Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-) - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-01, 10:28   #4621
perfuzja
Zakorzenienie

Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Pomylilam sie oczywiscie. Ona ma minus , on plus I wszystkie dzieci tez plus )
No tak, to zmienia postać rzeczy

Dziewczyny, czy macie (albo mialyscie) czasem tak, ze na krótka chwile (może pól minuty, może minutę) zaczyna Was mocno boleć brzuch - tak jak na miesiaczke, tylko ostrzej?
Mam tak kilka razy dziennie, oczywiscie bez żadnych plamien czy krwawien. Normalne to?
Stary 2013-05-01, 10:37   #4622
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

Dziewczyny, czemu nie jestem na liście oczekujących na wyklucie się dzidziusia?
Mam 28 lat, termin porodu wg om to 6 grudzień, ale 24 mam usg i będę wiedziała dokładnie co do daty porodu. Możecie mnie dopisać?

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

[QUOTE

Dziewczyny, czy macie (albo mialyscie) czasem tak, ze na krótka chwile (może pól minuty, może minutę) zaczyna Was mocno boleć brzuch - tak jak na miesiaczke, tylko ostrzej?
Mam tak kilka razy dziennie, oczywiscie bez żadnych plamien czy krwawien. Normalne to?[/QUOTE]

Chyba tak, ale jak mnie mocniej bolało, gin zapisała duphaston, na wszelki wypadek.
Stary 2013-05-01, 10:39   #4623
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czemu nie jestem na liście oczekujących na wyklucie się dzidziusia?
Mam 28 lat, termin porodu wg om to 6 grudzień, ale 24 mam usg i będę wiedziała dokładnie co do daty porodu. Możecie mnie dopisać?

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

[QUOTE

Mam tak kilka razy dziennie, oczywiscie bez żadnych plamien czy krwawien. Normalne to?
Chyba tak, ale jak mnie mocniej bolało, gin zapisała duphaston, na wszelki wypadek.[/QUOTE]

Żeby być na liście mamusiek musisz napisać do Pomadki na PW.

Te bóle są normalne, po pprostu wszystko zaczyna Nam sie rozciągać od środka więc nie ma czym się stresować... ja do tej pory od czasu do czasu je mam.

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-01, 11:19   #4624
Messsuah
Raczkowanie

Dziewczyny jak tam u was samopoczucie ? u mnie fatalnie...w nocy spac nie mogłam bo mnie mdliło i jeszcze rano
wygladam jak zombie
Messsuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-01, 11:34   #4625
Anoula
Zakorzenienie

Napisz do Ryby91 PW ona będzie zakładała nowy wątek to dopisze Cię na listę

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Messsuah Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak tam u was samopoczucie ? u mnie fatalnie...w nocy spac nie mogłam bo mnie mdliło i jeszcze rano
wygladam jak zombie
Ja od rana masakra, zjadłam tylko jogurt i strasznie mnie meczyło, jak juz zwymiotowałam to żółcią :/ jak zwykle po wymiotach już mi lepiej. Zjadłam zupę i na razie sie przyjęło :x
dlatego doskonale Cię rozumiem
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-01, 11:53   #4626
Dzastin08
Wtajemniczenie

Współczuję Wam dziewczyny tego paskudnego samopoczucia...

Ja ogólnie od jakiegoś dłuższego czasu czuję się doskonale,w sensie nie mam żadnych nieprzyjemnych dolegliwości ciążowych...

I właśnie wsunęłam zapiekankę;D

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-05-01, 12:15   #4627
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Messsuah Pokaż wiadomość
wygladam jak zombie
Współczuje

Ja zupełnie nie czuje jakbym była w ciąży. Bolą mnie piersi, pobolewa brzuch - czyli idealnie jak przed miesiaczka. Nic wiecej.
Stary 2013-05-01, 12:25   #4628
paulinaizabela
Zakorzenienie

Witam majowo
Wy sie byczycie a ja mam kocioł w pracy

Współczuję tym, które sie źle czują oby szybko minęły Wam te okropne dolegliwości!

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY, WYJEŻDZam do usłyszenia za tydzień
Baw się dobrze

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry

Przespała się z tym wszystkim i uzgodniłam z Tż,że zmieniam lekarza
Będe chodziła do tej babki co byłam u Niej przed ciążą, jest bardzo sympatyczna i ma b.dobry sprzęt więc prenatalne od razu też u niej mogę robić.
Na początku się nad nią zastanawiałam ale brała 150zł na wizytę a ta obecna 100 zł,ale jak się okazało ta nagle stwierdziła że w ciąży wizyty będą kosztować 150zł więc w sumie na to samo wychodzi...
W przyszłym tygodniu mam się zamiar zapisać więc jak będe wiedziała nowy termin to dam znać żeby wpisać mnie na listę wizyt Zapewne będzie to coś po 20 maja.
Na następnej wizycie będzie to ok17 tydzień więc pewnie wszystko będzie mi wpisywać w starą książeczkę i tylko przybijać swoją pieczątkę.
P.S Bardzo Wam dziękuje za rady- bardzo się przydały w podjęciu decyzji

Przed następną wizytą muszę tylko zrobić morfologię i badanie moczu.

U Nas na razie dziś kiepska pogoda, tzn mleko na niebie W sumie i tak nie mamy planów;za godzinę wpada facet i mamy mały remont kuchni...
Słuszna decyzja tym bardziej, że taka sama cena za wizytę

U mnie też pochmurno, ale ja cały dzień w pracy, więc mi to rybka

Perfuzja ja tak samo, czuję się świetnie nawet piersi mnie nie bolą czasem coś tam pociągnie w brzuchu i tyle...jawiekszy objaw u mnie to, że w spodnie nie mogę się dopiąć i cały czas z odpiętym guzikiem pomykam no i piersi urosły
Stary 2013-05-01, 12:26   #4629
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Współczuje

Ja zupełnie nie czuje jakbym była w ciąży. Bolą mnie piersi, pobolewa brzuch - czyli idealnie jak przed miesiaczka. Nic wiecej.
To są właśnie objawy w tych pierwszych tygodniach ciąży

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-05-01, 12:32   #4630
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca
Konto usunięte

Hej, ja chyba zaczynam panikować.... W piątek jedziemy w Pieniny na 3 dni, czeka nas 370km jazdy. A ja mam twardą macicę, brzuch taki niefajny, duży, twardy, czasem coś mnie zakłuje mocniej. I nie wiem czy wziąć nospę... Biorę tylko luteinę na noc 2 tabletki, ale po niej przeszły mi tylko bóle krzyżowe. A brzuch jak był twardy tak jest Przy córci tak nie miałam. Teraz jak np. stanę na 1 nodze to tak mnie boli brzuch...jakby coś mnie uciskało. Ech... nie wiem co to się dzieje...

Nie będziemy jakoś chodzić po górach, ale trochę się boję, marzy mi się wypoczynek, a tu takie dolegliwości.
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-01, 12:53   #4631
Trele_Morele
Zakorzenienie

Ja dostalam duphaston , 2x dziennie az stawianie sie nie minie. Bo wedlug ginekolozki to bylo stawianie sie macicy , normalne w ciazy. Bralam dodatkowo jedna nospe I magnez. Mysle ze nie ma sie czym martwic , ale swietnie Cie rozumiem , ja sama ze strachu polecialam prosto do lekarza. Dziewczyny gdzie jest Peggy? De ?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-01, 13:20   #4632
nemosek
Zakorzenienie

Widzę że u Was pogoda taka jak u mnie,brr zimno i niesympatycznie chociaż w miarę pogodnie.

Nic mi się nie chce,senna jestem od rana,poprawiło mi się po kawce.
Przydałoby się chociaż schować kozaki do pudeł

Co do dolegliwości to mnie czasem też coś zakłuje,ale tak raczej delikatnie.Natomiast nieraz jak za szybko wstanę albo kichnę to wtedy owszem poczuję ostrzejsze kłucie.

dla dziewczyn z dolegliwościami,niech w końcu dadzą Wam spokój.

Czy Wy tez macie takie niskie ciśnienie 90/60 ?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-01, 13:34   #4633
Trele_Morele
Zakorzenienie

Ja wlasnie zabije tam sie do zakupu cisnieniomierza . Ostatnio lekarka mi o tym wspomniala I zaczynam myslec o tym powaznie , tymbardziej ze drugi dzien peka mi glowa! U mnie sloneczko swieci , cieplutko az do roboty sie nie chce ja mam pytanie do dziewczyn pracujacych? Do kiedy macie zamiar pracowac? Ja musze powiedziec w pracy kiedy przechodze na macierzynski I nie umiem sie zdecydowac . Ostatni lipiec? Czy pozniej? Termin mam na 28 wrzesnia .. Prace mam srednia , niby dzwigac nie musze ale 8h na nogach. , bo trzeba udawac ze sie cos robi .. Czasami jest wiekszy Ruch , to sie troche nagonie z papierami , tam I z powrotem , szybko , szybko..

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-05-01, 13:54   #4634
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wlasnie zabije tam sie do zakupu cisnieniomierza . Ostatnio lekarka mi o tym wspomniala I zaczynam myslec o tym powaznie , tymbardziej ze drugi dzien peka mi glowa! U mnie sloneczko swieci , cieplutko az do roboty sie nie chce ja mam pytanie do dziewczyn pracujacych? Do kiedy macie zamiar pracowac? Ja musze powiedziec w pracy kiedy przechodze na macierzynski I nie umiem sie zdecydowac . Ostatni lipiec? Czy pozniej? Termin mam na 28 wrzesnia .. Prace mam srednia , niby dzwigac nie musze ale 8h na nogach. , bo trzeba udawac ze sie cos robi .. Czasami jest wiekszy Ruch , to sie troche nagonie z papierami , tam I z powrotem , szybko , szybko..
Chciałabym do gwiazdki
Ale tez mam prace taka, ze spokojnie mogę przyjść pózniej albo wyjść wcześniej jeśli będę sie złe czuła. Albo posiedzieć rano, wrócić do domu, a porę, dokończyć wszystko późnym wieczorem.
Stary 2013-05-01, 13:57   #4635
Trele_Morele
Zakorzenienie

Tylko pozazdroscic takiej pracy ..

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-05-01, 13:59   #4636
paulinaizabela
Zakorzenienie

Ja nie wiem do kiedy...chciałabym najpierw ciągnąć zwolnienia, bo pracuję u męża i państwo by mi płaciło zobaczymy jak to się ułoży, ale pracować mi się nie chce
Stary 2013-05-01, 14:22   #4637
nena1984
Zakorzenienie

jak tam u was początek długiego weekendu? U mnie 10 stopni Właśnie wróciliśmy od rodziców z obiadu i uwaga na miejscu u nich w domu zastaliśmy mojego brata ciotecznego z 3-miesiączną córeczką Wpadli tak sobie będąc przejazdem i miałam okazję ją poznać. słodka mała, ślicznie się uśmiecha i zrobiła mi papa na pożegnanie - wiem że przez przypadek, ale ja mówię do niej "papa" i macham ręką, a ta się śmieje i wyciągnęła rękę w powietrze.

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Ale jaja z tym Ewuś sobie robią,jak zwykle niedopracowane...słyszała m od kilku osób że tez miały z tym problem, a ubezpieczone były na bank.
Ale w razie problemów podpisujesz jakiś papierek w przychodni że jesteś ubezpieczona no nie?
wiesz u mnie to i tak było na wizycie prywatnej i tylko chodziło o wypis recepty zniżkowej, a że lekarka mnie zna, to nie robiła cyrków i nic nie musiałam wypełniać. Ale muszę to wyjaśnić i nie powiem wkurzające to trochę.

Dżastin - już dziewczyny pisały, i ja też powtórze się, że jak na ten etap ciązy i zastosowany przez lekarkę sposób badania, zmieniłabym lekarza
I jeszcze zapytam, byłaś prywatnie czy na NFZ? Bo jeśli to pierwsze, to już całkiem parodia

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Ale dziewczyny, ja też decydując się na dziecko liczyłam się z kosztami, ale po co mam płacić za badania skoro moge mieć za darmo - dodatkowo sama sobie płacę 680 zł miesięcznie ZUS - bo tż mnie zatrudnia i jakbym jeszcze miała płacić 500 zł za badania to
hmm, akurat u mnie jest to związane z brakiem czasu. Ale gdybym całymi dniami siedziała w domu, to bym pewnie nie dawała zarobić prywaciarzom.

Cytat:
Napisane przez ilona_0105 Pokaż wiadomość
Do becikowego trzeba też mieć dochód w przeliczeniu na osoby nie przekracza kwoty 1922, zł miesięcznie, jestem ciekawa czy brutto czy netto ??? czyli liczą się dwie osoby ...bo chyba nie trzy skoro dziecko dopiero przyszło na świat ja naturalna blondynka więc mnie można wybaczyć
na pewno brutto. Ale czy dzielimy dochody na 2 czy 3 to nie wiem.

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
będziecie robic badania prenatalne?
ja nad tym wlasnie mysle...bo jak badania wyjda ok i lekarz nie będzie naciskal na nie to ja chyba odpuszcze...
ja chyba dla spokojności zrobię, u mnie te badania nie są drogie

Cytat:
Napisane przez Soborowska Pokaż wiadomość

czy któraś z Was wie coś o konflikcie serologicznym?
ja wiem, bo własnie ze swoim starym mam ten konflikt.
W pierwszej ciąży jest to niegroźne, ale i tak w 28tc trzeba zrobić badania na przeciwciała RH. No i ważne żeby przypilnować, żeby po porodzie dali specjalny lek na przeciwciała - pod kątem przyszłej ciąży.

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-01, 15:57   #4638
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Witam dziewczyny co jakiś czas was podczytuję. Mam nadzieję, że się nie obrazicie. Może co niektóre mnie pamiętają. Od tych nieszczęsnych dni nie udzielałam się, ale mam do was sentyment. Ja powoli jakoś do siebie dochodzę. Nie twierdzę, że jest łatwo, ale wierze, że przyjdzie kiedyś taki moment, że się z tym pogodzę. Wam życzę dużo spokoju i zdrówka.

Tracimy coś by zrobić miejsce dla czegoś lepszego....
edytte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-01, 16:19   #4639
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość

jak tam u was początek długiego weekendu? U mnie 10 stopni Właśnie wróciliśmy od rodziców z obiadu i uwaga na miejscu u nich w domu zastaliśmy mojego brata ciotecznego z 3-miesiączną córeczką Wpadli tak sobie będąc przejazdem i miałam okazję ją poznać. słodka mała, ślicznie się uśmiecha i zrobiła mi papa na pożegnanie - wiem że przez przypadek, ale ja mówię do niej "papa" i macham ręką, a ta się śmieje i wyciągnęła rękę w powietrze.

wiesz u mnie to i tak było na wizycie prywatnej i tylko chodziło o wypis recepty zniżkowej, a że lekarka mnie zna, to nie robiła cyrków i nic nie musiałam wypełniać. Ale muszę to wyjaśnić i nie powiem wkurzające to trochę.

Dżastin - już dziewczyny pisały, i ja też powtórze się, że jak na ten etap ciązy i zastosowany przez lekarkę sposób badania, zmieniłabym lekarza
I jeszcze zapytam, byłaś prywatnie czy na NFZ? Bo jeśli to pierwsze, to już całkiem parodia

hmm, akurat u mnie jest to związane z brakiem czasu. Ale gdybym całymi dniami siedziała w domu, to bym pewnie nie dawała zarobić prywaciarzom.

na pewno brutto. Ale czy dzielimy dochody na 2 czy 3 to nie wiem.

ja chyba dla spokojności zrobię, u mnie te badania nie są drogie

ja wiem, bo własnie ze swoim starym mam ten konflikt.
W pierwszej ciąży jest to niegroźne, ale i tak w 28tc trzeba zrobić badania na przeciwciała RH. No i ważne żeby przypilnować, żeby po porodzie dali specjalny lek na przeciwciała - pod kątem przyszłej ciąży.
u mnie nie ma problemu z czasem, dostaje od lekarza skierowanie, idę do rpzychodni i tyle. Wszystko o trwa pięc sekund, ale zdaję sobie sprawę, że w większych miastach może być inaczej

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Cytat:
Napisane przez edytte Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny co jakiś czas was podczytuję. Mam nadzieję, że się nie obrazicie. Może co niektóre mnie pamiętają. Od tych nieszczęsnych dni nie udzielałam się, ale mam do was sentyment. Ja powoli jakoś do siebie dochodzę. Nie twierdzę, że jest łatwo, ale wierze, że przyjdzie kiedyś taki moment, że się z tym pogodzę. Wam życzę dużo spokoju i zdrówka.
Pewnie, że pamiętam Cały czas o Tobie myślę i mam nadzieję, że pojawisz się w niektórych z przyszłych wątkow mamusiowych

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-01, 16:40   #4640
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Jasne,że Cię pamiętamy
Zaglądaj jak tylko masz ochotę. 3mam mocno za Ciebie kciuki i mam nadzieje,że wkrótce ponownie zostaniesz mamusią

Nena- chodzę prywatnie.

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-05-01, 17:22   #4641
kruszynka86
Raczkowanie

Witam majowo niestety małż mój pracuje na popołudniówki cały długi weekend tylko sobotę się udało wziąć wolne, bo idziemy na 18stkę do kuzyna.

edytte ściskam mocno

Trele ja termin mam 3 listopada i planuje iść na zwolnienie od września, może od połowy sierpnia, ale sama nie wiem jak ja wytrzymam w domu tak bez pracy, bo ciągle muszę mieć coś do roboty choć z drugiej strony pewnie też będę chciała odpocząć

lusesita23 badań takich bez wyraźnej potrzeby robić nie będę

nemosek
ja sobie ciśnienia nie mierzę regularnie, ale na ostatniej wizycie u gin tez miała takie niskie

Dziś ważny dla mnie dzień wzięłam ostatni duphaston i pierwszy raz sama jechałam samochodem bez Tż-ta do tej pory po 6 letniej przerwie od zdania prawka i okupionej litrami potu nauce-przypominającej ( a oporna jestem i bardzo strachliwa ) jeździłam z Tż obok jako pasażerem - doradcą , a dziś się odważyłam i pojechałam na drugi koniec miasta do teściów na działkę i potem do brata, jestem z siebie dumna tak sobie pomyślałam, że od dziś Dzidzia musi sobie radzić sama bez duphastonu i ja też sobie poradzę i pojechałam

ślub kościelny 2.06.2012 r.

II 23.02.2013 r.
Krzyś

kruszynka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-01, 17:32   #4642
paulinaizabela
Zakorzenienie

Edytte pewnie, że Cię pamiętam i mocno trzymam kciuki, żeby się szybko udało zostać mamusią

Kruszynka to super, że się przełamałaś ja uwielbiam jeździć
Stary 2013-05-01, 18:05   #4643
Antibia86
Rozeznanie

hej dziewczyny, witam nową mamusię

co do badan to ja mam wykupiona prywatna opieke medyczna więc nie płacę za badania, ale prawda jest taka ze wiekszość badań jest refundowanych przez NFZ tyle że musi byc odpowiednie skierowanie i podstawy- a lekarze musza sie pozniej tłumaczyc a jak cos to płacic więc nie kwapią sie. ja w poprzedneij ciązy jak mi na oddziale po znajomosci wypisali badania na CITO to miałam za free a jakbym zeszła do laboratorium pietro niżej to bym już zapłaciła-wtedy ok 140zł bo nie robiłam HIV i KIŁY....
co do Becikowego to dzielimy na 3, dzieci sa osobami i na nie tez trzeba wydawac pieniądze. i tak samo jak nie jest sie w małżenstwie a prowadzi się wspolne gospodarstwo lub Konkubinat ( przy zwiążku powyzej 5 lat) to tez sie biezrze dochody partnera. z tego co wiem to chyba trzeba udac sie di US po zaswiadczenie o dochodach, takich z pracy nie akceptuja.
pamiętajcie że możecie tez uzyskac dodatkowe 1000zł tzw dodatek za urodzenie dziecka. ale wtedy trzeba udac sie do MOPS-u i najpierw złozyc wniosek o rodzinne a tam już jest limit dochodu na osobe ok 560zl chyba jakos tak.

a my właśnie wrociliśmy z bicia rekordu guinessa nie wiem czy słyszałyscie ale co roku u nas we Wrocławiu odbywa się bicie rekordu w graniu na gitarze utworu "hey Joe". już 2 raz byłam razem z synkiem i powiem Wam że dzis już sam bez pomyłki zagrał cały kawałek jestem z niego dumna pierwszy raz był też z nami TŻ i chyba nawet przekonał się do gitary...może za rok i on zagra

co do kołysanek, to ja w ciąży z synkiem duzo spiewałam i grałam ale po porodzie jakos nie reagował specjalnie, ale fakt jest taki że śpiewa sobie całymi dniami i muzykalny jest bardzoWięc może coś w tym jest
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-01, 18:38   #4644
paulinaizabela
Zakorzenienie

Antibia słyszałam o tym biciu rekordu Guinessa, szkoda, że się nie udało...ale synka masz zdolniachę
Stary 2013-05-01, 19:38   #4645
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca
Konto usunięte

Cytat:
Ja dostalam duphaston , 2x dziennie az stawianie sie nie minie. Bo wedlug ginekolozki to bylo stawianie sie macicy , normalne w ciazy. Bralam dodatkowo jedna nospe I magnez. Mysle ze nie ma sie czym martwic , ale swietnie Cie rozumiem , ja sama ze strachu polecialam prosto do lekarza.
Nawet nie wiesz jak mi tymi słowami pomogłaś Dziękuję!
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-01, 19:57   #4646
ilona_0105
Raczkowanie

Ja tam łykam duphaston a nic mi nie było i nic mi nie jest ....ale jak lekarz kazał to biorę nawet nie mam objawów ciąży a chciałabym je mieć moja mama mówi ,że jak nie mam żadnych objawów to będzie chłopak

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Dziewczyny od kiedy będzie ten nowy wątek?

zaręczyny 09.08.2010

II kreseczki 11-12.04.2013

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013
ilona_0105 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-01, 20:01   #4647
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tam łykam duphaston a nic mi nie było i nic mi nie jest ....ale jak lekarz kazał to biorę nawet nie mam objawów ciąży a chciałabym je mieć moja mama mówi ,że jak nie mam żadnych objawów to będzie chłopak

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Rozumiem Cię doskonale

Jak dobijemy do 5000 postów.
Stary 2013-05-01, 20:01   #4648
Antibia86
Rozeznanie

Cytat:

ja z synkiem miała przez całą ciąże mdłości bóle głowy i masakryczna zgage...i synek
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-01, 20:41   #4649
Trele_Morele
Zakorzenienie

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;40592217] Nawet nie wiesz jak mi tymi słowami pomogłaś Dziękuję![/QUOTE]

Bardzo sie ciesze ze pomogłam u mnie wszyscy , wszyscy , wszyscy mówili :Ty bedziesz miała chłopaka bo za dobrze wygladasz ! Ja tam od poczatku czulam ze to dziewczynkA , ale tak mnie przegadali ze jak gin na usg powiedziala ; O a to bedzie dziewczynka! To ja wyskoczylam do niej - jak to? Miał być chłopak! Ona zgupiala I ja teraz czekam na 10.05 na potwierdzenie ale chyba do porodu tak do konca nie uwierze )

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-05-01, 21:36   #4650
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość

Czy Wy tez macie takie niskie ciśnienie 90/60 ?
Ja miałam takie przed ciążą, teraz mam wysokie około 120/75

Cytat:
Pamiętamy, trzymaj się Kochana i trzymam żeby następnym razem się udało.

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Jak dobijemy do 5000 postów.
I jak wróci Ryba
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości