Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz.12 - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-04, 10:38   #1861
Oliath
Zakorzenienie

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
za podjęcie, jestem pewna, słusznej decyzji.. chyba tylko szkoda rodzinnego domu, bo to jednak wspomnienia.. Ale jeśli jest on aż tak obciążony, to rzeczywiście szkoda nerwów na uregulowanie tego.
To nie jest rodzinny i nie mam sentymentu do niego - to jest nowo wybudowany dom, ktory MIAL byc rodzinny, ale wczesniej zdazylismy z bratem dorosnac i pojsc na swoje, Mama umarla, no i zostal Tato sam na wlosciach. Przez wiele lat zylam mysla i marzeniem, ze tam zamieszkamy, ale mi juz dawno przeszlo na szczescie
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 10:42   #1862
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
oj ale wyszlo z tym wozkiem ;/ ale fajne jest ot ze macie to jeszcze przed soboa i to wybieranie itp
ja sie chwale, ze w czwartek odebralismy naszego lareta jest super!!! zrobie foty jak mi sie uda jest po prostu idealny ale troche zal mi, ze to juz za nami i ze juz nie musze zwracac uwagi na wozki... dziwna jestem ;p

nie zdalam egzaminu z filozofii wrrrr... musze czekac na poprawke ;/

no i sprzedalismy samochod po dniu od wystawienia w internecie ogloszenia
teraz mamy dylemat FORD C-MAX czy OPEL VECTRA?????

no i wczoraj przeczytalam o tej tragedii w majowych.... moja kolezanka tez nie czula ruchow kilka dni przed tp pijechala na ip i okazalo sie, ze maly nie zyje podobno udusil sie pepowina ;/ co za tragedia.... tyle miesiecy czekala, troszczyla sie, zastanawiala sie jaki bedzie a tu taka tragedia ;(
za wózek!
Przykro mi z powodu poprawki, ja też z filozofii się poprawiałam No ale po co mi filozofia na położnictwie? Tam trzeba robić, a nie filozofować :P
Co do auta, to fordy mają droższe części. Wiem, bo mam (co prawda mondeo), a mój tata w opla aż tak nie inwestuje :P No ale ostatecznie fordem jechaliśmy nad morze, bo wygodniejszy, więcej miejsca w środku

Przykro mi z powodu koleżanki... Obyśmy wszystkie szczęśliwie donosiły nasze maluszki
Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość

Ja wtsawałam do toalety o godz. 1:11 i 2:22, a potem jeszcze o 5:55 Nie wiem o co chodzi z tymi godzinami, ale za każdym razem jak wstaję w nocy do toalety to na zegarze 3 takie same cyfry
To znaczy, że ktoś o Tobie myśli

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
To nie jest rodzinny i nie mam sentymentu do niego - to jest nowo wybudowany dom, ktory MIAL byc rodzinny, ale wczesniej zdazylismy z bratem dorosnac i pojsc na swoje, Mama umarla, no i zostal Tato sam na wlosciach. Przez wiele lat zylam mysla i marzeniem, ze tam zamieszkamy, ale mi juz dawno przeszlo na szczescie
myślę, że to dobra decyzja Oszczędzicie sobie duuużo stresu.
Tylko co z tatą? Zostanie tam i będzie zadłużał dom dalej?

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 10:44   #1863
dzoan
Zakorzenienie

Tak w ogóle to dzień dobry

Wróciliśmy do domu ok. północy.. Jak już Idka została wykąpciana, nakarmiona i uśpiona, obejrzeliśmy film 'Django'..Bardzo fajnie było, zresztą jak zawsze w tym składzie Przyjaciółka pożyczyła nam troszkę wyprawkowych rzeczy, tzn. małą wanienkę, kilka ciuszków dla Małego, dla mnie 2 koszule do szpitala, 5 par wielorazowych gatków siatkowych, niecałą paczkę podkładów poporodowych, maść do brodawek i dała kocyk ażurkowy, który kupiła na szmatkach dla swojej Idki i naszego Lola Być może jeszcze dostaniemy przewijak na łóżeczko, bo Idka niedługo może z niego wyrosnąć.

Pragnę ogłosić, że ostatnio znowu obmyślaliśmy imię dla naszego Lola i mąż dał mi do wyboru () Karolka albo Aleksandra... Bo do Lola i Karolek i Olek pasuje
A ja ciągle dumam

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 10:45   #1864
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Następnym razem jak mi tż powie że za dużo na niego krzyczę to mu powiem, że rozluźniam mięśnie pochwy na wieczór

Cytat:
Napisane przez krysiaa2608 Pokaż wiadomość
Przed chwilą dostałam takiego kopa w szyjkę (?), że aż podskoczyłam
Czy moje Dziecię kiedyś polubi górne partie?! Przez parę dni były kopy wyżej i po bokach, a teraz znów dolne części... Czy któraś Mama też tak ma, czy tylko moja mała jest taką zwolenniczką bycia nisko i kopy w żebra to tylko w marzeniach?
MOja też raczej rozpycha się poniżej lini majtek, nie jest to jakieś bolesne, ale podczas ruchu niestety tego nie widzę

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
nie zdalam egzaminu z filozofii wrrrr... musze czekac na poprawke ;/
Przyro mi Następnym razem na pewno się uda
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 10:47   #1865
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Łoj źle zapamiętałam W takim razie tym bardziej Wasza decyzja jest słuszna Bezpieczniej i zapewne taniej kupić taki do remontu, niż z obciążeniami i kto wie co tam jeszcze po drodze mogłoby wyjść..jakieś 'niespodzianki'

Stary 2013-05-04, 10:48   #1866
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Pragnę ogłosić, że ostatnio znowu obmyślaliśmy imię dla naszego Lola i mąż dał mi do wyboru () Karolka albo Aleksandra... Bo do Lola i Karolek i Olek pasuje
A ja ciągle dumam
Nie wiem co na to mój mąż, ale jak nie znałam płci i suzkałam imienia dla synka to Aleksander był moim faworytem
Stary 2013-05-04, 10:50   #1867
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:

Wróciliśmy do domu ok. północy.. Jak już Idka została wykąpciana, nakarmiona i uśpiona, obejrzeliśmy film 'Django'..Bardzo fajnie było, zresztą jak zawsze w tym składzie Przyjaciółka pożyczyła nam troszkę wyprawkowych rzeczy, tzn. małą wanienkę, kilka ciuszków dla Małego, dla mnie 2 koszule do szpitala, 5 par wielorazowych gatków siatkowych, niecałą paczkę podkładów poporodowych, maść do brodawek i dała kocyk ażurkowy, który kupiła na szmatkach dla swojej Idki i naszego Lola Być może jeszcze dostaniemy przewijak na łóżeczko, bo Idka niedługo może z niego wyrosnąć.

A ja ciągle dumam
Ja jestem za Karolem Olek jakoś średnio... bardziel Aleksandra dla dziewczyny ;P

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 10:51   #1868
krysiaa2608
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
hej dziewczyny.

ja przyszlam sie pozalic, bo wyobrazcie sobie, ze musimy nowy wozek kupic, bo ten sie okazalo, ma złamaną ramę(
normalnie aż mi się żal zrobiło, bo naprawdbyłam zadowolona, do momenty gdy wczoraj zauważyliśmy pęknięcie.

oczywiście nie chodzi o samą kasę, którą odzyskamy, ale o to, że musimy szukac nowego wózka, bo już tz nie chce tego samego, bo czytaliśmy opinie, że właśnie dużo wózków tego typu pęka w tym miejscu
Ojej Ale dobrze, że to się stało teraz, a nie później z Maluszkiem...

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40629390]

wczoraj zaczelam 31 tc !!!!
[/QUOTE]

Cytat:
Nie no, ja tez ale teraz jest jakos inaczej, wczoraj mnie tak uderzylo, kiedy patrzylam na niego i Lale, i pozniej kiedy mnie tulil jak brzuszek tak bolal, i przelecialy mi te wszystkie lata przed oczyma nagle - od pierwszego spotkania na zywo w polowie drogi miedzy 3city i Wro, na dworcu glownym w Poznaniu, kiedy szedl w moim kierunku, a ja sie musialam oprzec o filar bo mi kolana zmiekly, i pocalowal mnie bez slow, a ja mu wyszeptalam Nareszcie jestes... i pomyslalam wczoraj, ze on jest jedynym, co mam i calym zyciem i sensem wszystkiego... ze nawet dzieci sa tak naprawde nasze tylko na chwile, bo potem dorosna i kogos pokochaja i pofruna, a on jeden jest na zawsze moj i ja jego...

Ale pojechalam gornolotnie
Ale pięknie to napisałaś!!

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40629575]nie pisalam Wam ze teraz w nocy wcale nie sikam pierwszy raz ok 7 rano, spimy cale noce i jest super. W dzien czasem mnie nacisnie na pęcherz i wtedy jest masakra... mize apogeum sikania nocnego mialam w 1 trymestrze... dziwne... ale prawdziwe oby tak do konca [/QUOTE]

Mi się zdarzają noce, że siku idę dopiero rano No, ale są też takie, że idę ze 3 razy

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Witam sobotnio i oznajmiam, że właśnie zaczynamy 27 tydzień!!!

Witam się!
TŻ pojechał do garażu pogrzebać w aucie, ja się w spokoju ogarnęłam! Włosy umyte, mieszkanko posprzątane, teraz tylko muszę zrobić jakąś listę zakupów Tak więc czeka nas dziś shopping, ale słoneczko zaczyna świecić, więc chyba nadrobimy majówkę i dziś może pojedziemy do zoo albo gdzieś indziej na dłuższy spacer

31.07.2013 Basia!

krysiaa2608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 10:53   #1869
dzoan
Zakorzenienie

Przyjaciółka przed chwilą zadzwoniła, że jeszcze mogą nam pożyczyć rożek i jeszcze kilka ciuszków znaleźli

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:
Nie wiem co na to mój mąż, ale jak nie znałam płci i suzkałam imienia dla synka to Aleksander był moim faworytem

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Ja jestem za Karolem Olek jakoś średnio... bardziel Aleksandra dla dziewczyny ;P
Mnie się podoba Olek, ale wersja oficjalna Aleksander też co nie do końca do mnie przemawia.. Karolek to już w ogóle nie wiem.. jaka ja ciężka jestem totalne niezdecydowanie

Stary 2013-05-04, 10:57   #1870
Rockyyy
Zakorzenienie

OMG teraz przeczytałam o tragedii w majowych [*] straszne...........

Ja miałam dziś też zły sen...az sie rano popłakałam.....Moze to przez to ze wspominalysmy z przyjaciółką kolezanke ktora straciła aniołka jak chodzilysmy do LO....................... ..

Kurcze nie wiem jak Was nadrobie,ponad 60 stron!!!!!!!!! Chyba juz nie robie sobie zadnych urlopów od wizażu.Stęskniłam sie okrutnie
Moze ktosik streści co się działo od początku wątku?
Stary 2013-05-04, 10:57   #1871
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja powiedziałam, że ma zabrać ze sobą zdjęcie swojej mamy i brata, jak będę miała kryzys 7 cm i zacznę się na nim wyżywać to wyciągnie foty i zacznę klnąć na nich

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Ghia: : bawaria ma na 100 procent 0,00% alkoholu więc jest normalnym napojem. I jest mniej alkoholowa niż niektóre cukierki
Dokładnie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Ghia: jest jabłkowa, zwykła i pszeniczna.. żadna nie smakuje jak piwo:P tzn tylko pszeniczna jak pszeniczne piwo.. i to lubię najbardziej.. za Karmi nie przepadam... więc odpuściłam.. lech free i żywiec non alcohol niestety zawierają alkohol więc też nie piję.. za granicą jeszcze jest BECK bezalkoholowy i ten juz jak piwko smakuje a tez ma 0,0%% ale u nas nie widziałam....
Bawarię tak jak fiazo napisała w Auchanie dostaniesz..
ale wybredny!
Jest jeszcze bawaria brzoskwiniowa a wczoraj piłam napój piwnopodobny Krzepiak z Browaru Ciechan i mi smakował

Cytat:
Mnie się podoba Olek, ale wersja oficjalna Aleksander też co nie do końca do mnie przemawia.. Karolek to już w ogóle nie wiem.. jaka ja ciężka jestem totalne niezdecydowanie
Ja nie będę namawiać, ale mi się i oficjalna wersja podoba i zdrobnienia, a w pracy mam fajnego kolege o tym imieniu ale na niego mówią Alek, nie Olek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 34637.jpg (34,8 KB, 5 załadowań)
Stary 2013-05-04, 11:00   #1872
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
OMG teraz przeczytałam o tragedii w majowych [*] straszne...........

Ja miałam dziś też zły sen...az sie rano popłakałam.....Moze to przez to ze wspominalysmy z przyjaciółką kolezanke ktora straciła aniołka jak chodzilysmy do LO....................... ..

Kurcze nie wiem jak Was nadrobie,ponad 60 stron!!!!!!!!! Chyba juz nie robie sobie zadnych urlopów od wizażu.Stęskniłam sie okrutnie
musisz wszystko nadrobic ot taka sobie kara za brak obecnosci
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 11:02   #1873
d0tkaaa
Zakorzenienie

Przyszlam sie przywitac w 31tyg ciazy!!!!!))

zdecydowalam ze z tej okazji jadd po kocyk hahahaha niech ma moja zaneczka chodziaz kocyk wypas bede na niego huhac i dmuchac hahahah))

oprocz tego posiedzielismy wczoraj z wojkiem i jego zona posmialosmu sie wymacali mnie po brzuszku eojek(po 30lat maja) siadl sobie na ziemi i obserowal jak mala kopie byl zdziwiony ze tak wogole moze byc a te jego promyczki w oczach na to jak przylozyl reke naprawde fajme(ciesY mnie to bo to bedzie chrzestmy malej a jako wojek i przyjaciel jest naprawde super) ..w ktorys weekend (nast lub za 2tyg) bedziemy robic remont ale tylko malowanie,nie bede parkietu zmieniac a pozniej sie zrobi przemeblowanie i bedziemy czekac na malutka.

jedziemy tez opony zmieniac no i do ch na jakies zakupy.. wieczorem jak nie bedzie padac na grila wkoncu!!chodziaz patrzac za okno to watpie hee..
Twee jak po nocy?
domi szkoda tego wozka,znajdziecie jeszcze lepsY wazne ze odzyskacie kase

lece zagladne pozniej.

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 11:05   #1874
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:

A ja ciągle dumam
Może zrobimy sondę? Ja jestem za Karolkiem
Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Sam spam

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość

zdecydowalam ze z tej okazji jadd po kocyk hahahaha niech ma moja zaneczka chodziaz kocyk wypas bede na niego huhac i dmuchac hahahah))

oprocz tego posiedzielismy wczoraj z wojkiem i jego zona posmialosmu sie wymacali mnie po brzuszku eojek(po 30lat maja) siadl sobie na ziemi i obserowal jak mala kopie byl zdziwiony ze tak wogole moze byc a te jego promyczki w oczach na to jak przylozyl reke naprawde fajme(ciesY mnie to bo to bedzie chrzestmy malej a jako wojek i przyjaciel jest naprawde super) ..w ktorys weekend (nast lub za 2tyg) bedziemy robic remont ale tylko malowanie,nie bede parkietu zmieniac a pozniej sie zrobi przemeblowanie i bedziemy czekac na malutka.

jedziemy tez opony zmieniac no i do ch na jakies zakupy.. wieczorem jak nie bedzie padac na grila wkoncu!!chodziaz patrzac za okno to watpie hee..
Twee jak po nocy?

lece zagladne pozniej.
Super wujka będzie miała Księżniczka)

No i życzę Ci co by Młoda kocyka nie obsrała i nie obrzygała

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 11:07   #1875
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie będę namawiać, ale mi się i oficjalna wersja podoba i zdrobnienia, a w pracy mam fajnego kolege o tym imieniu ale na niego mówią Alek, nie Olek
Im więcej wersji imienia tym lepiej

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Jestem za

Karolek
czy
Aleksander (Olek, Alek)
?

Stary 2013-05-04, 11:08   #1876
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość

Sam spam

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Super wujka będzie miała Księżniczka)

No i życzę Ci co by Młoda kocyka nie obsrała i nie obrzygała

hahahaha
Stary 2013-05-04, 11:11   #1877
Oliath
Zakorzenienie

Kurczę. Od rana zjadlam 4 pszenne tosty z dzemem niskoslodzonym + herbata duza z cytryna, jogurt sliwka suszona z ziarnami i 2 lyzkami otrab sredni oraz banana + czerwona Rooibos duzy kubek i juz mi ciezko na brzuszku i odbija, ki czort no!!!!!!!!!!!!!!!!!
I ta straszna, gorzko-piekaca zgaga non stop, doslownie rzygac sie chce

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Joan, ja obstawiam Alusia, Aleksa, Aleksandra
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 11:12   #1878
enlevee
Zakorzenienie

czeeeeść

Oliath, wzruszyłam się jak piszesz o swoim Mężu

Twee- dobrze, że macica spokojna, lekarze wiedzą co robią

dzoan- super, że tyle dostaniecie dla Olka/Lolka/Karolka (niepotrzebne skreślić)

kallisto- welcome back !

U nas wczoraj był mój brat przyrodni, który przyleciał na chwilę do Polski ze swoją dziewczyną, więc oni pili kielichy.. a ja siedziałam i się oblizywałam ale fajnie było, posmialismy się trochę
Pogoda straaaaaaszna znowu.. teraz lecę zrobić coś do jedzenia Tżtowi i potem on mi pójdzie po coś słodkiego do sklepu

A no i za kolejne tygodnie!
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm

Edytowane przez enlevee
Czas edycji: 2013-05-04 o 11:13
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 11:17   #1879
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Cześć Brzuszki Pączuszki

Cytat:
Przed chwilą dostałam takiego kopa w szyjkę (?), że aż podskoczyłam
Czy moje Dziecię kiedyś polubi górne partie?! Przez parę dni były kopy wyżej i po bokach, a teraz znów dolne części... Czy któraś Mama też tak ma, czy tylko moja mała jest taką zwolenniczką bycia nisko i kopy w żebra to tylko w marzeniach?
Bardzo możliwe, że Twoja córa jest ułożona pupą w dół dlatego kopie Cię na dole. U mnie tak jest i dokładnie mam takie same odczucia jak Ty. Skopanie po pęcherzu całkiem niemiła sprawa zgadzam się bez dwóch zdań. Po bokach też czasem kopie i mam wrażenie że wtedy sie próbuje odwrócić i jest bokiem
Cytat:
z tego, co wiem, urlopy te są niezależne - ten, który już jest przysługuje każdemu ojcu, tamten ma być tylko na życzenie i "ucieka" z urlopu mamy
Z tego co ja wiem to tak właśnie jest. Najpewniej będzie jak ustawa zostanie podpisana wtedy będzie można powiedzieć coś na pewno.
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40628321]Oglądałam kabarety, zasnęłam, przebudziłam się, pokłóciłam się z TŻem, zasnęłam znowu, teraz jem moją ostatnią kolację...

U mnie też wszystko z poprzedniej ciąży. Ale mi po ciąży zbladły rozstępy i w ogóle ich nie było widać, liczę, że teraz będzie tak samo.

Seksik? Pierwsze słyszę....

A jednak :/ Tak się zastanawiałam... No ale grunt, że się skurcze uspokoiły.

Mój Mały też mi dzisiaj łaził po szyjce.
A miałam wrażenie, że może się obrócił, bo ze 2 razy miał czkawkę i czułam go bardzo nisko, ale potem to łażenie po spojeniu i już nie jestem pewna... :/[/QUOTE]
Ja też czkawkę czuję bardzo nisko i mnie to zawsze zastanawia Ma czkawkę pupy
Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
ale nocka
przebudzałam się co godzinę, jeszcze przy kazdej konczoncej sie dawce isoptinu serce mi kołatało... tragedia. ale macica spokojna i mały kopie
No to najważniejsze, że maluch kopie i macica ok. A o tym serduchu to może pogadaj z lekarzem co by Ci nie wyskoczyło wiesz serducho czasem się przydaje Chyba,, że już gadałaś i tak musi być
Cytat:
Ojojoj dobrze, ze choc kaski nie stracicie!

Nie no, ja tez ale teraz jest jakos inaczej, wczoraj mnie tak uderzylo, kiedy patrzylam na niego i Lale, i pozniej kiedy mnie tulil jak brzuszek tak bolal, i przelecialy mi te wszystkie lata przed oczyma nagle - od pierwszego spotkania na zywo w polowie drogi miedzy 3city i Wro, na dworcu glownym w Poznaniu, kiedy szedl w moim kierunku, a ja sie musialam oprzec o filar bo mi kolana zmiekly, i pocalowal mnie bez slow, a ja mu wyszeptalam Nareszcie jestes... i pomyslalam wczoraj, ze on jest jedynym, co mam i calym zyciem i sensem wszystkiego... ze nawet dzieci sa tak naprawde nasze tylko na chwile, bo potem dorosna i kogos pokochaja i pofruna, a on jeden jest na zawsze moj i ja jego...

Ale pojechalam gornolotnie
Łooo no poleciałaś aż mi się przypomniało prawie pół mojego życia z TŻtem echhh tyle wspomnień Ale właśnie piękne to jest, że każdy etap życia to się inaczej to wszystko odbiera, uczucie się zmienia nie na gorsze czy lepsze tylko jest inne jak się ma 17 lat inne jak 30 i dzięki temu chyba się nie nudzi

A co do wyjazdów to niestety ja wiem jak jest tam gdzie chciałabym żyć bo tam mieszkałam a konkretnie w Londynie. Mam pokręconą sytuację rodzinną, ale nie będę się tu uzewnętrzniać co najwyżej w klubiku. No ale w efekcie musiałam spakować mamę i siebie i wyjechać. Zamieszkałyśmy w Londynie, TŻ przyjechał po miesiącu i zaczęliśmy sobie układać tam powolutku życie. Może miałam dużo szczęścia, ale mimo zaczynania od kompletnego zera naprawdę fajnie się układało. Znam język bardzo dobrze TŻ też więc z pracą nie było problemu. Już sobie wybierałam studia bo chciałam kontynuować naukę. I naprawdę czułam się tam dobrze poznaliśmy świetnych ludzi (oczywiście nie Polaków bo od rodaków z małymi wyjątkami to nas same świństwa spotykały) Mogłam wyglądać i zachowywać się tak jak chciałam bo w PL zawsze krzywo patrzyli na moje wybryki ( tatuaże, ubrania zawsze przeciw trendom, sporty extremalne, spojrzenie na życie i takie tam inne dziwactwa) No i sobie tak powoli żyliśmy, ale niestety moja mama nie mogła się tam zaklimatyzować i musieliśmy wracać i na razie nie ma możliwości żeby tam wrócić A ja ciągle tęsknię za tamtymi perspektywami wolnością i ludźmi. No to się uzewnętrzniłam
Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
Chetnie, chetnie! Bedziemy sie razem pieknie toczyc przez sienkiewke haha
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
No to jak już o sienkiewce mowa to zapraszam do mnie na kawę bo mieszkam przy sienkiewce A tak serio Kielczanki może się zgadamy kiedyś na jakąś kawę tudzież herbatkę Co Wy na to??
Cytat:

A ja ciągle dumam
To ja Ci pomogę: Aleksander
Stary 2013-05-04, 11:19   #1880
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Ja się już melduję, tym razem ze szpitala... zostałam na obserwacji, bo nie wiadomo, skąd się te moje skurcze biorą Ale przynajmniej wiem, że z małym jest wszystko ok
I wiem, że będzie SYNEK pani doktor na usg prenatalnym coś się przywidziało Waży 750g i jest zdrowy.
Gratki za syneczka i jego wagę Trzymam , że skurcze przestały cię nachodzić Lepiej, że leżysz tam i masz fachową opiekę, niż leżałabym w domu i dodatkowo się stresowała

A u mnie w końcu słoneczko świeci, a w nosie wyskoczyło mi zimno
Stary 2013-05-04, 11:20   #1881
d0tkaaa
Zakorzenienie

Haha margos dobra jestes no wlasnie wsumie to nie bede tego locyka wogole wyciagac z szafy hahhaah)

zarcik niedajmy sie zwariowac)

Zuza

Razem
Stary 2013-05-04, 11:21   #1882
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Witam sobotnio i oznajmiam, że właśnie zaczynamy 27 tydzień!!!

Cytat:
A ja ciągle dumam
u znajomych mała mówi do swego wujka Karola "Olo" więc i karol pasuje

Cytat:

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 11:22   #1883
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:

Twee jak po nocy?

lece zagladne pozniej.
miłych zakupów. Jak kupisz kocyk obcykaj go i wymierz
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 11:23   #1884
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Cytat:
Kurczę. Od rana zjadlam 4 pszenne tosty z dzemem niskoslodzonym + herbata duza z cytryna, jogurt sliwka suszona z ziarnami i 2 lyzkami otrab sredni oraz banana + czerwona Rooibos duzy kubek i juz mi ciezko na brzuszku i odbija, ki czort no!!!!!!!!!!!!!!!!!
I ta straszna, gorzko-piekaca zgaga non stop, doslownie rzygac sie chce

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Joan, ja obstawiam Alusia, Aleksa, Aleksandra
Oli chluśnij szklane mleka, ja właśnie sobie chlupnęłam i zgaga poszła w cholerę
Stary 2013-05-04, 11:28   #1885
d0tkaaa
Zakorzenienie

Dzoan ja jestem za Karolkiem

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
miłych zakupów. Jak kupisz kocyk obcykaj go i wymierz
Ok i sproboje zrobic Ci zdjecia w sklepie bo tak jak mowilam jest rozowo jakis tam i szaro jakis tam..i sama niewiem ktory mi sie bardziej podoba...:-((:-P

Zuza

Razem
Stary 2013-05-04, 11:28   #1886
fiazo
Zakorzenienie

idę szaleć w kuchni z muffinkami

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 11:28   #1887
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz

Upsss przysnelo mi sie

Dzoan mi sie podoba Aleksander ale maz nie respektowal

Ghia no patrz to mieszkamy bardzo blisko bo ja na Zagorskiej, niedaleko KCKu Serio musimy sie skrzyknac jak pogoda dopisze i zrobic pochod brzuszkowy po kieleckich kawiarniach

Ja tymczasem zmykam na zakupy, zajrze pozniej

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 11:29   #1888
d0tkaaa
Zakorzenienie

Pojde jeszcze do h&m zobaczyc na kocyki ale i tak pewnie kupie ten z mothercare..)

Zuza

Razem
Stary 2013-05-04, 11:33   #1889
iwona335
Zakorzenienie

dziewcyzny powiedzcie mi kiedy robi sie badanie ktg??
to od któregoś tygodnia czy jak? nie wiem czemu ale nie ogarniam tego tematu jak wielu rzeczy zwiazanych z ciażą
Stary 2013-05-04, 11:38   #1890
surka
Zakorzenienie

Bedę was podczytywać, ale idę ogarniać coś w mieszkanku, niedługo tż wróci z pracy i chcę go dzisiaj wyręczyć z prac domowych. A za karę wybiera się ze mną do Ikei
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości