|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
w poprzednich bylam superfit, wiec sobie wyobraz Starosc nie radosc
|
|
#1652 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
Cytat:
tż bardzo się spisał, dużo mi pomógł i w wielu pracach wyręczył Cytat:
|
|||
|
|
|
#1653 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://umamy.homestead.com/porod.html ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
mojemu sie strasznie nie chciało na poczatku a jak juz zanurzył wałek w farbie to zrobił wiecej niż miał zaplanowane. mnie przeraża koszt karnisza, który wyjdzie nas prawie tyle samo co za podłoge do kuchni, nie wiedziałam, ze są takie drogie i troche nas to chyba przystpuje na tą chwile, ale bedzie juz przynajmniej czysto |
||
|
|
|
#1654 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki widze, ze She znow sie pojawila tylko "pochwalic" i cisza w eterze ehhhh. Ja tam jestem za tym, ze jesli sie nie odezwie, powinna byc usunieta z Klubu, bo tam dziewczyny pisza rozne sprawy, pokazuja sie i takie tam. Po co nam taka osoba, co tylko do pochwaly wrzuca zdjecia i tyle ja widzialysmy?? Dobrze mowie?
Ze szwagierka juz pare rzeczy ustalilysmy co do ewentualnego pogrzebu, troszke jej opowiedzialam o swoich spostrzezeniach i takie tam. Bo jednak tesciowa to taka roztrzesiona, troszke faktow przeinaczyla. Ale OK. Ogolem nie odnosze sie do postow, bo jakos nie wiem co wam odpowiedziec, jakis taki dol mnie zlapal.
|
#1655 |
|
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40619270]Oliath jak Cię to pocieszy - ja mam pełno rozstępów już, nawet jeden mi się zrobił nad pępkiem, a teraz do kompletu doszły siniaki po zastrzykach.
Wygrywam konkurs na najseksowniejszy brzuch na wizażu ![]() Ale nic się nie martwię, ważne, żeby mieszkaniec miał się dobrze.[/QUOTE] Ja chyba w wieku 14 lat dorobilam się rozstępów na biodrach i piersiach. Zawsze bylam szczupła tyle że akurat wtedy te części ciala zaczęły bardziej rosnąć i ciach tak juz sobie z nimi żyję. Teraz wiadomo chciałabym ich uniknąć ale jak będą to marudzić nie będę. I tak nikt poza TŻ brzucha mi nie ogląda a gdybym miała panikowac że mu się to nie będzie podobac to raczej zastanawialabym się wtedy nad sensem takiego związku. Więc smarujmy i zapobiegajmy na ile można ale i tak najwazniejszy jest w tym wszystkim maluszek. Kurde ide dziś z postami jak burza Przez ostatni rok tyle chyba nie napisałam |
|
|
|
#1656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za pare dni wrócisz do nas z nowymi siłami i wtedy juz nie wybaczymy CI nienadrabiania naszych cudownych spamerskich postów |
|
|
|
|
#1657 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry brzuchatki
To musi być koszmar co ona przeżywa teraz U mnie szaro, buro i ponuro ale dzięki tej pogodzie siedzę w domu i piszę prace. Wygrałam dziś kilka aukcji, w tym 2 za 1 zł Pochwalę się: http://allegro.pl/show_item.php?item=3205754316 http://allegro.pl/show_item.php?item=3205675439 http://allegro.pl/show_item.php?item=3205714164 http://allegro.pl/show_item.php?item=3203060158 I zakupiłam szafkę łązienkową w kolorze coco-bolo, będzie nam pasować do łazienki i wreszcie będzie więcej miejsca na kosmetyki http://allegro.pl/show_item.php?item=3179997736 To tyle u mnie, widzę że u was sporo się działo. Enleeve- bardzo się cieszę że wszystko w porządku u was ![]() Cytat:
Jeśli chodzi o potas- skąd wiesz że akurat jego ci brakuje? Najlepiej zrobić badania z krwi magnez i potas, skurcze mogą wynikać z różnych przyczyn. Ja miałam bolesne skurcze łydek a magnez i potas w normach-okazało się (jak to już 2 czy 3 razy opisywałam),że toprez to że chodzę w płaskich butach-bo brzuch ciągnie ciężar ciała do przodu i się mięśnie łydek nadwyrężają. Chodzenie w 2-3cm obcasach pomogło i skurczy już nie mam Co do Espuminsanu- spytaj swojego gina. Ale wzdęcia można też ograniczyć przez zmianę diety na wywołującą mniej gazów,zamiast po proszki sięgać ![]() Cytat:
a ja rosnę i rosnę... Edytowane przez czerwony_balonik Czas edycji: 2013-05-03 o 15:44 |
||
|
|
|
#1658 |
|
Zakorzenienie
|
oliath: Ty to mnie swoja aktywnością zawstydzasz i przerazasz....
Ja to len..jeszcze pada to mam wymówkę aby na spacer nie iść..tesciowa rogaliki zrobiła i się po prostu lenie..plus taki ze te dwa dni żadnego skurczu nie miałam..od jakiegoś czasu raz/dwa razy dziennie brzuch twardnieje..cos podobnego jak u oliath..taki napięty na masa i u góry jakby miał peknac..po ok minucie przechodzi...
|
#1659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój też dziś sam z siebie bardzo pomocny. Np po obiedzie wstał i mówi: D: Zjesz jeszcze? A: Nie dziękuję ![]() D: To zabiorę i pozmywam. Pozmywał, a muszę powiedzieć, że było tego mnóstwo, bo dziś pierogi i się naczyń nazbierało.Podszedł do mnie i pyta: D: Coś jeszcze zrobić? Byłam w takim szoku, że nawet o nic nie poprosiłam. ![]() Teraz bawi się kablami, ciągnie prąd, bo mu dnia na leniuchowanie szkoda. No skarb dziś z mojego męża naprawdę. ![]()
|
|
|
|
|
#1661 |
|
Wtajemniczenie
|
a tak na marginesie wrzucilam foto brzuchola dzisiejszego do klubu
|
#1662 |
|
Zakorzenienie
|
pfii co to ma być, jak wzdecie, gdzie masz brzuch?? chyba oszukujesz
|
|
|
|
#1663 |
|
Zakorzenienie
|
Troszke pomoglo z tym glicerolem, ale nadal czuje sie nadmuchana
a na dodatek czas na zastrzyk w ten balon napiety
|
#1664 |
|
Zakorzenienie
|
ile tych zastrzyków jeszcze masz?
|
|
|
|
#1665 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do wzdec nie sa jakies bardzo uciazliwe - ale czasami tak sobie mysle ze jakby espumisan nie zaszkodzil a pomogl to dlaczego by sobie nie ulzyc - wiem wiem ide na latwizne ![]() a tam wypije koperek zdrowiej a tez powinno ulzyc
|
|
#1666 |
|
Zakorzenienie
|
Ałaaaa. Zrobilam
nie wiem, czy dobrze, nie dalam rady na raz, a po drugim wkluciu az mi taki babel wyszedl gruby, moze za plytko?? jaaaaaak tooooo boooooliiiiii---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Ostatni z serii, zobaczymy w poniedzialek............. ....
|
#1667 |
|
Wtajemniczenie
|
hehehe jak mnie nawiedza wzdecia wieczorem to cykne fotke i zobaczysz roznice
|
#1668 |
|
Zakorzenienie
|
Ide polezec sobie
|
#1669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wogole kto wymyslil zastrzyki w brzuch i to jeszcze w ciazy ![]() moja wyobraźnia nie ogarnia tego |
|
|
|
|
#1670 |
|
Zakorzenienie
|
odpisywałam i mi przeglądarkę wywaliło
![]() mój tż mówi, że go terroryzuje trochę pojęczy, ale zrobi, dzięki temu, że nie dopuściłam teściowej do mieszkania to on dużo zrobił fakt, że i ja się narobiłam co do obiadu to u mnie były:zupa grochowa, ziemniaczki, kiełbasa, sałata z dodatkami z oliwą |
|
|
|
#1671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1672 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za to ze mimo wszystko dalas rademoze tez wypij napar z koperku Oliath
|
|
#1673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwielbiam ze smeitaną normalnie mam dzisiaj pierwsze smaki ciążowe, najpierw ptyś teraz sałata |
|
|
|
|
#1675 | |
|
Konto usunięte
|
W mojej głowie :P Jak oglądam Wasze brzusie, to zdecydowanie "wygrywam" :P A tak na marginesie, zaraz wrzucę do klubu mój, ale odziany
![]() Cytat:
Ja po obiedzie, był pycha. Babka się upiekła, jak wystygnie, to zobaczymy, jak smakuje. |
|
|
|
|
#1676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a sałata to nawet swojska bo od cioci z ogródka |
|
|
|
|
#1677 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() I gin zapowiedział, że jeszcze min. miesiąc je będę brała... Ale znam dziewczyny, które się kłuły calutką ciążę, a teraz mają śliczne dzieci, więc tym się motywuję. O wiele gorzej było po porodzie, jak też musiałam robić te zastrzyki. Wtedy nie było żadnej motywacji, bo było mi wszystko jedno, czy mi krew skrzepnie czy nie.... |
|
|
|
|
#1678 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40620441]Nie strasz... Ja muszę zrobić za jakieś pół godzinki
![]() I gin zapowiedział, że jeszcze min. miesiąc je będę brała... Ale znam dziewczyny, które się kłuły calutką ciążę, a teraz mają śliczne dzieci, więc tym się motywuję. O wiele gorzej było po porodzie, jak też musiałam robić te zastrzyki. Wtedy nie było żadnej motywacji, bo było mi wszystko jedno, czy mi krew skrzepnie czy nie.... [/QUOTE] i niech mi ktoś powie, ze kobiety to słaba płeć ![]() podziwiam za te zastrzyki, ale jak trzeba to trzeba i co zrobic |
|
|
|
#1679 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 20
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
moje chyba będzie łyse:-P Cytat:
też zastanawiałam się nad tym klubem... Cytat:
Sprzedaliśmy pralkę:-D już pusciej w mieszkaniu, biuro męża spakowane, jeszcze reszta ciuchow i łazienka
Edytowane przez malaczarnakejt Czas edycji: 2013-05-03 o 16:28 |
|||||
|
|
|
#1680 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-V
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:34.

w poprzednich bylam superfit, wiec sobie wyobraz

12.06.2010
Przez ostatni rok tyle chyba nie napisałam
To musi być koszmar co ona przeżywa teraz 

w ten balon napiety 
uwielbiam ze smeitaną