|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Staramy się po poronieniu. Teraz się uda cz. 4 - szczęśliwa;)
![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
zdecydowałaś się na 8 tyg macierzyński? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#662 | |
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Staramy się po poronieniu. Teraz się uda cz. 4 - szczęśliwa;)
[/QUOTE]
czytam o tym małym wzroście dziecka - ja miałam tak samo.... wyczytałam, że to może być od toksoplazmozy albo cytomegalii.... zdecydowałaś się na 8 tyg macierzyński?[/QUOTE] hmmm...musze o tym poczytac, pierwszy raz slysze o cytomegalii...sama juz nie wiem, co o tym wszystkim myslec...wspominalas mi o tym zespole antyfosfolipidowym i to tez wydaje mi sie prawdopodobna opcja... tak, jestem na macierzynskim - a Ty? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#663 |
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Dot.: Staramy się po poronieniu. Teraz się uda cz. 4 - szczęśliwa;)
zastanawiam się nad tym macierzyńskim
dziś zarejestrowaliśmy synka w urzędzie do czwartku się zastanowię czy iść z aktem urodzenia do pracy - na razie mam wypisane L4, ale 10go maja się kończy.... boję się chyba tego, że w pracy będą jakieś problemy robić |
![]() ![]() |
![]() |
#664 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja się cieszę, że będę miała troszkę odpoczynku - pracowałam aż do tego pechowego dnia, gdy okazało się, że malutki nie żyje - mam do siebie żal, że żyłam w ciągłym biegu , stresie itp... Chcę wykorzystać ten czas, żeby sobie wszystko poukładać w głowie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#665 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mja0000po cichu gratuluje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#666 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też mam taką nadzieję. Chociaż zajście w ciążę, którą straciłam troszkę zajęło. Mam nadzieję, że tym razem pójdzie szybciej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#667 | |
Raczkowanie
|
Dziewczyny Wy chyba bardziej wierzyłyście, że mogę być w ciąży niż ja sama.Właściwie to ja byłam przekonana, że nie jestem, dopiero kiedy okres nie przyszedł planowo to coś mnie tknęło, że może jednak. Niestety ja zawsze wszystko widzę w czarnych barwach.
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#668 |
Raczkowanie
|
hey!dolanczam
![]() jestem po 1cs i odrazusie udalo-niestety-biochemiczna.Mimo objawow(wymioty,bole piersi) i 6 testach pozytywnych 11 dni po dniu spodziewanej @ przyszla @ i lekarz stwierdzil biochemiczna. stracilam ja 10kwietnia. Od15kiweinia znow sie staramy. 8maja czekam na @ ale oby byla fasolka.co prawda mam od 2 dni mdlosci(1 ciaza tezz mdlosci od samego poczatku) |
![]() ![]() |
![]() |
#669 |
Rozeznanie
|
Mja, gratulacje.
![]() Teraz pójdzie już z górki i wszystkie spotkamy się na wątku mam styczniowo-lutowych. ![]() ![]() Witam nowe staraczki. Smutne to, że tak wiele ciąż kończy się przedwcześnie, ale cóż, w większości działa natura. Trzeba tylko mieć nadzieję, że następnym razem będzie wszystko dobrze. Agata, to była Twoja pierwsza ciąża? Jak się okazuje nawet radość z pozytywnego testu może okazać się przedwczesna. Trochę mnie to przeraża, bo jednak dwie kreski to jest kamień milowy w staraniach o dziecko. |
![]() ![]() |
![]() |
#670 |
Raczkowanie
|
Nie.Mam już synka3letniego Natanielka. Wiem,ze dużo osób mówi,ze jak to 24lata a już 2 dzidzi chce.Ale ja od zawsze mialam taki charakter, mój brat miał 18jak urodziła mu sie corka,mama nas urodzila majac 24 i 26lat,moja mama urodzila sie jak babcia miala 17 lat,ja urodzilam 7dni przed 20...takie geny
![]() ![]() jesli chodzi o ciaze poroniona 10kwietnia,płakałam cale krawaiwenie i moj TZ także się popłakał. Bylismy co prawda w szoku,ze za 1cs sie udalo ale swieta wielkanocne kiedy testy pokazywaly 2 kreski a rano mnie zemdlilo strasznie sie ucieszylismy.Teraz juz lepiej jest,psychicznie juz to zrozumialam ze tak musialo byc i staram sie mysliec,by isc do przodu Edytowane przez agata8899 Czas edycji: 2013-05-01 o 06:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#671 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny,
pewnie wszystkie odpoczywacie, taka tu cisza. Ale może mnie usłyszycie. No więc, niniejszym, chciałabym ogłosić wszem i wobec, że... wygląda na to, że jestem w ciąży. ![]() Test wskazał ponad trzy tygodnie od zapłodnienia, co mi się nie zgadza z terminem owulacji, ale może po prostu HCG jest dużo. Jeszcze trudno mi w to uwierzyć, trochę się obawiam, ale mam nadzieję, że będzie dobrze. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#672 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#673 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- Dziewczyny jak dlugo po lyzeczkowaniu krwawilyscie?U mnie wczoraj minely 2tygodnie,ale nadal zdarza mi sie plamienie (na brazowo)-zazwyczaj rano...Chociaz bywaly juz dni,gdy nie bylo nic...Zaczynam sie martwic ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#674 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kiedy wybierasz się do lekarza?? U mnie ostatnie plamienie było dokładnie 9 dni po łyżeczkowaniu. Pamiętam, bo tak jak Ty też się martwiłam, że już było bez krwawienia więcej czasu i znowu wracało. Także się nie martw. Nie ma złotego środka w którym krwawienie się kończy. Dodam tylko, że @ dostałam 30 dni od zabiegu bo też się martwiłam, czy wszystko zrobili ok.
![]() |
#675 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#676 |
Zakorzenienie
|
Sheperdess super, trzymam kciuki i cichutko gratuluje
![]() methka5ja plamiłam 2 tyg także spokojnie, nie martw się to może tyle trwać |
![]() ![]() |
![]() |
#677 | ||
Rozeznanie
|
Dzięki kochane, też wierzę, że tym razem wszystko dobrze się rozwiąże.
![]() Cytat:
Cytat:
Dziewczyny, do dzieła, czekamy na kolejne zafasolkowane. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#678 |
Raczkowanie
|
Mlebidakin moja koleżanka rozmawiała ze znajomą położną o moim (naszym) przypadku i tamta zasugerowała, żeby przed rozpoczęciem starań skonsultować się z lekarzem genetykiem...
Lekarz, który opiekował się mną w szpitalu mówił mi, że to był raczej straszny pech - wszystkie wyniki mam wzorcowe, nie mam jakichś wad w budowie układu rozrodczego, dzidziuś po urodzeniu nie miał widocznych wad genetycznych itp... W jego ocenie moja ciąża od początku była "słaba" - nie miałam huśtawki nastrojów, nudności, jakichś zachcianek żywieniowych itp. Mówił mi, że ciąża MUSI się jakoś odbić na organizmie, bo to dla niego duże obciążenie i za każdym razem, gdy przechodzi się ją zbyt lekko to jest to sygnał, że mogą być kłopoty... Zastanawiam się, czy może mój malutki był po prostu od początku słaby (przypomniałam sobie, że na 2gim usg, po 4 tygodniach od 1wszego, urósł tylko jakby o 2 tygodnie, ale nikt wtedy nie zwrócił na to uwagi...). Czy Ty przechodziłaś przez swoją ciążę standardowo? |
![]() ![]() |
![]() |
#679 |
Rozeznanie
|
Sheperdess
GRATULUJĘ ![]() ![]() ![]() Trzymam mocno kciuki żeby było wszystko w porządku ![]() Ja po łyżeczkowaniu ok ok 7-9 dni plamiłam ale końcowe to było takie delikatne już. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#680 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
zasugerowano mi wizytę w klinice niepłodności i badania spermy (chormatyna, czy jakoś tak) oraz badania kariotypu, ale postanowiłam najpierw zrobić te tańsze badania; chyba poszukam w Krakowie genetyka i z nim skonsultuję jak nic nie wyjdzie mi z krwi i badań łożyska ze szpitala |
|
![]() ![]() |
![]() |
#681 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#682 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#683 |
Raczkowanie
|
Sheperdess i Mjaoooo - gratuluję!!!
![]() ![]() ![]() Ja nadal (nie) czekam na @, pewnie przyjdzie pojutrze, co mnie dobija!!! ![]() ![]() Mam nadzieję, że nareszcie pojawi się więcej II kreseczek na wątku! Trzymajcie się. ![]()
#684 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#685 |
Raczkowanie
|
Zeloth, EVI i inne dziewczyny o których nie wiem, że mają testować jak u Was? Cały czas o Was myślę.
Niestety dwie kreski na teście to jeszcze nie 100% radość. Staram się myśleć pozytywnie, ale czarne myśli też przychodzą do głowy. Na wizytę u gina muszę jeszcze trochę poczekać, ale ona i tak mnie nie uspokoi całkiem. Czuje się tak jak w poprzedniej ciąży. Poza bolącymi piersiami, które wydaje mi się, że jakby mniej już bolą nie dzieje się nic. Tak bym chciała mieć mdłości, nawet wymiotować. Przepraszam, że Was tym zamęczam, wiem, że każda z Was czeka na II kreseczki, ale ja chyba wariuję. Ostatnio też nie miałam żadnych dolegliwości i .... ![]()
#686 |
Raczkowanie
|
A zatem nie napiszę nic konkretnego, aby nie zapeszac - nie testowałam. Ale za to byłam dziś u ginekolog i ona sądzi że
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#687 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tak miło mi na serduchu gdy same dobre wiadomości tu piszecie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#688 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#689 |
Raczkowanie
|
Oczywiście nie wytrzymałam i zatestowałam dziś rano i nic. Nawet cienia żadnego nic.Spokojnie czekam na rozwój sytuacji. Napisałam spokojnie? tak jasne ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#690 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, mam II kreski i betę 548,80...
![]() ![]() ![]() Mjaoooo, nie jesteś sama, ja też czekam na objawy, chciałabym zaliczyć nawet ostre rzyganie, bo wtedy miałabym większą nadzieję... U mnie na razie bolące sutki i częste sikanie i tak jak napisałam - okropna wilgoć, nie wiem, czy to dobrze... ![]() USG mam dopiero 15 maja w środę, wizytę u ginki 20, do tego czasu nerwowo się chyba wykończę... ![]() Boję się cieszyć... ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:04.