|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
kmagg81
- odpinam pampka - kalde chusteczke (wycieram siusiaka ) zakrywam pampka - licze do 30 - odchylam i zazwyczaj jest nasikane - ew paczam czy jest Twardy jesli tak siknie szybciej niz ja zdarze zakryc ( oc nie powiem na razie zdarzylo i sue az 4 razy mnie osikac )aaa i mialam sie pokwalic :P tym farobowaniem wiec sie kwalem ![]() ale nie paczajcie na me BRWI :d bo do kosmetyczki nie zaszla jeszcze a sama to zawsze spier....dole no i mina tez nie tegos - och ost SmoJe...bkE se sliczna pykalm plus moja milosc zycia . Edytowane przez kasia86bgo Czas edycji: 2013-05-02 o 21:47 |
|
|
|
|
#4022 |
|
Przyczajenie
|
Witam się mamuśki i oglaszam wszem i wobec że dołączam do Waszego grona
![]() Grześ urodził się 9 dni po terminie z przygodami opisze później ale było gorąco... CC 29.04.13 3390g i 58cm |
|
|
|
|
#4023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję!!! Mamusiu ![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Kasia - wyglądacie cudownie! Synek dał Ci nowy blask.
|
|
|
#4024 |
|
Kniaginia
|
|
|
|
|
|
#4025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje
|
|
|
#4026 | |
|
Zakorzenienie
|
despa zafarbowalam na Pewno Garnierem ... kolor na opakowaniu bym czerwony - no po norwesku pisalo .. wiec nie zrozumialam ale cos moze machoniowa czerwien cos a'la kolo tego by pewnie na PL bylo.no i Cytat:
ja lecem bo mlody po malu sie przebudza ... do jutra |
|
|
|
|
|
#4027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Weszłam na majówki zarobaczyć jak im idzie rozpakowywanie i az sie poryzałam- 37 t.c i przestało bic serduszko dzieciaczkowi
|
|
|
#4028 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój wczoraj miał chrzest bojowy. Pojechałam na zakupy i nie było mnie gdzieś ze trzy godziny. Jak wyjeżdżałam, Nikoś najedzony zasypiał w wózku, więc tż poszedł z nim na spacer. Jak wróciłam, okazalo sie,że maly zasnął 5 minut wcześniej. Cały czas marudził i płakał. I do tego kupa prawie po samą szyję. A jeszcze założyłam mu ogrodniczki, takie nierozpinane w kroku, więc była gimnastyka z rozbieraniem go. I co? Tż poradził sobie w 100%. Także moni_ka.g Twój też na pewno sobie poradzi. Będzie musiał i tyle. Mialam wczoraj poszaleć na zakupach. Kupiłam sobie tylko leginsy i tunikę a resztę dla Małego. W sumie to poszalałam, tylko nie dla siebie ja karmię piersią i dokarmiam mm i podaję tylko D, chyba, że mało mm to wtedy K+D Cytat:
Kasia super kolorek wlosów. Mamuśka z Ciebie jak się patrzy ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#4029 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Hej my już w domku. Zbadali małemu serduszko i okazało się że jest ok musimy tylko skontrolować w poradni kardiologa. Cieszę się niesamowicie, mały większość czasu na cycu staramy się ładnie karmić. W szpitalu była porażka z karmieniem ale w 3 dniu położna zaproponowała nakladki które uratowały mi życie. Wcześniej dawały glukoze lub chciały dokarmiac masakra! Teraz staram się karmić przez nakladki na początku a potem bez i jakoś idzie. Dzis będzie położna pokaże jeszcze co i jak.
Jak się ogarniemy w nowej rzeczywistości to zajrze do Was ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4030 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- gratulacje!!!!!!!
|
|
|
#4031 |
|
Zakorzenienie
|
witam sie z wami
mlody spi .. ogolnie dzis byla spokojna noc ... jak zawsze z rana Kupa na cakego pampresa .. skoncze te paczuszke co mam i na 2 sie przezucam, bo coraz mnie miejsca hihi.powiem wam ze QRW.A nie wiem co sie z ta pogoda dzieje wstaje rano ide do kuchni ... paczam przez okno a tu SNIEGIEM tak napie..da...la ze same paczajcie - ktos dzis z rana musial to nakrecic http://www.bt.no/tv/--Biler-sklir-i-...l#.UYOI_2-QaQZ no ale co wstaje okolo 10 de po jedzenie dla mlodego .. Paczam i co LEJE DESZCZ ... boshe oszalec mozna co do majowke i straty dzidziusia ... zem sie poryczala wczoraj jak to uczytalam, wiem ze to i tak jej nie pomorze ale dziewczyna ja tam pocieszaja .. chociaz nie wiem - nie wyobrazam sobie takiej ogromnej starty ... przeciez juz bylo tuz tuz ... - ![]() . |
|
|
|
|
#4032 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a tak w ogóle to czesc ! ja juz po pazurkach (piekne -mietowo rózowe ) - tz i Roszek zniesli to dzielnie wiec umówiłam sie dzis jeszcze na rzeski ..... ale pogoda
|
|
|
#4033 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Chcemy isc do mamy na obiad ale musimy czekac az burza przejdzie Karolka Gratulacje! Kasiu sliczny kolor i do twarzy Ci w nim, a Emilek cudasny ![]() Nestelle zazdroszcze rzes! Paznokcie robie sobie sama ale nie mam czas bo samemu sobie to dwa razy dluzej schodzi ![]() Despa az mnie brzuch rozbolal... jak cudownie ze ten strach juz za mna... |
|
|
|
|
#4034 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdobry
Cytat:
![]() ja karmie mieszanie i podaje, przy wyłącznym mm nie trzeba. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#4035 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja nie mam patentu chyba. tzn zazwyczaj jak się budzi to chwilę noszę, bo jak jeszcze lekko zaspanego położę na przewijak i zacznę rozbierać to wtedy zaraz mnie obsika, a jak ponoszony to w pieluszce wszystko. poza tym nie zdarza mu się to często. czasem zdążę zauważyć, że zaraz będzie sikał i przykryję szybko pieluszką. Cytat:
w sumie trochę przykro mi się wtedy zrobiło, że nikt o mnie tak na prawdę nie pomyślał, bo czekoladę uwielbiam i chętnie bym zjadła gdybym mogła. a mój synek dostał kiedyś buciki, duże i częściowo różowe. jak znam życie to pewnie jak będzie mógł je założyć to będzie zima ![]() szalejesz. pokaż pazurki. |
|||
|
|
|
|
#4036 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez alliw Czas edycji: 2013-05-03 o 13:02 |
||||
|
|
|
|
#4037 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
NIEWYOBRAŻALNA STRATA!
|
|
|
#4038 |
|
Zakorzenienie
|
nestelle
zazdroszcze ow !!! qrde chyba tez musze poprosic kulezanke zeby wpadla do mnie i mi zrobila wierzcie czy nie ale tyle lat juz mam i raz jeszcze dziekuje od razu czlowiekowi samoocena sie podnosi . |
|
|
|
|
#4039 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja jeszcze mam łzy w oczach. Nie mogę sobie nawet wyobrazić jak ta dziewczyna się czuje Ogromna strata i ból matki.---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- KASIA - mogę powiedzieć tylko WOOOW !!!! Na prawdę super wyglądasz ! A Synuś - od razu widać, ze Mamusiny
Edytowane przez kmagg81 Czas edycji: 2013-05-03 o 13:13 |
||
|
|
|
|
#4040 |
|
Zakorzenienie
|
Kmagg - doczekasz sie
u nas tez byl octanisept ale nie zawsze. Nie raz tylko na sucho przecieralam.---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- A ja korzystam ze chlop w domu i szkolenie trwa. Przewinal po kupie, nakarmil butelka. Ale wzial go tak jak ja go biore i mlody szukal u niego cycka, zaczal mu ssac koszulke zamiast butli. Zostalo przebieranie i kapiel. A ja mam plan na jutro, napisze jak zrealizuje. |
|
|
|
|
#4041 | |
|
Zakorzenienie
|
Też się spłakałam strasznie, jak przeczytałam to wszystko na wątku majowym. I ten poród. Na końcu przecież powinna być nagroda
Nie mieści mi się w głowie, co przeżywa ta dziewczyna. Oby miała na to wszystko siłę. ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Cytat:
Działaj.
|
|
|
#4042 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja u każdego piersi szuka jak jest głodna. A u nas postęp chyba- karmimy się butlą tylko 3 razy i wciąż mam nadzieję że jeszcze z niej zejdziemy- pozostałe "razy" sam cyc- nawet i co godzinę, nawet i co pół w nocy...daję radę i wciąż się łudzę.Cytat:
|
|
|
#4043 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Gratuluje nowej mamusi ![]() nadrobie Was wieczorkiem, bo dzis mamy gosci za chwile, sama jestem i modlilam sie aby maly pospal bo cos naszykowac trzeba bylo ![]() opowiem pozniej jak to u nas leci, maly cwaniaczek jest ma sposoby na mamuske i tatuska przesylam zdjecie synia i mamy ![]() [IMG=http://img37.imageshack.us/img37/2947/page555e.jpg][/IMG] Uploaded with ImageShack.us [IMG=http://img856.imageshack.us/img856/2553/028pawel.jpg][/IMG] Uploaded with ImageShack.us [IMG=http://img201.imageshack.us/img201/1019/zdjcie0237pawel.jpg][/IMG] Uploaded with ImageShack.us
|
|
#4044 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Normalnie, na tą pogodę... ledwo co zwialiśmy ze spacerku, prawie nas zlało... mam nadzieję, że jutro i pojutrze coś więcej będzie przejaśnień ![]() Cytat:
no i za dwa miesiące Karolka.Cytat:
Macierzyństwo Ci służy !![]() Cytat:
za realizację planu Cytat:
dużo siły życzę bo wiem, jakie to wyczerpujące No a odnośnie majówek, straszna historia dla mnie to niewyobrażalne że w takich wypadkach się jeszcze rodzi... ja bym chyba nie była w stanie. Masakra.
|
|
|
#4045 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Mam chwilkę, bo mały śpi, więc korzystam - jem obiad i buszuję po necie ![]() Na początek dziękuję wszystkim za gratulacje Gratuluję także wszystkim nowo rozpakowanym, za maluszki Nie będę nadrabiać, ale z tego co widze na pierwszej stronie prawie wszystkie już po. W nocy pięknie dawałam sobie radę z karmieniem, mały śpi ze mną w łóżku, ale w domu jest naprawdę grzeczny. Dziś odwiedziła nas położna, pochwaliła moje karmienie Wykąpaliśmy pierwszy raz wspólnie małego przy niej, wszystko nam pokazała i odpowiedziała na wszystkie pytania. Jestem zakochana w moim maleństwie Niestety nie spodziewałam się, że to taka kruszynka będzie i brakuje nam ubranek na 56 cm Wszedzie się naczytałam, żeby kupować lepiej większe, więc teraz mało co pasuje na niego, ech muszę kombinować. -------------------------------- Kasia, wyglądasz pięknie a mały uroczy taki brunecik eluśka87 prawdziwa sexy mama |
|
|
|
|
#4046 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i kciuki żeby plan się zrealizował ![]() Cytat:
i za dalszy postęppięknie wyglądacie!! Cytat:
![]() a synuś faktycznie okruszek |
|||
|
|
|
|
#4047 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Dziękuję za odpowiedzi o kawie ja w ciąży piłam słabą to i teraz sobie pozwolę ![]() Kasiu kwitniesz mamusiu Emil cała mamusia, jakie oczka piękne Cytat:
![]() Piękna mamusia i synuś też Cytat:
mój też był okruszek ale w końcu ubranka na 56 robią się za małe Co do majówek zryczałam się jak nie wiem to nie wyobrażalne taka ogromna strata....
|
||
|
|
|
|
#4048 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej kochane!
co do straty na majówkach to brak słów po prostu na takie nieszczęście. Cały dzień gdzieś co chwilę myślę o tej dziewczynie straszne to!! Demeter - dobrze, że już w domku jesteście! a bobo ah ah! cudo!!!Eluśka - pięknie wygladasz!!! kwitnąco! Kasia - bardzo twarzowy kolor! a Miluś no cud miód! ![]() ---------------------------- My dzis po grillu ale bez szaleństw na spokojnie obiadek i do domku. Misia przysypia w huśtawce a tż w sypialni
|
|
|
#4049 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Opiszę wam mój poród, 21.04 zaczęły sączyć się mi wody koło 21 gdzieś (pisałam wam jeszcze później). Zebrałam się i z TŻ na izbę przyjęć. Panie miłe, lekarz zbadał, ja zdezorientowana i pytam czy zostaję czy do domu jeszcze mogę jechać bo coś mi ciekło a oni na to że "rodzimy". Wstałam z fotela i łup, poleciała reszta wód niezłych strumieniem. Położyli mnie w rodzinnej sali porodów (musze przyznać ful wypas jak na amerykańskich porodówkach), TŻ pojechał do domu bo mówią że rozkręci się nad ranem. Na ktg wyszły małe skurcze. O północy zgasili mi światło i czekam, czuję że skurcze się rozkręcają, co 8 co 5 co 4 minuty. Te już bolały jak cholera ale takie okresowe. Nad ranem rozwarcie tylko na 1 palec ja już z bólu się skręcam, podpięli oksy, dali zastrzyk na złagodzenie szyjki. Przyjechał TŻ. Lewatywa badania piłka itd. I tak od 7 rano bóle straszne...i tak do 12 rozwarcie pełne ale główka nie schodzi! Ja już z bólu tańcuję na łóżku, całe ciało w drgawkach, to było straszne po prostu a próg bólu to ja mam wysoki (przynajmniej miałam). Na skurczu masowanie szyjki myślałam ze tam zejdę, i jeszcze cały czas pod ktg podpięta to nawet nie mogłam pod prysznic czy do wanny. Miałam ochotę przeć a położna zabrania, każe oddychać i dmuchać jak na świeczkę ja nawet nie wiedziałam co się dzieje TŻ masował mi krzyż trochę pomagało ale niestety, tętno dziecka zaczęło skakać. I nagle zleciało się 5 lekarzy, szybka akcja i tniemy. wieźli mnie na tym łóżku a ja już tam prawie z bólu zemdlałam. Podali narkozę z której cieszyłam się jak małe dziecko A później już obudziłam się na sali a obok TŻ, później przywieźli Tomusia. Co do szpitala to w 100% jestem zadowolona, opieka super, wszyscy mili i życzliwi. Pomagali, tłumaczyli, czułam się bardzo swobodnie, o wszystko mogłam zapytać. Lekarze też super, profesjonalne podejście. To tak w skrócie żeby nie przynudzać od 12 w nocy do 12 w południe się męczyłam a na koniec CC. No ale nikt nie mówił że będzie łatwo, każda z nas musiał to przeżyć czasami lepiej, czasami gorzej. Trochę miałam wyrzutów że może za słabo się starałam ale najważniejsze że Tomek urodził się cały i zdrowy i jest teraz z nami MÓJ NAJUKOCHAŃSZY SYNEK
|
|
|
#4050 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:27.

)

Gratuluję!!! Mamusiu 

(piekne -mietowo rózowe ) - tz i Roszek zniesli to dzielnie wiec umówiłam sie dzis jeszcze na rzeski
..... 
Tak mnie ostatnio ciągnie ale próbuję jeszcze trochę wytrzymać...
( Maksiu ma 52). Ja wiem że liczy się gest i w ogóle, pewnie jestem straszna, że tak mówię, a powinnam przecież po rękach całować, że w ogóle coś kupiła. Jestem beeee synowa
?? Ja zaczęłam chusteczka zakrywać siusiaka, bo już tragedia momentami - nie nadarzę z praniem. Może macie jakieś sprawdzone sposoby ??
w sumie trochę przykro mi się wtedy zrobiło, że nikt o mnie tak na prawdę nie pomyślał, bo czekoladę uwielbiam i chętnie bym zjadła gdybym mogła. a mój synek dostał kiedyś buciki, duże i częściowo różowe. jak znam życie to pewnie jak będzie mógł je założyć to będzie zima 
za realizację planu