|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 |
|
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa
|
|
11 | 17,46% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
1 | 1,59% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 |
|
5 | 7,94% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 |
|
3 | 4,76% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
4 | 6,35% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
5 | 7,94% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
1 | 1,59% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
9 | 14,29% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
|
10 | 15,87% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
|
6 | 9,52% |
| Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Metropolitan ale niespodzianka!!! Serdeczne gratulacje czekamy na szczegoly
|
|
#1892 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Cytat:
ja lubię takie rzeczy robić
|
|
|
|
|
#1893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chodzę na nfz wiec ona ode mnie kasy nie dostaje.
|
|
#1894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
" a no to skoro na nfz to musi jakoś inaczej dorabiać
|
|
|
|
|
#1895 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Metropolitan GRATULACJE!!!
U nas kolejna spokojna noc. Na razie malutki jest na prawdę bardzo grzeczny. Cyc, kupa, spanie ![]() I robi takie za☠☠☠iste miny... jak zje cyca to języczek wysuwa tak słodko a zachwile uśmiech Ja jeszcze dużo odpoczywam. Jak tylko mam możliwość to śpię. Ale liczę że już niedługo odzyskam pełnie sił
|
|
|
|
#1896 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zwłaszcza że powodów do złości naokoło nie brakuje 2. i ty też się nie złość Cytat:
wiesz, jestem dziś w pracy, jest totalny luz, nic się nie dzieje to przynajmniej mam co robić ![]() a na wsi jak zwykle cudnie. odpoczęłam, był grill, ognisko, trochę skorzystałam ze słońca, pojeździliśmy na pobliski basen i kręgle i stwierdziłam że nie ma sensu wracać do krakowa. wstałam 20 minut wcześniej niż zwykle, dojechałam do pracy, i po pracy mam zamiar wracać do krakowa wrócimy sobie najpewniej w sobotę po śniadaniu, ogarniemy się trochę i ruszamy do teściostwa.![]() Cytat:
gratulacje dla rodziców i wszystkiego dobrego dla Kubusia
|
|
#1897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja dziś mam jakiś słaby dzień...nawet z łóżka nie chce mi się wstać. Poszłam pod prysznic i wróciłam pod kołdrę.
|
|
#1898 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
fajnie Wam!
|
||
|
|
|
#1899 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czekamy na relację i oczywiście fotki ![]() Cytat:
odpoczywaj ile wlezie do nas właśnie przyszła paczka z gapa_kids i trochę się wkurzyłam .... wysłali dwa dni później bo był problem z kolorem prześcieradełka (tzn dla mnie to nie był problem, mógł być inny ale i tak mnie nie było w domu więc lepiej że kurier przyjechał później, ale i tak wysłali nie ten), zamiast dwóch smoczków za które zapłaciłam wysłali jeden, i zamiast fajnej przecenionej grzechotki dostałam gryzaczek..... smoczka i grzechotki nie podaruje, mogę dopłacić za grzechotkę ale ma być ![]() mąż dziś wstawał do Młodego więc się wyspałam, posprzątałam, poprałam, poprasowałam, dziecko padło, mąż pojechał do kolegi rozbierać auto więc mam chwilę dla siebie
|
||
|
|
|
#1900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i korzystaj z chwili dla siebie ja sprzątam została mi podłoga w kuchni i kurze w dużym pokoju
|
|
|
|
|
#1901 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
Ja byłam kiedyś z synem lekarzy.. Co oni w domu mieli, kompa od firmy farmaceutycznej, jakies rzeczy do domu, wiadomo długopisy i rózne notatniki.. no masakra.. |
||||
|
|
|
#1902 |
|
Zakorzenienie
|
dzien doberek. zaraz nadrobie i doczytam czy cos sie w nocy wyklulo
ja mam od rana dobre wiesci - moja szpitalna kolezanka urodzila malutka Michasie!!! mialysmy 3 dni roznicy w terminie. biedna lezala w tym szpitalu zanim mnie przyjeli i do teraz, zatem jakies 2-3 miesiace? skurcze, cholestaza no i wiek. to byla jedyna pacjentka, ktora po obchodzie cieszyla sie, ze zostaje w szpitalu, bo czula sie tam pewniej smialysmy sie nawet, bo wprost mowila lekarzom, ze boi sie isc do domu i oni na obchodzie po prostu mowili "pani nadal lezy" ![]() malutka urodzila sie 30.04 z waga 2550 i 51cm, dzisiaj juz ida do domu, pomimo sporej utraty wagi 2310. baaaardzo jej zazroszcze! nasze ziewczyny fikaly na zmiane i ogolnie umawialysmy sie na wspolna wizyte na porodowce - moze Nelcia wezmie przyklad z kolezanki i tez postanowi juz wyjsc
|
|
|
|
#1903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mówiąc o lekarzach bo wiadomo, ale znajomy ma sklep agd i przynajmniej 2 razy w roku dostaje od firm jakieś wycieczki 2 tygodniowe do wypaśnych hoteli.
|
|
#1904 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
tak bardzo nie mogę się doczekać ![]() metro gratulacje mamusiu !!! ![]()
|
|
|
|
|
#1905 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2
Cytat:
Ala spokojna, grzeczna, a Maja dawala popalic. i widzisz? teraz tez juz mamusie ustawia pod siebie a to lezka, a to mniejsza waga, wystraszyla Cie po porodzie. ma laseczka charakterek juz widze, ze bedzie miala z Wami lekkie zycie hehe jeszcze troche i bedziesz sciskac obie! |
|
|
|
|
#1906 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1907 | ||
|
Zakorzenienie
|
Tity, sciskam kciukasy, ale pewnie zaraz doczytam jak sie u Ciebie akcja rozwinela!
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
![]() info dla dziewczyn wychodzacych przed porodem - szpital moze wystawic dluzsze l4 niz pobyt np. do kolejnej wizyty u gina...
|
||
|
|
|
#1908 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ada32 jak ja we śnie traktuję Ciebie jako guru od porodów i że tak świetnie potrafisz wpłynąć na uspokojenie to się nie zdziw moim telefonem w razie co w chwili kryzysu na porodówce Cytat:
|
|
#1909 |
|
Zakorzenienie
|
Aaś a powiedz mi jak z karmieniem? Odciągasz i podajesz dziewczynkom czy nie ma szans?
|
|
|
|
#1910 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
od dnia przyjecia. kiedys babka w zusie mowila mi, ze co 2 tyg. maja obowiazek wystawic na prosbe pacjenta - tak by nie zostal on bez srodkow do zycia (bo pytalam, czy jesli bede lezala tam np. 3 miesiace, to zus nie da mi kasy...bo przeciez nie przedstawie kolejnego zwolnienia).a Ty Pawie musisz miec ciaglosc L4, wiec weekendy rowniez. l4 od soboty |
|
|
|
|
#1911 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mój mąż chodzi zadowolony bo ma gdzie sobie postrzelać także korzystamy ile możemy, i na ile pozwala nam pogoda ![]() Cytat:
http://global.thebump.com/tickers/tt17ff16.aspx Edytowane przez humpback Czas edycji: 2013-05-02 o 11:56 |
||
|
|
|
#1912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spadam z tż na zakupy,upiec rurki z kremem, odwiedzić mamę,wrócić,zrobić obiad i posiedzieć z teściówką bo wleci..dziś lub jutro.. :/ moglaby sie okreslic ale co tam ![]() pogoda jest obrzydliwa chcę juz urodzić
|
|
|
|
|
#1913 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Witam
dziś nam się cesarki szykują ciekawe ile jeszcze dzieciaczków zechce wyskoczyć z brzuszków.Moja się nie śpieszy, w sumie jak patrzę na pogodę to jej się nie dziwie ![]() oj tak jak wcześniej nie miałam ochoty, ba! nie dobrze mi było na samą myśl o % to teraz bym się napiła takiego ZIMNEGO piwka z soczkiem albo winami nocne okłady z brzucha TŻta pomagają na tyle że w dzień praktycznie bólów pleców nie odczuwam. Gorzej z miednicą i nogami |
|
|
|
#1914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() barwineczek nie pytałam CO kupujecie lekarzowi tylko PO CO ![]() Ja na Twoim miejscu mimo wszystko nie szłabym na cc, widocznie malec chce jeszcze posiedzieć w brzuszku. happy to trochę bez sensu że Cię nacieli. Współczuję bardzo. Posypuj sobie tą zasypką żółtą- na prawdę pomaga na takie rany. |
|
|
|
|
#1917 |
|
Zakorzenienie
|
dla tych co nie mają jeszcze pieluch:
w realu jest promocja: 2 paczki pampersów new baby (po 43 szt. każda) za 37,95
|
#1918 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale miła niespodzianka fajnie te dzieciątka się rodza jedno po drugim to teraz czas na mojego Kubusia i chyba zaczynam sie denerwowac tym porodem wczoraj w nocy caly czas mysłałm jak to sie zacznie czy mi wody odejdą czy skurcze bede miaała no i czy akurat tz bedzie w domu no normalnie 1000 mysli na minutę a teraz jak zobacyzlam ze metro ma już Kubusia przy sobie to strach mnie ogarnął ze nie tak dawno pisałam ze przed moim jeszcze jej Kubus jest ![]() na szczescie mały sie rozkręcił przez to wczesne sniadanie aby go rozruszac to już jestem po obiedzie chałupkę posprzątałam i sie nudze bo oczywiście na dworzu leje a takie plany miałam na dzisiejszy dzień ![]() ciekawe czy wstrzele sie z tym porodem tak jak chce gin 10 maj jak by sie udalo to normalnie on jest jasnowidzem bo pamietam jak sie pytał o ruchy małego no i nic jeszcze nie czułam a on ze do 10 stycznia już musze poczuc no i rano 10 poczułam
|
|
|
|
|
#1919 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Byłam u lekarza rodzinnego po receptę na szczepionkę, ale dziwny koleś. Najpierw stwierdził, że nie może mi dać recepty, bo dla mnie musi wypisać inną dawkę żeby się zgadzało, a na dziecko nie wypisze, bo go jeszcze nie ma. Zaczął narzekać, że w jego wieku jeszcze może go coś zadziwić. Ponarzekał, ponarzekał i wypisał. A potem jak się dowiedział, że mam mieć cc to powiedział, że ten świat musi się skończyć no myślalam, że mnie szlag trafi, nawet nie zapytał o powód, tylko odrazu stwierdził, że na życzenie, a ja tak chciałabym rodzić sn ciekawe czy też byłby taki gdyby wiedział, że jestem lekarzem |
|||
|
|
|
#1920 |
|
Zakorzenienie
|
przykro mi
mam nadzieję że szybko pokonasz ten kryzys. Nawet nie wiem co Ci poradzićMoTyleKsw co tam znów z położną? czarnaola witaj happy fajnie że maleństwo takie grzeczne, też tak chce!!!! Aaś cudowny opis troszkę przeszłaś podczas porodu, ale dziewczyny na pewno Ci to wynagrodzą
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:13.

I nie wiem na co mi było tak filozofować.

Ślub 27. X. 2012
jestem zła! 
19 dni to tp 

i korzystaj z chwili dla siebie
Kserowałam akurat ten sprawdzian, który mieliśmy mieć, żebym chociaż wiedziała z czego to, bo oczywiście nic nie umiałam. I wtedy weszła babka z gery (nota bene moja nauczycielka z podstawówki