|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
- to jest nowo wybudowany dom, ktory MIAL byc rodzinny, ale wczesniej zdazylismy z bratem dorosnac i pojsc na swoje, Mama umarla, no i zostal Tato sam na wlosciach. Przez wiele lat zylam mysla i marzeniem, ze tam zamieszkamy, ale mi juz dawno przeszlo na szczescie
|
|
#1862 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
za wózek!Przykro mi z powodu poprawki, ja też z filozofii się poprawiałam No ale po co mi filozofia na położnictwie? Tam trzeba robić, a nie filozofować :PCo do auta, to fordy mają droższe części. Wiem, bo mam (co prawda mondeo), a mój tata w opla aż tak nie inwestuje :P No ale ostatecznie fordem jechaliśmy nad morze, bo wygodniejszy, więcej miejsca w środku ![]() Przykro mi z powodu koleżanki... Obyśmy wszystkie szczęśliwie donosiły nasze maluszki ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
Tylko co z tatą? Zostanie tam i będzie zadłużał dom dalej? |
|||
|
|
|
#1863 |
|
Zakorzenienie
|
Tak w ogóle to dzień dobry
![]() Wróciliśmy do domu ok. północy.. Jak już Idka została wykąpciana, nakarmiona i uśpiona, obejrzeliśmy film 'Django'..Bardzo fajnie było, zresztą jak zawsze w tym składzie Przyjaciółka pożyczyła nam troszkę wyprawkowych rzeczy, tzn. małą wanienkę, kilka ciuszków dla Małego, dla mnie 2 koszule do szpitala, 5 par wielorazowych gatków siatkowych, niecałą paczkę podkładów poporodowych, maść do brodawek i dała kocyk ażurkowy, który kupiła na szmatkach dla swojej Idki i naszego Lola Być może jeszcze dostaniemy przewijak na łóżeczko, bo Idka niedługo może z niego wyrosnąć.Pragnę ogłosić, że ostatnio znowu obmyślaliśmy imię dla naszego Lola i mąż dał mi do wyboru ( ) Karolka albo Aleksandra... Bo do Lola i Karolek i Olek pasuje A ja ciągle dumam
|
|
|
|
#1864 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Przyro mi
|
||
|
|
|
#1865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W takim razie tym bardziej Wasza decyzja jest słuszna Bezpieczniej i zapewne taniej kupić taki do remontu, niż z obciążeniami i kto wie co tam jeszcze po drodze mogłoby wyjść..jakieś 'niespodzianki'
|
|
|
|
|
#1866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Olek jakoś średnio... bardziel Aleksandra dla dziewczyny ;P
|
|
|
|
|
#1868 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale dobrze, że to się stało teraz, a nie później z Maluszkiem...[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40629390] wczoraj zaczelam 31 tc !!!! [/QUOTE] ![]() Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40629575]nie pisalam Wam ze teraz w nocy wcale nie sikam pierwszy raz ok 7 rano, spimy cale noce i jest super. W dzien czasem mnie nacisnie na pęcherz i wtedy jest masakra... mize apogeum sikania nocnego mialam w 1 trymestrze... dziwne... ale prawdziwe oby tak do konca [/QUOTE]Mi się zdarzają noce, że siku idę dopiero rano ![]() Witam się! TŻ pojechał do garażu pogrzebać w aucie, ja się w spokoju ogarnęłam! Włosy umyte, mieszkanko posprzątane, teraz tylko muszę zrobić jakąś listę zakupów
|
|
#1869 | ||
|
Zakorzenienie
|
Przyjaciółka przed chwilą zadzwoniła, że jeszcze mogą nam pożyczyć rożek i jeszcze kilka ciuszków znaleźli
![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
totalne niezdecydowanie
|
||
|
|
|
#1870 |
|
Zakorzenienie
|
OMG teraz przeczytałam o tragedii w majowych
![]() ![]() [*] straszne...........Ja miałam dziś też zły sen...az sie rano popłakałam.....Moze to przez to ze wspominalysmy z przyjaciółką kolezanke ktora straciła aniołka jak chodzilysmy do LO....................... .. Kurcze nie wiem jak Was nadrobie,ponad 60 stron!!!!!!!!! Chyba juz nie robie sobie zadnych urlopów od wizażu.Stęskniłam sie okrutnie ![]() Moze ktosik streści co się działo od początku wątku? ![]() ![]()
|
#1871 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a wczoraj piłam napój piwnopodobny Krzepiak z Browaru Ciechan i mi smakował![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1873 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszlam sie przywitac w 31tyg ciazy!!!!!
))zdecydowalam ze z tej okazji jadd po kocyk hahahaha niech ma moja zaneczka chodziaz kocyk wypas bede na niego huhac i dmuchac hahahah ))oprocz tego posiedzielismy wczoraj z wojkiem i jego zona posmialosmu sie wymacali mnie po brzuszku eojek(po 30lat maja) siadl sobie na ziemi i obserowal jak mala kopie byl zdziwiony ze tak wogole moze byc a te jego promyczki w oczach na to jak przylozyl reke naprawde fajme(ciesY mnie to bo to bedzie chrzestmy malej a jako wojek i przyjaciel jest naprawde super) ..w ktorys weekend (nast lub za 2tyg) bedziemy robic remont ale tylko malowanie,nie bede parkietu zmieniac a pozniej sie zrobi przemeblowanie i bedziemy czekac na malutka. jedziemy tez opony zmieniac no i do ch na jakies zakupy.. wieczorem jak nie bedzie padac na grila wkoncu!!chodziaz patrzac za okno to watpie hee.. Twee jak po nocy? domi szkoda tego wozka,znajdziecie jeszcze lepsY wazne ze odzyskacie kase ![]() lece zagladne pozniej. |
|
|
|
#1874 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
)No i życzę Ci co by Młoda kocyka nie obsrała i nie obrzygała
|
|
#1875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jestem za ![]() Karolek czy Aleksander (Olek, Alek) ?
|
|
|
|
|
#1876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahahaha |
|
|
|
|
#1877 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę. Od rana zjadlam 4 pszenne tosty z dzemem niskoslodzonym + herbata duza z cytryna, jogurt sliwka suszona z ziarnami i 2 lyzkami otrab sredni oraz banana + czerwona Rooibos duzy kubek i juz mi ciezko na brzuszku i odbija, ki czort no!!!!!!!!!!!!!!!!!
I ta straszna, gorzko-piekaca zgaga non stop, doslownie rzygac sie chce ![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Joan, ja obstawiam Alusia, Aleksa, Aleksandra
|
#1878 |
|
Zakorzenienie
|
czeeeeść
![]() Oliath, wzruszyłam się jak piszesz o swoim Mężu Twee- dobrze, że macica spokojna, lekarze wiedzą co robią ![]() dzoan- super, że tyle dostaniecie dla Olka/Lolka/Karolka (niepotrzebne skreślić)kallisto- welcome back ! ![]() U nas wczoraj był mój brat przyrodni, który przyleciał na chwilę do Polski ze swoją dziewczyną, więc oni pili kielichy.. a ja siedziałam i się oblizywałam Pogoda straaaaaaszna znowu.. teraz lecę zrobić coś do jedzenia Tżtowi i potem on mi pójdzie po coś słodkiego do sklepu A no i za kolejne tygodnie!
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-05-04 o 11:13 |
|
|
|
#1879 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cześć Brzuszki Pączuszki
Cytat:
![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40628321]Oglądałam kabarety, zasnęłam, przebudziłam się, pokłóciłam się z TŻem, zasnęłam znowu, teraz jem moją ostatnią kolację... U mnie też wszystko z poprzedniej ciąży. Ale mi po ciąży zbladły rozstępy i w ogóle ich nie było widać, liczę, że teraz będzie tak samo. Seksik? Pierwsze słyszę.... A jednak :/ Tak się zastanawiałam... No ale grunt, że się skurcze uspokoiły. Mój Mały też mi dzisiaj łaził po szyjce. A miałam wrażenie, że może się obrócił, bo ze 2 razy miał czkawkę i czułam go bardzo nisko, ale potem to łażenie po spojeniu i już nie jestem pewna... :/[/QUOTE] Ja też czkawkę czuję bardzo nisko i mnie to zawsze zastanawia Ma czkawkę pupy Cytat:
wiesz serducho czasem się przydaje ![]() Cytat:
Ale właśnie piękne to jest, że każdy etap życia to się inaczej to wszystko odbiera, uczucie się zmienia nie na gorsze czy lepsze tylko jest inne jak się ma 17 lat inne jak 30 i dzięki temu chyba się nie nudzi ![]() A co do wyjazdów to niestety ja wiem jak jest tam gdzie chciałabym żyć bo tam mieszkałam a konkretnie w Londynie. Mam pokręconą sytuację rodzinną, ale nie będę się tu uzewnętrzniać co najwyżej w klubiku. No ale w efekcie musiałam spakować mamę i siebie i wyjechać. Zamieszkałyśmy w Londynie, TŻ przyjechał po miesiącu i zaczęliśmy sobie układać tam powolutku życie. Może miałam dużo szczęścia, ale mimo zaczynania od kompletnego zera naprawdę fajnie się układało. Znam język bardzo dobrze TŻ też więc z pracą nie było problemu. Już sobie wybierałam studia bo chciałam kontynuować naukę. I naprawdę czułam się tam dobrze poznaliśmy świetnych ludzi (oczywiście nie Polaków bo od rodaków z małymi wyjątkami to nas same świństwa spotykały) Mogłam wyglądać i zachowywać się tak jak chciałam bo w PL zawsze krzywo patrzyli na moje wybryki ( tatuaże, ubrania zawsze przeciw trendom, sporty extremalne, spojrzenie na życie i takie tam inne dziwactwa) No i sobie tak powoli żyliśmy, ale niestety moja mama nie mogła się tam zaklimatyzować i musieliśmy wracać i na razie nie ma możliwości żeby tam wrócić A ja ciągle tęsknię za tamtymi perspektywami wolnością i ludźmi. No to się uzewnętrzniłam ![]() Cytat:
A tak serio Kielczanki może się zgadamy kiedyś na jakąś kawę tudzież herbatkę Co Wy na to??To ja Ci pomogę: Aleksander |
|||||
|
|
|
#1880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam , że skurcze przestały cię nachodzić Lepiej, że leżysz tam i masz fachową opiekę, niż leżałabym w domu i dodatkowo się stresowałaA u mnie w końcu słoneczko świeci |
|
|
|
|
#1881 |
|
Zakorzenienie
|
Haha margos dobra jestes
no wlasnie wsumie to nie bede tego locyka wogole wyciagac z szafy hahhaah )zarcik niedajmy sie zwariowac )
|
|
|
|
#1882 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#1883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1884 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1885 |
|
Zakorzenienie
|
Dzoan ja jestem za Karolkiem
![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Ok i sproboje zrobic Ci zdjecia w sklepie bo tak jak mowilam jest rozowo jakis tam i szaro jakis tam..i sama niewiem ktory mi sie bardziej podoba...:-((:-P |
|
|
|
#1887 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz
Upsss przysnelo mi sie
![]() Dzoan mi sie podoba Aleksander ale maz nie respektowal ![]() Ghia no patrz to mieszkamy bardzo blisko bo ja na Zagorskiej, niedaleko KCKu Serio musimy sie skrzyknac jak pogoda dopisze i zrobic pochod brzuszkowy po kieleckich kawiarniach![]() Ja tymczasem zmykam na zakupy, zajrze pozniej Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1888 |
|
Zakorzenienie
|
Pojde jeszcze do h&m zobaczyc na kocyki ale i tak pewnie kupie ten z mothercare..
)
|
|
|
|
#1889 |
|
Zakorzenienie
|
dziewcyzny powiedzcie mi kiedy robi sie badanie ktg??
to od któregoś tygodnia czy jak? nie wiem czemu ale nie ogarniam tego tematu jak wielu rzeczy zwiazanych z ciażą
|
|
|
|
#1890 |
|
Zakorzenienie
|
Bedę was podczytywać, ale idę ogarniać coś w mieszkanku, niedługo tż wróci z pracy i chcę go dzisiaj wyręczyć z prac domowych. A za karę wybiera się ze mną do Ikei
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:19.

za podjęcie, jestem pewna, słusznej decyzji.. chyba tylko szkoda rodzinnego domu, bo to jednak wspomnienia.. Ale jeśli jest on aż tak obciążony, to rzeczywiście szkoda nerwów na uregulowanie tego.
- to jest nowo wybudowany dom, ktory MIAL byc rodzinny, ale wczesniej zdazylismy z bratem dorosnac i pojsc na swoje, Mama umarla, no i zostal Tato sam na wlosciach. Przez wiele lat zylam mysla i marzeniem, ze tam zamieszkamy, ale mi juz dawno przeszlo na szczescie

jest super!!! zrobie foty jak mi sie uda
podobno udusil sie pepowina ;/ co za tragedia.... tyle miesiecy czekala, troszczyla sie, zastanawiala sie jaki bedzie a tu taka tragedia ;(
) Karolka albo Aleksandra... Bo do Lola i Karolek i Olek pasuje 

totalne niezdecydowanie