|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 19.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Plecki niestety kiepsko Sprzątanie uskuteczniliśmy dopiero wczoraj, ale za to w końcu jest czyściutko Dziś lenię się na kanapie...Cytat:
Przecież teraz trucizna idzie wprost do malucha
|
|
#1682 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 19.
Cześć dziewczyny,
Onyks cieszę się, że budowa idzie do przodu ![]() ![]() Mabi gratulacje ![]() Aaby super, że po remoncie posprzątane Teraz czekamy na fotki ![]() Strong super, że jesteś ! A mama nie zapukała? ![]() Tomalinka też mieliśmy w planach Ogrodzieniec, jednak pogoda jest paskudna i siedzimy w domu. Nic nie wypaliło- ani wyjazd na wieś, ani góry, ani Ogrodzieniec, nawet grill ![]() Żabcia fajne butki ![]() Maleństwo trzymam kciuki za dziewczynki Pięknie Ci śpią i brawa za 3 miesiące ![]() Stokrotka śliczny masz brzusio U mnie ostatnie dni są koszmarne. Ciągle ryczę, mam doła jak stąd do Rzymu, ciągle jestem na nie... Pewnie będę się odzywać jak mi przejdzie. Idę ostro poćwiczyć, a potem jakieś spa sobie walnę. Może humor poprawi mi się, choć odrobinę
|
|
|
|
#1683 |
|
Zakorzenienie
|
Pisałyście o makijażach, pędzlach, kosmetykach... Ja to jednak jestem ciemnogród!
![]() Pędzel mam tylko do podkładu i pudru - oba mam z Sephory i jestem zadowolona Na początku miałam specjalny płyn do mycia pędzli, ale raz, że był mega niewydajny, dwa - drogi. Jak się skończył, to zaczęłam myć zwykłym żelem do mycia twarzy. I ładnie się myją A co do peelingów - polecam też ten enzymatyczny z Lirene, o którym pisała Mała ![]() A wczoraj dostałam "W oczekiwaniu na dziecko..." i mam teraz co czytać
|
#1684 |
|
Zakorzenienie
|
Burza jest nad nami..więc wyłączam narazie laptopa...
|
|
|
|
#1685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak samo z nakręcaniem się - jak się uda w pierwszym, czy drugim cyklu, człowiek się aż tak nie wkręca, jak trwa to już ileś miesięcy i po drodze napotyka się na przeszkody - wtedy też jest inaczej... Nie mówiąc o tym, że jakby nie było każdy jest inny... Nie zmienia to faktu, że zazdroszczę dziewczynom, które sie nie nakręcają...
|
|
|
|
|
#1686 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie powiedziałam, nie pomyślałam o tym, myślałam że lepiej go wyczyścic niż ma się rozwijac tam stan zapalny, oo matko ![]() dziękuję
|
||
|
|
|
#1687 |
|
Zakorzenienie
|
O matko I love Katarek!!!
Dziecko mi grzecznie leżało na rękach, same było chyba zaciekawione...zero krzyku czy płaczu...losieeee, a ja się tyle męczyłam...mogłabym wszystko jej w tym nosie robić... ![]() I nawet coś wyciągnęło...oczywiście wcześniej sprawdziłam go na sobie
|
|
|
|
#1688 |
|
Zakorzenienie
|
no pięknie, a ja juz tyle razy Katarek zachwalałam
|
|
|
|
#1689 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie myślałam o @, nie odliczałam, nie tuptałam w miejscu w testem w szafce, wyczekując momentu, w którym mogłabym go zrobić. I kiedy plamiłam, a Wy mówiłyście, że implantacja, to pukałam się w czoło i żadnej implatacji nie mogło mieć miejsca. Wiem, moja sytuacja pewnie jest nieadekwatna do części z Was, bo udało się w drugim cyklu. Ale naprawdę można zdążyć się przekonać, co znaczy wkręcać i nie wkręcać...A co do obserwacji, to przypominam, że ja obserwowałam się solidnie przez 3 cykle przed, łącznie z mierzeniem temp. itp. Chciałam się po prostu poznać. I kiedy lekarz zobaczył te wykresy i obserwacje, to był przerażony. Powiedział "Proszę to wszystko odłożyć i kochać się wtedy, kiedy macie na to ochotę". Czyli rzeczywiście takie mówienie "Wyluzuj" jest nie od parady. A potwierdzeniem niech będą też moim znajomi, którzy po ponad 2 latach prób w końcu wyjechali na wakacje. Wrócili z Robakiem w brzuchu, a dziś Robak ma prawie 2 lata ![]() Cytat:
Karty na pewno Ci nie założy. Ja bym poczekała 2 tygodnie i wtedy poszła No chyba, że chcesz porozmawiać z ginem o wizycie u dentysty, ale na dobrą sprawę nic już nie zmienisz... Co do dentysty - oczywiście, lepsze jest leczenie niż bakterie w układzie kostnym, dlatego zalecane jest leczenie, ale w ciąży nie wchodzi w grę zatrucie czy leczenie kanałowe. Nawet znieczulenie dla kobiet w ciąży jest inne (dużo słabsze). Piszesz, że trucizna na 2 tygodnie, tak? Skontaktowałabym się z dentystką niezwłocznie (przyjmuje dziś? albo w sobotę?) i powiedziała, jaka jest sytuacja. Ona też na pewno lepiej zna się na tym, niż my tutaj. Nie musisz mówić, że wiedziałaś - powiedz, że dziś zrobiłaś test i co teraz z tą trucizną i dalszym leczeniem? Może będzie chciała usunąć truciznę i zakleić Ci na czas ciąży czymś innym? Na tym etapie naprawdę takie rzeczy są niebezpieczne dla płodu ![]() Zadzwoń do dentysty i zapytaj co masz robić
|
|
#1690 |
|
Zakorzenienie
|
Maleństwo chyba wiem o czym mówisz, u nas jak najbardziej jest to znane tylko pod pojęciem przesunięcie. Wystarczy, że ktoś dorosłych malucha niefortunnie podniesie, położy... a i dziecku główka poleci i tez sie tak może zrobić. Najczęściej na plecach w okolicach karku, szyi pojawia się taka "gulka" początkowo jest maleńka, ale potrafi się przerodzić w gulę... i ona ciągnie mięśnie w jedna stronę i właśnie ją - odpowiednio jakoś się masuje. Co ciekawe u dorosłych tez to występuje... tylko gula wyrasta np. na łopatce. W środowisku lekarskim takie coś nadaje się do operacji (jak już jest większych rozmiarów) i znam osobiście przypadek gdzie dziewczyna już był a zapisana na operację... udąło jej się uniknąc, a lekarze nie mogli uwierzyć.
Aaby ja tez za każdym razem zazdroszczę... ale nie wierzę, że mają taką ładną cerę, tylko myślę że znalazły dobry kosmetyk dla siebie... -- Byłam dzisiaj w hurtowni i kupiłam mój najukochańszy peeling enzymatyczny Bielenda Dzisiaj jedziemy na imieniny do teścia, ale się objem
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2013-05-02 o 16:08 |
|
|
|
#1691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1) dobry kosmetyk 2) trochę geny 3) dieta 4) regularne wizyty u kosmetyczki Jakoś nie wydaje mi się, aby bez takiej mieszanki można było osiągnąć tak porcelanowy efekt
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1692 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I wiem, że to na pewno pomogło - staram się tak podchodzić do tego...ale niestety - nie umiem Cytat:
Kiedy jak się nauczyć mniej robić?!
|
||
|
|
|
#1693 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mówi to niedoszła kosmetyczka Cytat:
|
||
|
|
|
#1694 |
|
Zakorzenienie
|
Taaa...ale moja mama wyszła z domu, bo nie chciała na to patrzeć
A tata jak to zobaczył, to się zaczął śmiać Ana no właśnie..ja też to podobno miałam, ale mi rozmasowali...nie wiem...rano było źle...teraz jest ok...rano dostała lek na kolkę i nie wiem czy to on jeszcze działa, czy coś się jednak zmieniło...i akurat zmieniłam jej butelkę ze smoczkiem, bo stara jej pękła Ale bardzo się nie różni...
|
|
|
|
#1695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1696 |
|
Zakorzenienie
|
Blonde jak będziesz na forum to mam do Ciebie prośbę. Wiem, ze jesteś w Polsce, ale może pamiętasz przepis na to ciasto co wstawiała Stokrotka?
Nie ma tam ilości cukru pudru i dalej nie wiem co z tą polewą Jakbyś pamiętała to proszę o informację, bo na sobotę robię ten tort dla mojej Ewuni
|
|
|
|
#1697 |
|
Zakorzenienie
|
Ale wiesz, że znam świetne rozwiązanie tej sytuacji
|
|
|
|
#1698 |
|
Zakorzenienie
|
Dawaj...ale jeśli chcesz mi polecić, żeby robić mniej jedzenia...e...to próbowałam..ale dalej jest za dużo
![]() A jak chcesz wpaść i zjeść - zapraszam
|
|
|
|
#1699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poczta ![]() albo jak już naszykujesz - dopraszać ludzi, coś w stylu spontaniczna imprezka
|
|
|
|
|
#1700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mojej dentystki przed gabinetem jest duża kartka żeby koniecznie dawać znać jak sie jest w ciąży przed leczeniem. wiem że znieczulenie wolno bo zaróno w jednej jak i w drugiej ciazy u dentysty bylam i miałam, ale co do trucizny - wydaje mi sie że na pewno by ci jej nie włożył gdyby o tym wiedział
|
|
#1701 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dbają córeczki o mamusię![]() Cytat:
dla Seby.Widzę, że wyjazd udany - dużo się dzieje Cytat:
tylko wiesz Ty taka stara jak koń to nie jesteś bo inaczeje to ze mnie pomarszczony stary mops![]() A z przygotowań to Wam jeszcze trochę zostało.. Cytat:
A czemu taki głupi humorek Cię dopadł? Ściskam mocno! Super Mi się jeszcze nie udało żadnej książki przeczytać wieczny brak czasu![]() Cytat:
Dopiero gdzieś 6/7 tc.. u mnie to w sumie dopiero w 8tc było widać serduszko i wtedy też dopiero założył kartę. Paracetamol możesz brać - ja też brałam w trymestrze. Cytat:
|
|
#1702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do Paracetamolu to racja...można brać..chociaż ja brałam chyba raz w ostateczności...
|
|
|
|
|
#1703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cudo
|
|
#1704 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Do co tego pierwszego - jak Strong jest starym koniem, Ty starym mopsem...to czym ja jestem?
|
||
|
|
|
#1705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A humor... sama nie wiem. Tż uważa, że 'wymyślam'. Mam wrażenie, że nic mi się nie udaje, trochę spraw mnie przytłacza i na koniec moja figura- zero akceptacji siebie Dziś nawet na basen nie dałam się wyciągnąć. Koszmar!Jutro zamiast wychodnego grilla szykuje się imprezka u nas Ale na sobotę rano muszę być 'w pionie', bo będę kończyła tort
Edytowane przez dodaja Czas edycji: 2013-05-02 o 20:13 |
|
|
|
|
#1706 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć babeczki
![]() Kolejny miły dzień za mną Zabcia tak, kupiłam jej takie odpowiednie buciki z serii zdrowa stopa. Patrzyłam wg. Zawitkowskiego jakie mają być. Czy Twoje też się zginają w 1/3 długości i dają się "wyżymać" ? Strong i na co miałąś smaka? Ja odkryłam, ze na chipsy ![]() Dodaja ![]() Dziś byłam w szoku. Byłam u babci od 10 do 14 i w tym czasie Maja ani razu nie raczkowała, tylko sama chodziła po całym mieszkaniu. Co chwila na coś pokazuje i się pyta "co to?" więc trzeba jej tłumaczyć Kiedyś mówiła "to to?" a teraz "co to?" i jak się dziwi przy tym hehe.---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Strong ooo ja, ale sytuacja, współczuję ![]() Butter kurcze, wiem że najgorsze jest to doszukiwanie się objawów, a najgorsze, że przecież nie może sobie człowiek powiedzieć, że nie będzie tak robił, bo to samo z siebie wychodzi. Blonde brawa dla Seby On chyba ostatnio też po powrcie z PL zaczął większe postępy robić, prawda?Co do metody antym to my też przerywany stosujemy ale już wiele lat przed braniem tabsów ją stosowaliśmy, więc ufam jej
|
|
|
|
#1707 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam już siły
Przez cały dzień było ok...a teraz wieczorem znów jazda
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1708 |
|
Zakorzenienie
|
Maleństwo koniecznie, długo to już trwa? Wiesz, przy takich małych dzieciach lepiej chuchać na zimne.
|
|
|
|
#1709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mama teraz pytała się akurat żony mojego brata ciotecznego, bo się napatoczyła i powiedziała jej, że u nich tak się zaczęła kolka Mają córcię prawie roczną...i im właśnie zaczęły się od 3 miesiąca....A przecież mleko piją H.A.. noszzzz
|
|
|
|
|
#1710 |
|
Zakorzenienie
|
Maleństwo ale tylko jedna z nich to ma, prawda?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:33.

II kreski jak byk, jestem w szoku
męża przy tym nie było bo pojechał do swojej mamy i zostanie tam na noc bo jutro rano musi ją zawieżc do szpitala, ale powiedziałam mu przez tel. trochę żałuję że nie osobiście no ale te emocje... poza nim no i WAMI jeszcze nikt nie wie
ooo matko ręce mi się trzęsą jak to wszystko pisze...

Sprzątanie uskuteczniliśmy dopiero wczoraj, ale za to w końcu jest czyściutko 

nie powiedziałam, nie pomyślałam o tym, myślałam że lepiej go wyczyścic niż ma się rozwijac tam stan zapalny, oo matko 

i mówi to niedoszła kosmetyczka