|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Młody coś nie mógł sobie zasnąć i płakał co chwile a widac było że śpiący okrutnie
![]() poprawka, dalej nie może spi 3 minuty i się przebudza ehhCytat:
![]() ale coś jest nie tak.. z moich wniosków chyba znieczulenia się różnią, bo niektóre dziewczyny po cesarce wstają po 6h i jest spoko, a ja po 24h ledwo co wstałam po raz pierwszy a następny po 12h.. i cały czas na ketonalu i mrofinie. I to nie tylko ja ale wszystkie dziewczyny które były ze mną po CC na położnictwie Cytat:
co do konkurencji to padam ze śmiechu no i faktycznie młody częściej guga do niego a uśmiecha się raczej do mnie bo ja znów ciągle uśmiechnięta chodze
|
||
|
|
|
|
#3992 |
|
Zakorzenienie
|
MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Hej Laseczki. Witam sie z autobusa jade w odwiedziny do kolezanki przy okazji odkupie Karuzele na lozko dla Mlodego.
A u mnie po wczorajszym SNIEGU wieczorem Piekna Sloneczna Pogoda ;-) hihi. Malpka oklaski dla Karolka za 2 miesiace wolanin cudny pysiaczek ;-) Noc minela spokojnie budzil sie ladnie co 3 godz nawet nie plakusial - choc pewnie smutno mu bylo Ze juz Babci nie ma - ale w niedziele mamy Skypo-Audiencje wiec sie zobaczymy ;-) Do PL lece jakos chyba w sierpniu - pozalatwiam sobie ti wszystko na spokojnie Aaaaaaa pochwalilam sie :-/ zaczeli LAC jak olera ehh ta pogoda w Bergen mnie wykonczy haha. Na szczescie wzielam przeciwdeszczowa nakladke na wozek. To do pozniej Laseczki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3993 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do porównań to jak dziewczyny pisały nie ma co porównywać![]() Cytat:
za poród i szybko wstawać ci kazali ja dopiero po 12 h mogłam wstaćfotka cudna
|
|
|
#3994 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas było podpajęczynkowe znieczulenie i każda po cc była "pionizowana" na następny dzień po cc o godzinie 5-6 rano. Ja też nie potrafie cały dzień nawijac do dziecka, raczej uspokajam jakoś jak płacze albo spiewam jak usypiam, a tak to mało mówię, bo nie potrafie gadac cały dzień
|
|
|
#3995 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
piersi owszem, bardziej sflaczałe, może dlatego mam takie wrażenie. no i mi nie chlusta pokarm, wcześniej też nie chlustał, ale dziecko się najadało, więc może taka moja natura ![]() Cytat:
Cytat:
![]() za prezentynie porównuj, niema sensu, każde dziecko ma swój rytm. ___________ a ja dziś sama, tzn z Jakubem, ale bez żadnej pomocy. mąż wyszedł z domu po 8, wróci dobrze po 19, mama na działce, obiadu nie ma, czasu też. dopiero co przez godzinę usypiałam Jakuba, w końcu zasnął, ale co chwilę się wierci, otwiera oczy, budzi... nastawiłam na szybko zupę, ale nie wiem czy pozwoli mi ją dopilnować a potem zjeść. on prawie nie śpi w ciągu dnia, max 2 godzinki, normalnie jak przedszkolak a nie niemowlak jeszcze wczoraj znowu się pokłóciliśmy z tż... zajmowałam się wieczorem dzieckiem, wykąpałam, a tż, stwierdził, że mu się położyć i odpocząć chwilę. no ok.. ogarnęłam dziecko, karmiłam, lulałam, tż wstał po godzinie, myślałam, że się nim trochę zajmie i co usłyszałam, że on teraz pójdzie się wykąpać, ogolić i coś tam. yyy... trzeba to było robić jak siedziałam z Jakubem i miał czas, a on nawet w łazience nie sprzątnął po kąpieli Jakuba bo "czasu nie miał" i tym się różnimy. jak on bierze dziecko to ja robię co i ile się da, wszystko w biegu żeby zdążyć, a jak ja się zajmuję Jakubem to on ma czas na wszystko, a potem słyszę, że nic nieogarnął, nie zrobił nic pożytecznego bo "nie zdążył" wrrrrrr kiedyś chyba wyjdę "na chwilę" z domu, zostawię mleko w lodówce, wyłączę tel i wrócę po kilku godzinach ze stwierdzeniem nie zdążyłam wcześniej. tylko chyba za bardzo mi szkoda dziecka żeby tak mu zostawić...
|
||||
|
|
|
|
#3996 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3997 |
|
Zadomowienie
|
Czesc
![]() Kurde, długi weekend a pogoda barowa , moze jutro bedzie ładniej, bo dzis u mnie bardzo pochmurno i szału z temperaturą nie ma :/Czytałam was od piatku, ale oczywiscie czasu na pisanie nie było ![]() Oliwka, Demeter: GRATULACJE!!! JolanT, misiulka, luna, nestelle, oldzinx, moderna, anika, klementyna, wolanin: dzieciaczki cudne! Mamusie również Kasia: jestes dzielna i dasz rade bez babci monicca, Luna: najlepszego z okazji urodzin (Lunka, super prezenty )Megi zdrówka dla Igorka ![]() Malpka: buziak dla Karolka za 2 miechy i oby katarek szybko minąłPytanie było o kreche na brzuchu: u mnie wciaz jest i brzucha troche tez, ale podobnie jak Moderna wchodze w ciuchy sprzed ciazy (34-36) Linomag: ja uzywam masc robiona w aptece za całe 8 zł (na recepcie było napisane Linomag i coś tam jeszcze) i jest super, smaruje 3 razy dziennie i pupka jest ładna, jak się pojawi zaczerwienienie to po tej maści szybko znika, po babydream z cynkiem było tylko gorzej niestety. Moni_ka.g współczuje akcji z tżtem Trochę słabo z jego strony że tak mało cię wspiera (tak wnioskuję z tego co piszesz) szczególnie że Kuba wymaga tyle uwagi i troski. Może faktycznie tak zrób tak jak piszesz, może to cos zmieni... U mnie na szczęście po moim pobycie w szpitalu, jak tż został na tydzień sam z 3tygodniowym Jasiem i sam musiał wszystko wokół niego robić, to nie ma problemu. Zawsze mogę liczyć na jego pomoc i wsparcie, aczkolwiek Jasiek też pozwala mi na wiele bo nawet jak nie spi to sam polezy w łóżeczku, więc mogę wtedy coś w domu porobić. Tak poza tym to Jaś też wczoraj skończył 2 miesiące W związku z tym że zaczyna coraz więcej obczajać chcę zakupić matę, bo na karuzelkę tylko patrzy a nie może dotknąć. I tu pytanie do was: jakie maty macie/polecacie? PS1. opisów porodów nie czytałam (zostawiam na potem )PS2. Kiedy przenosimy się na odchowalnie? jak wszystkie się rozpakujemy czy jak skończymy wątek? PS3. co z Czarnym flamastrem, Joanną, Mi6ką? Ktoś coś wie? |
|
|
|
|
#3998 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A tą wazelinę to tak cieniutko się smaruje? A po między pośladkami też ? Cytat:
Cytat:
Tak samo kąpiel na głodnego bo jak ostatnio po jedzeniu go wykąpałam to aż rzygnął tym mlekiem. Cytat:
![]() Cytat:
za poród i dla ślicznegoCytat:
tak błogo po nich było i sen od razu
|
|
|
#3999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wolanin za opis porodu i ślicznego bobaska![]() Luna super prezent moni_ka.g faktycznie masz przeboje z tż pomysł z zostawieniem go samego z dzieckiem myślę, że nie jest taki zły - w końcu to też jego dziecko. Myślę, że dałby sobie radę, zresztą innego wyjścia by nie miał.Mój maluszek dzisiaj marudny od rana. Spał trochę, potem się obudził, nakarmiłam go i chyba ze trzy godziny taki markotny był. Usnął w końcu, ale co chwilę się przebudzał, jakiś taki niespokojny. Teraz też jest cały czas na czuwaniu. A do tego też go strasznie wysypało - całe czoło w krostkach
|
|
|
|
|
|
#4000 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dla JAsiamate ja mam taką z żyrafką później poszukam na necie bo teraz KArol sie budzi o taka http://allegro.pl/fisher-price-mata-...197481879.html do tego ma takie grzechotki do wózka doczepione i sobie łapie to i macha i mu grzechocze
Ten znalazł swoje miejsce na ziemi, kto znalazł miejsce w sercu drugiego człowieka 05.07.2008 ![]() K W Edytowane przez Malpka Czas edycji: 2013-05-02 o 15:54 |
||
|
|
|
|
#4001 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4002 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#4003 | ||
|
Kniaginia
|
Witam
![]() Wczoraj pisałam, że moja nie poleży sama w łóżeczku, a dziś proszę, leży, ma otwarte oczy i coś sobie grucha pod nosem. Nawet razem dziś pospałyśmy od 13 do 15.30, szok! Tylko mam wyrzuty sumienia trochę, bo mała spała w bujaczku, czyli w pozycji pół leżącej, a taki maluszek chyba za długo nie powinien być w takiej pozycji. Cytat:
Ja nie mam takiego tv ![]() Jeszcze raz gratuluję. Słodziak! Cytat:
|
||
|
|
|
|
#4004 |
|
Wtajemniczenie
|
Oldzinx nie położna tylko pielegniarka typowo do dziecka.
|
|
|
#4005 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamusie
![]() Ja tylko podczytuję i to na raty, nie mam za bardzo kiedy przy kompie usiąść. Ale odzywam się co by nie było że zaginęłam czy co...choć pewnie nie zauważyłybyście nawet ![]() dziękuję za odpowiedzi odnośnie wyglądu szczepionki Demeter: GRATULACJE wielkie!!! ![]() JolanT, misiulka, luna, nestelle, oldzinx, moderna, anika, klementyna, wolanin: wasze dzieciaczki są cudne! nestelle widok całej trójki rewelacyjny, no a dzieciaki boskie że dały mamusi pospać ![]() lunka opis po prostu zasługuje na no i Ty sama również że to wszystko przeszłaś A Kamilek duży chłopak wow![]() megi dla Kalinki i zdrówka dla Igorkamałpka za 2 miesiąc dla Karolaalliw dla Jasia za 2 miesiącMoje słoneczko śpi już 2,5 godziny wstanie pewnie mega głodny ogólnie u nas w porządku, szykujemy się na szczepienie w przyszłym tyg. i zastanawiam się które szczepionki wziąć ![]() No i 6 tygodni mija i mnie też czeka wizyta u ginka ![]() No ale ta pogoda to nie nastraja pozytywnie ![]() A mam jeszcze pytanie czy któraś z was odważyła się pić słabą kawkę z mleczkiem chociażby? Tak mnie ostatnio ciągnie ale próbuję jeszcze trochę wytrzymać...
|
|
|
|
|
#4006 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo jednak wiekszosc rodzicow tak wklada do spania i tak samo fotelik traktuje jako wozek
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#4007 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki za rady. Caly czas mysle nad tym wyjsciem z domu i musze cos zrobic zanim zwariuje. Jeszcze gdyby Jakub spal to mysle ze byloby ok bo mialabym czas na wszystko i tak nie potrzebowala pomocy ale jak on nie daje mi nawet do lazienki pojsc bo zaraz placze...
a mate mamy taka jak malpka pokazywala. Jakub jeszcze za malo kumaty na nia ale mi sie podoba ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Agateczka - ja codziennie pije slaba kawe z mlekiem. Cala ciaze tez pilam. |
|
|
|
|
#4008 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
to nadrabiam wreszcie ....
Cytat:
za 2 mies.Cytat:
Cytat:
za tydz. mały śliczny ...u nas tez nie ma , pełno znajomych pełno dzieciaków (nie tylko my mamy 3 ) pogody staramy się nie zauważać... Cytat:
.Choć trzeba nabrać dystansu bo inaczej zwarjujemy i dziecko w to wpędzimy . My mamy ze znajomymi dzieci w równym wieku , z rodzinką tez, kuzynka miała termin ten sam co ja , a do tego teraz tez włąśnie 2 dni temu urodziła się dziewczynka znajomym a syna mają dokładnie w wieku Niny .i na dokładke mój brat tez oczekuje ..... ![]() Cytat:
....... a potem nakarm małego do oporu i co jakiś czas wychodz z domu . Moze i bedzie niezadowolony ale i ty teraz jestes w obecnej sytuacji niezadowolona , a dziecka nie masz co załowac -bo chwile "sam na sam "zblizą ich do siebie ... ![]() i rozmiarek ! co do opieki nad dziecmi to ja mam sposób sprawdzony - wpakuje małego w rece tzta i oznajmiam "bo muszę cos tam ,cos tam " , przed wyjsciem jakby co karmie ,przewijam ,zostawiam i wyjezdzam ... jesli to będzie trwało dłuzej -3 godz(bo jednak karmienie wiec na dłuzej nie moge) to uprzedzam i tak np.na jutro umówiłam sie na pazury to juz wie ze zostawiam dzieciarnie . ale dzisiaj wyjechałam z roszkiem i ninką a tz z kubą rowerami na plac zabaw .... po czym po 2 godz.podjechałam na plac bez uprzedzenia -wypakowałam nine ,rocha i oznajmiłam ze musze jeszcze podjechac do sklepu i po psa (u fryzj.był) tz zdązył tylko jeknąć "ale my mamy tu rowery ...." i reszty nie usłyszałam bo odjechałam.... choć minę miał nie tęgą ... ![]() eee tam ja mu nie robie wyrzutów jak co dzień na siłke biega .. zresztą sam sie prosi abym umówiła sie do spa(od niego karnet na urodziny)to zajmie sie dzieciakami ...... Więc niektórzy faceci nawet nie wiedzą ze chca sie opiekowac dziećmi - więc musimy im to uzmysłowić ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
, oj tam ,od czasu do czasu nic sie nie stanie . a to nie to samo ? bo u nas połozna spełnia obydwie funkcje - i do mamy i do dziecka .
|
|
|
#4009 |
|
Wtajemniczenie
|
właśnie nie to samo. Położna była u mnie dwa razy. A dziś zadzwoniła pielęgniarka z przychodni dziecięcej, że chce przyjść do Miśki i będzie przychodzić jeszcze kilka razy. Pielęgniarkę wybierałam zapisując Miśkę do pediatry. Nie wiedziałam, że będzie przychodzić, ale pytałam siostry i też do niej przychodziła tzn. do dziecka.
|
|
|
#4010 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja Ci powiem, że u nas w małżeństwie był kryzys pierwszego dziecka, a zaczęło się podobnie jak u Was teraz jest. Później było już tylko gorzej. Wzajemne pretensje i żale narastały - bo przecież musiałam okazać, że nie jest mi dobrze. Do tego doszło jeszcze coś i coś i niemal skończyło się rozwodem. Nawet była konsultacja z prawnikiem. Więc... myślę, że musisz jakoś działać.
|
|
|
#4011 |
|
Zakorzenienie
|
Nestelle bardzo dobrze poradzilas Monice! Ja tez mojemu poprostu daje I juz
albo mowie "tata cie przebierze" Jesli chodzi o kapiel to moj tz p zaraz po siadal na komputerze ale szybciutko go postawilam do pionu, teraz najpierw sprzata a pozniej sobie moze siedziec bo ja karmie. I jesli jest potrzeba to usypia tez on, a pracuje przynajmniej 10h dziennie ale przeciez musi spedzac czas z dzieckiem
|
|
|
|
|
#4012 |
|
Zakorzenienie
|
Jak tak czytam o niektórych TŻ to chyba mam raj- mój wstaje do dziecka ( oczywiście sa dni- gdzie nie słyszy bo tak mocno śpi), zrobi jedzenie, ciągle by nosił przytulał, nie ma oporu zostać z Emi, czy z obiema dziewczynami w domu, wręcz by mnie z chaty wywalał i kąpiel należy do niego- chyba że jest na popołudniówce/dyżurze/ czy jakimś zdarzeniu- a tak nawet jak się z kimś umawia, jedzie na mecz to na kąpiel zawsze wraca - i tak samo było przy Oliwce. (żeby nie było kolorowo- to oczywiście wady swoje ma
)
|
|
#4013 | |
|
Wtajemniczenie
|
dZiewczyny podajecie witaminy K+D przy karmieniu mm ?
---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Cytat:
15-07-2006 od 13-04-2013 najszczęśliwsza mama na świecie http://suwaczki.slub-wesele.pl/201304134865.html Edytowane przez anika_s Czas edycji: 2013-05-02 o 20:13 |
|
|
|
|
|
#4014 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej hej
![]() Wybaczcie, że dawno się nie odzywałam, ale albo kompletnie nie mam czasu, albo spię Przestawiam się powoli na tryb nocny i dosypianie w dzień, w miarę możliwości. Nie jest łatwe,ale dlamojego króliczka - wszystko zrobię ![]() W domu jesteśmy od soboty - mieliśmy wyjść w piątek, ale Krzyś schudł ponad 10% wagi urodzeniowej i nas nie puścili Ale już jest OK, ważymy go na kuchennej i waga rośnie ![]() Udaje mi się karmić piersią, ale niestety prawy sutek mam poraniony tak, że mam strupki... Kupiłam nakładki Aventu, ale Krzyś nie jest zachwycony... Będziemy dalej próbować z nimi, bo to dopiero pierwsze próby; muszą mi się te piersi choć trochę zagoić ![]() Stresuje mnie poza tym ulewanie, strasznie boję się, że się zadławi Nie zawsze Mu się odbije po jedzeniu, wtedy kładziemy Go na boczku, żeby w razie czego było lepiej... No ale mam niezłą paranoję, co chwila wtedy zaglądam do wózeczka (jeszcze śpi w wózeczku, "na dniach" przeprowadzka do łóżeczka ).Ogólnie jesteśmy oboje z TŻ tak zakochani, że nawet nier myślałam, że tak można Tż spisuje się idealnie, sam zmienia pieluchy, karmi (no nie z cyca, odciągniętym z butli ), uspokaja, tuli itp.![]() Popróbuję Was ponadrabiać, choć nie wiem, czy dam radę tyle stron Nawet nie wiem jeszcze, które urodziły, ale wszystkim świeżo upieczonym Mamuśkom - GRATULACJE!!!
|
|
#4015 |
|
Raczkowanie
|
Witam się z Wami wieczorowa porą.
Maksiu śpi dzisiaj tylko jak jest na rękach, więc nie wiem jak długo uda mi się tu pobyć. Co do położnych - to ja jak urodziłam, to już następnego dnia z rana położna do szpitala dzwoniła do mnie, tylko skąd ona tak szybko się dowiedziała, że ja już się rozpakowałam :co nfused: Może ma wizje ![]() Oczywiście, chętna pomocy i że przyjedzie i w ogóle, ale jak ja jej powiedziałam, że mieszkam parę kilometrów dalej od miejsca zameldowania to mina jej zrzedła i już jej się odechciało jeździć. Popytała przez tel co chciała wiedzieć no i niby powiedziała, że jak będzie mus to ona przyjedzie ale lepiej, żeby musu nie było ![]() Co do picia kawy, to jeśli się w ciąży piło kawę to spokojnie można pić i podczas karmienia, tylko słabą oczywiście. Tylko nie wiem czemu u mnie to nie działa W ciąży piłam codziennie kawkę, więc stwierdziłam, że i teraz się napiję. Napiłam się raz i potem Maksiu jakoś dziwnie nie spał w nocy prawie wcale |
|
|
|
|
#4016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4017 |
|
Raczkowanie
|
..... cdn.
No więc co do tej kawy, to już sama nie wiem czy po tym nie spał czy nie ale więcej kawy nie wypiłam - jak na razie. Popijam teraz tylko INKE bo muszę się napić czegoś co ma w nazwie kawa - to takie oszukiwanie organizmu i psychy no ale cóż. Dziewczyny mam pytanie, po jakim czasie odpadł u Was kikut Waszym pociechom ?? bo mój Szkrab dzisiaj skończył już 2 tygodnie a kikut jak był tak jest nadal A co to TZ-tów, to mój codziennie Maksia kąpie, lula, gada do Niego Czasem nawet w nocy wstaje jak Maks głosem oznajmia całemu światu, że jest i że mu się spać nie chce. Po karmieniu bierze Małego i utula, i Synuś szybciej u Niego zasypia niż u mnie.
Edytowane przez kmagg81 Czas edycji: 2013-05-02 o 20:39 |
|
|
|
|
#4018 |
|
Zakorzenienie
|
czesc czolem
![]() witam sie wieczorowa pora .... powiem wam ze ta dzisiejsza pogoda byla niesamowita ![]() - piekno slonko, za chwile LALO by za chwile byl GRAD z po chwili SLONKO i tak w kolko *macieju* haha wizyta u znajomej sie udalo, co nie zmienia faktu ze Z MOJA PAMIECIA JEST ZLE ![]() teraz spi, ja zjadlam koalcje oplumkalam sie i czekam do na nastepna przebudke mysle ze okolo 22-30 zje i idziemy spac ![]() eee cosik mialam napisac a jak zawsze zapomnialam . |
|
|
|
|
#4019 |
|
Raczkowanie
|
A jeszcze podzielę się z Wami jak po niedzielnej wizycie teściów.
Zatem teść w ogóle do łóżeczka nie podszedł, spoglądnął tylko z daleka na Maksia- nie wiem czy bał się, ze go dziecko ugryzie, obrzyga czy wzrokiem zmierzy ![]() A teściowa ze 4 razy powtórzyła, ze mam bawarkę pić - tak jakby to był napój cud ( Maksiu ma 52). Ja wiem że liczy się gest i w ogóle, pewnie jestem straszna, że tak mówię, a powinnam przecież po rękach całować, że w ogóle coś kupiła. Jestem beeee synowa ![]() Mamusie chłopczyków - jaki macie sposób na przewijanie - żeby co chwile nie było wszystko zasikane przy uwolnieniu z pieluszki siusiaka ?? Ja zaczęłam chusteczka zakrywać siusiaka, bo już tragedia momentami - nie nadarzę z praniem. Może macie jakieś sprawdzone sposoby ??
|
|
|
|
|
#4020 |
|
Zadomowienie
|
kmagg81 pępek różnie odpada więc się na martw (nam odpadł chyba w 4 tygodniu, i w ogóle odpadał partiami
)A co do teściów...moi wpadli tydzień po porodzie zobaczyć wnuka, Jasiek spał więc spoko popatrzyli i poszli, ale uwaga, od teściowej dostałam wielką tabliczkę czekolady (super prezent dla mamy karmiącej ) a Jaś dostał piszczącą lalkę (wygląda bardziej jak prezent dla dziewczynki) do zabawy dla dzieci od 12 m-cy ![]() A na siuśki chyba nie ma rady. Dziewczyny pisały żeby po odpięciu pieluchy na chwilę zostawić pisorka przykrytego, ale u mnie to nie zdaje egzaminu. Dziś zostałam osikana trzy razy ![]() U mnie Jasiek nakarmiony, odbity, słodko śpi. Ja też zmykam, to może złapię ze 3 h snu. Dobrej nocki dla was |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.

spi 3 minuty i się przebudza ehh
założyli wkłucie w żyłę i dalej kazali czekać. Było kilka cesarek "na już" z powodu jakichś zagrożeń więc siedzieliśmy grzecznie z mężem w naszej sali porodowej i czekaliśmy. Mąż na zmianę czerwieniał i bladł 

05.07.2008
piersi owszem, bardziej sflaczałe, może dlatego mam takie wrażenie. no i mi nie chlusta pokarm, wcześniej też nie chlustał, ale dziecko się najadało, więc może taka moja natura
kiedyś chyba wyjdę "na chwilę" z domu, zostawię mleko w lodówce, wyłączę tel i wrócę po kilku godzinach ze stwierdzeniem nie zdążyłam wcześniej. tylko chyba za bardzo mi szkoda dziecka żeby tak mu zostawić...
(Lunka, super prezenty
Trochę słabo z jego strony że tak mało cię wspiera (tak wnioskuję z tego co piszesz) szczególnie że Kuba wymaga tyle uwagi i troski. Może faktycznie tak zrób tak jak piszesz, może to cos zmieni... U mnie na szczęście po moim pobycie w szpitalu, jak tż został na tydzień sam z 3tygodniowym Jasiem i sam musiał wszystko wokół niego robić, to nie ma problemu. Zawsze mogę liczyć na jego pomoc i wsparcie, aczkolwiek Jasiek też pozwala mi na wiele bo nawet jak nie spi to sam polezy w łóżeczku, więc mogę wtedy coś w domu porobić. 

Ale już jest OK, ważymy go na kuchennej
i waga rośnie
( Maksiu ma 52). Ja wiem że liczy się gest i w ogóle, pewnie jestem straszna, że tak mówię, a powinnam przecież po rękach całować, że w ogóle coś kupiła. Jestem beeee synowa