|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 |
|
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa
|
|
11 | 17,46% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
1 | 1,59% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 |
|
5 | 7,94% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 |
|
3 | 4,76% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
4 | 6,35% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
5 | 7,94% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
1 | 1,59% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
9 | 14,29% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
|
10 | 15,87% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
|
6 | 9,52% |
| Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
|
|
|
|
|
#2492 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
Trzymajcie się
|
|
|
|
|
#2493 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Cytat:
|
|
|
|
|
#2494 |
|
Zakorzenienie
|
modlimy sie za niego, ja i mój Tż jestesmy z Wami myślami i wierzymy, że jeszcze usłyszycie płacz dziecka przy kolejnym porodzie...
|
|
|
|
#2495 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Cytat:
|
|
#2496 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
|
#2498 |
|
Zakorzenienie
|
Od kilku dni wszystkie jak tu jestesmy, czy sie znamy czy nie, jestesmy całym sercem z Wami.. Tak jak pisalam Ci na PW- jestes bardzo dzielna kobietka ![]() ![]() mama grudniowa 2012 Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2013-05-04 o 12:56 |
|
|
|
#2499 |
|
Raczkowanie
|
ja mam teściową 40 km od siebie i cieszę się jak dziecko, że chociaż taka odległość nas dzieli
ostatnimi czasy baaaardzo mało ze sobą rozmawiamy, ale jak jeszcze byłyśmy bardziej rozmowne, to jak powiedziałam, że mąż będzie zaraz po porodzie kąpał Małego, przewijał i dawał mi go do cyca, bo nie wiem w jakim będę stanie, to ona się mnie zapytała: "ale jak to?? to Twoja mama Ci nie pomoże, bo przecież on będzie chodził do pracy??!!" (mieszkamy jeszcze u moich rodziców), na co ja jej odpowiedziałam, że "to nie jest tylko mój syn i żeby go zrobić (wiem, nieładne określenie, ale od razu sie zdenerwowałam i tak jej powiedziałam), potrzeba było nas dwojga do tego, więc teraz razem będziemy sie nim zajmować! a w pracy weźmie urlop". Od tego czasu nie komentuje i nie zadaje głupich pytań... Sama nawet nie zapyta jak się czuję, a wszystkie babcine obowiązki zwaliłaby najchętniej na moją mamę
|
|
|
|
#2500 |
|
Zakorzenienie
|
ja bardzo chętnie z tobą w pałacu pomieszkam, ale chciałabym ten pałac w alpach mieć, gdzieś nad jeziorem... aaaalbo nad morzem śródziemnym ewentualnie - bella italia
ech, się rozmarzyłam...
|
#2501 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Tylko wczoraj dzwoniła moja mama i mam "problem z teściową i szpitalem" bo mówiłam, że nie chcę odwiedzin w szpitalu, a one tak sobie pogadały przez telefon i teściowa powiedziała, że ona sobie tego nie wyobraża, bo wnuka widziała zaraz po urodzeniu to wnuczkę też musi. J. zawiózł ją nawet do szpitala. Mam nadzieję, że mój K. nie wymieknie jak mama zacznie się domagać, muszę powiedzieć reszcie rodziny z tych zmotoryzowanych, że w szpitalu nie chcę NIKOGO to może się mamie nie zechce szukać połączenia autobusowego, aczkolwiek nie zdziwiłabym się ![]() Cytat:
|
|
#2502 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2503 | |
|
siedzę i myślę
|
Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
Bóg zaopiekuje się Jasiem Ja jestem chetna Też pasuje mi lubelskie i mazowieckie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2504 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez joooasia Czas edycji: 2013-05-04 o 13:05 |
|
|
|
|
#2505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak jakby nie mogła poczekać tych kilku dni aż wrócicie do domu ![]() Ja tam nie wiem czy ktoś planuje nas odwiedzić w szpitalu czyt. moi rodzice, teście albo szwagierka - póki co na ten temat nie gadaliśmy, wyjdzie w trakcie pobytu
|
|
|
|
|
#2506 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Vil, nie smutaj się, jesteś cudowną mamusią Cytat:
Cytat:
Jesteśmy tu z Tobą.
|
|
#2507 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zmywać nie mam ona to zrobi bo mnie już na pewno plecy bolą, kanapy rozkładać nie mam bo sobie coś przeciąże, ubrać pościeli tez nie mogę bo coś nadwyrężę. Nawet ostatnio nam wc zaczęła myć bo stwierdziła, że ja nie powinnam wdychać tej chemii - z tym to już trochę przegięła ale wiem że chciała dobrze. Co do opieki nad dzieckiem nie rozmawiałam z nią o tym ale wydaje mi się, że też jest za tym żeby mój mąż a jej syn (jedynak) trochę pomagał przy małej. za to "naprostować" musze mojego mężulę bo on wyobraża sobie, że to ja wszystko będę robiła przy małej - na razie nie chcę się z nim kłócić (moja mama ostatnio stwierdziła, że mnie nie poznaje przez tą ciążę bo jakaś uległa i mało kofliktowa się zrobiłam) ale jeśli tak dalej pójdzie to będzie trzeba go trochę sprowadzić na ziemię :P
|
|
|
|
|
#2508 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Dodam że przyczyną był węzeł prawdziwy zakręcony na pepowinie
|
|
|
|
#2509 |
|
Zadomowienie
|
biedactwo. Pytałaś może od czego robią się te węzły?
|
#2510 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2511 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli już wiesz....kurde....najgors ze, że to takie niesprawiedliwe, bo przecież takiego węzła nie można uniknąć. Można chuchac i dmuchać i nie wiadomo czy się coś takiego nie stanie
|
#2512 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Lekarz kazał przyjechać w poniedziałek na kolejne KTG chyba że wody odejdą lub 4 skurcze na godzinę będą. Poczym zaprosił mnie do zwiedzenia porodówki po remoncie. Noooo......łóżko niezły wypas Nawet na TLS w Porodówkach takich nie mieli. Koło łóżka wielka butla z gazem rozweselającym. Pokój dla rodziny........skórzane kanapy...., pokoiki dla mam i łóżeczka.. cieplutko milutko tylko rodzić Tyle, że zamiast się oswoić to dopiero się zaczęłam bać...i nie chciałam więcej zwiedzać tylko uciekać Edytowane przez maja rosee Czas edycji: 2013-05-04 o 13:11 |
|
|
|
|
#2513 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wspaniałe dobre rady ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Może w przyszłym tygodniu się wybiorę ![]() Cytat:
Też mam wszystko poprane w Loveli ![]() A jakie osłonki kupiłaś ?? Cytat:
![]() To teraz czekamy na foto
|
||||||
|
|
|
#2514 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz
Jak dziecko jest ruchliwe szaleje w brzuchu to samo zakręca sobie na pepowinie taki węzeł. Który w pewnym momencie sie zaciska a dziecko po prostu umiera. Pepowina była krótka w naszym wypadku do tego.
Nie mieliśmy na to żadnego wpływu i nikt nie ma :,( Nie chciałam im go oddać. Psycholog bedzie niedługo u mnie. Ale wydaje mi sie ze dzięki połoznym lekarzom jakos sobie poradzę. Nie miałam na to wpływu naprawę nie miałam :'( |
|
|
|
#2515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2516 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Jest mi tak ciezko. Duży był maleńki mój. Wyglądał jakby spał... Dużo ciemnych włoskow na głowie
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2517 |
|
Zakorzenienie
|
niuńka
mam nadzieję, że jakoś sobie z tym poradzicie razem z tż... że pozwolili Ci godnie pożegnać się z Synkiem
|
|
|
|
#2518 |
|
Zadomowienie
|
niunka, tak bardzo Ci współczuję... podczytuje z sentymentu wątki ciazowe. kiedy przeczytałam, co Ci się przydarzyło, zamarłam... jesteś bardzo dzielna kobieta i trzymam za Ciebie kciuki. nie wiem po co dane wam było powołać do życia nowa istotę, skoro kazano jej zgasnać w momencie kiedy powinna się urodzić... ale teraz Jaś będzie czuwał nad Wami, wierze w to. oraz w to że za jakiś czas będziesz znowu szczęśliwa oraz doczekasz radości macierzyństwa.:-*:-*
mama wrześniowa 2012 Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
długo to wszystko trwało, ale świetnie sobie dałaś radę!
|
|
#2520 |
|
Wtajemniczenie
|
niunka
od 3 dni podczytuje Wasz wątek i niecierpliwie oczekiwałam na kolejne wieści od Ciebie... myśle że Wasza historia poruszyła wiele wizażankowych mam, a Twoja siła i miłość do tego malutkiego Aniołka utkwi mi jak i pewnie wielu innym dziewczynom, na bardzo długo w sercu i pamięci... Pamiętajcie że macie wieeelkie grono osób myślących o Was i modlących się za Was i Waszego Aniołka! Życzę jeszcze więcej siły i wzajemnego wsparcia żebyście wytrwali te bardzo ciężkie chwile dla Was
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:52.

a przez ostatni tydzień właśnie często takie miewam + plecy. Myślałam że te przepowiadające inaczej się odczuwa
Powiedziałabym mu zapewne, że dziecko ma również ojca, który właśnie może się wykazać. 

07.07.2012 
aktualnie kłócimy się z tz o imię
- 09.06.2006