Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa 11 17,46%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 2 3,17%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 2 3,17%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 1 1,59%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 5 7,94%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 3 4,76%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 4 6,35%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 5 7,94%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 1 1,59%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 9 14,29%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 2 3,17%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 2 3,17%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. 10 15,87%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 6 9,52%
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-02, 15:36   #1981
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
A ja bym nie brała tych rad do serca. Tak jak zresztą nie biorę żadnych tak na 100%. Fajnie poznać opinię lekarza, położnej, ale uważam, że każdy człowiek (czy to mama, czy dzidziuś) jest inny. Zaciekawiły mnie najbardziej te statystyki, że 90% dzieci ma uczulenie na Lovelę. Od razu powiem, że nie zamierzam prać w loveli, ale nie znam żadnego dziecka uczulonego na nią (a dzieciaków naprawdę mam sporo wokół siebie). Co do kapturków z kolei, to większość moich znajomych mam je używała i ratowały im życie. Także Motylku spokojnie, na pewno dobierzesz(my) odpowiednie rzeczy dla siebie.

To tak jakby któraś mama miała zamiar się zamartwiać i wywalać już Lovelę do kosza.
zgadzam się czas zweryfikuje co komu najbardziej będzie odpowiadało..
ja mam wszystkie rzeczy Maluszka uprane w lovelli- liczę że nie będzie miał uczulenia
do kąpieli kupiłam hipp
silikonowe osłonki już spakowałam do torby szpitalnej

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Joł, ja nadal w domu, póki co uspokoiło się...zjadłam kanapki i jabłko, bo już wytrzymać nie mogłam...
a ja już myślałam, że kolejny maluszek dołączy do naszych wątkowych pociech

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
wczoraj żona urodziła synka Kubusia. czują sie dobrze Kubuś ssie jak szalony. Jak wroci ze szpitala zda Wam relację.

GRATULACJE !!!! niech Kubuś zdrowo się chowa a mamusia szybko wraca do formy

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
1.nadrobione wiesz, jestem dziś w pracy, jest totalny luz, nic się nie dzieje to przynajmniej mam co robić

2.a na wsi jak zwykle cudnie. odpoczęłam, był grill, ognisko, trochę skorzystałam ze słońca, pojeździliśmy na pobliski basen i kręgle i stwierdziłam że nie ma sensu wracać do krakowa. wstałam 20 minut wcześniej niż zwykle, dojechałam do pracy, i po pracy mam zamiar wracać do krakowa wrócimy sobie najpewniej w sobotę po śniadaniu, ogarniemy się trochę i ruszamy do teściostwa.
1. a to wyjaśnia sprawę w takim razie, z pewnością się nie nudziłaś z nową lekturą
2. Ale super. Wypoczywaj i relaksuj się ile wlezie. Do napisania po weekendzie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Witam się w 35 tc!

Rano byłam na wynikach na tarczycę, korzystając z okazji, że wyszłam z domu zaszłam po drodze na lumpa, 5.10.15 i do Pepco w poszukiwaniu malutkich śpioszków i pajaców, ale kupiłam tylko czapuchy i bodziaki... Sorry, ale nie dam w 5.10.15 40 zł za jednego pajaca , a w Pepco wszystkie olbrzymie były...
No nic, mam nadzieję, że lekarz będzie miał dla mnie dobre informacje dzisiaj i nie będą taki tycie potrzebne, starczą te 56 i 62
Chociaż powiem Wam, że jestem nastawiona na to, że jednak wyśle mnie do szpitala...
W każdym razie, proszę Was o kciuki... Oby moje słoneczko chciało sobie w brzuniu jeszcze ze 2 tygodnie posiedzieć
.
trzymam mocnooo na pewno wszystko będzie dobrze, nie zamartwiaj się i wracaj szybko z dobrymi informacjami

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
--------------
Widzę, że większość z nas ma niemrawy dzień dziś Ja posprzątałam - muszę jeszcze tylko umyć wannę i chyba pójdę spać.
Pogoda do doopy. Pada i zimno...
a jak Twój ząb ? może idź lepiej do dentysty.. on będzie wiedział co ma robić.. może tylko lekarstwo Ci wsadzi i nie będzie bolało

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za miłe słowa
I jeszcze zapomniałam Wam powiedzieć, że mimo iż miałam paciora, mały nie dostał antybiotyku Mi dali podczas porodu i przed cięciem, a jemu zrobili wymazy i wyszło, że nie jest zarażony

Dziękujemy za relację
Byłaś mega dzielna, jak to dobrze że miałaś takiego lekarza przy sobie.. ogromne dla niego.
Ładnie Ci szło z tym porodem, gdyby mały dobrze się wstawił w kanał rodny i nie okręcił tą pępowiną to z pewnością urodziłabyś sn. Ale najważniejsze, że wszytsko dobrze się skończyło

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 15:38   #1982
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

niunka jedź!
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 15:58   #1983
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
Kochane nie odzywam się bo czuje się wprost tragicznie mam strasznie niskie ciśnienie 100/50 dodam że jestem wysokociśnieniowcem bo zazwyczaj moja norma to około 135/90. Do tego od rana boli mnie brzuch i wogóle nie czuje ruchów małego. Próbowałam już wszystkiego czekolady, leżenia na boku wsio wsio... Chyba czeka mnie dziś IP
Jedź na IP, nie zamartwiaj się.. na pewno wszystko jest dobrze

---------------

Nadrobiłam i uciekam..
właśnie dzwoniła pani ze sklepu, że przyszedł nasz wózek

Stary 2013-05-02, 16:05   #1984
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
No i dla pani doktor. Także nie ma się czym przejmować. A nuż faktycznie urodzisz do niedzieli.
No zobaczymy laski a jesli urodze w ndz to wypisza mi macierzyski od sb czy jak? Sory ze tak truje o tym ale juz sie w tym gubie, kazdy mowi co innego (zwolnienia mam do pt)
Stary 2013-05-02, 16:07   #1985
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochane nie odzywam się bo czuje się wprost tragicznie mam strasznie niskie ciśnienie 100/50 dodam że jestem wysokociśnieniowcem bo zazwyczaj moja norma to około 135/90. Do tego od rana boli mnie brzuch i wogóle nie czuje ruchów małego. Próbowałam już wszystkiego czekolady, leżenia na boku wsio wsio... Chyba czeka mnie dziś IP
śmigaj na IP, może stres szpitalny zmotywuje maluszka do pobudki leć i nie zamartwiaj sie, będzie dobrze!

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 16:09   #1986
__paulina__
Raczkowanie

GG do __paulina__

Cytat:
wczoraj żona urodziła synka Kubusia. czują sie dobrze Kubuś ssie jak szalony. Jak wroci ze szpitala zda Wam relację.
gratuluję!!!
Cytat:
Moja relacja z porodu:
Jak wiecie tydzień przed porodem trafiłam do szpitala z wysokim ciśnieniem i biegunką. Okazało się, że rozwarcie jest na 2,5 cm, ale że przed terminem to nie dają przyspieszaczy tylko trzeba czekać aż akcja sama się rozkręci. Przeczekałam weekend w szpitalu i w poniedziałek się wypisałam. W domu skurcze raz były mocniejsze, raz słabsze, ale nic konkretnego. W nocy jak tylko wstawałam do toalety to mąż od razu zrywał się z łóżka i "rodzisz?"
I tak mijały mi dni, jak na bombie zegarowej, aż do soboty. W nocy już czułam mocniejsze skurcze tak co 5 minut. Mały w brzuchu taką akrobatykę uprawiał, że aż mnie wystraszył. Chyba chciał wyjść przez brzuch
Rano, koło 10.00 pojechałam do szpitala. Akurat mój gin miał dyżur. Pojechałam z nastawieniem "niech mnie zbadają, jak jest ok to do domu, jak to już to rodzę". Zbadał mnie i powiedział, że rozwarcie jest duże, że zostaje.
No i tradycyjne papierologia się zaczęła. Ktg. Położna mnie zbadała i mówi " rozwarcie na dobre 3 palce(czyli 6cm!), jest dobrze, powinno szybko pójść". Powiem szczerze, że nie wiem skąd takie rozwarcie, bo te skurcze to nie były dla mnie jakoś bardzo bolesne. Założyli mi jeszcze ten balonik, nie wiem po co szczerze mówiąc, ale i tak zaraz wypadł
Cały czas byłam nastawiona pozytywnie i tylko mąż mnie popędzał bo to sobota była i chciał pępkowe robić!
Chodziłam sobie po korytarzu, nie chciałam jeszcze iść na salę porodową, bo tam już człowiek bardziej uwięziony. Oczywiście głodna byłam jak cholera, a nie kazali jeść.
Koło 16.oo zabrali mnie już na porodową. Podpieli KTG, i dali oksy żeby wzmocnić skurcze. Rozwarcie miałam już konkretne bo na 4 palce, ale mały nie chciał się dobrze wstawić. Skurcze za słabe. Mój gin zaczął coś przebąkiwać o cesarce, ale ja się nie poddawałam. Skakałam na piłce, mąż masował mi plecy, nie było źle. Cały czas jak położne mnie badały to twierdziły, że dziecko duże, obstawiały 4200 ale że jak już rodziłam to powinnam dać radę. I że jak się dobrze wstawi to i 6kilowe rodzą Problem w tym, że główka uciekała. Ja bardzo bałam się cesarki, ze względu na moją tendencję do krwiaków i krwotoków i za wszelką cenę chciałam uniknąć. Położne dawały nadzieję, ale mój gin chyba wiedział coś więcej Koło 20.00 kolejne badanie, i słyszę: "wstawia się z rączką" Prawie się poryczałam. Nie dość, że duży to z rączką przy głowie Motywacja do sn uciekła mi w sekundę. Bardzo się bałam o małego przy takim porodzie. Ale położna twierdziła, że to się zdarza i że dam radę. Miałam taki mętlik w głowie... Koło 20.30 zbadał mnie mój gin i mówi "cięcie". Wtedy już nie protestowałam.
Byłam wystraszona, mąż przerażony, bo też się bał o mnie.
Założyli cewnik (idzie przeżyć) i poszłam o własnych siłach na blok operacyjny. Tylko na skurcze przystawałam.
Tam już czekała pani anastazjolog. Miałam znieczulenie podpajęczynówkowe. Wkucie nie boli, ale potem czułam jak mi szarpią brzuch i wszystko słyszałam, co mnie trochę przerażało.
Od momentu przecięcia brzucha, chwila i mały był na świecie O 21.15. Ale się darł!!! Ja tylko zapytałam "czy zdrowy?" A oni:"Zdrowy, jak głośno płacze". Dali mi go do pocałowania. Taki cieplusi był Potem ubrali i znowu buzi i poszedł. Mąż czekał za drzwiami z aparatem i kamerą oczywiście
Mnie zszywali dość długo, dużo oksy mi dali podczas cc bo coś się źle obkurczała macica. Oczywiście dostałam tych dreszczy/drgawek nie wiem jak to nazwać. Masakra. Myślałam, że im z tego stołu spadnę.
Potem mnie wywieźli. Byłam tak oszołomiona, że tylko słyszałam głos męża a nie widziałam go. Zawieźli mnie na salę. Mąż mógł ze mną zostać trochę. Przynieśli nam małego. Ja oczywiście głowy nie mogłam podnosić, ale sobie maluszek leżał ze mną. Ssać nie chciał ale grzeczniutko leżał. Potem mężowi kazali już iść, małego zabrali a ja zostałam. Byłam pewna, że usnę, ale ból brzucha nie pozwalał. Nóg jeszcze nie czułam, ale skurcze macicy bardzo. Kroplówka za kroplówką i tak do rana.
Generalnie byłam rozczarowana i rozgoryczona tym, że nie dałam rady urodzić normalnie. Cały czas myślałam, że drugi poród to będzie pestka. Pierwszy był szybki przecież. Ale jak rano przyszedł gin i powiedział, że mały był cały oplątany pępowiną w taki sposób, że nie miał szans się urodzić naturalnie, to już nawet się cieszyłam, że tak się to wszytko skończyło.
Jednak lekarze wiedzą co robią. Położne by mnie tam pewnie jeszcze cisnęły na poród sn, ale dobrze że wyszło jak wyszło.
Mam zdowego synka przy sobie i to się liczy.
Też gratulacje
Dobry lekarz
__paulina__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 16:16   #1987
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Nadrobiłam i uciekam..
właśnie dzwoniła pani ze sklepu, że przyszedł nasz wózek

niunka, jedź na ip.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 16:25   #1988
potterka
Zakorzenienie

Lonely

a ja właśnie zamówiłam wózek
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 16:26   #1989
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Metropolitan GRATULACJE!!!

U nas kolejna spokojna noc. Na razie malutki jest na prawdę bardzo grzeczny. Cyc, kupa, spanie
I robi takie za☠☠☠iste miny... jak zje cyca to języczek wysuwa tak słodko a zachwile uśmiech
Ja jeszcze dużo odpoczywam. Jak tylko mam możliwość to śpię.
Ale liczę że już niedługo odzyskam pełnie sił
Twoje dzieciątko to marzenie każdej mamy chyba Też bym chciała by mój synek tak grzecznie spał
Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość

Witam się w 35 tc!

Rano byłam na wynikach na tarczycę, korzystając z okazji, że wyszłam z domu zaszłam po drodze na lumpa, 5.10.15 i do Pepco w poszukiwaniu malutkich śpioszków i pajaców, ale kupiłam tylko czapuchy i bodziaki... Sorry, ale nie dam w 5.10.15 40 zł za jednego pajaca , a w Pepco wszystkie olbrzymie były...
No nic, mam nadzieję, że lekarz będzie miał dla mnie dobre informacje dzisiaj i nie będą taki tycie potrzebne, starczą te 56 i 62
Chociaż powiem Wam, że jestem nastawiona na to, że jednak wyśle mnie do szpitala...
W każdym razie, proszę Was o kciuki... Oby moje słoneczko chciało sobie w brzuniu jeszcze ze 2 tygodnie posiedzieć

Młody jakiś niemrawy dzisiaj... Dopiero teraz leniwie i łaskawie wykonał kilka przeciągnięć... Zero fikania i kopniaków jak w ostatnich dniach...

Nie smęcę już, czekam na powrót Męża z pracy i spadam spróbować się ogolić przed wizytą
A Mężu niech czeka na kuriera, bo ma dziś przyjść paczka z rzeczami dla Małego...
No to w takim razie trzymam
Cytat:
Moja relacja z porodu:
Jak wiecie tydzień przed porodem trafiłam do szpitala z wysokim ciśnieniem i biegunką. Okazało się, że rozwarcie jest na 2,5 cm, ale że przed terminem to nie dają przyspieszaczy tylko trzeba czekać aż akcja sama się rozkręci. Przeczekałam weekend w szpitalu i w poniedziałek się wypisałam. W domu skurcze raz były mocniejsze, raz słabsze, ale nic konkretnego. W nocy jak tylko wstawałam do toalety to mąż od razu zrywał się z łóżka i "rodzisz?"
I tak mijały mi dni, jak na bombie zegarowej, aż do soboty. W nocy już czułam mocniejsze skurcze tak co 5 minut. Mały w brzuchu taką akrobatykę uprawiał, że aż mnie wystraszył. Chyba chciał wyjść przez brzuch
Rano, koło 10.00 pojechałam do szpitala. Akurat mój gin miał dyżur. Pojechałam z nastawieniem "niech mnie zbadają, jak jest ok to do domu, jak to już to rodzę". Zbadał mnie i powiedział, że rozwarcie jest duże, że zostaje.
No i tradycyjne papierologia się zaczęła. Ktg. Położna mnie zbadała i mówi " rozwarcie na dobre 3 palce(czyli 6cm!), jest dobrze, powinno szybko pójść". Powiem szczerze, że nie wiem skąd takie rozwarcie, bo te skurcze to nie były dla mnie jakoś bardzo bolesne. Założyli mi jeszcze ten balonik, nie wiem po co szczerze mówiąc, ale i tak zaraz wypadł
Cały czas byłam nastawiona pozytywnie i tylko mąż mnie popędzał bo to sobota była i chciał pępkowe robić!
Chodziłam sobie po korytarzu, nie chciałam jeszcze iść na salę porodową, bo tam już człowiek bardziej uwięziony. Oczywiście głodna byłam jak cholera, a nie kazali jeść.
Koło 16.oo zabrali mnie już na porodową. Podpieli KTG, i dali oksy żeby wzmocnić skurcze. Rozwarcie miałam już konkretne bo na 4 palce, ale mały nie chciał się dobrze wstawić. Skurcze za słabe. Mój gin zaczął coś przebąkiwać o cesarce, ale ja się nie poddawałam. Skakałam na piłce, mąż masował mi plecy, nie było źle. Cały czas jak położne mnie badały to twierdziły, że dziecko duże, obstawiały 4200 ale że jak już rodziłam to powinnam dać radę. I że jak się dobrze wstawi to i 6kilowe rodzą Problem w tym, że główka uciekała. Ja bardzo bałam się cesarki, ze względu na moją tendencję do krwiaków i krwotoków i za wszelką cenę chciałam uniknąć. Położne dawały nadzieję, ale mój gin chyba wiedział coś więcej Koło 20.00 kolejne badanie, i słyszę: "wstawia się z rączką" Prawie się poryczałam. Nie dość, że duży to z rączką przy głowie Motywacja do sn uciekła mi w sekundę. Bardzo się bałam o małego przy takim porodzie. Ale położna twierdziła, że to się zdarza i że dam radę. Miałam taki mętlik w głowie... Koło 20.30 zbadał mnie mój gin i mówi "cięcie". Wtedy już nie protestowałam.
Byłam wystraszona, mąż przerażony, bo też się bał o mnie.
Założyli cewnik (idzie przeżyć) i poszłam o własnych siłach na blok operacyjny. Tylko na skurcze przystawałam.
Tam już czekała pani anastazjolog. Miałam znieczulenie podpajęczynówkowe. Wkucie nie boli, ale potem czułam jak mi szarpią brzuch i wszystko słyszałam, co mnie trochę przerażało.
Od momentu przecięcia brzucha, chwila i mały był na świecie O 21.15. Ale się darł!!! Ja tylko zapytałam "czy zdrowy?" A oni:"Zdrowy, jak głośno płacze". Dali mi go do pocałowania. Taki cieplusi był Potem ubrali i znowu buzi i poszedł. Mąż czekał za drzwiami z aparatem i kamerą oczywiście
Mnie zszywali dość długo, dużo oksy mi dali podczas cc bo coś się źle obkurczała macica. Oczywiście dostałam tych dreszczy/drgawek nie wiem jak to nazwać. Masakra. Myślałam, że im z tego stołu spadnę.
Potem mnie wywieźli. Byłam tak oszołomiona, że tylko słyszałam głos męża a nie widziałam go. Zawieźli mnie na salę. Mąż mógł ze mną zostać trochę. Przynieśli nam małego. Ja oczywiście głowy nie mogłam podnosić, ale sobie maluszek leżał ze mną. Ssać nie chciał ale grzeczniutko leżał. Potem mężowi kazali już iść, małego zabrali a ja zostałam. Byłam pewna, że usnę, ale ból brzucha nie pozwalał. Nóg jeszcze nie czułam, ale skurcze macicy bardzo. Kroplówka za kroplówką i tak do rana.
Generalnie byłam rozczarowana i rozgoryczona tym, że nie dałam rady urodzić normalnie. Cały czas myślałam, że drugi poród to będzie pestka. Pierwszy był szybki przecież. Ale jak rano przyszedł gin i powiedział, że mały był cały oplątany pępowiną w taki sposób, że nie miał szans się urodzić naturalnie, to już nawet się cieszyłam, że tak się to wszytko skończyło.
Jednak lekarze wiedzą co robią. Położne by mnie tam pewnie jeszcze cisnęły na poród sn, ale dobrze że wyszło jak wyszło.
Mam zdowego synka przy sobie i to się liczy.
Wow, dzięki za obszerną relację, super, że wszystko poszło dobrze. Szkoda tylko, źe mając tak fantastyczny poród ( tzn. byłaś zmotywowana i nie bolało Cię tak strasznie) skończyło się cc. Ale najważniejsze, że jesteście zdrowi
Cytat:
Jedź na to IP, ja bym chyba pojechała, choćby dla własnego spokoju. Ja też raz tak miałam, tyle, że w końcu zjadłam pół tabliczki czekolady, poszłam sie położyć, poczekałam przepisowe 20 min aż do Małego to dojdzie i faktycznie leniwie zaczął się ruszać. Tylko daj nam koniecznie znać po. Wierzę, że będzie dobrze

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 16:28   #1990
humpback
Zakorzenienie

info od kalki:
Hej! Jutro wychodzimy. Czujemy się dobrze; a ja zapomniałam że dzieci rodzą się takie malutkie i bezbronne aktualnie kłócimy się z tz o imię
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 16:36   #1991
niunka045
Zadomowienie

Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Jasia Juz nie ma z nami.. jesteśmy w szpitalu nie bije mu serduszko... Muszę go urodzić jeszcze dzis.
niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 16:40   #1992
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz

ja ☠☠☠☠☠☠☠e ..... co za koszmar nie.mam słów aż mi slabo

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 16:42   #1993
potterka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz

jak to ?!?!
jestem w szoku

nawet nie wiem co napisać

tak nie powinno być
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 16:42   #1994
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:

Gratuluje Metro

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ja bym wolała sen z małą na rękach a nie o bólach
Ada32 jak ja we śnie traktuję Ciebie jako guru od porodów i że tak świetnie potrafisz wpłynąć na uspokojenie to się nie zdziw moim telefonem w razie co w chwili kryzysu na porodówce

Doczekałaś się, nareszcie
ok!!!
dzwoń o każdej porze dnia i nocy
we dwie damy radę!

Ja nadal porzadkuje w szafach i już mnie brzuch boli..chyba się troszkę położę..

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 16:44   #1995
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Słabo mi. Ciągle przełykam ślinę. Gardło mam ściśnięte. To chyba jakiś kiepski żart.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 16:44   #1996
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Jasia Juz nie ma z nami.. jesteśmy w szpitalu nie bije mu serduszko... Muszę go urodzić jeszcze dzis.
o boże

jak to????????????

W

G
Stary 2013-05-02, 16:45   #1997
ankaaa206
Wtajemniczenie

siedzę i ryczę, modlę się za Twoje maleństwo które jest w niebie i za Ciebie, pamiętaj zawsze jesteśmy z Tobą

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 16:45   #1998
iwona335
Zakorzenienie

tragedia ...
i jeszcze trzeba urodzić ...
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 16:47   #1999
justyna_g4
Zakorzenienie

Wróciliśmy.

Mała waży 2340g i jest dalej tak jak była ostatnio czyli nisko ale nie jest gorzej. Na ktg tak kopała, że masakra, Myślałam, że się posikam. Gin powiedziała, że na tym etapie to mogę już rodzić jakby coś i z małą bedzie ok. No i nie ma mowy, żebym do terminu dotrzymała. Mam nie spacerować tylko jak najwięcej leżeć bo niby szyjka zamknięta ale mała naciska i moga mi odejść wody no i wtedy wiadomo rodzimy. Pozwoliła mi iśc na obiad na komunie i mówi, że nie powinno się nic jeszcze dziać. Dobrze by było żeby mała 2 tygodnie jeszcze zaczekała.

Korzystając z okazji odwiedziłam sklepy. Zakupiłam kosmetyki dla małej i dla siebie do szpitala, kolejną dostawę nospy i magnezu, a teraz leżę i odpoczywam bo brzuszek już się robił twardy.
Teraz tylko pranie i będziemy gotowi.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 16:47   #2000
candace1
Zakorzenienie

Cytat:

a jak Twój ząb ? może idź lepiej do dentysty.. on będzie wiedział co ma robić.. może tylko lekarstwo Ci wsadzi i nie będzie bolało
Za chwilkę idę do dentysty-może przynajmniej założy opatrunek. Wcisnęłą mnie gdzieś na siłę między pacjentki jak usłyszała, że końcówka ciąży.
Ząb mnie nie boli (póki co)

Cytat:
Jwłaśnie dzwoniła pani ze sklepu, że przyszedł nasz wózek

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
No zobaczymy laski a jesli urodze w ndz to wypisza mi macierzyski od sb czy jak? Sory ze tak truje o tym ale juz sie w tym gubie, kazdy mowi co innego (zwolnienia mam do pt)
Tak od soboty wtedy masz macierzyński

niunka jedz na IP.Koniecznie.
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 16:48   #2001
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
o matko!!!
Bardzo Ci współczuję

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 16:53   #2002
candace1
Zakorzenienie

O mój Boże.
Właśnie doczytałam.
niunka...
nie wiem co Ci napisać...
tak strasznie mi przykro
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 17:01   #2003
ada32
Wtajemniczenie

Nie mogę w to uwierzyc..
siedzę zawieszona przed monitorem i po prostu nie wiem co pisac..

Niunka tak bardzo mi przykro ..nawet nie potrafię tego napisac jak bardzo mi żal Ciebie i Twojego maleństwa
serce boli....

W

G
Stary 2013-05-02, 17:11   #2004
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem w takim szoku, że nie mam słów. Niunka trzymaj się, wiem, że nic Cię nie pocieszy, ale mimo wszystko Czy wiadomo co się stało? Baaardzo mi przykro

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Edytowane przez Magiusa
Czas edycji: 2013-05-02 o 17:14
Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 17:15   #2005
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem co Ci napisać ...
To tak nie powinno być!

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 17:16   #2006
Katate
Raczkowanie

Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Nie chce sie wierzyć...
Taka tragedia...bardzo współczuje...
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 17:17   #2007
lonely_lady
Zakorzenienie

Nieeeee to nie jest możliwe...
Ja pier... Brak słów

Stary 2013-05-02, 17:17   #2008
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Cytat:
strasznie mi przykro ciężko w to uwierzyć, co się mogło stać niedobrego na tym etapie.. ? Pamiętam, że na wątku, w którym oczekiwałam syna 6 lat temu tez był taki numer, jedna z nas musiała urodzić martwe dziecko. A ja jeszcze ostatnio pytałam lekarki, czy coś złego może się stać na tym etapie, zapewniała że nie, nawet jak pytałam o pępowinę to się śmiała, że my matki mamy schizy, przecież dziecko w brzuchu nie oddycha, a więc udusić się nie może, i są to bardzo bardzo rzadkie przypadki.
Stary 2013-05-02, 17:22   #2009
niunka045
Zadomowienie

Nie wiem kompletnie co sie naokoło mnie dzieje. Siedzę sobie płacze po cichu. Mam tak wielka nadzieję ze to nie prawda...
niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 17:23   #2010
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
nastepny maly mezczyzna! GRATULACJE METRO
a tatusiowi dziekujemy za wiesci - kolejny odwazny, ktory wchodzi do ciazowego babinca
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości