Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie,Dieta 1000 kcal cz 11 - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-02, 14:11   #2761
meeedzik
Zakorzenienie

Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie,Dieta 1000 kcal

Dziewczyny chyba wszystkie na majówce cisza jak makiem zasiał
U mnie pogoda paskudna :/ planowaliśmy grilla ale chyba nici z tego, bo zimno jak na jesień, a w nocy była taka burza i lało, aż się obudziłam.
Stanęłam dziś na wadze, bo @ się kończy, a ja codziennie objadam się słodkościami na wadze 48,2 kg pozytywnie się zdziwiłam
Stary 2013-05-02, 15:04   #2762
monika01011986
Zakorzenienie

Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie,Dieta 1000 kcal

hej laseczki

Nie mam kiedy do was zajrzeć cholerka mam tyle roboty że padam na cycki już. Cały dzień w biegu, ciągle się coś dzieje.
Wczoraj byliśmy cały dzień zwiedzać Frankfurt piękne miasto! ale w życiu bym tam mieszkać nie chciała, masakra na całego! Żeby znaleźć gdzieś miejsce parkingowe to po prostu cud! 2 godziny krążyliśmy i szukaliśmy miejsca jak wreszcie się udało to zrobiliśmy krótki spacer i nam się odechciało :P nie wiadomo gdzie iść i w którą stronę bo to gigantyczne miasto. Pojechaliśmy więc do McDonalda, najedliśmy się i wróciliśmy do domu
Dzisiaj idę w końcu na siłownię! tylko coś mnie brzuch boli tak jakbym okres miała :/ mam nadzieję że przejdzie. Tabletki póki co ok, żadnych skutków ubocznych nie widać ale to dopiero poczatek więc niema co się cieszyć na zapas. Trochę tylko jestem opuchnięta bo okresu praktycznie nie miałam w tym miesiącu i nie wiem o co chodzi poczekamy... zobaczymy....
Z niemieckim coraz lepiej mi idzie i zaczynam więcej rozumieć, ale to dopiero kropelka w morzu. Czuję że jak skończę ten kurs to już będzie na prawdę dobrze bo bardzo szybko wchodzi mi ten język do głowy.
Pogoda ładna, ciepło i słonecznie Wczoraj było brzydko ale dziś jest pięknie
18 maja moja mama przyjeżdża fajnie trochę od dzieciaków odpocznę bo będą babcie męczyć a nie mnie

Lecę obiad robić i jak szybko zrobię to postaram się popisać jeszcze z wami

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

aktualnie jest : 66 kg

cel : 60 kg

monika01011986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 23:37   #2763
Margot85
Wtajemniczenie

Mój złośliwy komputer nie chciał się we Wrocławiu z netem połączyć a więc na lapku koleżanki na szybko pocztę sprawdzałam i tyle
Miało to swoje minusy ( brak kontaku z Wami) i plusy (więcej czasu na pracę i rozrywkę)

Dietowo przez te 4 dni raczej ok, pewnie bliżej 1500kcal ale do obżarstwa było daleko ćwiczeń zero ale w sumie rajd po rynku w szpilkach to niezłe ćwiczenie dla łydek

pipson jak tam nasze majowe wyzwanie? Ja się trzymam, choć dziś kusili ciastem marchewkowym i ptasim mleczkiem

patiuszka a propo akcji wyzwalania nóg z panciowatych butów...nabyłam jeszcze (pierwsze od czasów LO) Martensy odmładzam się na maksa
Stary 2013-05-03, 09:16   #2764
patiuszka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Margot85 Pokaż wiadomość
Mój złośliwy komputer nie chciał się we Wrocławiu z netem połączyć a więc na lapku koleżanki na szybko pocztę sprawdzałam i tyle
Miało to swoje minusy ( brak kontaku z Wami) i plusy (więcej czasu na pracę i rozrywkę)

Dietowo przez te 4 dni raczej ok, pewnie bliżej 1500kcal ale do obżarstwa było daleko ćwiczeń zero ale w sumie rajd po rynku w szpilkach to niezłe ćwiczenie dla łydek

pipson jak tam nasze majowe wyzwanie? Ja się trzymam, choć dziś kusili ciastem marchewkowym i ptasim mleczkiem

patiuszka a propo akcji wyzwalania nóg z panciowatych butów...nabyłam jeszcze (pierwsze od czasów LO) Martensy odmładzam się na maksa

Nie wiedziałam, że moja akcja spotka się z odzewem.
Ja już tylko te Conversy noszę, i planuję jeszcze na lato krótkie zakupić, i aż do jesieni innych butów mogę nie mieć A mama się ucieszyła, że dam jej takie botki, nówki z Nine West, bo jej się podobają, i pasują, bo ona ma trochę mniejszą stopę ode mnie.
Miałam moje pierwsze i jedyne Martensy też od liceum przez parę lat, może też kiedyś zakupię, kto wie
Stary 2013-05-03, 18:26   #2765
pipson
Zadomowienie

he hej
ja wczoraj mialam grilla, wiec moj jadlospis wczoraj i dzis wola o pomste do nieba . Mialo dzis niby byl grzecznie, no ale zostalo troche jedzenia, to przeciez nie wyrzuce a rodzicow nie ma to nie ma kto wszamać

Margot, no od 1 maja nic slodkiego gorzej z czipsami bo wczoraj i dzis sie najadlam
pipson jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 22:38   #2766
Margot85
Wtajemniczenie

Jako, że u mnie już po majówce to dziś 1150kcal i kolacja białkowa (ale to przypadkiem bo zachciało mi się ryby wieczorem) .
Nic nie ćwiczyłam

pipson hm za chipsy i inne grillowane cuda ale wiem, że to było w imię wyższego dobra - nie marnujemy żywności wszystko trzeba zabezpieczyć w brzuszku, biodrach i pupie na zapas, na powrót do "głodnej" stancji - tak w każdym razie ja sobie usprawiedliwiałam obżarstwo w czasach studenckich
Stary 2013-05-04, 15:04   #2767
skopaholicLady
Raczkowanie

Ja trzymam się i gotuję sama mimo majówki, na grilla przyniosłam warzywa i je jadłam znajomi już przywykli namówiłam chłopaka że skoro chce mieć super ciało i chce aby i jego dziewczyna czuła się dobrze w swoim i odkrywała coraz więcej to biegamy razem wieczorkiem a dzisiaj razem na basenie na szczęście on chyba nie wie co to cellulit
skopaholicLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 18:32   #2768
Margot85
Wtajemniczenie

Normalnie czuję się dziwnie jak tak "sama do siebie" pisze
ale zaraz weekend minie, skończą się grille i liczę, że wrócicie wszystkie na wątek i do odchudzania
Nie mam co podczytywać i przez to "muszę" więcej pracować

Jak makrela na kolację będzie zgodnie z planem to dziś 1300kcal wpadnie do ćwiczeń nadal nie mam weny ale może taki tydzień lenia to przewrotny "szok trening" i organizm zgłupieje i waga drgnie choć trochę
Słodyczy ani do ust ani do koszyka w markecie nie włożyłam
Za to kilka kosmetyków w Tesco (mega promocje na szampony itp podstawowe kosmetyki) wpadło

Liczyłam w styczniu, że do urodzin zejdę do 55kg - wczoraj miałam urodziny a 55kg jak nie było tak nie ma
Mam nadzieję, że maj bez słodyczy pomoże mi ruszyć z zastoju
Stary 2013-05-04, 19:51   #2769
meeedzik
Zakorzenienie

Margotku wszystkiego najpiękniejszego i najlepszego spełnienia marzeń i osiągnięcia wymarzonej wagi
Kochana kiedy u Ciebie mierzenie, ważenie i fotki ? Ciekawa jestem efektu po przysiadach

U mnie 3 dni pod rząd były %% kuzynowi urodził się syn 1 maja miała być córka a tu taka niespodzianka jutro jedziemy do dzidziusia, już nie mogę się doczekać
Jutro mierzenie i fotki włosów, ciekawe jestem ile urosły w tym miesiącu Dziś byłam na małych zakupach włosowych, kupiłam jedwab balsam BD do mycia i glicerynę, będę dodawać do masek mam nadzieję, że końce będą bardziej nawilżone i nie będą się rozdwajać
Stary 2013-05-04, 20:09   #2770
Margot85
Wtajemniczenie

meeedzik
W pon. się zmierzę i zważę a fotki to niestety kilka dni później eh (bo Tż będzie w domku w okolicach piątku dopiero)

hm a co to jest balsam BD do mycia?
W takim razie trzymam kciuki za udany pomiar włosów
Stary 2013-05-04, 21:42   #2771
patiuszka
Zadomowienie

margotka wszystkiego naj naj najlepszego!

BD to chyba baybedream z Rossmana...

A ja zakupiłam z Babci Agafii szampon i maseczkę
Stary 2013-05-05, 11:27   #2772
meeedzik
Zakorzenienie

Margotku balsam do kąpieli Babydream dla mam na wątku włosowym dziewczyny polecają do mycia włosów
Stary 2013-05-05, 13:49   #2773
meeedzik
Zakorzenienie

Buu tylko 1cm urosły w ten miesiąc no trudno widać moje włosy jak już osiągną swoją granicę długości to ciężko jest im ją przekroczyć
Stary 2013-05-05, 14:06   #2774
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

Hej Ja od wczoraj w domku majówka się udała. Chociaż jak teraz patrze na słoneczny dzień to aż żal że majówka była szaro bura i deszczowa
Chciałam iść do Centrum Nauki Kopernika, ale kolejki nieziemskie z 3h stania ;/ Za to zwiedziłam Pałac Kultury i Nauki pooglądałam Warszawę z 30 piętra
Od jutra zaczynam ćwiczenia, bo przez tydzień się obijałam
Cocktailraspberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 21:35   #2775
Margot85
Wtajemniczenie

Wczoraj jakieś zaćmienie umysłowe wieczorem miałam chyba ale na BabbyDream nie wpadłam
za info

Cocktail ja też cały tydzień nic nie ćwiczyłam

Pałac Kultury co jestem w stolicy mijam a na taras widokowy ostatni raz w LO chyba byłam, zainspiruje się Twoją wycieczka i zapiszę to sobie jako punkt obowiązkowy przy najbliższej okazji

Dziś 1250kcal, troszkę mnie ciągnęło do słodyczy - zjadłam truskawki i winogron trochę , ale to nie ta sama słodycz choć do 1 czerwca musi wystarczyć
Nie może być tak, że przemysł "słodyczowy" mną rządzi i jakiś głupi batonik jest silniejszy ode mnie... ja im pokaże
Stary 2013-05-06, 10:24   #2776
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

Z moich dzisiejszych ćwiczeń było bieganie. Wyszło ok 3 km jak wiadomo było i troche marszu. Ja głupia myślałam, że chłodno jest ubrałam grubą bluze a tam ciepło zgrzałam sie tylko ;/
Stary 2013-05-06, 14:06   #2777
Margot85
Wtajemniczenie

Witam
Jak mi się dziś pracować nie chce to tylko ja wiemale podejrzewam, że większość osób ma dziś ten sam problem

Rano wstałam i na wagę i za centymetr - szału nie ma ale odkryłam, że biodra źle mierzyłam tzn najszersze miejsce mam ciut niżej niż myślałam wcześniej i dlatego w porównawczych wynikach nie podaje w ogóle obwodu bioder. Teraz już w tym nowym, najszerszym miejscu będę mierzyć

Waga: 58,5 kg - nie chce mi się równe 58kg nawet pokazać
pazdziernik2012 kwiecień2013 maj2013
biust: 96 95 93
talia: 78 75 71
brzuch: 95 89 87
biodra : 95
udo:62 58 55
łydka: 41 39 39

Edytowane przez Margot85
Czas edycji: 2013-05-06 o 14:09
Margot85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 14:35   #2778
meeedzik
Zakorzenienie

Margot najważniejsze, że cm spadają oby tak dalej waga też na pewno ruszy zobaczysz

Ja dziś byłam na kontroli u gina, nadżerka ładnie się wyleczyła i jest wszystko ok tylko mam jakieś małe zapalenie, na co dostałam dwie paki globulek i prawie 40zł poszło jak sobie przeliczę ile kosmetyków do włosów bym za to miała to mnie coś trafia
Ale i tak kupiłam barwę żurawinową do mycia włosków no i stanik przy okazji
Stary 2013-05-06, 14:42   #2779
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

Cytat:
Witam
Jak mi się dziś pracować nie chce to tylko ja wiemale podejrzewam, że większość osób ma dziś ten sam problem

Rano wstałam i na wagę i za centymetr - szału nie ma ale odkryłam, że biodra źle mierzyłam tzn najszersze miejsce mam ciut niżej niż myślałam wcześniej i dlatego w porównawczych wynikach nie podaje w ogóle obwodu bioder. Teraz już w tym nowym, najszerszym miejscu będę mierzyć

Waga: 58,5 kg - nie chce mi się równe 58kg nawet pokazać
pazdziernik2012 kwiecień2013 maj2013
biust: 96 95 93
talia: 78 75 71
brzuch: 95 89 87
biodra : 95
udo:62 58 55
łydka: 41 39 39

Ja od dzisiaj zaczęłam z Tż zdrowe odzywianie :p za kare jak ktoś zje chipsy czy fast fooda to dycha do skarbonki Dzisiaj pobiegałam, jutro zumba, środa aerobik a później sie pomyśli
Stary 2013-05-06, 15:14   #2780
murka04
Zadomowienie

Cześć dziewczyny W końcu się zjawiłam bo dziś robię sobie dzień wolny od nauki żeby mi się nie pomieszało wszystko Jutro maturka, w końcu. Cały tydzień kułam Ale za to dziś w ramach relaksu posiedziałam na balkonie, dziś jest najcieplejszy dzień jak dotąd i pierwszy raz się opalałam, już mnie fajnie chwyciło na brązowo Uwielbiam być opalona, ale do czekoladki to jeszcze mi daleko

Dziś mija miesiąc odkąd znów zaczęłam się odchudzać i spadło mi 1,5kg woow muszę jednak przyznać że nie trzymałam diety tak jakbym chciała. Ale i tak lepiej się czuję taka 'zbita', jednak ćwiczenia robią swoje

margot brawo za takie ładne wyniki, gratuluje tych zgubionych cm

Nie rezygnuj z czegoś tylko dlatego, że wymaga to czasu. Czas i tak upłynie.
murka04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 15:30   #2781
Margot85
Wtajemniczenie

meeedzik
Dobrze, że chociaż cm spadają bo idzie się z tą waga załamać a tak wiem, że moje starania mają jakiś wymierny skutek
Ty też widzę lubisz zakupy
Super, że z nadżerką wszystko już oki masz z głowy

Cocktail
Fajna ta umowa z Tż
Wróciłaś do ćwiczeń
to i ja muszę spiąć swoje cztery litery bo za miesiąc chce choć 1cm stracić
Co by tu dziś wieczorem poćwiczyć by się nie zniechęcić za szybko

murka dziękia i Tobie brawo za spadekw sezonie grilowo-maturowym być na minusie to sukces
To jutro już dzień "próby ostatecznej"? Będę trzymać kciuki
Stary 2013-05-06, 16:31   #2782
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

Cytat:
meeedzik
Dobrze, że chociaż cm spadają bo idzie się z tą waga załamać a tak wiem, że moje starania mają jakiś wymierny skutek
Ty też widzę lubisz zakupy
Super, że z nadżerką wszystko już oki masz z głowy

Cocktail
Fajna ta umowa z Tż
Wróciłaś do ćwiczeń
to i ja muszę spiąć swoje cztery litery bo za miesiąc chce choć 1cm stracić
Co by tu dziś wieczorem poćwiczyć by się nie zniechęcić za szybko

murka dziękia i Tobie brawo za spadekw sezonie grilowo-maturowym być na minusie to sukces
To jutro już dzień "próby ostatecznej"? Będę trzymać kciuki
Margot dajesz dajesz Żeby Ci zmotywować to Ci powiem, że oprócz dzisiejszego biegania melduje total fitness z nowej płyty Ewki
ah jestem z siebie dumna
Stary 2013-05-06, 16:40   #2783
meeedzik
Zakorzenienie

Margot racja waga może demotywować, sama kiedyś tak miałam, że waga nie chciała spadać za to obwód cm się zmniejszał a waga też przecież kiedyś musi ruszyć
Hehe ja zakupy uwielbiam ale muszę się powstrzymywać, w ostatnim tygodniu kupiłam trzy myjadła do włosów kiedy ja to zużyję w sumie mam litra szamponów haha
Mureczko no i dobrze, że dziś odpuszczasz i się relaksujesz, taki dzień wolny przed maturką Ci się przyda trzymam kciukasy i brawo za spadek
Cocktail i ja jestem z Ciebie dumna, że tak ładnie ćwiczysz no i super umowa z Tż też by mnie to powstrzymywało od grzeszenia a na co przeznaczacie pulę ze skarbonki ? na chipsy i fast foody ?
Stary 2013-05-06, 17:27   #2784
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meeedzik Pokaż wiadomość
Cocktail i ja jestem z Ciebie dumna, że tak ładnie ćwiczysz no i super umowa z Tż też by mnie to powstrzymywało od grzeszenia a na co przeznaczacie pulę ze skarbonki ? na chipsy i fast foody ?
Mam nadzieje, że się tam nic nie uzbiera A jak już coś będzie to na coś pożytecznego typu kino nie tuczy przynajmniej

Ja już wykąpana, zrobiłam sobie peeling kawowy szkoda, że nie mam folii to bym się owinęła w tej ciapce Wysmarowałam się balsamem anty wymieszanym z kroplą olejku

Moje dzisiejsze menu:
s- 2kromki ciemnego pieczywa z szynką, serem i pomidorem
2s- koktajl bananowy
o- kaszka kus kus z piersią z kurczaka
p- wafel ryżowy w czekoladzie monte
k- będzie serek wiejski z kromką ciemnego chleba

Troche za dużo chleba, zastanawiam sie co jeść na śniadania co by było pożywne a nie miało zbyt dużo kcal ;/ Ah z dzisiaj moje jedyne słodycze to to co widać w menu

Edytowane przez Cocktailraspberry
Czas edycji: 2013-05-06 o 17:37
Stary 2013-05-06, 18:45   #2785
Margot85
Wtajemniczenie

Cocktail niezły terminator z Ciebie,
Trzy kromki chleba to nie jest jakoś wybitnie dużo przecież i szybciej tą kromkę z kolacji wyrzuć niż ze śniadania ale to moje zdanie tylko skromne

a ja nadal leniwie nic ale może w nocy się namyśle

Mój Shape z płytą na poczcie leży bo awiza jeszcze nie miałam czasu odebrać nie wiem co z nim było nie tak bo zawsze jakoś się mieścił do skrzynki z płytami a teraz nagle się niewymiarowy okazał
Stary 2013-05-06, 22:20   #2786
Margot85
Wtajemniczenie

40 min ćwiczeń zaliczone(MelB BUM, tifoczki i 20min skalpela)
Dietkowo nadal grzecznie
chodzą za mną frytki od jakiegoś czasu a w tym roku to nie jadłam ich jeszcze( a przynajmniej nie pamiętam), może jak Tż wróci to się skuszę na kilka-bo zrobi się paczkę w piekarniku on zje szybko większość a ja się 50gramami "po-rozkoszuje powolutku"
Stary 2013-05-07, 08:57   #2787
meeedzik
Zakorzenienie

Margot za ćwiczenia
A co do frytek to ja też baaaardzo rzadko je jadam, ostatnio 2 tygodnie temu zrobiliśmy takie z ziemniaków z frytkownicy jakie pyszne, a takich to chyba z 4 lata nie jadłam, bo jak wpadają to tylko takie kupne z piekarnika

mi ostatnio w ogóle nie chce się ćwiczyć tym bardziej, że co jakiś czas kontroluje wagę i wymiary i waga ładnie trzyma się na 48,1 kg i wymiary też takie jak lubię nawet nad czczo w tali za mało o 1 cm a jem słodycze codziennie, przeważnie do południa wpada coś słodkiego, bądź jak dziś planuję rogalika z nutellą na śniadanie to mi zaspokaja ochotę na słodkie na cały dzień
Stary 2013-05-07, 10:37   #2788
sanderaM
Rozeznanie

Dziewczynki wracam i ja po długim weekendzie Widzę że wątek nam tu trochę zamiera Ja dzisiaj jeszcze nie za bardzo dietetycznie bo po weselu tyle jedzenia zostało że masakra a jako świadkowa zostałam hojnie obdarowana Ale jutro już będzie grzecznie
Margot jak ładnie Ci cm spadły moje gratulację !!!!!!!!!! Zmotywowałaś mnie mocno
Murka trzymam za Ciebie kciuki Dawaj nam znać jak poszło
A z Medzika to jest czarownica jak nic
Ja chwilę jeszcze posiedzę i trzeba na uczelnie się zbierać ehh....
Stary 2013-05-07, 11:29   #2789
zooska
Zakorzenienie

68kg->63kg -> 61kg->60kg ->59kg->...->58kg->57kg
zooska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 11:38   #2790
Margot85
Wtajemniczenie

zooska wróciłaś, wybawiłaś się, wypoczęłaś, zadowolona z wyjazdu???

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości