|
|
#301 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40593662]Ze mną pewnie to samo by było...
Może to przypadek, Dorcia też nieraz przesiura i przekupa ![]() Też mi się nie chce, za to pobiegałabym. U Dorci tak samo odgniotki ![]() Oczywiście, że są, lekarze dobrze wiedzą które to. Na pewno z grupy penicylin, np. augmentin, amotax, duomox - tego ostatniego sama niedawno brałam. Trafnie ujęte A proszę bardzo: http://allegro.pl/ms-kostka-interakt...198395212.html http://allegro.pl/interaktywna-kostk...201361571.html http://allegro.pl/interaktywna-kostk...204133127.html http://allegro.pl/jak-nowy-duzy-eduk...212574947.html http://allegro.pl/interaktywny-trojk...218519573.html taki mamy koniec maja, czyli jakieś 4,5mca Tez piękna! i jeszcze... : http://www.beauty-box.jp/style/short/li306/ http://www.beauty-box.jp/style/short/cir096/ http://www.beauty-box.jp/style/short/cir084/ http://www.beauty-box.jp/style/short/cir032/ Macie moją Dorcię i Agu w tle nie filmowałam jej, bo za nią rozwalona pościel http://www.youtube.com/watch?v=CyxU5...ature=youtu.be zabawy jęzorem [/QUOTE]Tylko te dwie: http://www.beauty-box.jp/style/short/li306/ http://www.beauty-box.jp/style/short/cir032/ odradzane sa przy kreconych wlosach. To co dziewczyny maja na glowie to trwala, wiec bedzie sie zupelnie inaczej ukladalo. |
|
|
|
#302 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Uuuulalalalaaa..... Piekna majoweczka, nie ma to jak burzencja z piorunami na dzien doberek
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#303 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Dzień dobry!
Nadrabiam właśnie wczorajszy wieczór Odpadłam o 22:00. Dzisiaj miałam pójść na imprezę wieczorem, ale już to widzę, jak daję radę - skończy się chyba na duchowym towarzyszeniu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja nawet powiedziałam coś w stylu, że "no to się nie nastaraliśmy za dużo", na to tz: "chciałaś - jest zwróciłaś się z tą sprawą do profesjonalisty" Cytat:
![]() Cytat:
![]() przyczajony tygrys
|
||||||
|
|
|
#304 |
|
Zakorzenienie
|
No u mnie zachmurzone pewnie będzie też będzie padać.
W domu sajgon, synek bratanicy tz wyje jak.syrena od rana, moja Oliwka też problem z.qupa znowu w nocy miała.....masakra. A jeszcze syf się taki momentalnie zrobił że ja jestem chora poprostu. Mama dzisiaj już jedzie. I zostaje całkiem sama z tym bałaganem. Ale wczoraj Młoda mnie tak wkurzyla że od dzisiaj robię tylko to na co spokojnie będę mieć czas np wtedy jak Oliwka śpi, koniec z tym że ja myje gary, nogą bujam bujaczek, a druga miotle przytrzymuje.
|
#305 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Ja pierdacze dziewczyny, u nas taka burza, ze az szyby drza w oknach!!!!!
![]() Sylwietta, jestes moim mistrzuniem!!!!!! Uwielbiam Cie!!!!!!!! ![]() Deli Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#306 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
witam się w kolejnej części..
Lenova Dawid absolutnie nie je wg zaleceń na opakowaniu. Zje mi 120 co 3 godziny i często nie doje do końca. nie będę z nim się siepać o przestawianie, raz mu zagęściłam kleikiem nie jadł 5 godzin. Super tylko po tych 5 zjadł 90 i w dupie reszta . Jeśli zacznie mi zjadać 120 wszystkie to mu wtedy 150 zaczne podawać, bo tak to tylko wylewam i nic więcej. A fajnie - przedwczoraj zarejestrowałam Młodego na Bobovicie. Przyjeżdżam do domu do rodziców i siostra mi daje pudełko z poradnikiem i słoiczkiem. Myślę o co kaman... Juz? A zaraz myślę że rejestrowałam go na adres sądecki. No i się okazało że będąc w ciązy już dokonałam rejestracji i zrobiłam to nieświadomie ponownie. A słoiczek przysłali dopiero teraz, bo za tydzień 4 miesiące kończymy. Syn mnie zrobił nieźle na szaro.Siedzi u mnie i stęka stęka. Sobie myślę kupa. To położyłam otwieram pampka a tam nic. Podniosłam nózie i idzie kupsko. Na początku gęste zaraz rzadsze. I tak się sili. Już mam go wycierać, a ten jak przyrżnął po gazie, to nie dość że pampers nie podołał to jeszcze zaworek fiutka nie przytrzymał i mnie olał ... Yellow.. nie wiem co Ci doradzić, ale sytuacja nieprzyjemna i mnie na pewno G by w domu nie zastał po powrocie... Ale jak dziewczyny napisały wg mnie to też wina nowych kolegów.. Sylwietta niezłe anty, nam też Dawid wczoraj tak zrobił podobnie po raz pierwszy. Tak to zawsze dawał zielone światło ![]() Deli, Edzio git majster ![]() Która tu o Huggiesach pisała? Świetne faktycznie są. Black co do chusteczek z Biedry, kupiłam dla siebie i są dla mnie mega. Szkoda że nie maja ich w ofercie na stałe. A i widzę, że Elza szansę dostała to fajnie, życzę poprawy ![]() Szaja, odnośnie Holle. Zacząć jak podawać? Razem ze słoiczkami, czy np. ten miesiąc słoiczki, a w następnym mu kaszki wprowadzić? Ja Skalpel zrobię cały, ale w niektórych momentach w trakcie muszę odsapnąć. Teraz zrobię przerwę na majówkę, bo gdzie tu przy G takie czyny wydziwiać a po tym zdychać jak koń po westernie... Edytowane przez hope01 Czas edycji: 2013-05-02 o 07:50 |
|
|
|
#307 |
|
Rozeznanie
|
Lady burza poszła ode mnie do Ciebie
![]() Jak była u nas to Nadia spała jak zabita i nic jej to nie przeszkadzało
|
|
#308 |
|
Lurker ;)
|
Witam z rana
![]() Kluska obudzila sie o 6 rano z radosnym- Wstawaj mamo czas zryc! Co do malych psow, nie cierpie... Mialam boksera a to jednak nie mala rasa. Jak widze takie szczurzatko co mi lata kolo nogi, szczeka jakby bylo wielkosci krowy to cholera mnie bierze. Mam ochote zdepnac. Gryzoni tez nie lubie, chociaz mialam kiedys chomika. Dostalam go od klasy jak umarl moj ukochany piesek. Chomik zyl sobie w wypasionej klatce 2 lata az pewnego dnia moja matka zajrzala do srodka a Figo sztywny. Ja sie nawet nie zorientowalam tak bardzo sie lubilismy :P Zeby nie bylo, umarl ze starosci :P:P Bijkora Nie wiem czy bym zjadla krolika, od razu widze kicajacego puchatka z bialym futerkiem. Ale ja jestem dziwadlo i ogolem malo miesa jem ;p Same cyce z kurczaka. Aaaa pisalam wam, ze drinkujemy z TZ. Taa na 1 drinku sie skonczylo, mowie pomiziaj mi plecki i co? Zasnelam ![]() A TZ zly bo liczyl na cos.
|
#309 |
|
Zadomowienie
|
heja laski normalnie 7 stron od wczoraj
jak tu za wami nadazyc ![]() podroz super niepotrzebnie panikowalam. mala padla po 5 min jazdy i spala cala droge. pradziadki wychwalily kaske daly na pampki, takze wyjazd udany :d przyjechaltsmy kolo 20 to juz zosralam u rodzicow zeby mlodej nie targac, tz i tak na czechach .... no i wczoraj sue mloda ze mna kapala ... ale fajnue. jak nozkami zabki robila i chlapala. baedzo jej sie podobalo. mi zreszta tez ![]() pozniej stwierdzilam ze pospimy sobie razem i wogole jej do lozexzka nie odkladalam. az o 7 obudzila mnie wiercaca mala i kwasny smrodek z pampka. biore mala do przebrania a tu wsxystko przesikane lacznie z kanapa na kt spimy ... kupa zatkala pampka ... a teraz idziemy jeszcze w kimke bo mala przy cysiu usnela. rolteki spuszczone i matka ledwo to pisze bo oczy ciezkie. przepraszam ze nie cytuje ale z tel mojego sie nie da .. co do miesa. jak skonczd karmic. przestaje jesc miecho zupelnie. teraz jem drob. moja mama bedzie fla mlodej krolika przyzadzac. ja bym nie zjadla. mielismy krolika bluncika kupionego spontanicznie na ulicy od babki z kartonu. bydle mialobyc miniaturka. wyrosl z niego dorodny krol kt byl jak pies i lazil za mna wszedzie bobki zostawial ... teraz mnie to przeraza jak ja to znosilam
|
|
#310 |
|
Rozeznanie
|
Little nie to żebym miała coś z tym budzeniem,bo już wczoraj Sylwii mówiłam, ale mój TŻ na sto procent by mnie budził..
|
|
#311 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc mamuski!
Pytanie do dziewczyn, ktore tylko sa kp. Ile Wasze dzieci spia w nocy? Yae zdarza sie pospac 7-8 godzin, ale zwykle jednak budzi sie po 5-6, zje i dosypia kolejne 3-4. Wiem, ze spi bardzo dobrze, ale i tak ludze sie, ze przespi cala noc. Stad pytanie, czy dziecko na samej piersi tez potrzebuje nocnego karmienia czy z czasem nie... |
|
|
|
#312 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
witam się z Wami mamusie
![]() dziś u nas znowu zimno i wieje i jakoś tak ponuro ![]() Cytat:
Cytat:
![]() tylko powiedz jak namówiłaś tż? Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40594563]No zacznę Ja sobie tego nie wzięłam ot, tak. Przegadałam sprawę z pediatrą z tytułem dr, którą przypadkiem spotkałam na IP dziecięcej gdy z Agatką byłam. Agu drobny chudzielec, więc ona pierwsze pytanie: a kiedy pani gluten wprowadzała? Wg zaleceń sprzed 3 lat to jakoś 8mc był, a ona, że wcześnie, że ona swoim pacjentom zaleca po roku, i absolutnie nie zgadza się z nowymi wytycznymi. A kobieta doktoryzowała się z celiakii właśnie Nie wiem,czy tak długo będę czekała bo jednak chciałabym gluten wprowadzić karmiąc piersią jeszcze, ale na pewno nie od niego zacznę a kaszki kupię holle bezcukdowe i bg.[/QUOTE] a takie głupie pytanie gdzie można kupić te kaszki? Bo szukałam w kilku miejscach i nie było ![]() Cytat:
![]() Cytat:
zobaczymy co z tego wyniknie a powiedz jak takie zupki będziesz przyrządzać? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale wydaje mi się, że jak się budzi to jednak jest głodny. Wydaje mi się, że to zależy od dziecka bo np synek mojej przyjaciółki już w 2-3 m-cu przesypiał calutkie noce tj właśnie 8 w czasem nawet 9 h.Mój Kubul przespał dziś od 21 do 1, potem szybkie jedzonko i kimał do 5, znowu am am i dał mamusi i tatusiowi pospać aż do 7 aż tata zaspał do pracy za to mama się wyspała ![]() co się dzieje z Nawijką i fewcią? Bo nie było ich wczoraj... |
||||||||
|
|
|
#313 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laski!
U nas ładnie dzisiaj, zapowiadają 17 stopni w cieniu, pewnie będzie więcej - wczoraj miało być 15, a na zewnętrznym termometrze, do którego NIGDY nie dochodzi słońce było 19 stopni. Więc dzisiaj pewnie ponad 20. Zjemy śniadanie, wykąpiemy się i zabieramy małą na zakupy, trzeba nakupić jedzenia na popołudniowe barbecue. A teraz idę jeść rybę po grecku, bo moja mama robi nieziemską i akurat wczoraj zrobiła. Mmmm.
|
|
|
|
#314 | |
|
Zakorzenienie
|
nancy Twoj Kubus jest jeszcze mlodszy od Yae, a ona lepiej spac zaczela niedawno. Wczesniej spala dokladnie jak Twoj synek.
---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#315 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ps. nie odbierz tego źle takie jest moje zdanie
|
|
#316 |
|
Lurker ;)
|
Bijkora on nie raz tak robil
ale to nie pierwsza moja akcja ze zasypiam i juz polegl biedak, powiedzial ze mnie nie da sie obudzic i jak zasypiam to wie ze nie ma co probowac Nancy to byl jego pomysl Bardzo mnie w tym wspiera, bo wie ze nie daje rady psychicznie, z reszta sam ma dosc mojego ciaglego narzekania ze wygladam jak slonina. No ale jak sie odchudzac jak druga osoba wpierdziela chipsy o 23? Albo razem albo wcale.Dziewczyny, dobrze to wyglada tylko moja mordka. Pierwszy raz w zyciu mam lepsza twarz niz cialo xD Strasznie mnie to boli bo zawsze mialam spory ale jedrny tylek i waska talie a teraz to wszystko otluszczone. Dobra jade do roboty trzymajta kciuki zeby zwrocili kase za oksy :P
|
#317 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja nie jem czekolady ale póki co schudłam 1 kg odstawiłam też wafelki (tak tak bonitki też) zobaczymy co z tego będzie. Kurcze przy kp trudno jest się odchudzać
|
||
|
|
|
#318 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, ale na pocztek jak to takie małe ilości będą to i tak zacznę od słoiczków, potem się zobaczy, może będę coś tworzyć. Króliki też mamy, ja czasem daje im tylko jeść, ale generalnie to teściu koło nich robi. Także my dostajemy już gotowe mięso, więc nie muszę tego oprawiać, bo wtedy pewnie bym tego nie zjadła, a mięso królicze podobno bardzo zdrowe i hypoalergiczne, więc dla maluszków dobre, ale na to jeszcze przyjdzie pora. A propo królików - ostatnio przyjechali do nas brat męża z żoną i ich synkiem Antosiem (2 latka), bardzo chciał zobaczyć króliki, więc dziadek go zaprowadził do szopy, żeby pokazać króliczki a Antoś popatrzył na nie i na to : mniam mniam ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40595055]Basiu, ja na zmianę będę podawała słoiczek z kaszką. Chcę Dorcię nauczyć jedzenia kaszki łyżeczką, bo Agatka do dzisiaj nie zje tak [/QUOTE]O i właśnie o to mi chodziło, to ja też tak zacznę.
|
|
#319 | ||
|
Zakorzenienie
|
moj dziec mnie rozpieszcza, dal mi dzis 10 min spania wiecej niz ostatnio, wstajac o 4.25 ![]() teraz ucina sobie juz 2 dżemke od rana... Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#320 |
|
Zakorzenienie
|
Na to licze po cichu. Na poczatek jedna przespana noc, bo juz nie wyrabiam...
|
|
|
|
#321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurcze u nas ciemno i grzmi i się błyska, niby się nie boję ale jak Małego wystraszy... ![]() co do przesiedzenie w kibelku to meneq to trzymam kciuki za całą noc przespaną
|
|
|
|
|
#322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Japonczycy jak widza rybki w akwarium, to nie wazne czy ozdobne, czy z przeznaczeniem na talerz, ale zawsze im slina cieknie i mowia, jak to smakowocie wygladaja. ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Pal to licho jesli szyby w oknach drza, jazda sie zaczyna jak szesciopietrowym blokiem trzesie podczas burzy. Nie pomne juz o wolnostojacych domach... |
|
|
|
|
#323 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no ale teraz od czegos zaczac trzeba ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
a u mnie niestety na odwrot, przez kilka lat juz nic mnie nie bolalo a teraz ten drugi okres, ktory mialam jakas masakra .. cala noc nie spalam z powodu bolu brzucha, a i nastepnego dnia nie bylo lepiej.
|
|
#324 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Ale ponuro. Normalnie musiałam światło włączyć bo tak ciemno w mieszkaniu! Masakra. Do tego leje okropnie i grzmi. Juz o 5 rano jak wstałam do Dari to taka burzaaaaaa. Ale ja lubię burzę oczywiście jak jestem w domu ![]() Cytat:
mój to by mnie z torbami puścił Cytat:
Cytat:
Co do królików...nie zjadłabym Dla mnie to tak jakbym miała zjeść kota albo psa ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na tvn ciągle mówili że 30 stopni ma być yyyy...gdzie?? Nie widzę Cytat:
Cytat:
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-05-02 o 09:55 |
||||||||
|
|
|
#325 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a tu zimno, szaro, leje i wieje i jest jakaś masakra , a ja jak głupia zapakowałam sandałki i bluzki z krótkim, dobrze, że mam przynajmniej jeden swetr![]() Cytat:
|
|
#326 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#327 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba sie armagedon szykuje ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja tez nigdy w zyciu bym kolo tego nie robiła, mąż przynosi młode gołebie które wsadzam do zamrazarki, z królikami pewnie bedzie podobnie ![]() uciekam, bo burza, jak mi pierdyknie w komputer to sie skonczy wizazowanie
|
||||||
|
|
|
#328 |
|
Zakorzenienie
|
Lady
FRYYYYYYYZ ![]() Ja lecę ćwiczyć (będzie ciężko bo po wczorajszym wszystko mnie boli, no ale jak trzeba to trzeba...)
|
#329 |
|
Zakorzenienie
|
byl kurieros, mamy juz lyzeczki takze od dzis lecimy ze sloiczkami
![]() w gratisie dostalam sliniak, ciekawe czemu? |
|
|
|
#330 |
|
Zadomowienie
|
Pamiętam jak się odzywałam u Was pierwszy raz to wspomniała, że mam trochę czasu, dziecię grzeczne i lubi sobie w dzień podrzemać... no i sobie wykrakałam
Najpierw wyszedł za mały przyrost wagi, a teraz (kiedy podobno większość dzieci kończy) zaczęły nam się kolki. Bierzemy bobotic, biogaie a i tak najbardziej pomaga noszenie Heh, biedna mała chce jeść, ale zaraz płacz, gaziki, masowanko, noszenie i tak cały dzień - wyłączając spacer, w nocy pobudki co 2h, a dziś od rana to samo Na dodatek ostatnia kupka była tydzień temu . Biedna ta moja dziewczynka. (mama zresztą też)
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:45.

i przekupa 

Nadrabiam właśnie wczorajszy wieczór 
pierwszy raz od dwóch tyg
(albo był w pracy albo spał po pracy albo ja zasyp[iałam na siedząco..). No, my ten tego a mały sie budzi
zeskoczyłam w te pędy, mało męzowi nie złamałam
i tyle byłoby w temacie sylwietta boginia seksu
22.05.2008
14.08.2011
6 5 4 3 2 1

jak tu za wami nadazyc 

[/QUOTE]
moge jesc chleb z margaryna ale na firanke mi nie zal zadnej sumy
jak jade z mezem jako pasazer to tylko ludziom po oknach lypie w poszukiwaniu inspiracji