|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
Cytat:
![]() Mnie w ogóle dziwi kierunek, w którym zmierza telewizja...w sensie, te wszystkie pseudo dokumenty itd. O ile w "Szpitalu" czasem podadzą jakąś ważną informację przy okazji, np. nie brać leków na odchudzanie w okresie laktacji, bo źle wpływają na dziecko...to nie rozumiem tych wszystkich "Dlaczego ja?" .---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- http://www.wiocha.pl/921654,Dziwak-i-wiesniak - przeraża mnie chamstwo i agresja w sieci. Można się z gościem nie zgadzać, ale...po co od razu rzucać takimi obraźliwymi tekstami? Z resztą...podoba mi się jego obecny, nieco steampunkowy wizerunek |
|
|
|
|
#992 | ||||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Z drugiej strony, ona się tylko wypowiedziała (czytałam tylko zalinkowaną tutaj wypowiedź). Jej prawo.
|
|
#993 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Szpitala nie oglądam, zwykle wtedy przełączam na "Dlaczego ja?" To jest piękne, jak się biorą za te POWAŻNE TEMATY tak uroczo nieumiejetnie, a gra aktorska dobija wszystko (chyba tylko Tommy Wiseau w The Room ich pobił kunsztem aktorskim) Uwielbiam się przy tym odmóżdżać :3 Od informacji mam Discovery itp., TVN jest od czystej, bezmyślnej rozrywki ![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
Jaki steampunkowy wygląd? ![]() Szczerze, ja to tak lubię "przegięte" wizerunki, że się nawet nie wypowiadam
|
||
|
|
|
#994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Wąsik, okularki i cylinder, kamizelka...do tego miał klimatyczną laskę .
|
|
|
|
|
#996 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tam się drą albo brzmią jakby się darli, a tak naprawdę rozmawiają spokojnie
|
||
|
|
|
#997 |
|
Zakorzenienie
|
Wkurza mnie to, że ci ludzie się drą, zamiast normalnie rozwiązać problem
.
|
|
|
|
#998 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Typowy patriarchat z pokorną i "słusznie" karaną kobietą kojarzy mi się przykładowo z Rosją a tam akurat KK nie miał i nie ma nic do powiedzenia.
|
|
|
#1000 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1001 |
|
Zakorzenienie
|
Szukam...
Dzisiaj Superwizjer...o islamie . OMG...tam jest babeczka ortodoksyjna, która nie widzi problemu w biciu żon przez mężów i kamieniowaniu . Powodzenia jej życzę. Szkoda, że pokazują tylko skrajny przykład islamu. Nie dość, że przytoczyli krytyczne opinie, ludzi, którzy uważają, że Polska to kraj kultury śródziemnomorskiej...to jeszcze taka skrajna postawa, która dalej będzie budziła wrogość. Mogli pokazać jeszcze jakąś muzułmankę mniej ortodoksyjną.
|
|
|
|
#1002 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Patrzysz na jej poglady poprzez pryzmat naszej kultury (swoją drogą na tym się często autorzy książek wykładają) - spróbuj spojrzeć na to z jej punktu widzenia ![]() Z reguły pokazują tylko jeden odłam czy skrajne przypadki
|
|
|
|
|
#1003 |
|
Konto usunięte
|
Bo wiesz, tacy np. Tatarzy są zapewne mało ciekawi, kobiety nie chodzą w chustach tylko są normalnie ubrane, piją alkohol(tylko, że maja słabe głowy, przynajmniej ci których znam), normalnie pracują, na chrześcijańskie święta składają znajomym życzenia. Tacy muzułmanie są wedlug telewizji nudni, lepiej pokazywać ekstremalne odłamy.
|
|
|
|
#1004 |
|
Zakorzenienie
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;40579371]Bo wiesz, tacy np. Tatarzy są zapewne mało ciekawi, kobiety nie chodzą w chustach tylko są normalnie ubrane, piją alkohol(tylko, że maja słabe głowy, przynajmniej ci których znam), normalnie pracują, na chrześcijańskie święta składają znajomym życzenia. Tacy muzułmanie są wedlug telewizji nudni, lepiej pokazywać ekstremalne odłamy.[/QUOTE]
I lepiej utrwalać w niedouczonym społeczeństwie stereotypy .Demi - ta babeczka, to POLKA. Do niedawna była katoliczką, potem zaczęła poszukiwania religii, która będzie bardziej radykalna...aż dotarła do ortodoksyjnego odłamu islamu. Była jakiś czas temu w tvn, to opowiadała o tym. Więc w JEJ kulturze, o ile wiem, ludzi się nie kamienuje . O biciu kobiet już było mówione, że to niezależnie od religii. Jej dzieci są katolikami i iim codziennie gada, że pójdą do piekła, jak nie przejdą na islam. Dzieci są prawie dorosłe, to pewnie mają swój pogląd na to .---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ---------- No i nie znalazłąm klimatycznego ałtfitu Jacykowa .
Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2013-05-01 o 07:30 |
|
|
|
#1005 |
|
wańka wstańka
|
Mnie dziwi ogladanie tak kiepskich programow jak RwT i innych i oczekiwanie, ze te programy powinny cos sensownego wnosic i np. edukowac
![]() Takie RwT sa prowadzone wg okreslonego schematu i nie ma cooczekiwac jakis madrosci ze strony pani Drzyzgi; nie wspominajac o tych 'krzyczacvch' programach. To bardziej programy rozrywkowe. Troche mnie dziwi i z drugiej strony wzbudza moj podziw postawa mojej sasiadki. Jest starsza, chora na nowotwor zlosliwy (co chwile chemia, badania w szpitalu), a mimo to jest nadal pogodna i aktywna na tyle ile moze byc.
|
|
#1006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Miałam sąsiadkę, która miała też nowotwór złośliwy. Dowiedziałam się dopiero, jak umarła. W życiu bym się nie spodziewała, bo miała taką pogodę ducha. |
|
|
|
|
#1007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z nowotworem, nawet rozsianym= nieuleczalnym, na chemiach mozna prawie normalnie normalnie żyć, pracować, mieć hobby rozwodzić się, lub brać ślub, miec przyjaciół. Ba są takie nowotwory gdzie przy dzisiejszym leczeniu, mimo że choroba jest nieuleczalna pacjent żyje i 10 lat. |
|
|
|
|
#1008 |
|
BAN stały
|
Dziwi mnie chodzenie cały rok w kozakach. Wiem, że zaraz mi ktoś powie, że jestem niemodna, albo wtrącam się w nie swoje sprawy, no ale dziwi mnie to, więc piszę
Mam koleżankę ze studiów, która od października aż do teraz codziennie na uczelnie przychodzi w kozakach. Jak były mrozy to miała grubsze kozaki, a teraz trochę lżejsze. Zachodzę w głowę jak jej nie gorąco, bo nawet jak było parę dni cieplejszych (23-24 stopnie) to miała top, jakieś tam spodnie i te kozaki.Dziwi mnie też niezmywanie lakieru do paznokci. Wiele dziewczyn widzę z takim odrapanym lakierem, albo z jakimiś pozostałościami na środku paznokcia. Bardzo nieestetycznie to wygląda moim zdaniem. |
|
|
|
#1009 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1010 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
Sąsiadka ma koło siedemdzisiątki, a może i więcej. I w jej przypadku: gdy choroba jest tak zaawansowana (jak jest) normalne funkcjonowanie jest bardzo trudne. Bo zyje w bólu i co jakiś czas jej zycie jest poważnie zagrożone. Nie jest to jedyna osoba jaką znam, która jest przewlekle ciężko chora. Jest za to jedyną osobą z tak ogromnym optymizmem i pogodą ducha.
|
|
|
#1011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do obdrapanych paznokci-to zwyczajne lenistwo. Rozumiem,że zdarza się jeden-dwa odprysnąć, ale chodzenie z obdrapanymi do połowy? Masakra. Często takie dziewczyny są odpicowane z góry do dołu, a o paznokciach czy piętach zapominają.
|
|
#1012 |
|
Rozeznanie
|
Dziwią mnie ludzie, którzy narzekają, że w radiu nie ma czego słuchać, a gdy zbadać sprawę okazuje się, że słuchają tylko RMF-u, ewentualnie Zetki i nie mają potrzeby/nigdy nie wpadli na to, by poszukać innej stacji.
|
|
|
|
#1013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1014 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
No wiadomo, że jak gdzieś odpryśnie kawałek lakieru to dramatu nie ma, ale malowanie paznokci, a potem czekanie aż lakier sam odpadnie, ewentualnie aż pomalowany kawałek paznokcia zostanie ścięty jest ohydne. A znam osoby, które tak robią. Tłumaczą się, że szkoda im czasu na zmywanie lakieru, bo przecież sam zejdzie
Edytowane przez Mimiko Czas edycji: 2013-05-01 o 11:11 |
|
|
|
|
#1015 |
|
Biała Dama
|
Mnie to juz przestało dziwic, nie chce mi sie ludzi tez uswiadamiac ze dzisiejsza muzyka to nie tylko chłam i covery
|
|
|
|
#1016 |
|
Zakorzenienie
|
Przecież jest masa stacji radiowych w sieci? Dla chcącego nic trudnego. Każdy znajdzie coś, co go interesuje. Tylko trzeba się nieco postarać. To chyba trudne jest
.
|
|
|
|
#1017 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1018 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
Nie mam pojęcia czy bedzie żyć rok, dwa a może kilka mcy.
|
|
|
#1019 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1020 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:41.

. Wąsik, okularki i cylinder, kamizelka...do tego miał klimatyczną laskę
.

No niestety, echo dawnych czasów widać wszędzie, czasem nawet ciężko się połapać.
Typowy patriarchat z pokorną i "słusznie" karaną kobietą kojarzy mi się przykładowo z Rosją a tam akurat KK nie miał i nie ma nic do powiedzenia.

.