Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa 11 17,46%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 2 3,17%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 2 3,17%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 1 1,59%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 5 7,94%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 3 4,76%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 4 6,35%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 5 7,94%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 1 1,59%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 9 14,29%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 2 3,17%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 2 3,17%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. 10 15,87%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 6 9,52%
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-02, 11:14   #1891
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Metropolitan ale niespodzianka!!! Serdeczne gratulacje czekamy na szczegoly
Stary 2013-05-02, 11:14   #1892
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość

No dobra, porobiłam przy kompie co miałam porobić i spadam zdzierać pasek ozdobny ze ścian w przedpokoju. Nie chce mi się okrutnie, ale wczoraj prawie się z tż-em pożarłam, bo mi zakazał, a ja powiedziałam, że i tak go zedrę. I nie wiem na co mi było tak filozofować. Teraz nie mogę przecież zmienić zdania, bo wyjdzie, że miał rację.
no i masz za swoje
ja lubię takie rzeczy robić

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 11:15   #1893
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Tylko dlatego, że femibion jest najlepszy

mój ma swoje "prywatne" karty ciąży i nie poleca mi niczego konkretnego, chyba wystarczająco zarabia na pacjentkach
Taaa a jak przeczytasz skład to połowy rzeczy nie ma...
Ja chodzę na nfz wiec ona ode mnie kasy nie dostaje.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 11:16   #1894
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Taaa a jak przeczytasz skład to połowy rzeczy nie ma...
Ja chodzę na nfz wiec ona ode mnie kasy nie dostaje.
dlatego dodałam ""

a no to skoro na nfz to musi jakoś inaczej dorabiać

Stary 2013-05-02, 11:22   #1895
Katate
Raczkowanie

Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Metropolitan GRATULACJE!!!

U nas kolejna spokojna noc. Na razie malutki jest na prawdę bardzo grzeczny. Cyc, kupa, spanie
I robi takie za☠☠☠iste miny... jak zje cyca to języczek wysuwa tak słodko a zachwile uśmiech
Ja jeszcze dużo odpoczywam. Jak tylko mam możliwość to śpię.
Ale liczę że już niedługo odzyskam pełnie sił
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 11:22   #1896
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
1. nie złość się

2. byłam już na zakupach, zjadłam śniadanie i właśnie podziwiam burzę za oknem jestem zła!
1. no co ty, szkoda moich nerwów zwłaszcza że powodów do złości naokoło nie brakuje
2. i ty też się nie złość

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Humpback witamy po długim czasie, jak było na wsi? podziwiam za determinację do nadrabiania. Mi by sie chyba nie chciało
nadrobione wiesz, jestem dziś w pracy, jest totalny luz, nic się nie dzieje to przynajmniej mam co robić

a na wsi jak zwykle cudnie. odpoczęłam, był grill, ognisko, trochę skorzystałam ze słońca, pojeździliśmy na pobliski basen i kręgle i stwierdziłam że nie ma sensu wracać do krakowa. wstałam 20 minut wcześniej niż zwykle, dojechałam do pracy, i po pracy mam zamiar wracać do krakowa wrócimy sobie najpewniej w sobotę po śniadaniu, ogarniemy się trochę i ruszamy do teściostwa.

Cytat:
łołoło zmiana kodu - 1 z przodu 19 dni to tp

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
wczoraj żona urodziła synka Kubusia. czują sie dobrze Kubuś ssie jak szalony. Jak wroci ze szpitala zda Wam relację.
gratulacje dla rodziców i wszystkiego dobrego dla Kubusia
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 11:26   #1897
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
a na wsi jak zwykle cudnie. odpoczęłam, był grill, ognisko, trochę skorzystałam ze słońca, pojeździliśmy na pobliski basen i kręgle i stwierdziłam że nie ma sensu wracać do krakowa. wstałam 20 minut wcześniej niż zwykle, dojechałam do pracy, i po pracy mam zamiar wracać do krakowa wrócimy sobie najpewniej w sobotę po śniadaniu, ogarniemy się trochę i ruszamy do teściostwa.
Zazdroszczę, że tak mozesz

A ja dziś mam jakiś słaby dzień...nawet z łóżka nie chce mi się wstać. Poszłam pod prysznic i wróciłam pod kołdrę.

Laura

Stary 2013-05-02, 11:26   #1898
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość

U nas kolejna spokojna noc. Na razie malutki jest na prawdę bardzo grzeczny. Cyc, kupa, spanie
I robi takie za☠☠☠iste miny... jak zje cyca to języczek wysuwa tak słodko a zachwile uśmiech
chcę Bartusia
Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
1. no co ty, szkoda moich nerwów zwłaszcza że powodów do złości naokoło nie brakuje
2. i ty też się nie złość

fajnie Wam!

Stary 2013-05-02, 11:26   #1899
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
wczoraj żona urodziła synka Kubusia. czują sie dobrze Kubuś ssie jak szalony. Jak wroci ze szpitala zda Wam relację.
gratulacje !!!!!!!
czekamy na relację i oczywiście fotki

Cytat:
też się zachwycam minkami
odpoczywaj ile wlezie

do nas właśnie przyszła paczka z gapa_kids i trochę się wkurzyłam .... wysłali dwa dni później bo był problem z kolorem prześcieradełka (tzn dla mnie to nie był problem, mógł być inny ale i tak mnie nie było w domu więc lepiej że kurier przyjechał później, ale i tak wysłali nie ten), zamiast dwóch smoczków za które zapłaciłam wysłali jeden, i zamiast fajnej przecenionej grzechotki dostałam gryzaczek..... smoczka i grzechotki nie podaruje, mogę dopłacić za grzechotkę ale ma być
mąż dziś wstawał do Młodego więc się wyspałam, posprzątałam, poprałam, poprasowałam, dziecko padło, mąż pojechał do kolegi rozbierać auto więc mam chwilę dla siebie

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 11:28   #1900
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
do nas właśnie przyszła paczka z gapa_kids i trochę się wkurzyłam .... wysłali dwa dni później bo był problem z kolorem prześcieradełka (tzn dla mnie to nie był problem, mógł być inny ale i tak mnie nie było w domu więc lepiej że kurier przyjechał później, ale i tak wysłali nie ten), zamiast dwóch smoczków za które zapłaciłam wysłali jeden, i zamiast fajnej przecenionej grzechotki dostałam gryzaczek..... smoczka i grzechotki nie podaruje, mogę dopłacić za grzechotkę ale ma być
mąż dziś wstawał do Młodego więc się wyspałam, posprzątałam, poprałam, poprasowałam, dziecko padło, mąż pojechał do kolegi rozbierać auto więc mam chwilę dla siebie
pisz do nich, niech dosyłają i korzystaj z chwili dla siebie

ja sprzątam została mi podłoga w kuchni i kurze w dużym pokoju

Stary 2013-05-02, 11:32   #1901
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Nie pomoge za bardzo bo sama ledwo sie w tym ogarniam, wiem ze moga wystawiac wstecz ale dokladnie ile dni to juz nie wiem, spytaj kogos w szpitalu na bank beda wiedzieli a wlasnie tak sie jeszcze zastanawiam, ze skoro w weekendy nie pracuje a zwolnienie mam do pt to kolejne powinnam miec wystawione od soboty czy poniedzialku? W razie gdybym nie dostala l4 od internisty to moj gin wypisal zaswiadczenie dla zakladu pracy o macierzynskim wlasnie od 6 czyli od poniedzialku...
lekarz możę wystawic na 3 dni w tył.. A lepiej zebyś miała wystawione od soboty, bo potem będziesz się tłumaczyła dlaczego przez weekend byłaś zdolna do pracy a od ponidziałku nie.. już lepiej mieć ciągłość..

Cytat:
Ja też miałam dziś pokopany sen. Śniło mi się, że byłam w szkole, takiej normalnej, wyglądała jak podstawówka. I miałam mieć sprawdzian z geografii. Kserowałam akurat ten sprawdzian, który mieliśmy mieć, żebym chociaż wiedziała z czego to, bo oczywiście nic nie umiałam. I wtedy weszła babka z gery (nota bene moja nauczycielka z podstawówki ) i nawet nie zdążyłam zajrzeć z czego ten spr. Wszyscy mieli ściągi, a ja nic. I siedziałam taka z brzuchem i wyłam strasznie i nikt mnie nie rozumiał! Nawet nikt nie zwrócił na mnie uwagi! Nikt mi ściągi nie podał... nikt. Załamana, zasmarkana oddałam pustą kartkę i... się obudziłam.
właśnie ten mój sen to był dużo dłuższy tylko koncówke opowiedziałam, ale na początku śniło mi się ze byłam w szkole i musiałam wypracowanie napisać a zapomniałam i pisałam je na kolanie.. a potem mnie przenieśli do 3 klasy podstawówki bo mialam jakieś zaległości i się pytałam czy muszę to nadrabiać bo mi to niepotrzebne bo mam już studia skonczone i ponad 3 lata doświadczenia w pracy...

Cytat:
A ja bym nie brała tych rad do serca. Tak jak zresztą nie biorę żadnych tak na 100%. Fajnie poznać opinię lekarza, położnej, ale uważam, że każdy człowiek (czy to mama, czy dzidziuś) jest inny. Zaciekawiły mnie najbardziej te statystyki, że 90% dzieci ma uczulenie na Lovelę. Od razu powiem, że nie zamierzam prać w loveli, ale nie znam żadnego dziecka uczulonego na nią (a dzieciaków naprawdę mam sporo wokół siebie). Co do kapturków z kolei, to większość moich znajomych mam je używała i ratowały im życie. Także Motylku spokojnie, na pewno dobierzesz(my) odpowiednie rzeczy dla siebie.

To tak jakby któraś mama miała zamiar się zamartwiać i wywalać już Lovelę do kosza.
pewnie te dzieciaczki co znasz to te pozostałe 10%

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:
Super!!! Gratulacje!!!

Cytat:
Trzeba też wziąć pod uwagę, że oni mają najczęściej jakieś profity z tego co polecają. Tak samo lekarze od leków jakie przepisują,
Moja gin np ma wszystko z femibiona, karty ciazy, karteczki, długopisy itd i właśnie femibion poleca.

GRATULACJE!!!!
Ja byłam kiedyś z synem lekarzy.. Co oni w domu mieli, kompa od firmy farmaceutycznej, jakies rzeczy do domu, wiadomo długopisy i rózne notatniki.. no masakra..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 11:36   #1902
diabli
Zakorzenienie

dzien doberek. zaraz nadrobie i doczytam czy cos sie w nocy wyklulo
ja mam od rana dobre wiesci - moja szpitalna kolezanka urodzila malutka Michasie!!! mialysmy 3 dni roznicy w terminie. biedna lezala w tym szpitalu zanim mnie przyjeli i do teraz, zatem jakies 2-3 miesiace? skurcze, cholestaza no i wiek. to byla jedyna pacjentka, ktora po obchodzie cieszyla sie, ze zostaje w szpitalu, bo czula sie tam pewniej smialysmy sie nawet, bo wprost mowila lekarzom, ze boi sie isc do domu i oni na obchodzie po prostu mowili "pani nadal lezy"
malutka urodzila sie 30.04 z waga 2550 i 51cm, dzisiaj juz ida do domu, pomimo sporej utraty wagi 2310. baaaardzo jej zazroszcze! nasze ziewczyny fikaly na zmiane i ogolnie umawialysmy sie na wspolna wizyte na porodowce - moze Nelcia wezmie przyklad z kolezanki i tez postanowi juz wyjsc
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 11:38   #1903
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
gratulacje !!!!!!!
czekamy na relację i oczywiście fotki

też się zachwycam minkami
odpoczywaj ile wlezie

Też bym się wkurzyła. Ja wczoraj zrobiłam zamówienie u r_p77 i mam nadzieję, że będzie ok wszytsko. ciekawe kiedy kurier będzie. No i dziś powinno przyjść łóżeczko ale to też wielki znak zapytania.

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość

Ja byłam kiedyś z synem lekarzy.. Co oni w domu mieli, kompa od firmy farmaceutycznej, jakies rzeczy do domu, wiadomo długopisy i rózne notatniki.. no masakra..
Nie mówiąc o lekarzach bo wiadomo, ale znajomy ma sklep agd i przynajmniej 2 razy w roku dostaje od firm jakieś wycieczki 2 tygodniowe do wypaśnych hoteli.

Laura

Stary 2013-05-02, 11:41   #1904
ankaaa206
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:

ja chcę mojego Nikosia tak bardzo nie mogę się doczekać

metro gratulacje mamusiu !!!

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 11:43   #1905
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Mi się z kolei nawet nie śniło tylko przypomnialo jak wczoraj byliśmy u dziewczyn i były tuż po karmieniu i majka miała taką małą lezke w oku...a ona w ogóle taka tycia jest...i wtedy się poplakalam i dziś w nocy też
Już chce je mieć przy sobie...może dziś coś się wyjaśni....
to niesamowite, ze od poczatku wiedzialas, ktora z dziewczyn jaka bedzie. caly czas Majcia byla ta bardziej "wymagajaca" Ala spokojna, grzeczna, a Maja dawala popalic. i widzisz? teraz tez juz mamusie ustawia pod siebie a to lezka, a to mniejsza waga, wystraszyla Cie po porodzie. ma laseczka charakterek juz widze, ze bedzie miala z Wami lekkie zycie hehe
jeszcze troche i bedziesz sciskac obie!
Stary 2013-05-02, 11:44   #1906
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Trzeba też wziąć pod uwagę, że oni mają najczęściej jakieś profity z tego co polecają. Tak samo lekarze od leków jakie przepisują,
Moja gin np ma wszystko z femibiona, karty ciazy, karteczki, długopisy itd i właśnie femibion poleca
to tak jak mój gin, femiobion wg niego jest najlepszy, a na stole same długopisy i notatniki tej marki a i nawet zegar

Julka
Stary 2013-05-02, 11:48   #1907
diabli
Zakorzenienie

Tity, sciskam kciukasy, ale pewnie zaraz doczytam jak sie u Ciebie akcja rozwinela!

Cytat:
Czesc
A ja sprobuje dostac sie dzis do mojego rodzinnego zeby przedluzyl mi zwolnienie kolejna chora dla mnie rzecz- dlaczego kobieta ktora jeszcze nie urodzila musi przechodzic na macierzynski? przeciez termin porodu jest od nas niezalezny, jestem cieta ostatnio na wszystkie instytucje
hehe, bo to jest chore...mam nadzieje, ze rodzinny wystawi Ci l4 chocby na ciazowy bol kregoslupa

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Pawie kurcze to mi przypomnialas o zwolnieniu. Ciekawe jak ja to teraz ogarnę. Bo mam do zeszłego piątku. Czyli potrzebne mi tylko na weekend. Kurde. Ciekawe czy mi tak wystawią...
wystawia, musza
info dla dziewczyn wychodzacych przed porodem - szpital moze wystawic dluzsze l4 niz pobyt np. do kolejnej wizyty u gina...
Stary 2013-05-02, 11:50   #1908
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Widać, że te porody coraz bliżej i zaczynamy schizować. Do mojego porodu kupa czasu, ale czytając dziewczyny, które rodzą na czasie naprawdę rozumiem te nasze sny.
Ja bym wolała sen z małą na rękach a nie o bólach
Ada32 jak ja we śnie traktuję Ciebie jako guru od porodów i że tak świetnie potrafisz wpłynąć na uspokojenie to się nie zdziw moim telefonem w razie co w chwili kryzysu na porodówce

Cytat:
Doczekałaś się, nareszcie

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 11:51   #1909
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Aaś a powiedz mi jak z karmieniem? Odciągasz i podajesz dziewczynkom czy nie ma szans?

Stary 2013-05-02, 11:52   #1910
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Nie pomoge za bardzo bo sama ledwo sie w tym ogarniam, wiem ze moga wystawiac wstecz ale dokladnie ile dni to juz nie wiem, spytaj kogos w szpitalu na bank beda wiedzieli a wlasnie tak sie jeszcze zastanawiam, ze skoro w weekendy nie pracuje a zwolnienie mam do pt to kolejne powinnam miec wystawione od soboty czy poniedzialku? W razie gdybym nie dostala l4 od internisty to moj gin wypisal zaswiadczenie dla zakladu pracy o macierzynskim wlasnie od 6 czyli od poniedzialku...
szpital moze wystawiac sporo wstecz od dnia przyjecia. kiedys babka w zusie mowila mi, ze co 2 tyg. maja obowiazek wystawic na prosbe pacjenta - tak by nie zostal on bez srodkow do zycia (bo pytalam, czy jesli bede lezala tam np. 3 miesiace, to zus nie da mi kasy...bo przeciez nie przedstawie kolejnego zwolnienia).
a Ty Pawie musisz miec ciaglosc L4, wiec weekendy rowniez. l4 od soboty
Stary 2013-05-02, 11:54   #1911
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4
Zazdroszczę, że tak mozesz
działka rodziców to bardzo fajna sprawa i mój mąż chodzi zadowolony bo ma gdzie sobie postrzelać także korzystamy ile możemy, i na ile pozwala nam pogoda

Cytat:
Napisane przez ankaaa206
to tak jak mój gin, femiobion wg niego jest najlepszy, a na stole same długopisy i notatniki tej marki a i nawet zegar
no to 2 moich ginów nie dawało mi konkretnych zaleceń co do wyboru witamin. dowiedziałąm się tylko że ma być żelazo i jod w składzie, a obecny gin nie kwestionował wyboru.

Edytowane przez humpback
Czas edycji: 2013-05-02 o 11:56
Stary 2013-05-02, 11:55   #1912
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
GRATULACJE!!!

spadam z tż na zakupy,upiec rurki z kremem, odwiedzić mamę,wrócić,zrobić obiad i posiedzieć z teściówką bo wleci..dziś lub jutro.. :/ moglaby sie okreslic ale co tam

pogoda jest obrzydliwa
chcę juz urodzić

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 11:55   #1913
sharpnowaja
Zakorzenienie

Witam Witam
dziś nam się cesarki szykują ciekawe ile jeszcze dzieciaczków zechce wyskoczyć z brzuszków.
Moja się nie śpieszy, w sumie jak patrzę na pogodę to jej się nie dziwie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
albo zimne piwko z sokiem, gin, białe winko...
oj tak jak wcześniej nie miałam ochoty, ba! nie dobrze mi było na samą myśl o % to teraz bym się napiła takiego ZIMNEGO piwka z soczkiem albo wina

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
to my w trójkę miałysmy rodzić taaa w tym miesiacu na pewno mi kręgosłup chce pęknąć, więc jak pęknie to lecę do szpitala będzie szybciej
mi nocne okłady z brzucha TŻta pomagają na tyle że w dzień praktycznie bólów pleców nie odczuwam. Gorzej z miednicą i nogami
Stary 2013-05-02, 11:58   #1914
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też miałam dziś pokopany sen. Śniło mi się, że byłam w szkole, takiej normalnej, wyglądała jak podstawówka. I miałam mieć sprawdzian z geografii. Kserowałam akurat ten sprawdzian, który mieliśmy mieć, żebym chociaż wiedziała z czego to, bo oczywiście nic nie umiałam. I wtedy weszła babka z gery (nota bene moja nauczycielka z podstawówki ) i nawet nie zdążyłam zajrzeć z czego ten spr. Wszyscy mieli ściągi, a ja nic. I siedziałam taka z brzuchem i wyłam strasznie i nikt mnie nie rozumiał! Nawet nikt nie zwrócił na mnie uwagi! Nikt mi ściągi nie podał... nikt. Załamana, zasmarkana oddałam pustą kartkę i... się obudziłam.
pewnie w rzeczywistosci chcialabs na porodowce sciagac!
Stary 2013-05-02, 11:59   #1915
ankaaa206
Wtajemniczenie

no to ładnie, zaczęło padać, a chciałam iść po lody do sklepu

Julka
Stary 2013-05-02, 12:02   #1916
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
Niedawno wróciliśmy z 1szego spacerku ! było super ! prawie 3 godzinki chodziliśmy Małemu się bardzo podobało Ani razu nawet nie zapłakał spał sobie słodko jak aniołek w wózeczku, czasami tylko oczka otwierał
a można aż tyle za pierwszym razem? w sumie to chyba od pogody zależy. Fajnie że małemu się podobało

barwineczek nie pytałam CO kupujecie lekarzowi tylko PO CO
Ja na Twoim miejscu mimo wszystko nie szłabym na cc, widocznie malec chce jeszcze posiedzieć w brzuszku.

happy
to trochę bez sensu że Cię nacieli. Współczuję bardzo. Posypuj sobie tą zasypką żółtą- na prawdę pomaga na takie rany.
Stary 2013-05-02, 12:08   #1917
humpback
Zakorzenienie

dla tych co nie mają jeszcze pieluch:
w realu jest promocja: 2 paczki pampersów new baby (po 43 szt. każda) za 37,95
Stary 2013-05-02, 12:15   #1918
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
GRATULACJE ale miła niespodzianka fajnie te dzieciątka się rodza jedno po drugim to teraz czas na mojego Kubusia
i chyba zaczynam sie denerwowac tym porodem wczoraj w nocy caly czas mysłałm jak to sie zacznie czy mi wody odejdą czy skurcze bede miaała no i czy akurat tz bedzie w domu no normalnie 1000 mysli na minutę a teraz jak zobacyzlam ze metro ma już Kubusia przy sobie to strach mnie ogarnął ze nie tak dawno pisałam ze przed moim jeszcze jej Kubus jest

na szczescie mały sie rozkręcił przez to wczesne sniadanie aby go rozruszac to już jestem po obiedzie chałupkę posprzątałam i sie nudze bo oczywiście na dworzu leje a takie plany miałam na dzisiejszy dzień

ciekawe czy wstrzele sie z tym porodem tak jak chce gin 10 maj jak by sie udalo to normalnie on jest jasnowidzem bo pamietam jak sie pytał o ruchy małego no i nic jeszcze nie czułam a on ze do 10 stycznia już musze poczuc no i rano 10 poczułam
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 12:15   #1919
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Wypadła mi plomba i mam dziurę ogroooomnąąąą w zębie.
I teraz boję się umawiać przed porodem do dentysty, bo jak zacznę rodzić na fotelu Nosz FUCK!!!
umów si do dentysty, niech Ci opatrunek na zęba założy na ten czas zamiast plomby, mnie gin powiedział, żebym wszystkie zęby robiła na bieżąco bo jakby coś było ni tak, to może być to źródłem zakażenia. Przcież nie musi Ci wiercić tylko kuleczkę wsadzi w dziurę co najwyżej nie będziesz migła jeść 2h, a może plomba to kwestia 10 min i będziesz miała spokój

Cytat:
gratulacje

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
ja chcę mojego Nikosia tak bardzo nie mogę się doczekać

metro gratulacje mamusiu !!!
a ja chcę mojego Nikosia

Byłam u lekarza rodzinnego po receptę na szczepionkę, ale dziwny koleś. Najpierw stwierdził, że nie może mi dać recepty, bo dla mnie musi wypisać inną dawkę żeby się zgadzało, a na dziecko nie wypisze, bo go jeszcze nie ma. Zaczął narzekać, że w jego wieku jeszcze może go coś zadziwić. Ponarzekał, ponarzekał i wypisał. A potem jak się dowiedział, że mam mieć cc to powiedział, że ten świat musi się skończyć no myślalam, że mnie szlag trafi, nawet nie zapytał o powód, tylko odrazu stwierdził, że na życzenie, a ja tak chciałabym rodzić sn wkurzył mnie na maksa. Jeszcze na koniec podziękował mi, że przyszłam, bo jak stwierdził jeśli w jego wieku jest go w stanie coś zaskoczyć to znaczy, że żyje
ciekawe czy też byłby taki gdyby wiedział, że jestem lekarzem
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 12:17   #1920
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Mam ktyzys laktacyjny , cycki mi odpadaja chce mi sie wycc
przykro mi mam nadzieję że szybko pokonasz ten kryzys. Nawet nie wiem co Ci poradzić

MoTyleKsw co tam znów z położną?

czarnaola
witaj

happy
fajnie że maleństwo takie grzeczne, też tak chce!!!!

Aaś cudowny opis troszkę przeszłaś podczas porodu, ale dziewczyny na pewno Ci to wynagrodzą
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości