Panny Młode 2008 - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-03-26, 19:53   #331
blush
Zadomowienie

Dot.: Panny Młode 2008 ?

Dziękuję Kalex U nas wszystko w fazie wstępnej, bo decyzję o ślubie podjęliśmy w czwartek, ale Tż nabrał od razu przyśpieszenia i już chce salę zamawiać i kościół, pieniądze na koncie lokować itp. Mnie to narazie przeraża, ale z drugiej strony lepiej wcześniej zrobić rezerwacje, bo terminy coraz dłuższe.......IX.2008r. to strrrraaaasznie dłuuuugo, wolałabym wcześniej, ale cóż co się odwlecze to nie uciecze.
Stary 2007-03-26, 20:41   #332
niebieska.lwica
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
ooo to tydzień wcześniej niż my tez początkow planowalismy na 21.06.2008 ,ale w końcu weźmiemy ślun 28.06
to chyba bardzo popularna data, zresztą jak i cały miesiąc. z tego co widziałam kilka dziewczyn ślubuje tego samego dnia co ja, więc będziemy się stresować wspólnie
niebieska.lwica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-26, 20:47   #333
niebieska.lwica
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Ja czytuję i "Lubelskie Panny Młode" i ten wątek róznowcześnie
muszę przyznać że ja już też otwieram oba wątki naraz i czytam na zmianę.
a jeśli chodzi o wesela to idę na wesele kuzynki 14.04, pobawie się troszkę
i co nieco pewnie podpatrzę
Stary 2007-03-27, 02:04   #334
ines.ka
Przyczajenie

WITAM.

chcialabym do Was dolaczyc, poniewaz ja mam slub 16.08.2008r.

pozdrawiam

ines.ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-27, 07:27   #335
izabela1982
Raczkowanie

Witam nowe osoby na forum,mam nadzieje ze milo spedzicie z nami czas.
Blush-w sumie daleko ale zobaczysz szybko czalugo beds nam ucieknie,i za nie dlugo bedziemy juz po slubie!
Radze ci sie rozejrzec po salach ,bo nie wiem jak jest w Twojej miejscowosci,ale u mnie sale na 2008 byly juz pozajmowane w zeszlym roku.ale mam nadzieje ze u Ciebie jest lepiej ze salami.Aha Gratuluje podjecia decyzji o slubie.
izabela1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-27, 10:08   #336
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez niebieska.lwica Pokaż wiadomość
muszę przyznać że ja już też otwieram oba wątki naraz i czytam na zmianę.
a jeśli chodzi o wesela to idę na wesele kuzynki 14.04, pobawie się troszkę
i co nieco pewnie podpatrzę
Ja też otwieram te dwa waki na raz

I na weseleach też poszaleję - 23.06 będziemu z Tż-em starszymi u siostry ciotecznej, a tydzień później też poszalejemy u kolegi i potem jeszcze we wrześniu jeszcze
A w 2008 w czerwcu jedno, w lipcu kolejne i nasze w sierpniu

Cytat:
Napisane przez ines.ka Pokaż wiadomość
WITAM.

chcialabym do Was dolaczyc, poniewaz ja mam slub 16.08.2008r.

pozdrawiam

To w ten sam dzień co ja

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-27, 15:22   #337
blush
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez izabela1982 Pokaż wiadomość
Witam nowe osoby na forum,mam nadzieje ze milo spedzicie z nami czas.
Blush-w sumie daleko ale zobaczysz szybko czalugo beds nam ucieknie,i za nie dlugo bedziemy juz po slubie!
Radze ci sie rozejrzec po salach ,bo nie wiem jak jest w Twojej miejscowosci,ale u mnie sale na 2008 byly juz pozajmowane w zeszlym roku.ale mam nadzieje ze u Ciebie jest lepiej ze salami.Aha Gratuluje podjecia decyzji o slubie.
Dziękuję bardzo O salę już się dowiadywałam i jest jeden termin na sierpień i wrzesień prawie cały, ale kazano sie nam śpieszyć, bo podobno cały czas są chętni. Dla mnie to jest niesamowite żeby ślub planować za 1,5 rocznym wyprzedzeniem i musieć tak długo czekać. Osobiście chciałabym zeby ten dzień nastąpił szybciej, ale jak się nie da.... no cóż spróbuję wytrwać Co do decyzji o ślubie to podjęliśmy ją razem po 4latach spotykania i to bardziej rozsądnie niż romantycznie, trochę mi żal jak to wyglądało, ale niestety nie zmuszę "Chłopa" żeby się rzucał przede mną na kolana z pierścionkiem
Napiszcie mi drogie Wizażanki jakie mam podjąć kolejne kroki, po zamówieniu sali, bo jestem w tym temacie kompletnie zagubiona i osobiście wolałabym zrzucić na kogoś odpowiedzialność w związku z przygotowaniami do ślubu Nie wiem czemu ale narazie jestem przerażona całą tą sytuacją.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-03-27, 17:04   #338
yedanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blush Pokaż wiadomość
Napiszcie mi drogie Wizażanki jakie mam podjąć kolejne kroki, po zamówieniu sali, bo jestem w tym temacie kompletnie zagubiona i osobiście wolałabym zrzucić na kogoś odpowiedzialność w związku z przygotowaniami do ślubu Nie wiem czemu ale narazie jestem przerażona całą tą sytuacją.
Z mojej strony radzę jednocześnie załatwiać salę i orkiestrę, żeby "zgrać" je ze soba i nie skończyć z byle jaką kapelą, bo inne już będą pozajmowane. Później (własciwie już po sali i orkiestrze) kościół - szczególnie jeśli zależy Ci na godzinie. No i reszta to już za jakiś czas. Chyba, że masz oddzielnie salę i catering - wtedy też trzeba by było jednocześnie z salą i orkiestrą.
Stary 2007-03-27, 17:18   #339
niebieska.lwica
Rozeznanie

Cytat:
Ja też otwieram te dwa waki na raz

I na weseleach też poszaleję - 23.06 będziemu z Tż-em starszymi u siostry ciotecznej, a tydzień później też poszalejemy u kolegi i potem jeszcze we wrześniu jeszcze
A w 2008 w czerwcu jedno, w lipcu kolejne i nasze w sierpniu
a ja mam nawet zaproszenie na wesele od jednej lubelskiej wizażanki
Stary 2007-03-27, 17:22   #340
niebieska.lwica
Rozeznanie

Cytat:
zgadzam się że rzeczywiście w pierwszej kolejności powinnaś zająć orkiestrę i kościół. dodałabym jeszcze fotografa jeśli zależy Ci na dobrym fachowcu. z tego co wiem w lublinie bardzo szybko dobrzy fotografowie są zajmowani i potem zostają tylko przeciętni
Stary 2007-03-27, 17:31   #341
blush
Zadomowienie

A gdzie się szuka orkiestry?? Kamerzysty to jakoś z ogłoszeń może wyszukam, fotografa w zakładzie fotograficznym. Jeśli macie jakieś lepsze metody, dajcie znać, bo jestem zielona w temacie.
Mam jeszcze jedno ważne pytanie, otóż chcemy z TŻ żeby ślub odbył się w jego kościele a nie w moim, czy w takiej sytuacji muszę załatwiać jakieś formalności w mojej parafii i czy będę miała z tego tytułu jakieś problemy??? Bo słyszałam że księża nie lubią jak się wybiera inny kościół niż ten do którego należy panna młoda, ponieważ im kaska odpływa A i jeszcze jedno, gdzie będziemy mieć nauki przedmałżeńskie, dni skupienia, itp. w moim czy TŻ kościele??
Przepraszam że Was tak gnębię, ale jesteście moim jedynym źródłem informacji i liczę na Waszą pomoc
Stary 2007-03-27, 18:45   #342
mika85
Raczkowanie

ines.ka , miss.hot bedziemy ślubowac w tym samym dniu Juz nie moge sie doczekac Nadal nie mam kamerzysty i fotografa:/ 3majcie sie cieplutko, pozdrawiam:0
mika85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-27, 18:50   #343
izabela1982
Raczkowanie

My po sali zalatwilismy sobie fotografa i dalismy zaliczke .
rozmawialismy takze ze zespolem i kamerzysta i umowilismy sie z nimi jak przyjedziemy w lipcu.
My nasz zespol znalezlismy przez kierowniczke sali,zapytalismy sie jaki zespol poleca no i ona polecila i ich wybralismy ...a na poczatku szukalismy przez internet.
Kamerzyste rowniez znalazlam przez internet,wiekszosc spraw zalatwiam i szukam przez internet nie mam innego wyjscia.
Stary 2007-03-27, 18:51   #344
izabela1982
Raczkowanie

Tez bylam zszokowana ze wiekszosc jest juz pozajmowane na 2008
Stary 2007-03-28, 11:32   #345
niebieska.lwica
Rozeznanie

Cytat:
A gdzie się szuka orkiestry?? Kamerzysty to jakoś z ogłoszeń może wyszukam, fotografa w zakładzie fotograficznym. Jeśli macie jakieś lepsze metody, dajcie znać, bo jestem zielona w temacie.
Mam jeszcze jedno ważne pytanie, otóż chcemy z TŻ żeby ślub odbył się w jego kościele a nie w moim, czy w takiej sytuacji muszę załatwiać jakieś formalności w mojej parafii i czy będę miała z tego tytułu jakieś problemy??? Bo słyszałam że księża nie lubią jak się wybiera inny kościół niż ten do którego należy panna młoda, ponieważ im kaska odpływa A i jeszcze jedno, gdzie będziemy mieć nauki przedmałżeńskie, dni skupienia, itp. w moim czy TŻ kościele??
Przepraszam że Was tak gnębię, ale jesteście moim jedynym źródłem informacji i liczę na Waszą pomoc
ja tak naprawdę wszystkiego dowiedziałam się na wątku "Lubelskie panny młode". a co do kościoła to wszystko zależy od księdza, sama wiesz że różni bywają. choć masz prawo brać ślub w tym kościele który Ci odpowiada, ksiądz nie ma prawa Ci odmówić. chyba tylko jakiś dodatkowy papierek musisz wtedy mieć od swojego księdza, najlepiej go zapytaj. ja np będę brała ślub daleko od mojej i TŻ-ta parafii.
jeśli chodzi o nauki i poradnie to również możesz je odbywać gdzie chcesz i w jakiej chcesz kolejności. są nawet nauki weekendowe dla bardzo zabieganych. trwają dwa dni, tyle że siedzi się po kilka godzin i są płatne.
nie bój się pytać, po to jest forum pozdrawiam
Stary 2007-03-28, 13:22   #346
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
a ja mam nawet zaproszenie na wesele od jednej lubelskiej wizażanki
No to super
Można wiedzieć u której się będziesz bawiła ?

Jesli chodzi o załatwianie - mamy oczywiście salę, zespół i fotografa, który był jako pierwsza sprawa zamówiony Zaraz po świętach planujemy spotkanie z kamerzystą, no i na razie tyle, bo w kościele nie zapisują jeszcze - przynajmniej u nas

Stary 2007-03-28, 21:55   #347
gosiunia22
Zadomowienie

Dzisiaj spotkał nas pech Mieliśmy zarezerwowaną salę na 2.08.08. Zanleźliśmy fenomenalny zespół (wszyscy po Akademii Muzycznej) i okazało się, że ten termin ma zarezerwowany... TŻ szybo zadzwonił do sali weselnej i udało się bez żadnych konsekwencji ptrzełożyc termin na 23.08.2008, czyli wtedy, kiedy zespół ma wolny termin
No i przypadkowo skojarzyliśmy sobie, że 23.08 będziemy mieli czwartą rocznicę naszego bycia razem Fajnie, ślub w rocznicę - i to przez przypadek!

Andre Lhote

Nina, Nina, Nina...
gosiunia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-30, 15:22   #348
tiffi1
Rozeznanie

Witam wszystkie nowe Panny Młode (i te już poznane także).

Wygląda na to, że razem z Silesianną będziemy miały ślub.
Co do załatwaiania wszelkich formalności. Mamy salę (terminy wakacxyjne były zarezerwowane).
Mamy zamówioną kucharkę, oraz termin w kościele (u nas można było wcześniej).
Póki co zastanwiamy się nad zespołem. Co do kamerzysty to później,a fotografem będzie mój kolega, a po ślubie gdzieś kilka dni chcemy zrobić sesję w plenerze.

Pozdrawiam słonecznie
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-30, 15:38   #349
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tiffi1 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie nowe Panny Młode (i te już poznane także).

Wygląda na to, że razem z Silesianną będziemy miały ślub.

super jesteś pierwszą osobą którą spotykam, zdecydowaną na ostatni dzień maja fajnie że jest nas dwie
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-30, 19:02   #350
yolka_ch
Przyczajenie

Witam... z przerażeniem czytam wasze wypowiedzi... także planujemy ślub na 2008 rok... w grę wchodzi jak na razie sierpień bo mój TŻ ma w tym czasie urlop... a ja studiuję a jak wiadomo z zakończeniem sesji bywa różnie :P... z tego co widzę to może być problem z tym miesiącem bo będzie oblegany... oficjalne zaręczyny planujemy na początek maja (rodzice już zostali poinformowani)...na razie jeszcze nic nie załatwiliśmy...powoli zaczniemy się rozglądać za salą...a reszta po zaręczynach
pozdrawiam
yolka_ch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-31, 08:48   #351
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

yolka- witamy w wątku
niestety, ale prawda jest taka,że jak chce się mieć ślub w tych letnich miesiącach w przyszłym roku to już naprawdę trzeba zacząc rozglądać się za salą i ją zarezerowować
Wszystko też zależy od miejscowości, z jakiej jesteś i jak u Ciebie z salami do wesela
Ja mogę powiedzieć na przykładzie Kielc, że np. w jednym z dworków "Leśny Dwór" sale na wesela na przysżły rok mieli już rok temu zarezerowane!!! Jak z narzeczonym byliśmy tam na początku marca to delikatnie nas wyśmiali, że dopiero teraz interesujemy się salą u nich, bo u nich to trzeba wszystko minimum 2 lata wcześniej rezerować I tak rzeczywiście jest, bo jedna z kieleckich wizażanek ma wesele w tym roku w lipcu w Leśnym Dworze, a salę rezerowała już tam w 2005 roku

W innym miejscu jak byliśmy w marcu to na przyszły rok na miesiące czerwiec-wrzesień już mieli 5 umów podpisanych, i tak mniej więcej było w innych salach,że 5-6 terminów na lato już było zarezerowane

a my już podpisaliśmy umowę na salę, także chociaż to mamy z głowy
teraz zajmujemy się poszukiwaniem muzyczki na wesele
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-31, 22:14   #352
ryjek_1
Raczkowanie

Dziewczyny trzymajcie kciuki w poniedziałek idziemy do ksiądza. Bardzo nie lubie spotkań z duchownymi, więc mam stracha. Mam nadzieje, że wszystko pójdzie dobrze.

Zarezerwowaliśmy już wstępnie orkiestre. Małymi kroczkami idziemy na przód.
ryjek_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-01, 09:40   #353
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

ryjek - daj znać jak było u księdza, bo księża to różni są i mogę Ci zadac takie pytania o jakich w życiu byś nie pomyślała
ja to już teraz wiem, że jak my będziemy musieli rozmowę z księdzem odbyć to ten ksiądz jak zada jakieś głupie/bezsensowne/wścibskie/itp. pytanie to nie będzie miał ze mną łatwo

a my się rozglądamy za muzyczką na wesele
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-01, 12:41   #354
mika85
Raczkowanie

jutro moj tż przyjeżdza na przepustke i pojedziemy podpisac umowe z orkiestra i poszukamy fotografa i kamerzysty, mam jednych na oku ale nie wiem jak u nich wygladaja terminy. Pozdrawiam 3majcie sie cieplutko
mika85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-02, 14:19   #355
niebieska.lwica
Rozeznanie

Cytat:
No to super
Można wiedzieć u której się będziesz bawiła ?

Jesli chodzi o załatwianie - mamy oczywiście salę, zespół i fotografa, który był jako pierwsza sprawa zamówiony Zaraz po świętach planujemy spotkanie z kamerzystą, no i na razie tyle, bo w kościele nie zapisują jeszcze - przynajmniej u nas
nie wiem czy mnie za to nie zastrzeli ale dostałam zaproszenie od aureli-aurity, tylko cicho sza tak w ogóle to studiujemy razem.

czyżbyś miała pana Zomera? bo ja właśnie zaczęłam przygotowania od podpisania umowy z panem Zomerem fotograf już jest więc teraz pora zająć się resztą.

polecam przesłuchać www.gratis.szczecin.pl
Stary 2007-04-02, 15:43   #356
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
nie wiem czy mnie za to nie zastrzeli ale dostałam zaproszenie od aureli-aurity, tylko cicho sza tak w ogóle to studiujemy razem.
No to wszysktko wyjaśnia
I miłej zabawy życzę
A kiedy dokładnie jej ślub ?

Cytat:
czyżbyś miała pana Zomera? bo ja właśnie zaczęłam przygotowania od podpisania umowy z panem Zomerem fotograf już jest więc teraz pora zająć się resztą.
Dokładnie tak - naszym fotografem będzie p. Zomer - jesteśmy już po podpisaniu umowy

Stary 2007-04-02, 15:49   #357
ines.ka
Przyczajenie

witam,

niestety zaczne dopiero przygotowania w czerwcu, tzn.wszystko w tym czasie bede rezerwowac, choc mam sale i orkiestre i fotografa juz upatrzonego,glownie przez net; dlatego ze mieszkam w Londynie, tu bede miec slub cywilny, a slub koscielny i wesele w Polsce.
Takze odliczam dni do wyjazdu do Polski, i juz nie moge sie doczekac
ines.ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-02, 17:06   #358
olka222
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Olka222 super Cie widziec na tym wątku, wczesniej jak dobrze pamietam spotykałysmy się na Twoim (o paznokciach - mam nadzieje, że juz zerwałaś z nałogiem ).
nigdy nie udzielałam się na forum o paznokciach. Oświadczam, że nałogów nie mam

Jestem nie tylko najwcześniej wychodzącą za mąż, ale jednocześnie tą, która ma najmniej załatwione W przyszłym tygodniu idziemy do księdza na 100%, a później do zespołu, kucharki itp. Tylko z salą mamy problem, bo w szkole jednak nic nie wywalczymy, nie da rady.

Edytowane przez olka222
Czas edycji: 2007-04-02 o 20:01
olka222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-02, 20:23   #359
ryjek_1
Raczkowanie

U księdza było zaskakująco szybko i konkretnie. Akurat trafiliśmy na proboszcza. Troche się zdziwił, że tak wcześnie przychodzimy rezerwować. Wytłumaczyliśmy, że lepiej wcześniej i mieć ślub o ustalonej przez nas godzinie niż decydować się na wczesną porę np. 14, bo inne są już pozajmowane. Podaliśmy datę, godzinę, nazwiska i po wizycie. Następna za około rok.
ryjek_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-03, 17:07   #360
niebieska.lwica
Rozeznanie

Cytat:
No to wszysktko wyjaśnia
I miłej zabawy życzę
A kiedy dokładnie jej ślub ?

Dokładnie tak - naszym fotografem będzie p. Zomer - jesteśmy już po podpisaniu umowy
dziękuję aurelia-aurita ślubuje 04.08.2007

a ty kiedy dokładnie ślubujesz? mi udało się trafić na ostatni wolny czerwcowy tydzień u pana Zomera
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości