|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 | |
Zakorzenienie
|
Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Cytat:
![]() Dziewczyny, czy macie (albo mialyscie) czasem tak, ze na krótka chwile (może pól minuty, może minutę) zaczyna Was mocno boleć brzuch - tak jak na miesiaczke, tylko ostrzej? Mam tak kilka razy dziennie, oczywiscie bez żadnych plamien czy krwawien. Normalne to?
![]() |
#4622 |
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Dziewczyny, czemu nie jestem na liście oczekujących na wyklucie się dzidziusia?
Mam 28 lat, termin porodu wg om to 6 grudzień, ale 24 mam usg i będę wiedziała dokładnie co do daty porodu. Możecie mnie dopisać? ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- [QUOTE Dziewczyny, czy macie (albo mialyscie) czasem tak, ze na krótka chwile (może pól minuty, może minutę) zaczyna Was mocno boleć brzuch - tak jak na miesiaczke, tylko ostrzej? Mam tak kilka razy dziennie, oczywiscie bez żadnych plamien czy krwawien. Normalne to?[/QUOTE] Chyba tak, ale jak mnie mocniej bolało, gin zapisała duphaston, na wszelki wypadek.
#4623 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Żeby być na liście mamusiek musisz napisać do Pomadki na PW. Te bóle są normalne, po pprostu wszystko zaczyna Nam sie rozciągać od środka więc nie ma czym się stresować... ja do tej pory od czasu do czasu je mam.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4624 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny jak tam u was samopoczucie ? u mnie fatalnie...w nocy spac nie mogłam bo mnie mdliło i jeszcze rano
![]() wygladam jak zombie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4625 | |
Zakorzenienie
|
Napisz do Ryby91 PW ona będzie zakładała nowy wątek to dopisze Cię na listę
![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4626 |
Wtajemniczenie
|
Współczuję Wam dziewczyny tego paskudnego samopoczucia...
Ja ogólnie od jakiegoś dłuższego czasu czuję się doskonale,w sensie nie mam żadnych nieprzyjemnych dolegliwości ciążowych... ![]() I właśnie wsunęłam zapiekankę;D
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4627 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zupełnie nie czuje jakbym była w ciąży. Bolą mnie piersi, pobolewa brzuch - czyli idealnie jak przed miesiaczka. Nic wiecej.
![]() |
#4628 | |
Zakorzenienie
|
Witam majowo
![]() Wy sie byczycie a ja mam kocioł w pracy ![]() Współczuję tym, które sie źle czują ![]() Baw się dobrze ![]() Cytat:
![]() ![]() U mnie też pochmurno, ale ja cały dzień w pracy, więc mi to rybka ![]() Perfuzja ja tak samo, czuję się świetnie ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4629 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4630 |
Konto usunięte
|
Hej, ja chyba zaczynam panikować.... W piątek jedziemy w Pieniny na 3 dni, czeka nas 370km jazdy. A ja mam twardą macicę, brzuch taki niefajny, duży, twardy, czasem coś mnie zakłuje mocniej. I nie wiem czy wziąć nospę... Biorę tylko luteinę na noc 2 tabletki, ale po niej przeszły mi tylko bóle krzyżowe. A brzuch jak był twardy tak jest
![]() Nie będziemy jakoś chodzić po górach, ale trochę się boję, marzy mi się wypoczynek, a tu takie dolegliwości. |
![]() ![]() |
![]() |
#4631 |
Zakorzenienie
|
Ja dostalam duphaston , 2x dziennie az stawianie sie nie minie. Bo wedlug ginekolozki to bylo stawianie sie macicy , normalne w ciazy. Bralam dodatkowo jedna nospe I magnez. Mysle ze nie ma sie czym martwic , ale swietnie Cie rozumiem , ja sama ze strachu polecialam prosto do lekarza. Dziewczyny gdzie jest Peggy? De ?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4632 |
Zakorzenienie
|
![]() Widzę że u Was pogoda taka jak u mnie,brr zimno i niesympatycznie chociaż w miarę pogodnie. Nic mi się nie chce,senna jestem od rana,poprawiło mi się po kawce. Przydałoby się chociaż schować kozaki do pudeł ![]() Co do dolegliwości to mnie czasem też coś zakłuje,ale tak raczej delikatnie.Natomiast nieraz jak za szybko wstanę albo kichnę to wtedy owszem poczuję ostrzejsze kłucie. ![]() Czy Wy tez macie takie niskie ciśnienie 90/60 ? |
![]() ![]() |
![]() |
#4633 |
Zakorzenienie
|
Ja wlasnie zabije tam sie do zakupu cisnieniomierza . Ostatnio lekarka mi o tym wspomniala I zaczynam myslec o tym powaznie , tymbardziej ze drugi dzien peka mi glowa! U mnie sloneczko swieci , cieplutko az do roboty sie nie chce
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4634 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale tez mam prace taka, ze spokojnie mogę przyjść pózniej albo wyjść wcześniej jeśli będę sie złe czuła. Albo posiedzieć rano, wrócić do domu, a porę, dokończyć wszystko późnym wieczorem.
![]() |
#4635 |
Zakorzenienie
|
Tylko pozazdroscic takiej pracy ..
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4636 |
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem do kiedy...chciałabym najpierw ciągnąć zwolnienia, bo pracuję u męża i państwo by mi płaciło
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4637 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() jak tam u was początek długiego weekendu? U mnie 10 stopni ![]() ![]() Cytat:
Dżastin - już dziewczyny pisały, i ja też powtórze się, że jak na ten etap ciązy i zastosowany przez lekarkę sposób badania, zmieniłabym lekarza I jeszcze zapytam, byłaś prywatnie czy na NFZ? Bo jeśli to pierwsze, to już całkiem parodia Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja wiem, bo własnie ze swoim starym mam ten konflikt. W pierwszej ciąży jest to niegroźne, ale i tak w 28tc trzeba zrobić badania na przeciwciała RH. No i ważne żeby przypilnować, żeby po porodzie dali specjalny lek na przeciwciała - pod kątem przyszłej ciąży. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4638 |
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny co jakiś czas was podczytuję. Mam nadzieję, że się nie obrazicie. Może co niektóre mnie pamiętają. Od tych nieszczęsnych dni nie udzielałam się, ale mam do was sentyment. Ja powoli jakoś do siebie dochodzę. Nie twierdzę, że jest łatwo, ale wierze, że przyjdzie kiedyś taki moment, że się z tym pogodzę. Wam życzę dużo spokoju i zdrówka.
![]()
#4639 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4640 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zaglądaj jak tylko masz ochotę. 3mam mocno za Ciebie kciuki i mam nadzieje,że wkrótce ponownie zostaniesz mamusią ![]() Nena- chodzę prywatnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4641 |
Raczkowanie
|
Witam majowo
![]() ![]() edytte ściskam mocno ![]() Trele ja termin mam 3 listopada i planuje iść na zwolnienie od września, może od połowy sierpnia, ale sama nie wiem jak ja wytrzymam w domu tak bez pracy, bo ciągle muszę mieć coś do roboty choć z drugiej strony pewnie też będę chciała odpocząć lusesita23 badań takich bez wyraźnej potrzeby robić nie będę nemosek ja sobie ciśnienia nie mierzę regularnie, ale na ostatniej wizycie u gin tez miała takie niskie Dziś ważny dla mnie dzień wzięłam ostatni duphaston ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4642 |
Zakorzenienie
|
Edytte
![]() ![]() Kruszynka to super, że się przełamałaś ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4643 |
Rozeznanie
|
hej dziewczyny, witam nową mamusię
![]() co do badan to ja mam wykupiona prywatna opieke medyczna więc nie płacę za badania, ale prawda jest taka ze wiekszość badań jest refundowanych przez NFZ tyle że musi byc odpowiednie skierowanie i podstawy- a lekarze musza sie pozniej tłumaczyc a jak cos to płacic więc nie kwapią sie. ja w poprzedneij ciązy jak mi na oddziale po znajomosci wypisali badania na CITO to miałam za free a jakbym zeszła do laboratorium pietro niżej to bym już zapłaciła-wtedy ok 140zł bo nie robiłam HIV i KIŁY.... co do Becikowego to dzielimy na 3, dzieci sa osobami i na nie tez trzeba wydawac pieniądze. i tak samo jak nie jest sie w małżenstwie a prowadzi się wspolne gospodarstwo lub Konkubinat ( przy zwiążku powyzej 5 lat) to tez sie biezrze dochody partnera. z tego co wiem to chyba trzeba udac sie di US po zaswiadczenie o dochodach, takich z pracy nie akceptuja. pamiętajcie że możecie tez uzyskac dodatkowe 1000zł tzw dodatek za urodzenie dziecka. ale wtedy trzeba udac sie do MOPS-u i najpierw złozyc wniosek o rodzinne a tam już jest limit dochodu na osobe ok 560zl chyba jakos tak. a my właśnie wrociliśmy z bicia rekordu guinessa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() co do kołysanek, to ja w ciąży z synkiem duzo spiewałam i grałam ale po porodzie jakos nie reagował specjalnie, ale fakt jest taki że śpiewa sobie całymi dniami i muzykalny jest bardzo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4644 |
Zakorzenienie
|
Antibia słyszałam o tym biciu rekordu Guinessa, szkoda, że się nie udało...ale synka masz zdolniachę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4645 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4646 |
Raczkowanie
|
Ja tam łykam duphaston a nic mi nie było i nic mi nie jest ....ale jak lekarz kazał to biorę
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Dziewczyny od kiedy będzie ten nowy wątek? ![]()
#4647 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak dobijemy do 5000 postów.
![]() |
#4648 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4649 |
Zakorzenienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;40592217]
![]() ![]() Bardzo sie ciesze ze pomogłam ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4650 | |
Zakorzenienie
|
Ja miałam takie przed ciążą, teraz mam wysokie około 120/75
Cytat:
![]() I jak wróci Ryba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:25.