|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III
Mala ma 37,7 stopni. Mam jej juz podac nurofen czy poczekac jeszcze na rozwoj sytuacji?
|
|
|
|
|
#902 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#903 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#904 | |
|
Zakorzenienie
|
my mamy maxi cosi piori, ale 9-18 wybralalam.
Rinco Leos tez ma krzywe zabki na dole, coz .... trudno ...czytalam ze mozna masowac, ale ja rak tam mu nie wkladam bo mnie gryzie ![]() Pogoda na majowke zarabista;/ Mielismy jechac ze znajomymi na domki, ale sie okazalo, ze tz ma isc do pracy. Rok temu o ok 20stej tego dnia zalaly mnie wody plodowe !!!! az mi sie lezka w oku kreci jak o tym pomysle ![]() Chyba mi suwaczek zle chodzi hmmm ... ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
wrzucam jakies zdj z wczoraj )
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2013-10-29 o 13:31 |
|
|
|
|
|
#905 |
|
Zadomowienie
|
Ja daje jak ma powyżej 38,organizm małej się musi nauczyć bronić.
|
|
#906 |
|
Wtajemniczenie
|
Haaaaalooooooo!
Gdzie się podziewacie? ![]() Przychodzę się Wam pożalić Skończyłam karmić Kaja. Z tym pożaleniem to tak oczywiście pół żartem, pół serio piszę. Decyzja przemyślana i zaplanowana, choć jest nutka żalu, że to koniec, że już nie będę całym światem dla mojego maleństwa Ale jednak tak uważam i tak czuję, że to dobry czas na koniec karmienia dla nas.Czytam wątek piąte przez dziesiąte (jak znajdę czas, to sobie na spokojnie doczytam) i widziałam, że były pytania o częstość karmień i zakończenie, więc się wypowiem Ja preferuję metodę zakończenia karmienia po prostu z dnia na dzień. Piersi pewnie pobolą 2-3 dni i przejdzie (tak miałam przy Maksie). U nas od kilku tyg. były już tylko 2-3 karmienia - w nocy, jeśli się obudził (zazwyczaj tak), o 6-7 po przebudzeniu i po południu. Poza tym w ciągu dnia i po posiłkach dawałam Kajowi już wodę do picia zamiast piersi. Nawiasem mówiąc bardzo jestem zadowolona z butelki Lovi i raczej nie będę Kaja uczyć pić z niekapka, bo nie widzę sensu. Potem trzeba oduczać dziecko, że nie można machać dowolnie butelką/kubkiem, bo się rozlewa... Kaj pije chętnie z tej butli i wodę, i mleko (po południu przez jakiś czas na pewno będzie jeszcze dostawać mm samo w butli), choć nauka trwała dobre kilka tyg., bo jednak leje się sporo przez ten dzióbek. Jakby ktoś się kierował faktycznie moim poleceniem , to dobrze kupić od razu takie szczoteczki, bo dzióbek jest bardzo wąski i zwykła szczotka do smoczków jest za gruba, żeby go wyczyścić.Pozdrawiam Was ciepło i... Wasze zdrowie!
|
|
|
|
|
#907 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III
U nas też juz koniec karmienia. Najpierw bylo piranne, po kąpieli iw nocy. po potwierdzeniu ciazy zostawiłam tylko nocne i juz pod tygodnia nie ma. Piersi bolały chyba tylko jeden dzien. Małej troche brakuje cycka, ale jest dobrze.
Maz w pracy, pada. Zaraz musimy isc do sklepu bo sie nam pieczywo skończyło |
|
|
|
|
#908 |
|
Zadomowienie
|
A my dziś pospalismy prawie do 9! To tak chyba z okazji tej brzydkiej pogody... Gdzie to słońce?
Kism też mi było smutno jak konczylam karmienie, też decyzje podjelam i się jej trzymalam choć czasem miałam ochotę jeszcze trochę pokarmic, tylko że wtedy nie umialabym do pracy wrócić. Mnie nic nie bolało bo dość długo zmniejszalam ilość i długość karmien a jak czułam że coś zaczyna to przystawialam na chwilke żeby tylko troszkę wypił a jak już całkowicie nie karmilam to mąż upił mnie jednym kieliszkiem wina hahaha taka słaba byłam
|
|
|
#909 |
|
Zadomowienie
|
Nataszka ciagle placze. Wstala o 6ej, nie chce nic pic, niebchce spac(spala ledwo 30min) i niala rano 38,4. Czekamy na lekarza. Bidulka. Wyszukuje ciagle jej piosenek w telewizji i reklam zeby nie plakala
|
|
|
|
|
#910 |
|
Zadomowienie
|
O rany, co za dzień! Nataszka przepłakała cały dzień, a właściwie to nie był płacz co wrzask i krzyki. Była nasza pani doktor i zleciła badania bo dziwny ten płacz. Przyjechała położna, pobrała krew i mocz no ale wyniki ok, chyba bo jeszcze czekam na wiadomość od pani doktor. Bidulka nacierpiała się dzisiaj strasznie i panie obstawiają, że może to zęby bo widać, że będą wychodziły trojki, ale ja myślę, że boli ją mocno brzuch. Niestety często boli ją brzuszek jak zje coś nowego, ale czegos takiego jeszcze nie było
Trzymajcie kciuki zeby przespala mi cała noc
|
|
|
|
|
#911 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#912 |
|
Zadomowienie
|
Doris, dziękuje
Hehe, a tak w ogóle wrócił stary, dobry pomysł. Natuś z bólu nie umiała spać. Raz przebudziła się po 30 minutach, drugi raz po 15. Była strasznie wykonczona więc żeby jej pomoc, żeby się uspokoiła i pospala troche wpakowaliśmy ja do auta i tak z nia jezdzilismy i jeżdziliśmy....W końcu spokojnie sobie pospała
|
|
|
|
|
#913 |
|
Zakorzenienie
|
Kism a jak Kaj obudził się w nocy to podawałas mu butle z mm czy herbatke? Ja karmie tylko rano i własnie w nocy, o ile rano łatwo zastąpie cyca, to w nocy bedzie gorzej i włanie nie wiem czy podac herbatke czy tak jak wieczorem, odłożyc i niech zasnie, a jak nie to podnies-połóż.
Maja ładnie zaczyna chodzić, nie chwieje się i coraz więcej kroków robie, na spacerze, to juz wózek nie potrzebny, bo nie chce siedzieć tylko chodzić. Zastanawiam sie nad spacerówka parasolką, chociaż nie wiem czy sens jest kupowac, bo mało jest jeżdzenia w wózku. |
|
|
|
|
#914 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
|
|
|
#915 |
|
Wtajemniczenie
|
Bry
Wyjechałyście wszystkie? co tu tak cicho? Pogoda do bani, u nas dziś piknik na zamku, ale nie idziemy, bo to żadna przyjemność przy takiej pogodzie. Jutro mamy gości, znajomi z dziećmi i mieliśmy robić grilla. Hmm, chyba mięsko wyląduje w piekarniku. Mam też elektryczny grill, taki stołowy, ale na nim to nawet kiełbaska się piecze i piecze to nie wyobrażam sobie mięska.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#916 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#917 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. I
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#918 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo
Bardzo dziękujemy za wszystkie życzenia urodzinowe!! Wkleję do albumu zaraz jakies zdjęcia roczne ![]() Właśnie pojechał mój brat od nas, byli z rodzinką przez tydzień. Antoń miał mega stymulację, w postaci 20-miesięcznej kuzynki Był zachwycony nią, wpatrzony jak w obrazek.No ogólnie intensywnie było ![]() Teraz chwila odpoczynku, a we wtorek jedziemy do Polski |
|
|
|
|
#919 |
|
Rozeznanie
|
Hej mamuski. Cisza tu to moze ja sie w koncu odezwe
nie pisalam bo przygotowywalam sie do rozmowy o prace...chcialam sprobowac czegos nowego...czekam na odp.U nas ok tyle ze mnie jakies chorobsko dopadlo i juz 3 dzien walcze. Nie mam za bardzo kiedy bo po pracy zajmuje sie mala i tylko wieczory mam dla siebie. Oby martusia sie nie zarazila... My tez juz odstawiamy od cyca. Mala dostaje butle wieczorem i rano. Karmie jeszcze po poludniu i odstawiam stopniowo ale mysle ze teraz bedzie nam najlatwiej zakonczyc nasza cycowa przygode. Troche mi szkoda ale z drugiej strony marcia bardzo malo je z cyca. Raczej traktuje mnie jak smoczek wiec to dalej nie ma juz sensu. Gdyby dalej ladnie jadla to jeszcze bym karmila. No trudno. I tak jestem z siebie dumna i nie przypuszczalabym ze bede karmic prawie rok. Mamusie karmiace mm poleccie jakies butelki. Karmicie z butelek takich klasycznych czy raczej cos innego? Widzialam ze kism pisala o butelce lovi... Ile wasze pociechy wypijaja teraz mm? Jak dlugo powinnismy podawac dziecku mm? Kurcze musze sie wgrysc w temat... I jeszcze z innej bajki -czy ktos planuje tylko 1 dziecko? Jesli tak to podajcie argumenty ![]() Pozdrawiam! |
|
|
|
|
#920 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
|
#921 |
|
Rozeznanie
|
Dzieki stokrotko.
Benka fajnie ze juz w domu jestescie. Duzo zdrowka! Agata jak wozek? My mamy taki sam ![]()
|
|
|
|
|
#922 |
|
Zakorzenienie
|
Timii, nieźle, chociaż póki co byliśmy w nim tylko na dwóch spacerach.
Jednak Tutek to Tutek Duży, pojemny, wygodny, na spacery do lasu, na wertepy![]() A my nadal na cycu Ale Maciej jest taki cycuś mamusi, że póki co nie planuję odstawienia. Pewnie będzie najdłużej cyckowanym tutaj dzieciem U nas cyc rano, po pracy i wieczorem do snu.
|
|
|
#923 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki wszystkim za życzenia zdrowia
U nas biegunka już przeszła ( o ile to była biegunka ) pozostał kaszel i katar ale jakoś walczymy. Maks już prawie normalnie je, tylko niebardzo chce pić mleko. Rano jest głodny to trochę wypije, ale wieczorem nie chce brać wogóle do buzi. Tylko nocami budzi się z krzykiem i płacze, nic go chyba nie boli, bo jak go ponoszę na rękach to się uspokaja. Chyba jeszcze odreagowuje ten szpital.... Timii wg. zaleceń nasze dzieciaki powinny pić mm 3 razy dziennie po ok. 210ml. No ale jak wiadomo, każdy dzieciaczek pije tyle ile chce Można też robić na mm kleik lub kaszkę, budyń, koktajl. Widziałam, że chyba jest jakieś mm Junior, które podaje się do 3 roku życia. My teraz mamy nr 2, po roku jest już 3. Maks pije z butelki Avent, mamy też Lovi i też jest ok. Zaczęłam Maksiowi ostatnio robić domowe jogurty i baaaardzo je lubi. Jogurt naturalny niebardzo chciał jeść sam, to miksuję mu z owocami, czasem dodaję biszkopt i je aż się uszy trzęsą ![]() Proszę jeszcze o przepis na lukier plastyczny robiłam kilka razy ale jakoś nie może mi wyjść ...
|
|
#924 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba tak własnie jest Śliiiczny chłopak! ![]() Cytat:
ja sie ostatnio coś za czesto racze bezalkoholowym ![]() A co do zaprzestania karmienia- jeśli czujesz, że to bedzie dla Was dobre- to trzymamy kciuki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czesc Młoda znowu zaczęła robic cyrki w nocy
|
|
|
#925 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#926 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki!
Moja Niuncia wstała dzisiaj całkiem zdrowa! Do tego dostała takiego powera, że nawet nie chciała iść spać na południową drzemke ![]() Jak sie okazało Niunia miała wiruska, do tego doszło ząbkowanie i jeszcze miała mocny ból brzucha. Wczoraj pomogły śliwunie i była taka kupka, że musialyśmy razem uciekać pod prysznic Po kupce poszła na 4 godzinna drzemke! Na szczęscie noce przesypiała dobrze.Niuncia dzisiaj wyzdrowiala bo przyjeżdzają dziadkowie, w końcu w poniedziałek roczek ![]() W końcu pogoda jest piękna!!! |
|
|
|
|
#927 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() My dzis robilismy urodziny Oliwki i wyszlo SUPER! Pogoda nam dopisala. Caly dzien mocno swiecilo sloneczko i bylo cieplutko, mloda latala w samej bluzce z dlugim rekawem i sukience. Cala impreze byla baaaaardzo grzeczna, nawet udalo nam sie ja troszke przetrzymac i nie marudzila Na dzialce postawilismy duzy namiot, taki imprezowy, odpowiednio go przyzdobilismy, stoly ustawilismy pod namiotem i siedzielismy przy grillu. Na drzewie zawiesilismy hustawke, wiec dzieci mogly sie bujac, na trawie wylozylismy materace i zabawki, wiec nie mogly narzekac na nude. Nie udalo nam sie w cukierni zamowic torta, za pozno pojechalismy zlozyc zamowienie, wiec sama upieklam tort babeczkowy( maly zwykly plus odpowiednio udekorowane babeczki), gosciom smakowalo to najwazniejsze, nawet moj wujek cukiernik pochwalil i nie chcial wierzyc, ze to moj pierwszy samodzielnie pieczony tort ![]() Oliwka podczas wybierania przedmiotow wybrala... lancuszek z krzyzykiem,a pozniej szybko wziela kase i kluczyki do auta Jestem tylko "troszke" zla... Oliwka nie ma filmu i ANI JEDNEGO zdjecia z wejsciem torta, spiewaniem sto lat i dmuchaniem swieczki, bo mojej siotrze pomlil sie guzik i myslala, ze nagrywa, a nie nagrywala... Edytowane przez martula007 Czas edycji: 2013-05-04 o 22:55 |
|
|
|
|
|
#928 |
|
Wtajemniczenie
|
ach jak ten czas szybko leci
Już roczki a ja pamiętam mój pierwszy wpis na tym wątku zresztą daleko szukać Filip to już duuży mężczyzna.Szymonowi idzie 8 ząbek i znów ma katar ostatnio jak szły dwa zabki też miał katar możliwe aby podczas wychodzenia ząbków był katar ?My imprezę robimy w tą sobotę,skromną bo ja nie mam gdzie pomieścić gości a na wynajecie lokalu mnie nie stać ![]() Miłej niedzieli |
|
|
|
|
#929 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Adasiowi wyszła jedna dolna dwójka. Noce dalej tragiczne. Dobrze, że dzisiaj taka fajna pogoda to gdzieś sobie pojedziemy po południu. |
|
|
|
|
|
#930 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Jesteśmy my ![]() Uwaga wyszedł nam ząb nr 10 ![]() Górna prawa czwórka ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/049/0494159c0.png?2562 Bardzo szybko wychodzą jej te ząbki ![]() Zębów u nas dużo, ale dalej nie wstajemy same i nie stoimy, nie raczkujemy tylko cały czas siedzimy ..... ![]() Jak zwykle na koniec długiego weekendu pogoda musiała się zrobić. Week bo znakiem gości i mała później to daje znać w nocy. Coś się jej śni i przeżywa jak ktoś u nas był. Budzi się z płaczem w nocy. A jak nie było u nas nikogo to noc przespana.... My za tydzień idziemy na komunie brata Męża. Rodzina męża ma w swoim zwyczaje że zawsze daje kwiaty nie ważne czy kobieta czy mężczyzna taki zwyczaj mają. Ja chyba Kubie zrobię bukiet z lizaków lub jakiś cukierków, pomysłu jeszcze nie mam? Adzia śpi jak wstanie to uciekamy na spacerek a popołudniu do teściów na kawę... Choć mi się nie chce..... Miłego i słonecznego
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:19.

13.08.2011 
.... trudno ...
Skończyłam karmić Kaja. Z tym pożaleniem to tak oczywiście pół żartem, pół serio piszę. Decyzja przemyślana i zaplanowana, choć jest nutka żalu, że to koniec, że już nie będę całym światem dla mojego maleństwa

Trzymajcie kciuki zeby przespala mi cała noc

Duży, pojemny, wygodny, na spacery do lasu, na wertepy
) pozostał kaszel i katar
ale jakoś walczymy. Maks już prawie normalnie je, tylko niebardzo chce pić mleko. Rano jest głodny to trochę wypije, ale wieczorem nie chce brać wogóle do buzi.
robiłam kilka razy ale jakoś nie może mi wyjść ...

możliwe aby podczas wychodzenia ząbków był katar