|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 |
|
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa
|
|
11 | 17,46% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
1 | 1,59% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 |
|
5 | 7,94% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 |
|
3 | 4,76% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
4 | 6,35% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
5 | 7,94% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
1 | 1,59% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
9 | 14,29% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
|
10 | 15,87% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
|
6 | 9,52% |
| Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Cytat:
Cytat:
![]() jak powiedziałam mężowi, że ma mnie ogolić TAM to zrobił minę więc stwierdziłam, że najpierw pokombinuję sama, bo jeszcze by było ![]() Posiedzimy tu sobie chyba razem do terminu ... moja też się nigdzie nie wybiera.
|
|
#1322 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Cytat:
nie mówiąc już o tym, że po przedszkolu czasem dzwoni i mi się o wszystko pyta, czy byli na spacerze, co było na obiadek, jak długo spała itp. I normalnie nie wiem, czy ona myśli, że jak małą odbieram to sie pani pytam o takie rzeczy? chyba by mnie uznali w tym przedszkolu za jakąś nadopiekuńczą wariatkę... Cytat:
Cytat:
Cytat:
co do wagi dziecka to zgadzam się, że takie 4kilowe dziecko i tak jest mega malusieńkie i zgadzam się, że nic nie ma waga urodzeniowa do późniejszej wagi, na przykład moja mała urodziła się 2900, a teraz jest najgrubsza w swojej grupie w przedszkolu, waży 14 kilo, więc trochę za dużo. Nie przejmuję się tym aż tak bardzo, tylko staram się pewne produkty ograniczać, niestety babcie robią swoje... bo ja też byłam grubym dzieckiem, a od 2 klasy podstawówki byłam już szczapką i tak mi do dziś zostało.Cytat:
Cytat:
![]() kurde zanjomi idą na parasolki.... iść..nie iść....? kiepsko się czuję, ale może skoczę.... |
||||||
|
|
|
#1323 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Xal a tu stoi sobie
![]() Docelowo ma leżeć pod łożeczkiem ale są tam torby do szpitala |
|
|
|
#1324 |
|
Zakorzenienie
|
A moja teściowa dzwoni i pyta "jak się czujecie" i wcale nie chodzi jej o syna tylko o mnie i małą
Dzisiaj dzwoniła, że jedzie do rodziny i pewnie wróci dalej niż w niedzielę, ale stwierdziła, że może chyba tyle zostać bo jak wróci to my nadal we 2 będziemy Babcia chyba ma przecieki, że się wnuczka na świat nie będzie pchała.
|
#1325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Źle nie ma Jeszcze tak z 4 kg obstawiam
|
|
#1326 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() Ale ja mam teraz podział: 1. remontowany 2. wypoczynkowy chwilowo (TV, stół, kanapa, fotele i więcej nie wlezie) 3. graciarnia (szafa męża, rowery, meble do remontowanego pokoju i narzędzia) 4. sypialnia (standardowe sypialniane + poupychane wszędzie rzeczy młodej, wózek w pudle, a na pudle stelaż, rozkręcone łóżeczko, wanienka) Mieliśmy skręcać meble do pokoju w ten weekend, ale się okazało, że za mało podkładu mamy pod panelami i jak się staje to się dziura robi w 1 miejscu i maż ma zdecydować czy jutro nie układamy na nowo
|
|
#1327 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym chciała jeszcze 2 ale ile będzie to się okaże.
|
#1328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1329 |
|
Zakorzenienie
|
Jakaś zmęczona jestem i nic mi się nie chce.
Wypiłam kawę, zjadłam loda, ale stwierdziłam, że się zdrzemnę ... najpierw młoda dawała czadu kopytkami pod żebra, później zaczęła się zgaga, a na koniec zachciało mi się sikać. Ehhhh idę robić obiad, drzemka mi dzisiaj nie dana.
|
#1330 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 20
Cytat:
wiesz co wydaje ni sie ze to kwestia tego, że bez zorganizowania nie dałoby sie funkcjonować normalnie. Dlatego jak cos kupujemy to od razu myślimy co i gdzie.Najgorzej, że macie remont co dużo utrudnia no bo nie wiesz w sumie co gdzie postawić a i sensu nie ma bo zaraz bedziesz musiała przestawiać
|
|
|
|
|
#1331 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V
Cytat:
Z tym remontem "bo zaraz się skończy" to ja już mam takie myślenie od grudnia, bo zaczął się w październiku, więc wyobraź sobie jak to w mieszkaniu wygląda ...
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1332 |
|
Zakorzenienie
|
bylam na spacerku w lidlu zjadlam ulubionego loda i leze
![]() wczesniej pomylam podlogi na kolankach i co? i nic ![]() widocznie Z czeka na ciepelko ![]() no to ja poczekam ![]() pogoda do
|
|
|
|
#1333 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja mam wtedy termin
|
#1334 | ||
|
siedzę i myślę
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V
Cytat:
Cytat:
Właśnie skończyłam go składać, niby wszytko takie proste a godzinę nad nim siedziałam ![]() Teraz tylko muszę dokupić baterię i będzie testowanie
|
|
#1335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zu uparciuszek pokaże mamie, ze ona postawi na swoim i wyjdzie kiedy ona będzie chciała. Co do weekendu to znajomi chcą do nas w sobote przyjechać a w niedziele komunie...ciekawe czy Pani doktor pozwoli mi choc na obiad iść bo do kościoła nie ma mowy.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1336 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nadrabiam, pare osób myślało, że juz rodzisz, bo Cię nie było i się zastanawiałam, że może faktycznie A tu kiszki Na kiedy masz/miałaś termin?
|
|
#1337 |
|
Zakorzenienie
|
Michas
|
#1338 | ||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() wydaje mi sie, że ciężko jest to ogarnąć, mieszkać w mieszkaniu mieć remont do tego ciągle dokupywać coś nowego. No ale Napewno w koncu to ogarniecie ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1339 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1340 |
|
siedzę i myślę
|
|
#1341 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też, ale czuję, że będzie więcej
|
#1342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niech wychodzi kiedy chce. dwescie siedemdziesiat pare dni dalam rade to jeszcze troche wytrzymam
|
|
|
|
|
#1344 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz
|
|
|
|
#1345 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1346 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1347 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2
Zdecydowanie, Ty będziesz na wizycie, a ja będę jęczeć na porodówce
|
|
#1348 |
|
Zakorzenienie
|
No ja mam 5t6d. Chciałam się zmieścić w 1okg (takie marzenie moje ) ale marnie to widze bo ostatnio było 9kg czyli w 3 tygodnie przytyłam 2kg
|
#1349 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i okropnie dużo szpaków się potem tam rozwala... ale jeśli chodzi o owoce, to owszem - pychotka!Cytat:
na codzień aktualnie to siedzę na wizażu a tak normalnie to risk controlling w banku ale chemia mnie bawiła od zawsze, w niemczech na lekcji chemii nawet mydło produkowaliśmy i tak powoli się wkręcam w kosmetyki. właściwie to przez to, że mnie dermatolodzy dotychczas po prostu wkur...li a problemów ze skórą to ja już miałam że hoho!Cytat:
pytanie tylko, czy pomogą... myślę, że w porządnym gabinecie dobiorą odpowiedni rodzaj peelingu dla twojej skóry. może taki porządniejszy, bardziej dogłębny, będzie dobrym początkiem. i potem czymś mocno nawilżającym i lekko złuszczającym w codziennej pielęgnacji dasz radę utrzymać efekty na dłużej.o, dzięki! o wiśni właśnie myślałam, tylko tyle jest rodzajów, że ja już nie wiem która do czego i po co zapisałam sobie tą odmianę i poszukam
|
|
#1350 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2
Wczoraj obkupiłam Jureczka w kosmetyki z Nivea. Dostałam znowu zniżkę, więc zamiast 100zł zapłaciłam mniej niż 80zł
Aha, w Rossmannie, jak się kupi paczkę Pampersów, to za złotówkę chusteczki nawilżane Pampers. - coś takiego na ulotce widziałam
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:06.

więc stwierdziłam, że najpierw pokombinuję sama, bo jeszcze by było 

Ślub 27. X. 2012

ale chemia mnie bawiła od zawsze, w niemczech na lekcji chemii nawet mydło produkowaliśmy