![]() |
#1561 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Każdego dnia będę piękniejsza - cz. IV
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- http://www.anwen.pl/2013/03/podsumow...erania_24.html Coś takiego jak Kulpol L-102 prezentuje się super, chyba się na niego skuszę ![]() ![]()
![]() |
#1562 | ||
Lux Mundi
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hm... piję ją od dawien dawna i nadal mam piękny, jasny blond ![]() Co do ziół w ogóle, nie powinno się pić pojedynczych dłużej niż 7 dni [ wypłukują makro i mikroelementy, a skrzyp głównie witaminy z grupy B]. Dlatego najlepiej łączyć co najmniej 3 sztuki ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez Cindy28 Czas edycji: 2013-05-01 o 16:33 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1564 | |
Lux Mundi
|
Cytat:
![]() Zioła wchodzą między sobą w interakcje - jeśli wiadomo jak je łączyć, wykluczają one negatywne skutki i dostarczają do organizmu tylko to, co mają w sobie najlepsze. Klimuszko mówi o tym, by łączyć zioła nieparzyście : 7, 9 bądź 11 - "wtedy zespołowe i harmonijne współzależności przywracają biologiczną równowagę w organizmie".
![]() ![]() |
![]() |
#1565 |
Zakorzenienie
|
picie pokrzywy nie przyciemni włosów, ale płukanka z pokrzywy już owszem. Pokrzywa sprawi, że szybciej urosną włosy, niestety nie tylko na głowie..
![]()
#1566 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak, tak gdzieś czytałam i to mi się wydało okropne ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1567 |
Zakorzenienie
|
Ale przecież można inaczej dostarczać te mikro i makroelementy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1568 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1569 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1571 | ||
Lux Mundi
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1572 | ||
Zakorzenienie
|
Spoko
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1573 | |
Lux Mundi
|
Cytat:
![]() Na szczęście nie trwa to długo + jest bonus w ubytku kilogramów ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1574 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1575 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() apropo pokrzywy to jak brałam izotek i piłam pokrzywe to miałam prześliczną cere a włosy rosły jak szalone ![]() ![]()
![]() |
#1576 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie piłam skrzypu i pokrzywy razem, więc dla mnie to byłaby różnica. Nie mówię o wyłącznej suplementacji farmakologicznej, z pożywieniem tez można dostarczać mikro i makroelementów ![]() Ale jeśli będę się odżywiała śmieciowym jedzeniem to wysyp nie będzie trwał długo? Nie mówię o fastfoodach czy słodyczach każdego dnia, ale o takim niezbyt zdrowym jedzeniu, np smażone jedzenie, biały chleb, majonez itd. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1577 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1578 | ||
Lux Mundi
|
Cytat:
![]() Piję zestaw na odprowadzenie limfy z organizmu [mam nieregularny okres i wody zawsze przybywa, ale nie chce cała zejść]. Musiałabym zerknąć, co tam jest - jutro będę w pracy, to mogę wtedy podać Ci konkretny skład ![]() Piję zioła dwa razy dziennie, sok z pokrzywy ten - dwa razy dziennie 25 ml. A korzeń taki, 2 tabletki dziennie. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W przeciwnym razie albo zostaje zakup produktów eko, albo farmakognozja. Bo nie wierzysz chyba, że banany czy jabłka, które muszą przetrwać transport i poleżeć jeszcze na półce zagwarantują Ci chociażby minimum dziennego zapotrzebowania na makro i mikroelementy ![]() Hm... jeśli jesz niezdrowe rzeczy, to wiadomo, że toksyn jest więcej, co równa się temu, że wysyp będzie trwał dłużej ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1580 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to w takim razie idąc tym tokiem rozumowania powinnam chyba nie żyć, bo nie piję teraz żadnych herbatek ziółek itd, jem sporo owoców, pewnie sorbinianu potasu czy czegokolwiek innego też wsuwam kilogramy. Moim zdaniem nie wolno przesadzać, chcę pić pokrzywę bo liczę na poprawę stanu włosów to nie będę wlewać w siebie 3 lub więcej (w ogóle: nieparzysta ilość - mi to pachnie jakimś znachorstwem ![]() ![]() Chodziło mi raczej czy będzie on trwał dłużej czy będzie się utrzymywał cały czas ![]() Nie jestem znawcą, ale uważam, ze we wszystkim trzeba mieć umiar i z ziołami też nie należy przesadzać, tak jak z mega zdrowymi swoimi owocami, warzywami, chlebem, mlekiem czy innym jedzeniem, bo sklepowym się jeszcze nigdy nie zatrułam. Mam takiego w☠☠☠☠a, że zaraz chyba rozszarpię siostrę i wrócę jutro do krakowa ![]() ![]() ![]() Edytowane przez IzzieSt Czas edycji: 2013-05-01 o 18:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1581 | ||||
Lux Mundi
|
Cytat:
![]() Poza tym nie chodziło mi to, by dostarczać organizmowi większą dawkę witamin [ pijąc więcej niż 2/3 zioła], tylko by nie prowadzić do niedoborów. Cytat:
Uważam więc, że zwracanie uwagi na to co się je i pije TERAZ ma sens. Zawsze łatwiej jest zapobiegać niż leczyć ![]() I na szczęście wielu ludzi zawdzięcza życie i zdrowie temu, co Ty dziś nazywasz znachorstwem ![]() Skąd wiesz jakie to będzie miało skutki za kilka lat? Cytat:
![]() Idą tym tokiem - im dłużej przyjmujesz takie pokarmy, tym dłużej organizm będzie się oczyszczał. Jesz cały czas, wysyp cały czas. Aczkolwiek może być też tak, że tylko do pewnego momentu, przerwa [ organizm też się tym męczy ![]() Cytat:
![]() Chociaż nie rozumiem Twojego nastawienia jeśli chodzi o umiar w zdrowej żywności. Tutaj nie ma żadnych skutków ubocznych [ jedynie zasobność portfela może być sprawą zaporową]. Skoro więc mogę, np. wybrać jajka od kur, które widziały słońce, trawę i dżdżowniczkę, wiadome jest, że wybiorę ZAWSZE takie, niż te od kur z chowu klatkowego. Już pomijając kwestie ideologiczne warunków w jakich jest chowany jeden i drugi drób. Skoro jednak naukowcy mówią o tym, by łączyć zioła tak czy inaczej, nie pić pojedynczych etc., to raczej będę trzymać się tego faktu, a nie tego, że grupa pijaczek pokrzywy dziś czuje się dobrze i łyka tylko witaminę B complex ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1582 |
Zakorzenienie
|
https://www.youtube.com/watch?featur...&v=_ZTvc-zQBOI
![]() ![]() ![]() IzzieSt tylko spokojnie ![]()
#1583 | |
Lux Mundi
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1585 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też uważam, ze zwracanie uwagi na to co się je ma sens, ale myślę, że łatwo tutaj przesadzić. Nie uważam żebym odżywiała się źle, skoro nie sięgam po ff, unikam smażonego, jem dużo warzyw i owoców ze sklepu, ale wg Ciebie pewnie niekoniecznie bo jem mięso zapewne nafaszerowane hormonami, zdarza mi się sięgnąć po biały chleb z glutaminianami czy z czymś innym. Myślę, że większe jest prawdopodobieństwo, ze zabije mnie ktoś na drodze niż fakt, że jem kurczaka ze sklepu naprzeciwko nafaszerowanego Bóg wie czym. Co do naukowców to teraz mówią tak, że 15 lat mogą mówić inaczej ![]() Nie wiem jakie to będzie miało skutki za kilka lat, ale nie wiem też jakie skutki będzie miało to, ze mieszkam w mieście pełnym spalin, w dzieciństwie przebywałam w otoczeniu ludzi, którzy palili papierosy. Fakt, że przez kilka tygodni żyłam wyłącznie na kawie i energetykach może też będzie miał skutek za 15 lat w postaci raka czegokolwiek. Nie uchronimy się przed całym złem tego świata, nie będę gdybać, bo nic mi to nie da ![]() Tak, wiele osób zawdzięcza życie temu co ja nazywam znachorstwem, tylko szkoda, ze nie nagłaśnia się tak przypadków gdy ludzie z poważną chorobą udawali się do znachorki a nie do lekarza, a efekt był w postaci pogrzebu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1586 | |
Lux Mundi
|
Cytat:
- Jak najbardziej... Dotknij." Umarłam ![]() Dzięki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1587 |
Zakorzenienie
|
Przyprowadziła koleżankę, najpierw się darły do siebie przez 3-4 godziny, bo przecież normalnie rozmawiać nie potrafią, mimo, ze prosiłam o ciszę bo się uczę
![]() ![]() ![]() ![]() Spoko ![]() Edytowane przez IzzieSt Czas edycji: 2013-05-01 o 18:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#1588 | |||||||
Lux Mundi
|
Cytat:
![]() Możesz, dodaj do takiego składu rumianek - będzie lepiej ![]() Tego komentować chyba nie trzeba ![]() Cytat:
A to, że chociażby drób pakowany jest hormonami, to nie nowość. Poza tym to, co ludzie tak chętnie kupuję [kark, łopatka, ogonów], to miejsca w które zwierzęta dostają m.in. antybiotyki etc. Biała mąka, tak jak cukier, to element końcowej fazy wypierania danego surowca ze wszystkiego, co dobre. Cukier, by był biały wybiela się głównie chlorem ![]() ![]() Tutaj akurat jest kwestia tego czy się komuś chce poszukać zamiennika bez chemii. I nie mów, że to co powyższe jest zdrowsze ![]() Cytat:
Cytat:
To chyba akurat wie każdy. Bierny palacz ma większe 'szanse' na to, by w przyszłości zachorować na raka płuc. Tak samo jak osoba mieszkająca w dużym, zanieczyszczonym mieście na chociażby - pylice czy dychawice oskrzelową. Nikt nie twierdzi, że da się uchronić przed wszystkim, bo tak nie jest. Ale skoro ma się wybór, to dlaczego z niego nie skorzystać? Co do farmaceutyków - wiadomo jakie skutki uboczne posiadają. I przyjmowane jednorazowo i długotrwale. Kwestia, żeby się zainteresować ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Cytat:
![]() Normalnie biłabym za takie coś ![]() Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez Cindy28 Czas edycji: 2013-05-01 o 18:51 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1589 |
Zakorzenienie
|
IzzieSt przy takiej siostrze to ja bym nerwowo nie wytrzymała
![]() Cindy mnie też to rozwaliło ![]()
#1590 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślę, że możemy zakończyć temat, bo Ty masz swoje wyrobione zdanie na ten temat, a ja moch nawyków aż tak drastycznie zmieniać nie mam zamiaru, więc mamy impas ![]() Dziewczyny majaą 21 lat, ale mózg chyba 3 latków ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:46.