|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 |
|
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa
|
|
11 | 17,46% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
1 | 1,59% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 |
|
5 | 7,94% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 |
|
3 | 4,76% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
4 | 6,35% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
5 | 7,94% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
1 | 1,59% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
9 | 14,29% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
|
10 | 15,87% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
|
6 | 9,52% |
| Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1832 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Dzień dobry wszytskim
Gratuluję wszytskim nowym mamusiom: Aaś, Bańce, Kalce a teraz do nadrobienia jakieś - bagatela ponad 50 stron idę sobie zrobić herbatę
|
#1833 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
a wlasnie tak sie jeszcze zastanawiam, ze skoro w weekendy nie pracuje a zwolnienie mam do pt to kolejne powinnam miec wystawione od soboty czy poniedzialku? W razie gdybym nie dostala l4 od internisty to moj gin wypisal zaswiadczenie dla zakladu pracy o macierzynskim wlasnie od 6 czyli od poniedzialku...
Edytowane przez pawie_oczko Czas edycji: 2013-05-02 o 08:18 |
|
|
|
|
#1834 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Cytat:
i jeszcze przydałby mi się jakiś krem na ujędrnienie piersi. Wiem, że cudów nie ma ale na zabiegi muszę jeszcze poczekać, a zawsze lepiej robić cokolwiek niż nic
|
|
|
|
|
#1835 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma jak konstruktywna krytyka ![]() si ![]() Cytat:
![]() dziękuję Cytat:
no może dziękuję po fakcie, ale jeszcze dziś po rpacy wracam na wieś bo mam niedosyt leżenia na hamaku chałka rewelka! wzięłam na wieś, zniknęła w mgnieniu oka, aż żałuje że nie miałąm dostępu do neta bo by się zrobiło następną ![]() Cytat:
|
|
#1836 | ||
|
Zakorzenienie
|
no to widać, jesteś mega podatna na oxy
Cytat:
Cytat:
nie złość się ![]() --- Cześć byłam już na zakupach, zjadłam śniadanie i właśnie podziwiam burzę za oknem jestem zła! |
||
|
|
|
#1837 | ||||
|
Zakorzenienie
|
super
a ja rozpoczęłam sezon grilowo-ogniskowy, i taka kiełbaska z ogniska jest jeszcze pyszniejsza ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a jak tam u ciebie, wszystko OK?
|
|
#1838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1839 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za 30 tc. No i najważniejsze, że wszystko ok. ![]() Ale poleciałaś po bandzie. Cytat:
![]() Cytat:
A ja od kilku miesięcy marzę o Reddsie grapefriutowo-ananasowym. ![]() Cytat:
Dzień dobry! Ale paskudny dzień. Nie dość, że szaro buro, to w dodatku grzmi. Weekend majowy psia kość. ![]() Kurczarki! Nie zacytowało mi najważniejszego znowu. ![]() Kalka! Ogromne gratulacje! Wszystkiego dobrego! Widzimy, że szybciutko poszło. Edytowane przez anoxee Czas edycji: 2013-05-02 o 08:48 |
||||||
|
|
|
#1840 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
śliczne imię
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
jak coś to zaciskam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1841 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
EDIT: na wciągnięte sutki chyba raczej było. Aaś super opis.
Mam tylko jedno skrzydło ... A Ty masz skrzydło drugie ... Szczęścia nie trzeba szukać, spotyka się je przy okazji ![]() Edytowane przez xal Czas edycji: 2013-05-02 o 09:43 |
|
|
|
|
#1842 |
|
Zakorzenienie
|
heloł
nie wiem, co tu się działo, bo dopiero nadrabiam. o 10tej idę na KTG, a u nas burza od samego rana i leje okropnie. pierwsza noc w nowym domu zaliczona - uff... ale padam po wczorajszym intensywnym dniu. aż się porzygałam z rana, oczywiście tylko sokami trawiennymi, bleee...w domu nie idzie się ruszyć, slalom między kartonami, wiertarkami, meblami... oby do narodzin wszystko już było poustawiane ![]() lecę nadrabiać!
|
#1843 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie burza była nad ranem, a teraz się zrobiło bardzo ciemno ...
|
#1844 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do wstawania rano to ja tak tylko do pracy, bo na wsi to przed 9 nie zwlekałam się z łóżka ![]() Cytat:
no to czekamy na kolejną królewnę ![]() Cytat:
![]() śliczny kącikbo tu chodzi o związki rtęci. nie znam się konkretnie na tym, ale czytam właśnie taką książkę gdzie poruszono ten temat i w szczepionkach występuje nieszkodliwy związek rtęci (ten trujący to inny związek chemiczny), ale niektóre maluchy mogą być na niego wrażliwe..
|
|
#1845 |
|
Zakorzenienie
|
u nas też była koło 5, później słonko próbowało się przebić ale nagle zrobiło się ciemno i znów lunęło
|
|
|
|
#1846 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Ja też nie.
Czasem aż szkoda mi tż-a, bo dotknie mnie nawet dla zabawy jak się np. wygłupiamy, a ja reaguję bardzo agresywnie na to. Moje cycusie, nie dotykać. ![]() Cytat:
Cytat:
dla niego. U nas tylko tż to robi. Nie mieliśmy żadnych kwiatów w domu (a, przepraszam, jakiś suszek był, to go odratował), to od mamy przytargał jednego. ![]() Cytat:
Musisz myśleć pozytywnie. Ja nie wiem czy bym była odważna powiedzieć, że nie ma mnie nacinać jakby spytała. Pomyślałabym, że położna uważa to za lepsze. Wszystko się super zagoi i o tym zapomnisz. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cudownie, oby tak dalej! ! Najlepsza była czarna dziura. ![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#1847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio na noc chciałam założyć satynową koszulkę i to było straszne, brrr Nie dam mu mojej szyjki |
|
|
|
|
#1848 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i już mi gorzej na samą myśl czego się nasłucham w weekend, bo jedziemy do teściostwa na sobotę popołudniu i niedzielę1. nie nie nie, ja się przepychać w kolejce nie chcę, i czekam cierpliwie na czerwiec 2. Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1849 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() lecę do rodzinnego po receptę na szczepionkę, jakaś załamka mnie złapała od rana, ta ciąża masakrycznie odbiła się na moim wyglądzie |
||
|
|
|
#1850 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ash i jej małe marzenia.Oby Ci się w takim razie udało - ja też dziś idę na lody ![]() Cytat:
Cytat:
Aaś - fajnie się czyta Twój opis porodu , ale co się nacierpiałaś to TwojeTeraz księżniczki niech będą grzeczne i Ci to wynagrodzą. Cieszę sie, że już czujesz się ok. Niedługo będziesz z maluchami w domku a my niecierpliwie czekamy na zdjęcia śl.icznotek ![]()
|
|
|
#1851 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, to słaaabo iść na wesele niecałe 2 tygodnie po porodzie. ![]() Cytat:
W tym śnie nie ma nic śmiesznego. Obcyyyyy. ![]() Cytat:
Daj znać co powiedział. Powiedz, że ciężarnej się nie odmawia. ![]() Cytat:
Cytat:
Nie dawaj. ![]() Ja też miałam dziś pokopany sen. Śniło mi się, że byłam w szkole, takiej normalnej, wyglądała jak podstawówka. I miałam mieć sprawdzian z geografii. Kserowałam akurat ten sprawdzian, który mieliśmy mieć, żebym chociaż wiedziała z czego to, bo oczywiście nic nie umiałam. I wtedy weszła babka z gery (nota bene moja nauczycielka z podstawówki
|
|||||
|
|
|
#1852 |
|
Zakorzenienie
|
Tity trzymam
czekamy na wieści ![]() Pawie oczko no to faktycznie stosujesz chyba wszystkie szamanskie sposoby a co do okladow z samca to Moj tez sie boi ale poczekam jeszcze blizej tp z proszeniem sie o te przyjemność ![]() Cloche za przeprowadzkę, wiem ze to trudne ale postarają sie tak nie forsować, życzę Wam żebyście szybko uporali sie ze wszystkim i w pełni cieszyli nowym, wspólnym gniazdkiem.
|
|
|
|
#1853 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za wasCytat:
Cytat:
Happy gratuluję najserdeczniej Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ciemno nadal.A mi się śniło (poza układaniem paneli
|
|
#1855 |
|
Zakorzenienie
|
Wypadła mi plomba
I teraz boję się umawiać przed porodem do dentysty, bo jak zacznę rodzić na fotelu ![]()
|
|
#1856 | |||
|
Zakorzenienie
|
aż mnie zabolało
ja lubię burze ale nie wtedy, kiedy mam plan robić grilla Cytat:
Cytat:
Cytat:
Druga herbatka z liści malin za mną
|
|||
|
|
|
#1857 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Do mojego porodu kupa czasu, ale czytając dziewczyny, które rodzą na czasie naprawdę rozumiem te nasze sny. |
|
|
|
|
#1858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby Ci się nie ukruszył za bardzo :/
|
|
|
|
|
#1859 |
|
Zakorzenienie
|
Humpback witamy po długim czasie, jak było na wsi?
podziwiam za determinację do nadrabiania. Mi by sie chyba nie chciało ![]() Anoxe faktycznie spróbujcie sie dogadać, kuzyn powinien Wam pójść na rękę. My odmówić nie możemy bo to Moj brat. Niby bede miala 2miesiace. Ale to wesele jest 500km od nas :kwasy: |
|
|
|
#1860 |
|
Zakorzenienie
|
hellou
![]() moje dziecię przeleniwe przeciągnęło się dwa razy i śpi dalej.. troche mnie martwi bo zwykle hopsała od rana ![]() ja witam się z kawą i z perspektywą kiepskiego dnia (pracka do zrobienia a baaardzo mi się nie chce, wizyta teściówki-choc moooże jednak odpuści,sprzątanie,zakupy ..) a tak bardzo chciałam się dzis polenić i pójść do rodziców no cóż..pogoda też nie pomaga i brak oznak zbliżającego się porodu tez bleee |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.

idę sobie zrobić herbatę

i jeszcze przydałby mi się jakiś krem na ujędrnienie piersi. Wiem, że cudów nie ma ale na zabiegi muszę jeszcze poczekać, a zawsze lepiej robić cokolwiek niż nic
nie ma jak konstruktywna krytyka 
kolejna chora dla mnie rzecz- dlaczego kobieta ktora jeszcze nie urodzila musi przechodzic na macierzynski? przeciez termin porodu jest od nas niezalezny, jestem cieta ostatnio na wszystkie instytucje

mu pogadankę o straszeniu rodziców strzelił bo całą noc się kręcił i dzisiaj od rana też wariuje niesamowicie
Nie dość, że szaro buro, to w dodatku grzmi. Weekend majowy psia kość. 

" a po chwili: "a nie chcesz iść do Almy?"
jak coś to zaciskam 

Czasem aż szkoda mi tż-a, bo dotknie mnie nawet dla zabawy jak się np. wygłupiamy, a ja reaguję bardzo agresywnie na to. Moje cycusie, nie dotykać. 
dla mnie też dobro Kubusia jest najważniejsze..a mimo to, chce mi się ciągle płakać, bo miałam nadzieję, że będę go już o tej porze tulić.