|
|
#451 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Mała bardzo miła jesteś
Ja jednak jestem Trzęsidupa i boję się takich drastycznych zmian ![]() Masz jakieś zdjęcie z długimi i krótkimi włoskami ? ![]() Tylko że też jest taka sprawa, że nie mogę sobie pozwolić na prostowanie ani suszenie, bo mam tak zniszczone włosy ze ho ho. Ale i tak obcinam, po 16 maja (wtedy ostatnia matura)
|
|
#452 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ona mi wogóle w dzień nie śpi. WO GÓ LE! Za to po kąpaniu wieczorem ją karmię,kładę do łóżeczka i o 21 zasypia od razu ![]() po prostu chyba wie że idzie noc i trzeba iść spać a w dzień chyba szkoda jej czasu na sen...
|
|
#455 |
|
Wtajemniczenie
|
Coś laurki dawno nie było
|
#456 |
|
Zakorzenienie
|
mój wczoraj w ogóle nie spał, tylko dwa razy po chyba 15 minut....
dzisiaj wykimał sie 2 godz w wózku (14-16), zjadł na spiocha i jeszcze 20 minut podrzemał, pół godz zabawy i znowu spi juz od 15 minut ciekawe jak długo
|
|
|
|
#457 | |
|
Zakorzenienie
|
o matulu!!!!!
poszukac ci rąk na all? ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Skoro jestesmy juz w temacie spiochania.... ![]() http://kobiecegadzety.pl/7526,Gdy_dziecko_%C5%9Bpi_z
|
|
|
|
|
#458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam długich na kompie,krótkie też był pewnie wykopała ale mąż zajechał kompa. Nie chce się włączyć i wszystkie zdjęcia ślubne,ciążowe i małego poszły się rypać. Ale będziemy próbować odzyskać dane i wtedy będę miała na uwadze twoja prośbę
|
|
#459 |
|
Zakorzenienie
|
młody sie obudził i patrzy na mnie wzrokiem mówiacym- wyrodna matko przyjdz tu do mnie
![]() spoglądam na liste z 1 str i sporo nam zagineło mamusiek: J1987, Krowa, Kija, Bishonka, Ania, Adusia, zoffka, maluchna, Lubcia dawno nie pisała
|
|
|
|
#460 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#461 |
|
Zakorzenienie
|
|
#462 |
|
Wtajemniczenie
|
oho właśnie Zubilewicz powiedział że jutro Wasze burze do mnie dojdą
|
#463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#464 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a ja dla niej czapeczkę z sówką znalazłam
|
||
|
|
|
#465 |
|
Zakorzenienie
|
Aj law ju W sumie to ty już masz wprawę z tym szukaniem na all no nie? Ostatnio pamiętam kręgosłupa sobie szukałaś ![]() ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Mój dzieciak mnie rozkłada na łopatki... Wyobraźcie sobie że zanim uśnie a nie jest jeszcze wybitnie zmęczony to :- rozkłada pieluche,ogląda z każdej strony jakby pomiary robił (krawcem jak nic będzie )- jak leży w naszym łóżku to naciąga kołdre na siebie i odkrywa się po chwili i tak do znudzenia aaa i jeszcze robi zooma różyczkom (kołdra w nie jest) robiąc przy tym zeza ![]() - no i jedno z jego ulubionych zabawa moimi rękoma/palcami. Potrafi je tak długo miętolić,rozciągać,wygina ć,aż uśnie I to tak za każdym razem robi złapie za kciuka i za ostatniego i doi jak krowę - i ze swoich rąk robi "koszyczek" i tak zbliża do oczu'oddala. Wkłada do buzi'wyciąga. Wasze też tak robią? Co do tarcia oczu (szajka ) tak tak tak! trze i łapie się za nos (potem wygląda jak renifer czerwononosyalbo za nos i smoczek jednocześnie (kiedyś zrobię fotę to zobaczycie jak swojego "ejo" pilnuje żeby mu z buzi bez jego nadzoru nie wybył ![]() ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Właśnie ją widzę Laurko- I see you Pisz kochana co u was bo się martwimy
|
#466 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie oglądałam pogodę.... Jutro deszcze burze c.d.
---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- mala,ale się uśmiałam jak czytałam co Twoje dziecko robi hahaha. Moja też tak mierzy pieluche z każdej strony i też uwielbia się bawić moją dłonią maluszki nasze kochane
|
#467 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To u mnie podobnie z tym spaniem, ciekawe jak by było po mm, bo ja nigdy nie podawałam ![]() Mam pomoc, dziękuję na szczęście Mama mi upiecze ciasta i zrobi trochę jedzenia na niedzielę, a bracia przyjadą do Małej. No i mąż, wywieźli by mnie gdyby nie On Illusion sto lat dla Igorka! ![]() Po godzinie bezustannego płaczu i pół godzinie ciumkania Ewcia usnęła, a ja boję się głębiej odetchnąć bo jest do mnie mocno przytulona. Moje biedactwo, taka zapłakana już była i zmęczona
|
|
|
|
|
#468 |
|
Zakorzenienie
|
mała - moja też robi te rzeczy
![]() ![]() Pojechaliśmy z Małą na działkę, chciałam kiełbaskę zjeść i co ??? od razu ryk, zmiana pieluchy, ryk, cycek, ryk, do wózka dałam usnęła, spała może z 20 minut, znowu ryk, zjadłam 2 kiełbaski i zawinęłam do domu, bo stwierdziłam że nie ma sensu, mąż został i pije piwko z kumplem ![]() ogólnie od 3 dni tak ma, że płacze na wszystko, na jedzenie, na spanie, na pieluchę i na "sama nie wiem co chcę" ![]() ja wykąpałam, nakarmiłam i zasnęła, to już sen nocny zjadłam obiad , pranie wstawiłam i nadrobiłam Was gaduły, skąd wy tyle tego czasu bierzecie ![]() no i pierwszy raz autem sama z nią jechałam, ale się stresowałam bo ona jest w tyle i tyłem do kierunku jazdy, więc jej w ogóle nie widzę, a ta cwaniara nic nie jęknęła, nie płakała, nie śmiała się nic , sobie myślę co ona tam robi, zajechałam, zaparkowałam patrzę a ta się namiętnie w świat wpatruje
|
|
|
|
#469 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, choć nie powiem, bo przygotowana już jestem tzn. mam miseczkę i łyżeczkę tylko jeszcze wiedzy brak , nie no myślę, że na początku dam sobie radę, bo na początku to takie próbowanie, ale obawiam się, że Krzycho nie będzie chciał, bo on to nawet herbatki nie chce pic noi nie pije![]() Cytat:
|
|
#470 |
|
Wtajemniczenie
|
A kieckę jakąś w końcu kupiłaś? Mała mój też tak robi z pieluchą, kołdrą i moimi palcami. Słodziaki te nasze dzieci. A dzisiaj taki miał humorek
|
#471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mała, mój dziec pieluche ogarnia, moje palce wyłamuje i łapie jedną łapką palca wskazującego drugiej łapki i nimi potrząsa a jak jest w wanience to ja wyje ze smiechu - kąpie go juz bez gąbki bo ją zatapiał, tylko na pieluszce zeby mi sie nie slizgał- to pieronek zakłada obie ręce za głowe, kulturalnie leje z usmiechem od ucha do ucha a potem kopie jak szalony- w efekcie jestem mokra ja i wszystko w promieniu pól metra ![]() i uwielbiam jak po jedzeniu zaczyna zabawe- udaje ze łapie piers po czym puszcza i kwiczy albo usmiecha sie jak pólksięzyc kocham mojego synka ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- kurcze, nie wiem za bardzo gdzie na all szukac takiej mini tablicy rejestracyjnej do wózka z imieniem bobasa jakies pomysły? w kategorii dziecko- to wiem, a co dalej
|
|
|
|
|
#472 |
|
Zakorzenienie
|
Dziolchy, kocham was miloscia absolutna i nieskonczona
humor poprawiacie niesamowicie ![]() Wyobrazcie sobie, ze nadrobilam, pocytowalam i....klawiatura na tabie mi sie nie chciala otworzyc musialam zrestartowac i szlag trafil cytaty ![]() Aleeee dziekuje za przemile komentarze w klubie! Az mi glupio normalnie, tyle cieplych slow ![]() A co do meza, to z niego taka d.upa wolowa, byl w takim szoku jak mnie zobaczyl, ze NIC nie skomentowal, na dodatek jak sie pytam, czy sie podoba, to odpowiedzial, ze to jest tak ogromna zmiana, ze jak sie przyzwyczai to mi powie, czy mu sie podoba sfochowana chodze ![]() Takze ciesze sie, ze wam sie spodobalo, podnioslyscie mnie na duchu ![]() A Pietraszko, ehhh!!! Jezeli to nie jest skok to ja nie wiem co mowie, jeden dzien maruda, ok, zdarza sie, drugi dzien maruda, ok, przezyje, trzeci dzien maruda, juz sie zastanawiam o co kaman, czwarty dzien maruda rece mi opadly. Poza ewidentnym skokiem w 5tym tyg nic takiego nie bylo, jednodniowe marudy, a teraz?! Ooooo mamooooooo czekamy az przejdzie
|
#473 |
|
Rozeznanie
|
Nadrobiłam
Coś czuję, że to słowo będzie kluczowe, jeśli zagoszczę na dłużej na forum, a Wy dalej będziecie tak pędzić ![]() Bez cytowania, z tego, co zapamiętałam: - gratulacje z powodu ukończonych miesięcy My jutro kończymy 3, a dziś mija mi rok od ostatniej miesiączki ![]() - rozszerzanie diety - ja wiem tylko tyle, że trzeba ![]() - matura i ścinanie włosów - ja skróciłam przed, a o tym, że nie można, przypomniało mi się już po maturze ![]() - spanie w dzień - u nas tylko drzemki + dłuższe spacery, choć dzisiaj nawet na spacerze był exploring świata. W sumie nie dziwię się - w końcu ile można leżeć na plecach i patrzeć w sufit/ niebo ![]() Spadam coś zjeść Miłego wieczoru.Jeeeeeju, jak mi się wina chce... No cóż Najwyżej będzie kawa zbożowa w kieliszku
|
|
|
|
#474 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie
![]() treselle0 - ja wczesniej pisalam ze moje dziecko po boboticu robilo kupki co tydzien np. odstawilam jakies 4 dni temu i poki co i wczoraj i przedwczoraj kupka byla zobaczymy co dalej... ja sloiczki bede dawac chyba bobovite a co do rozszerzania diety to dziewczyny zobaczycie ze bedzie tak jak i z opiekowaniem sie dzieckiem przed porodem kazda tego nie ogarniala a teraz wszystkie wzorowe mamusie
|
#475 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#476 |
|
Wtajemniczenie
|
Napisalam cos w klubie, bo tez mam srednia sytuacje z tz niestety ..
i wrzucilam zdjecie mojego bobaska, dobrze ze mam chociaz jego .. ide napic sie winka i spac
|
#477 |
|
Rozeznanie
|
Sarah ja podaję narazie jabłuszko, pediatra kazała mi za jakiś tydzień zacząć podawać
---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- tylko my na mm
|
#478 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiejsze smieszko z tata
![]()
|
#479 |
|
Zakorzenienie
|
Nie cytuje bo czytałam Was z telefonu dziś tylko. Ciężki dzień, padam.
Szuuuukam bezskutecznie fajnych balerin, wymyśliłam sobie, że beżowe (znaczy "nude":P) mają być, najlepiej bez udziwnień, nie lubię tych kokardek wąsików. Jedyne w miarę to : http://allegro.pl/617-baleriny-balet...0.htmls4lYEVMs ale ???Dajcie cynk jak coś byście widziały.. Idę tylko zlookać klub i drzemnę się godzinę zanim wróci Tż. Dziecko właśnie padło. |
|
|
|
#480 |
|
Rozeznanie
|
ojojoj za godzinę wraca Teżet
![]() ![]() 2 tygodnie go nie widziałam, może nie poznam bo pewnie zarośnięty jak święty Mikołaj ![]() Ale tak w tajemnicy wam powiem że ja chyba się od niego odzwyczaiłam ![]() Tęsknie za nim cholernie jak go nie ma, nie mogę się doczekać kiedy zobaczę tą mordkę, a jak przyjedzie to zaraz kłótnia jakaś, albo ja mu coś dotnę.. Irytują mnie jego przyzwyczajenia, ale pracuję ostro nad swoim zachowaniem ostro ![]() Moja wada jest taka że zawsze muszę się odgryźć, dopowiedzieć i moje musi byc na wierzchu, czasem nie umiem zamknąć tej japy ..
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:05.

6 5 4 3 2 1

ciekawe jak długo

a ja dla niej czapeczkę z sówką znalazłam
Aj law ju

patrzę a ta się namiętnie w świat wpatruje
???