Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-02, 17:39   #451
bijkora
Rozeznanie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Mała bardzo miła jesteś
Ja jednak jestem Trzęsidupa i boję się takich drastycznych zmian
Masz jakieś zdjęcie z długimi i krótkimi włoskami ?
Tylko że też jest taka sprawa, że nie mogę sobie pozwolić na prostowanie ani suszenie, bo mam tak zniszczone włosy ze ho ho.
Ale i tak obcinam, po 16 maja (wtedy ostatnia matura)

Włosomaniaczka

Stary 2013-05-02, 17:41   #452
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
moj dziec spal od 12.00 do 15.30 i teraz znow spi. i co najlepsze chyba juz na nocke
To mój dzisiaj miał od 6:30 (tak, dał mi w końcu pospać dłużej niż do 5 ) tylko 2 drzemki po 15 minut. Jakieś 20 minut temu padł - też podejrzewam że już snem nocnym.
Stary 2013-05-02, 17:42   #453
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
moj dziec spal od 12.00 do 15.30 i teraz znow spi. i co najlepsze chyba juz na nocke
Mój śpi od 14 do tej pory. Ale na moich rękach jak odkładam-ryk.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 17:48   #454
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Moja Daria za to wogóle w dzień nie śpi. Dziś zdrzemneła się UWAGA od 12.30-12.45 i od 17.00 - 17.25!! I to wszystko Ona mi wogóle w dzień nie śpi. WO GÓ LE! Za to po kąpaniu wieczorem ją karmię,kładę do łóżeczka i o 21 zasypia od razu po prostu chyba wie że idzie noc i trzeba iść spać a w dzień chyba szkoda jej czasu na sen...
Stary 2013-05-02, 17:56   #455
ILLUSION
Wtajemniczenie

Coś laurki dawno nie było
Stary 2013-05-02, 17:56   #456
sylwietta1988
Zakorzenienie

mój wczoraj w ogóle nie spał, tylko dwa razy po chyba 15 minut....
dzisiaj wykimał sie 2 godz w wózku (14-16), zjadł na spiocha i jeszcze 20 minut podrzemał, pół godz zabawy i znowu spi juz od 15 minut ciekawe jak długo
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 18:00   #457
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Mój śpi od 14 do tej pory. Ale na moich rękach jak odkładam-ryk.
o matulu!!!!!
poszukac ci rąk na all?

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Moja Daria za to wogóle w dzień nie śpi. Dziś zdrzemneła się UWAGA od 12.30-12.45 i od 17.00 - 17.25!! I to wszystko Ona mi wogóle w dzień nie śpi. WO GÓ LE! Za to po kąpaniu wieczorem ją karmię,kładę do łóżeczka i o 21 zasypia od razu po prostu chyba wie że idzie noc i trzeba iść spać a w dzień chyba szkoda jej czasu na sen...
nastepna agentka!

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Skoro jestesmy juz w temacie spiochania....

http://kobiecegadzety.pl/7526,Gdy_dziecko_%C5%9Bpi_z

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 18:01   #458
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Mała bardzo miła jesteś
Ja jednak jestem Trzęsidupa i boję się takich drastycznych zmian
Masz jakieś zdjęcie z długimi i krótkimi włoskami ?
Tylko że też jest taka sprawa, że nie mogę sobie pozwolić na prostowanie ani suszenie, bo mam tak zniszczone włosy ze ho ho.
Ale i tak obcinam, po 16 maja (wtedy ostatnia matura)
Widzę ktoś tu przesądny jest Mam długich na kompie,krótkie też był pewnie wykopała ale mąż zajechał kompa. Nie chce się włączyć i wszystkie zdjęcia ślubne,ciążowe i małego poszły się rypać. Ale będziemy próbować odzyskać dane i wtedy będę miała na uwadze twoja prośbę
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-05-02, 18:03   #459
sylwietta1988
Zakorzenienie

młody sie obudził i patrzy na mnie wzrokiem mówiacym- wyrodna matko przyjdz tu do mnie

spoglądam na liste z 1 str i sporo nam zagineło mamusiek: J1987, Krowa, Kija, Bishonka, Ania, Adusia, zoffka, maluchna, Lubcia dawno nie pisała
Stary 2013-05-02, 18:13   #460
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
młody sie obudził i patrzy na mnie wzrokiem mówiacym- wyrodna matko przyjdz tu do mnie

spoglądam na liste z 1 str i sporo nam zagineło mamusiek: J1987, Krowa, Kija, Bishonka, Ania, Adusia, zoffka, maluchna, Lubcia dawno nie pisała
Lubcia czasem się odzywa
Stary 2013-05-02, 18:13   #461
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
o matulu!!!!!
poszukac ci rąk na all?

Lubcia
pisała ostatnio...
Stary 2013-05-02, 18:28   #462
ILLUSION
Wtajemniczenie

oho właśnie Zubilewicz powiedział że jutro Wasze burze do mnie dojdą
Stary 2013-05-02, 18:33   #463
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:

J987 faktycznie dawno nie było. Adusi też nie ale w klubie chyba podglądała fotki. Krowy dawno nie było też. Kija nie umie się wbić w temat dlatego jest rzadko. Zoffka gości na stale gdzie indziej (o ile jej z kimś nie mylę). A reszta z wymienionych czasem pisze. Neti-też od kiedy urodziła to nas nie potrzebuje. A będąc w ciąży pisała jak najęta,teraz od kiedy ma dziecko na nas ma wylane-trochę nie ładne zachowanie ze strony niektórych mam
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-05-02, 19:03   #464
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
o matulu!!!!!
poszukac ci rąk na all?

nastepna agentka!

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Skoro jestesmy juz w temacie spiochania....

http://kobiecegadzety.pl/7526,Gdy_dziecko_%C5%9Bpi_z

Cytat:

Krowę czasem widuję, jak nas podgląda i Kiję też, Lubcia ostatnio pisała, za to neti bardzo dawno nie było a ja dla niej czapeczkę z sówką znalazłam
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 19:44   #465
mala_19kw
Zakorzenienie

Pstryniu Aj law ju
W sumie to ty już masz wprawę z tym szukaniem na all no nie? Ostatnio pamiętam kręgosłupa sobie szukałaś

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Mój dzieciak mnie rozkłada na łopatki... Wyobraźcie sobie że zanim uśnie a nie jest jeszcze wybitnie zmęczony to :
- rozkłada pieluche,ogląda z każdej strony jakby pomiary robił wywija nią na prawo i lewo łapiąc za każdy róg (krawcem jak nic będzie )
- jak leży w naszym łóżku to naciąga kołdre na siebie i odkrywa się po chwili i tak do znudzenia aaa i jeszcze robi zooma różyczkom (kołdra w nie jest) robiąc przy tym zeza
- no i jedno z jego ulubionych zabawa moimi rękoma/palcami. Potrafi je tak długo miętolić,rozciągać,wygina ć,aż uśnie I to tak za każdym razem robi złapie za kciuka i za ostatniego i doi jak krowę
- i ze swoich rąk robi "koszyczek" i tak zbliża do oczu'oddala. Wkłada do buzi'wyciąga.
słodkie to wszystko Wasze też tak robią?

Co do tarcia oczu (szajka ) tak tak tak! trze i łapie się za nos (potem wygląda jak renifer czerwononosy )
albo za nos i smoczek jednocześnie (kiedyś zrobię fotę to zobaczycie jak swojego "ejo" pilnuje żeby mu z buzi bez jego nadzoru nie wybył

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Coś laurki dawno nie było
Właśnie ją widzę

Laurko- I see you Pisz kochana co u was bo się martwimy
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-05-02, 19:54   #466
s i l v e r
Zakorzenienie

Właśnie oglądałam pogodę.... Jutro deszcze burze c.d.

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

mala,ale się uśmiałam jak czytałam co Twoje dziecko robi hahaha. Moja też tak mierzy pieluche z każdej strony i też uwielbia się bawić moją dłonią maluszki nasze kochane
Stary 2013-05-02, 19:57   #467
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Naucza sie, naucza, cierpliwosci kochana
Ja tez strasznie zazdroszcze, jak czytam, ze maluszki spia po 7-8h...

U nas zdarzylo sie 2 razy po 5h i to by bylo tyle w tym temacie... Po cycu spi max 3h, po mm zdarzy sie, ze 4h...

Do niedzieli jest jeszcze pare dni, masz jakas pomoc w rodzinie? Wierze, ze dasz rade
Jak pójdą do szkoły

To u mnie podobnie z tym spaniem, ciekawe jak by było po mm, bo ja nigdy nie podawałam

Mam pomoc, dziękuję na szczęście Mama mi upiecze ciasta i zrobi trochę jedzenia na niedzielę, a bracia przyjadą do Małej. No i mąż, wywieźli by mnie gdyby nie On

Illusion sto lat dla Igorka!

Po godzinie bezustannego płaczu i pół godzinie ciumkania Ewcia usnęła, a ja boję się głębiej odetchnąć bo jest do mnie mocno przytulona. Moje biedactwo, taka zapłakana już była i zmęczona
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 20:04   #468
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

mała - moja też robi te rzeczy

Pojechaliśmy z Małą na działkę, chciałam kiełbaskę zjeść i co ???
od razu ryk, zmiana pieluchy, ryk, cycek, ryk, do wózka dałam usnęła, spała może z 20 minut, znowu ryk, zjadłam 2 kiełbaski i zawinęłam do domu, bo stwierdziłam że nie ma sensu, mąż został i pije piwko z kumplem
ogólnie od 3 dni tak ma, że płacze na wszystko, na jedzenie, na spanie, na pieluchę i na "sama nie wiem co chcę"
ja wykąpałam, nakarmiłam i zasnęła, to już sen nocny
zjadłam obiad , pranie wstawiłam i nadrobiłam Was gaduły, skąd wy tyle tego czasu bierzecie
no i pierwszy raz autem sama z nią jechałam, ale się stresowałam bo ona jest w tyle i tyłem do kierunku jazdy, więc jej w ogóle nie widzę, a ta cwaniara nic nie jęknęła, nie płakała, nie śmiała się nic , sobie myślę co ona tam robi, zajechałam, zaparkowałam patrzę a ta się namiętnie w świat wpatruje
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 20:12   #469
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
widze ze nie jestem sama
ja jestem z poczatku listy, jak sie zacznie wprowadzanie u reszty maluchow to cos czuje ze Szaja sie zalamnie pod ogromem pytan [COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------
Ja jestem w miarę z przodu listy, do karmienia czymś innym niż cycem na razie przyzwyczajam się duchowa, choć nie powiem, bo przygotowana już jestem tzn. mam miseczkę i łyżeczkę tylko jeszcze wiedzy brak, nie no myślę, że na początku dam sobie radę, bo na początku to takie próbowanie, ale obawiam się, że Krzycho nie będzie chciał, bo on to nawet herbatki nie chce pic noi nie pije

Cytat:
Mój dziec po całym dniu wojowania został wykąpany i wreszcie zasnął. Idę oglądać "Na wspólnej"
Stary 2013-05-02, 20:22   #470
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość

Illusion sto lat dla Igorka!

A kieckę jakąś w końcu kupiłaś?

Mała mój też tak robi z pieluchą, kołdrą i moimi palcami. Słodziaki te nasze dzieci.
A dzisiaj taki miał humorek Mąż go trzymał a ja do małego coś tam zagadywałam a on tak się zaczął mocno śmiać na głos, na każde moje zagadnięcie - przez jakieś 10 minut. My z mężem też się śmialiśmy bo to takie zabawne było, takie fenomenalne dźwięki z siebie wydawał. Jeszcze tak długo nigdy się nie śmiał.
Stary 2013-05-02, 20:36   #471
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Pstryniu Aj law ju
W sumie to ty już masz wprawę z tym szukaniem na all no nie? Ostatnio pamiętam kręgosłupa sobie szukałaś

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Mój dzieciak mnie rozkłada na łopatki... Wyobraźcie sobie że zanim uśnie a nie jest jeszcze wybitnie zmęczony to :
- rozkłada pieluche,ogląda z każdej strony jakby pomiary robił wywija nią na prawo i lewo łapiąc za każdy róg (krawcem jak nic będzie )
- jak leży w naszym łóżku to naciąga kołdre na siebie i odkrywa się po chwili i tak do znudzenia aaa i jeszcze robi zooma różyczkom (kołdra w nie jest) robiąc przy tym zeza
- no i jedno z jego ulubionych zabawa moimi rękoma/palcami. Potrafi je tak długo miętolić,rozciągać,wygina ć,aż uśnie I to tak za każdym razem robi złapie za kciuka i za ostatniego i doi jak krowę
- i ze swoich rąk robi "koszyczek" i tak zbliża do oczu'oddala. Wkłada do buzi'wyciąga.
słodkie to wszystko Wasze też tak robią?

Co do tarcia oczu (szajka ) tak tak tak! trze i łapie się za nos (potem wygląda jak renifer czerwononosy )
albo za nos i smoczek jednocześnie (kiedyś zrobię fotę to zobaczycie jak swojego "ejo" pilnuje żeby mu z buzi bez jego nadzoru nie wybył

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Właśnie ją widzę

Laurko- I see you Pisz kochana co u was bo się martwimy
Pstryn jest dobra w wyszukiwaniu ciekawostek
Mała, mój dziec pieluche ogarnia, moje palce wyłamuje i łapie jedną łapką palca wskazującego drugiej łapki i nimi potrząsa a smoka łapie całą dłonią i przyciska
a jak jest w wanience to ja wyje ze smiechu - kąpie go juz bez gąbki bo ją zatapiał, tylko na pieluszce zeby mi sie nie slizgał- to pieronek zakłada obie ręce za głowe, kulturalnie leje z usmiechem od ucha do ucha a potem kopie jak szalony- w efekcie jestem mokra ja i wszystko w promieniu pól metra
i uwielbiam jak po jedzeniu zaczyna zabawe- udaje ze łapie piers po czym puszcza i kwiczy albo usmiecha sie jak pólksięzyc
kocham mojego synka

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

kurcze, nie wiem za bardzo gdzie na all szukac takiej mini tablicy rejestracyjnej do wózka z imieniem bobasa jakies pomysły? w kategorii dziecko- to wiem, a co dalej
Stary 2013-05-02, 20:37   #472
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dziolchy, kocham was miloscia absolutna i nieskonczona humor poprawiacie niesamowicie

Wyobrazcie sobie, ze nadrobilam, pocytowalam i....klawiatura na tabie mi sie nie chciala otworzyc musialam zrestartowac i szlag trafil cytaty

Aleeee dziekuje za przemile komentarze w klubie! Az mi glupio normalnie, tyle cieplych slow

A co do meza, to z niego taka d.upa wolowa, byl w takim szoku jak mnie zobaczyl, ze NIC nie skomentowal, na dodatek jak sie pytam, czy sie podoba, to odpowiedzial, ze to jest tak ogromna zmiana, ze jak sie przyzwyczai to mi powie, czy mu sie podoba sfochowana chodze
Takze ciesze sie, ze wam sie spodobalo, podnioslyscie mnie na duchu

A Pietraszko, ehhh!!! Jezeli to nie jest skok to ja nie wiem co mowie, jeden dzien maruda, ok, zdarza sie, drugi dzien maruda, ok, przezyje, trzeci dzien maruda, juz sie zastanawiam o co kaman, czwarty dzien maruda rece mi opadly. Poza ewidentnym skokiem w 5tym tyg nic takiego nie bylo, jednodniowe marudy, a teraz?! Ooooo mamooooooo czekamy az przejdzie

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 20:39   #473
Ultra81
Rozeznanie

Nadrobiłam Coś czuję, że to słowo będzie kluczowe, jeśli zagoszczę na dłużej na forum, a Wy dalej będziecie tak pędzić

Bez cytowania, z tego, co zapamiętałam:
- gratulacje z powodu ukończonych miesięcy My jutro kończymy 3, a dziś mija mi rok od ostatniej miesiączki
- rozszerzanie diety - ja wiem tylko tyle, że trzeba no i tak jak pisałam - zamierzam rozszerzać 5-6 m-c, więc jeszcze trochę. Będę robić print-screeny z odpowiedzi tutaj
- matura i ścinanie włosów - ja skróciłam przed, a o tym, że nie można, przypomniało mi się już po maturze A za maturzystkę oczywiście kciuki
- spanie w dzień - u nas tylko drzemki + dłuższe spacery, choć dzisiaj nawet na spacerze był exploring świata. W sumie nie dziwię się - w końcu ile można leżeć na plecach i patrzeć w sufit/ niebo

Spadam coś zjeść Miłego wieczoru.

Jeeeeeju, jak mi się wina chce... No cóż Najwyżej będzie kawa zbożowa w kieliszku
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 20:48   #474
eff8
Zakorzenienie

Witam sie

treselle0 - ja wczesniej pisalam ze moje dziecko po boboticu robilo kupki co tydzien np. odstawilam jakies 4 dni temu i poki co i wczoraj i przedwczoraj kupka byla zobaczymy co dalej...

ja sloiczki bede dawac chyba bobovite
a co do rozszerzania diety to dziewczyny zobaczycie ze bedzie tak jak i z opiekowaniem sie dzieckiem przed porodem kazda tego nie ogarniala a teraz wszystkie wzorowe mamusie

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 20:48   #475
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
kurcze, nie wiem za bardzo gdzie na all szukac takiej mini tablicy rejestracyjnej do wózka z imieniem bobasa jakies pomysły? w kategorii dziecko- to wiem, a co dalej
http://allegro.pl/tablica-tabliczka-...213621336.html
Stary 2013-05-02, 20:48   #476
blogerka
Wtajemniczenie

Napisalam cos w klubie, bo tez mam srednia sytuacje z tz niestety ..

i wrzucilam zdjecie mojego bobaska, dobrze ze mam chociaz jego .. ide napic sie winka i spac
Stary 2013-05-02, 20:53   #477
misia1505
Rozeznanie

Sarah ja podaję narazie jabłuszko, pediatra kazała mi za jakiś tydzień zacząć podawać

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

tylko my na mm
Stary 2013-05-02, 20:53   #478
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dzisiejsze smieszko z tata pierwszy raz tak dlugo i czesto

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 21:06   #479
Debrah
Zakorzenienie

Nie cytuje bo czytałam Was z telefonu dziś tylko. Ciężki dzień, padam.

Szuuuukam bezskutecznie fajnych balerin, wymyśliłam sobie, że beżowe (znaczy "nude":P) mają być, najlepiej bez udziwnień, nie lubię tych kokardek wąsików. Jedyne w miarę to : http://allegro.pl/617-baleriny-balet...0.htmls4lYEVMs ale ???

Dajcie cynk jak coś byście widziały..

Idę tylko zlookać klub i drzemnę się godzinę zanim wróci Tż.
Dziecko właśnie padło.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 21:07   #480
bijkora
Rozeznanie

ojojoj za godzinę wraca Teżet
2 tygodnie go nie widziałam, może nie poznam bo pewnie zarośnięty jak święty Mikołaj

Ale tak w tajemnicy wam powiem że ja chyba się od niego odzwyczaiłam
Tęsknie za nim cholernie jak go nie ma, nie mogę się doczekać kiedy zobaczę tą mordkę, a jak przyjedzie to zaraz kłótnia jakaś, albo ja mu coś dotnę.. Irytują mnie jego przyzwyczajenia, ale pracuję ostro nad swoim zachowaniem ostro
Moja wada jest taka że zawsze muszę się odgryźć, dopowiedzieć i moje musi byc na wierzchu, czasem nie umiem zamknąć tej japy ..

Włosomaniaczka

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości