Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-) - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-30, 20:22   #4591
Azealia
Raczkowanie

Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość

Ja w ciąży puszczałam synkowi co wieczór kołysankę "W sukieneczkach z pajęczynki", a potem jak się urodził to to wcale nie działało. Może by działało jakbym sama mu śpiewała?
Wyczytałam, że puszczana muzyka to nie to samo co śpiewana, bo przez wody płodowe do dziecka dociera stłumiony, cichszy dźwięk, a śpiewanie mamy wywołuje drgania w ciele i zupełnie inne odczucie głosowe, które idzie od wewnątrz a nie od zewnątrz, więc może o to chodzi?

U mnie w szpitalu na badania na NFZ czeka się po 2h w kolejkach, zwykle pielęgniarki są bardzo niedelikatne, tam gdzie chodzę czekam max 10 minut, nigdy nie miałam na ręce sińca itp, robię to także prywatnie dla własnego komfortu i oszczędności czasu. Rozumiem, że ktoś jednak woli te 500 zł zaoszczędzić, ale ja tych badań co miesiąc robić nie będę, zrobiłam raz cały pakiet a teraz zostaną mi te podstawowe, więc nie będę co miesiąc pół tysiaka wydawać.

Ja mieszkam w dość bogatym regionie, nie wiem czy nie najzamożniejszym w małopolsce i tutaj nie raz ceny są dużo wyższe niż w centrum Krakowa... Przedsiębiorcy wiedzą, że ludzie mają pieniądze więc chętnie z tego niestety korzystają.

Edytowane przez Azealia
Czas edycji: 2013-04-30 o 20:23
Azealia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 20:33   #4592
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Ale dziewczyny, ja też decydując się na dziecko liczyłam się z kosztami, ale po co mam płacić za badania skoro moge mieć za darmo - dodatkowo sama sobie płacę 680 zł miesięcznie ZUS - bo tż mnie zatrudnia i jakbym jeszcze miała płacić 500 zł za badania to
no pewnie skoro masz wszystko za darmo - to nie ma co sie zastanawiac.

w moim wypadku to bylaby oszczednosc 50 zl a ile nerwów

no i robie je raz, wiec spoko...potem tylko morfologia i glukoza wiec nie jest tak źle.

ale widze,ze cenowo to sa rozbieznosci - 500 zl

polityka prorodzinna
Stary 2013-04-30, 20:49   #4593
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Jestem,
Na początek powiem że z dzidzolem wszystko ok, mierzy już 8,5cm, serduszko ładnie bije,no i troszkę się Nam ruszał

Ale ogólnie jestem niezadowolona z wizyty i wkurzona....
Czekaliśmy 1,5 h na wejście do gabinetu
Weszliśmy i kazała się przygotować do badania więc pytam się czy przez brzuch czy dowcipnie a ona zdziwiona,że ja w 14t chcę przez brzuch... bo przecież ona musi wszystko posprawdzać;szyjkę itp...

Tż zapytał kiedy płeć można poznać to na niego ruszyła że teraz za wcześnie że dopiero w połowie ciąży...
Ani razu jeszcze nie podała wagi dziecka.
No i wkońcu dała mi kartę ciąży w której powypisywała swoje wymysły bo na 2 pierwszych wizytach nie ważyła mnie ani nie mierzyla a mam tam wpisane wagę i ciśnienie (nie moje!!!), nie wiem skąd ona sobie to wzięła,z kapelusza chyba
Tyle czekania a wizyta trwała 10 minut...

Poważnie zastanawiam sie nad zmianą lekarza...
Powiedzcie mi jak to wygląda na tym etapie ciąży? Czy ta nowa lekarka wszystko wpisywała by mi do tej aktualnej książęczki ciąży?
Ciesze się, że z maluszkiem wszystko ok
Ale lekarka więcej bym do niej nie poszła

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

U mnie bez zmian... Jr chyba sobie rośnie, bo co jakiś czas mnie coś zakłuje i zaboli. Lekarz mówił, że ma prawo boleć, bo wszystko się w środku rozciąga i póki to nie jest ból, który wymaga środków p/bólowych, to jest ok.
Poza tym kręgosłup strasznie mi dokucza Jestem przerażona, co to będzie dalej. Od poniedziałku zaczynam rehabilitację, oby coś pomogła, bo z takim bólem to ja do końca ciąży nie dotrwam, a co dopiero urodzę
Poza tym brzuchol zaczyna być widać, na razie wypycha się mój tłuszcz, ale ewidentnie jest już większy. Jako, że na razie wygląda to bardziej na przytycie niż na ciążę, to częściej dopada mnie dół niż euforia Muszę przetrwać te kilka tygodni i jak to już będzie taki ciążowy brzuszek, to pewnie inaczej na to spojrzę.

A poza tym przed nami 5 dni laby!
Miłego weekendu dziewczynki!
współczuję bólu kręgosłupa, oby rehabilitacja szybko pomogła
Ale Ci fajnie ja normalnie cały tydzień pracuję, u nas nie ma majówki, za to jest poniedziałek wolny - dobre i to
Stary 2013-04-30, 20:49   #4594
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Miałam skierowanie na toxo od gina i nic nie płaciłam.
Z tymi badaniami na NFZ też jest tak, że lekarz nie może dać więcej niż 3 rodzaje badań na tydzień.Dają np TSh FT3 FT4 lub morfologia,mocz,cukier.Py tałam ginki bo wiadomo lepiej być kłutym raz niż kilkanaście, ale powiedziała że niestety fundusz tylko 3 badania na tydzień refunduje i więcej na skierowaniu wypisać nie może.PARANOJA!.

Nie dołuj się tylko ciesz !!
Nie zgodzę się z tym, od wielu wielu lat leczę się z NFZ i u kardiologa i Hematologa. I chyba tylko u kardiologa dostaję tak mało 2 maks badania naraz natomiast u hematologa miałam kilka naraz wpisanych i ZAWSZE mam za darmo. Skoro płacę składki to za badania płacić nie będe. Druga sprawa u gina miałam też powyżej 3 badań i też miała za darmo. Jak miałam ostrą anemię i chodzilam na kroplówki to po 2 razy na tydzień robili badania czy chociaż odrobinę się poprawia i za to też nie płaciłam. Teraz też nie będę płacić a nie dlatego że jestem biedna jak mysz- chociaż to też :P ale dlatego że po jakąś cholerę te składki ZUS opłacam.
A kasa z tych ew. badań pójdzie na dzidzia jak się urodzi albo na wyprawkę.

Cytat:
Napisane przez Messsuah Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak to jest z tym becikowym? bo cos slyszalam ze do 10tc trzeba gdzies zglosic, tak?
do 10tc trzeba iść na pierwszą wizytę

U mnie jest z wizytami tak. U kardiologa i internisty Wchodzi się godzinami. Jak masz na 11 to wchodzisz na 11 a jak se przyjdziesz wcześniej to czekasz i już. Owszem zdarzają się opóźnienia ale nie 2 godzinne A u gina jest tak że masz wyznaczoną godzinę, ale jak ktoś przyjdzie wcześniej i jej karta zostanie przekazana lekarzowi to ona wchodzi pierwsza. Owszem nie zawsze trafia się na fajnego lekarza z NFZ ale jak dla mnie większość jest spoko a jedyne co mnie denerwuje że te babulinki przychodzą tak wczas na wizyte i miejsca zajmują

W przychodni rodzinnej pielęgniarki są naprawdę spoko- znają się na tym co robią a u gina jest jedna pielęgniarka na 3 która nie umie kłuć i się cierpi.. i dlatego nikt do niej nie chodzi i ja też już nie będę ( raz poszłam) no ale tam można sobie akurat wybrać jakąś pielegniarke

Moja znajoma za wizytę u endo płaci 150 złotych i jak jej braknie leków ( azapisuje po 1 op.) to musi do niego lecieć i kolejne 150 złotych, badania które jej zleca ~200 zł i to badania robi co 3 miesiace. Jak z nią rozmawiam to jest załamana ale u nas akurat jest mała ilość endokrynologów z NFZ i ten co ją przyjmuje prywatnie, pracuje też na NFZ i raz poszła na NFZ to mówi że był zmierzły i w ogóle że szkoda gadać, dlatego dalej do neigo prywatnie chodzi, ale teraz wypisuje jej leki na dłużej 2-3 miesiące i trochę zaoszczędziła. Jak widać nie ma reguły.
Stary 2013-04-30, 20:55   #4595
lusesita23
Zakorzenienie

czyli wszystko zalezy od miejsca zamieszkania/przchodni

ja tez place skladki, wiadomo - a za darmo badania mialam tylko raz, 2 lata temu, jsk przyjmowalam sie do pracy

ale szkoda mi nerwów - szczegolnie teraz - na tą chorą sytuację u nas w kraju i pozal się Boże "sluzbe zdrowia".

prywatnie mam chociaz spokoj

edit: przypomnialo mi sie jak chcialam skierowanie na próby wątrobowe od gina,bo bralam tabsy juz wtedy 8 lat i zadnych badan. to gin, do ktorego wtedy chodzilam skierowal mnie do rodzinnej,a rodzinna: o nie, to za drogie, nie moge. morfologie moge dac;p

i przestalam pytac...

szczescie,ze w ogole w ciaze zaszlam;p

Edytowane przez lusesita23
Czas edycji: 2013-04-30 o 20:57
lusesita23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 21:00   #4596
ilona_0105
Raczkowanie

Do becikowego trzeba też mieć dochód w przeliczeniu na osoby nie przekracza kwoty 1922, zł miesięcznie, jestem ciekawa czy brutto czy netto ??? czyli liczą się dwie osoby ...bo chyba nie trzy skoro dziecko dopiero przyszło na świat ja naturalna blondynka więc mnie można wybaczyć

zaręczyny 09.08.2010

II kreseczki 11-12.04.2013

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013
ilona_0105 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 21:03   #4597
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilona_0105 Pokaż wiadomość
Do becikowego trzeba też mieć dochód w przeliczeniu na osoby nie przekracza kwoty 1922, zł miesięcznie, jestem ciekawa czy brutto czy netto ??? czyli liczą się dwie osoby ...bo chyba nie trzy skoro dziecko dopiero przyszło na świat ja naturalna blondynka więc mnie można wybaczyć
1922??
to ja jestem lepsza,bo myslalam,ze 922
i nawet z mam o tym gadalam, a ona, ze pewnie brutto i powinno byc na 3,ale sama nie wiem

będziecie robic badania prenatalne?
ja nad tym wlasnie mysle...bo jak badania wyjda ok i lekarz nie będzie naciskal na nie to ja chyba odpuszcze...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-30, 21:06   #4598
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Nemosek, a ja ostatnio miałam mocz, morfologię, Wr, grupę krwi i coś tam ejszcze, czyli pięć i za darmo teraz tez mam 5 badań i zobaczymy, muszę szybko iść, bo ponoć 3 tygodnie się czeka
Mi ginka tak ostatnio mówiła i z tego co zaobserwowałam każda babeczka ma tylko 3 badania na skierowaniu.Ja już nie wiem od czego to zależy

Wiadomo jeżeli zajdzie potrzeba zrobić prywatnie badania to nie ma problemu.Zdrowie najważniejsze, ale póki co nie mam zamiaru płacić.
Coś od państwa się należy,niech się wykaże...

A wiadomo sytuacja finansowa nieraz jest różna i czasem niestety nie ma wyboru,żeby coś wywalczyć trzeba się nachodzić,oczekać, naprosić,takie są realia w służbie zdrowia.
Moim zdaniem kobieta ciężarna powinna być pod specjalnym nadzorem i mieć wszelkie prawa do bezpłatnych badań,pełnej diagnostyki, aby mieć poczucie że ona i dziecko są bezpieczni.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 21:55   #4599
ilona_0105
Raczkowanie

abby wiem co to ból kręgosłupa bo mam niby rwe kulszową...rehabilitacje w okresie ciąży???? ja miałam mieć rehabilitacje diadynamik i cos tam jeszcze na odcinek ledźwiowy ale z powodu ciązy nie wchodzą w grę takie rehabilitacje..... jedyne co to ćwiczenia.... tak na dobrą sprawę możesz ćwiczyć w domu.... chyba ,że masz na miejscu.... ja jeździłam codziennie na drugi koniec miasta ,żeby ćwiczyć 20min masakra szkoda czasu a musiałam być na podpis (bo byłam z tego powodu na L4,a z rehabilitantem nie można było się dogadać) jak chcesz to ci napiszę jakie to są ćwiczenia bo jest ich może z 10 .... a oszczędzisz sobie czasu....

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Dzastin08 niestety ja też trafiłam na takich lekarzy ostatnia wizyta była można powiedzieć ok....ale do ginekologa do którego będę ostatecznie chodzić mam wizytę na 15,05 więc to będzie mój 3 lekarz w okresie ciąży a jestem prawdopodobnie w/g 1usg w 7 tygodniu ciąży a z tego co wiem to się zdarza, że kobiety mówią nowemu lekarzowi ,że nie mają założonej karty ciąży.... moja bratowa tak zrobiła ....poszła do innego lekarza i powiedziała ,że nie ma i koniec..... tylko to był początek ok 10 tygodnia powiedziała nam ,że nie chce z tym dziadem mieć nic wspólnego :P

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
1922??
to ja jestem lepsza,bo myslalam,ze 922
i nawet z mam o tym gadalam, a ona, ze pewnie brutto i powinno byc na 3,ale sama nie wiem

będziecie robic badania prenatalne?
ja nad tym wlasnie mysle...bo jak badania wyjda ok i lekarz nie będzie naciskal na nie to ja chyba odpuszcze...
No ja własnie wyczytałam to kilka dni temu bo to weszło od 1 stycznia 2013 ale nie mam pojęcia jak się to liczy czy na 2 osoby czy na 3......zresztą skoro taki wniosek o becikowe można złożyć do 12 miesięcy od narodzin dziecka to powinno się liczyć na 3 osoby.... bo skoro miałoby to wpływ to chyba wszyscy oddawaliby póżniej ja to się nie znam na tym .....tak wywnioskowałam z tego co tam namazgrali

Odnośnie badań prenatalnych to nie mam pojęcia ...pogadam z lekarzem : jak będę miała wątpliwości to pójdę a jak nie to nie : u nas badanie 3d/4d prenatalne kosztuje 200zł ze zdjęciami....
A u nas w Sosnowcu w C.H Plaza 25 maja jest darmowe usg 3d : tylko nie wiem czy to będzie można sobie tylko zobaczyć czy będą robić też dokładniejsze badania...

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Cytat:
Mi ginka tak ostatnio mówiła i z tego co zaobserwowałam każda babeczka ma tylko 3 badania na skierowaniu.Ja już nie wiem od czego to zależy

Wiadomo jeżeli zajdzie potrzeba zrobić prywatnie badania to nie ma problemu.Zdrowie najważniejsze, ale póki co nie mam zamiaru płacić.
Coś od państwa się należy,niech się wykaże...

A wiadomo sytuacja finansowa nieraz jest różna i czasem niestety nie ma wyboru,żeby coś wywalczyć trzeba się nachodzić,oczekać, naprosić,takie są realia w służbie zdrowia.
Moim zdaniem kobieta ciężarna powinna być pod specjalnym nadzorem i mieć wszelkie prawa do bezpłatnych badań,pełnej diagnostyki, aby mieć poczucie że ona i dziecko są bezpieczni.
No a potem się dziwią ,że kobiety nie chcą się decydować na dzieci.... a kobieta w ciąży nie ma żadnych przywilejów nie wszystkich stać na takie badania.....leki itd.... w niektórych państwach kobiety w ciąży to mają nie dość że wszystkie badania za fee to jeszcze leki... a jak dziecko się urodzi to dostają takie becikowe.....że można kupić coś fajnego dziecku ...wózek łóżeczko i jeszcze zostanie a w polsce co za 1000zł sie kupi łóżeczko , bujaczek i the end i jeszcze trzeba dołożyć hahha tak samo z kobietami niepracującymi w polsce.... dostanie z 70zł rodzinnego i co jakiś czas z 200zł na ciuszki albo coś takiego..... a np w Hiszpanii bezrobotna matka dostaje taki zasiłek ,że wystarcza na potrzeby maluszka... no i jaka tu polityka ????

zaręczyny 09.08.2010

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013

Edytowane przez ilona_0105
Czas edycji: 2013-04-30 o 21:34
Stary 2013-04-30, 23:38   #4600
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205
Trele a Ty co tak cicho siedzisz?
no zaniedbuje Was , przepraszam
Mam takie zamieszanie z tą chata , że szkoda gadać . Ludzie dzwonią , oglądają ale jeszcze nikt się nie zdecydował . A Ci co się decydują , odpadają w przedbiegach bo albo dochodu nie mają , albo psa , albo 4 dzieci , albo 5 dorosłych chce mieszkac w jednym pokoju.. Ja tez już odpadam . Nie na moje siły , nie na moje nerwy. Do tego od trzch dni boli mnie głowa , i zastanawiam się czy odstawić ten cholerny duphaston , czy lepiej dalej zdychać ?
CO do rdzenia w szpitalach .. Oglądałyście ostatnio O Matko ! ? MNie to nie dotyczy, ale wspominali coś o fundacji ROdziĆ po Ludzku ( czy cos w tym stylu ) i ich stronie internetowej , oraz numerze telefonu , gdzie można uzyskac kompletne informacje jaki szpital ma jakie zasady , standardy i takie tam . Może warto spojrzeć ?

Koala19 - cieszymy się, że wszystko jak należy
Cytat:
Napisane przez Azealia
Dziewczyny w mojej okolicy dzisiaj był straszny wypadek, odczepiła się naczepa z drewnem od tira i uderzyła w samochody, najbardziej ucierpiał samochód który był najbliżej, kierowca zginął, a jego żona w ciąży i dziecko zostali przewiezieni do szpitala.. Ciągle mi się to pląta po głowie, co za straszna tragedia i tak bardzo mi żal tej dziewczyny Zwłaszcza teraz gdy wiem co to znaczy być w ciąży...
Straszne , jak hostoria z Oszukać Przeznaczenie
Mya;
Dzastino8 - zmien lekarza jak masz możliwość. Dziwna baba .. Ja nie będę |Ci pisała jak wygląda moja wizyta , bo wiadomo że standardy w UK i PL są różne ale zmien , dla dobra swojego i dzidziusia .. Będziesz czekała na każdą kolejną wizytę z niecierpliwością , a nie ze strachem , co znowu to babsko powie Po za tym cieszę się że wszystko dobrze , brawo

Lecę spac , chyba mnie dorwal Bół Dupny co ani nie jest przyjemne , ani smieszne , czasami jak siądę to wstać nie mogę , a o leżeniu na plecach ..p ff .. nawet nie mówię

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-01, 06:16   #4601
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam skierowanie na toxo od gina i nic nie płaciłam.
Z tymi badaniami na NFZ też jest tak, że lekarz nie może dać więcej niż 3 rodzaje badań na tydzień.Dają np TSh FT3 FT4 lub morfologia,mocz,cukier.Py tałam ginki bo wiadomo lepiej być kłutym raz niż kilkanaście, ale powiedziała że niestety fundusz tylko 3 badania na tydzień refunduje i więcej na skierowaniu wypisać nie może.PARANOJA!.

Nie dołuj się tylko ciesz !!
ja od lekarza dostałam skierowani na 7 badań. i nie płace za nie

Cytat:
Napisane przez olenka1304 Pokaż wiadomość
potwierdzam ja tez mialam robione toxo HIV i wiele innych i wszystko za free.
HIV toxo, cytomegalie HCG i podstawowe badania robiłam w LUXMEDZIE z abonamentu :P

CZeść!!!
cóż za piękna pogoda na majówkę
rok temu było baaardzo gorąco, a ja chodziłam z wielkim brzuchem 3 tyg do porodu haha i teraz tez w ciąży :P
na przyszłą majówkęnie planuję kolejnej ciąży :P

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-01, 06:36   #4602
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilona_0105 Pokaż wiadomość
J słyszałam od babki z MOPSu że na 3 sie dzieli bo w końcu jest już dziecko na świecie i jest członkiem rodziny, ale wiecie te niektóre babki to tyle się znają

DZIEWCZYNY, WYJEŻDZam do usłyszenia za tydzień
Stary 2013-05-01, 06:42   #4603
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
J słyszałam od babki z MOPSu że na 3 sie dzieli bo w końcu jest już dziecko na świecie i jest członkiem rodziny, ale wiecie te niektóre babki to tyle się znają

baw się dobrze

ja muszę ogarnąć w domu, wyjść z córą na spacer, mąż jest w pracy. jakiś obiad zrobić. jeszcze nie wiemy czy pojedziemy na grilla bo jest brzyyyydko

Malinka

Haniusia
Stary 2013-05-01, 07:11   #4604
Dzastin08
Wtajemniczenie

Dzień Dobry

Przespała się z tym wszystkim i uzgodniłam z Tż,że zmieniam lekarza
Będe chodziła do tej babki co byłam u Niej przed ciążą, jest bardzo sympatyczna i ma b.dobry sprzęt więc prenatalne od razu też u niej mogę robić.
Na początku się nad nią zastanawiałam ale brała 150zł na wizytę a ta obecna 100 zł,ale jak się okazało ta nagle stwierdziła że w ciąży wizyty będą kosztować 150zł więc w sumie na to samo wychodzi...
W przyszłym tygodniu mam się zamiar zapisać więc jak będe wiedziała nowy termin to dam znać żeby wpisać mnie na listę wizyt Zapewne będzie to coś po 20 maja.
Na następnej wizycie będzie to ok17 tydzień więc pewnie wszystko będzie mi wpisywać w starą książeczkę i tylko przybijać swoją pieczątkę.
P.S Bardzo Wam dziękuje za rady- bardzo się przydały w podjęciu decyzji

Przed następną wizytą muszę tylko zrobić morfologię i badanie moczu.

U Nas na razie dziś kiepska pogoda, tzn mleko na niebie W sumie i tak nie mamy planów;za godzinę wpada facet i mamy mały remont kuchni...

Rybka- wypoczywaj

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-01, 07:19   #4605
issia88
Zakorzenienie

Witam w ten okropnie brzydki poranek
U mnie póki co jesienna pogoda :/

Nie nadrobię teraz wszystkich zaległości, bo za 2 godz wyjeżdżamy, ale jak już będę leżeć tyłkiem do góry to będę czytać lekturę

Coś wyczytałam, że piszecie o badaniach - ja mam taką listę badań, że zbankrutuje :/ ale ginka mowila ze jak jestem ubezpieczona to ze powinni zrobić mi to za friko - nie wierze w takie cuda, ale się zobaczy :P ciekawi mnie tylko czy długo się na wyniki czeka??, bo ja bym sobie zrobila w pon badania a w srode mam ginke, a mam te zakazne choroby, bete, krew, mocz itp. itd. muszę zadzwonić i chyba będę robić odpłatnie w Diagnostyce bo nie mam gdzie :/

A ja dalej chora, chrype mam taka jakby mutacje przechodzila Masakra!! :/

Ide na sniadanie, bo kropek zgłodniał

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość

HIV toxo, cytomegalie HCG i podstawowe badania robiłam w LUXMEDZIE z abonamentu :P

CZeść!!!
rok temu było baaardzo gorąco, a ja chodziłam z wielkim brzuchem 3 tyg do porodu haha i teraz tez w ciąży :P

Niunia a co trzeba zrobić żeby mieć taki abonament w Luxmedzie ??? Bo u nas tez jest, ale w sumie to się jeszcze nie dowiadywałam :P
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-01, 07:26   #4606
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość

Niunia a co trzeba zrobić żeby mieć taki abonament w Luxmedzie ??? Bo u nas tez jest, ale w sumie to się jeszcze nie dowiadywałam :P
ja mam akurat z zakładu pracy, ale można też indywidualnie wykupić

Malinka

Haniusia
Stary 2013-05-01, 07:37   #4607
issia88
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam akurat z zakładu pracy, ale można też indywidualnie wykupić
Weszłam na ich stronę, muszę w poniedziałek podjechać do nich i się popytać Bo szukam kliniki czy przychodni, w której mogę normalnie chodzic do lekarza internisty i robic badania, a może tez maja jakies pakiety dla kobiet w ciąży
Stary 2013-05-01, 07:52   #4608
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Wróciłam z wizyty, nie było USG, tylko zrobił KTG przez brzuszek i było słychac serduszko, pięknie biło i nawet szybko znalazł dzieciątko poprzez te zwały tłuszczu Zapisał mi tonę leków , bo mam jakieś zapalenie. Zapłaciłam 133 zł za leki
Najważniejsze, że serduszko słyszałaś, gratulacje

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Jestem,
Na początek powiem że z dzidzolem wszystko ok, mierzy już 8,5cm, serduszko ładnie bije,no i troszkę się Nam ruszał

Ale ogólnie jestem niezadowolona z wizyty i wkurzona....
Czekaliśmy 1,5 h na wejście do gabinetu
Weszliśmy i kazała się przygotować do badania więc pytam się czy przez brzuch czy dowcipnie a ona zdziwiona,że ja w 14t chcę przez brzuch... bo przecież ona musi wszystko posprawdzać;szyjkę itp...
dobrze że z maleństwem wszystko ok ale nie dziwię się, że zdecydowałaś się na zmianę lekarza.

Mnie wczoraj po południu do pracy wezwali. Myślałam, że szybko pójdzie... a tu grupa spóźniona 40 minut teoretycznie powinnam czekać max 30 i sobie iść, ale szkoda mi trochę było mojego męczenia się w autobusie, a jeszcze oni wydzwaniali, że za chwilę będą. Zawsze mam problem z takimi, bo jakby sympatyczni nie byli to trochę niesmak pozostaje :x. Liczyłam, że 2 h i wrócę do domu, więc wzięłam sobie tylko małą paczkę ciastek. A tu jeszcze do muzeum... dodatkowa godzina. Jak wyszłam wszystko w Wieliczce już było zamknięte. Myślałam, że zjem współpasażerów. Nie dotrzymałam do domu, musiałam po drodze zjeść b-smarta ze stripsami... w sumie ja go nie zjadłam, ja go wchłonęłam a jeszcze później obiad w domu.
Już byłam tak zmęczona, że nawet wczoraj nie wchodziłam już na forum.

1 maja jak na razie brzydki w Krakowie a jak u Was?
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-01, 07:55   #4609
acelinka
Zakorzenienie

hej brzuchatki

ale mi brakuje pisania z wami no ale nie daję rady, praca, remont, Natalka przez tyle zmian na raz (przeprowadzka na czas remontu do babci i chodzenie do żłobka) nie odstępuje mnie na krok jak jestem w domu.

widziałam że pisałyście o pioseneczkach dla maluszków, ja dla natalci kupiłam misia z pozytywką, przykładałam do brzuszki co wieczór i rzeczywiście później uspokajała ją ta melodia

mam nadzieję że same dobre wieści tutaj teraz mamy jak tylko znajde chwilke to poczytam chociaz kilka stron

pozdrawiamy
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-01, 08:01   #4610
Soborowska
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny!
jak sampoczucie mamusiek?

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

czy któraś z Was wie coś o konflikcie serologicznym?
Stary 2013-05-01, 08:20   #4611
issia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soborowska Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!
jak sampoczucie mamusiek?

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

czy któraś z Was wie coś o konflikcie serologicznym?
W internecie o tym wiele, tutaj fajnie jest to opisane http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...zny_35339.html
a czemu pytasz? u was wystepuje taki konflikt?
Stary 2013-05-01, 08:26   #4612
Soborowska
Raczkowanie

no właśnie ja mam rh- a mój mąz rh + i teoretycznie moze wytstąpić konflikt dowiedziałam sie wczoraj jaka grupe ma mój mąz i troche mnie to przestraszyło
Stary 2013-05-01, 09:10   #4613
niunia_20
Rozeznanie

Witam

ja za wszystkie badania płaciłam bo chodzę prywatnie wyszło ok 230 zł za te początkowe. Jeszcze moj gin dopatrzył sie w karcie ze nie zlecił mi badania CMV i musze zrobić na kolejną wizytę (ok 70 zl). Nie przerażają mnie koszty bo chcę żeby z dzidziusiem było wszystko ok. Na każdą wizyte to się zawsze trochę denerwuję ale to chyba każda z nas tak ma

o ile mi dobrze wiadomo to jak jest konflikt serologiczny to przy porodzie chyba dostajesz TY bądź dziecko jakis zastrzyk i wszystko powinno byc ok.

dzięki za rady na temat prezentu i w sumie to taka kuchnia to fajna sprawa

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200802080926.png

http://www.przewodnikmp.pl/img-06062009028.png

sercem jestem przy Tobie Michałek 296g, 22cm (19tc)
Zosia 250g, 23cm (19tc)
niunia_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-01, 09:17   #4614
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:

powinno być na 3,ale w necie roznie pisza...
udanego wyjazdu
Cytat:
no właśnie ja mam rh- a mój mąz rh + i teoretycznie moze wytstąpić konflikt dowiedziałam sie wczoraj jaka grupe ma mój mąz i troche mnie to przestraszyło
przy 1 dziecku podobno nie ma problemu-dostaje sie zastrzyk i juz.

u nas piekna pogoda, dlatego idziemy dzis do rodzicow na grilla
Stary 2013-05-01, 09:22   #4615
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
CZeść!!!
Ja rok temu leżałam z wielkim brzuchem, bo mi lekarz kazał zaciskać nogi I też na przyszły rok nie planuję już ciąży
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-01, 09:32   #4616
ilona_0105
Raczkowanie

Cytat:

Miłego wypoczynku

zaręczyny 09.08.2010

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013
Stary 2013-05-01, 09:34   #4617
Trele_Morele
Zakorzenienie

Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

Cytat:
Moja teściowa ma rh+ teściu rh- ! Pierwsze dziecko urodziła w 35 roku życia a potem jeszcze tròjke. Każde zdrowe , ciáża bezkomplikacji. Teraz sa juz własnie te zastrzyki . Ja dużo czytałam na ten temat po poronieniu , I naprawde w dzisiejszych czasach to nie jest zbyt duzy problem.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Ryba- odpoczywaj za mnie tez

KCIUKI DLA ANI

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-01, 09:39   #4618
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:

CZeść!!!
A z jakiego miasta jesteś? Ja tez mam abonament w luxmedzie, ale chyba wykorzystam go tylko do darmowych badań, bo jakoś nie mogę znaleźć sensownego lekarza

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Moja teściowa ma rh+ teściu rh- ! Pierwsze dziecko urodziła w 35 roku życia a potem jeszcze tròjke. Każde zdrowe , ciáża bezkomplikacji. Teraz sa juz własnie te zastrzyki . Ja dużo czytałam na ten temat po poronieniu , I naprawde w dzisiejszych czasach to nie jest zbyt duzy problem.
Ale przy niezgodności w te stronę problem nie istnieje
Kłopoty mogą pojawić sie jeśli matka ma rh-, a ojciec rh+.
Stary 2013-05-01, 09:49   #4619
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
A z jakiego miasta jesteś? Ja tez mam abonament w luxmedzie, ale chyba wykorzystam go tylko do darmowych badań, bo jakoś nie mogę znaleźć sensownego lekarza
z Tychów, chodzę też do lekarza do luxmedu, bo tam mój mąż może wejść.
chodze tez na nfz, do super lekarza, no ale tam nie ma za bardzo warunkow by wchodzila osoba towarzyszaca

Malinka

Haniusia
Stary 2013-05-01, 10:09   #4620
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Ale przy niezgodności w te stronę problem nie istnieje
Kłopoty mogą pojawić sie jeśli matka ma rh-, a ojciec rh+.
Pomylilam sie oczywiscie. Ona ma minus , on plus I wszystkie dzieci tez plus )

KCIUKI DLA ANI

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości