|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 20
możesz ze mną poklepać, bo dopóki nie zachce mi się wstawić prania i zmotywować do prasowania to tu posiedzę
|
|
#1082 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
![]() Także jeszcze trochę muszę poczekać, aż podeschnie, dopiero później wstawiać następne i prasować
|
|
#1083 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
![]() muszę sobie coś zorganizować do roboty, bo chyba na głowę dziś dostanę
|
|
|
#1084 |
|
Raczkowanie
|
Margosia, Oliath, Adriana07, tweedledee dziękuję za miłe powitanie
![]() "coś o sobie"? hmmm... rozumiem, że sama informacja, że jestem z Krakowa to za mało? no to jeszcze dodam, że jestem w ciąży (niewiarygodne, prawda?!), tp mam na 29.07 i jeśli wierzyć USG, to będzie chłopiec ![]() Adriana, STOOOOO LAT!!!!!
Edytowane przez zviezdocka Czas edycji: 2013-05-02 o 09:44 |
|
|
|
#1085 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam dzisiaj to samo Ale u mnie pola do popisu nie ma zbytnio, po prostu wyczyszczę czyste mieszkanie i tyle![]() Cytat:
A właśnie, dzisiaj rano, żeby od razu nie odpalać laptopa wpadła mi w rękę gazetka ciążowa i przeczytałam tam m.in., że jedną z rad położnej na wywowałanie porodu jest picie np. zielonej herbaty czy tonicu, bo zawierają chininę Prawda to? Bo ja uwielbiam zieloną, hektolitrów nie piję i tak sporo mniej niż przed ciążą, ale na samej wodzie nie ujadę
|
|
#1086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Adriana wszystkiego co najlepsze ode mnie i od Fi Cześć karolajn
|
|
|
|
|
#1087 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 20
Cytat:
nie mam pojęcia ![]() Cześć Filipku ![]() W czym pralyscie tetre? Ile stopni i uzywalyscie plynu do płukania?
|
|
|
#1088 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-V
Cytat:
|
|
#1089 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy
Dzięki
bo chciałam je wrzucić z normalnym praniem ale musiałabym użyć płynu to musze osobno. A dawalas zwykły czy dzidziusiowy? Kolorowa flanelke z nimi pralas?
|
|
#1090 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1091 |
|
Zakorzenienie
|
no pewnie, że u nas super!
Za długo się cykałaś :P
|
|
|
|
#1092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
załadować się na niego...cyknąć foty na górze zjechać hehehPS. Ja ostatnio mam w nocy dramat..chyba z 5 razy chodzę...mąż tylko co chwilę...co się dzieje, gdzie idziesz.....a ja...tam gdzie zawsze...kierunek toaleta... |
|
|
|
|
#1093 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek!
Cytat:
![]() Dawałam dzidziusiową Lovele, bo miałam próbkę akurat, która na jedno większe pranie wystarczała I normalnie do białych tetrówek wrzuciłam kolorowe flanelki, tylko wyprałam w temp. maksymalnej flanelek, czyli te 60C, bo same tetrówki można i w 90C prać Tak mi poradziła Teso, bo też się bałam, że zafarbuje![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
![]() I tak póki znajdę sobie pozycję wygodną do spania mija mnóóstwo czasu, a i każda pozycja wygodna jest na chwilę Jestem w ogóle w ciężkim szok, że tż jest w stanie przy mnie zasnąć, bo przewalam się po łóżku jak stary słoń, to jedną, to w drugą stronę
|
|
#1094 | |
|
Zakorzenienie
|
Mnie zapewne też kojarzysz:P ja Cię też kilka razy wywoływałam
może nie doczytywałaś nas porządnie![]() Skoro każda zadaje Ci pytanie to pochwal się jeszcze jak mały będzie się zwał?? ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
![]() Ubolewam nad faktem, że rogal został w domu...i nie mam co między nogi wsadzić a jakoś tak lepiej mi się śpi..jak coś jest.. alez to zabrzmiało![]()
|
|
|
|
|
#1095 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry,
za nowe tygodnie,Witam nowo ujawnione mamusie Adriana 100 lat, 100 lat ... wszystkiego najlepszego |
|
|
|
#1096 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wstałam o 10 ![]() Wczoraj byliśmy na grillu. Znaczy grill sobie na ganku, a my sobie w salonie Była z nami też mała 2-miesięczna Idka..wszyscy nią oczarowani , a zaraz potem moim brzuchem Mój mąż to już w ogóle zachowywał się jakby był jej tatusiem później nosił na rękach, przy bujaczku pilnował...aż miło było patrzeć.. mama nadzieję, że przy naszym Lolu będzie taki sam ![]() Dobra, to teraz przy śniadanku nadrabiam
|
|
|
|
#1097 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Rano obudziła mnie pierwsza wiosenna burza i mega ulewa. A długi majowy weekend miał być taki piękny. ![]() Cytat:
![]() Adriana- STO LAT! Wszystkiego dobrego. Zdróweczka dla ciebie i maleństwa
|
|
|
|
|
#1098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale mi się dzisiaj z łóżka nie chciało wstawać. Za oknem szro i buro, a do tego deszcz pada |
|
|
|
|
#1099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lol będzie miał super
|
|
|
|
|
#1100 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), bo już mi jest baardzo niewygodnie w nocy ![]() Cytat:
nie, żebym dzisiaj dzięki wcześniejszej pobudce więcej zrobiła No, ale przynajmniej dzień mi nie ucieka![]() Co do tż i jego tatusiowania Dzoan, uwierz, że będzie jeszcze lepiej! Jak zobaczy takiego małego szkraba, własnego, być może jeszcze swoją kopię, to będzie koniec świata, taki będzie zakochany
|
|
#1101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1102 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę dla mnie jest
Może i jestem nieco bardziej senna od tej szarówy, ale przynajmniej nie pocę się jak... i mogę oddychać uwielbiam takie rześkie powietrze, dużo lepiej się wtedy czuję
|
#1103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Anulka_p a jak tam..teściowa już była na wizytującej kawie? |
|
|
|
|
#1104 |
|
Zakorzenienie
|
No już mam mocny argument, bo i poduszkę muszę kupić i prezent dla chrześnicy... nie ma że boli, tż sie nie wykręci
|
#1105 |
|
Raczkowanie
|
Witam sie w tym zimnym dniu. Pogoda jest okropna szaro,buro i ponuro. czuje sie jakas oslabiona ,nie mam w ogoly sily
Szwagierka poleciala z rodzina na Majorke, Szwagier pojechal do polski,maz w pracy a ja sama nawet nie ma do kogo buzi otworzyc. Tylko wy mi zostalyscie i moja kotka.
|
|
|
|
#1106 |
|
Zakorzenienie
|
Nie
Chyba dobrze, że się pochorowałam. Mąż pojechał właśnie do niej wstawić drzwi do piwnicy, bo podobno teść się na tym nie zna (nie wiem czy wspominałam, że jest budowlańcem). Nacieszy się synkiem chwilkę, usłyszy, że cierpię, choruję, cieknie mi z nosa i da pewnie spokój na chwilkę.Gardło już mnie nie boli, ale katar nadal męczy niemiłosiernie, więc w tym tygodniu raczej się z teściową nie spotkam.
|
|
|
|
#1107 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za glukozę. A dla teściowej![]() Cytat:
Cytat:
żeby ciasto się udało![]() Cytat:
![]() Adriana07 100 LAT 100 LAT niech żyje nam...... Spełnienia marzeń, zdrowego dzidziusia, bezobjawowej końcówki ciąży, łatwego porodu i dużo zdrówka [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40597023]dzisiaj Leosiek od rana kopie !!!! [/QUOTE] Nadrabia ![]() Cytat:
Albo aż my
|
||||||
|
|
|
#1108 |
|
Raczkowanie
|
Wszystko mi sie pomylilo!!! Ja myslalam ze 3 trymestr zaczyna sie od 28 tygodnia a sie okazuje ze od 27 wiec witam sie w 7msc ciazy
|
|
|
|
#1109 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1110 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry brzuchole..... ja dzis z samego rana znow
![]() dwa tygodnie przerwy po prostu mi moje dziecko dalo ale widocznie stwierdzilo ze mamusia ma za dobrze i trzeba przypomniec o dolegliwosciach ciazowych....a ze w 24 tyg przypomniec - oj tam oj tam znow najwyzej schudne (bo jest juz z czego - od poczatku cizy przytylam o zgrozo cale 7 kg) Cytat:
![]() wiecej = weselej i wiecej spamu hehehehehe ADRIANA _ STO LAT! duzo zdrowka tradycyjnie dla Ciebie i maluszka
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:04.

Też lubię

)

Prawda to? Bo ja uwielbiam zieloną, hektolitrów nie piję i tak sporo mniej niż przed ciążą, ale na samej wodzie nie ujadę

za nowe tygodnie,
w takim razie wybaczcie mi brak kultury 
Szwagierka poleciala z rodzina na Majorke, Szwagier pojechal do polski,maz w pracy a ja sama nawet nie ma do kogo buzi otworzyc. Tylko wy mi zostalyscie i moja kotka.
za glukozę. A dla teściowej