|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Cytat:
a co do glukozy to wg mnie nie ma sensy podawać - to cukier w czystej postaci. Szkoda maluszkowi (tylko dla smaku) już serwować toto. Cytat:
Despa, tylko te chrostki są szorstkie i suche dzisiaj... nie wiem czy to po herbacie, czy zamierają w ten sposób... Odstawiłam całkiem nabiał bo jak to skaza białkowa to sie pochlastam ![]() A dzisiaj dzień kryzysów... ja się źle czuję, mały chlusta jedzeniem (bo nie chce zagęszczacza pić), do tego ta buziunia jak u jakiegoś potworka... WR... Ale jeśli dzisiaj jest źle to wiem, że jutro będzie luks!
|
|
|
|
#3932 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
3majcie się ciepło!Połozne ubrały Go zaraz po uriodzeniu ![]() Cytat:
![]() ![]() A u nas wczoraj cały dzien przespany, z ato w nocy pierwszy raz od urodzenia marudzenie było, ale to tylko z godzinkę, pobudka ok. 5 i do 12.00 harce;p Jakpadł po 12.00to spi do teraz;p Jak sie obudzi to wywleczemy sie troszke na spcerek, bo jakby sie ocieplilo. |
|||
|
|
|
|
#3933 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() raz czy dwa jakis cudem wypiła herbate koperkową i była duuuża róznica i robiła kupki reguralnie bez napięc brzuszka teraz zastój bo nie wieźmie butelki do buzi i jest płacz
|
|
|
|
|
|
#3934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bedzie good to pij Ty zwykłą koperkową i w cycu dostanie
|
|
|
#3935 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie Cytat:
|
|
|
#3936 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witamy kochana ... ogromniascie sie ciesze ze juz PO jestescie i juz w domkuoczywiscie dalsze sa na zapoznawanie sie Cytat:
gratuluje no i za wypuszczenie do domkuuffff na szczescie wczorajszy ''wybryk'' Emiliana byl jednorazowy .... ladnie przespal cala noc - babcia mowila ze obudzil sie o 3.15 z kupa - a pozniej o 7.45 i tu mamusia wstala bo slyszala jak plakusial szybko mleczko zrobila babcia nakarmila i poszedl spac - wstal o 9.30 do 12 podziwial swiat - znowu jedzonko i spi dalej szkoda ze mama nie moze zostac dluzej qrde . |
||
|
|
|
|
#3937 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Sorce a probowalas przemywac krochmalem? Tzn maka ziemniaczana? Dziala cuda, u nas wysypka zniknela w mig
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ee od razu niby po co czekac ![]() Cytat:
![]() Moderna nie wiem ile wazy moj maly bo mial byc teraz wazony przy szczepieniu ale mial katar. Ciagle ktos mowi ze rece bola taki ciezki ale ja jestem przyzwyczajona wbrew pozorom male dziecko gorzej sie nosi bo np 5 miesieczne jest niby ciezsze ale mozna juz nosic na biodrze I przytula sie wiec tak tego nie czucSliczna jestes I synek przystojniak Nestelle on ogromny a ja mala ale nie jakos strasznie sprobuje zrobic nasze zdjecie w calosci to wrzuceDzien dobry
|
||||||||
|
|
|
|
#3938 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny jak myślicie, mogę zjeść jogurt owocowy o smaku owoców leśnych mimo, że karmię piersią?
|
|
|
|
|
#3939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Demeter ogromne gratulację Maluda2112 super, że już w domku Na pewno świetnie sobie poradzisz Co do kreski na brzuchu to ja jeszcze mam, oby szybko zniknęła bo jak założę strój kąpielowy
|
|
|
|
|
|
#3940 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ja od razu zakładałam.
Cytat:
![]() GRATULACJE!!!!!!!!!Cytat:
---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
|
|
|
#3941 |
|
Rozeznanie
|
chciałam wam opisać swój poród... więc jak wiecie 23 kwietnia z rana o 6.00 pojechałam do szpitala ze skurczami. na badaniu KTG wykazało je ale bardzo delikatne w dodatku szyjka nie była jeszcze zgładzona więc położna poradziła pojechać jeszcze do domu i się zrelaksować. więc tak z TŻ zrobiliśmy, wróciliśmy do domu ale z relaksu nici, skurcze coraz silniejsze ale nieregularne raz co 10 minut raz co 8 a czasem co 4. jednakże po całym dniu w bólach postanowiliśmy dłużej nie czekać i na wieczór udaliśmy się do szpitala, jak zwykle pierwsze co to papierologia. o 20 zostaliśmy przyjęci i zrobiono mi badanie, na którym wyszło, że szyjka jest pięknie zgładzona i mam rozwarcie na 5 cm, przez dobrą 1-2h spacerowaliśmy z TŻ po korytarzu. ok 22.00 odeszły mi wody więc odbyło się kolejne badanie, 6 cm po czym zostałam podłączona pod KTG. leżałam dość długo pod nim. na KTG wykazało, że tętno małego w czasie skurczy strasznie się obniża. Pani położna zadecydowała się zadzwonić po lekarza, który miał zadecydować czy nie zrobić cesarki i tak się stało. długo nie czekając podłączyli mi cewnik,wsadzili wenflon i zabrali na sale operacyjną. na sali operacyjnej byłam w pełni świadoma jednakże po podaniu znieczulenia w kręgosłup zupełnie nic nie czułam. nie wiem nawet po jakim czasie ale nad głową zobaczyłam mojego ukochanego Skarbusia po czym zabrali go na ważenie,mierzenie,itp, a mnie zaczęli zszywać (był to już 24.04 godz. 24:30). po wszystkim przynieśli mi na chwilkę malca abym mogła dać mu buziaczka i znowu go zabrali, a mnie przewieźli na salę pooperacyjną, gdzie przyszedł do mnie TŻ z Michałkiem, którego mogłam w końcu utulić
powiem wam szczerze, że mimo strachu przed cesarką cieszę się bardzo, że lekarz nie zwlekał z decyzją i od razu przeszedł do rzeczy. ból po cesarce uważam, że łagodniejszy niż skurcze.a oto mój maluszek...
http://suwaczki.maluchy.pl/li-64503.png http://s5.suwaczek.com/201304241762.png http://s2.pierwszezabki.pl/052/0522949b0.png?7199 Edytowane przez misiulka06 Czas edycji: 2013-05-01 o 15:22 |
|
|
|
|
#3942 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
będzie dobrze... Cytat:
wiesz Kasia, zazdroszczę Ci tej Twojej mamy... na pewno sobie poradzisz sama, ale nie da się ukryć, że po czasie sielanki (Twoja mama wstaje i zajmuje się Emiliankiem w nocy, a Ty śpisz etc) zostaniesz rzucona na głęboką wodę... Ale nie bój ryby - dasz radę!!! Cytat:
![]() Jak śpi to wygląda dobrze, a jak się zezłości, albo po wysiłku przy jedzeniu straaaaasznie mi go szkoda... No i najgorsze, że jutro ten wyjazd i boję się go takiego zabrać - boję się komentarza szwagra... bo on wszystkie rozumy pozjadał i jest najlepszym ojcem na świecie...
|
|
|
|
#3943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też wiem, ja też....
|
|
|
#3944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz kochania to nie tak ze mama wszystko robi za mnie - ona wrecz sie pyta czy moze miec Dyzur dzis w nocy ... wiadomo przez pierwszy tydzien wiecej ona przy nim byla ja dawalam (probowalam) dawac cyca pielucha i prztulanie .. pozniej juz mi lepiej szlo ..wiec ja tam juz przy nim wszytsko robie bojem sie tylko tego ze nie bedzie jej pod reka aby sie spytac czy we pomoc .. musze sie nauczyc Rozdwoic chyba w kilka godzin mi sie to uda i paczajcie com wynalazla ciekawa lekturahttp://www.osesek.pl/podstawy-zywien...e-dziecka.html . |
|
|
|
|
|
#3945 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Mialam zamiar rano cos wiecej naskrobac, ale okruszek pokrzyzowal mi plany - nie chcial spac no ale sie nie dziwie, jak przespal cala noc z jedna pobudka ![]() No i po poludniu padlismy oboje - ja wlasnie wstalam z dwugodzinnej drzemki, a on jeszcze sobie spi ![]() Staram sie Was na biezaco podczytywac, tylko po prostu pisac nie mam kiedy. Ale tak widze, ze przewija sie temat wzdec itp. - ja pije codziennie jedna lub dwie filizanki herbaty koper wloski + anyz + kminek - tutaj nazywa sie to herbatka laktacyjna, ale taka mieszanka wlasnie znana jest z wlasciwosci przeciwwzdeciowych. Nie wiem, czy to dzieki temu czy nie - ale my nie mamy na razie problemu ze wzdeciami czy kupkami - choc moze to dopiero sie zacznie? (mamy juz 12 dni - kiedy u Was zaczely sie takie problemy, w jakim wieku dziecka?) w kazdym razie to ja pije herbatke, nie dziecko
|
|
#3946 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wage !zdrówka dla Igorka ! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() aby wszystko było dobrze !Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za poród ! maluszek przepiękny A tak w ogóle to CZEŚĆ , u nas pogoda średnia -chłodno .... byliśmy ok 3 godz. na spacerze ,potem zaliczyliśmy przewijanie w aucie ,a potem zahaczyliśmy o restauracje a Roszek spał i spał ..... ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Cytat:
u mnie tzn moich dzieci nigdy problem nie występował - żadnych wzdęć ,problemów z kupką itp .a nic takiego nie pije ....
|
|
|
#3947 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tez jestem sama - no oprocz meza - ale jego tez czesto w domu nie ma, do tego od przyszlego tygodnia idzie do pracy, wiec staram sie juz teraz sama wszystko ogarniac - i mam zamiar kupic sobie taki lezaczek-bujaczek, by miec malego na oku, jak nie bedzie spal - zebym nie musiala go caly czas na rekach lulac ![]() Cytat:
![]() Gratulacje raz jeszcze najwazniejsze bylo zycie maluszka, dobrze, ze lekarz podjal dobra decyzje Ale tak sobie czytam, jak z 5 cm rozwarciem moglas jeszcze spacerowac? ![]() Jak sobie przypomne moj porod, gdzie przy zerowym rozwarciu nie bylo juz mowy o poruszaniu sie, tak strasznie bolalo i nie moglam zlapac oddechu ![]() Zazdroszcze jakos tego naturalnego rozpoczecia porodu - ze ten bol tak stopniowo wzrastal
|
|
|
#3948 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- dlaczego?? zakładałam teraz jak dzidzia podrosła to często nie zapinam (albo tylko na 1 zatrzask), nie chcę, żeby posikany pampers był dociskany do ciałka ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Cytat:
gratulacje dla mamusi i Kubusia. Trzymamy kciuki za zdrówko
|
|
|
#3949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale ja ja pije powiedzmy ze profilaktycznie ![]() i tak musze codziennie wypijac spora ilosc plynow, wiec herbatka jest dobrym uzupelnieniem ![]() no i o wilku mowa, moj okruszek sie obudzil i znowu przyssal do cyca ![]() strasznie duzo przybiera - w ciagu tygodnia 400g ![]() polozna mowi, ze najwyzej bedzie mial pyzate policzki
|
|
|
#3950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do bujaczka i na rekach ... nie wiem moze moj jest dziwny - ale na rekach bujam go tylko po tym jak jest nakarmiony ... nie za mocno ale deliaktnie sama sie bojam w tyl i przod max 5-10min i mlody chrapie jak moj tata - biega maratony nogami i prowadzie dlugasne rozmowy sam ze soba wymachujac rekami najlepsza jest akcja jak juz zaczyna poplakiwac przed jedzeniem .... wystarczy mu tylko podlozyc pod szyje Sliniaczke i od razu Cisza i cumka czekajac na butle takiego mam zucha. . |
|
|
|
|
|
#3951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet kawe pije tyle ze bezkofeinowa
|
|
|
#3952 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I w sumie od tej rozmowy już jest ok i zużycie mm zdecydowanie spadłoOC - trochę nie rozumiem z tym karmieniem pod górkę No bo jak to zrobić, jesli u mnie pokarm "sika" i jak czasem Leosiowi cyc wypadnie z buzi to po twarzy mlekiem mu pryskam![]() Te prężenia są też między karmieniami ale pwydaje mi się, że sa wtedy mniej dokuczliwe a jak tylko zaczynam karmić to przybierają na sile. Poza tym w brzuszku Leosia dzieje sie chyba to samo o czym pisała monika.g - tzn. chwilę po tym jak mały zacznie ssać słychać w brzuszku jakies takie dziwne odgłosy - jakby przelewanie Cytat:
Cytat:
Strasznie współczuję takich przejść i tez chyba bym chociaz skargę w szpiatlu złożyła![]() Cytat:
To tak mniej więcej, bo ma ten gips na nózce i pediatra "na oko" odliczala jego wagę. Ale tak czy inaczej to mnie trochę podniosło na duchu bo wiem że dziecka nie głodze na swoim pokarmie![]() Cytat:
|
|
|
#3953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas tez bez problemu lezy w lozeczku, ale ja nie mam serca go zostawiac samego lubie miec go na oku i mimo, ze grzecznie lezy to najczesciej na kolanach i tak sie wpatrujemy w siebie 2 godziny
|
|
|
#3954 |
|
Rozeznanie
|
no to super bo w sumie sama nie wiem co mogę jeść a czego nie i się męczę z myślami...
|
|
|
|
|
#3955 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() od razu zakladalam body (tak tez robili w szpitalu) ![]() Cytat:
![]() strasznie dlugo Was przetrzymali w szpitalu oby teraz bylo juz tylko lepiej ![]() ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Cytat:
u nas zaleca sie jesc normalnie, to co w czasie ciazy.. natomiast w razie wystapienia problemow, przeanalizowac diete i ewentualnie wyeliminowac z menu produkty drazniace.. w szpitalu mi mowili, ze to dziala jakos okolo 3 posilki (karmienia) pozniej - tzn. to co zjemy przechodzi do mleka od czasu zjedzenia 3 karmienia pozniej(jakos tak to bylo)
|
|
|
#3956 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3957 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja zakładam od samego początku
Cytat:
Cytat:
i trzymam mocno kciuki za szybki powrót do domkudobra, spadam, bo mały wrzeszczy
|
||
|
|
|
|
#3958 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
z nowości u nas - Karol leżąc na plecach zaczął podnosić główkę do brzucha jakby brzuszki robił
a jak mu podać palce to tak się podniósł że aż się przestraszyłam ![]() a z powtórek- znów mamy katar przez co w nocy nie mógł spać bo co usnął to się wybudzał bo mu w nosie furgotało i dzisiaj też przez to kiepsko śpi --------------------- Cytat:
![]() można zakłądac body Cytat:
w mojej Julki urodziny urodziłąś ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3959 | |
|
Zakorzenienie
|
Kochane dziekuje za komplementy
![]() bardzo sie ciesze, ze wrocilam tak szybko do swojej figury - falda na brzuchu jeszzce jest, ale na razie mi to nie przeszkadza ![]() anika slicznie wygladasz i Oliwka super fajna ma fryzurke Cytat:
Na gruzlice szczepien nie ma juz wcale. W 3 miesiacu zycia Blonica+ Tężec + Krztusiec + Haemophilus influenzae + Polio + WZW B - moga byc oddzielne albo kombi + pneumokoki Powtorka w 4 i 5 miesiacu zycia. Szczepienia sa refundowane przez ubezpieczenie zdrowotne.
|
|
|
#3960 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam go zawsze na oku ... kompik w sypialni jest jakies yhmm 2,5 metra od lzoeczka a i tak go jak siedze kalde na swoim lozku jeszcze blizej - ew jak bd w kuchni to wsadze go do wozka i kazdy bd zadowolony Cytat:
ad 2 - ![]() ooo leceeeeeem we koncu sie obidzil . zaraz bedzie syrena ![]() . |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:57.

a ona ponoc rewelacyjna na gazy i wzdecia i problemy kupkowe... ola boga... 

Niestety jesteśmy nadal w szpitalu chyba do poniedziałku bo maluszek ma badane serduszko... Jest ciężko po patologii, CC i przy karmieniu. Na szczęście z każdym dniem coraz lepiej, damy radę. Pozdrawiam

klask i:

sa na zapoznawanie sie 

no ale sie nie dziwie, jak przespal cala noc z jedna pobudka
nalezy mu sie powazne lanie. przeciez tak nie mozna
05.07.2008