Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-02, 23:56   #511
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40610110]Wg mnie trzeba by było porządek w klubie zrobić, bo dlaczego nieudzielające się w ogóle dziewczyny mają dostęp mieć?

Pięknie!
U nas podobnie

Mamy IDENTYCZNIE pojechałam do CH dzisiaj i co? w ogóle mogłam z domu nie wychodzić...
I też od 3 dni takie akcje!
Skok?

masz babo:

http://allegro.pl/listing/listing.ph...rch_scope=baby

Chuste kup :d tu wiele chustomaniaczek w wątku

Agatka słoiczki jadła, pewnie, fajne składy mają, tyle że troszkę gęstsze niż innych firm są i zauważ, że inne składy patrząc na miesiące - typu (przykładowo, bo nie pamiętam jak to leci) w PL np. banan po 6mcu, a BD ma po 4 bo to niemieckie. Dla mnie jeden pies w sumie, czym niby niemieckie dzieci od naszych się różnią? nie ogarniam tego
Kaszek nie znam, pokażesz skład?

Masakra :/[/QUOTE]

Ale w tym tygodniu nie ma skoku !chyba
Ale mam wyrzuty sumienia bo dziś już mnie zaczęła irytować po prostu
Ja myślałam że to przez to że się gorąco zrobiło, no ale to już 3 dzień leci ehh choć wczoraj nie było wielkich upałów

Mąż wrócił z działki, zaprosił znajomych i przed chwila poszli. Oczywiście się ululal , ehh ale długo weekend jest, niech ma coś od życia :p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2013-05-03 o 00:04
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 01:57   #512
iffonka7
Zadomowienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

nadrobiłam co napisałyście ale nie mam siły cytować, byłam dziś u lekarza mam anginę i biorę antybiotyk, czuję się fatalnie, na szczęście odpukać Bartuś na razie się nie zaraził

Edytowane przez iffonka7
Czas edycji: 2013-05-03 o 04:41
iffonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 06:52   #513
meneq
Zakorzenienie

Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

szaja bystra jestes, nawet przez chwile nie watpilam, ze dasz sobie rade

To staszne, co sie przytrafilo majowej mamie. Karmilam Yae nad ranem, jak przeczytalam o tym, jak juz zasnela, to tulilam ja i plakalam. I dziekowalam, ze jest zdrowa z nami.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 07:06   #514
ewadylewska
Zadomowienie

A czy Wasze maluchy placza gdy nie spia?tzn.co robia gdy juz wstana, pobawia sie, bo moja.szybko sie nudzi i trzrba ciagle cos zmieniac, bo inaczej placze...

A Wasze baczki co robia gdy nie spia w ciagu dnia?i nie jedza?
Stary 2013-05-03, 07:45   #515
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
ja się przejmowałam, a teraz mam jeszcze gorzej,zastanawiam się czy gdybym przyjęła ze qpka jest ok, nie przechodziła na żadne diety i podawania różnych tych kropli to nie byłoby lepiej bo aż do momentu gdy nie ruszyłam z qpką do lekarza to małej tak naprawdę nic nie dolegało....

Co do lakcidu to podawałam, ale lekarka kazała odstawić i zmienić na dicoflor,.... ale i tak zaden nic nie dał
Treselleo moja mała miała kolki, przepajałam ją wodą z miodem i przeszło jak ręką odjął, to jest stary sposób ostatnio niepolecany małym dzieciom (mojej siostrze polecił pielęgniarka) tylko trzeba pztrzeć czy nic się po nim nie dzieje bo jest uczulający, na 100ml lyżeczka miodu, do tego to jest dobre na zaparcia, ogólnie poprawia perplastykę jelit , nie namawiam ale możesz spróbować. ja zostawiłam ten sposób na koniec i teraz żałuję ze nie podałam wcześniej, choć moja nie miała takich ciężkich kolek.
Stary 2013-05-03, 07:49   #516
meneq
Zakorzenienie

Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
A czy Wasze maluchy placza gdy nie spia?tzn.co robia gdy juz wstana, pobawia sie, bo moja.szybko sie nudzi i trzrba ciagle cos zmieniac, bo inaczej placze...

Smieje sie, rozglada, bawi sie raczkami. I tak trzy kwadranse do godziny po przebudzeniu.

A w ciagu dnia podobnie, plus zabawy na brzuchu i boksowanie przyjaciol z maty.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 08:04   #517
ewadylewska
Zadomowienie

No to i moja tak z godzinke, poltorej sie bawi a pozniej zaczyna plakac i sie wiercic, a wieczorami to jak uda sie, ze zlapie drzemke chociaz pol godzinna to wstaje i juz sobie tak kweka raczej, poplakuje...

Zreszta od 2 dni jest raczej marudka...

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

A w pozostalym czasie co robisz z Maluchem??

o to i moja tak z godzinke, poltorej sie bawi a pozniej zaczyna plakac i sie wiercic, a wieczorami to jak uda sie, ze zlapie drzemke chociaz pol godzinna to wstaje i juz sobie tak kweka raczej, poplakuje...

Zreszta od 2 dni jest raczej marudka...
Stary 2013-05-03, 08:07   #518
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
szaja a te kaszki holle patrzę na nie, wybór ogromny :/ od czego zacząć?
jeju jaki ja ciemnogród jestem
a jeśli planuję zacząć od warzywek np ziemniak dynia, to co samego ziemniaka mam ugotować i zmiksować?Ugnieść? Dodać mojego mleka?
gdzie kupię takie kaszki?
Stary 2013-05-03, 08:18   #519
nancykenator
Zakorzenienie

hej mamusie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40609605]

---------------------------------
Listonosz odchodzi na emeryturę. Mieszkańcy jego rewiru postanowili
> go pożegnać, każdy ma swój własny pomysł.Przychodzi do pierwszego domu, a
> tam otwiera facet, który bierze listy i wręcza mu czek na 200zł.
> W drugim domu dostaje pudelko kubańskich cygar, w trzecim butelkę dobrej
> whisky.
> Przychodzi do czwartego, otwiera mu odziana skąpo, ponętna blondynka.
> Patrzy na niego kocim wzrokiem i zaciąga do sypialni. Jeden, dwa; pięć
> numerków. Po wszystkim kobieta przygotowuje mu wspaniałe danie. Na sam
> koniec podaje mu kawę i banknot dziesięciozłotowy. Facet z lekka
> zblazowany drapie się po głowie. To co pani dla mnie zrobiła było
> wspaniałe, ale po co mi te dziesięć złotych?
> - Zastanawiałam się co panu dać w związku z odejściem na emeryture. W
> końcu mąż mi doradził: ☠☠☠☠☠☠☠ go - daj mu dychę! A kawę sama wymyśliłam

[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hej kochane wrociłam

zaglądam na wizaż i zamarłam, na wątku majowym zmarło maleństwo w 37tc

Boże czemu tak często to się dzieje, moja znajoma też ostatnio pochowała malucha, powiesił się na pępowinie

ech miałam napisać jak było w Austrii ale idę się przytulić do mojego maluszka bo mi strasznie smutno
nawet nie mam słów

Cytat:

a ja ostatnio myślałam co u Ciebie a jak tam relacje z TZ bo chyba coś mi umknęło

Blogerko, nasza ukochana pani pediatra mnie dziś rozwaliła byłam w sprawie refluksu a ona mi wysnuła teorie że to pewnie przez to,że młodego karmie przed tv a ja jej na to,że nie mam telewizji w domu ja nie wiem skąd ta baba się urwała,mam ochotę ją udusić
ooo ciekawe, ile rzeczy można się dowiedzieć
to ja też w takim razie karmię przed tv
Cytat:

to mój to taki przypadek jak u Ciebie...
wstanie (jak wstaje i w ciągu 15 sek nikt nie usłyszy jego stęków to już płacz), więc ja go bach na przewijak i patrzę w pieluchę (uwielbia leżeć na przewijaku i sobie gdzieś patrzeć), trochę sobie tak leży, ja do niego mówię, obcałowywuję itd, zmieniam pieluchę zwykle. Potem zwykle karmię. Potem jak nie uśnie (już nie usypia) to biorę go na ręce i noszę po mieszkaniu, potem bach na matę. Na macie leży sobie max 15 min, jak dłużej to płacz. Potem ląduje na kanapie, daję go na brzuch, potem na plecki i mu opowiadam jakiś wierszyk (uwielbia Lokomotywę) albo mu coś czytam. Jak zaczyna go to mniej interesować to zaczyna płakusiać więc go noszę (czasem w chuście czasem bez). Jak dalej płacze to sięgam po najcięższy kaliber który nigdy nie zawodzi... puszczam mu ona tańczy dla mnie, noszę go i śpiewam i z nim tańcuję wtedy się uspokaja, potem znów na kanapę albo matę i mówię do niego ale jak już widzę, że mu się oczka kleją, że je trze to próbuję go uśpić, czasem znowu karmię. Ogólnie nie ma szans żeby sam się soba zajął dłużej niż 15 minut

Debrah a byłaś ostatnio w bonarce, tam jest taki sklep na piętrze kiro/karo i tam jest sporo butów, widziałam balerinki różne ale też nie byłam za bardzo zainteresowana to dokładnie nie oglądałam. Może tam byś coś znalazła

u nas znowu wstrętna pogoda, ciemno, zimno. Mąż w pracy a my z Kubusiem działamy
jak mi się chce czegoś słodkiego...:slina :

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
szajka wczoraj podała mi taką stronkę:
http://www.aptekadziecka.pl/search.php?text=holle
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 08:38   #520
ILLUSION
Wtajemniczenie

Hej
Ale mnie dziś paskudna pogoda, pada i jest tak ponurooo. Głowa mi pęka na dodatek bo pewnie mocno ciśnienie spadło.
Nie ma co...piękna majówka w tym roku. I pomyśleć że w tamtym roku 3 maja opalałam się na działce bo było ponad 30 stopni i drinkowałam a taką miałam później cudowną opaleniznę (a 5 maja dowiedziałam się że dzieciątko we mnie rośnie ) Pamiętam jak lamentowałam u ginekologa że ja przecież się opalałam i piłam alkohol będąc w ciąży a lekarz pół godziny mnie uspokajał że to na tym etapie nie ma znaczenia.

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Co do kaszek Holle to najprościej przez internet ale u mnie np. znalazłam w aptece ale nie wiedzieć czemu tylko te bezmleczne.
Stary 2013-05-03, 08:42   #521
ewadylewska
Zadomowienie

Nanvy to mamy identyczne maluchy z charakteru jakbym czytala o mojej Malej, identiko!!

A wieczorem, tak od 17 tez jest taki baczek niespokojnu Twoj??ze ani spac ani sie bawic??a w nocy jak spi?
Stary 2013-05-03, 08:50   #522
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Nanvy to mamy identyczne maluchy z charakteru jakbym czytala o mojej Malej, identiko!!

A wieczorem, tak od 17 tez jest taki baczek niespokojnu Twoj??ze ani spac ani sie bawic??a w nocy jak spi?
u nas niespokojny i bardziej płaczliwy jest od 16-17, wtedy to tylko noszenie albo spacer w wózku i tak do 19-20 wtedy kąpiel a kąpieli ładnie śpi, budzi się koło 1-2 i koło 4-5, potem koło 7, także przynajmniej noce przesypiamy ładnie a jak u Was?
Stary 2013-05-03, 09:02   #523
ewadylewska
Zadomowienie

No to chyba blizniaki )) moja identycznie, nawet tak samo pobudka w nocy a rano wstaje tak miedzy 6 a 7

Identyko jest normalnie szok

Teraz moja spi, bo rano to tak godzinka a poltorej to juz maks tego co jest aktywna.
Stary 2013-05-03, 09:05   #524
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Ale w tym tygodniu nie ma skoku !chyba
Ale mam wyrzuty sumienia bo dziś już mnie zaczęła irytować po prostu
Ja myślałam że to przez to że się gorąco zrobiło, no ale to już 3 dzień leci ehh choć wczoraj nie było wielkich upałów

Mąż wrócił z działki, zaprosił znajomych i przed chwila poszli. Oczywiście się ululal , ehh ale długo weekend jest, niech ma coś od życia :p

Jest 14-19 tydzień jest skok, dłuuugi.

A propos skoków -ktoś, kto je opisywał nieźle się machnął. Tak czytam o skoku 26 tygodnia (równe pół roku) i NIEREALNE:

Siada samo
Stoi bez pomocy, idzie z pomoca
Obchodzi stól przytrzymujac sie
Idzie pchajac rzeczy przed soba

Raczkuje
Chwyta male przedmioty za pomoca palca wskazujacego i kciuka
Umie uderzac dwoma przedmiotami o siebie trzymajac je w obu dloniach
Podnosi dywan, by zobaczyc, co sie pod nim znajduje
Wyjmuje zabawki ze skrzynki i wklada je do skrzynki
Zdejmuje skarpetki
Karmi mame, tate i psa
Przenosi wzrok z jednego obrazka na drugi w ksiazce z obrazkami
Obserwuje ruchy osoby, która sie dziwnie zachowuje
Patrzy uwaznie na szczególy np na metke przyszyta do misia
Tanczy, gdy slyszy muzyke
Nasladuje klaskanie
Nasladuje machanie raczka na pozegnanie

Protestuje, gdy mama czy tata wychodzi
Raczkuje za mama czy tata
Slucha uwaznie glosów w telefonie
Laczy zdarzenia i slowa, rozumie proste polecenia np ” nie rób tak”

Padłam po prostu

Cytat:

Ale to nie nuda, a raczej przestymulowanie daną czynnością. Dla malucha kwadrans na macie to bardzo duży okres czasu jest.

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
Kupuję w aptekadziecka.pl, ale kupowałam też na all u amarantusa i w innych miejscach, cenowo wszędzie podobnie jest, w tej aptece jest bardzo szybko po prostu, kuriera zawsze biorę. 50zł z hakiem płacę z wysyłką za 3 paczki, mojej starszej starczało to (przy użyciu 12-14 miarek na dobę, bo to teraz jeszcze jada czasem) na miesiąc spokojnie, więc dla takiego malucha to na 3 miesiące wydatek

Cytat:

Debrah a byłaś ostatnio w bonarce, tam jest taki sklep na piętrze kiro/karo i tam jest sporo butów, widziałam balerinki różne ale też nie byłam za bardzo zainteresowana to dokładnie nie oglądałam. Może tam byś coś znalazła
A wiecie, że do bonarki wycieczki szkolne robią? poważnie, sama brałam tam dzieciaki tuż przed zajściem w ciążę, jechaliśmy do kina na 4D, fajna impreza, polecam

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Hej
Ale mnie dziś paskudna pogoda, pada i jest tak ponurooo. Głowa mi pęka na dodatek bo pewnie mocno ciśnienie spadło.
Nie ma co...piękna majówka w tym roku. I pomyśleć że w tamtym roku 3 maja opalałam się na działce bo było ponad 30 stopni i drinkowałam a taką miałam później cudowną opaleniznę (a 5 maja dowiedziałam się że dzieciątko we mnie rośnie ) Pamiętam jak lamentowałam u ginekologa że ja przecież się opalałam i piłam alkohol będąc w ciąży a lekarz pół godziny mnie uspokajał że to na tym etapie nie ma znaczenia.

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Co do kaszek Holle to najprościej przez internet ale u mnie np. znalazłam w aptece ale nie wiedzieć czemu tylko te bezmleczne.
U nas też drugi dzień pogoda pod znakiem kupy!

Ale jak mają te bezmleczne to może zamówią i mleczne, pytalaś?

-------------
Która to pisała wczoraj, że z dzieckiem na ręku wsio pisała bo spało?
Ja rano dzisiaj na ręku Dorka, na nodze Agatka
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 09:08   #525
aluap987
Raczkowanie

Cytat:
u nas niespokojny i bardziej płaczliwy jest od 16-17, wtedy to tylko noszenie albo spacer w wózku i tak do 19-20 wtedy kąpiel a kąpieli ładnie śpi, budzi się koło 1-2 i koło 4-5, potem koło 7, także przynajmniej noce przesypiamy ładnie a jak u Was?
U nas jest dokładnie tak samo i dzieciaczki z tego samego tygodnia
aluap987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 09:19   #526
ILLUSION
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40613505]
Ale jak mają te bezmleczne to może zamówią i mleczne, pytalaś?

-------------
Ja rano dzisiaj na ręku Dorka, na nodze Agatka
[/QUOTE]

Niezłe z tym skokiem
Co do kaszek to pomyślałam że na początek kupię bezmleczną i zanim pójdę do pracy będę robiła na swoim mleku no i masz rację, zapytam przy okazji czy mogą sprowadzić mleczne.
Jeśli chodzi o pogrubione to już wyższy level, szaja szacun
Stary 2013-05-03, 09:28   #527
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
No to chyba blizniaki )) moja identycznie, nawet tak samo pobudka w nocy a rano wstaje tak miedzy 6 a 7

Identyko jest normalnie szok

Teraz moja spi, bo rano to tak godzinka a poltorej to juz maks tego co jest aktywna.
mój też zasnął właśnie
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40613505]

A wiecie, że do bonarki wycieczki szkolne robią? poważnie, sama brałam tam dzieciaki tuż przed zajściem w ciążę, jechaliśmy do kina na 4D, fajna impreza, polecam

-------------
Ja rano dzisiaj na ręku Dorka, na nodze Agatka [/QUOTE]
co do bonarki to chociaż w zeszłym roku bywałam tam często to mogłyśmy się nawet spotkać
co do pogrubionego to zgadzam się z Illusion to już wyższy level
a co zrobić, żeby dziecka nie przestymulować? I czy to jest coś negatywnego?
Cytat:
Napisane przez aluap987 Pokaż wiadomość
U nas jest dokładnie tak samo i dzieciaczki z tego samego tygodnia
Stary 2013-05-03, 09:34   #528
bokeh
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:

a ja ostatnio myślałam co u Ciebie a jak tam relacje z TZ bo chyba coś mi umknęło

Blogerko, nasza ukochana pani pediatra mnie dziś rozwaliła byłam w sprawie refluksu a ona mi wysnuła teorie że to pewnie przez to,że młodego karmie przed tv a ja jej na to,że nie mam telewizji w domu ja nie wiem skąd ta baba się urwała,mam ochotę ją udusić
Hahaha o masakra..... A pamieasz jak pisalam ze tez nie mam otoz moj tz wlasnie nam kupil pare dni temu ale jakos nie umiem sie przyzwwyczaic ze mam tv co sie z nim robi haha

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie!niestety przy mojej Oli nie da sie wizazowac.Dziecie w dzien w ogole nie spi,za to noce super od 21 do 6 lub 7 rano, przy tm przewaznie o 5 budzi sie na cyca.Calineczka rosnie,na moje oko jakies 5kg bedzie juz miala. Dalej ma kolki , ale jest coraz lepiej. Widze na forum duzo nowucj mamusiek , ktore seedecznie witam i gratuluje dzieciatek. 27 kwietnia Ola zostala ochrzczona. Cala msze pieknie przespala, a po wszystkim dwa dni ryczala. Szatan w nia wstapil czy jak? Pewnie wiekszosc z was cieszy
sie z rocznego macierzynskiego, ja niestety ze wzgledow finansowych we wrzesniu wracam do pracy. Goraco was kochane pozdrawiam i sciskam najmocniej jak moge.Wszystkie dzieciaczki w klubie cudowne.
Ooo witaj myslalam o Tobie wczoraj!

A my wstalysmy uwaga o 9! Tz pojechal do swojego domu do niedzicy zalatwic formalnosci do chrztu a my spalysmy tylko ja o 5 nakarmilam jak tz wstawal i spala tyle czasu. Moze przez to oczko? Bo wczoraj tez tak rano spala

Stary 2013-05-03, 09:37   #529
Konto usunięte

Nie robę kolejnego dziecka bo mi kończyn braknie

Przestymulowanie to po prostu zapodanie dziecku zbyt wielkiej ilości wrażeń lub zbyt długie poddawanie wrażeniom - to tak jak z doroslym, 2h na wizażu ok, ale po 5h będą oczy bolały no i dziecko potem właśnie marudne, zmęczone (wiecie, że 3latki w przedszkolu mają 10-15 minut zajęć dydaktycznych tylko? bo potem już są zmęczone, nie myślą, nie to skupienie uwagi).
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 09:47   #530
nancykenator
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40613752]Nie robę kolejnego dziecka bo mi kończyn braknie

Przestymulowanie to po prostu zapodanie dziecku zbyt wielkiej ilości wrażeń lub zbyt długie poddawanie wrażeniom - to tak jak z doroslym, 2h na wizażu ok, ale po 5h będą oczy bolały no i dziecko potem właśnie marudne, zmęczone (wiecie, że 3latki w przedszkolu mają 10-15 minut zajęć dydaktycznych tylko? bo potem już są zmęczone, nie myślą, nie to skupienie uwagi).[/QUOTE]
w sumie 5h na wizażu dałabym radę
a da się tego jakoś uniknąć? Np zabieraniem go z maty po 10 minutach, skoro 15 to dla niego za dużo? Czy wtedy efekt będzie odwrotny, bo będzie niedostymulowany?
Stary 2013-05-03, 09:49   #531
sylwietta1988
Zakorzenienie

dziękuje
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
A co do tego co u mnie wszystko w porządeczku tylko wczoraj ieczorem zaczeło Hani łzawić oczko, rano sie obudziła i miała zalepione ropą ale przemyłam woda i było lepiej potem poszla spać obudziła się koło 16 całe oko zaklejone ropą czerwone spuchnięte biduleczka moja no i pojechalam z nią do przychodni dyzurujacej, Pani doktor ją zbadała dała kropelki jakieś z antybiotykiem i do okulisty kazała iść, mam nadzieję że kropelki jej pomogą bo biedna taka była jak nie umiała tego oczka otworzyć

No... chybae wsio mam nadzieje ze u Was wszystkich ok!
bieduleczka mała, ucałuj od ciotki
Cytat:

Marsi, jak tam po wyjezdzie? lekarka przeszła samą siebie

Cytat:
Witajcie mamusie!niestety przy mojej Oli nie da sie wizazowac.Dziecie w dzien w ogole nie spi,za to noce super od 21 do 6 lub 7 rano, przy tm przewaznie o 5 budzi sie na cyca.Calineczka rosnie,na moje oko jakies 5kg bedzie juz miala. Dalej ma kolki , ale jest coraz lepiej. Widze na forum duzo nowucj mamusiek , ktore seedecznie witam i gratuluje dzieciatek. 27 kwietnia Ola zostala ochrzczona. Cala msze pieknie przespala, a po wszystkim dwa dni ryczala. Szatan w nia wstapil czy jak? Pewnie wiekszosc z was cieszy
sie z rocznego macierzynskiego, ja niestety ze wzgledow finansowych we wrzesniu wracam do pracy. Goraco was kochane pozdrawiam i sciskam najmocniej jak moge.Wszystkie dzieciaczki w klubie cudowne.
a widzisz, pisałam wczoraj o Tobie super, ze malutka rosnie a kolki to już chyba ku koncowi sie mają, takze buziakujemy i czekamy czasem na jakis wpis
Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
nadrobiłam co napisałyście ale nie mam siły cytować, byłam dziś u lekarza mam anginę i biorę antybiotyk, czuję się fatalnie, na szczęście odpukać Bartuś na razie się nie zaraził
oj, uwazaj- nie całuj małego w lapki ani w okolice buzki, ja miałam katar to mały od razu złapał zdrówka!

Marsi,, ale sie zdołowałam po twoim wpisie o tym maluszku

dziec wstal o 3,30 na jedzonko i do 6 musiałam z nim rozmawiac tez sobie porę wybrał, pfff
u mnie lało cała noc, wszedzie woda

Szaja, tez mi sie nie wydaje, zeby półroczne dziecko dało rad wykarmic cała rodzine
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 09:50   #532
Konto usunięte

Nancy, wszystko co robisz to stymulje dziecko ale jeśli widzisz, że po 15 minutach maty ma wyraźnie dość, to ja zabieram Dorcię już w momencie pierwszego maruda. Biorę na ręce, przewijam, daję na bujaczek, kładę spać - różnie. Bujaczek też stymuluje, gadanie do dziecka też, nam się często wydaje, że co to takiego, tylko gadamy, robimy miny a dziecko może być tym zmeczone też szybko. Czasem po prostu siadam, biorę na klatę i leżymy, nie śpiąc nawet.
Stary 2013-05-03, 09:58   #533
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

Szaja, tez mi sie nie wydaje, zeby półroczne dziecko dało rad wykarmic cała rodzine
Stary 2013-05-03, 10:09   #534
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

oj, uwazaj- nie całuj małego w lapki ani w okolice buzki, ja miałam katar to mały od razu złapał zdrówka!
uważam, ale bardzo się boję że jednak go zaraże, dzisiaj rano mi dwa razy kaszlną ale wcześniej mu się troszkę ulało i nie wiem czy to przez to czy nie, cały czas go obserwuje
Stary 2013-05-03, 10:17   #535
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

hej

Nie było mnie chwilę i już nie mam czego szukać w starym wątku

żyję, choć nie wiem czy ktoś zauważył moją nieobecność
Mamy problemy z Malutką i nie mam czasu na Internet Obraziła się na pierś i ciągle płacze Odciągam mleko i podaję. Nie chce w ogóle spać w dzień (
(skok)??? Skończymy w ponidziałek 10tyg, ale urodziła się tydzień wcześniej.

Do tego wczoraj zmarł mój dziadek...

Z dobrych wieści - Niunia, jak prawdziwa kobieta pierwszy raz zaśmiała się w głos w przymierzalni Zatwierdziła mój wybór sukienki na Jej chrzest

Nie wiem kiedy uda się mi nadrobić Was gaduły...
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 10:22   #536
s i l v e r
Zakorzenienie

Hej mamuśki

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40609605]Listonosz odchodzi na emeryturę. Mieszkańcy jego rewiru postanowili
> go pożegnać, każdy ma swój własny pomysł.Przychodzi do pierwszego domu, a
> tam otwiera facet, który bierze listy i wręcza mu czek na 200zł.
> W drugim domu dostaje pudelko kubańskich cygar, w trzecim butelkę dobrej
> whisky.
> Przychodzi do czwartego, otwiera mu odziana skąpo, ponętna blondynka.
> Patrzy na niego kocim wzrokiem i zaciąga do sypialni. Jeden, dwa; pięć
> numerków. Po wszystkim kobieta przygotowuje mu wspaniałe danie. Na sam
> koniec podaje mu kawę i banknot dziesięciozłotowy. Facet z lekka
> zblazowany drapie się po głowie. To co pani dla mnie zrobiła było
> wspaniałe, ale po co mi te dziesięć złotych?
> - Zastanawiałam się co panu dać w związku z odejściem na emeryture. W
> końcu mąż mi doradził: ☠☠☠☠☠☠☠ go - daj mu dychę! A kawę sama wymyśliłam

[/QUOTE]

Cytat:
hej kochane wrociłam

zaglądam na wizaż i zamarłam, na wątku majowym zmarło maleństwo w 37tc

Boże czemu tak często to się dzieje, moja znajoma też ostatnio pochowała malucha, powiesił się na pępowinie

ech miałam napisać jak było w Austrii ale idę się przytulić do mojego maluszka bo mi strasznie smutno
Hej marsi. Jak było w Austrii??

Co do tego drugiego.....

A my narzekamy że niewyspane jesteśmy przez nasze maluszki....że to że tamto......ehhhh
A tak naprawdę mamy WIELKIE SZCZĘSCIE że urodziłysmy zdrowe dzieciaczki!!
Dziękuję Bogu że mam zdrową córeczkę!!!

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40610110]Wg mnie trzeba by było porządek w klubie zrobić, bo dlaczego nieudzielające się w ogóle dziewczyny mają dostęp mieć?[/QUOTE]

Zgadzam się

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Dzisiejsze smieszko z tata pierwszy raz tak dlugo i czesto

Ale SUPER!!

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Jejku jakie to straszne biedni rodzice ;(
Aż mi wszystkie schizy ciążowe wróciły jak Mała się mniej ruszała Ehhh, nie wiem co powiedzieć
Ja tak samo jak to przeczytałam... Tęsknię za brzuszkiem, ale jak sobie przypomnę jak się ciągle martwiłam czy wszystko jest ok....ehhhh

Cytat:
ciekawa jestem jaką minę miała HAHAHAHA

Cytat:
Witaj kochana
Wiesz, moje dziecie też nie śpi wogóle w nocy. Tylko robi sobie dwie drzemki po 15 min !!! Łał!
A czas na wizaż znajduję bo jak Daria nie śpi to potrafi się trochę sobą zająć.

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość

Cytat:
Moja Daria jak rano się budzi to ma bardzo fajny humorek bo jest wyspana Gada do siebie (albo do zwierzątek z karuzeli) I tak potrafi przez 1,5 godz po przebudzeniu. Potem zaczyna marudzić to daje ją do bujaczka i dalej się cieszy

Czy Wasze dzieciaczki też tak się cieszą jak podchodzicie z nimi do lustra?? Moja ma wtedy straszny zaciesz
Stary 2013-05-03, 10:23   #537
aluap987
Raczkowanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40613505]Jest 14-19 tydzień jest skok, dłuuugi.

A propos skoków -ktoś, kto je opisywał nieźle się machnął. Tak czytam o skoku 26 tygodnia (równe pół roku) i NIEREALNE:

Siada samo
Stoi bez pomocy, idzie z pomoca
Obchodzi stól przytrzymujac sie
Idzie pchajac rzeczy przed soba

Raczkuje
Chwyta male przedmioty za pomoca palca wskazujacego i kciuka
Umie uderzac dwoma przedmiotami o siebie trzymajac je w obu dloniach
Podnosi dywan, by zobaczyc, co sie pod nim znajduje
Wyjmuje zabawki ze skrzynki i wklada je do skrzynki
Zdejmuje skarpetki
Karmi mame, tate i psa
Przenosi wzrok z jednego obrazka na drugi w ksiazce z obrazkami
Obserwuje ruchy osoby, która sie dziwnie zachowuje
Patrzy uwaznie na szczególy np na metke przyszyta do misia
Tanczy, gdy slyszy muzyke
Nasladuje klaskanie
Nasladuje machanie raczka na pozegnanie
Protestuje, gdy mama czy tata wychodzi
Raczkuje za mama czy tata
Slucha uwaznie glosów w telefonie
Laczy zdarzenia i slowa, rozumie proste polecenia np ” nie rób tak”

Padłam po prostu
-------------
Ja rano dzisiaj na ręku Dorka, na nodze Agatka [/QUOTE]

Opis skoku karmi mame, tate i psa the best
Szajka wymiękam przy tobie. Jak ty to robisz? Dla trzeciego też byś coś wymyśliła

Edytowane przez aluap987
Czas edycji: 2013-05-03 o 10:25
aluap987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 10:24   #538
BlackSanctum
Zakorzenienie

Byłam wczoraj tutaj wieczorkiem, ale się nie odzywałam, bo jakoś tak...

Wyszłam wczoraj z siostrą na zakupy, nie było mnie 3h, TŻ został z małą i o ile ona nigdy nie śpi w ciągu dnia, o tyle tym razem przespała całe te 3h i TŻ nawet nie miał co z nią robić. Fajnie było się odstresować przez chwilę, ale wracałam do małej cała stęskniona.

Marsi, boże, to takie smutne... Czemu takie rzeczy się dzieją?

Misia - nie. Moja siostra ma zupełnie inny charakter, niż ja, to raz, a dwa - ja się z nią bardzo dobrze dogaduję, tylko czasem potrafi mi czasem wbić szpilę i o tym mówiłam kiedyś... Bo ja mam z nią dobry kontakt, tak ogólnie. No i fakt faktem, ciężko oceniać charakter kogoś, kogo się nie zna, ale to tak na marginesie.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 10:34   #539
s i l v e r
Zakorzenienie

Co do tych wszystkich skoków, ja w to nie wierzę
Daria jakoś nie marudzi bardzo. Czasem płacze ale jak ją węzmę na ręce to się uspokaja...Każde dziecko czasem musi pomarudzić. Ale żeby zwalać winę zawsze na jakiś skok

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Lecę ćwiczyć
Stary 2013-05-03, 10:34   #540
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Szaja to mnie pocieszylas z tym skokiem ;
Zobaczymy jak dziś będzie ?
Nockę ładnie przespała od 19:30 do 1 w nocy, nakarmilam na spiaco i rano pobudka o 6.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości