|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Cytat:
![]() Cytat:
za aniołka i za rozmiar i śliczne fotkiCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ponoć po skońćzonym 4 miesiącu powinno sie wprowadzać
|
|
|
#3902 |
|
Zadomowienie
|
wg mojej położnej w 2-gim m-cu można dać 1 łyżeczkę soku z jabłka, w razie zatwardzenia.
w 4 m-cu soki w 5-tym m-cu rozszerzamy. Zupy jarzynowe (papki), jabłko skrobane, sok, ryba ... Kinga już kilka razy lizała jabłuszko
|
|
#3903 |
|
Wtajemniczenie
|
Sama zdecydowałam. Wiem ze szybko. U mnie w rodzinie wszystkie dzieci karmione mm miały szybko dietę rozszerzana. Skoro Misi nic nie jest po tym jabluszku to chyba jej nie robię krzywdy?
|
|
|
#3904 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() czapa jak kapitan ![]() Cytat:
Cytat:
choc słyszałam juz o znajomych co w 3 mies.dawali ziemniaki ,mieso bo ponoć dziecko mlekiem sie nie najada .... ja jednak jestem za opcją od 6 mies.(na cycu) ,a ninka nawet nie chciała i zaczęła od 8 mies..... Cytat:
Cytat:
w claire -same tatu z pieskami ....
|
|
|
#3905 |
|
Zakorzenienie
|
Liwka krzywdy chyba nie zrobisz, na SR położna mówiła, ze sama pamieta jak rodziła20 lat temu i wychodziła ze szpitala z rozpiską co ma podawac jesc dziecki min. banany i rozmiękczoną bułkę w 2 miesiącu;p JAk MAłyszowi;p Ale, ze teraz się to zmieniło i do 6miesiaca najlepiej sam cyc
Ogólnie nam opowiadało jak wszystko sie zmienia, ze keidys na poloznictwie dzieciom pchały mm bez wiedzy matek mm, zeby nie darly sie w nocy, bo im przelozona kazala;p albo jak kazde dziecko (pewnie kazda z nas) dostawało klapa w dupsko po urodzeniu, zey złapało głebszy oddech i takie tam inne-niektóre barbarzynskie metody-na szczescie odeszly do lamusa A co do jedzenia, to któras z Was pisała, że jakas tesciowa podawała noworodkowi żur na wielkanoc;D I co?-przeżyło dziecko chyba;pU nas burza a Kacper cały dzien spi, powinien byc juz dawno wykapany i w pajacu spac, a on drzemie w koszuli z kolnierzykiem w bujaczku;p Szkoda mi go budzic i korzystam i nadrabiam wizaz
|
|
|
|
|
#3906 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny dziękujemy za komplementy dla Tomaszka
Śliczne zdjęcia dodajecie, maluszki przeurocze a mamy niezłe laski Dziękuję za odp co do odciągania mleka. Piję dużo wody i może dlatego tyle go jest. Co do położnej u nas była przed porodem i teraz ta sama już 2 razy była po a ma być 6 wizyt, szew mi ostatnio ściągnęła, taka śmieszna niebieska żyłka. Za każdym razem waży maluszka, w ogóle świetna z niej babka widać że ma podejście do dzieci. Tomko śpi po kąpieli. Trochę mniej krzyku dzisiaj było bo wrzuciłam tetrę do wanienki i tak go przykrywałam nią. oliwka co do hemoroidów też miałam straszny problem, jak przed porodem było względnie tak po porodzie zastanawiałam się dosłownie co mi tam wisi pomiędzy pośladami wcześniej miałam Avenoc ale to nie pomaga wcale, przynajmniej u mnie. Pytanko mam do was, co zrobić jak jedno uszko jest takie bardziej odstające? Prawe ładnie się ukształtowało a lewe odstaje tak jak by środka nie było. To się wyrówna jakoś?
|
|
#3907 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jednorazowo? czy jakoś dzielisz? Cytat:
takie sytuacje właśnie są jak najbardziej wkurzające, niby Ci się nalezy a nie ma jak tego wyegzekwować- masakra jakaś z naszą służbą zdrowia. Ja się już nauczylam że trzeba walczyć o swoje i nie dać się zbyć, teraz mnie jescze połozna podpuściła, ze jak czegos lekarz, pielęgniarka nie bedą chciały dać- to mam to brac na piśmie ( opowiadalam jej o sytuacji jak złozyłam na lekarkę skargę do rzecznika praw pacjenta- bo mi powiedziała, ze jej nie obchodzi że dziecku braknie pasków do glukometru)
|
|
|
#3908 |
|
Zakorzenienie
|
Luna - aż wszystko mnie boli po Twoim opisie - jestem mega dzielną kobietą
i uffff, że to przeszłość.Nestelle - genialne masz dzieci i bardzo troskliwe - wspaniale wychowujesz swoje skarby Moderna - pięknie wyglądasz ze swoim maleństwem. Marcelek piękniusi - a mamusia jak najbardziej również. Anika - jesteś przepiękną kobietą. Ech - co Wy tu takie wszystkie ładne. Zapadam się w kompleksy. I maleństwo oczywiście też ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Despa - pięknie się mówi, żeby brać na piśmie odmowy, ale mi lekarz odmówił odmowy na piśmie Dlatego teraz w takim przypadku będę niestety wchodziła do gabinetu z dyktafonem.---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- I zapomniałam Wam napisać - byłam dzisiaj z Kaliną w jej pierwszy miesiączek u lekarza i waży już ponad 5 kg. Pięknie przybiera. A mój Igorek ma od wczoraj gorączkę cały czas i to do 40C... i okazało się, że angina. Cholera by to wzięła. Oby Kalinki nie zaraził, a on tak ciągnie do niej
|
|
#3909 |
|
Wtajemniczenie
|
Klementyna no niektóre metody to faktycznie dobrze ze juz ich nie ma
może faktycznie się pospieszylam troszkę ale chciałam spr jak zareaguje i jej zasmakowalo Despa jednorazowo do mleka.
Na zawsze." Moje 55 cm szczęścia... Michalinka - ur. 12.02.2013r. Edytowane przez LiwkaO Czas edycji: 2013-04-30 o 21:01 |
|
|
|
|
#3910 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a zniknęła wam juz z brzucha ta ciążowa kreska? bo mnie jeszcze i zastanawiam się czy ona juz zostanie
|
|
#3911 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3912 |
|
Rozeznanie
|
no to idziemy spac... az sie boje (doslownie)...
acha dzis pierwsze 5ktopelek BOBOTICku... moze latwiej zr kupke i nie bd jej tak prezylo - oby... jak Wy podajecie te kropelki tj przed jedzeniem? po? w trakcie? *polozna - byla u mnie RAZ i doszla do wniosku ze wiecej nie musi bo wszystko ok ale mam dzwonic w razie 'w'... ehhh nawet mi sie klocic nie chcialo :| *kreska - jest nadal taaaka gruba i ciemna ale za to brzuch spadl i weszlam w wszystkie rzeczy sprzed ciazy! moje 170cm i 63kg jest musze dojsc do 60kg i bd gitara ale to jak zaczne biegac i znow bede mogla cwiczyc brzuch ponizej 60kg ludzie sie mnie pytaja na co choruje bo wygladam okropnie
|
|
|
|
|
#3913 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- nie pamiętam już, mylą mi się te wszystkie krople, ale w ulotce boboticu akurat było chyba napisane kiedy podawać. |
||||
|
|
|
|
#3914 |
|
Zakorzenienie
|
MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Mielismy dzis przejscia ... Udalo mi sie Milusia UluLac spal do ok 19-45 ... Potem sobie gaworzylismy i ok 20-30 myju plumku - momrusia scierczka ... ladnie nowe czyste ubranko ... Juz Jedzona 80mm ... Odbite ... Lezymy kolo siebie i oka po malu ciezkie sie robia ... A tu w momencie jak nie :rzygi; takim Kisem bllee smierdzacym Biedaczek moj - oczywiscie wszystko w kolo ufajdane - a co smieszne - wczoraj posciel zmienialm
I od nowa mycie nowe ciuszki i tulenie - na razie spi, uff na szczescie Babcia ma Warte. Ale kazalam sie budzi w Razie W - a i tak sie budze jak placze, slychac go dosc glosno w pokoju obok. Wiec ja lece sapac Wszytskie Jestesmy Piekne I Wszystkie mamy Piekne Dzieci Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3915 |
|
Rozeznanie
|
monik_a
pisze ze bobotic przed karmieniem... ale tak pytam bo czasem zaprawione w boju mamy wiedza najlepiej kuuurde dalej brak kupki a Mala taaak prezy i zaczyna sie placz ![]() JAK NAUCZYC DZIECKO PIC Z BUTELKI?! mam dla niej herbatke i ni piernika nie chce pic z butelki... ehhhh dramat jakis... |
|
|
|
|
#3916 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
u mnie zimno i deszcowo a tydzien temu mówili ze bedzie 30 stopni i słonce ![]() Cytat:
dla Kalinki i zdrówka dla IgoraCytat:
Cytat:
|
|
|
#3917 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i brawo za wage.dziwnie z tymi witaminami. a wiesz jak ze szczepionkami?czym sie u was szczepi? pneumokoki? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dla Kalinki i Cytat:
nadrobiłam witam się w weekend majowy
|
|
|
#3918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak bardzo długo nie robi to może czopek? tylko chyba połowa przekrojona wzdłuż. a może po prostu nie chce herbatki a nie konkretnie butelki? spróbuj najpierw mleko dać z butelki. ja herbatki nie podawałam, ale kilka razy dostał moje mleko z butelki. najpierw odrzucał i szukał cyca, od razu odwracał główkę w stronę cyca i zaczynał ssać przez ubranie, ale dawałam butelkę i pociamkał aż zaczynał ssać. momentami trochę za dużo mu leciało i jak robił wielkie i lekko przerażone oczy to zabierałam na chwilę butlę, brałam wyżej i jak połknął to dalej, ale przez ten moment bez butli znowu było szukanie cyca i od nowa wciskanie butli. |
|
|
|
|
|
#3919 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
bo widze ze wykropkowalo: enfamil standard flow chodzi o to ze dziecko samo sobie dopasuje to ksztaltem jak sutek 2. butle trzeba wlozyc tak zeby byl smoczek w buzi i w nim plyn do picia, jezyk ma byc pod smoczkiem - trik na to jest taki ze jak dziecko otworzy buzie to jezdzisz mu smoczkiem po dolnych dziaslach. w ogole na poczatek trzeba dac na wargi plyn zeby wiedzialo co i jak no i poza tym to sie nie zrazac i cwiczyc i cwiczyc to chwile trwa
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png Edytowane przez Ptaszysko16 Czas edycji: 2013-05-01 o 11:46 |
||
|
|
|
|
#3920 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pogoda super - ani gorąco, ani zimno, tak w sam raz. Także po obiadku idziemy całą rodzinką ( jak to fajnie brzmi ) na długi spacerek.
|
|||
|
|
|
|
#3921 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kurde... a u nas masakra na buziuni... aż wstyd mi tak do teściów jechać ![]() boję się sudocremować... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
mimo, że miałam cienką i deliaktnie widoczną to nadal się utrzymuje...Cytat:
u nas się to często zdarza
|
|
|
|
#3922 |
|
Raczkowanie
|
Witam was dziewczynki
Wypuścili nas wczoraj z Kacperkiem ze szpitala po 12 dniach pobytu tam... Jak się okazało musiałam po cc zostać z małym na 6 dni bo miała antybiotyk ponieważ przez to ze przenoszony był okazało się że ma zapalnie płuc ale jest już dobrze teraz oswajamy się z domkiem Jak narazie mały więcej przesypia i dobrze bo i ja mam trochę czasu aby odpocząć bo dosć już nerwów i stresu przeszłam w tym szpitalu Poród opiszę wam trochę później Gratulacje dla wszystkich mam ![]() ![]() klask i:![]() ![]() Dziękuję za trzymanie kciuków
|
|
#3923 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny zakladacie body maluchom dopiero jak pepek odpadnie???
|
|
|
|
|
#3924 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to widze ze nie jestesmy same...Cytat:
![]() ale jest progress bo kupka byla rano - taaaaaaaaaaaka duza... Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
ja nie wiem czasem jak sie zapomnij ssie a czasem nie ma szans zeby nawet liznela... ![]() a herbatek ma kilka wiec moze przebierac... min ta z humany i co i wypluwa jezykiem butle... a ona ponoc rewelacyjna na gazy i wzdecia i problemy kupkowe... ola boga... ![]() aaaaaaaa ponoc do poprawy smaku malemu dziecku mozna dodac czystej glukozy zakupionej w aptece - prawda
|
||||
|
|
|
|
#3925 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
witamy ponownie---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- ja zakładałam od razu
|
|
|
#3926 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Moje drogie w sobotę 27 kwietnia przez CC na świat przyszedł Kubuś 52 cm i 3050g.
Niestety jesteśmy nadal w szpitalu chyba do poniedziałku bo maluszek ma badane serduszko... Jest ciężko po patologii, CC i przy karmieniu. Na szczęście z każdym dniem coraz lepiej, damy radę. PozdrawiamWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3927 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Hej mieliśmy się wybrać z Leonkiem zobaczyć jak tatuś gra w piłkę ale jak zasnął o 10 to dopiero teraz się przebudza śpioch kochany
Cytat:
i zazdroszczę powrotu do xs![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
Gratuluję ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
Gratuluję ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- ja zakładałam od razu
|
|
|
#3928 | ||
|
Kniaginia
|
Witam
![]() Cytat:
Nie, od razu. Cytat:
|
||
|
|
|
|
#3929 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Cytat:
Gratulacje!! dużo zdrówka i szybkiego powrotu do domu
|
|
|
#3930 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety w naszych chorych realiach, trzeba walczyć o wszystko- przy Oliwii uparłam się że chce badanie na cukier przy trzeciej wizycie powiedziałam,ze nie wyjde z gabinetu bez tego skierowania- i okazało się ze miałam rację upierając się . Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
gratulacje jeszcze raz tak i w szpitalu też miała założone po porodzie Cytat:
Cytat:
Oliwka -01.07.2001 http://www.suwaczki.com/tickers/atdcgu1rztnwqwft.png Emilka -26.03.2013 http://www.suwaczek.pl/cache/da9d9f9ea7.png Edytowane przez despa Czas edycji: 2013-05-01 o 13:29 |
||||||||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:44.

chyba podobnie wspominamy te bolesne skurcze 
polozna mowi, zebym wziela gleboki oddech - a mnie wtedy lapal refluks i soki cofaly sie do gardla aaaaaaaa 

za aniołka i za rozmiar
W koncu nie był w ubranku os strippi, bo było ciepło i byłoby mu za gorąco
ponoć po skońćzonym 4 miesiącu powinno sie wprowadzać
05.07.2008 

klask i: