|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#13441 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :)
Cytat:
Czuje, ze albo wpadne i zaczne sie obzerac, albo bede jadła za mało. Kcal nie licze. Od tego tyg nie policzyłam jeszcze ani razu. Sukces. |
|
|
|
|
#13442 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#13443 |
|
Wtajemniczenie
|
juz wiem, to te platki o ktorych wczoraj pisalas
jak bede dzis jeszcze w sklepie to poszukam, bo widzialam tam niemiecki napis na tym opakowaniu moze wkoncu nie bede musiala wcinac mega miski platkow owsianych hihi ![]() a o ile sie dobrze orientuje to Balaststoffe to nic innego jak blonnik. |
|
|
|
#13444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lepszy jogurcik, który jest pyszny i zdrowyNiemadry orzeszek Przed "dieta" jadłam duzo róznych rzeczy...nawet nieraz chipsy o 22 wpadły. Paczki, bez sniadania wychodzenie, ziemniaczki z sosikiem i mieskiem smażonym..to było dawnooo temu
|
|
|
|
|
#13445 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#13446 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#13447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choc 5 jest,hih![]() a płatki są naprawde dobre, i mam nadzieje zdrowe
|
|
|
|
|
#13448 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#13449 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jesli poczulas sie urazona to przepraszam. nie bylo u Ciebie nic o kolacji (ze moze ja jednak bedziesz pozniej jesc) i dlatego uznalam to za niemądre. pozdrawiam
|
|
|
|
|
#13450 |
|
Raczkowanie
|
hmm... ale dzisiaj dopiero wtorek... mim wszystko... gratuluję xD
|
#13451 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#13452 |
|
Wtajemniczenie
|
ś: sporo sałatki greckiej (świeży ogórek, marchew, papryka, cebula, woda, ocet fermentacyjny, cukier, sól, naturalne przyprawy), grahamka, jajecznica z dwóch jajek przyprawiona pieprzem i podsmażana na łyżeczce oleju rzepakowego
IIś: grahamka z dwoma plasterkami szynki drobiowej, pomarańcz o: sporo sałatki greckiej (skład wyżej), 50g pełnoziarnistego ciemnego makaronu fit, 200g serka wiejskiego p: sałatka (125g półtłustego twarogu, pięć orzechów włoskich, 120g konserwowego zielonego groszku), 250 ml mleka 0,5% z łyżką Inki k: 200g serka wiejskiego, marchewka I jak ?
Życie jest piękne. Nareszcie w Niemczech Edytowane przez seemore Czas edycji: 2007-04-03 o 18:11 |
|
|
|
#13453 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#13454 |
|
Zakorzenienie
|
a Dziewczynki, znacie moze jakies miejscówki jedzeniowe ze sie tak wyraże
w krakowie, coby mozna zdrowy obiadek przekąsic?w czwartek ruszam na poszukiwanie butków jakiś i bede sie zapewne stołowac na mieście. Na 2gie sniadanko obstawiam obwarzanka z sezamem z kefirkiem piątnicą ![]() to jak, znacie cos godnego polecenia? |
|
|
|
#13455 |
|
Rozeznanie
|
Kompulsywne jedzenie przynajmniej z tego co czytam raczej ci nie grozi, uwierz mi, że to nie dotyczy każdego wychodzącego z diety(jakby ona niezdrowa nie była), a ty masz silny charakter, w porę się opamiętałaś i wszystko jest w najlepszym porządku. Tylko po 1 najważniejsze: nie obniżać kaloryczności! bo robisz tym sobie sama szkodę, a jesli dostałaś już okres normalnie znaczy że wszystko na dobrej drodze, wiec nie ma co organizmowi znowu ograniczać! A po 2 najważniejsze: obiady naprawdę możesz jeść normalne tj. kawałek mięska, jakaś kasza lub ryż i surówka, one ciągle jakoś tak nieładnie-dietkowe są.
|
#13456 |
|
Zakorzenienie
|
Jednak upchałam podwieczorek
![]() Ś: Mleko+płatki IIŚ: Serek wiejski 150g O: Ok. 150g ryżu [suchego]+tarte jabłka P: Jogurt naturalny 150g K: Bułka grahamka/sojowa <- Która lepsza? |
|
|
|
#13457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#13458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piszesz, ze nie powinnam obnizac kcal. A sęk w tym, ze staram sie ich nie liczyc. Narazie ich nie licze. Wiec jak mam wiedziec, ile ich zjadłam
|
|
|
|
|
#13459 |
|
Zakorzenienie
|
Mam do Was prosbe. Chciałabym jakoś "upchnąć" w moim rozkładzie dnia ten podwieczorek
Moze któras mogłaby mi pomóc?![]() Sn jem , albo 6.30/7.30-w zaleznosci od której do szkoły 2gieśn o 11.00 na długiej 15min przerwie w szkole(na 10 min nie zdąże zjesc,hehe po tym 2gim sniadanku czasem jem jabłkoOb:w okolicach 15,czasem po 15 kol:po 19. zamiast podw w tyg jem jabłko przed 17.00, w weekendy jest czas na podw, a w tygodniu nie wiem jak to upchnąc
|
|
|
|
#13460 |
|
Zakorzenienie
|
'Ja dzisiaj przez pieprzoną wielkanoc w szkole przekroczyłam już 450! Wrr...
Ale spalę to, niedługo wybieram się na basen.' 'a ja koło koło 3 tyg jadę na mniej więcej 200kcal. Wczoraj cały dzień siedziałam w kuchni i robiłam żarełko na mamy imieniny Nic "konkretnego nie zjadłam" zlizałam troszkę czekolady, zjadłam jedno ciastko i po jednej łyżce 2 sałatek '' wczoraj 160kcal,dzisiaj jak narazie ze 180kcal.Nie moge w każdym razie przekroczyć 250kcal....i będzie git!' pozwoliłam sobie zacytować dziewczyny z pewnego forum na grono.net. eh, smutno mi sie robi, kiedy to czytam. pomyśleć, że jeszcze niedawno miałam do tego podobne podejście... |
|
|
|
#13461 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co prawda Krakuską (jesli tak mozna przemianowac Krakusa na plec zenską ) nie jestem, ale cos mi sie zdaje ze macie w Kraku GreenWay'a i ten bar polecam. co prawda wegetarianski,wiec nie wiem czy bedzie Wam pasowac, ale zdrowo i raczej smacznie (ale uprzedzam - w Krakowskim nie bylam wiec nie wiem).Moze sie jeszcze ktos bardziej wiarygodny odezwie, znaczy ktos z Krakowa ![]() aha, adres na pewno jest w necie. |
|
|
|
|
#13462 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
orzeszku, mozna jesc co 2 godziny wiec mozesz zjesc ten podwieczorek normalnie o 17. |
|
|
|
|
#13463 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to naprawde smutne. nigdy tego "nie przezylam" i zupelnie wyobrazic sobie nie potrafie..
|
|
|
|
|
#13464 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#13465 |
|
Rozeznanie
|
hmmm, to ustal sobie może jakieś minimum produktowe na każdy dzień, i poprostu pilnuj by było ono zjedzone np: minimum 1 lub 2 owoce, minimum grahamka lub conajmniej 2 kromki razowca, minimum szklanka mleka i z 5-6 łyżek płatków, minimum trochę masła lub oliwy codziennie, minimum kawałek mięska lub wędlinki lub jakiś nabiał typu ser, kefir, twaróg, wieśniak, 5 łyżek węglowodanów typu ryż czy kasza i oczywiście warzyw ile wlezie. Z tego powinno wyjść te 1600/1800kcal czyli prawidłowo dla osoby nie-dietkującej.
|
#13466 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#13467 |
|
Zakorzenienie
|
Śniadanie- naleśnik owsiankowy z twrożkiem( płatki owsiane, cynamon, dwa białka, polane twrożkiem z miodem
)2.Sniadnie- dwie kromik iwieloziarnistego chleba z pastą twarogową i rzodkiewką Obiad-ryba pieczona, ziemniaki, mizeria i surówka z marchwii Kolacja-bedzie: jakies 100g twarogu Może zaraz zjem jeszcze jakiś owoc, ale nie jestem głodna... Jedzenie ostatnio nie sprawia mi przyjemności. Chyba, ze zupełnie niezdrowe
|
|
#13468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#13469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#13470 |
|
Zakorzenienie
|
kol: wiejski 3%+1/3 ogórka zielonego+fit up
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:42.

jak bede dzis jeszcze w sklepie to poszukam, bo widzialam tam niemiecki napis na tym opakowaniu 

a boje sie ze tak własnie będzie;/
Nic "konkretnego nie zjadłam" zlizałam troszkę czekolady, zjadłam jedno ciastko i po jednej łyżce 2 sałatek