|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#601 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
![]() No to wlasnie przez Was,zarazilam sie lumpkami zawsze to dla mnie bylo coś dziwnego ale teraz patrze na to inaczej tym bardziej na dziecinne rzeczy sa takie wypasne i wogole a ile jest nowych ![]() Wiec dziekuje Wam za to,i Tobie oliath bo gdzie ja glupia szukalam sukienek w sklepach jak w lumpku sa takie pieknosci ![]() Najlepsze ze poszlam ze szw nakupilam za 45 zł przyszlam pochwalilam sie mamie rzeczami a mama kazala mi zjesc szybko obiad i isc z nia i dokupilam drugie tyle rzeczy za 45 zł ![]() (nawiasem mowiac w szoku jestem ilez osob tam bylo) Cytat:
a co do tego lumpka to jeszcze kupilysmy dla szw synka taaaakie koszule piekne dwie i rybaczki i czapeczke ze głowa mała. Jestem podjarana ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#602 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
![]() |
#603 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Ale ta twoja lala to cały tata jest ![]()
#604 |
Zakorzenienie
|
Wogole to od 2.05 w auchan sa pieluszki PAMPERS newbaby maxi-pack za 36,99 (chyba sie oplaca nie?) i tez activ jak ktoras ma zamiar kupic...
|
![]() ![]() |
![]() |
#605 |
Zadomowienie
|
Witam się po męczącym dniu...
Od samego rana gdzieś jeździliśmy sprawy załatwiać ![]() Ale w końcu zamówiliśmy wózek który chcieliśmy ![]() ![]() http://www.babyactive.pl/wp-content/...o-n_1/12ns.jpg http://www.babyactive.pl/wp-content/...o-n_1/12nf.jpg http://www.babyactive.pl/wp-content/...so-n_1/12n.jpg Wymacałam go dziś znów i jestem zachwycona ![]() aaaaaa... kupiłam jeszcze pieluchy flanelowe, mięciutką szczoteczkę do włosków i myjkę ![]() a teraz pora szukać łóżeczka ![]() Zapomniałabym o najważniejszym ![]() Byliśmy na wizycie u gin i wszystko w porządeczku USG nie było ![]() ![]() Macica wysoko jak na 27 tydzień czyli o tydzień dalej ![]() Kolejna wizyta dopiero 6 czerwca... ![]() ![]()
08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś ![]() Rośnij kruszynko rośnij ![]() Edytowane przez Guuusiaa Czas edycji: 2013-04-30 o 18:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#606 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() i ![]() ![]()
![]() |
#607 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Poza tym: trzymam kciuki za TŻa! I jeszcze jedno: nie rób tak, że jesteś tak głodna, że aż Ci słabo. Dziecko ma taki sam poziom cukru jak my i takie skoki nie są dla niego dobre ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Na mojej wizycie: oczywiście w poczekalni same osoby 50,60+ ![]() No i ja. Weszłam do gabinetu, lekarz się tak na mnie patrzy i pyta, czy jestem w ciąży, ja mówię, że tak. On na to, że trzeba zrobić obie nogi :O A ja szok. No ale zrobił obie, a ja nigdzie nie płaciłam więcej (wizytę opłaciłam już przy rejestracji), więc mam nadzieję, że mnie nie będą gonić :P No i dalej: proszę rozebrać rajstopy i spódnicę i stanąć na leżance. Ja mina: you talkin' to me???? Stanąć? No tak, stanąć. No to wlazłam jakimś cudem na tę leżankę i mnie zbadał :P Ale mega krępujące to badanie :P Miział mnie po nogach, uciskał, potem zrobił USG, no ale najważniejsze, że wszystko wyszło OK, nie ma cech zatoru i żadnych tam patologii. Mam więcej leżeć i tyle. Całe badanie trwało może z 5 minut. Potem pojechałam do miasta po jedzenie i sklepy mięsne puste jakby jutro miał być koniec świata.......... Nie kupiłam nic prócz wędliny. Będzie pizza, na cieście z mąki pełnoziarnistej. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#608 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#609 |
Konto usunięte
|
Jeszcze ten lekarz mi mówi: majtki do góry.
A ja durna je obniżam, prawie do spojenia. On mi: do góry. Pewnie se pomyślał, że już jestem taka przyzwyczajona, że ściągam majty od razu :P Jak dobrze, że mi napisałyście o tym, jak wygląda to badanie, moje przygotowania nie poszły na marne :P |
![]() ![]() |
![]() |
#610 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40573649]Czytałam o tym wirusie wczoraj na wizażu i miałam ubaw z gramatyki tego hakera
![]() Poza tym: trzymam kciuki za TŻa! I jeszcze jedno: nie rób tak, że jesteś tak głodna, że aż Ci słabo. Dziecko ma taki sam poziom cukru jak my i takie skoki nie są dla niego dobre ![]() Na mojej wizycie: oczywiście w poczekalni same osoby 50,60+ ![]() No i ja. Weszłam do gabinetu, lekarz się tak na mnie patrzy i pyta, czy jestem w ciąży, ja mówię, że tak. On na to, że trzeba zrobić obie nogi :O A ja szok. No ale zrobił obie, a ja nigdzie nie płaciłam więcej (wizytę opłaciłam już przy rejestracji), więc mam nadzieję, że mnie nie będą gonić :P No i dalej: proszę rozebrać rajstopy i spódnicę i stanąć na leżance. Ja mina: you talkin' to me???? Stanąć? No tak, stanąć. No to wlazłam jakimś cudem na tę leżankę i mnie zbadał :P Ale mega krępujące to badanie :P Miział mnie po nogach, uciskał, potem zrobił USG, no ale najważniejsze, że wszystko wyszło OK, nie ma cech zatoru i żadnych tam patologii. Mam więcej leżeć i tyle. Całe badanie trwało może z 5 minut. Potem pojechałam do miasta po jedzenie i sklepy mięsne puste jakby jutro miał być koniec świata.......... Nie kupiłam nic prócz wędliny. Będzie pizza, na cieście z mąki pełnoziarnistej.[/QUOTE] ![]() ![]() Co do głodzenia, wiem, że to totalna durnota, dlatego nigdy tego nie robię, dzisiaj narzuciłam sobie tylko jakąś głupią walkę z czasem ![]() ![]() I dobrze wiedziec, jak wyglądają mięsne stoiska ![]() ![]() chociaż nie, z zamrażarce mam chyba rybę ![]() ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40573715]Jeszcze ten lekarz mi mówi: majtki do góry. A ja durna je obniżam, prawie do spojenia. On mi: do góry. Pewnie se pomyślał, że już jestem taka przyzwyczajona, że ściągam majty od razu :P Jak dobrze, że mi napisałyście o tym, jak wygląda to badanie, moje przygotowania nie poszły na marne :P[/QUOTE] ![]() ![]() ![]() aż się herbatą oplułam ![]()
#611 | |
Zakorzenienie
|
Widać, że i im się humor poprawił
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40573649]Na mojej wizycie: oczywiście w poczekalni same osoby 50,60+ ![]() No i ja. Weszłam do gabinetu, lekarz się tak na mnie patrzy i pyta, czy jestem w ciąży, ja mówię, że tak. On na to, że trzeba zrobić obie nogi :O A ja szok. No ale zrobił obie, a ja nigdzie nie płaciłam więcej (wizytę opłaciłam już przy rejestracji), więc mam nadzieję, że mnie nie będą gonić :P No i dalej: proszę rozebrać rajstopy i spódnicę i stanąć na leżance. Ja mina: you talkin' to me???? Stanąć? No tak, stanąć. No to wlazłam jakimś cudem na tę leżankę i mnie zbadał :P Ale mega krępujące to badanie :P Miział mnie po nogach, uciskał, potem zrobił USG, no ale najważniejsze, że wszystko wyszło OK, nie ma cech zatoru i żadnych tam patologii. Mam więcej leżeć i tyle. Całe badanie trwało może z 5 minut. Potem pojechałam do miasta po jedzenie i sklepy mięsne puste jakby jutro miał być koniec świata.......... Nie kupiłam nic prócz wędliny. Będzie pizza, na cieście z mąki pełnoziarnistej.[/QUOTE] Super, że z nóżkami wszytsko ok i że 2 nogi w cenie jednej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#612 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super, że wszystko ok ![]() Ja w sumie miałam USG, ale Małego nawet nie widziałam, bo lekarz tam sobie oglądał z TŻ. A wózek bardzo fajny ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40573649] Na mojej wizycie: oczywiście w poczekalni same osoby 50,60+ ![]() No i ja. Weszłam do gabinetu, lekarz się tak na mnie patrzy i pyta, czy jestem w ciąży, ja mówię, że tak. On na to, że trzeba zrobić obie nogi :O A ja szok. No ale zrobił obie, a ja nigdzie nie płaciłam więcej (wizytę opłaciłam już przy rejestracji), więc mam nadzieję, że mnie nie będą gonić :P No i dalej: proszę rozebrać rajstopy i spódnicę i stanąć na leżance. Ja mina: you talkin' to me???? Stanąć? No tak, stanąć. No to wlazłam jakimś cudem na tę leżankę i mnie zbadał :P Ale mega krępujące to badanie :P Miział mnie po nogach, uciskał, potem zrobił USG, no ale najważniejsze, że wszystko wyszło OK, nie ma cech zatoru i żadnych tam patologii. Mam więcej leżeć i tyle. Całe badanie trwało może z 5 minut. [/QUOTE] ![]() Najważniejsze, że wszystko ok ![]() ![]() Same dobre wieści dziś ![]() Dotka zazdroszczę takiego lumpka. Przez przypadek trafiłaś na niego? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#613 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40573715]Jeszcze ten lekarz mi mówi: majtki do góry.
A ja durna je obniżam, prawie do spojenia. On mi: do góry. Pewnie se pomyślał, że już jestem taka przyzwyczajona, że ściągam majty od razu :P Jak dobrze, że mi napisałyście o tym, jak wygląda to badanie, moje przygotowania nie poszły na marne :P[/QUOTE] Zaszalałaś, mina lekarza pewnie bezcenna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#614 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40573715]Jeszcze ten lekarz mi mówi: majtki do góry.
A ja durna je obniżam, prawie do spojenia. On mi: do góry. Pewnie se pomyślał, że już jestem taka przyzwyczajona, że ściągam majty od razu :P Jak dobrze, że mi napisałyście o tym, jak wygląda to badanie, moje przygotowania nie poszły na marne :P[/QUOTE] ![]() Przyznaj się, że chciałaś się pochwalić lekarzowi jak się wyszykowałaś ![]() Promocja z okazji długiego weekendu ![]() ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Popłakałam się ze śmiechu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#615 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#616 |
Zakorzenienie
|
Neni nie,ten lumpek jest tam odkad bylam mala hahaha tylko jakos nigdy mi po drodze nie bylo...
![]() ![]() Perse dobrze ze badanie wyszlo ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#617 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#618 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() fajnie ![]() Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40573649] Na mojej wizycie: oczywiście w poczekalni same osoby 50,60+ ![]() No i ja. Weszłam do gabinetu, lekarz się tak na mnie patrzy i pyta, czy jestem w ciąży, ja mówię, że tak. On na to, że trzeba zrobić obie nogi :O A ja szok. No ale zrobił obie, a ja nigdzie nie płaciłam więcej (wizytę opłaciłam już przy rejestracji), więc mam nadzieję, że mnie nie będą gonić :P No i dalej: proszę rozebrać rajstopy i spódnicę i stanąć na leżance. Ja mina: you talkin' to me???? Stanąć? No tak, stanąć. No to wlazłam jakimś cudem na tę leżankę i mnie zbadał :P Ale mega krępujące to badanie :P Miział mnie po nogach, uciskał, potem zrobił USG, no ale najważniejsze, że wszystko wyszło OK, nie ma cech zatoru i żadnych tam patologii. Mam więcej leżeć i tyle. Całe badanie trwało może z 5 minut. Potem pojechałam do miasta po jedzenie i sklepy mięsne puste jakby jutro miał być koniec świata.......... Nie kupiłam nic prócz wędliny. Będzie pizza, na cieście z mąki pełnoziarnistej.[/QUOTE] najważniejsze, ze wszystko dobrze i ze nic się nie dzieje ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40573715]Jeszcze ten lekarz mi mówi: majtki do góry. A ja durna je obniżam, prawie do spojenia. On mi: do góry. Pewnie se pomyślał, że już jestem taka przyzwyczajona, że ściągam majty od razu :P Jak dobrze, że mi napisałyście o tym, jak wygląda to badanie, moje przygotowania nie poszły na marne :P[/QUOTE] ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#619 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40573649]LOL Pewnie że bym pozdrowiła ![]() Czytałam o tym wirusie wczoraj na wizażu i miałam ubaw z gramatyki tego hakera ![]() Poza tym: trzymam kciuki za TŻa! I jeszcze jedno: nie rób tak, że jesteś tak głodna, że aż Ci słabo. Dziecko ma taki sam poziom cukru jak my i takie skoki nie są dla niego dobre ![]() ![]() Mój poprzedni gin był identyczny ![]() ![]() No to by się zgadzało, bo ja ponoć mam tę przepuklinę (kłucia w okolicy pępka na to wskazują), a mam stożek. Dokładnie i trzeba trzymać w lodówce. Jak go pijesz 3-4 razy dziennie, to się da. Na mojej wizycie: oczywiście w poczekalni same osoby 50,60+ ![]() No i ja. Weszłam do gabinetu, lekarz się tak na mnie patrzy i pyta, czy jestem w ciąży, ja mówię, że tak. On na to, że trzeba zrobić obie nogi :O A ja szok. No ale zrobił obie, a ja nigdzie nie płaciłam więcej (wizytę opłaciłam już przy rejestracji), więc mam nadzieję, że mnie nie będą gonić :P No i dalej: proszę rozebrać rajstopy i spódnicę i stanąć na leżance. Ja mina: you talkin' to me???? Stanąć? No tak, stanąć. No to wlazłam jakimś cudem na tę leżankę i mnie zbadał :P Ale mega krępujące to badanie :P Miział mnie po nogach, uciskał, potem zrobił USG, no ale najważniejsze, że wszystko wyszło OK, nie ma cech zatoru i żadnych tam patologii. Mam więcej leżeć i tyle. Całe badanie trwało może z 5 minut. Potem pojechałam do miasta po jedzenie i sklepy mięsne puste jakby jutro miał być koniec świata.......... Nie kupiłam nic prócz wędliny. Będzie pizza, na cieście z mąki pełnoziarnistej.[/QUOTE] Dzięki za info o syropie. Ja zrozumiałam ze bierze sie go ra dziennie ![]() A co do wizyty to poplakalam sie gdy czytałam o stawaniu na lezance ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#621 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#622 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Mój TŻ się ucieszył z wegetariańskiego obiadu :P A jak już zaproponowałam pizzę, to wcale :P Cytat:
No bo mi szkoda było, tak jak (chyba?) En, że ja się tak wyszykowałam, a on nie docenił :P Gdyby wiedział, jaki to wysiłek... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#623 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#624 |
Konto usunięte
|
Kupiłam sobie krem BB z Bielendy, miałyście go może??
|
![]() ![]() |
![]() |
#625 |
Zakorzenienie
|
To z przyjaźnią najlepsze
![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40574122]Kupiłam sobie krem BB z Bielendy, miałyście go może??[/QUOTE] ![]() Ja mam BB Lioele. |
![]() ![]() |
![]() |
#626 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#627 |
Zadomowienie
|
Cześć Misie Ptysie Kolorowe
![]() Niestety nie mam czasu nadrobić co u Was ale zdaję relację z wizyty. Antoś ma się dobrze, mój klocuszek waży już 1500 g ![]() Wyniki też mam dobre profilaktycznie dostałam tylko żelazo i raz na 3 dni mam brać jakieś witaminy dla ciężarnych jak chcę. A i mam liczyć ruchy i od 9 do 16 mam czuć 10 ruchów jak będzie mniej natychmiast do szpitala. Kolejna wizyta za miesiąc a do tego czasu mam jeszcze usg prenatalne zrobić ![]() Teraz lecę się ogarnąć bo znajomi do nas przychodzą Paaaaa |
![]() ![]() |
![]() |
#628 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#629 | |||
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam
![]() ![]() Niedawno skończyliśmy pakowanie cz. 2. już tylko w sumie drobiazgi nam zostały, więc żyjemy do poniedziałku na kartonach ![]() Nie pojechałam do ZUSu, bo nie miałam czasu i siły, jakoś po weekendzie podjadę i załatwię sprawę. Byłam z Mężem w h&m, bo wczoraj dostałam od niego kartę upominkową i kupiłam sobie ciążowe jeansy, takie najprostsze za 75 zł i 2 staniki do karmienia bawełniane bezszwowe za 79 zł obydwa ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40573649] Na mojej wizycie: oczywiście w poczekalni same osoby 50,60+ ![]() No i ja. Weszłam do gabinetu, lekarz się tak na mnie patrzy i pyta, czy jestem w ciąży, ja mówię, że tak. On na to, że trzeba zrobić obie nogi :O A ja szok. No ale zrobił obie, a ja nigdzie nie płaciłam więcej (wizytę opłaciłam już przy rejestracji), więc mam nadzieję, że mnie nie będą gonić :P No i dalej: proszę rozebrać rajstopy i spódnicę i stanąć na leżance. Ja mina: you talkin' to me???? Stanąć? No tak, stanąć. No to wlazłam jakimś cudem na tę leżankę i mnie zbadał :P Ale mega krępujące to badanie :P Miział mnie po nogach, uciskał, potem zrobił USG, no ale najważniejsze, że wszystko wyszło OK, nie ma cech zatoru i żadnych tam patologii. Mam więcej leżeć i tyle. Całe badanie trwało może z 5 minut. Potem pojechałam do miasta po jedzenie i sklepy mięsne puste jakby jutro miał być koniec świata.......... Nie kupiłam nic prócz wędliny. Będzie pizza, na cieście z mąki pełnoziarnistej.[/QUOTE] ![]() ![]() ![]() ![]() Najważniejsze, że nic złego się nie dzieje ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#630 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A mi dziś przyszedł krem ze ślimaka ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:06.