|
|
#4801 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
BlackSanctum - przydarzyło mi się coś podobnego miesiąc po porodzie. Obudziłam się o 5:00 rano i cała się trzęsłam, a podbrzusze bolało niesamowicie. Dodatkowo było mi potwornie zimno i nie mogłam się rozgrzać. Nie miałam pojęcia, co się dzieje i nie za bardzo mogłam wziąć coś przeciwbólowego, bo karmienie. Skończyło się po godzinie, jak udało mi się trochę rozgrzać - pod kołdrą, kocem, w grubym szlafroku, z kilkoma kubkami gorącej herbaty. Nigdy więcej się nie powtórzyło. W sumie to nawet o tym zapomniałam, dopiero jak napisałaś, to mi się skojarzyło.
|
|
|
|
#4802 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() o rajusiu, bliźniaki! opowiadaj! karmisz kp czy mm? ![]() ![]() oj wyzwanie, nie ma co a cc mialas czy sn?
|
|
|
#4803 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Napisz jak ogarniasz to podwójne szczęście jak np. obaj kawalerowie domagają się jedzenia/przewinięcia/przytulenia jednocześnie
|
|
#4804 |
|
Rozeznanie
|
magnoliss - to my obie takie podglądaczki
![]() bliźniaki? wow! Niezłe wyzwanie. Koleżanka została mamą bliźniaków w listopadzie - jak ostatnio u nich byłam, to jeden zasypiał przy włączonym okapie, a drugi przy suszarce
|
|
|
|
#4805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4806 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mamusi bliźniaczej jeszcze nie mamy Witaj znówCytat:
Oby to się już nie powtórzyło. Ale jadłam dzisiaj supeer śniadanie Na dwie ostatnie kromki jeszcze pomidorek Prosta rzecz a cieszy
|
|
|
#4807 |
|
Rozeznanie
|
Aśka gdzie kupiłaś butki małej? moja siostrzenica ma takie tylko białe z kolorową nitką, my mamy różowe adidasa r.17, tyle że brat nam przywiózł z holandii bo w naszym miasteczku nie ma tak małych rozmiarów, na al też nie widziałam.
|
#4808 | |||
|
Zakorzenienie
|
No to obie czekamy
![]() Kupy... niezmiennie zadziwia mnie złożoność tego tematu ))[/QUOTE]dokładnie ![]() Cytat:
Cytat:
jak sobie radzisz? kurcze bliźniaki to mega wyzwanie, podziwiam ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4809 | ||||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() To tak jak Polacy hipochondrycy.Cytat:
![]() Dzisiaj - pobudka o 7 (starsza), obudziłam Dorcię na karmienie bo przed 8 szłam Agatkę zaprowadzić do przedszkola (ona lubi gdy ja to robię, mamy takie rytualiki swoje). Wróciłam o 8:30, Dorcię nakarmiłam, poszła spać a ja śniadanie, kawa i tu ![]() Zaraz mąż mnie i Dorcię do koleżanki zawiezie. Cytat:
szybko nadrobi, zobaczysz.Cytat:
bo 1 i 4 wyszły niezauważalnie, przy 2 w sumie normalne były, jedynie przy 3 i górnych 5 były spuchnięte trochę, przy 5 dodatkowo przy lewej górnej podszło krwią (nic dziwnego to nie jest też). Cytat:
Cytat:
Cytat:
Alergen - białko krowie - utrzymuje się we krwi nawet 2 tygodnie. |
||||||||||
|
|
|
#4810 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny lecę teraz z mężem na zakupy (korzystam z jego urlopu
) odpiszę na wszystkie pytania jak wrócę, tylko muszę się najpierw nauczyć cytować (jeszcze tego nie ogarniam ;/- wiem głąb ze mnie )
|
|
|
|
#4811 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zresztą cokolwiek byście nie napisały, to pewnie bym zjadła Przy karmieniu mam taki apetyt, że lepiej mnie ubierać niż żywić A wcześniej też jakoś mało nie jadłam. Moja młoda też jak odkurzacz - widocznie za mamą
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4812 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Hej
Cytat:
a co do twojego dola to bede sie powtarzac ale: zrób se extra fryz zrob se extra makijaz zaloz jakies lepsze ciuszki i od razu samoocena podskoczy! Cytat:
jakbym miala corcie to tez by byla Julcia, tez mi sie baaaardzo podoba Czekamy na focie córeczki Cytat:
![]() a poszedl spac pozno, bo przed 20.00 ![]() i co zrobic, takie nam sie egzemplarze trafily ![]() ale ja nie narzekam, juz sie przyzwyczailam. w sumie wole rano wstac niz zasypiac z placzacym dzieckiem ok polnocy... ![]() Cytat:
![]() fotki plis! Cytat:
Cytat:
No wlasnie, ja tez Mazowsze! jeszcze troche i pokonamy Śląsk |
||||||
|
|
|
#4813 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4814 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z tym goracym chlebkiem (wiem wiem-pyszota ) to nie przesadzaj bo czesto wlasnie po nim brzuch boli...Cytat:
![]() Cytat:
za 3 miesiace!a co do tej baby to Szok w trampkach! jak tak mozna! no wlasnie, moze lecialy na tzta? szkoda ze on im nic nie powiedzial! one wykorzystaly twoaja "slabosc" jako matki a chlop to zawsze chlop. mogl im posłać wiąchę! Cytat:
![]() magnoliss - witaj! poamietam Cie (Was) poprosimy o fotki Twoich Xeroweczek |
||||
|
|
|
#4815 |
|
Zakorzenienie
|
A ja z Warmii i Mazur.
![]() Tylko u Was, dziewczyny po cc, to może być kwestia przeciętego brzucha, a u mnie? Sama nie wiem, teraz też mnie trochę boli, ale tylko trochę - zostaję zaraz całkiem sama w domu, już się boję, że znów mnie złapie ten atak i nie będę mogła nawet małej wziąć, w nocy o mało nie zemdlałam, tak bolało... Mam ibuprom, w razie czego będę się faszerować, ale kurczę... Masakra. ![]() Ultra, witaj. Magnolis, pamiętam Cię!
|
|
|
|
#4816 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
Cytat:
Chciałabym tą książeczkę rabatową. hmmmJak już pisałam, pracuje w rossmanie i bardzo bardzo dużo ludzi przychodziło właśnie z tymi książeczkami rabatowymi i po te paczkuszki za 1gr. Ja też chceeeeeeeeee ![]() Cytat:
UfffCytat:
Cytat:
Udzielaj się jak najwięcej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A co do karmienia piersią to ja już praktycznie wogóle nie karmie Niestety pokarm mi się stracił. Czasem staram się przykładać Darię ale nic z tego, ona tylko się denerwuje i tyle....Deli, na pierwszej stronie pisze że karmię KP. No więc to już nieaktualne...... Możesz zmienić na MM ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Szkoda że nie udzielałaś się wtedy i mam nadzieję że teraz to się zmieni ![]() ![]() Nie wyobrażam sobie mieć bliźniaki.... ciężko musi być. Ile Twoje dzieciaczki ważyły przy porodzie???? Cytat:
![]() Cytat:
nigdy tak nie miałam nie wiem co to mogło być. Może zapytaj gina na następnej wizycie.
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-04-30 o 09:46 |
||||||||||
|
|
|
#4817 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Black, kochana, doczytalam to od razu Ci odpisuje, tez pisalam wczoraj, ze mega mnie boli podbrzusze. Wieczorem to juz podbrzusze, konczyl sie skurcz w brzuch pojawial w krzyzu, rece mi sie tak trzesly, ze telefonu nie moglam utrzymac, a bol przypominal te srednie bole porodowe, czyli dokladnie jak u Ciebie..... Nie wiem co to bylo, polozylam sie na godzine z Malym w lozku i bylo lepiej, ale dzisiaj sie obudzilam i dlaje napitala mnie i podbrzusze, i krzyz, z tymze juz nie tak bardzo. Zobaczymy wieczorem
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po ostatnim bunga bunga boli mnie kość..................ogo nowa. ale sie wkurzyłam, nie dosc ze tzt mial miec caly tydzien wolne to jeszcze dzwoni mi teraz ze chyba bedzie musial zostac na caly tydzien w Łodzi......
|
|
|
#4819 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Szajka, a to szkoda
Juz mialam nadzieje na wizazowe wakacje Co do jedzenia podczas karmienia - mialam faze, ze jadlam bardzo zdrowo, 5posilkow dziennie zbilansowana dieta i w ogole, potem mialam faze na obzeranie sie wszystkim dookola, a teraz znowu nie jem prawie nic Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4820 |
|
Zakorzenienie
|
Lady, o widzisz! To faktycznie, identycznie.
Kurczę, co to za cholerstwo?! |
|
|
|
#4821 | |
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
![]() Twój Tż ma racje!
|
|
#4822 |
|
Rozeznanie
|
LadyWhisper - 1 kromeczka chleba? Jestem tu nowa i nie śmiem jeszcze dawać batów, ale należą się - nie ma co!
Dziewczyny, jako że skończyłam z podlądactwem przedstawiam Wam Julkę I uciekam na razie - młoda patrzy na mnie wzrokiem "no ej, no weź się pobaw", a potem lecimy do przychodni. Do potem
|
|
|
|
#4823 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do użalania się nad sobą, to ja też tak mam, że czasem mam swojego wyglądu dość i aż mi się płakać chce... zostało mi do zrzucenia jakieś 5 kg, a chciałabym 7,5...Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wiecie co? mamy dzisiaj rocznicę zobaczenia 2 kreseczek na teście już rok wiemy że jest Majeczka
|
||||||
|
|
|
#4824 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
Witam nowe mamusie Lady ja tak samo z tym jedzeniem, czasem się łapie na tym, że jest 18 a ja mam na koncie jedną bułkę na śniadanie trzymam kciuki za neurologa ![]() Black współczuję bólu :/ A ja dzisiaj protestuję, znowu miesiąc ma 30 dni i moja Malizna jest poszkodowana w obchodzeniu miesięcznicy Muszę dzisiaj jechać kupić jakieś ubranie na chrzciny bo wczoraj przymierzałam to co miałam w planie założyć i jest lekko przyciasnawe w biuście. Oczywiście jak zwykle budzę się z ręką w nocniku, chrzciny w niedzielę, długi weekend, a ja nie mam się w co ubrać
|
|
|
|
#4825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4826 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4827 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4828 |
|
Wtajemniczenie
|
samochód mi się popsuł
|
|
|
|
#4829 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() za rocznicę ja musze poczekać na taką rocznicę jeszcze ponad miesiąc
|
||
|
|
|
#4830 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:49.

Dużo sobie Was podczytuję bo sama jestem mamą lutową- bliźniaczą, kiedyś już przedstawiałam się na wątku ciążowym. Moje dzieci urodziły się 5 lutego- Szymon i Mateusz
Taki ból podbrzusza mnie złapał, że aż się trzęsłam. Jak skurcze porodowe... Do tego mi niedobrze było...
Na dwie ostatnie kromki jeszcze pomidorek
6 5 4 3 2 1

szybko nadrobi, zobaczysz.

Chciałabym tą książeczkę rabatową. hmmm
byłam dwa tygodnie temu na wizycie i na usg wyszło że jeszcze mam dużo krwi w sobie i jak to się będzie przedłużało to będę musiała iść do szpitala. Lekarz kazał mi częściej dostawiać małego do piersi ale my jesteśmy na butelce i karmienie piersią w ciągu dnia jest może z cztery razy na dobę. Moje cycki już nie produkują tyle mleka co wcześniej pokarm powoli zanika i nie wiem co mam robić. Przypomnę że Wojtuś dalej ulewa jak tylko zje mleko z cycka po butelce nie i dlatego musimy dawać mleko bebilon AR dla dzieci ulewających aby nie tracił na wadze.