Ile dzisiaj zjadłam ? :) - Strona 451 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-04-03, 20:42   #13501
gujana
Wtajemniczenie

Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :)

Cytat:
Napisane przez Milka19 Pokaż wiadomość
Domyśliłam się

To sobie kupie jutro czosnek i może w końcu dorwie mój twarożek domowy i zrobie jakiegoś mixa

mniam zadnej soli czy pieprzu ani innych przyraw nawet nie dawalam. kiedys to robilam rozne miksy czosnkowe. wlasnie z pomidorami baaaardzo lubie. a teraz sezon grillowania sie zaczyna, i znow maselko czosnkowe wroci do łask albo moze wlasnie jakis serek + czosnek i do tego pieczone ziemniaczki. mhmmm i juz mi pachnie latem i ogniskiem...

a pisalas ze mieszasz czosnek z jablkiem i marchewka, musze zapamietac, bo z reguly jem marchewke z jablkiem na slodko albo bez niczego moze by tak z czosnkiem
gujana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-03, 20:44   #13502
orzeszek01
Zakorzenienie

[quote=Atram;4061254]a wiecie co, malego dola dzis mam. bylam u przyjaciolki i razem ze swoja wspolokatorka mi zrobily porzadne pranie mozgu. ze wygladam teraz duzo gorzej niz wczesniej, jak wieszak. myslalam ze jak schudne to bede szczesliwa a nie jestem. spodnie ktore kupilam miesiac temu i byly obcisle teraz mi odstaja. jak powiedzialam im ze musze isc do krawcowej zwezyc powiedzialy ze mam przytyc tak zeby te spodnie nie spadaly mi z tylka, i zebym popatrzyla do lustra jak wygladam. przyjaciolka powiedziala ze nie pozwoli mi kupowac zadnych jogurtow light bo martwi sie o mnie.
wszyscy mi to dookola mowia.. a przeciez ja sie zdrowo odzywiam, nic zlego nie robie. myslalam ze jak schudne troche to bede szczesliwsza, ze wszyscy bea mowic ze super wygladam bez tych kilku kg, a wszyscy sie czepiaja i robia mi wyklady o anoreksji, do ktorej mi zreszta daleko bo uwielbiam jesc.
mowia ze sie glodze, a ja przeciez zdrowo sie odzywiam.
no i postanowilam ze moze przytyje 2 kg.. ale z drugiej strony nie po to zrzucilam 6 zeby teraz tyc. wszystko jest bez sensu
niech mnie ktos przytuli

Atram, to jestesmy w podobnej sytuacji. Tez myslałam, ze jak schudne bedzie wszytsko takie fajne, bede szczupła i fajna. Schudłam ok 20 kg, i co mi z tego?
Większosc ciuchów za duza, nauczyciele w szkole ( wychowawca i pedagog) zainteresowali sie mna w sposób, którego nie chciałam, tzn miałam nawet rozmowe z pedagog, a propos tego "jak ja teraz wyglądam", wychowawca pytała mnie czy ja nie jem
Ja tez sie zdrowo odzywiam, jem inaczej niz moje kolezanki, a nawe domownicy. Moze to dziwne, ale stałam sie bardziej dojrzalsza. Ide spac po 22, wstaje rano, wszytskie obowiazki staram sie wypełniac summiennie.
Dziwne, nie?
Atram, jezeli masz niedowage, lub chcesz przytyc, to zrób to.
Wiem jak sie czujesz.
<tuli>
orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-03, 20:46   #13503
stokrotka007
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mangolina Pokaż wiadomość
Ś: Mleko 2%+płatki
2Ś: Serek wiejski 150g
O: 140-160g ryżu [suchego]+starte jabłka
P: jogurt naturalny 150g
K: bułka sojowa (pokryta sezamem)+2 łyżki wiejskiego

Chyba w miarę...?
tu jest około 1300 kcal
Jest w miarę, ale jak na dietę redukcyjną powodującą spadek wagi ok 0,5 kg tygodniowo...

stokrotka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-03, 20:46   #13504
Milka19
Zakorzenienie

Smile Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :)

Cytat:
Napisane przez gujana Pokaż wiadomość
a pisalas ze mieszasz czosnek z jablkiem i marchewka, musze zapamietac, bo z reguly jem marchewke z jablkiem na slodko albo bez niczego moze by tak z czosnkiem
Ja zazwyczaj kupuje glosterki, a one z tych kwaśnych i czesto dodaje jeszcze trochę soku z cytryny, czosnek no i te marchewki Jak dla mnie pycha, choć znajomi z czosnkiem by nie zjedli, bo oni też wolą taką surówkę na słodko

Ja ju z pewnie będę grilować w święta z rodzinką Uwielbiam te grillowane pieczarki
Milka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-03, 20:49   #13505
orzeszek01
Zakorzenienie

a uzywacie np vegety w ogóle, albo do wiesniaczka?
Stary 2007-04-03, 20:51   #13506
orzeszek01
Zakorzenienie

a w piątek ścisły Post. 3x dziennie, w tym raz do syta..
Pasuje na lekki obiadek warzywa+kefir?
Stary 2007-04-03, 20:53   #13507
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez orzeszek01 Pokaż wiadomość

Atram, to jestesmy w podobnej sytuacji. Tez myslałam, ze jak schudne bedzie wszytsko takie fajne, bede szczupła i fajna. Schudłam ok 20 kg, i co mi z tego?
Większosc ciuchów za duza, nauczyciele w szkole ( wychowawca i pedagog) zainteresowali sie mna w sposób, którego nie chciałam, tzn miałam nawet rozmowe z pedagog, a propos tego "jak ja teraz wyglądam", wychowawca pytała mnie czy ja nie jem
Ja tez sie zdrowo odzywiam, jem inaczej niz moje kolezanki, a nawe domownicy. Moze to dziwne, ale stałam sie bardziej dojrzalsza. Ide spac po 22, wstaje rano, wszytskie obowiazki staram sie wypełniac summiennie.
Dziwne, nie?
Wiem jak sie czujesz.
<tuli>
Spadek wagi nie rozwiązuje problemów i tak naprawdę to za bardzo nic nie zmienia, a tylko sprawia wiele kłopotów, zwłaszcza jak niestety często skupiamy się na odchudzaniu za bardzo i pomimo spadku wagi ciągle nam mało i chcemy jeszcze te pare kilo zrzucić. Liczymy kalorie, planujemy każdy posiłek super dokadnie, ważymy, mierzymy, nie pozwalamy sobie na odrobinę szaleństwa Jeśli tak jest z nami, to nie jest dobrze. Często my sami nie dostrzegamy w tym nic złego, ale dobrze, że są znajomi, rodzina, przyjaciele. Mi też dużo pomogli
Stary 2007-04-03, 20:56   #13508
stokrotka007
Rozeznanie

Cytat:
tak samo w Toruniu jest jedna super nalesnikarnia,ma 2 filie :P jedna w samym centrum starowki a druga 3 uliczki dalej i ta druga jest o niebo lepsza. jak jestem w Toruniu to jem tam sniadanie obiad i kolacje. nalesniki ze wszystkim tam sa!
Naleśnikarnia Manekin
Osobiście bywam często bo to moje województwo i bliska okolica, a stołuję się zamiennie w jednym lub drugim z uwagi na różnicy w menu- ten 3 uliczki od centrum serwuje przepyszne naleśniczki ze szpinakiem i fetą, a w centralnym tego zestawu brak, ale nadrabia równie pysznym cudeńkiem z brokułami, serem pleśniowym oraz groszkiem. A pozatym wybór aż za duży, liczyliśmy kiedyś ze znajomymi, że żeby spróbować każdego rodzaju, to trzeba by przychodzić tam codziennie na obiad przez około 4 miesiące

A tak swoją drogą są przy całej pyszności swojej lekkie i nie-kaloryczne bo ciasto to tyle co mąka z wodą i odrobinką oleju, a są przecież cieniutkie, z górą warzywnego nadzienia to najlepsze co może być

stokrotka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-03, 20:56   #13509
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
Ja z przypraw to oregano, bazylia, pieprz, jakaś taka suszona pietruszka, koperek, papryka i no jeszcze czosnek mam Vegety wogóle nie używałam
Stary 2007-04-03, 20:58   #13510
orzeszek01
Zakorzenienie

[quote=Milka19;4061661]Spadek wagi nie rozwiązuje problemów i tak naprawdę to za bardzo nic nie zmienia, a tylko sprawia wiele kłopotów,

zgadza sie.

Milka, a jadłas moze w green wayu Enchilades ? albo Tort warzywny ?
to chyba najładniej wygląda z ich oferty
MAM NADZIEJE, ze nie dają tam tłuszczyku za wiele
Stary 2007-04-03, 21:00   #13511
orzeszek01
Zakorzenienie

A tak swoją drogą są przy całej pyszności swojej lekkie i nie-kaloryczne bo ciasto to tyle co mąka z wodą i odrobinką oleju, a są przecież cieniutkie, z górą warzywnego nadzienia to najlepsze co może być [/quote]

mówisz...?;>
To moze wyciagne sostre do nalesnikarni..z warzykami albo na słodko
Stary 2007-04-03, 21:00   #13512
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka007 Pokaż wiadomość
A tak swoją drogą są przy całej pyszności swojej lekkie i nie-kaloryczne bo ciasto to tyle co mąka z wodą i odrobinką oleju, a są przecież cieniutkie, z górą warzywnego nadzienia to najlepsze co może być
Ogólnie te dwa nalesniki z różowego słonia z twarogiem i owocami to chyba aż taką bombą kaloryczną nie są w sumie z tego wszystkiego to chyba ten czekoladowy sos na wierzchu jest najabrdziej kaloryczny

Naleśniki z pieczarkami i kiszoną kapustą

Oj chyba juz wiem co jutro będzie na obiad Będę cały dzień sprzątać, więc mi się należy
Stary 2007-04-03, 21:08   #13513
nefre
Zakorzenienie

GG do nefre

A ten Rózowy Słon to daleko do Rynku?
nefre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-03, 21:09   #13514
LoLcIa123
Zakorzenienie

Dziewczyny przeczytałam w kolorowej gazetce,że mleko pite przed spaniem niekorzystnie wpływa na cere czy jest to możliwe? (lepiej mówcie,że nie)

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-03, 21:09   #13515
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
Milka, a jadłas moze w green wayu Enchilades ? albo Tort warzywny ?
to chyba najładniej wygląda z ich oferty
MAM NADZIEJE, ze nie dają tam tłuszczyku za wiele
Jadłam tam jakieś takie pierogi i dobre były Nie zawsze to co ładnie wygląda jest dobre I odwrotnie Pozory mylą

Nie przejmuj się tłuszczami, bo i tak nigdy się nie dowiesz ile czego tam jest, więc po co się wogóle tym zadręczać No chyba, ze Ci pozwolą na samodzielne przygotowanie potrawy

Wejdziesz, zobaczysz menu i wtedy sobie wybierzesz to na co będziesz miała ochotę

Dobranoc Idę się troszkę pouczyć ale pewnie i tak skończy się to tym, że w łóżku wyląduje i obudze się jutro rano
Stary 2007-04-03, 21:14   #13516
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nefre Pokaż wiadomość
A ten Rózowy Słon to daleko do Rynku?
2 minutki Między Bagatelą a Filharmonią

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Dziewczyny przeczytałam w kolorowej gazetce,że mleko pite przed spaniem niekorzystnie wpływa na cere czy jest to możliwe? (lepiej mówcie,że nie)
Kolorowa gazetka mówisz Ja czytałam, że nabiał wogóle źle na cere działa Nawet jak to jest prawda, to raczej nie wyeliminuje go z diety
Stary 2007-04-03, 21:15   #13517
nefre
Zakorzenienie

GG do nefre

Uuuu to wiem gdzie zawitamw porze obiadowej
nefre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-03, 21:16   #13518
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:

Kolorowa gazetka mówisz Ja czytałam, że nabiał wogóle źle na cere działa Nawet jak to jest prawda, to raczej nie wyeliminuje go z diety
Nie załamuj mnie chyba będe musiała troszke tymczasowo przyciąć białko i postawić na węgielki

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2007-04-03, 21:22   #13519
Atram
xxyy

Cytat:
Wiem jak sie czujesz.
<tuli>

nie wiem czy mam niedowage.. a przytyc chyba nie chce, nawet mysle ze moglabym jeszcze schdunac, wiec nie wiem dlaczgeo oni sie martwia, przeciez wygladam normalnie. ale sproboje te 2 kg dla swietego spokoju.

Cytat:
Ja nie polece Ci nic konkretnego, bo tak jak pisałam jadłam tam tylko sałatki, a nie były one jakieś rewelacyjne To już lepiej wybierz się do różowego słonia na naleśniki kokosowe albo bananowe z polewą truskawkową To szczerze polecam
nie bylam tam nigdy musze sie wybrac
Stary 2007-04-03, 21:29   #13520
kamila2006
Zakorzenienie

ja dzis tak przecietnie...:

sniadanie -jajecznica z 2 jajek ze szczypiorkiem , 2 kromki razowego+ kakao (bez cukru oczywiscie)

2 sniadanie: 2 jablka , 2 rzodkiewki

obiad- zupa krupnik

kolacja: bulka pszenna z twarozkiem

w ciagu dnia : 1 litr wody niegazowanej, 2 herbatki czerwone (bez cukru oczywiscie)
i.....4 cukierki michałki no sorx ale nie moglam sie powstrzymac....

Biegam tydz: 2/10
Motywacja 100%

http://s7.suwaczek.com/200804173235.png

kamila2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-03, 21:39   #13521
orzeszek01
Zakorzenienie

ale zescie mi namotały teraz
nie wiem gdzie mam isc, czy do green waya, nalesnikarni różowy słoń czy do sphinxa
Stary 2007-04-03, 21:41   #13522
seemore
Wtajemniczenie

Żeby mnie tak ktoś powiedział, że schudłam właśnie jem wieśniaka a obok leżą ciastka, kiedyś bym je dawno spałaszowała ale teraz tak marzę o schudnięciu, że z płaczem będę się trzymac z dala :/ tylko na co mi to...

seemore jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-03, 21:43   #13523
kamila2006
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez seemore Pokaż wiadomość
obok leżą ciastka, kiedyś bym je dawno spałaszowała ale teraz tak marzę o schudnięciu, że z płaczem będę się trzymac z dala :/ tylko na co mi to...
daj mi choc troszke twojej silnej woli

Biegam tydz: 2/10
Motywacja 100%

http://s7.suwaczek.com/200804173235.png

kamila2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-03, 22:06   #13524
gujana
Wtajemniczenie

Cytat:
ale zescie mi namotały teraz
nie wiem gdzie mam isc, czy do green waya, nalesnikarni różowy słoń czy do sphinxa

jak bymmiala okazje byc teraz w Kraku albo w Toruniu, to bym na pewno wyladowala w nalesnikarni
ale jutro zobaczysz na co bedziesz miala ochote. green way jest tezsuper wg mnie. sphinxa bym na 3 miejsce dala ale no wiesz, to Twoj wybor
Stary 2007-04-03, 22:08   #13525
gujana
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez stokrotka007 Pokaż wiadomość
Naleśnikarnia Manekin
Osobiście bywam często bo to moje województwo i bliska okolica, a stołuję się zamiennie w jednym lub drugim z uwagi na różnicy w menu- ten 3 uliczki od centrum serwuje przepyszne naleśniczki ze szpinakiem i fetą, a w centralnym tego zestawu brak, ale nadrabia równie pysznym cudeńkiem z brokułami, serem pleśniowym oraz groszkiem. A pozatym wybór aż za duży, liczyliśmy kiedyś ze znajomymi, że żeby spróbować każdego rodzaju, to trzeba by przychodzić tam codziennie na obiad przez około 4 miesiące

a no wlasnie, nie bylam pewna czy to sie nazywa Manekin,bo cos mi sie skojarzylo ze jest taki pub w Wawie. ale jednak dobrze myslalam.
Manekin serio, z kilkoma osobami przez 4 dni jedlismy tam sniadania obiady i kolacje, i WSZYSTKIM smakowalo i sie nie nudzilo. poprostu PYCHA jak ktos bedzie w toruniu to polecam
Stary 2007-04-03, 22:10   #13526
gujana
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Nie załamuj mnie chyba będe musiała troszke tymczasowo przyciąć białko i postawić na węgielki

Lolcia a ja czytalam zupelnie odwrotnie ze mleko pomaga przy klopotach z cera.. wiec jak to wkoncu jest...

a tak poza tym to mi chyba nic nie pomaga a wszystko szkodzi, bo bez wzgledu jak jem, ciagle mam jakies "twarzowe" kłopoty
Stary 2007-04-03, 22:16   #13527
gujana
Wtajemniczenie

Cytat:

ja nie uzywam vegety bo to tylko sztuczny wspomagacz smaku, a warzywka i rozne inne potrawy maja same w sobie swietny smak. za to dla urozmaicenia i "podkrecenia" warzyw czy potraw dodaje czasem jakies rozne przyprawy, oregano bazylie, curry i rozne mrozone albo suszone pietruszki, koperki, bazylie. wtedy jest najsmaczniej. ale to kwestia przyzwyczajenia... ja zawsze mialam "pociag" zeby miec tony przypraw w domu i dlatego takiej "gotowej" vegety nie posiadam.

jak lubisz, to sobie dosyp, a czasem poeksperymentuj sama. z vegeta to jest chyba tez tak, ze ma duzo soli w sobie, ale nie pamietam, zobacz na etykietke
Stary 2007-04-03, 22:50   #13528
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Lolcia a ja czytalam zupelnie odwrotnie ze mleko pomaga przy klopotach z cera.. wiec jak to wkoncu jest...

a tak poza tym to mi chyba nic nie pomaga a wszystko szkodzi, bo bez wzgledu jak jem, ciagle mam jakies "twarzowe" kłopoty
Nie wiem w końcu,ale właśnie pije mleko.Ja ostatnio też mam jakieś problemy wiem,że przesadzam bo to w końcu 3syfki,ale wspominałam,że mam bzika na punkcie twarzy

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2007-04-03, 22:52   #13529
iwciunia
Zakorzenienie

Ja mam kłopoty z cerą odkąd jem więcej białka Mam nadzieję, że to jest jednak spowodowane czymś innym, bo jeśli białkiem(/nabiałem?) to nie zjem tego więcej, zdrowa cera to dla mnie podstawa!
iwciunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-03, 22:57   #13530
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwciunia Pokaż wiadomość
Ja mam kłopoty z cerą odkąd jem więcej białka Mam nadzieję, że to jest jednak spowodowane czymś innym, bo jeśli białkiem(/nabiałem?) to nie zjem tego więcej, zdrowa cera to dla mnie podstawa!
Dokładnie,obawiam się że mam tak samo.Twarz to dla mnie wizytówka,nie wyobrażam sobie wybierac pomiędzy figurą,a ładną cerą bo odpowiedź jest dla mnie jednoznaczna.

Edit;właśnie doczytałam w googlach,że to jednak fakt.Białko u wielu kobiet nasila występowanie trądziku.

Tymoteusz
23.11.2014r

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości