|
|
#4921 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
ale od kiedy spi bez rozka to nie moge go tak ulozyc bo i tak laduje na pleckach z tym ze glowke ma zawsze na bok
|
|
#4922 |
|
Rozeznanie
|
Moja lubi leżeć na brzuszku, ale tak nie zasypia - ostatnio jej ulubioną pozycją do snu jest pozycja rozjechanego pająka
No i wierci się, jak już pisałam.Co do zagrożenia śmiercią łóżeczkową - jeszcze w ciąży bardzo się tego bałam, kupiłam monitor oddechu i właśnie mi się przypomniało, że go mam Lepiej późno niż później
|
|
|
|
#4923 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
1) lekarz rodzinny - nie kłaść do spania na pleckach i na brzuchu bo dziecko ulewające i może się zakrztusić, kłaść na boczku 2) ortopeda - absolutnie nie kłaść do spania na boczku bo to niezdrowe dla bioderek, kłaść na pleckach 3) chirurg (chodziliśmy bo Igorek miał przepuklinę pępkową) - kłaść do spania na brzuchu
|
|
#4924 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie też moją kładę na boczku, plecki podpieram krokodylkiem i śpi tak, raczej na plecy się wtedy nie przewraca, bo nie ma jak. Ale chcę kupić te wałeczki do spania.
|
|
|
|
#4925 | |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny...
za wami nadążyć! ![]() trochę nadrobiłam, bo Anna śpi już ponad 2h :O ale nie cytowałam, bo i tak mi potem ucina połowę cytatów a w ogóle od czasu do czasu mam tak, że wizaż nie chce mnie zalogować o co chooo?? ![]() trzymam kciuki za wszystkie wizyty i wszystkie szczepienia! ![]() witam nowe mamusie! co do spania, to Ania najbardziej lubi na boku - ja jej podkładam za placki poduszkę jaśka i wtedy sobie spokojnie śpi bo jak się przewraca na plecy to się denerwuje i już po spaniu ![]() dziewczyny, mąż przywiózł wczoraj huśtawkę, wyprałam pokrowiec, dziś Anulka miała taaaaki zaciesz na niej, że aż jestem na siebie zła, że wcześniej jej nie kupiłam! szukałam aparatu, żeby to uwiecznić, ale nie wiem gdzie mój małżon go schował zawsze leży na stole, coby mieć go pod ręką, a teraz ni ma w ogóle, bokeh, przyznaj się, jak ty robisz takie łądne zdjęcia? kupiliśmy sobie lustrzanke, coby Ania miała ładne zdjęcia, i oczywiście wychodzą łądniejsze niż naszą starą cyfrówką, ale do twoich im daleko ![]() ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
|
|
|
#4926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to się dało go tak kłaść, potem i tak zjeżdżał na plecki i śpi na pleckach z główką przekręconą na boczek
|
|
#4927 |
|
Wtajemniczenie
|
ahhh i zapomniałam się pochwalić!
Ania od wczoraj ssie smoka! dziś pierwszy dzień i jestem zachwycona
|
|
#4928 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4929 |
|
Wtajemniczenie
|
szczerze to nijak przez pierwszy miesiąc byłam tak zdeterminowana, żeby Ania miała smoczka, że kupiłam jej co rusz nowy (radzili mi szukać odpowiedniego... tjaaa ), aż w końcu firmy się skończyły a Ania smoczka jak nie chciała tak nie chciała... więc mając w domu ponad 10 rodzai smoczków (niektóre podwójne bo tak pakowane ) poddałam się. Od dłuższego czasu już nie próbowałam, aż wczoraj z głupiego wsadziłam jej smoka i patrze, a ona ssie!!! myślałam, że to jednorazowy wybryk, więc wyciągałam jej i wsadzałam a ona zawsze zaskoczyła no i tak zostało.Wybrała sobie lateksowego nuka silikonowego żadnego nie chce (wypróbowałam dziś wszystkie ![]() więc niestety nie umiem doradzić
|
|
#4930 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tego nuka też...aż spróbuję dzisiaj bo już zrezygnowałam
|
|
#4931 | |||||
|
Zadomowienie
|
KOchana buty dostalam od kumpeli, kupila gdzies w Wawce, spytam gdzie dokladnie
![]() Cytat:
![]() szklanka19 - najlpesze zyczonka dla coreczki za 3 miesiace Lady - Baty na dupe za niejedzenie ... Tylko to kara jest nie przyjemnosc ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Ja na sniadanie akurat ryb nie jem, ale na obiad jem wszystkie na parze i mlodej nic nie bylo ... Moje ulubione tilapia i dorsz Cytat:
![]() Cytat:
![]() Black - fryzurka super !!! Witam mamusie blizniaczkow i od razu podziwiam, ogarnac 2 to musi byc wyczyn ![]() ![]() Laski 1 raz cytowalam i nie wiem jak to wyszlo ./.. Jestescie niesamowite, juz radocha ze koncze sczytac, a tu 2 strony nastepne naprodukowane ... MOja mala spala ze mna dzis przy cycku do 11,30 ![]() ... teraz szykujemy sie do babci, wiec troszke odpoczne ... Kurna wyjazd z mala na 2 dni, a ja musze pol domu zabrac Moj TZ kupil wczoraj sukienke malej jak byl w tesco, piekna, ale jak zobaczylam cene 35 zl, to mowie ze oszalal ... on sie sieje ze ja sknera jestem i tylko bym uzywane brala ... ale kurde wole isc do pepco i kupic jej 3 w tej cenie ... tez tak macie ??
|
|
|
#4932 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hehe, ja kupiłam ani taką samą tyle, że mężowi się nie przyznałam, ile zapłaciłam
|
|
|
#4933 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
nie mam pojęcia do jakiego wieku jest zagrożenie śmiercią łóżeczkową |
|
|
|
|
#4934 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też jestem zdziwiona, bo moja też dużo ulewa i może się zachłysnąć. Bądź tu mądry...
Edytowane przez aluap987 Czas edycji: 2013-04-30 o 15:07 |
|
|
|
|
#4935 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Lady z góry dziękuje Łomża Do Ciebie mam 80 km. Cytat:
Cytat:
|
|
#4936 |
|
Raczkowanie
|
Wybaczcie mi że odpowiem tak ogólnie, nie umiem w dalszym ciągu cytować, muszę się nauczyć, a może Wy mi podpowiecie jak to robić tak żeby w jednym poście było kilka cytatów
. A wiec tak: Bliźniaki urodziły się przez cc z wagą 2540 i 2760 gr., próbowałam sn ale nie dało rady. karmię mm niestety kp karmiłam tylko 3tygodnie i to na zmianę z butelką, potem miałam straszne wyrzuty sumienia, że nie zadbałam bardziej o pokarm wydaje mi się że w dużej mierze przez stres.. I radzę sobie hmm.. rożnie: raz są gorsze raz lepsze dni jak u każdego, ale generalnie jest mi bardzo ciężko jak jestem z nimi sama, zwłaszcza jak oboje płaczą. Kocham ich nad życie jak każda matka, ale są momenty kiedy wieczorami siadam i płacze z bezradności. Żal mi ich momentami bo wiem że żaden nie może mieć mamy tak na 100% a widać już w tej chwili że bardzo tego potrzebują. Momentami boję się że nie zbuduję z nimi takiej więzi jak bym chciałaBardzo jest mi miło że Wiele z Was mnie pamięta
|
|
|
|
#4937 |
|
Zadomowienie
|
co do smokow man 6 roznych ... nuka tez man ale nie mam pojecia z czego on ? codziennie jej wpycham do pyska .. zassala mozw 2 x na @minute w ciagu tych 3 miechow takze poracha ale sie nie poddaje ... kupie lateksowt jakis moze sie uda ..
|
|
#4938 |
|
Rozeznanie
|
Moja nigdy nie spała na brzuchu.. Jak była noworodkiem to spała tylko na boku. Do nocnego spania układam ja na plecach i głowe ma odwróconą na boczek. Jak układam ja do spania w dzień to już różnie, raz na boku, a raz na plecach
Robię jej specjalne legowisko do spania na moim łózku, leży sobie pomiędzy 2 poduszkami, a z kołdry zrobiłam takiego rogala żeby nie spadła
|
|
#4939 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
te przezroczyste to silikonowe
|
|
|
#4940 |
|
Zakorzenienie
|
Lady daj znać co powie neurolog bardzo jestem ciekawa bo mój Juluś od 2 dni zaczoł tak sie wyginac i wydaje mi sie ze chce sie przekrecic
w sobote bylismy u neuroliga oczywiscie prywatnie z podjrzeniem obniżonego napiecia okazałasie ze nic mu nie jest ale on długi i dlatego taki wiotki troche mamy sie nie spieszyc do siedzenia chodzenia sam ma dojsc do wyszystkiego w opisie mamy długi "miękki " ale bardzo ruchliwy mały zachwycony był wizytą bo doktor go wyobracał na wszystkie strony a on takie fiki miki uwielbia i pokazał mu ze stopami mozna dotknąć czoła a nie tylko swiece robic i to był błąd Julek ma super zabawe za to ulewa teraz okropnie ale jak sie 70 % dnia spedza z nogani w górze tak bywa Zapytałam jeszcze czy moge nosic w chuscie i nie ma przeciwskazań ale jak to dr skomentował jak sie uda pani go zamotać i tak raz próbowałam i sie nie dało i nie wiem czy kupic chuste a nie mam skąd pozyczyc i zastanawiam sie nad elastykiem b yłoby łatwiej ale zielona jestem w tej kwestji co mi doradzicie Szaja chyba ty nosiłaś w elastyku możesz coś podpowiedzieć ??
|
#4941 |
|
Zadomowienie
|
no to moje wszystkie przezroczyste ... jade do rosa w tAkim razie kupie lateksowy ... kochana normalnie jak zassie to stawiam flaszke w podziekowaniu :d
|
|
#4942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja na początku spała na boku, właśnie baliśmy się zachłyśnięcia. A potem aż do teraz śpi na plecach, zresztą ja już widziałam, że jak ulewała leżąc na plecach to i tak sobie z tym radziła,bo albo głowę dawała na bok, albo to mleko do przodu wypluwała Ale ja jej teraz juz nie układam, po prostu zasypia, ale głowę ma zazwyczaj na bok, zresztą i tak sobie ja przekręca, raz jedna strona, raz druga. |
|
|
|
|
#4943 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pocieszam się tym że później my będziemy miały luzik jak dziewczyny będą oduczały dzieciaki od smoczków ![]() Co do pogrubionego...to ja już maniakalnie. Mam ciuchów już gdzieś tak do 1,5 roku dużo to już chyba się kwalifikuje do leczenia ale weź sie powstrzymaj jak mam pod nosem dwa takie z.a.j.e.b.i.s.t.e lumpy gdzie prawie nówki z H&Mu bardzo często się zdarzają to co ja będę się zastanawiała że do rozmiaru 86 to jeszcze daleko...Cytat:
![]() Ja mam tego nuka żółtego i też nie chce ![]() Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4944 |
|
Zadomowienie
|
laseczki mam pytanko. jak sobie radzicie z dziecmi w podrozy. mojej zdazalo sie juz ryczec przez cala pol godzinna przejazdzke mimo ze najedzona przebrana. jutro cxeka nas 130 km w 1 strone i troche mnie to przeraza.
moja jak zaczela glowke dzwigac to w tym goteliku caly czas probuje sie podnosic. no wlasnie dzuewczyny mowi sie ze dziecka nie wolno sadzac. a w foteliku ??? przeciez tam nie ma pozycji lezacej ...
|
|
#4945 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Igorek lateksowym też gardzi
|
|
#4946 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U nas ze smokiem nie było problemu. Spakowałam jeden do szpitala, następnego dnia po cc poszłam pod prysznic, a tz został z Młodą na sali. Wracam, a ta smoka ssie. Podobno zapłakała, tz jej dał, bo smok był pod ręką i tak zostało ![]() Przydaje się czasami ![]() Cytat:
Cytat:
Swoją drogą - Wasze dzieci też tak często mają czkawkę? Bo u nas mam wrażenie, że dzień bez czkawki dniem straconym
|
|||
|
|
|
#4947 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2013-04-30 o 16:01 |
|
|
|
|
#4948 |
|
Rozeznanie
|
Wywoływać?
A umiesz uciszyć? ![]() Mój tz to nawet kiedyś tę czkawkę nagrał. Podobno fajne sample były ) Potem mu się znudziło Nie dziwię się ))
Edytowane przez Ultra81 Czas edycji: 2013-04-30 o 16:03 |
|
|
|
#4949 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#4950 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Maly pospal troche na dworze a ze zglodnial to po jedzonku dosypia juz w swoim pokoju.
w tym czasie wysprzatalam hałs, dlugi likiend moge widac na legalu ![]() ma zmontowal rano ta hustawke. fajna sprawa, mlodemu od razu sie spodobala, podejrzewam ze jakbym go tak troche dluzej pokolysala to moze i by zasnalw niej ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla Julki za wage! a ze poplakala i szczelila focha - no coz, w SPA to ona nie była ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() dla Ewci! Cytat:
Kazimierz, ehhhhhhhhhhhhh, rozmarzylam sie ![]() Cytat:
pamieta ta twoja pierwsza fryzure... tez ladna byla ale ja jakos nie jestem przekonana do rozpuszczonych wlosow na slub i wesele. Ta przetrwa ci i slub i weselicho i jeszcze na poprawiny bedzie |
||||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:41.

ale od kiedy spi bez rozka to nie moge go tak ulozyc bo i tak laduje na pleckach
z tym ze glowke ma zawsze na bok

a w ogóle od czasu do czasu mam tak, że wizaż nie chce mnie zalogować
o co chooo?? 

w ogóle, bokeh, przyznaj się, jak ty robisz takie łądne zdjęcia?
kupiliśmy sobie lustrzanke, coby Ania miała ładne zdjęcia, i oczywiście wychodzą łądniejsze niż naszą starą cyfrówką, ale do twoich im daleko

myślałam, że to jednorazowy wybryk, więc wyciągałam jej i wsadzałam a ona zawsze zaskoczyła 

6 5 4 3 2 1