Połączyła nas Biedronka! Przyjaźń w necie? To nie mrzonka! Wątek offtopowy część III. - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-02, 15:44   #3571
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Dot.: Połączyła nas Biedronka! Przyjaźń w necie? To nie mrzonka! Wątek offtopowy częś

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
No ja z orzechami włoskimi zrobiłąm A jak z serka robisz lukier??? Likier to z cukru chyba
chyba chodzi o taką serkową masę, co przypomina lukier, też taką robię

Polewa

Składniki:
60 g margaryny
125 g cukru pudru (daję mniej)
1 łyżeczka cukru waniliowego
100 g serka typu kanapkowy

ja dodaję tez sok z cytryny, zeby przelamać słodycz

Sposób przygotowania:

Do margaryny dodajemy cukier puder i ucieramy obydwa składniki tak, aby się ze sobą połączyły. Dodajemy cukier waniliowy oraz serek i dalej ucieramy na gładką masę tak, aby nie powstały grudki (ok. 5-7 minut). Ciasto smarujemy polewą.
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 15:50   #3572
Ervisha
Zakorzenienie

Dot.: Połączyła nas Biedronka! Przyjaźń w necie? To nie mrzonka! Wątek offtopowy częś

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość

Polewa

Składniki:
60 g margaryny

Sposób przygotowania:

Do margaryny dodajemy cukier puder i ucieramy obydwa składniki tak, aby się ze sobą połączyły. Dodajemy cukier waniliowy oraz serek i dalej ucieramy na gładką masę tak, aby nie powstały grudki (ok. 5-7 minut). Ciasto smarujemy polewą.

Ja to zawsze ograniczam cukier w przepisach... 8 łyżek cukrku na 4 szklanki mąki to za słodko.... Zwłaszcza ze ten nasz cukier jest strasznie słodki.... 100% cukru w cukrze

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 15:53   #3573
myszka87914
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
coś TY, u mnie to zupełnie odwrotnie ci teście, nic im nie pasuje, że do pracy nie chodze, że raz czy dwa nie przyjadę razem z TŻ tylko zostanę u mamy, to kto mu obiad zrobi, że go truję konserwantami i innymi chu...ami, że siedze cały dzien przed kompem i może prąd czerpię, wczesniej tesc wciągnąl mnie w jakś grę na nk, to musiałam usunąc konto, bo miał wiecznie pretensje, że nie klikam mu zysków tak, jakby chciał i do☠☠☠...wał mi ciągle, że złośliwa jestem jezuuu ten facet nie ma chyba innych problemów, on zyje życiem innych i miesza się do innych

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

no dzwonił mój TŻ i wieczorem albo jutro rano przywiezie mi to, czego nie zabrałam, czyli nie ma z głowie takiej myśli, żeby przyszedł mieszkać tutaj
Wkurzyłam się na Twojego tż. To, że Ty się u teściów źle czujesz,że jesteś tam źle traktowana to dobrze , a że on będzie się źle czuł bo jest tylko ciasno to już źle przywożąc Ci tylko Twoje rzeczy co chce osiągnąć. Aż tak bardzo ważna jest dla niego wygoda a nie spokój i zdrowie żony. Jaką ma wogóle pewność, że część domu teść przepisze jemu skoro już tyle czasu odwleka. Mąż powinien być za żoną.
myszka87914 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 15:58   #3574
lorek1
Rozeznanie

Cytat:

Polewa

Składniki:
60 g margaryny

Sposób przygotowania:

A możesz napisać jaki konkretnie ten serek? To taki topiony czy jaki? Dzięki z góry, zaciekawiłaś mnie ta polewa, nigdy nie słyszałam o takiej
lorek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 15:59   #3575
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:

Ja to zawsze ograniczam cukier w przepisach... 8 łyżek cukrku na 4 szklanki mąki to za słodko.... Zwłaszcza ze ten nasz cukier jest strasznie słodki.... 100% cukru w cukrze
No pewnie,ze mozna zmniejszyc ilosc nikt nie mowi,ze nie w tym przepsie jest 1 szklanka cukru pudru to mozna dac mniej jak ktos woli
Esti10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 16:00   #3576
alamirka
Moderator

Ja uciekam. Trzymta się dziołchy
Miłego popołudnia życzę
alamirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 16:02   #3577
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Esti10 Pokaż wiadomość
No pewnie,ze mozna zmniejszyc ilosc nikt nie mowi,ze nie w tym przepsie jest 1 szklanka cukru pudru to mozna dac mniej jak ktos woli
Niektórzy lubią słodkie, ale ja nie... 1/2 szklanki cukru do ciasta i prawie cała szklanka do nadzienia z cynamonem to dla mnie przesada... Do ciasta dałam mniej niż 1/2 szklanki a do nadzienia na oko ;D

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Tak do smaku

Stary 2013-05-02, 17:23   #3578
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lorek1 Pokaż wiadomość
A możesz napisać jaki konkretnie ten serek? To taki topiony czy jaki? Dzięki z góry, zaciekawiłaś mnie ta polewa, nigdy nie słyszałam o takiej
philadelphia albo po prostu biedronkowy delikate ten w prostokątnym pudełeczku smietankowy

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Cytat:
Napisane przez alamirka Pokaż wiadomość
Miłego popołudnia życzę

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Dopisalam dopiero jedną strone do mojej pracy.. tempo mam zabójcze

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 18:10   #3579
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

znow dzien łazenia mialam

wyszlam o 11, juz kurier byl po drodze, to mąz go zlapal i mam kremiki z Ori , u mnie dobrze, bo czy praca czy dom to najczesciej ten sam rejon robia kurierzy

z kolezanka sie widzialam przed 12, to kawka i drozdowka z serem, bo na sniadanie to tlyko sie herbaty napilam i kawale żeberka z zupy skubnelam

potem pochodzilysmy, w SP bylysmy, to wzielam podklad Soraya, bo plyn micelarny byl gratis, odprowadzilam ja na PKS, bo do rodzicow jechala i szlam dalej, zaraz mnie P. zgarnal, to szukalam jeszcze mlodej kapusty, ale droga jeszcze taka, a w B. z Włoch to nie chce

w domku juz pyszna pomidorowka, to zjedlismy, nawet dzis P. pozwolilam kupic wątrobe wieprzowa , to od razu podsmazyl

i zabralam sie z nim, bo on dalej dzis te kosze zbiera, to do B. zaszlismy i ja do mamy na cmentarz, wzielam te naz tulipany i teraz wrocilam sama pieszo

i kawke sobie zrobie

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

a przeczytalam, ze jak Przyjaciolki sie koncza na caly rok przerwa, bo 3 aktorki w ciązy, to puszcza na jesien Hotel52 i bedzie dalej Bukowski

jakis zamiast Na krawedzi ma byc o dwoch babeczkach co sie odchudzaja, jedna ta co w Ranczu gra zone tego Pietrka, a Na krawedzi nie kontynujuja , bo mala ogladalnosc, jakies pierdoły typu Trudne sprawy to do wyrzygania, ale fajny film to nie, widac pozim widzow

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Sonia chyba znow po kleszcze poszla, dzis trzy napite jej wynalazlam

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Cytat:

tez daje mniej jak pisza, bo za slodkie takowe wg nich

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Cytat:

uwielbiam pomidorowa z ryżem, tylko taką mega gęstą niedawno gotowałam o 23, żeby na rano była bo mnie naszło

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

ej ej, ja tu z zażaleniem przychodzę, u mnie nie było słonca ani wczoraj ani dzis! więc mam pierwszenstwo
o tak jak dodaje ryz juz ugotowany jak troche ostygnir przed wyjsciem i jak wracamy odgrzewam, to on jest taki jak lubie , az skrzydelke dostaje

oj w ogole bez slonca, to weź sobie

mi dzis pasowalo, bo chodzilam, to akuratnie bez

Cytat:
teść

spakowałam się jadę do miasta do mamy, przynajmniej nie bedzie musiał mnie ogladać jak mu tak przeszkadzam, już mam tego wszystkiego po dziurki w nosie, teściowa się tak do mnie nie zwraca, to on ma jakieś problemy, że nie pracuję itd. sam traktuje żonę jak służącą, że wszystko ma być zrobione, a jak chce pieniędzy na swoje wydatki to musi sobie zapracować takiego to
co za ....

ale trzymam za was , a Wy kiedys ten ślub macie?

Cytat:
Nagralam sobie ten filmik i musze luknac przy okazji
Ogladalas ND i NZ ten watek jest masakryczny jak Latoszek nic nie zrobil to go oskarzala i w koncu to zrobil i teraz jak zrobil to ona wie,ze on by tego nigdy nie zrobil i go przeprasza
to jest idealna sytuacja jak sie rodzi dziecko i facet idzie w odstawke, tak ich pchali ku sobie, ze teraz maja, i jak maja, to ta Lena sie opamietala i teraz cyrki rowne

Cytat:
No i stalo sie dostalam wlasnie@ Super prezent na majowke Byle tylko brzuszek zbytnio nie bolal to bedzie ok
ja tez mam miec 4 to jutro albo dzis dostane, bo jakos tak bylo w piatek 14 dni temu jajeczkowanie

ale mi tam wsioryba, jest, zaraz nie ma i idzie zawsze idealnie

Cytat:
Miłego popołudnia życzę
wzajemnie, choc przeczytasz jak wrocisz

Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ...

-Żyj!- krzyknęła Miłość
-Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995(14.12.1996)

Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi
groszek75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 18:18   #3580
agniesiaa
Naczelna Wizażanka:)

Cytat:
Napisane przez groszek75 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

a przeczytalam, ze jak Przyjaciolki sie koncza na caly rok przerwa, bo 3 aktorki w ciązy, to puszcza na jesien Hotel52 i bedzie dalej Bukowski

jakis zamiast Na krawedzi ma byc o dwoch babeczkach co sie odchudzaja, jedna ta co w Ranczu gra zone tego Pietrka, a Na krawedzi nie kontynujuja , bo mala ogladalnosc, jakies pierdoły typu Trudne sprawy to do wyrzygania, ale fajny film to nie, widac pozim widzow

-
Producenci Hotelu 52 jasno się wypowiedzieli, że to zamknięty temat. Czyżby zmiana zdania czy powtórki?

Co do Na krawędzi,a co niby mieliby dawać w 2. sezonie, jesli tu już wszystko zostanie wyjaśnione.
agniesiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 18:21   #3581
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

Cytat:
Napisane przez agniesiaa Pokaż wiadomość
Producenci Hotelu 52 jasno się wypowiedzieli, że to zamknięty temat. Czyżby zmiana zdania czy powtórki?

Co do Na krawędzi,a co niby mieliby dawać w 2. sezonie, jesli tu już wszystko zostanie wyjaśnione.
nie nowy ma byc sezon

bez Laury, Andrzej hotelem sie zajmie, wiecej Bobka

tez w sumie myslalam co by dalej w tym bylo, moze nowy watek z kim innym, ale dalej Ci sami policjanci

-Żyj!- krzyknęła Miłość

Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi
Stary 2013-05-02, 18:34   #3582
Petit_Papillon
luckygirl

Cześć Kochane Właśnie Was nadrabiam

Cytat:
Napisane przez kasztanka3 Pokaż wiadomość
Dosłownie kamień z serca, od razu mi tak lżej i lepiej
No to najważniejsze, że lżej i lepiej

Cytat:
Wygoniłam chłopa, żeby pojechał do braci ciotecznych na dwie godziny, bo przyjechał jakiś kuzyn, z którymi się rzadko widzą (ostatnio pod koniec listopada był w Warszawie chyba), to dostałam zestaw majówkowy, co by mi smutno samej nie było
Dobry zestaw

Cytat:

W ogóle dziękuję, dziewczęta, że mogłam się Wam wygadać

Cytat:

a dalej to swineczka mi rano umarla Torpedzia, 7 lat miala, najstarsza, jeszcze kolo 5 bylo okej, a rano juz widac leciala i chwila moment mi na rekach kolo 11 umarla , kolo Funi lezy
ojej

[1=13aa9d55ec6ef8489ab3852 d90deb2979ef9d608;4058877 8]Taka
http://allegro.pl/h345m-sliczna-suki...189295580.html
i taka
http://allegro.pl/letnia-sukienka-li...194387572.html
i gaciory
http://allegro.pl/fz-o438-next-36561...190995681.html[/QUOTE]

Fajne te sukienki

Cytat:
ak to jakaś małolata to wiesz
Cytat:
Musze jutro bakłażana dorwać
Ja się właśnie zastanawiam co ze swoim zrobić

Cytat:
Ja jutro będę piekła brownie z truskawkami

14.07.2014
16.07.2016

Petit_Papillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 18:37   #3583
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

http://rozrywka.dziennik.pl/seriale/...-polsacie.html

tu jest o serialu

mam z 25 herbat, a zaraz moze zamowie kolejne, bo musze te pu erh sprobowac, a pewnie tak nie kupie , a ja musze miec na juz

-Żyj!- krzyknęła Miłość

Stary 2013-05-02, 18:41   #3584
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
znow dzien łazenia mialam

wyszlam o 11, juz kurier byl po drodze, to mąz go zlapal i mam kremiki z Ori , u mnie dobrze, bo czy praca czy dom to najczesciej ten sam rejon robia kurierzy

z kolezanka sie widzialam przed 12, to kawka i drozdowka z serem, bo na sniadanie to tlyko sie herbaty napilam i kawale żeberka z zupy skubnelam

potem pochodzilysmy, w SP bylysmy, to wzielam podklad Soraya, bo plyn micelarny byl gratis, odprowadzilam ja na PKS, bo do rodzicow jechala i szlam dalej, zaraz mnie P. zgarnal, to szukalam jeszcze mlodej kapusty, ale droga jeszcze taka, a w B. z Włoch to nie chce

w domku juz pyszna pomidorowka, to zjedlismy, nawet dzis P. pozwolilam kupic wątrobe wieprzowa , to od razu podsmazyl

i zabralam sie z nim, bo on dalej dzis te kosze zbiera, to do B. zaszlismy i ja do mamy na cmentarz, wzielam te naz tulipany i teraz wrocilam sama pieszo

i kawke sobie zrobie

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Sonia chyba znow po kleszcze poszla, dzis trzy napite jej wynalazlam

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

tez daje mniej jak pisza, bo za slodkie takowe wg nich

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

o tak jak dodaje ryz juz ugotowany jak troche ostygnir przed wyjsciem i jak wracamy odgrzewam, to on jest taki jak lubie , az skrzydelke dostaje

oj w ogole bez slonca, to weź sobie

mi dzis pasowalo, bo chodzilam, to akuratnie bez

co za ....

to jest idealna sytuacja jak sie rodzi dziecko i facet idzie w odstawke, tak ich pchali ku sobie, ze teraz maja, i jak maja, to ta Lena sie opamietala i teraz cyrki rowne

ja tez mam miec 4 to jutro albo dzis dostane, bo jakos tak bylo w piatek 14 dni temu jajeczkowanie

ale mi tam wsioryba, jest, zaraz nie ma i idzie zawsze idealnie

wzajemnie, choc przeczytasz jak wrocisz
No hej groszeczku
To mialas dzis chodzonego caly dzien
U mnie to by bylo nie realne bo padalo z przerwami ciagle
Bylismy teraz w Realu maz chcial piwo oczywiscie tylko kartony zostaly ok mozna sie bylo tego spodziewac no ale zeby nie bylo ani jednego banana to juz przesada co Ci ludzie beda je sobie grillowac mam nadzieje,ze doloza i w inny dzien kupie bo calkiem tanie a dawno juz nie jadlam
Na oslode kupilam te dwa nowe magnumy pink i black
O prosze mowisz,ze Hotel bedzie to fajnie i w sumie dziwne,ze jednak beda krecic ale spoko
No tez tak mysle,ze Na krawedzi to by nie bylo co skoro sie wszystko wyjasni to taki serial jednosezonowy
Stary 2013-05-02, 18:42   #3585
agniesiaa
Naczelna Wizażanka:)

Cytat:
nie nowy ma byc sezon

bez Laury, Andrzej hotelem sie zajmie, wiecej Bobka

tez w sumie myslalam co by dalej w tym bylo, moze nowy watek z kim innym, ale dalej Ci sami policjanci
Nie lubię Bobka. Ale cieszę się, że nie będzie Laury Moim zdaniem za dużo tych sezonów, ale zobaczymy. Najwyżej przestanę oglądać

Kolejny sezon Na krawędzi nie ma sensu.
agniesiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 18:48   #3586
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Niektórzy lubią słodkie, ale ja nie... 1/2 szklanki cukru do ciasta i prawie cała szklanka do nadzienia z cynamonem to dla mnie przesada... Do ciasta dałam mniej niż 1/2 szklanki a do nadzienia na oko ;D

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Tak do smaku
To fakt te ciacha z tym lukrem sa mega slodkie ale te orzechy pecan sa chyba lekko slonawe bo zawsze tak fajnie smakuja jest taki slodko slony smak jak sie je Tez moze nastepnym razem dam mniej cukru. Ja je dawno temu robilam chyba z raz tak to kupne jadalam z tej strony co Ci wkleilam wiec nigdy sie jakos szczegolnie na tym skladznie nie skupialam
Stary 2013-05-02, 18:50   #3587
Petit_Papillon
luckygirl

Cytat:
Napisane przez pavett Pokaż wiadomość
Osobiście polecam chałwowiec:
20 dag chałwy~
3/4 margaryny~
ZMIKSOWAĆ RAZEM

2 galaretki zielone
2 banany
1 opakowanie biszkoptów
2 jaja

1,5 szk. cukru pudru
1,5 szkl. mleka
2 łyżeczki żelatyny
~~ ZMIKSOWAĆ RAZEM TE 3 SKŁADNIKI

Mleko, cukier puder i żelatyne troche podgrzać ale NIE GOTOWAĆ. Ubite jaja zaparzyć mlekiem z żelatyną a gdy ostygnie dodać do margaryny zmiksowanej z chałwą.

Biszkopty ułożyć w tortownicy wyłożyć masą i pokrojonymi w plasterki bananami, zalać tężejącą galaretką

Albo taki niby sernik na zimno ale trochę inny u mnie obowiązkowy na każdej imprezie:

1 duże opakowanie herbaników
1 duże opakowanie krakersów
1 opakowanie biszkoptów
dżem z czarnej porzeczki
opakowanie płatków migdałowych
masa krówkowa z puszki
1 opakowanie serka waniliowego w wiaderku ( ja używam takiego w żółtym wiadereczku z biedronki)
400 g serka mascarpone
300 ml smietany 36%
3 galaretki cytrynowe i 1 łyż zelatyny

Galaretki i żelatynę rozpuszczamy w niepełnej szklance wrzątku,odstawiamy.
Śmietanę ubijamy na sztywno, lekko przestudzona galaretkę dodajemy do kremówki.
Serek mascarpone, srek waniliowy dokładnie wymieszać dodac kremówkę i na chwile do lodówki żeby zaczeło tężeć
Na dno blaszki układamy biszkopty na to wykładamy tężejaca masę.
Na masie układamy warstwę herbatników i smarujemy je nie za grubą warstwą masy krówkowej. Potem warstwa krakersów, na których rozsmarowujemy dżem z czarnej porzeczki i posypujemy uprażonymi na suchej patelni platkami migdałowymi.
o mamuniu chałwowie

Cytat:
Moje Marionki w końcu przyszły
Pomimo długiego weekendu
no to teraz mam aż całe 4 dni na testy, no wypas Jakby szybciej wysłać nie mogli
No nareszcie przyszły

Cytat:
Ja szukam sparawdzonego przepisu na leczo. jak się okazuje Polskie leczo różni sie od tego węgierskiego
Jest zupełnie inne.
A na moim blogu jest przepis na leczo, też troszkę inne i nie musisz dodawać mięsa tak jak ja

Cytat:

Ja tez lece do kuchni. Kaszankie naszykować
I może jakąś sałate by zrobił

-
mam taką chęć na kaszankę

My dzisiaj z TŻtem lataliśmy po sklepach. Dorwałam szparagi i truskawki i troszkę ziół świezych na mój ziołowy parapet a teraz skrzydełka się pięką i będzie obiado-kolacja. a w sumie to i śniadanie dla mnie

Wczora na meczu Bayern-Barcelona byli u Nas znajomi i też miałam trochę roboty, bo i dwie sałątki i pizzę robiłam, a potem padłam jak nie wiem co

14.07.2014
16.07.2016

Stary 2013-05-02, 19:06   #3588
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:

Ja lubię Przyjaciółki

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Co do bakłażana to mam na niego pomysł

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

Cytat:
To fakt te ciacha z tym lukrem sa mega slodkie ale te orzechy pecan sa chyba lekko slonawe bo zawsze tak fajnie smakuja jest taki slodko slony smak jak sie je Tez moze nastepnym razem dam mniej cukru. Ja je dawno temu robilam chyba z raz tak to kupne jadalam z tej strony co Ci wkleilam wiec nigdy sie jakos szczegolnie na tym skladznie nie skupialam
Ja robiłąm z włoskimi i mi sie pierwsza porcja spaliła... Piekłam tyle co zwykle a wyszły czarne i musiałam obskrabywac... Mama mówiła, że chyba w gniazdku większą moc prądu dali..

Stary 2013-05-02, 19:19   #3589
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

Napój gazowany Wild Grass Ale Ginger 330ml -

Herbata czarna Herbapol Lublin z jaśminiem -

Herabciany Ogród Gruszka z Białą herbatą -

Herbata ekologiczna czerwona Pu-Erh - Earl Grey z płatkami róży ekspresowa 30TBx2g

Herbata kwitnąca-"Cesarska Lilia" - 1 szt.

Herbata kwitnąca-"Wschodzące Słońce" - 1 szt.

Herbata kwitnąca-"Zabawy smoków z perłami" - 1 szt.

Herbata kwitnąca-"Kuszące oczekiwania" - 1 szt.

Herbata kwitnąca-"Motyl i Lilia" - 1 szt.

Herbata kwitnąca-"Niebiańska Lilia" - 1 szt.

Herbata kwitnąca-"Sekretne Kwiaty" - 1 szt.

Herbata czerwona Pu-Erh Toucha 5 szt.

Herbata zielona Earl Grey - ekspresowa 20TBx1,5g

to moje zamowienie i znalazlam na wyprzedazy gruszka biała herbata, ale krotki termin

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

i te kwitnace w koncu sprobuje, bo raz mialam inne, a teraz takie fajne

-Żyj!- krzyknęła Miłość

Edytowane przez groszek75
Czas edycji: 2013-05-02 o 19:18
Stary 2013-05-02, 19:19   #3590
Ervisha
Zakorzenienie

zaszalałaś

Stary 2013-05-02, 19:20   #3591
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

Cytat:
Napisane przez agniesiaa Pokaż wiadomość
Nie lubię Bobka. Ale cieszę się, że nie będzie Laury Moim zdaniem za dużo tych sezonów, ale zobaczymy. Najwyżej przestanę oglądać

Kolejny sezon Na krawędzi nie ma sensu.
nieraz mi sie wydaje Agniesia, ze tylko lubisz Feliego i Moni

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

Cytat:
Ja lubię Przyjaciółki

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

Ja robiłąm z włoskimi i mi sie pierwsza porcja spaliła... Piekłam tyle co zwykle a wyszły czarne i musiałam obskrabywac... Mama mówiła, że chyba w gniazdku większą moc prądu dali..
tez lubie Przyjaciolki, ale Hotel tez, bo w kazdym odcinku co innego, inni aktorzy

-Żyj!- krzyknęła Miłość

Stary 2013-05-02, 19:27   #3592
Ervisha
Zakorzenienie

nie miesza ci się ?

Stary 2013-05-02, 19:31   #3593
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

ale komu co sie miesza ?

-Żyj!- krzyknęła Miłość

Stary 2013-05-02, 19:31   #3594
Petit_Papillon
luckygirl

Groszku to zaszalałaś

14.07.2014
16.07.2016

Stary 2013-05-02, 19:32   #3595
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Ja lubię Przyjaciółki

to Ja nigdy ich nie pieklam z orzechami dopiero jak daje na ciastko ten lukier on sie pod wplywem ciepla roztopi to wtedy daje na wierzch orzechy
Stary 2013-05-02, 19:37   #3596
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

ja tak zawsze, bo jak za przesylke idzie mi 9 zl, to musi sie opłacac

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

i paczkomaty lubie, esy przychodza, ze wyslane potem, ze jest juz w paczkoamcie, cyk cyk i wsioryba

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

paczkoamcie napisalam

-Żyj!- krzyknęła Miłość

Stary 2013-05-02, 20:02   #3597
Ramona_85
Zakorzenienie

[1=13aa9d55ec6ef8489ab3852 d90deb2979ef9d608;4060317 0]

Może powiedz mu wprost, żeby przyszedł tutaj do Ciebie na jakiś czas, może głupio mu samemu sie wprosić do twojej mamy i ogólnie głupio mu tez pewnie przed twoją mamą, że do tego doszło.[/QUOTE]
już mówiłam, ale odparł,m że jego życie nie ogranicza się tylko do pracy i nie będzie tam (u mojej mamy) siedziec cały czas, bo tutaj (u swoich rodziców) ma warsztat swój kantorek i ma ileś fuch do zrobienia, więc mu odparłam, że moje zycie też nie ogranicza się do siedzenie w domu jego rodziców cały czas (dosłownie nie mam tam do kogo pójść) i wysłuchiwania tych wszystkich obelg i wiecznego czepiania się. Mój chłop za mną nie pójdzie, bo jemu jest wygodnie tak, jak było więc będzie musiał być zdany na basię rączk...wską

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Cytat:
Napisane przez myszka87914 Pokaż wiadomość
Wkurzyłam się na Twojego tż. To, że Ty się u teściów źle czujesz,że jesteś tam źle traktowana to dobrze , a że on będzie się źle czuł bo jest tylko ciasno to już źle przywożąc Ci tylko Twoje rzeczy co chce osiągnąć. Aż tak bardzo ważna jest dla niego wygoda a nie spokój i zdrowie żony. Jaką ma wogóle pewność, że część domu teść przepisze jemu skoro już tyle czasu odwleka. Mąż powinien być za żoną.
no niestety masz całkowita rację ja go nie bede ciagnąc na siłę, to on musi sam zdecydować. Albo nie rozumie mnie, albo uważa, że wyolbrzymiam całą sytuację, ale ja juz "walczę" z teściami rok czasu i nic do tych ich głów nie dociera, że maja się nie mieszać w nie swoje sprawy, bo oni nie mają swojego zycia, to zyją życiem naszym, my nie mamy tam żadnej prywatności, kuchnia bez drzwi, nawet zamknąc się nie mogę, choc tego w ogóle nie lubię robić, bo w moim daomu rodzinnym nikt się nie zamykał po kątach, a oni potrafia się zamknąć każde w swoim pokoju i tak przesiedziec pół dnia, teści przy kompie, żeby było zabawnie - sam siedzi, a drugich ☠☠☠uta, na siebie nie patrzy, jeszcze żeby coś pożytecznego robił, ale on gra w ta durną grę

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Cytat:

co za ....

w czerwcu, w sumie to za miesiąc, postanowiłam, że to wydarzenie na pewno nie wpłynie na moją decyzje, mąż bedzie zmuszony przywieźć mi wszystkie potrzebne rzeczy
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 20:03   #3598
Esti10
Zakorzenienie

Kupilma kiedys w lidlu takie ciacha
http://lidl.dofollow.be/?id=26963 i o nich calkiem zapomnialam ale sie wlasnie przydaly robimy to cytrynowe z beza jutro mam gosci wiec oby sie udalo i bylo zjadliwe
Stary 2013-05-02, 20:12   #3599
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

a tez to mialam, cherry i wyszlo

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

tak zglodnialam, ze przysmazylam na wegiel prawie watrobke i taka to zjem

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Cytat:
już mówiłam, ale odparł,m że jego życie nie ogranicza się tylko do pracy i nie będzie tam (u mojej mamy) siedziec cały czas, bo tutaj (u swoich rodziców) ma warsztat swój kantorek i ma ileś fuch do zrobienia, więc mu odparłam, że moje zycie też nie ogranicza się do siedzenie w domu jego rodziców cały czas (dosłownie nie mam tam do kogo pójść) i wysłuchiwania tych wszystkich obelg i wiecznego czepiania się. Mój chłop za mną nie pójdzie, bo jemu jest wygodnie tak, jak było więc będzie musiał być zdany na basię rączk...wską

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

no niestety masz całkowita rację ja go nie bede ciagnąc na siłę, to on musi sam zdecydować. Albo nie rozumie mnie, albo uważa, że wyolbrzymiam całą sytuację, ale ja juz "walczę" z teściami rok czasu i nic do tych ich głów nie dociera, że maja się nie mieszać w nie swoje sprawy, bo oni nie mają swojego zycia, to zyją życiem naszym, my nie mamy tam żadnej prywatności, kuchnia bez drzwi, nawet zamknąc się nie mogę, choc tego w ogóle nie lubię robić, bo w moim daomu rodzinnym nikt się nie zamykał po kątach, a oni potrafia się zamknąć każde w swoim pokoju i tak przesiedziec pół dnia, teści przy kompie, żeby było zabawnie - sam siedzi, a drugich ☠☠☠uta, na siebie nie patrzy, jeszcze żeby coś pożytecznego robił, ale on gra w ta durną grę

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

w czerwcu, w sumie to za miesiąc, postanowiłam, że to wydarzenie na pewno nie wpłynie na moją decyzje, mąż bedzie zmuszony przywieźć mi wszystkie potrzebne rzeczy
ale sie wyprowadzilas teraz ?

kurde, ale jak nie pojdzie za Toba????

-Żyj!- krzyknęła Miłość

Stary 2013-05-02, 20:17   #3600
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:

ale sie wyprowadzilas teraz ?

kurde, ale jak nie pojdzie za Toba????
tak, juz przebrała się miarka, miałam juz dość

podejrzewam, że nie pójdzie. No trudno będziemy żyli osobno, skoro tak woli, jego wybór
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości