Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-30, 14:12   #4921
blogerka
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
No to jak dziecko ma spać? Na plecach nie, bo może ulać i się zachłysnąć, na boku też nie (dlaczego?), ani na brzuchu... Nie ma więcej opcji.
mi sie wydaje, ze na boczku jest najbezpieczniej, taka jest pozycja antyrelfuksowa .. jak uleje nic sie nie stanei u moj poki spal w rozku to wlasnie w ten sposob ale od kiedy spi bez rozka to nie moge go tak ulozyc bo i tak laduje na pleckach z tym ze glowke ma zawsze na bok
Stary 2013-04-30, 14:13   #4922
Ultra81
Rozeznanie

Moja lubi leżeć na brzuszku, ale tak nie zasypia - ostatnio jej ulubioną pozycją do snu jest pozycja rozjechanego pająka No i wierci się, jak już pisałam.
Co do zagrożenia śmiercią łóżeczkową - jeszcze w ciąży bardzo się tego bałam, kupiłam monitor oddechu i właśnie mi się przypomniało, że go mam Lepiej późno niż później
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 14:17   #4923
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
No to jak dziecko ma spać? Na plecach nie, bo może ulać i się zachłysnąć, na boku też nie (dlaczego?), ani na brzuchu... Nie ma więcej opcji.
A najlepsze że każdy co innego mówi:
1) lekarz rodzinny - nie kłaść do spania na pleckach i na brzuchu bo dziecko ulewające i może się zakrztusić, kłaść na boczku
2) ortopeda - absolutnie nie kłaść do spania na boczku bo to niezdrowe dla bioderek, kłaść na pleckach
3) chirurg (chodziliśmy bo Igorek miał przepuklinę pępkową) - kłaść do spania na brzuchu
Stary 2013-04-30, 14:18   #4924
BlackSanctum
Zakorzenienie

Ja właśnie też moją kładę na boczku, plecki podpieram krokodylkiem i śpi tak, raczej na plecy się wtedy nie przewraca, bo nie ma jak. Ale chcę kupić te wałeczki do spania.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 14:23   #4925
ewulkaaa
Wtajemniczenie

hej dziewczyny...

za wami nadążyć!

trochę nadrobiłam, bo Anna śpi już ponad 2h :O ale nie cytowałam, bo i tak mi potem ucina połowę cytatów a w ogóle od czasu do czasu mam tak, że wizaż nie chce mnie zalogować o co chooo??

trzymam kciuki za wszystkie wizyty i wszystkie szczepienia!

witam nowe mamusie! i bliźniaki - wooow, szacun!

co do spania, to Ania najbardziej lubi na boku - ja jej podkładam za placki poduszkę jaśka i wtedy sobie spokojnie śpi bo jak się przewraca na plecy to się denerwuje i już po spaniu

dziewczyny, mąż przywiózł wczoraj huśtawkę, wyprałam pokrowiec, dziś Anulka miała taaaaki zaciesz na niej, że aż jestem na siebie zła, że wcześniej jej nie kupiłam! szukałam aparatu, żeby to uwiecznić, ale nie wiem gdzie mój małżon go schował zawsze leży na stole, coby mieć go pod ręką, a teraz ni ma w ogóle, bokeh, przyznaj się, jak ty robisz takie łądne zdjęcia? kupiliśmy sobie lustrzanke, coby Ania miała ładne zdjęcia, i oczywiście wychodzą łądniejsze niż naszą starą cyfrówką, ale do twoich im daleko

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
1) lekarz rodzinny - nie kłaść do spania na pleckach i na brzuchu bo dziecko ulewające i może się zakrztusić, kłaść na boczku
2) ortopeda - absolutnie nie kłaść do spania na boczku bo to niezdrowe dla bioderek, kłaść na pleckach
3) chirurg (chodziliśmy bo Igorek miał przepuklinę pępkową) - kłaść do spania na brzuchu

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 14:24   #4926
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
mi sie wydaje, ze na boczku jest najbezpieczniej, taka jest pozycja antyrelfuksowa .. jak uleje nic sie nie stanei u moj poki spal w rozku to wlasnie w ten sposob ale od kiedy spi bez rozka to nie moge go tak ulozyc bo i tak laduje na pleckach z tym ze glowke ma zawsze na bok
nasz tak samo, do czasu jak spał w rożku i był w nim taki 'sztywny' to się dało go tak kłaść, potem i tak zjeżdżał na pleckii śpi na pleckach z główką przekręconą na boczek

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 14:24   #4927
ewulkaaa
Wtajemniczenie

ahhh i zapomniałam się pochwalić!

Ania od wczoraj ssie smoka! jednak życie z dzieckiem lubiącym smoczka jest dużo łatwiejsze dziś pierwszy dzień i jestem zachwycona

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-30, 14:25   #4928
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość

Ania od wczoraj ssie smoka! jednak życie z dzieckiem lubiącym smoczka jest dużo łatwiejsze dziś pierwszy dzień i jestem zachwycona
To poproszę o receptę jak tego dokonałaś
Stary 2013-04-30, 14:36   #4929
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

szczerze to nijak przez pierwszy miesiąc byłam tak zdeterminowana, żeby Ania miała smoczka, że kupiłam jej co rusz nowy (radzili mi szukać odpowiedniego... tjaaa ), aż w końcu firmy się skończyły a Ania smoczka jak nie chciała tak nie chciała... więc mając w domu ponad 10 rodzai smoczków (niektóre podwójne bo tak pakowane ) poddałam się. Od dłuższego czasu już nie próbowałam, aż wczoraj z głupiego wsadziłam jej smoka i patrze, a ona ssie!!! myślałam, że to jednorazowy wybryk, więc wyciągałam jej i wsadzałam a ona zawsze zaskoczyła no i tak zostało.

Wybrała sobie lateksowego nuka silikonowego żadnego nie chce (wypróbowałam dziś wszystkie ) - wydaje mi się, że ten lateksowy jest bardziej miękki i bardziej przypomina pierś, ale to tylko moje domysły

więc niestety nie umiem doradzić

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
Stary 2013-04-30, 14:45   #4930
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
szczerze to nijak przez pierwszy miesiąc byłam tak zdeterminowana, żeby Ania miała smoczka, że kupiłam jej co rusz nowy (radzili mi szukać odpowiedniego... tjaaa ), aż w końcu firmy się skończyły a Ania smoczka jak nie chciała tak nie chciała... więc mając w domu ponad 10 rodzai smoczków (niektóre podwójne bo tak pakowane ) poddałam się. Od dłuższego czasu już nie próbowałam, aż wczoraj z głupiego wsadziłam jej smoka i patrze, a ona ssie!!! myślałam, że to jednorazowy wybryk, więc wyciągałam jej i wsadzałam a ona zawsze zaskoczyła no i tak zostało.

Wybrała sobie lateksowego nuka silikonowego żadnego nie chce (wypróbowałam dziś wszystkie ) - wydaje mi się, że ten lateksowy jest bardziej miękki i bardziej przypomina pierś, ale to tylko moje domysły

My mamy 7 Tego nuka też...aż spróbuję dzisiaj bo już zrezygnowałam
Stary 2013-04-30, 14:45   #4931
aska27adopcje
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
Aśka gdzie kupiłaś butki małej
KOchana buty dostalam od kumpeli, kupila gdzies w Wawce, spytam gdzie dokladnie

Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jako że skończyłam z podlądactwem przedstawiam Wam Julkę
I uciekam na razie - młoda patrzy na mnie wzrokiem "no ej, no weź się pobaw", a potem lecimy do przychodni.
Do potem
Cudowna ślicznsci Jak glowke pieknie trzyma

szklanka19 - najlpesze zyczonka dla coreczki za 3 miesiace

Lady - Baty na dupe za niejedzenie ... Tylko to kara jest nie przyjemnosc

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
hej kobitki, od wczoraj podczytuje z dopadu, ale jakos nie mam checi na pisanie wy cwiczycie a mi rosnie oponka na brzuchu- po porodzie było lepiej niz teraz i to mnie dołuje poza tym wieczorami podjadam to i owo, no i są efekty
Kochana mam dokladnie to samo .. nie umiem sie zmobilizowac, codziennie powtarzam sobioe ze koniec z jedzeniem i nici z postanowien ...

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
A ja również proszę o trzymanie kciuków dzisiaj bo o 15 usg brzuszka. Bardzo się boje.
Trzymam mocno

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
dziewczyny KP jakie ryby możemy jeść np.na śniadanko?
Ja na sniadanie akurat ryb nie jem, ale na obiad jem wszystkie na parze i mlodej nic nie bylo ... Moje ulubione tilapia i dorsz

Cytat:
Moja lubi leżeć na brzuszku, ale tak nie zasypia - ostatnio jej ulubioną pozycją do snu jest pozycja rozjechanego pająka No i wierci się, jak już pisałam.
Ja na ta pozycje mowie na jezuska tez tak uwielbia spac

Cytat:

Cytat:
Podpisuje sie pod pytaniem ... Moja ma 3 miesiace i smoka nie tyka wcale

Black - fryzurka super !!!

Witam mamusie blizniaczkow i od razu podziwiam, ogarnac 2 to musi byc wyczyn

Laski 1 raz cytowalam i nie wiem jak to wyszlo ./.. Jestescie niesamowite, juz radocha ze koncze sczytac, a tu 2 strony nastepne naprodukowane ... MOja mala spala ze mna dzis przy cycku do 11,30 ... teraz szykujemy sie do babci, wiec troszke odpoczne ... Kurna wyjazd z mala na 2 dni, a ja musze pol domu zabrac

Moj TZ kupil wczoraj sukienke malej jak byl w tesco, piekna, ale jak zobaczylam cene 35 zl, to mowie ze oszalal ... on sie sieje ze ja sknera jestem i tylko bym uzywane brala ... ale kurde wole isc do pepco i kupic jej 3 w tej cenie ... tez tak macie ??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1367266710917.jpg (67,8 KB, 31 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-30, 14:49   #4932
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
KOchana buty dostalam od kumpeli, kupila gdzies w Wawce, spytam gdzie dokladnie

Cudowna ślicznsci Jak glowke pieknie trzyma

szklanka19 - najlpesze zyczonka dla coreczki za 3 miesiace

Kochana mam dokladnie to samo .. nie umiem sie zmobilizowac, codziennie powtarzam sobioe ze koniec z jedzeniem i nici z postanowien ...

Trzymam mocno

Ja na sniadanie akurat ryb nie jem, ale na obiad jem wszystkie na parze i mlodej nic nie bylo ... Moje ulubione tilapia i dorsz

Ja na ta pozycje mowie na jezuska tez tak uwielbia spac

Black - fryzurka super !!!

Witam mamusie blizniaczkow i od razu podziwiam, ogarnac 2 to musi byc wyczyn

Laski 1 raz cytowalam i nie wiem jak to wyszlo ./.. Jestescie niesamowite, juz radocha ze koncze sczytac, a tu 2 strony nastepne naprodukowane ... MOja mala spala ze mna dzis przy cycku do 11,30 ... teraz szykujemy sie do babci, wiec troszke odpoczne ... Kurna wyjazd z mala na 2 dni, a ja musze pol domu zabrac

Moj TZ kupil wczoraj sukienke malej jak byl w tesco, piekna, ale jak zobaczylam cene 35 zl, to mowie ze oszalal ... on sie sieje ze ja sknera jestem i tylko bym uzywane brala ... ale kurde wole isc do pepco i kupic jej 3 w tej cenie ... tez tak macie ??

hehe, ja kupiłam ani taką samą tyle, że mężowi się nie przyznałam, ile zapłaciłam

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
Stary 2013-04-30, 15:05   #4933
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:
Napisane przez aluap987 Pokaż wiadomość
Witam nowe mamusie Ja również niedawno się ujawniłam

LadyWhisper jedna kromka wow ja bym nie dała rady, non stop coś wcinam

Mi również się podoba. Achhhh przygotowania go ślubu, fajna sprawa...

My też właśnie wróciłyśmy ze szczepienia. Córa waży 4680, ale pediatra chciałaby żeby więcej przybrała. Mam więcej spać w ciągu dnia
Poza tym odradziła, żeby Mała spała na brzuchu czy boku nawet pod moją opieką czy na mnie. W Genewie ostatnio zmarło dziecko śpiące na piersiach matki. Zmartwiła mnie tym, bo Marysia lubi tą pozycję do spania. Dziewczyny dajecie spać swoim maluszkom na brzuchu? Do którego miesiąca jest zagrożenie tą nagłą śmiercią łóżeczkową?
Moją tylko 3 razy spała na brzuchu, nie lubi. Na mojej klacie za to uwielbiała spać teraz już nie. Mi położna mówiła że właśnie jak śpi dziecko na brzuchu to często zapomina oddychać i polecała mi dawać smoka, bo ssąc smoczka dziecko nie zapomina o oddychaniu.
nie mam pojęcia do jakiego wieku jest zagrożenie śmiercią łóżeczkową
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 15:05   #4934
aluap987
Raczkowanie

Cytat:
Na boku też zdarzają się przypadki śmierci łóżeczkowej. Tutaj zalecają tylko na plecach Też jestem zdziwiona, bo moja też dużo ulewa i może się zachłysnąć. Bądź tu mądry...

Edytowane przez aluap987
Czas edycji: 2013-04-30 o 15:07
aluap987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 15:05   #4935
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Mój tez tak robi
Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
spytam się za tydzień na wizycie , ale patrz się przecież nie które dzieciaczki się do siadania szykują, ząbki już idą, to czemu nasze dzieciaczki nie miałyby już "pełzać" ??
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
To Ci dopiero artysta
Mój powoli też zaczyna tak kombinować
Myślę że wszystko jest ok- po prostu szybko się rozwija
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

kochana, zapytam, mój robi identyko, ale z 15x szybciej i to w sumie już od jakiś 3tygodni?

może za zimny płyn?
Mój nie chciał wody pić, ale jak podgrzałam to pije

Mały śpi i histeryzuje, nawet przy cycu cyrki nie wiem co jest, martwię się....
Chyba nie potrzebnie się matrwiłam, skoro tyle dzieciaczków wyprawia to samo . Lady z góry dziękuje

Cytat:
ooo a skąd jesteś konkretnie?
Łomża Do Ciebie mam 80 km.

Cytat:

Cytat:

Fajnie, może też kupie małemu nuka, bo jak do tej pory smoczka nie akceptuje. Myślę, że życie byłoby łatwiejsze gdyby pietrek ssał smoczka

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 15:08   #4936
magnoliss
Raczkowanie

Wybaczcie mi że odpowiem tak ogólnie, nie umiem w dalszym ciągu cytować, muszę się nauczyć, a może Wy mi podpowiecie jak to robić tak żeby w jednym poście było kilka cytatów.
A wiec tak: Bliźniaki urodziły się przez cc z wagą 2540 i 2760 gr., próbowałam sn ale nie dało rady. karmię mm niestety kp karmiłam tylko 3tygodnie i to na zmianę z butelką, potem miałam straszne wyrzuty sumienia, że nie zadbałam bardziej o pokarm wydaje mi się że w dużej mierze przez stres.. I radzę sobie hmm.. rożnie: raz są gorsze raz lepsze dni jak u każdego, ale generalnie jest mi bardzo ciężko jak jestem z nimi sama, zwłaszcza jak oboje płaczą. Kocham ich nad życie jak każda matka, ale są momenty kiedy wieczorami siadam i płacze z bezradności. Żal mi ich momentami bo wiem że żaden nie może mieć mamy tak na 100% a widać już w tej chwili że bardzo tego potrzebują. Momentami boję się że nie zbuduję z nimi takiej więzi jak bym chciała

Bardzo jest mi miło że Wiele z Was mnie pamięta
magnoliss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 15:13   #4937
aska27adopcje
Zadomowienie

co do smokow man 6 roznych ... nuka tez man ale nie mam pojecia z czego on ? codziennie jej wpycham do pyska .. zassala mozw 2 x na @minute w ciagu tych 3 miechow takze poracha ale sie nie poddaje ... kupie lateksowt jakis moze sie uda ..
Stary 2013-04-30, 15:13   #4938
bijkora
Rozeznanie

Moja nigdy nie spała na brzuchu.. Jak była noworodkiem to spała tylko na boku. Do nocnego spania układam ja na plecach i głowe ma odwróconą na boczek. Jak układam ja do spania w dzień to już różnie, raz na boku, a raz na plecach Robię jej specjalne legowisko do spania na moim łózku, leży sobie pomiędzy 2 poduszkami, a z kołdry zrobiłam takiego rogala żeby nie spadła

Włosomaniaczka

Stary 2013-04-30, 15:22   #4939
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
co do smokow man 6 roznych ... nuka tez man ale nie mam pojecia z czego on ? codziennie jej wpycham do pyska .. zassala mozw 2 x na @minute w ciagu tych 3 miechow takze poracha ale sie nie poddaje ... kupie lateksowt jakis moze sie uda ..
lateksowy to taki żółty, taki "starodawny", jak kiedyś były te przezroczyste to silikonowe

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-30, 15:27   #4940
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Lady daj znać co powie neurolog bardzo jestem ciekawa bo mój Juluś od 2 dni zaczoł tak sie wyginac i wydaje mi sie ze chce sie przekrecic
w sobote bylismy u neuroliga oczywiscie prywatnie z podjrzeniem obniżonego napiecia okazałasie ze nic mu nie jest ale on długi i dlatego taki wiotki troche mamy sie nie spieszyc do siedzenia chodzenia sam ma dojsc do wyszystkiego w opisie mamy długi "miękki " ale bardzo ruchliwy mały zachwycony był wizytą bo doktor go wyobracał na wszystkie strony a on takie fiki miki uwielbia i pokazał mu ze stopami mozna dotknąć czoła a nie tylko swiece robic i to był błąd Julek ma super zabawe za to ulewa teraz okropnie ale jak sie 70 % dnia spedza z nogani w górze tak bywa
Zapytałam jeszcze czy moge nosic w chuscie i nie ma przeciwskazań ale jak to dr skomentował jak sie uda pani go zamotać i tak raz próbowałam i sie nie dało i nie wiem czy kupic chuste a nie mam skąd pozyczyc i zastanawiam sie nad elastykiem byłoby łatwiej ale zielona jestem w tej kwestji
co mi doradzicie Szaja chyba ty nosiłaś w elastyku możesz coś podpowiedzieć ??
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 15:35   #4941
aska27adopcje
Zadomowienie

Cytat:
lateksowy to taki żółty, taki "starodawny", jak kiedyś były te przezroczyste to silikonowe
no to moje wszystkie przezroczyste ... jade do rosa w tAkim razie kupie lateksowy ... kochana normalnie jak zassie to stawiam flaszke w podziekowaniu :d
Stary 2013-04-30, 15:40   #4942
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:

Moja na początku spała na boku, właśnie baliśmy się zachłyśnięcia. A potem aż do teraz śpi na plecach, zresztą ja już widziałam, że jak ulewała leżąc na plecach to i tak sobie z tym radziła,bo albo głowę dawała na bok, albo to mleko do przodu wypluwała
Ale ja jej teraz juz nie układam, po prostu zasypia, ale głowę ma zazwyczaj na bok, zresztą i tak sobie ja przekręca, raz jedna strona, raz druga.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 15:50   #4943
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:

Od razu mi raźniej że nie tylko ja muszę mieć gorzej z bezsmokowym dzieckiem Pocieszam się tym że później my będziemy miały luzik jak dziewczyny będą oduczały dzieciaki od smoczków
Co do pogrubionego...to ja już maniakalnie. Mam ciuchów już gdzieś tak do 1,5 roku dużo to już chyba się kwalifikuje do leczenia ale weź sie powstrzymaj jak mam pod nosem dwa takie z.a.j.e.b.i.s.t.e lumpy gdzie prawie nówki z H&Mu bardzo często się zdarzają to co ja będę się zastanawiała że do rozmiaru 86 to jeszcze daleko...
Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Łomża Do Ciebie mam 80 km.

Fajnie, może też kupie małemu nuka, bo jak do tej pory smoczka nie akceptuje. Myślę, że życie byłoby łatwiejsze gdyby pietrek ssał smoczka
Ooo ale fajnie. A z Łomży miałam super fotografa na slubie/weselu i w tamtych okolicach też plener robiliśmy
Ja mam tego nuka żółtego i też nie chce
Cytat:
Napisane przez magnoliss Pokaż wiadomość
Wybaczcie mi że odpowiem tak ogólnie, nie umiem w dalszym ciągu cytować, muszę się nauczyć, a może Wy mi podpowiecie jak to robić tak żeby w jednym poście było kilka cytatów.
A wiec tak: Bliźniaki urodziły się przez cc z wagą 2540 i 2760 gr., próbowałam sn ale nie dało rady. karmię mm niestety kp karmiłam tylko 3tygodnie i to na zmianę z butelką, potem miałam straszne wyrzuty sumienia, że nie zadbałam bardziej o pokarm wydaje mi się że w dużej mierze przez stres.. I radzę sobie hmm.. rożnie: raz są gorsze raz lepsze dni jak u każdego, ale generalnie jest mi bardzo ciężko jak jestem z nimi sama, zwłaszcza jak oboje płaczą. Kocham ich nad życie jak każda matka, ale są momenty kiedy wieczorami siadam i płacze z bezradności. Żal mi ich momentami bo wiem że żaden nie może mieć mamy tak na 100% a widać już w tej chwili że bardzo tego potrzebują. Momentami boję się że nie zbuduję z nimi takiej więzi jak bym chciała

Bardzo jest mi miło że Wiele z Was mnie pamięta
Na pewno jesteś wspaniałą mamą. Nie masz co się zadręczać bo wiadomo że masz dużo trudniej od nas. A są jednojajowi czy dwu?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-30, 15:52   #4944
aska27adopcje
Zadomowienie

laseczki mam pytanko. jak sobie radzicie z dziecmi w podrozy. mojej zdazalo sie juz ryczec przez cala pol godzinna przejazdzke mimo ze najedzona przebrana. jutro cxeka nas 130 km w 1 strone i troche mnie to przeraza.

moja jak zaczela glowke dzwigac to w tym goteliku caly czas probuje sie podnosic. no wlasnie dzuewczyny mowi sie ze dziecka nie wolno sadzac. a w foteliku ??? przeciez tam nie ma pozycji lezacej ...
Stary 2013-04-30, 15:54   #4945
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
no to moje wszystkie przezroczyste ... jade do rosa w tAkim razie kupie lateksowy ... kochana normalnie jak zassie to stawiam flaszke w podziekowaniu :d
Muszę ostudzić Twój entuzjazm.... Igorek lateksowym też gardzi
Stary 2013-04-30, 15:55   #4946
Ultra81
Rozeznanie

Cytat:

Ewulkaa, super! U nas ze smokiem nie było problemu. Spakowałam jeden do szpitala, następnego dnia po cc poszłam pod prysznic, a tz został z Młodą na sali. Wracam, a ta smoka ssie. Podobno zapłakała, tz jej dał, bo smok był pod ręką i tak zostało
Przydaje się czasami

Cytat:

Ja na ta pozycje mowie na jezuska
tez tak uwielbia spac

Cytat:
Napisane przez magnoliss Pokaż wiadomość
Momentami boję się że nie zbuduję z nimi takiej więzi jak bym chciała
Też tak czasami mam... zwłaszcza kiedy zajmuję się sprawami "pozadzieciowymi". Wyznaję jednak zasadę, że szczęśliwa mama = szczęśliwe dziecko.

Swoją drogą - Wasze dzieci też tak często mają czkawkę? Bo u nas mam wrażenie, że dzień bez czkawki dniem straconym
Stary 2013-04-30, 15:59   #4947
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:

Swoją drogą - Wasze dzieci też tak często mają czkawkę? Bo u nas mam wrażenie, że dzień bez czkawki dniem straconym
U nas to samo. ja już chyba nawet nauczyłam się ją wywoływać Myślę sobie czasem "oho dziś coś czkawki nie było"... no i zaraz jest

Edytowane przez ILLUSION
Czas edycji: 2013-04-30 o 16:01
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 16:01   #4948
Ultra81
Rozeznanie

Wywoływać? A umiesz uciszyć?

Mój tz to nawet kiedyś tę czkawkę nagrał. Podobno fajne sample były ) Potem mu się znudziło Nie dziwię się ))

Edytowane przez Ultra81
Czas edycji: 2013-04-30 o 16:03
Stary 2013-04-30, 16:02   #4949
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Wywoływać? A umiesz uciszyć?
taaaaa.... tak samo jak i Ty
Stary 2013-04-30, 16:09   #4950
pstryczek84
Zakorzenienie

Maly pospal troche na dworze a ze zglodnial to po jedzonku dosypia juz w swoim pokoju.
w tym czasie wysprzatalam hałs, dlugi likiend moge widac na legalu

ma zmontowal rano ta hustawke. fajna sprawa, mlodemu od razu sie spodobala, podejrzewam ze jakbym go tak troche dluzej pokolysala to moze i by zasnalw niej
Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja to mam teraz życie. Mąż w domu na zwolnieniu, bo paluch ma skręcony, ale już go nie boli. to rano śpię do której chce, wstaje tylko na karmienie i jak uznam, że dalej jestem śpiąca to dalej w kimę uderzam , a małym zajmuje sie Tż. Fajnie, bo Piter czasem wstaje przed 5
wowowow! Superancko masz teraz!

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
A ja również proszę o trzymanie kciuków dzisiaj bo o 15 usg brzuszka. Bardzo się boje.
Bedzie dobrze!

Cytat:
A my już po szczepieniu. Dziękujemy za kciuki i miłe słowa Julka waży 5750, popłakała, strzeliła focha z dąsem, a teraz zjadła i śpi. Mam nadzieję, że będzie ok. A ja powinnam ogarnąć chatę, ale... no cóż - chyba skończy się na "powinnam"
.
dla Julki za wage! a ze poplakala i szczelila focha - no coz, w SPA to ona nie była

Cytat:
Moja lubi leżeć na brzuszku, ale tak nie zasypia - ostatnio jej ulubioną pozycją do snu jest pozycja rozjechanego pająka ;) No i wierci się, jak już pisałam.

Cytat:

Cytat:

Cytat:
Dziewczyny, jako że skończyłam z podlądactwem przedstawiam Wam Julkę

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość

Wiecie co? mamy dzisiaj rocznicę zobaczenia 2 kreseczek na teście już rok wiemy że jest Majeczka
ale fajnie....

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość

A ja dzisiaj protestuję, znowu miesiąc ma 30 dni i moja Malizna jest poszkodowana w obchodzeniu miesięcznicy Luty już na wstępie przegiął, marzec sprostał zadaniu, kwiecień dał ciała Dlatego oświadczam, że Ewcia symbolicznie kończy dziś 3 miesiąc
a to dziady te miesiace, aty aty im sie naleza!

dla Ewci!

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Dziewczyny idziemy dzisiaj do lekarza. Mała mi kaszle mocno i wyprosiłam w przychodni, żeby nas przyjęli przed weekendem długim. Chcemy z mężem jechać na zakupy na chrzciny i komunię oraz na jeden dzień do "naszego" Kazimierza Dolnego...
Trzymam kciuki zeby to nie bylo nic groźnego.
Kazimierz, ehhhhhhhhhhhhh, rozmarzylam sie

Cytat:
Wybrałam sobie taką fryzurę na ślub. Co myślicie?

Chciałam z początku długie fale, no ale ścięłam te włosy ostatnio i musiałam coś innego znaleźć. Ta jest idealna.
super!
pamieta ta twoja pierwsza fryzure...
tez ladna byla ale ja jakos nie jestem przekonana do rozpuszczonych wlosow na slub i wesele.
Ta przetrwa ci i slub i weselicho i jeszcze na poprawiny bedzie

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości