|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dyskusje luźne i bardziej spięte ;) o ćwiczeniach i diecie :D
Cytat:
tylko teraz się zastanawiam, czy już zamawiać z jednej strony są mi potrzebne natychmiast, ale z drugiej - za 2-3 miesiące przeprowadzam się na drugi koniec kraju, zawsze to dodatkowy ciężar do przewiezienia chociaż w sumie przy tym żelastwie, które już mam te parę kg w tą czy w tamtą nie będize robić wielkiej różnicy |
|
|
|
|
#3572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestes w stanie zjesc dziennie ponad 2000 kcal ?
|
|
|
#3573 | |
|
Rozeznanie
|
Podbijam pytanie:
Cytat:
*Rozgrzewka. *2 serie po 15 powtórzeń: 1. Wykroki 2x2,5kg; 2x2,5kg 2. Wyciskanie sztangielek leżąc 2x2kg; 2xbutelka 1,5 litra 3. Wiosłowanie sztangielką 2x2,5kg; 2x2,5kg 4. Podciąganie sztangielek wzdłuż tułowia 2x2,5kg; 2x2,5kg 5. Uginanie ramion uchwyt młotkowy 2x2,5kg; 2x2,5kg 6. Pompki w podporze tyłem *3 serie po 25 powtórzeń: Odwrócone brzuszki. Skłony boczne ze sztangielką (na każdą rękę, po 5kg). Spięcia brzucha. *Rozciąganie. Mogę robić te ćwiczenia na brzuch w inne dni niż na całe ciało czy one powinny być bezpośrednio po tych? |
|
|
|
|
#3574 |
|
Raczkowanie
|
ja to bym chciała takie oczo☠☠☠ne żółte albo pomarańczowe
![]() tak się dzisiaj przechadzam po różnych blogach i nigdzie nie znalazłam nic wegetariańskiego. sama nie jestem wegetarianką, ale z chęcią poczytałabym takie w wykonaniu osób, które ćwiczą siłowo. znacie takie? |
|
|
|
#3575 |
|
Raczkowanie
|
na sfd pare dziewczyn jest wegetariankami, no i w przepisach mozesz cos wyszperac. ja robilam ostatnio pasztet cieciorkowy z bloga Tygryska, juz drugi raz ,jest pyszny. wszystkim w domu smakuje, nawet mlodszemu bratu
|
#3576 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jadam zdrowo, kasze, ryż brązowy, płatki owsiane, mięso i ryby, jajka, warzywa. Staram się w miarę bilansować ale nie wiem, nawet ile kalorii to wszystko wynosi. Oscyluję, że dziennie dokładając dużo owoców przy tym wyjdzie z jakieś 1600-1800. Mam zamiar ćwiczyć 3 razy w tygodniu i w międzyczasie w domu rower, skakanka, hula-hop, bo lubię. |
|
|
|
|
#3577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3578 |
|
Zadomowienie
|
Ja w sumie tak jadam bo więcej nie potrzebuję, jestem najedzona, a czasami aż nadto.
Czy w ogóle jest możliwe, żeby przy modelowaniu sylwetki biust pozostał? Przecież jednak tam też jest tłuszcz, a mięśniami go nie uzupełnię, a nawet nie chcę. Tak to chyba działa z modelowaniem sylwetki prawda? Pozbywamy się tłuszczu, a w to miejsce uzupełniamy mięśniami tam gdzie trzeba? Gdybym miała większy biust to bym nie miała problemu, ale tak no to niestety. Ogólnie to nadzieję wiążę z przysiadami ze sztangą, żeby ten tyłek podnieść i może przy okazji brzuch też by przy tym się spłaszczył. Tylko te cycki... |
|
|
|
#3579 |
|
Zakorzenienie
|
bez diety nic nie wymodelujesz
Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2013-05-01 o 19:49 |
|
|
|
#3580 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3581 |
|
Zakorzenienie
|
można
|
|
#3582 |
|
Zakorzenienie
|
Jak odniesiecie się do demonizowanej na sfd hormonalnej terapii antykoncepcyjnej przy treningu siłowym?
|
|
#3583 |
|
Zadomowienie
|
To znaczy, że pójdę na siłownię i będę robić przysiady ze sztangą a jak nie zjem 2000 kcal to tyłek dalej będzie wisiał? Ja nie jem słodyczy, ani żadnych fast foodów, ani niczego takiego. Ta dieta ma być aż tak restrykcyjna co do 1 kcal, czy jak to działa? Tylko błagam nie odsyłajcie mnie do sdf ladies. Jak już to lepiej na jakiś konkretny wątek na wizażu. Chyba, że tutaj też mogę zasięgnąć porady.
---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Demonizowanej? Wolę brać te tabletki, niż chorować na nerwicę z powodu panicznego strachu przed ciążą. Ja właśnie niedługo mam zamiar zacząć je brać. Trudno, najwyżej pożyję 30 lat krócej, ale przynajmniej bez strachu i lęku. |
|
|
|
#3584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3585 |
|
Zadomowienie
|
Bo sytuacja wygląda tak, że koleżanka, z którą mam iść na siłownię ma znajomego, który jest zawodowym sztangistą, jeździ na zawody, nawet olimpiadę zaliczył i na co dzień tam pracuje. Zaprosił koleżankę na siłownię w celu pokazania jej ćwiczeń na wzmocnienie itd. i uznałam, że to świetna żeby się z nią zabrać i okazja, żeby przełamać pierwsze lody.
Ciekawa jestem, czy taki facet mógłby powiedzieć jak konkretnie ćwiczyć krok po kroku i jak ta dieta ma wyglądać? Oczywiście zgodnie z moimi preferencjami co do wyglądu jaki chciałabym osiągnąć. Edytowane przez Aredhel125 Czas edycji: 2013-05-01 o 22:29 |
|
|
|
#3586 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Przestańcie z tym podbijaniem pytań. Zadałyście raz okej, jak się pojawi ktoś kto będzie znał odpowiedź, to wam ją napisze. A takim podbijaniem tylko bałagan robicie, później ciężko dojść co kto chciał i komu właściwie jakiej pomocy potrzeba
Cytat:
Zasadniczo możesz w inne, tyle, że nie wiem jaki w tym sens, skoro w dzień siłowy jesteś już rozgrzana, brzuch też, więc po prostu kwestia zrobienia 3 dodatkowych ćwiczeń. A w inne dni, to czasem różnie bywa Generalnie nie masz obowiązku ich robienia, tak jak pisałam na samym początku, jeżeli przykładasz się do treningu, pamiętasz żeby spinać brzuch w odpowiednich momentach, to on i tak będzie przećwiczony. Ale że się uparłaś na te dodatkowe ćwiczenia, to je Tobie wrzuciłam. Cytat:
U mnie w domu cieciorkowy smakuje bardziej niż np. z soczewicy ![]() Cytat:
I tam bardziej chodzi o wpływ anty na redukcję, a nie konkretnie siłowy oraz o ogólne skutki anty. Każdy zgodnie z własnymi zasadami, sumieniem, rozumkiem, itp. itd powinien sam zdecydować czy to jest dla niego czy nie. Warto jednak zdawać sobie sprawę z obu stron medalu, i z wad i zalet, zarówno jeżeli chodzi właśnie o kwestie sylwetki, jak i ogólnie o kwestie zdrowotne i skutki przyjmowania anty. I tym samym podjąć decyzję świadomie, tym bardziej, że konsekwencje tego każda kobieta poniesie indywidualnie.
|
|
|
#3587 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3588 |
|
Zakorzenienie
|
A propo ja przy tabletkach anty miałam stany depresyjne
Ogólnie teraz panuje tendencja do reklamowania tabletek anty jako światłego rozwiązania oświeconych kobiet, bez pokazywania jakie mają skutki negatywne. Nie znam nikogo komu gin by robił badania hormonalne, badania wątroby, krzepliwości krwi itd. I nie wydaję mi się by dziewczyny demonizowały raczej pokazują to, co jest przemilczane przez lakarzy, farmaceutów i medyczny światek ![]() Co do najadania się poniżej zapotrzebowania. Niektórzy jedzą 800 kcal i też się najadają więc to akurat żaden wyznacznik
|
|
|
|
#3589 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.sfd.pl/Antykoncepcja_horm...a-t914325.html ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Cytat:
|
|
|
#3590 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do demonizowania to moim zdaniem z badaniami naukowymi to jest tak, że raz naukowcy odkryli jedno, potem drugie itd. Wiem, że istnieją osoby, które brały lata, odstawiły, minęły kolejne lata i żyją. Ja również jestem przeciwniczką brania tabletek po 5, 10 lat. Jest to przesada. I zdaję sobie sprawę co może się od nich stać. Ja chciałam brać ze względu na to, że leczę trądzik 8 lat u dermatologa i przyniosło to na razie więcej strat niż pożytku. Już żyć mi się nie chce naprawdę i wiecznie patrzeć na te grudy i postanowiłam w końcu spróbować tej metody. Martucca pisała, że jest to pseudo leczenie trądziku. A czy jest inna metoda na wyleczenie tego? U mnie żadne diety, ziółka,drożdże, maści i antybiotyki nie pomagają. Poza tym jeszcze co do ćwiczeń. Ja naprawdę wiem, że kobiety, które preferują wygląd fitnessek nie za bardzo lubią jak ktoś mówi o ciele bez umięśnienia. No ale ja nic nie poradzę, że podobają mi się szczupłe dziewczyny, które fitnesskami nie są. Po prostu tak mam i już. Nie wiem, może jestem jeszcze młoda i głupia, ale z tym chyba też nic nie zrobię. Zależy mi wyrobieniu proporcji mojego ciała i to tyle. Edytowane przez Aredhel125 Czas edycji: 2013-05-02 o 00:03 |
|
|
|
|
#3591 | |
|
Zakorzenienie
|
Zdrówko dziewczyny, pije właśnie soczek z mniszka lekarskiego
![]() Cytat:
|
|
|
#3592 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3593 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Owszem o sylwetce fitnesski można zapomnieć. Ale to nie znaczy, że jak masz mniejsze cele to uda się je Tobie osiągnąć. Przyjmowanie anty wprowadza ciało w określony stan, o czym była tam mowa. Stąd też m.in. w kwestii ciała - tycie i puchnięcie. Więc to nie jest tak, że skoro Ty chcesz się odchudzać, czy tam wymodelować (cokolwiek to znaczy) to, że uda się Tobie to osiągnąć. Nie masz pewności, jak zareagujesz na tabletki, nie masz pewności, że lekarz od razu przypisze właściwe, których ewentualne skutki nie będą odczuwalne. Dlatego właśnie często jest odradzana antykoncepcja w tej formie, ponieważ wtedy efekty walki o sylwetkę mogą być bardzo małe w stosunku do ogromu włożonej pracy i o tym zakładające tam dzienniki kobiety są uprzedzane, jeżeli w ankiecie podają info, że biorą anty. Tam akurat jest sporo doświadczeń konkretnych kobiet, a nie badań naukowych, więc to są realia, a nie wymysły szalonych naukowców ![]() Dieta to akurat całkiem sporo i może dość mocno pomóc. Więc podejrzewam, że jak jadłaś tak jak gdzieś tam wyżej pisałaś, to mam wrażenie, że nigdy porządnego odżywiania, które mogłoby wyeliminować składniki mogące pobudzać trądzik nie miałaś. ---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ---------- Swój czy kupny ? ![]() Ja się zastanawiałam nad pesto z mniszka
Edytowane przez tygryskowym_okiem Czas edycji: 2013-05-02 o 00:18 |
|
|
|
|
#3594 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
[dawno temubez dobrej diety 100000 lat będziesz się budować, a co dopiero modelować (bo trzeba mieć co) chcesz wypracować pupę i zachować biust- jedz!!! i ćwicz ![]() też się nad tm zastanawiam, to wcale nie tak błacha kwestia..nawet ćwiczenia bez obciążenia, ale powtarzane te same codziennie mogą obciążyć nogi/ brzuch/ ręce..Ja po challengu daję dłuższy rest tej części ciała, kiedy zaczynam ją trenować znowu to czuję moc! ![]() Cytat:
Twój cel- Twoja zaangażowanie
|
||
|
|
|
#3595 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Widziałam jednak, że tam negatywne skutki tych tabletek zostały poparte artykułami naukowymi, oraz wypowiedziami dziewczyn u których spowodowały one spustoszenie. Nie widziałam, żadnych głosów za. Trądzik już tak mi daje popalić, również psychicznie, że uznałam w końcu, że spróbuję, przetestuję, zobaczę. Dermatolodzy, a byłam u nie jednego przez te lata orzekli, że to trądzik hormonalny, że podobno mam wrażliwość mieszków włosowych na androgeny. Pisałam, że jem kasze, ryż, jaja, mięso, ryby, płatki owsiane, warzywa i owoce. Ostrego nie jem, słodyczy nie, żadnych fast-foodów, soków, smakowych jogurtów, serków itd. Miałam fazy na odstawianie nabiału, czekolady(teraz czasem zjem kostkę gorzkiej 70%, albo dodaje gorzkiego kakao) i nic to nie dało. Piłam zioła, piłam drożdże, chodziłam na zabiegi do kosmetyczki i naprawdę nie mam już siły. Dlatego właśnie zdecydowałam się na tabletki hormonalne przez ok. rok. ---------- Dopisano o 01:28 ---------- Poprzedni post napisano o 01:23 ---------- Cytat:
A ta dieta ma być taka opracowana konkretnie co do 1 kcal na każdy dzień? |
||
|
|
|
#3596 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Dyskusje luźne i bardziej spięte ;) o ćwiczeniach i diecie :D
Cytat:
|
|
|
|
|
#3597 |
|
Zadomowienie
|
ja brałam hormony kilka lat i jakoś po nich nie przytyłam i nie było żadnych skutków ubocznych, może będą w przyszłości tego nie wiem ale w każdym bądź razie puchnięcia tycia czy depresji nie zaobserwowałam przez ten czas. Więc chyba główny problem tkwi nie w samych hormonach tylko w tym że lekarze nie potrafią (albo im się nie chce) dobrać ich do organizmu konkretnej kobiety. Sama nie miałam wcześniej żadnych badań zanim gin mi je przepisał a chyba powinny jakieś być...
|
|
|
|
#3598 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3599 |
|
Rzabbocop
|
Brałam piguły kilkanaście lat, teraz walczę z hormonami
![]() Tyć nie tyłam, problemów z cerą nie miałam ale depresja masakra
|
|
|
|
#3600 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:26.

Tylko gdy zamawiasz musisz do nich pisac i przypominac żeby wszystkie były na bank o takiej średnicy, bo mi w paczce przyplątały się 4 maluchy ze średnicą 28
Tragedii nie ma, bo gryfiki mam węższe, ale mimo wszystko warto na to zwracac im uwagę.
". Nie pozwolił mi tego wziąc, tylko wniósł mi do domciu, bo uznał że to dla mnie za wiele
z jednej strony są mi potrzebne natychmiast, ale z drugiej - za 2-3 miesiące przeprowadzam się na drugi koniec kraju, zawsze to dodatkowy ciężar do przewiezienia

albo zielone