi z tym bardzo dobrze i to jest najważniejsze ![]() nie wyobrażam sobie jakby mieli mi siedziec co chwile w domu, a juz zeby sprzatać czy cos innego robić to już w ogóle.. inna sprawa że nigdy by na to nie wpadli bo myslą tylko o sobie i chca zeby im pomagac he he malaczarnakejt- brawa za glukozę ![]() karolajn- trzymaj się Kochana Guuusia- cudny brzuchalek Ghia- za tydzień ciąży ![]() czytam dalej
Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-04-30 o 09:45 |
|
|
|
#403 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Cytat:
Skromniutko w brzuszku, jak na ten tydzień![]() Zaciskam za wszystkie wizytujące dzisiaj |
||
|
|
|
#404 |
|
Konto usunięte
|
Oliath jak ja robiłam sobie zastrzyki po porodzie, to po prostu naciągałam sobie skórę na brzuchu i robiłam taki wałeczek i w niego się wbijałam.
Ale Ty masz pewnie zero tłuszczu, więc wałeczka nie stworzysz :P W każdym razie sądzę, że Lili jest bezpieczna
|
|
|
|
#405 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
![]() A ja mam dziś wizytę Będziemy oglądać piłkarza mojego Cytat:
![]() za glukozę Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Śmiałam się później do męża, że pewnie wszyscy myślą, że nikt mnie nie chce ![]() Krysia bardzo mi przykro z powodu wczorajszej kłótni, ale najgorsze jest zachowanie brata męża Nawet po ślubie Wasze stosunki się nie zmieniły?? Ja też kiedyś byłam pokłócona z bratem męża, bo gadał na mnie głupoty i strasznie zła byłam na męża, że nie zareaguje jakoś ostro i nie rozmówi się z bratem Ale braterska miłość i solidarność to jakaś magia i musiałam sprawę załatwić sama-były płacze i krzyki przy teściach Niestety bracia to bracia. I mój też gada na swojego, a co tydzień chce jechać się z nim zobaczyć ![]() Życzę Ci żeby Wasze stosunki jakoś się poukładały ![]() Oliath Ty od dziś masz bana na zapieprzanie od rana do wieczora! Biedna Ty ![]() Fiazo Sprawy rodzinne są do du.py![]() Idę nadrabiać dalej. Aaaaaaa śniło mi się, że Kubek się urodził i był taki fajny Ale najlepsze leży sobie, ja na niego patrzę, a on do mnie "Daj cyca!", a ja zdziwiona: "Poważnie??" i dałam |
|||||
|
|
|
#406 |
|
Rozeznanie
|
III Trymestr nadchodzi wielkimi krokami
![]()
|
|
|
|
#407 |
|
Wtajemniczenie
|
Krysia- sytuacja trudna, ale najważniejsze żebyś nie dawała sobie na głowę wejść ani jednemu ani drugiemu. Spróbuj porozmawiać ze swoim tż na spokojnie
Jak czytam o waszych relacjach z teściami, to dochodzę do wniosku, że muszę docenić swoich Idealni nie są i często mnie irytują, ale nie są tacy źli ![]() za nowe tygodnie
|
#408 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zaczyna się od 28t0d, czyli po skończonym 27 ![]() Ja już po spa jestem -dziś wizytancja ![]() A mój mężu wraca o 14 z pracy i pójdzie dopiero za tydzień w poniedziałek na popołudniu Tylko plany majówkowe nam nie wypaliły, bo mieliśmy mieć "dwa rodzaje"gości, a jednym się dziecko rozchorowało, drugim też coś tam wypadło i tyle Pogoda też miała być super, a z tego co widać będzie taka sobie
|
||
|
|
|
#409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#410 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#411 |
|
Zakorzenienie
|
Ha, ja dziś też zaczynam 28 tydzień
A co u ciebie? Napiszesz jak ci tam w Krakowie?
|
#412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie ja też dziś czuję się strasznie niemrawo. Katar, gardło boli i już o tej majówce tak ciepło nie myślę.---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- No właśnie She. Też pytałam kiedy ostatnio się pojawiłaś, ale niestety nie napisałaś jak wam tam i przede wszystkim czy Marika jest z wami. |
|
|
|
|
#413 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Życzę szybkiego powrotu do zdrówka, nabrania sił, abyś mogła skończyć Lali pokój[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40561314]Zazdroszczę, bo ja nie mam teraz inne opcji, muszę nosić albo rajtki albo buty na gołą nogę, żadnych skarpetek, bo mnie wszystko uciska na kostce. Może też sobie jeszcze jakieś tanioszki kupię :P Ja zresztą mam wszystkie buty takie tanie, mam całe multum butów i mało które (z tych letnich) droższe niż 40-50 zł. Zresztą najlepsze i najwygodniejsze kozaki, jakie miałam, kosztowały jakieś 80... .[/QUOTE] Jeśli chodzi o buty wiosenno - letnie to też przeważnie kupuję tanioszki, wolę mieć dużo jednorazówek niż ze 2/3 pary porządnych. Ale w buty na zimę już inwestuje ![]() Cytat:
Zachowanie tż, jak dla mnie niedopuszczalne, nie powinien się do ciebie tak odzywać, nawet gdt był bardzo wzburzony. Kurcze nie wiem czy mam się martwić, czy raczej przesadzam. Mała ogólnie się rusza i czuję ją, ale wydaje mi się, że 10 ruchów w momentach aktywności to ja nie wyczuwam
|
|||
|
|
|
#414 |
|
Zakorzenienie
|
Kejt: gratulacje glukozy
Neni, Teso, Ghia, Mela: powodzenia na wizytach tych dzieciaczkowych i tych dentystowych!
|
#415 |
|
Zakorzenienie
|
A Margosia jest u rodziców?
|
|
|
|
#416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To coś musiałam pokiełbasić
|
|
|
|
|
#417 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dotka i Enlevee
---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Hehe obudziłam się i leżałam z 10 min w szoku |
|
|
|
#418 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak jak już któraś z dziewczyn pisała masz mega wielkiego BANA od nas na robotę, harówkę, pracę, kończenie rozpoczętych prac itp. Nasze zalecenia: leżeć, spacerować, spać i wdrażać w obowiazki domowe tż i starsza córę. zdróweczka Dziewczyny orientujecie się w kocykach dla dzieci? Chodzi mi o cienki i grubszy. Chciałabym dobry gatunkowo, bo nie cierpię jak po 2-3 praniach robią się szmaty do podłogi. Z ubraniami jak sie tak robi nie lubię, ale z pościelą, kocami i recznikami to dopiero doprowadza mnie do szału, dosłownie.
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-04-30 o 10:20 |
|
|
|
|
#420 |
|
Zakorzenienie
|
Idzia ja się nie orientuję. Kupiłam kilka, ale jak będzie z jakością to zobaczymy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:05.

postep jest o tyle, ze dopadl mnie normalny zdrowy glod po wczorajszej akcji oczyszczania organizmu, wiec zwloklam sie z lozka do kuchni i zjadlam 4 cieple grzanki z tostera z maselkiem i dzemem pomaranczowym
i teraz kierunek lozko z powrotem, pospac chwilke sobie
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Mam nadzieję, że po herbacie z cytrynką troszkę mi ulży.
Nie smutkaj. TŻty też świrują przez te nasze ciąże. Nie ma co brać do siebie.

Ale braterska miłość i solidarność to jakaś magia i musiałam sprawę załatwić sama-były płacze i krzyki przy teściach
Idealni nie są i często mnie irytują, ale nie są tacy źli 

Życzę szybkiego powrotu do zdrówka, nabrania sił, abyś mogła skończyć Lali pokój